Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο κ.ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ. -

 http://i.ytimg.com/vi/W4hNGHV8odA/hqdefault.jpghttp://i.ytimg.com/vi/P9JSob4l78s/hqdefault.jpg
Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν ο Βασίλης Νανόπουλος Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Κορινθίων και ο Ανδρέας Πούλος για τα επεισόδια του αγώνα της Κυριακή

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο αρχηγός της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Νανόπουλος και ο συνεργάτης του Ανδρέας Πούλος  πραγματικά ξεγύμνωσαν του Δήμαρχο Κορινθίων απ όλα τα ψέματα και τις συκοφαντίες που είχε πει σε επανειλημμένες δηλώσεις του για τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα Παναχαϊκής ΑΕΚ στα οποία όπως τόνισε ο κ. Νανόπουλος «πρωταγωνιστής ήταν ο ίδιος ο κ. Πνευματικός.
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Πούλος που έχει εκλεγεί πρώτος σύμβουλος της Συμμαχίας Πολιτών στο Λέχαιο . με ακλόνητα επιχειρήματα αλλά και στοιχεία με βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια ,απέδειξε ότι ο κ. Πνευματικός  λέει ψέματα και συκοφαντίες και επιφυλάχθηκε μάλιστα να προσφύγει στην δικαιοσύνη .

Όσο για τις …πολλές μηνύσεις που ισχυρίστηκε ψευδώς ο κ. Πνευματικός ότι του έχει κάνει ο κ. Πούλος  ο συνεργάτης του κ. Νανόπουλου είπε: «Μια μήνυση έχω κάνει μαζί με 19 άλλους πολίτες του Λεχαίου γιατί μας κατηγόρησε ότι εμείς   βάζουμε φωτιές στην χωματερή» !
Ο κ.Νανόπουλος στην τοποθέτησή του  είπε μεταξύ άλλων:
«Ο θεσμικός ρόλος του κ Πνευματικού δεν είναι να είναι εκπρόσωπος τύπου της Παναχαϊκής. Ο θεσμικός του ρόλος δεν είναι να διαπληκτίζεται και να χειροδικεί στο γήπεδο
Αυτά δεν είναι θέματα τα οποία ταιριάζουν με τον ρόλο του δημάρχου
Με έχετε δει εμένα να διαπληκτίζομαι σε γήπεδο με έχετε δει να χειροδικώ;
Όχι βέβαια και δεν πρόκειται να με δείτε
Ο Πνευματικός είπε πράγματα για τον συνεργάτη μου τον κ Πούλο που δεν είναι αληθινά,  γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια με όσα έγιναν στο γήπεδο
Ο κ. Πνευματικός κατά την προσφιλή του συνήθεια προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους, χωρίς να αναλαμβάνει ποτέ τις δικές του ευθύνες που είναι μεγάλες!
Γιατί ήτανε πρωταγωνιστής στα επεισόδια που έγιναν.
Ο κ. Πνευματικός συνηθίζει να επιρρίπτει πάντα ευθύνες στην παράταξή μας.
Φωτιές άναβαν στο Λέχαιο  «φταίει η παράταξη του κ. Νανόπουλου» ,κακός είναι ο καιρός στο λιμάνι μάλλον ο κ. Νανόπουλος φταίει, σημειώνονται προβλήματα στην πόλη δεν φταίει κανείς από τον Δήμο αλλά φταίει η παράταξη του κ. Νανόπουλου.
Μου έκανε έκκληση ο κ. Πνευματικός  να διαγράψω τον κ. Πούλο για την συμμετοχή του στα επεισόδια.
Η απάντησή μου: Θα τον διαγράψω τον κ. Πούλο 10 λεπτά μετά την παραίτηση του κ. Πνευματικού . Γιατί δεν μπορεί ο κ. Πνευματικός να κατηγορεί τον κ. Πούλο για συμμετοχή του σε επεισόδια στα οποία αυτός είναι πρωταγωνιστής.
Και ο ίδιος να έχει το ακαταλόγιστο! Θα πρέπει λοιπόν να παραιτηθεί ο  κ. Πνευματικός άμεσα γιατί δεν σέβεται το θεσμικό του ρόλο.»
Δείτε το  σχετικό βίντεο του Θύμιου Τσαρμπού

Αμέσως μετά τα όσα δήλωσε ο κ.Νανόπουλος την σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Αλέκος Πνευματικός ο οποίος με έκτακτη συνέντευξη τύπου ανταπέδωσε τα πυρά και παρουσίασε την άλλη εικόνα των γεγονότων ενώ μίλησε για περίεργες “συμμαχίες” απόστρατων αξιωματικών όλων των σωμάτων που παρουσιάζεται στην Κόρινθο.
Η συνέντευξη Πνευματικού είχε πολλές εκπλήξεις και σφοδρές επιθέσεις στην αντιπολίτευση αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας.


sfedona.gr - korinthos tv.gr

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Μητέρα Φύσσα σε Ρουπακιά: «Να συμπονέσεις τον εαυτό σου»

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Μητέρα Φύσσα σε Ρουπακιά: «Να συμπονέσεις τον εαυτό σου»
Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τις αιτήσεις των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, πρώην και νυν βουλευτών, για άρση ή αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, και την αντίστοιχη πρόταση που είχε υποβάλλει νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας της έδρας, αρμόδιο να κρίνει την άρση ή μη των όρων είναι το Συμβούλιο Εφετών και όχι το παρόν δικαστήριο.

Η διαδικασία σήμερα ολοκληρώθηκε με τις αντιρρήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την παράσταση πολιτικής αγωγής που δήλωσαν οι συνήγοροι των θυμάτων όσον αφορά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως υποστηρίζουν οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων η διάταξη για την εγκληματική οργάνωση αφορά την προσβολή της δημόσιας έννομης τάξης και όχι ατομικών εννόμων αγαθών και κατά την κρίση τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ηθική βλάβη ιδιωτών. Όπως τόνισαν οι συνήγοροι, η πολιτική αγωγή σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη κατηγορία πρέπει να αποβληθεί, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο (187 ΠΚ) δεν λαμβάνει υπόψη του το ατομικό συμφέρον. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, ο εντολέας του παραπέμπεται μόνο για εγκληματική οργάνωση και «είναι ξένος με τις πράξεις (ανθρωποκτονίες απόπειρες ανθρωποκτονίας κλ.π.) που προκάλεσαν βλάβη και προσβολή εννόμων αγαθών ιδιωτών».
Μικροένταση προκλήθηκε όταν η υπεράσπιση του κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γιώργου Ρουπακιά είπε στο δικαστήριο ότι δεν υποβάλλει ένσταση αποβολής ως πολιτικής αγωγής για την εγκληματική οργάνωση της οικογένειας του δολοφονηθέντος μουσικού «την οποία συμπονούμε και της συμπαριστάμεθα», αλλά υποβάλλει για όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Η συγκεκριμένη φράση των εκπροσώπων του Ρουπακιά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της μητέρας του Π. Φύσσα που φώναξε «τον εαυτό σου να συμπονέσεις».
e-typos.com

Ο Ηλίας Ανδρικόπουλος στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης , στο Ορεινό Χελυδόρι (Φώτο)


Επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης , στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Α. Κουσουλό.
Ο κ. Δήμαρχος , στο μοναστήρι του Αηλιά, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους  αρμόδιους μηχανικούς και από την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Μαγδαληνή.
Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και η πραγματοποίηση της πρώτης φάσης των δύο πτερύγων της Μονής μετά από ενημέρωση του εργολάβου θα παραδοθεί έως τον Σεπτέμβριο με το καλό. 
 https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t35.0-12/s960x960/11414994_942132589140931_1306314144_o.jpg?oh=9da5077ecf4dae9a8f986187e7c0f9e6&oe=55724B49https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t34.0-12/s720x720/11419944_942132435807613_205797261_n.jpg?oh=d4119c312f32b64cc7f6415e1324fdb4&oe=5573753B
Η Γερόντισσα Μαγδαληνή ζήτησε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής, στο να συνεχιστεί και το υπόλοιπο τμήμα της Μονής και στο τέλος να δούμε το μοναστήρι του Αγίου μας, όπως το αξίζει.
 Το σημαντικότερο, στο οποίο αναφέρθηκε η Ηγουμένη, είναι η πραγματοποίηση διάνοιξης και η ασφαλτόστρωση του δρόμου, ώστε η πρόσβαση να είναι από όλους εφικτή. Επίσης η Γερόντισσα Μαγδαληνή εξέφρασε στον Δήμαρχο τις ευχαριστίες της και όλης της αδελφότητας της Μονής, που ο ίδιος προσωπικά και η Δημοτική Αρχή βρίσκονται εξ αρχής κοντά στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να δούμε πάλι , το Μοναστήρι του Αηλιά , ψηλά στο Χελυδόρι, αναστηλωμένο και λειτουργικό, ώστε οι πιστοί να μπορούν να εκκλησιαστουνε και να βρεθούν και πάλι όπως και παλιά στα Άγια χώματα του Προφήτη μας.
 https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t34.0-12/s720x720/11356186_942124909141699_2143788739_n.jpg?oh=ce95e9af8af372b7ebd3bde4536c625f&oe=55723DBAhttps://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t34.0-12/s720x720/11419814_942124789141711_185436333_n.jpg?oh=3382678d9bb55cb77881d84e6df760a9&oe=55736467
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρικόπουλος δεσμεύτηκε να ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά και να έρθει σε επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες ώστε να συνεχιστεί και το υπόλοιπο τμήμα της Μονής και για την διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου, σύντομα με ενέργειες της Δημοτικής αρχής θα γίνει πραγματικότητα. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος πραγματικά όλος ο πιστός κόσμος πρέπει να επισκέπτεται την Μονή του Αγίου μας γιατί ο θρησκευτικός τουρισμός θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου μας. Ο κ. Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε την γερόντισσα και ανέφερε ότι ο ίδιος και η Δημοτική αρχή θα βρίσκεται κοντά στον αγώνα που κάνει η ίδια και η συνοδεία της, στο να δούμε και πάλι την Μονή να λειτουργεί όπως αξίζει στον Άγιο μας και την ιστορία του τόπου μας.
 
 Τέλος ο καταγόμενος από το Χελυδόρι Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Κουσουλός τόνισε ότι:
"Εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα στον αγώνα που κάνουν η γερόντισσα και οι αδελφές και δεσμεύομαι ότι με όλες μου τις δυνάμεις θα παλέψω ώστε τα Άγια χώματα του Προφήτη μας, των προγόνων μας που πάλεψαν  και  αγωνίστηκαν για αυτά να τα δούμε όπως αξίζουν στην Ιστορία του τόπου μας!"

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ


http://www.flowmagazine.gr/images/uploads/be_xapi_dose_to_farmako_pou_den_xreiazesai_1.jpg

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας  της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε συνέντευξη Τύπου προχώρησε, σήμερα, ο κ. Υπουργός για να ανακοινώσει μέτρα για το φάρμακο. Μέτρα που, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, προ ολίγων μηνών είχε καταψηφίσει και ως υπουργός σήμερα τα επαναφέρει.
Ο κ. Κουρουμπλής
-       αντί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα,
-       αντί να ελέγξει τη φαρμακευτική δαπάνη, η οποία το πρώτο τετράμηνο του 2015 έχει ξεφύγει κατά 120 εκ. ευρώ,
-       αντί να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που σήμερα είναι υπό κατάρρευση, λόγω υποχρηματοδότησης  (63 εκ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2015 έναντι 629 εκ. ευρώ για το αντίστοιχο τετράμηνο του 2014),
προβαίνει σε αόριστες εξαγγελίες και υποσχέσεις !
Και τέλος απευθύνει πρόσκληση στις πολυεθνικές και ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση απειλεί με αύξηση φορολογικών συντελεστών, αύξηση έκτακτης εισφοράς, αύξηση ΦΠΑ κλπ.
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα !!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



http://www.star-fm.gr/wp-content/uploads/2014/06/%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A3%CE%9C%CE%99%CE%91-%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%91-%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%92%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A3.jpg 
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλης Μπασιάκος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6) , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» ορίστηκε από τον ΟΗΕ, πριν από 43 χρόνια, ως ευκαιρία ευαισθητοποίησης όλων μας για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των κρίσιμων εντεινόμενων περιβαλλοντικών προβλημάτων που πλήττουν τον πλανήτη μας.

Ανθρώπινες, καταστροφικές για το περιβάλλον, συμπεριφορές οδηγούν δυστυχώς σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Η αλόγιστη κατάχρηση των φυσικών οικοτόπων και πόρων, η ανεξέλεγκτη ρύπανση, η υπερπαραγωγή αποβλήτων, η διατάραξη των ισορροπιών των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας και η κακώς εννοούμενη άναρχη ανάπτυξη οδηγούν σε εξαφάνιση πολλών ειδών του πλανήτη και σε επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, λόγω εκπομπών αερίων. Όλα αυτά υπονομεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών.

Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες θεσμοθετημένες δράσεις με αξιόπιστο επιστημονικό σχεδιασμό και με πλατιά κοινωνική συναίνεση. Με περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση σε όλες τις ηλικίες, ενίσχυση του πράσινου και του φυσικού περιβάλλοντος και εξοικονόμηση ενέργειας με διεύρυνση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σε διεθνές, κοινοτικό και εθνικό επίπεδο είναι κρίσιμη η ανάληψη πρωτοβουλιών και η τήρηση και εφαρμογή συγκεκριμένων αποφάσεων και μέτρων, ώστε να αναστρέψουμε τη σημερινή αδιέξοδη πορεία. Και να επιτύχουμε έτσι βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη με περιβαλλοντική ευαισθησία.

Οι εθνικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί τελευταία στο πλαίσιο του προγράμματος «Κλίμα - Ενέργεια 2030» της Ε.Ε. με μέτρα, όπως η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η εισαγωγή περισσότερων ΑΠΕ, η εξοικονόμηση ενέργειας, η ηλεκτρική διασύνδεση νησιών με την ηπειρωτική χώρα και η εφαρμογή έξυπνων μετρητών, είναι σημαντικά βήματα προς την επίτευξη του επιθυμητού και απολύτως αναγκαίου στόχου της Περιβαλλοντικής Προστασίας».

Ντόρα Μπακογιάννη: ΤΩΡΑ είναι η ώρα της εθνικής συσπείρωσης και της εθνικής διαπραγμάτευσης.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση. 

 "Έστω και την ύστατη στιγμή, οφείλουμε να αντιληφθούμε όλοι ότι ΤΩΡΑ είναι η ώρα της εθνικής συσπείρωσης και της εθνικής διαπραγμάτευσης. Το θέμα δεν είναι η σύγκληση την κομματικών οργάνων του 36,5%. Το ζητούμενο είναι η σύγκληση όλων των πολιτικών δυνάμεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε η Ελλάδα να εμφανιστεί με μία δυνατή φωνή".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ



http://www.antenna.gr/news/imgHandler/690/bab4002d-16d1-40bd-b38d-74a20cab2113.jpgΟ Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς,  συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με τον Πρόεδρο του μειονοτικού κόμματος της Αλβανίας «Ομόνοια» κ. Λεωνίδα Παππά, με τον πρώην Πρόεδρο της «Ομόνοιας» κ. Βασίλη Μπολάνο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Χειμάρρας, με την  «Ομόνοια –ΚΕΑΔ» κ. Διονύσιο – Φρέντη Μπελέρη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα.   

Ο Μ.Κεφαλογιάννης στη Βουδαπέστη στην Συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΛK για την καταπολέμηση της Ανεργίας των Νέων και την εναρμόνιση των φορολογικών συστημάτων στην Ευρώπη.




Ο Επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης,  και ο συνάδελφος του Γιώργος Κύρτσος, αρμόδιος για θέματα   Οικονομίας της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, συμμετείχαν στην Συνεδρίαση του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουδαπέστη.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΕΛΚ συζήτησαν :
 

1) Προτάσεις για την καταπολέμηση της Ανεργίας των Νέων στην Ευρώπη με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Τίμπορ Νάβρατσιτς και τον Ούγγρο Υπουργό Ανθρωπίνου Δυναμικού Ζολτάν Μπαλόγκ.
 

2) Πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη διασφάλιση περισσότερο δίκαιων φορολογικών συστημάτων στην Ευρώπη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο Βάλντις Ντομπρόβσκις.


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε αναφορικά με το πρόβλημα της ανεργίας των νέων:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ



Κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, τον Υπεύθυνο του Τομέα Εξωτερικών κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Υπεύθυνο του Τομέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, επισκέφθηκε χθες την Κω.
Στο νησί η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο, με πάνω από 1.500 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι και άρα ανεξέλεγκτα περιφερόμενοι, χωρίς να υπάρχουν υποδομές φιλοξενίας και κράτησής τους, αλλά και χωρίς να μπορεί να γίνει με αποτελεσματικούς ρυθμούς η διαδικασία ταυτοποίησης τους.

Πως ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να γλυκοκοιτάζει το μεηλ Χαρδούβελη!


4 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Βούτση ότι «Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο», δείχνει την ζημιά που προκαλεί στη χώρα η αντιμνημονιακή πολιτική. Το μέηλ Χαρδούβελη, παρά το γεγονός ότι αφορούσε υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, πράγματι χρειαζόταν για να κλείσει πολύ λιγότερα μέτρα. Γιατί όμως, ενώ από τις ευρωεκλογές και μετά δεν ελήφθησαν «υφεσιακά» μέτρα, έχουμε σήμερα ύφεση; Ο λόγος είναι απλός. Η χώρα διολίσθησε (εν μέρει πριν και προπαντός μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου) στην ολέθρια αντιμνημονιακή πολιτική της αέναης διαπραγμάτευσης, που προκαλεί αβεβαιότητα για τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ και ύφεση λόγω κατάρρευσης των ιδιωτικών επενδύσεων και της χρηματοδότησης της οικονομίας. 

Διαπιστώνουν σήμερα οι πάντες –και οι αντιμνημονιακοί- ότι τελικά όσο περισσότερο υιοθετείται ο αντιμνημονιακός λαϊκισμός, τόσο μεγαλύτερη ζημιά προκαλείται. Δεν καταλήγουν όμως στο προφανές συμπέρασμα που κατέληξαν οι Πορτογάλοι (που δανείζονται πλέον με αρνητικά επιτόκια) και οι Ισπανοί (όπου η ανεργία μειώθηκε κατά 357 χιλ άτομα τον τελευταίο χρόνο, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 1996). Ότι ο μόνος τρόπος για να βγεις από το μνημόνιο είναι να εφαρμόσεις μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό και εκσυγχρονισμό του κράτους και σε κάθε περίπτωση να τηρείς επί της ουσίας όσα συμφωνείς και υπογράφεις. Όσο δεν το κάνεις ανατροφοδοτείς τον φαύλο κύκλο της αβεβαιότητας, της ύφεσης και της υπερφορολόγησης, εμποδίζοντας τη χώρα να αρχίσει να αναπτύσσεται γρήγορα και δυναμικά και ανακτήσει έτσι την οικονομική της ανεξαρτησία.

Ξεκινά αύριο το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ | Στα χαρακώματα οι υποψήφιοι για την ηγεσία

Ξεκινά αύριο το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ | Στα χαρακώματα οι υποψήφιοι για την ηγεσία
Μέσα σε ένα ρευστό πολιτικό τοπίο αρχίζει αύριο το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με τους υποψήφιους διαδόχους του Βαγγέλη Βενιζέλου να παίρνουν θέσεις μάχης για την επόμενη ημέρα.

Όσο η υποψήφια Φώφη Γεννηματά επιτίθεται κατά του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, ο έτερος υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος αφήνει αιχμές για τη βουλευτή. Χθες μάλιστα σχολιάζοντας την αναφορά της πως «όποιος θέλει να πάει στη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ να πάει» είπε: «Συμφωνώ απόλυτα μαζί της» για να προσθέσει με νόημα: «Οποιος θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ να πάει. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός». Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα κόμμα πατριωτικό, ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα βαθιά ευρωπαϊκό που εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δημοσίευσε κείμενο αρχών λέγοντας ότι «διεκδικώ εντολή μετασχηματισμού της Παράταξης, με νέα συλλογικότητα, διεκδικώ μία μεγάλη ευθύνη». Ο βουλευτής κάνει λόγο για διακριτούς ρόλους κόμματος, Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συνδικαλιστών και προτείνει οι σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τα μέλη και όχι από έναν κλειστό αριθμό στελεχών. Στο κείμενο αρχών που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει ότι «προχωράμε με βάση τις αποφάσεις μας και τις διαδικασίες που ήδη έχουν εγκριθεί». Προσθέτει ότι «εκλέγουμε τα όργανά μας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το καταστατικό και προχωράμε στην εκλογή νέου προέδρου με βάση το πιστοποιημένο μητρώο των μελών μας, το οποίο πρόσφατα επικαιροποιήθηκε» υποδηλώνοντας ότι δεν θα αποδεχθεί «εκπλήξεις» κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Να σημειωθεί ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος πρόεδρος θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 200 υπογραφές από συνέδρους (κάθε σύνεδρος δικαιούται να βάλει την υπογραφή του κάτω από την υποψηφιότητα μόνο ενός υποψηφίου). Στην πορεία προς το Συνέδριο, έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις. Οπως για παράδειγμα να εκλεγεί ο πρόεδρος από το Σώμα του Συνεδρίου - από τον Λεωνίδα Γρηγοράκο - ή να εκλέξει το Συνέδριο αντιπρόεδρο ή αναπληρωτή γραμματέα - τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Το έκτακτο Συνέδριο  εν μέσω κορύφωσης των εξελίξεων περί την συμφωνία θα ξεκινήσει γύρω στις 4 αύριο το απόγευμα στο γήπεδο του Πανελληνίου με ομιλία του αποχωρούντος προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου που αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στις εξελίξεις που αφορούν στη χώρα και να κάνει απολογισμό της θητείας του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Δήμαρχος Ελληνικού: Άστοχη η δήλωση της Υπουργού για την δημιουργία χωματερής στο πρώην αεροδρόμιο

Δήμαρχος Ελληνικού: Άστοχη η δήλωση της Υπουργού για την δημιουργία χωματερής στο πρώην αεροδρόμιοΗ Βαλαβάνη θέλει να κάνει το Ελληνικό... χωματερή!
Η δήλωση της Υπουργού κυρίας Βαλαβάνη ότι θα παραχωρηθούν 12 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού για Τοπικό Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων είναι μάλλον ατυχής και άστοχη ! Αυτό γιατί η υπουργός οφείλει πρώτα να μας ξεκαθαρίσει αν ισχύει η υπογραφή του ΤΑΙΠΕΔ με τον επενδυτή για την αξιοποίηση των 6.300 στρεμμάτων συνολικά. Αν ναι, τότε πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι δήμοι, ΤΑΙΠΕΔ και επενδυτής ώστε να δούμε πως και που θα γίνει το έργο μαζί με μια σειρά άλλων θεμάτων που επίσης διεκδικούμε οι δήμοι. Αν δεν ισχύει όμως η συμφωνία και την ακύρωσε μόνη της η Υπουργός τότε οφείλει πρώτα να μας λύσει την εξίσωση το τι θα απογίνουν 6.300 στρέμματα και η σχέση του δήμου μας με αυτά και μετά συζητάμε για τα 12 που αφορούν τα απορρίμματα ! Ήρθε η ώρα για Ξεκάθαρες θέσεις και να σταματήσει η αόριστη πάρα φιλολογία για την τύχη του Ελληνικού που ρημάζει 15 χρόνια τώρα και κάποιοι το ονειρεύονται Χωματερή την μία φορά ή Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών την άλλη αγνοώντας προκλητικά την τοπική κοινωνία που απαιτεί Ανάπτυξη και Πράσινο.

Γιάννης Κωνσταντάτος
Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης
 
 e-typos.com

ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 200.000 θέσεις εργασίας εντός του 2015 – Ποια “τρέχουν”, ποια έρχονται από Σεπτέμβριο

Στις 200.000 αναμένεται να ανέλθουν οι θέσεις εργασίας που έχει ή πρόκειται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο star η διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. Συγκεκριμένα η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε στις “40 με 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας” που αναμένεται να προκηρυχθούν τις επόμενες ημέρες:
– Μέσω της Κοινωφελούς εργασίας για την απασχόληση 20.385 ανέργων σε υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις
-Μέσω του προγράμματος «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» (voucher), για την κατάρτιση και απασχόληση 16.220 ανέργων, που ανακλήθηκε από το υπουργείο Εργασίας καθώς κρίθηκε ότι υπήρχαν σχεδιαστικά προβλήματα που θα εμπόδιζαν να ωφεληθούν στο μέγιστο οι άνεργοι.
Παράλληλα ήδη ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες με τα ονόματα των 32.433 επιτυχόντων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους
150.000 θέσεις από Σεπτέμβριο
Όσον αφορά τα νέα προγράμματα που, όπως είπε η κ. Καραμεσίνη, πρόκειται να “τρέξουν από το φθινόπωρο έως τα μέσα του χειμώνα”, δηλαδή, έως το τέλος του έτους, αναμένεται να δώσουν 150.000 θέσεις εργασίας. Η διοικητής του ΟΑΕΔ δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, καθώς, όπως είπε, τα συγκεκριμένα προγράμματα βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού.

aftodioikisi.gr

Νίκος Βούτσης: Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο

«Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο, και ο Σαμαράς δεν το είχε φέρει στη Βουλή» παραδέχθηκε την Πέμπτη στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας το σχέδιο που παρουσίασαν οι θεσμοί στην Αλέξη Τσίπρα.

«Το ποτήρι το βλέπω μισοάδειο και είμαι αισιόδοξος... κανείς δεν μπορεί να το δει μισογεμάτο δεν μπορεί να είναι βάση συζήτησης το κείμενο που παρουσιάστηκε άρχισαν να βάζουν και μέτρα που είχαν ψηφιστεί από τη ΝΔ, έγινε φανερό ότι η συζήτηση σε οικονομικοτεχνικό επίπεδο είχε κλείσει» παραδέχθηκε επίσης ο Νίκος Βούτσης.

Πέτρος Τατούλης: «Μετατρέψαμε την Πελοπόννησο Α.Ε. σε μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας»



«Μετατρέψαμε την Αναπτυξιακή εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε. σε ζωντανό μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειακού θεσμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και σημείωσε ότι «παραλάβαμε την Πελοπόννησο Α.Ε. από μια εταιρεία στο σημείο μηδέν και την καταστήσαμε πλέον σε μοντέλο για τη λειτουργία των Αναπτυξιακών στη χώρα».