Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΖΗΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
Κυριακή, 14 Ιουνίου
Ζήρεια Αθλητικό Κέντρο - PameZiria.gr, Tríkala, Korinthia, Greece

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΚΙΑΤΟΥ, ΔΙΩΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ,
ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΥΛΟΣ 15 ΕΥΡΩ & 10 ΕΥΡΩ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
κ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΗΛ. 6972579195,
κ.ΝΙΚΟΣ ΣΙΩΚΟΣ ΤΗΛ.6941628928
κ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΗΛ.6972446292.

ΧΟΡΗΓΟΣ ATLETIC DOG FOOD-SUNBIRD κ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ.

To ντέρμπι της Κυριακής ζωντανά απο γήπεδο των Εξαμιλίων

 
Σε περιγραφή του Τάσου Μητσόπουλου

Μιας... τριάρας ΝΤΑΜΠΛ! Αυτό είναι σωστό, Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό! 3 - 1 την Ξάνθη

Αυτό είναι σωστό, Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό!Μιας... τριάρας ΝΤΑΜΠΛ!
Το 17ο ντάμπλ της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος στον τελικό του Κυπέλλου επικράτησε 3-1 της Skoda Ξάνθης με πρωταγωνιστή τον Τσόρι, ενώ σήκωσαν το 27ο Κύπελλο!!

Με τον Θρύλο να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ξάνθη και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης να κάνει ό,τι θέλει τους ακρίτες και το σφύριγμα της λήξης σίγουρα ήταν... ανακουφιστικό για τους παίκτες της Ξάνθης!

Φανταστικοί οι ΓΑΥΡΟΙ
Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του τελικού δεν μπήκε καλά και σαφώς καλύτερη η Skoda Ξάνθη στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Ρομπέρτο. Στο 17' οι τυπικά φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη διπλή τους ευκαιρία με τους Σολτάνι και Βασιλακάκη να μην μπορούν να σκοράρουν. Όσο περνούσε η ώρα όμως οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να... πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και έπαιρναν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Με τον Φουστέρ στο 23’ να έχει μία καλή ευκαιρία για τον Θρύλο, όταν δοκίμασε το σουτ έξω
από τη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης με το αριστερό και η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Ενώ τρία λεπτά μετά την καλύτερη στιγμή τους, όμως, οι παίκτες του Λουτσέσκου την έχασαν στο 26', όταν ο Κλέιτον έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Ρομπέρτο έπεσε στη δεξιά γωνία του κι έδιωξε τη μπάλα.
Στο 37' ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε φάουλ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, για να έρθει η μεγάλη ευκαιρία του Σολτάνι στο 41' για να κάνει τους φίλους της Ξάνθης να... ξεσηκωθούν. Ο Λουσέρο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σολτάνι, όμως δεν έκανε καλά το σουτ και ο Μποτία πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, παραχώρησε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Λουσέρο, ο Σολτάνι έπιασε νέα κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Για να έρθει το ολέθριο λάθος του Μπέρτου στις καθυστερήσεις και να ανατρέψει την εικόνα του ματς, μιας και μέχρι το 45' η Skoda Ξάνθη ήταν σαφώς καλύτερη και εδικαιούτο ένα γκολ. Ο δεξιός μπακ της Ξάνθης στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα με το στήθος στον Κυριακίδη έπειτα
από μπαλιά του Σαλίνο, την... έστρωσε στον Χάρα κι αυτός πλάσαρε εύστοχα τον τον τερματοφύλακα της Skoda, κάνοντας το 1-0.
Ένα σκορ που βάσει της εικόνας του αγώνα αδικούσε την ακριτική ομάδα, η οποία ήταν καλύτερα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, με ξεκάθαρο πλάνο και οργάνωση στο παιχνίδι της, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που πολλές φορές περιορίστηκε σε αμυντική τακτική, με απομακρύνσεις της μπάλας σε σημεία του γηπέδου όπου υπήρχαν μόνο παίκτες της Ξάνθης.
Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το β' ημίχρονο, όμως ήταν ξεκάθαρο πως το γκολ του Χάρα στις καθυστερήσεις είχε επηρεάσει τους παίκτες του Λουτσέσκου που δεν είχαν την ίδια «φρεσκάδα» στο παιχνίδι του. Μολαταύτα το πρώτο αξόλογο σουτ έγινε μόλις στο 58' από τον Μιλιβόγεβιτς, χωρίς να ανησυχίσει ο Κυριακίδης.
Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 64', όταν ο Ντομίνγκες από αριστερά πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα, πέρασε σαν... σταματημένους τους Μπέρτο και Παπαστεριανό και από πλάγια θέση αριστερά με άπιαστο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ της Ξάνθης για το 2-0. Στο 64' ο Φορτούνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Φουστέρ, με τους φίλους του Ολυμπιακού να αποθεώνουν τον αρχηγό της ομάδας τους.
Ο Πορτογάλος είχε... έμπνευση, μάλιστα, καθώς στο 80' ο Φορτούνης με άπιαστο φάουλ έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.
Ο Μήτρογλου, ο οποίος είχε περάσει αντί του Τσόρι στο 78', απείλησε δύο φορές στο 82' και στο 83', 'όμως δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Αντιθέτως, ο Καπετάνος στο 87' μείωσε σε 3-1 αξιοποιώντας τη σέντρα του Βάλτερ, αν και ο σκόρερ της Ξάνθης ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή που έγινε η σέντρα. Ήταν το γκολ της τιμής για την Ξάνθη, η οποία είχε την κυριαρχία στα πρώτα 45', δέχθηκε το γκολ από λάθος του Μπέρτου και στο β' μέρος έχοντας μείνει από ψυχολογικές δυνάμεις. Ο τελικός ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον Μποτία, ο
οποίος στο 91' είδε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Βασιλακάκη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (83' Κασάμι), Μαζουακού, Εντινγκά,
Μιλοβόγεβιτς, Ντοσεβί, Φουστέρ (64' Φορτούνης), Ντομίνγκες (78'
Μήτρογλου), Χάρα
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος (78' Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας,
Ομπόντο (79' Βάλτερ), Παπαστεριανός (65' Καπετάνος), Σολτάνι, Λουσέρο,
Βασιλακάκης, Κλέιτον

Στις 6 Ιουνίου η βράβευση των κορυφαίων της Α1 Κορινθίας


Στις 6 Ιουνίου η βράβευση των κορυφαίων της Α1 Κορινθίας
Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Νέας Αθλούπολης και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνει η ιστοσελιδα apopsi24.gr, για την βράβευση των κορυφαίων της Α1 Κορινθίας, για τη σεζόν 2014-15.
Για 3η σεζόν, προπονητές, αρχηγοί των ομάδων και οι δημοσιογράφοι, ψήφισαν και ανέδειξαν τους κορυφαίους σε κάθε θέση.
Έτσι λοιπόν και φέτος, θα βραβευθούν οι:
Καλύτερος Τερματοφύλακας, καλύτερος Αμυντικός, καλύτερος Μέσος, καλύτερος Επιθετικός, καλύτερος U-21, καλύτερος Προπονητής, καλύτερος Διαιτητής, αλλά και ο MVP του πρωταθλήματος της Α1 Κορινθίας.
Από εκεί και πέρα, θα βραβευθούν οι πρώτοι σκόρερ όλων των κατηγοριών, οι οποίοι είναι:

Διάλυση της Ευρωζώνης λόγω πολιτικής ανεπάρκειας

Γράφει ο Γεώργιος Εμ.Δημητράκης 

http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/1094671.jpg
Στόχος της Συνθήκης της Ρώμης που υπογράφτηκε το 1957 (ΕΟΚ) από τις ιδρυτικές χώρες Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία ήταν ή ιδέα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η συμβολή αυτών στην λειτουργική δόμηση της πολιτικής Ευρώπης ως καθοριστικό βήμα για  την πληρέστερη ενοποίηση της Ευρώπης, με κοινή δράση την οικονομική και κοινωνική πρόοδο των λαών, των όρων διαβίωσης και απασχόλησης των λαών με συντονισμένες δράσεις για την εμπέδωση των αξιών, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης, την εξασφάλιση της σταθερότητας, την επέκταση της οικονομίας, της ισορροπίας στις συναλλαγές και συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού. Και όλα αυτά προς αποτροπή νέων πολεμικών συρράξεων μετά τις τραυματικές εμπειρίες των 2 Παγκοσμίων Πολέμων που ξεκίνησαν από ευρωπαϊκό έδαφος και αιματοκύλησαν των ανθρωπότητα.

Σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν τρόλεϊ.


Αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν τρόλεϊ έξω από το Πολυτεχνείο Επεισόδια διαδραματίστηκαν στο Πολυτεχνείο και τους γύρω δρόμους.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά από πορεία αντιεξουσιαστών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας στη Γερμανική πρεσβεία.
Οι αντιεξουσιαστές σταμάτησαν ένα εν κινήσει τρόλεϊ, κατέβασαν δια της βίας τον κόσμο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο όχημα.
Άμεσα έφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική και περιόρισε τη φωτιά, με αποτέλεσμα το τρόλεϊ να υποστεί μικρές υλικές ζημιές.
Στη συνέχεια η ομάδα των πενήντα περίπου ατόμων αποχώρησε προς το Πολυτεχνείο και μέσω της πύλης της Τοσίτσα συνέχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες προς τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται εκεί.

Aπόψε ο 61ος Διαγωνισμός της Eurovision - Σουηδία, Ιταλία τα φαβορί, αουτσάιντερ η Ελλάδα δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων

Eurovision: Σουηδία, Ιταλία τα φαβορί, αουτσάιντερ η Ελλάδα Λίγες μόνο ώρες μένουν μέχρι να μάθουμε τον φετινό νικητή της Γιουροβίζιον. Απόψε στις 22.00, μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ θα μεταδοθεί η μεγάλη βραδιά.
Ολα λοιπόν τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βιέννη για την ανάδειξη της νικήτριας χώρας που θα φιλοξενήσει τον 61ο Διαγωνισμό της Γουροβίζιον το 2016. Η σειρά που θα εμφανιστούν οι 27 χώρες είναι η εξής: Σλοβενία, Γαλλία, Ισραήλ, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αρμενία, Λιθουανία, Σερβία, Νορβηγία, Σουηδία, Κύπρος, Αυστραλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Αλβανία, Ιταλία.

Eλληνες του εξωτερικού
Η Μαρία Ελενα Κυριάκου λίγο πριν τον τελικό μίλησε στον «Ε.Τ.» για τα συναισθήματά της: «Η μεγάλη μέρα έφτασε. Η Ελλάδα με τον αριθμό 15 θα ξανά ανέβει στην όμορφη σκηνή της Γιουροβίζιον. Ευχαριστώ πολύ όλους τους Ελληνες που είναι και ήταν κοντά μου. Περιμένω τη θετική τους ενέργεια. Επίσης ευχαριστώ πολύ όλους τους Ελληνες του εξωτερικού για τη μεγάλη αγκαλιά που μου έδωσαν στον α’ ημιτελικό και περιμένω να μου την ξαναδώσουν απόψε το βράδυ».

Ωστόσο «φωτιά» έχουν πάρει τα πρακτορεία στοιχημάτων για τον τελικό. Η χώρα που έχει μικρό προβάδισμα για τη νίκη, μετά και τον β’ ημιτελικό, είναι η Σουηδία, ενώ Ελλάδα και Κύπρος ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς. Το εντυπωσιακό, πρωτότυπο, εξελιγμένης τεχνολογίας θέαμα που παρουσιάζει μέσα από την υποστήριξη ειδικών εφέ, βοηθούν τον τραγουδιστή Måns Zelmerlöw της Σουηδίας να αφηγηθεί με το τραγούδι του με τίτλο «Heroes» μια ιστορία. Αλλά εκτός από αυτό το τραγούδι περνάει και άλλο μήνυμα.

Είναι το bullying, ένα πρόβλημα της εποχής, που απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η Σουηδία θα εμφανιστεί 10η, ακριβώς πριν την Κύπρο -κι αυτό δεν είναι και τόσο καλό για την Κύπρο, όσο και για την Ελλάδα με τη Μαρία Ελενα Κυριάκου που θα εμφανιστεί στη 15η θέση, ακριβώς μετά την οικοδέσποινα Αυστρία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ερασιτεχνική Παναχαϊκή: Προς Κορινθίους και μέλη της Αχαϊκής Συμπολιτείας επιστολή για διαφώτισή τους

Ερασιτεχνική Παναχαϊκή: Προς Κορινθίους επιστολή για διαφώτισή τους   Δείτε αναλυτικά την επιστολή της
Η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή με ανακοίνωσή της, την οποία έχει κοινοποιήσει στο Δήμαρχο Κορίνθου κάνει γνωστές μία σειρά δηλώσεων του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια, κατά των Δημάρχων Πατρών και απλών πολιτών, καθώς κάνει πάλι γνωστούς τους λόγους που έφυγε από την Πάτρα ο Ανδρέας Σάμαρης.
Επίσης κάνει λόγο και για το γήπεδο της Αγυιάς όπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα στείλει σε κορνίζα την άδεια για το συγκεκριμένο γήπεδο.
Αναλυτικά:

"Κοινοποίηση προς τον Πνευματικό κ. Δήμαρχο Κορινθίων


Τα -κατά μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναχαϊκη- "υποκείμενα" τα μέλη της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκή  που "κάνουν αρπαχτές" με Ακαδημίες ποδοσφαίρου , σας  γνωρίζουμε μερικές από τις ανεπανάληπτες στιγμές πού περάσαμε στην Πάτρα με πρωταγωνιστή τόν άρτι αφιχθέντα στην Πόλη σας  μεγαλομέτοχο , γιά να διαπιστώσετε την εκτίμηση πού έχει στο πρόσωπο Δημάρχων και απλών πολιτών της Πάτρας και ευχόμαστε τα καλύτερα δι υμάς :
12/7/2011
Βολές κατά  Δημάρχου Φούρα
«Ο Φούρας είναι μεσίτης , ο Καυμενάκης είναι διεθνής κακοποιός, στο ραντεβού που κάναμε το καλοκαίρι, μ΄έκλεισαν σ ένα σκοτεινό δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και μου ΄λεγαν ότι αν δεν πουλήσω θα περάσω πολύ δύσκολο καλοκαίρι"!
27/2/2014
Βολές κατά  Δημάρχου Δημαρά
"Ρε ρεμάλια εγώ είμαι αναξιόπιστος";  "Ο Δημαράς είναι μορφωμένος; Μάλλον πήρε πτυχίο από την Ιταλία με τενεκέδες λάδι"! « η Πάτρα έκανε λοβοτομή βγάζοντας τον κ. Δημαρά Δήμαρχο».
8/12/2014
Βολές κατά Δημάρχου Πελέτιδη
«…….. κ. Πελετίδη, κ. Μελά, κ. Αθανασόπουλε η ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναχαϊκή γνωρίζει ότι οι κομμουνιστές το πρώτο που έχουν είναι η τιμιότητα και ο λόγος.»
20/5/2015
«….. ο Γιάννης Δημαράς ήταν "καρικατούρα", ο Κώστα Πελετίδης το παίζει... εκπρόσωπος του λαού!
25/9/2009
«Ο Ανδρέας Σάμαρης τίθεται εκτός προπονήσεων λόγω των συχνών επεισοδίων των οποίων προκαλεί, τραυματίζοντας στην προπόνηση τους συμπαίκτες του.
4/9/ 2011 (Πανιώνιος - Παναχαϊκή φιλικό)
«….υπό την ανοχή του διαιτητή Σφακιανάκη έστειλαν 4 ποδοσφαιριστές μας στο νοσοκομείο …… από εγκληματικό κτύπημα εκτός φάσεως του καθυστερημένου αυτού παιδιού Σάμαρη ….»
20/1/2011
«…..Αλλά είναι κάποια άτομα που ασχολούνται με την ομάδα, και τα οποία κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και το παίζουν επικεφαλής των οργανωμένων.»
20/1/2011
Ο “ισχυρός άνδρας” της ΠΑΕ φέρεται να έφτυσε και να εξύβρισε τον δημοσιογράφο Χρήστο Βεργανελάκη,
1/4/2014
«Γεμάτη κατίνες, αδελφές, δουλοπάροικους και λαμόγια που έστηναν ματς ήταν η Πάτρα, στο περιβάλλον της παλιάς Παναχαϊκής.
19/1/215
Ξέρω ότι οι κομμουνιστές διακρίνονται για δύο πράγματα, για την εντιμότητα και την ευθύτητά τους. Αν τώρα εδώ θέλουν κάποιοι να γίνουν χειρότεροι κι από δεξιοί, θα τα πούμε τότε…
Ευτυχώς που δεν τον είχα μπροστά μου τον Πρόεδρο της ΠΓΕ  την ώρα που μου τα 'λεγε… Αν και είναι και λίγο Τιτίκα»!!
Αγαπητοί Κορίνθιοι και  μέλη  της Αχαϊκής Συμπολιτείας  που επανιδρύθηκε τήν 7-5-2015  κατόπιν προσωπικών ενεργειών του μεγαλομετόχου της Παναχαϊκής σε  συνεργασία με τον Δήμαρχο σας  κ. Πνευματικό, μετά την παραπάνω ενδεικτική  αναφορά των πολιτισμένων και ευγενικών εκφράσεων και ενεργειών  του μεγαλομετόχου πού παραθέσαμε προς διαφώτιση σας ,  ευχόμαστε από τούδε και στο εξής να έχετε τις καλύτερες δυνατές συγκινήσεις,  κατακλύζοντας το Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου με αλαλάζοντα πλήθη υπέρ της «ΠΓΕ Κορινθος»  ,  ώστε να ενισχυθεί  και το Δημοτικό Ταμείο , όπως ενισχύθηκαν  τα ταμεία του Δήμου Πατρέων και της ΠΓΕ τα τελευταία έτη από αντίστοιχα πλήθη Πατρινών….
ΥΓ1. Εμείς τα  «υποκείμενα» –όπως μας χαρακτήρισε- θα καταφύγουμε στα Δικαστήρια για να μας αποδείξει  άν είμαστε υποκείμενα, πάντως όχι στο Κακουργημάτων, αλλά στο Πρωτοδικείο Πατρών, το οποίο ήδη για παρεμφερείς δηλώσεις του τον έχει καταδικάσει να καταβάλλει σημαντικό ποσό σε ένα από τα «υποκείμενα».
ΥΓ2. Για να ηρεμήσει λοιπόν μία και καλή ο  μεγαλομέτοχος της  «ΠΓΕ-Κόρινθος»,  και για  να μην έχει αμφιβολίες για το –κοτέτσι κατ αυτόν- γήπεδο μας,   θα σας παραδώσουμε μέσα σε κορνίζα ένα επικυρωμένο αντίγραφο της  άδειας οικοδομής του γηπέδου μας με αριθμό πρωτοκόλλου της ΓΓΑ ΤΥ –Δα/Φ090/οικ 28715/8-7-2004,  προκειμένου να του την παραδώσετε _ενώπιον πολλών ΜΜΕ βεβαίως_ για να την αναρτήσει στα γραφεία που δωρεάν (?) θα του παραχωρήσει ο Δήμος σας και να την αντικρίζει  καθημερινά, μήπως και τελικά εξέλθει της οικτράς πλάνης στην οποία έχει περιπέσει από 6ετίας .
ΥΓ3. Εμείς από το βαθύ σκοτάδι που ο μεγαλομέτοχος όρισε να βρισκόμαστε στο εξής , θα ατενίζουμε το άπλετο και καθάριο φως που πλέον θα λούζει και θα δοξάζει την Πόλη σας , όπως μέχρι πρότινος την δική μας , να είστε δε σίγουροι ότι θα προσευχόμαστε για εσάς,  αλλά  επίσης να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας ζηλεύουμε….".
 

Κώστας Δαβουρλής: 23 χρόνια χωρίς τον "Μαύρο Πρίγκιπα"


"Μαύρη" μέρα για τον πατραϊκό αθλητισμό και όχι μόνο ήταν η 23η Μαϊου του 1992 όταν ο "μαύρος πρίγκιπας" του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Παναχαϊκής, ο Κώστας Δαβουρλής, έφυγε από την ζωή.
Δεν ήταν απλά ένας κορυφαίος παίκτης ήταν το σύμβολο της Παναχαϊκής, αλλά και όλης της Πάτρας, ο οποίος έχει αφήσει μεγάλη ποδοσφαιρική κληρονομιά κάνοντας και τους νεότερους να τον γνωρίζουν και να μιλούν ακόμη γι αυτόν.
Σαν σήμερα λοιπόν πριν 23χρόνια και σε ηλικία 44 ετών, ο Κώστας Δαβουρλής άφησε την τελευταία του πνοή, προδομένος από την καρδιά του. Γεννήθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα, πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή στην Πάτρα και «έφυγε», όπως ήθελε. Μαζί με τους φίλους τους, σε ένα καφενείο στην Αγυιά, δίπλα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας.

Γιoς γνωστού διοικητή νοσοκομείου ο νεαρός που αυτοκτόνησε στις γραμμές του Μετρό στο σταθμό της Ακρόπολης

Γιoς γνωστού διοικητή νοσοκομείου ο νεαρός που αυτοκτόνησε στις γραμμές του Μετρό «αυτό που θέλω να πείτε είναι ότι το παιδί μου δεν άντεχε την αδικία και ήθελε όλος ο κόσμος να είναι ευτυχισμένος».Γιος γνωστού διοικητή νοσοκομείου ήταν ο νεαρός που έπεσε στις γραμμές στο σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη» το απόγευμα της Παρασκευής.
 Ο νεαρός έπεσε μπροστά στο συρμό του Μετρό με ορισμένους αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι λίγο πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα παραπατούσε στο χείλος της αποβάθρας.

Ο χαμός του νεαρού έχει προκαλέσει μεγάλο πόνο στην οικογένειά του με τον πατέρα του να τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό κείμενο που ανήρτησε στα social media.

Όπως λέει μιλώντας στο protothema.gr «αυτό που θέλω να πείτε είναι ότι το παιδί μου δεν άντεχε την αδικία και ήθελε όλος ο κόσμος να είναι ευτυχισμένος».

«Ησουν δυνατος, εξυπνος, ξεροκεφαλος, και ησουν ο γιος που αγαπουσα πολυ. Πριν φυγω, χθες το πρωι σε αγκαλιασα, σε φιλησα και σου ειπα πως σε αγαπαω παρα πολυ... Δεν απαντησες,,, αλλα μετα απο λιγο πηγες για το μεγαλο ταξιδι... Πως μας αφησες ετσι με τοση αγαπη στην καρδια για σενα. Που μπορουμε να τη δωσουμε? μαλλον πουθενα γιατι ανηκει μονο σε σενα και μας παρασερνει σε αγνωστες ατραπους, σε αγνωστα μονοπατια και σ" ενα αγνωστο αυριο... Αντιπ αγαπημενε μου . Σιγουρα θα ξανασυναντηθουμε... μονο που δεν ξερουμε το ποτε..» έγραψε ο τραγικός πατέρας.

Το κείμενο αποχαιρετισμού στο γιο του σπαρακτικό: «Καποιες στιγμες η ζωη σε τιμωρει, ακομα και οταν δεν φταις... ακομα και οταν δεν τ' αξιζεις αυτο που σου κανει. Σημερα "εφυγε" ο αγαπημενος μου γιος, για το μεγαλο ταξιδι. Ηταν η επιλογη του γιατι δεν αντεχε την αδικια και ολα αυτα που αντιμετωπιζε στον κοσμο που ζουσε. Βεβαια, δεν σκεφθηκε εμας που αφηνει πισω του... Ποναει παρα πολυ... Η ζωη μας παιρνει αλλη τροπη μονοι μας, χωρις την παρουσια του... χωρις το χαμογελο του. Θα σας παρακαλουσα να προσευχηθειτε για να ειναι καλα εκει που βρισκεται..»

TEΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ο πανίσχυρος και πολυνίκης Ολυμπιακός απέναντι στην πρωτάρα Ξάνθη -Σηκώνει κούπα!

 Ο πανίσχυρος και πολυνίκης Ολυμπιακός απέναντι στην πρωτάρα σε τελικούς Κυπέλλου Ξάνθη, που διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της.
 Τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη για τη φετινή σεζόν για την ομάδα του Ολυμπιακού και όλοι οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να κατακτήσουν το Κύπελλο, συνδυάζοντάς το με το πρωτάθλημα (Live στις 20:30/OTE Sport 3). 
 Το απόλυτο κοντράστ στον αποψινό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τους "ερυθρόλευκους" να στοχεύουν στο 27ο κύπελλο στην 39η συμμετοχή τους σε τελικό και την Ξάνθη να προσπαθεί ως "Σταχτοπούτα" να κάνει την έκπληξη και να αποδείξει πως η ιστορία του Γολιάθ και Δαυίδ μπορεί να επαναληφθεί στο γήπεδο. Σαφέστατα ο Ολυμπιακός προβάλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί σε έναν θεσμό που και εδώ ο Ολυμπιακός κυριαρχεί απόλυτα έχοντας παίξει άλλωστε κατά πολύ πάνω απο τους διπλάσιους τελικούς.
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τη χθεσινή προπόνηση στου Ρέντη την προετοιμασία του για τον σημερινό τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Ξάνθη και ο Βίτορ Περέιρα ανακοίνωσε μετά το τέλος της προπόνησης την αποστολή των πρωταθλητών για την αποψινή αναμέτρηση.
Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού άφησε εκτός τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, καθώς ο Νορβηγός αμυντικός της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν 100% έτοιμος για τον τελικό κι έτσι ο Περέιρα δεν θέλησε να ρισκάρει. Ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας έχει αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό στον αποψινό τελικό και το πιο πιθανό σενάριο είναι το ακόλουθο: Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο και στο δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης των "ερυθρόλευκων" θα παίξει ο Λεάντρο Σαλίνο.
Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μποτία με τον Σιόβα, ενώ στο αριστερό άκρο θ' αγωνιστεί ο Μαζουάκου. Ο Περέιρα θα χρησιμοποιήσει δύο αμυντικούς μέσους, τον Εντινγκά και τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου θα είναι ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, από τον οποίον περιμένουν πολλά οι Πειραιώτες σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.
Οι πρωταθλητές θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ με διάταξη 4-2-3-1 και οι δύο παίκτες στα άκρα της επίθεσης θα είναι, όπως φάνηκε απ' τις τελευταίες προπονήσεις, ο Φορτούνης (αριστερά) και ο Ντοσεβί (δεξιά). Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι πιθανότητες να είναι στο βασικό σχήμα έχει και ο Μπενίτες παίρνοντας τη θέση του Ντοσεβί. Σε ό,τι αφορά την κορυφή της επίθεσης, είναι δεδομένη η παρουσία του Κώστα Μήτρογλου.
Από τη μεριά της η Ξάνθη αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελικό και όσο να 'ναι, έχει τον δεύτερο λόγο. Και αυτό διότι, πέραν της καλύτερης ομάδας που έχει, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει ποτέ πρόβλημα σε τελικό με ομάδες από την επαρχία.

Την τελευταία προπόνηση της Ξάνθης στο Ολυμπιακό Στάδιο παρακολούθησε live ο Χρήστος Πανόπουλος. H προπόνηση διήρκεσε 40 λεπτά και ένα διπλό μικρής διάρκειας. Δεν αναμένονται εκπλήξεις στην ενδεκάδα, αν και οι τέσσερις παίκτες διεκδικούν τις δύο θέσεις των ανασταλτικών μέσων (Ομπόντο, Βασιλακάκης, Παπαστεργιανός και Φλίσκας).
O κυπελλούχος παίρνει το καλό εισιτήριο του Europa League και ως εκ τούτου τα ταμεία της ΠΑΕ θα γεμίσουν από τα έσοδα που προσφέρει η UEFA, με το μπόνους για τους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης να είναι από φέτος 2,4 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε τα πριμ βαθμών ή το market pool.
Οι πιθανές συνθέσεις
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα, Μαζουάκου, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Ντομίνγκες, Φορτούνης, Μήτρογλου.
ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Καρυπίδης, Γουάλας, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Κλέιτον, Λουσέρο, Καπετάνος

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του Α. Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις πρώτες 100 ημέρες στην κυβέρνηση, αλλά δεν είπε ούτε μια κουβέντα για τα τόσα ψέματα που τώρα πια αποκαλύφθηκαν.
Μιλάει ακόμα για διαπραγμάτευση, χαρά στο κουράγιο του!
Κατά τα άλλα προσπαθεί να καλοπιάσει τους δικούς του ενόψει των όσων έρχονται…

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει κάνει το χρέος της, τώρα πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη - – Βολές προς την Ζ.Κωνσταντοπούλου για την ΕΡΤ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει κάνει το χρέος της, τώρα πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη
Τη θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει το χρέος της απέναντι στους δανειστές και πως τώρα πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. 

Λίγες ώρες μετά από τις συναντήσεις του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «όσοι μπορούν να συμβάλουν να βρεθεί μια βιώσιμη λύση ας το κάνουν, αλλιώς να σωπάσουν».

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που τις τελευταίες ημέρες «βράζει», ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έκανε υποχωρήσεις αλλά έχει και κόκκινες γραμμές.

«Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις στο ΦΠΑ, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ επιμένουν σε «ακρότητες» και δεν δέχονται την αποτυχία του προγράμματός τους.

«Η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί «εξευτελιστικούς όρους», καθώς, όπως τόνισε, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν μπορεί να αντέξει νέα μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τους τέσσερις άξονες στους οποίους θα πρέπει να στηρίζεται η αμοιβαία επωφελής συμφωνία με τους εταίρους: χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, όχι νέες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, αναδιάρθρωση του χρέους και ένα γενναίο επενδυτικό πακέτο ιδίως στις νέες τεχνολογίες και τις υποδομές.

Αναλυτικά τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΤΑΓΩΝ

Για να διαλυθεί μία χώρα, να κοπεί στα δύο ή περισσότερα κομμάτια χωρίς αντίσταση, δεν απαιτείται μόνο ένα στιγμιαίο ιστορικό λάθος. Μία κακιά μοίρα. Η τελευταία πράξη του δράματος ανήκει και αυτή στον σκηνοθέτη του, όπως όλο το έργο.

Η Αθήνα του Καραμανλή ήταν πόλη φωτεινή

Τα έργα αναμόρφωσης της πλατείας Ομονοίας το 1957. Καταργείται η παλαιά μορφή και ετοιμάζεται ο σχεδιασμός με το σιντριβάνι.
 Τα έργα αναμόρφωσης της πλατείας Ομονοίας το 1957. Καταργείται η παλαιά μορφή και ετοιμάζεται ο σχεδιασμός με το σιντριβάνι.

http://s.kathimerini.gr/resources/2015-05/16s2pol4-thumb-large.jpg Πριν από 50 και 60 χρόνια, η Αθήνα βρισκόταν στον αντίποδα του σήμερα. Σκέφτομαι συχνά πάνω στην περίοδο του ελληνικού οικονομικού θαύματος, όταν ακόμη και σε συνθήκες πολιτικής κρίσης (1965-67), η οικονομία προχωρούσε. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχει η σχέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την ανάπτυξη της Αθήνας, με τον νέο της, μητροπολιτικό ρόλο, και το πέρασμά της σε μία άλλη κατηγορία διεθνών πόλεων. Και αυτές οι σκέψεις πηγάζουν τις περισσότερες φορές από ένα ακόμη στερεότυπο που συνδέει την «καταστροφή της Αθήνας» με τη δράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Διευκρινίσεις για την παραχώρηση παραλίας στους δήμους δίνει το ΥΠΟΙΚ (εγκύκλιος)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq7Y0S6m3g-wyYvphWF9KdevRCBuAGiUsFzZh6J67WwkMLSjQweOBc07p6qCA4-zISCzWgMcb8mykCE9l-dlx-qNK9MokSa1rLJb6EYkG_qkMkr1FqQhSDvjZKs3G4VjXTw08TFVin5gY/s1600/Dervenion.jpg
Διευκρινίσεις για τη διαδικασία παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας για εκμετάλλευση από τους δήμους, έδωσε το υπουργείο οικονομικών με εγκύκλιο.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι από την 1η Ιουνίου εκάστου έτους, οι συμβάσεις απευθείας παραχώρησης θα συνάπτονται μόνο από τον Προϊστάμενο των Περιφερειακών Δ/νσεων Δημόσιας Περιουσίας ή από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας και τους ενδιαφερόμενους, με το αντάλλαγμα 50% υπέρ του Δημοσίου και 50% υπέρ του οικείου Δήμου.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι από την 1η Ιουνίου εκάστου έτους, η διαδικασία δημοπρασίας θα διενεργείται από τον Προϊστάμενο των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δημόσιας Περιουσίας ή από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας, εξαιρουμένων των δημοπρασιών που έχουν ήδη προκηρυχτεί μέχρι την 31η Μαΐου εκάστου έτους παραχώρησης της παρούσας, οι οποίες ολοκληρώνονται από το Δήμο.
Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τις περιφέρειες και του υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να ενημερώσουν σχετικά τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού της αρμοδιότητας τους, με την επισήμανση να αποσταλούν πίσω καταστάσεις το ταχύτερο δυνατό και όχι πέραν του 10ημέρου, για τις περιπτώσεις των άνευ δημοπρασίας μισθώσεων για τις οποίες δεν έχει συναφθεί μισθωτήριο μέχρι 31-05-2015 από τον ΟΤΑ ώστε να ολοκληρωθούν οι μισθώσεις από τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια εσόδων.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 

afttodioikisi.gr

ΟΑΕΔ: Τεχνικό λάθος η ανάρτηση των απορρίψεων της κοινωφελούς εργασίας

Σε τεχνικό λάθος του παρόχου αποδίδεται από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ η ανάρτηση των αποτελεμάτων και συγκεκριμένα των απορρίψεων που εμφανίστηκαν στις αιτήσεις των αιτούντων ανέργων στην κοινωφελή εργασία.
Η ανάρτηση των απορρίψεων προκάλεσε αναστάτωση σε χιλιάδες ανέργους, καθώς φοβήθηκαν ότι θα έμεναν εκτός προγράμματος χωρίς κανένα λόγο .

Ο Δρα Αναστάσιος Γκιολής στην 23η Εκπαιδευτική Συνάντηση EEA στο Ναύπλιο «Πολυπαραγοντική αντιμετώπιση του καρδιαγγειακού κινδύνου»

23d


Η 23η Εκπαιδευτική Συνάντηση της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης με τίτλο «Πολυπαραγοντική αντιμετώπιση του καρδιαγγειακού κινδύνου», διεξάγεται  το τριήμερο  22 – 24 Μαΐου 2015 στο ξενοδοχείο Kandia’s Castle στο Ναύπλιο.
Στη μεγάλη επιστημονική συνάντηση του Ναυπλίου συμμετέχουν καρδιολόγοι, γενικοί ιατροί , παθολόγοι από όλη την Ελλάδα, όπου ανταλλάσσουν απόψεις  - ιδέες για ότι νεότερο υπάρχει στο χώρο της. Καρδιολογίας.
http://assets.tanea.gr/ygeia/files/giatroi/Pitsabos%20Tetragoni.jpgΣτη 23η Εκπαιδευτική Συνάντηση της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης του Ναυπλίου , μεγάλη είναι και η συμμετοχή από ιατρούς της Κορινθίας.
Το παρών στη συνάντηση αυτή έδωσαν ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χρήστος Πίτσαβος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  , ιατρός Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου & Διδάκτωρ Καρδιολογίας κ. Αναστάσιος Γκιολής.

Ο κ. Γκιολής μίλησε στους "ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" & στον Βασίλη Λάλο για την συνάντηση του Ναυπλίου όπου μας τόνισε τα εξής:

"Στόχος της συνάντησης  είναι η διεξαγωγή ανοιχτού διαλόγου αναφορικά με τους πολλαπλούς παράγοντες που οδηγούν σε καρδιαγγειακή νόσο, τις έρευνες που πραγματοποιούνται επί του γνωστικού αυτού αντικειμένου, τη διάγνωση και τη θεραπεία τους. 
Ή φετινή συνάντηση  επικεντρώνεται στο κλινικό κομμάτι της καθημερινότητας του καρδιολόγου, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τους προβληματισμούς γύρω από την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών. Ελπίδα και πεποίθησή μας είναι πως μέσω της συνάντησής μας να αναζητηθούν λύσεις, ώστε να βελτιωθεί τόσο η καθημερινή πρακτική όλων μας όσο και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ασθενείς μας. Τέλος, εκτεταμένη αναφορά γίνεται στα νέα φάρμακα και τις νέες θεραπείες των καρδιαγγειακών παθήσεων."