Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Πέταξαν τα σκουπίδια έξω από την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Τρίπολης - ΒΙΝΤΕΟ

Πέταξαν τα σκουπίδια έξω από την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Τρίπολης - ΒΙΝΤΕΟ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σκουπίδια έγινε στην Τρίπολη με τους πολίτες ολόκληρου του δήμου, αφού εξάντλησαν τα αποθέματα υπομονής τους, να βγαίνουν στους δρόμους της Αρκαδικής πρωτεύουσας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση η οποία επικρατεί στην πόλη, τους τελευταίους τρεις περίπου μήνες.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία Πετρινού και η πορεία κατευθύνθηκε στο δημαρχείο της Τρίπολης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης, όπου οι κάτοικοι πέταξαν στην είσοδο σακούλες με σκουπίδια και κάδους απορριμμάτων.
ΦΩΤΟ από το arcadiaportal Οι πολίτες φανερά εκνευρισμένοι και αγανακτισμένοι φώναζαν συνθήματα όπως:
"Άμα δεν μπορείτε να παραιτηθείτε"
"Ούτε μία μέρα υπομονή, μαζέψτε τα σκουπίδια Τατούλη και Παυλή"

Η κατάσταση όπως λένε, έχει φτάσει στο απροχώρητο πλέον και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία εγκυμονούν. Όπως φώναζαν και οι πολίτες στο συλλαλητήριο "τα παιδιά μας κινδυνεύουν"!
Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει χτυπήσει ήδη το "καμπανάκι"...
video




 arcadiaportal.gr

Επεισόδια αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο | Ζημιές σε τζαμαρίες, φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο - "Βροχή" από βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών

Επεισόδια και ζημιές στο κέντρο της Αθήνας από κουκουλοφόρους
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς κουκουλοφόροι έχουν εισβάλει μέσα στο χώρο του ιδρύματος και από εκεί κάνουν εξορμήσεις κατά των αστυνομικών, εναντίον των οποίων πετούν πέτρες και μολότοφ.

Από την πλευρά της Τοσίτσα, οι κουκουλοφόροι πετούν τα πάντα προς τους άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι μέχρι πρότεινος κρατούσαν στάση αναμονής, αλλά πλέον κάνουν χρήση δακρυγόνων, αλλά περιορισμένη.

Και ενώ το μέτωπο για τους άντρες των ΜΑΤ φαινόταν ένα, άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών από την πάνω πλευρά του Πολυτεχνείου, στην οδό Μπουμπουλίνας, πετούν βόμβες μολότοφ σε διμοιρίες των αστυνομικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από πορεία που έκαναν οι νεαροί στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα.
Επεισόδια αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο | Ζημιές σε τζαμαρίες, φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο Συγκεκριμένα, περίπου 300 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια γύρω στις 6 το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, ωστόσο στην οδό Σταδίου κάποιοι προξένησαν φθορές στις τζαμαρίες τράπεζας, ενώ κατά την επιστροφή τους από την οδό Πανεπιστημίου έσπασαν τις τζαμαρίες δυο καταστημάτων. στάσεις λεωφορείων, τηλεφωνικούς θαλάμους και τα γραφεία μίας ασφαλιστικής εταιρείας

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους ακολούθησαν καθώς οι νεαροί κατευθύνθηκαν μέσω Πανεπιστημίου και Πατησίων στο Πολυτεχνείο. Εκεί, επί της οδού Στουρνάρη προξένησαν φθορές και σε άλλα καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο, του οποίου εξερράγη το ρεζερβουάρ μπροστά στην είσοδο του Ιδρύματος στην οδό Στουρνάρη, καθώς και σε κάδους απορριμμάτων με τους οποίους έχουν κλείσει τους δρόμους.
Συνολικά, τρία αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς και ένα ακόμα τυλίχτηκε στις φλόγες.
Τέσσερα καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές, εκ των οποίων δύο είναι κοσμηματοπωλεία, ένα ζαχαροπλαστείο και ένας χώρος γραφείων ασφαλιστικής εταιρείας.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν ακόμη επέμβει.
Ο κύριος όγκος των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται επί της Πατησίων και παρακολουθεί χωρίς να επεμβαίνει.
Κλειστή είναι η Πατησίων και στα δύο ρεύματα.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας ημερίδα για την εξαγωγή και προώθηση των ελληνικών αγροτικών προιόντων στην Κινεζική αγορά.

http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/LOGONEW_F2375.jpg%3Bjsessionid%3DB705EEC83094B945578152933955AC5D.jpg?itok=kQGiyNc6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Δευτέρα 2/3/2015 και ώρα 11π.μ στον α΄ όροφο της αίθουσας εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την εξαγωγή και προώθηση των ελληνικών αγροτικών προιόντων στην Κινεζική αγορά.
Στην εκδήλωση θα εισηγηθούν τα θέματα εκ μέρους της εταιρείας με την επωνυμία ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ/FOOD EXPORTS ο κ. Κωνσταντίνος Κορνιωτάκης επιχειρηματίας και Γενικός Γραμματέας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου , καθώς και οι εκπρόσωποι της Κινεζικής εταιρείας.
Πληροφορίες: Ελισαβετ Τσαμαντα- Ερμού 2 ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τηλ. 27410-24464 (εσ. 911)
e-mail:info@korinthiacc.gr

Πάρτι του συλλόγου προστασίας του δάσους ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ στο Intro Art Cafe στο Ξυλόκαστρο


παρτι του συλλόγου προστασίας του δάσους ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ
Κυριακή, 1 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ.
Intro Art Cafe, Xylókastron, Korinthia, Greece 

ΠΟΤΟ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ Γ.ΡΑΣΟΥΛΗΣ

ΔΡΑΣΗ: Ενταφιάστηκε ο διχασμός που έφερε ο μύθος του "αντιμνημονίου"


Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Φίλες και φίλοι,

Έχει περάσει ένας μήνας από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου και βρισκόμαστε ήδη σε μια διαφορετική πραγματικότητα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τη συμφωνία που έκανε ενταφίασε τον μύθο του «αντιμνημονίου» και τον εγκληματικό διχασμό που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία, αναιρώντας ταυτόχρονα σε χρόνο ρεκόρ τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

Μαθησιακές δυσκολίες - Αυτισμός - ΔΕΠΥ - Εκδήλωση στην Κόρινθο 28/2 - Είσοδος δωρεάν



Και όταν υπάρχει πρόβλημα τι γίνεται; Ποια είναι τα σωστά βήματα; Ποια είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση;
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ολόπλευρη προσέγγιση των μαθησιακών και συναισθηματικών δυσκολιών των παιδιών από  έμπειρους ειδικούς διαφορετικών ειδικοτήτων (παιδίατρο, ψυχολόγο και ειδικούς παιδαγωγούς)  και να βρουν απάντηση στους προβληματισμούς τους  καθώς αρκετά σημαντικός χρόνος του σεμιναρίου θα αφιερωθεί στο σκοπό αυτό.

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ - ΑΥΤΙΣΜΟΣ - ΔΕΠΥ

«ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ».
28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ΩΡΑ:17.00 - 20.00
σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς και για κάθε έναν από μας που έρχεται σε επαφή με τα παιδιά.
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ‘ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ’ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ 32 (ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ)


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ABC ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  - ΕΞΑΜΙΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΤΗΛ. 2741036560 – 6977247355.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:   ΧΑΝΙΩΤΗ ΕΛΕΝΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

17: 00-17:15
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

17:15-17:30
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ  ΤΗΝ κ. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ &  κ. ΧΑΝΙΩΤΗ

17:30-17:50
  ΌΤΑΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟΚΛΙΝΕΙ: AΥΤΙΣΜΟΣ/ΔΕΠΥ/ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.
 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΙΤΑ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ.

17:50 – 18:15
 ΤΙ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ;
 ΡΑΝIIΑ ΜΠΟΥΜΗ , ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ.

18:15 – 18:30
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

18:30 – 18:50
 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΔΕΞΙΟ  ΜΑΘΗΤΗ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ, ΕΙΔ. ΕΚΠ/ΚΟΣ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΕΔΔΥ.

18:50 – 19:10
 ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΝOΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ. ΕΛΕΝΑ ΧΑΝΙΩΤΗ,  ΕΙΔ. ΕΚΠ/ΚΟΣ  Τ.Ε.,
 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΕΛ (ΥΠΑΙΘ) .

19:10 – 20:00
 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ  ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΣΤΟΥΣ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

V.Balafas

Έτοιμος και αποφασισμένος να παλέψει για τη μεγάλη ανατροπή είναι απόψε ο Ολυμπιακός


Έτοιμος και αποφασισμένος να παλέψει για τη μεγάλη ανατροπή είναι απόψε ο Ολυμπιακός. Ο Θρύλος φιλοξενεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Ντνίπρο (Live από τον , 22:05, ΑΝΤ1) στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των «32» του Europa League και γνωρίζει τι χρειάζεται για να γράψει ιστορία.Οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι αποφασισμένοι να γράψουν ιστορία και να ανατρέψουν για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή τους πορεία σκορ με 2 γκολ διαφορά.
Τα πράγματα δεν είναι απλά, δεν είναι εύκολα. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία σειρά μέτριων εμφανίσεων, αλλά ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα, να την στηρίξει στα δύσκολα και να την σπρώξει σε μία μεγάλη επιτυχία, σε μία μεγάλη ανατροπή.
Ο Βίτορ Περέιρα και οι παίκτες της ομάδας ξέρουν τι χρειάζεται για να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί σήμερα το βράδυ και θα δώσουν τη δική τους «μάχη», προκειμένου ο Θρύλος να δώσει το «παρών» και στην αυριανή κλήρωση για τους «16» του Europa League...
Ο Βίτορ Περέιρα σκέφτεται να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα και να την κάνει πιο επιθετική σε σχέση με το ντέρμπι της Λεωφόρου. Ο Ρομπέρτο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτη, Σιόβα και Μαζουάκου να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Ως ανασταλτικός χαφ θα αγωνιστεί ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, έχοντας για παρτενέρ στη μεσαία γραμμή τον Παϊτίμ Κασάμι. Ρόλο οργανωτή θα αναλάβει ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, με τον Κώστα Μήτρογλου να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης και τους Φορτούνη και Ντοσεβί στα άκρα.
Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Μέγερι, Σαντάνα, Εντινγκά, Διαμαντάκος, Αφελάι, Ντουρμάζ και Μπενίτες.
Εισιτήρια υπάρχουν στο Καραϊσκάκη και θα διατίθενται μέχρι την ώρα του αγώνα.
Ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης.

Έ«Χ»ασε την ευκαιρία ο Απόλλων Σμύρνης 1 - 1 με τον Παναιγιάλειο


Έ«Χ»ασε την ευκαιρία ο Απόλλων Σμύρνης  
Την ευκαιρία να υπερκεράσει την Παναχαϊκή κατά έναν πόντο στη βαθμολογία και περάσει μόνος στην 2η θέση του 1ου ομίλου της Football League έχασε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Παναιγιάλειο στη Ριζούπολη.

Ένα αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε στο φινάλε από τους «μελανόλευκους» (παρέμειναν στην 7η θέση) και τους φιλάθλους τους, που τους ακολούθησαν στην Αθήνα.

Στο πρώτο ημίχρονο, το θέαμα ήταν μέτριο.  Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή, χωρίς όμως να δημιουργεί σπουδαίες ευκαιρίες. Το σκορ για τον Απόλλωνα  άνοιξε στο 31. Ο Γκόλιας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, κεφαλιά από τον αμαρκάριστο Πινέιρο από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.  Από εκει και πέρα , το ημίχρονο κύλησε χωρίς την μεγάλη στιγμή
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Αιγίου, αποφάσισε να βγει από το «καβούκι» του και να προσπαθήσει να ισοφαρίσει. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, μάλλον θεώρησαν ότι είχαν δεδομένη την νίκη τους. Αυτό το πλήρωσαν ακριβά. Στο 64 ο Ουρτάδο πασάρει στον Σανδραβέλη,  μπαίνει από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ πάνω στην κίνηση φέρνει το ματς στα ίσα.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Γεωργίου, Κοτσώνης, Φαρία, Πινιέιρο, Φαρινόλα (72' Σουάνης), Βάντερσον, Καραδέμητρος (69' Λαγός), Τζιώρας (80' Ανγκούλο).
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Αθανασόπουλος, Μπουρλάκης (81' Σκαρτσίλας), Σπίνουλας (59' Ρουμπουλάκου), Ακπαρίδης, Ιωάννου, Σανδραβέλης, Μίλιεβιτς, Γκοτσούλιας, Ουρτάδο, Πιζ (74' Νάστος), Φουρτάδο.

1ος Όμιλος
Τρίτη 24 Φεβρουαρίου
ΑΕΚ-Παναχαϊκή 2-1 (35' Πλατέλλας, 86' Μάνταλος - 90+2' Κυβελίδης)
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου
Ηρακλής Ψαχνών - Ερμιονίδα 0-2 (2' αυτ. Χρ. Πατσατζόγλου, 15΄ Ιασωνίδης)
Φωστήρας - Επισκοπή 0-1 (17' Βιγιαφάνες)
Αχαρναϊκός - Καλλιθέα 1-0 (68' Ιορδανίδης)
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου
Χανιά - Άλιμος 1-0 (33' πεν. Πάγκαλος)
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 1-1 (32' Πινέιρο – 65' Σανδραβέλης)

«Μα πού σας έχω δει εσάς εγώ;» Σπαρταριστό βίντεο από το ΚΚΕ για τον Αλέξη Τσίπρα

Σπαρταριστό βίντεο από το ΚΚΕ για τον Αλέξη Τσίπρα
Αθήνα
Τον Λάμπρο Κωνσταντάρα επιστράτευσε το ΚΚΕ για να επικρίνει την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές στο Eurogroup. Σε βίντεο που το Κομμουνιστικό Κόμμα ανέβασε στο YouTube, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας εμφανίζεται σε τηλεοπτικές «σφήνες» να λέει την αξέχαστη ατάκα του «μα πού σας έχω δει εσάς εγώ;», από την ταινία «Θα σε κάνω βασίλισσα», ανάμεσα σε παρεμφερείς δηλώσεις των τέως πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου από τη μια και του Αλέξη Τσίπρα από την άλλη, για να δείξει ότι ουσιαστικά ακολουθείται η ίδια πολιτική. Το βίντεο κλείνει με το προσκλητήριο του ΚΚΕ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις 19:00 την Παρασκευή στο Σύνταγμα.
Newsroom ΔΟΛ

Παράταση υποβολής του εντύπου Ε11 έως τις 30 Απριλίου

Παράταση υποβολής του εντύπου Ε11
Παρατείνεται, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνου Σκουρλέτη, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11, για την γνωστοποίηση των στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας, έως και τις 30 Απριλίου 2015.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι: «Παρατείνεται για το έτος 2015, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11. (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) της περ. η) του άρθρου 4 της υπ' αρ. πρωτ. 29502/85/01-9-2014 (ΦΕΚ Β 2390/08-9-2014) απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έως και την 30 Απριλίου 2015.»

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο υποβολής των στοιχείων, ώστε να εξασφαλιστεί η ακριβής καταγραφή τους.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

 















Γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 1η Μαρτίου, Α’ Κυριακή των Νηστειών, η Εκκλησία μας εορτάζει την επέτειο της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων το έτος 843 μ. Χ., την οποία, εξ αφορμής του ως άνω γεγονότος, ονομάζει ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Η τοπική μας Εκκλησία, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, θα εορτάσει πανηγυρικά αυτήν την επέτειο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.
 Κατά το πρότυπο του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Αθήνα, στον οποίο παρίσταται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πλαισιωμένος από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και άλλες Αρχές καλούνται εκτός από τον φιλόχριστο Λαό και οι Αρχές του Τόπου μας, προκειμένου ως μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας να προσευχηθούν αλλά και να εκδηλώσουν τον σεβασμό, την τιμή και την ακλινή παραμονή στο «πατροπαράδοτο σέβας», το οποίο επέλεξαν και βίωσαν οι πατέρες μας και αποτελεί την πυξίδα για τις ορθές και γνήσιες Ελληνικές τοποθετήσεις και επιλογές μας, ώστε να έχουμε συνέχεια και στην Ευρώπη και στην Οικουμένη ως Λαός και ως Έθνος. Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω καθιερωμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης θα απαγγείλει τιμητικά το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») ο δε Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός την Κυριακή Προσευχή («Πάτερ ημών»).
 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση των αγίων Εικόνων και θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αοιδίμων Αρχιερέων των Αρχιερατευσάντων  στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ως και των Μεγάλων Ευεργετών της.
Καλούνται οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε Παγκορινθιακή συμπροσευχή δηλώνοντας, δι᾿ αυτού του τρόπου, ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι εμμένουμε στα Πάτρια, που με το αίμα τους και τις θυσίες τους μας κληροδότησαν οι Άγιοι Ομολογητές της Πίστεώς μας και οι Πατέρες μας, προκειμένου με την χάρη του Κυρίου μας να αναστηλωθεί και εντός μας η «εν ημίν ελπίς» (πρβλ. Α’ Πετρ. γ’, 15).

imkorinthou.org

Πόνος, εξαθλίωση, δάκρυα, αυτοκτονίες, ο τραγικός απολογισμός - λυσεις αντιμετωπισης - της ανθρωπιστικής κρίσης…



 http://www.naftemporiki.gr/cmsUtils/photo?stamp=0x0000000000494c95&id=604990&width=638&height=330&rmode=2

Aρθρο της Ειρήνης Λεριού 

 με αφορμή τη χθεσινή αυτοκτονία στη Χαλκίδα


Πόνος, εξαθλίωση, δάκρυα, αυτοκτονίες, ο τραγικός απολογισμός της ανθρωπιστικής κρίσης… Στη χωρά μου έμαθαν οι ζωντανοί να ζηλεύουν εκείνους  που επέλεξαν από μόνοι τους να αποκοιμηθούν για πάντα και να γλιτώσουν…. Μια οικογένεια από τη Χαλκίδα προσπαθεί να κερδίσει μια δικαστική μάχη για ένα πενιχρό μοναδικό εισόδημα της. Ο απολογισμός; Δυο αυτοκτονίες.
Για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα είναι επείγουσα ανάγκη όλες οι Περιφέρειες της χώρας και οι Δήμοι να εκπονήσουν μια αποτελεσματική πρόταση οικονομικής πολιτικής, βάση της οποίας θα εντοπίζονται άμεσα τέτοιες περιπτώσεις και θα προβλέπεται έκτακτη βοήθεια προς αυτές. Η σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη είναι υψίστης σημασίας διότι λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής ή της κάθε περιφέρειας, με αποτέλεσμα να δίνεται έμφαση στα θετικά στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε ευημερία και να επιλύνονται στη βάση τους τα προβλήματα που μας απομακρύνουν από το στόχο της ευημερίας. Τη στιγμή που η Περιφέρεια της Αττικής εκσυγχρονίζεται και βάζει στο μικροσκόπιο το κοινωνικό κόστος της κρίσης με έμφαση στο να επουλώσει τις πληγές, στη Χαλκίδα και στην αντίστοιχη Περιφέρεια τα βήματα είναι μικρά, (υπάρχει για παράδειγμα πρόγραμμα «δικτύου κοινωνικής ασφάλειας» κατά του κοινωνικού αποκλεισμού ή άλλα παρόμοια προγράμματα και κινήσεις, ίσως και σε επίπεδο δήμου, αλλά δεν επαρκούν οι προσπάθειες και πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες). Αλλά και σε άλλες πόλεις και περιφέρειες της χώρας, οι αρμόδιοι δε γνωρίζουν καν πόση είναι η παιδική φτώχεια στις περιοχές τους για παράδειγμα. Υπάρχουν Δήμοι και Περιφέρειες σε όλη τη χώρα που ενώ έχουν τη διάθεση και κάνουν τις προσπάθειες τους, ωστόσο έχουν μείνει πίσω και οφείλουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά πιο αποφασιστικά ακολουθώντας ίσως και το παράδειγμα της Περιφέρειας Αττικής, για να μην υποφέρουν άλλο οι συμπολίτες μας.
Ας γίνει η θυσία αυτών των δύο ανθρώπων η αρχή για τη κατάρτιση ενός καινοτόμου και πιο αποτελεσματικού από τυχόν ήδη υπάρχοντα, έκτακτου σχεδίου δράσης (είτε σε επίπεδο περιφέρειας είτε δήμου) αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη Χαλκίδα και γενικά στη Στερεά Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι  της αντίστοιχης περιφερειας δεν ευημερούν. Αυτού του είδους τα προβλήματα  αντιμετωπίζονται με επιτυχία μόνο σε τοπικό επίπεδο και όχι σε εθνικό όπως πολλοί θεωρούν. Αλλά και από τη πλευρά της επιστήμης τα κατάλληλά δεδομένα που μας βοηθούν να προσδιορίσουμε και βάση αυτών να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της φτώχειας συλλέγονται αποτελεσματικότερα στις μικρές επιμέρους περιφέρειες ή δήμους. Η μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης πρέπει να δοθεί κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο και να μπει πιο αποφασιστικά κι αποτελεσματικά στις πλέον επείγουσες προτεραιότητες όλων των περιφερειών της χώρας μας.
Οφείλουν οι λήπτες αποφάσεων οικονομικής πολιτικής  να καταγράψουν σωστά τη φτώχεια στη περιοχή της Χαλκίδας ή της Στερεάς Ελλάδας και έπειτα να καταρτίσουν αποτελεσματικὀτερες πολιτικές αντιμετώπισης της. Ευχή όλων μας  οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν εγκαίρως την επόμενη φορά, σε ανθρώπους που βρίσκονται σε εξαθλίωση  για να μην έχουμε αυτή τη κατάληξη.

*Η Ειρήνη Λεριού είναι Υπ. Διδάκτωρ Οικονομικής Πολιτικής, στο τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - κι Ερευνήτρια σε Ινστιτούτο με θέμα τη Παιδική φτώχεια στην Ελλάδα

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιμένει αντιμνημονιακά: Διαγραφή του χρέους και κατάργηση όλων των νόμων

https://left.gr/sites/left.gr/files/poe-ota_26.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ- ΟΤΑ

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και οι εργαζόμενοι συνολικά στο Δημόσιο, ολόκληρη η κοινωνία, για πέντε (5) συνεχή χρόνια αντιστάθηκαν στην λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τρόικα οδηγώντας στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ο καθημερινός και συνεχής αγώνας μας ήταν η βασική αιτία για την «αλλαγή» του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την πολιτική καθοδήγηση της Γερμανίας, αγνοούν το αποτέλεσμα των Βουλευτικών Εκλογών και την απόφαση του Ελληνικού λαού για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και την συνέχιση όλων των αντιλαϊκών προγραμμάτων που είχαν ψηφισθεί ή συμφωνηθεί.

Ημέρες και ώρες, «καθαρής» Δημοκρατικής Παράταξης


ko-pasokΏρες μεγάλης κυβίστησης για τον ΣΥΡΙΖΑ που οδηγήθηκε γονυπετής, παρακαλώντας για παράταση του Μνημονίου. Ώρες πολιτικής εξαπάτησης θα πει ο απλός πολίτης που περίμενε πως την επομένη των εκλογών όλα θα καταργηθούν με ένα εφαρμοστικό νόμο. Αντίθετα όλα υπάρχουν και εφαρμόζονται από πολλή χειρότερη θέση για την Ελλάδα καθώς είναι αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δημοσιονομικό κενό.

Ώρες μεγάλης εσωστρέφειας για τη ΝΔ όχι μόνο λόγω της μεγάλης ήττας αλλά και γιατί αποκαλύπτεται το σκοτεινό πρόσωπο της ηγεσίας της, που ακόμη και την ώρα που η επίσημη Ελλάδα «διαπραγματεύεται», επενδύει σε φόβο και σε επαίσχυντες δηλώσεις δια στόματος φιλικών προς τη ΝΔ, ευρωπαϊκών πολιτικών φορέων.

Ημέρες και ώρες δόξας για την «καθαρή» πλέον Δημοκρατική Παράταξη, γιατί το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει απαλλαγεί από τοξικότητες. Πρώτη τοξικότητα η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Δεύτερη τοξικότητα ο ανεκδιήγητος και λάτρης των μονομερών ενεργειών Γιώργος Παπανδρέου.
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι «καθαρό» και για ένα επιπλέον λόγο. Διότι έσπασαν τα «σπυριά» του λαϊκισμού όπως ευστόχως είχε αναφέρει προ ημερών ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το δεξιό έσπασε το 2012 με την κυβίστηση της ΝΔ. Το αριστερό, έσπασε πριν από λίγες ημέρες με την παράταση του Μνημονίου από το ΣΥΡΙΖΑ.
Στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλά για τις ώρες αλήθειας όπου οι μάσκες πέφτουν και τις ψευδαισθήσεις αντικαθιστά η σκληρή πραγματικότητα.

Το προσεχές διάστημα και δεδομένης της αριστερής και δεξιάς διολίσθησης σε πολιτικές πόλωσης, όμοιες με αυτές της προεκλογικής περιόδου, το ΠΑΣΟΚ καλείται να προσεγγίσει εκ νέου τον πολιτικό και κοινωνικό του χώρο. Απαλλαγμένο πια, από τα βάρη του παρελθόντος.
Και αυτό το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί, καθώς η μάχη των άκρων που αποδείχτηκε πως λαΐκισαν για την κατάκτηση της εξουσίας, σήμερα έχει οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία της Ελλάδας.
Η αναμενόμενη απογοήτευση και οργή λόγω της κυβίστησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να μεταφραστεί σε ψήφους στη Χρυσή Αυγή.
Περιθώρια άλλα δεν υπάρχουν.
Το κοινωνικό κέντρο πρέπει να συσπειρώσει τις δημοκρατικές του δυνάμεις ...και είναι πολλές!
Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr

Μηλιός: Ελλιπής η προετοιμασία της κυβέρνησης και αντιφατικές οι τακτικές του ΥΠΟΙΚ - Συνυπογράφουν οι Σπύρος Λαπατσιώρας και Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος

Μηλιός: Ελλιπής η προετοιμασία της κυβέρνησης και αντιφατικές οι τακτικές του ΥΠΟΙΚ
Μετά τις αντιδράσεις βουλευτών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τους Ευωπαίους, ήταν η σειρά του Γιάννη Μηλιού να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και τις αντιρρήσεις του για το αν και τι κατάφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης στις διαπραγματεύσεις του στις Βρυξέλλες.

Με κείμενο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και φέρει την υπογραφή του, αλλά και αυτές των Σπύρου Λαπατσιώρα και Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου, ο κ. Μηλιός κατακρίνει την τακτική που ακολούθησε η ελληνική πλευρά, κάνοντας λόγο για «ελλιπή προετοιμασία της κυβέρνησης και αντιφατικές τακτικές του ΥΠΟΙΚ». Παράλληλα χαρακτηρίζει τη διαπραγμάτευση ως «κακά στημένη που είχε τα χαρακτηριστικά άλματος με δεμένα μάτια».

Τραγωδία στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο Πατρών: Ένας νεκρός από έκρηξη σε πλοίο

Τραγωδία στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ: Ένας νεκρός από έκρηξη σε πλοίο
Ενα νεκρός, ένας πολύ σοβαρά τραυματίας και ένας ελαφρά (και οι τρεις ουκρανικής καταγωγής) είναι το αποτέλεσμα του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη σήμερα το πρωί σε πλοίο αγκυροβολημένο έξω από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο.

Όλα έγιναν όταν οι ναυτικοί άνοιξαν το αμπάρι του πλοίου, προκλήθηκε έκρηξη και υπήρξαν και αναθυμιάσεις. Ενας αλλοδαπός πέθανε επί τόπου, ένας ακόμη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και ο τρίτος τραυματίστηκε αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Η σορός του νεκρού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπως και ο ελαφρά τραυματίας, ενώ ο σοβαρά τραυματισμένος που δίνει μάχη για τη ζωή του μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στην εντατική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί τα αίτια της τραγωδίας.

Διαβάστε περισσότερα στο patrastimes.gr.

V for Varoufakis: Ακούστε το χέβι μέταλ τραγούδι που έγραψαν Γερμανοί για τον Γιάνη Βαρουφάκη


Με ιδιαίτερο χιούμορ αντιμετωπίζει τη σύγκρουση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας ένα συγκρότημα χέβι μέταλ από τη Γερμανία!

Το συγκρότημα ανήρτησε ένα χιουμοριστικό βίντεο στο YouΤube, το οποίο μέσα σε ελάχιστες ώρες ξεπέρασε τα 22.500 views.

Το βιντεοκλίπ ξεκινάει με την αφήγηση ενός άντρα, ο οποίος εξηγεί στο κοινό όλες τα γερμανικά επιτεύγματα –όπως η ανθίζουσα οικονομία και τα τεράστια αποθέματα χρυσού.

Την ίδια ώρα, το συγκρότημα αναφέρεται και στα λάθη της Γερμανίας, κατά βάση την καταστροφή που προκάλεσε με τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Μετά από την παρουσίαση του Γερμανικού λαού, το τραγούδι αρχίζει να μιλάει για τον Γιάνη Βαρουφάκη τον οποίο χαρακτηρίζει «γιο του Δία, με καρδιά από πέτρα».

«Μυρίζει σαν σεξ και το δερμάτινο μπουφάν του είναι φτιαγμένο από το δέρμα γερμανικών ποιμενικών» συνεχίζει το χιουμοριστικό τραγούδι, το οποίο αναφέρει ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν διαπραγματεύεται αλλά θέλει να γονατίσει τον γερμανικό λαό.

e-typos.com

diastixo.gr

diastixo.gr

Τι θα γίνει με τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο – Τα σχέδια του Γ. Κατρούγκαλου μετά τη συμφωνία με τους εταίρους

Τη διαβεβαίωση ότι οι 2.890 υπάλληλοι που είτε έχουν απολυθεί (1.065) είτε έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (1.825) και επρόκειτο να απομακρυνθούν από το Δημόσιο θα επαναπροσληφθούν κανονικά μετά τη συμφωνία με τους εταίρους, δίνουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην aftodioikisi.gr.  «Δεν αλλάζει τίποτε ως προς τον προγραμματισμό», τονίζουν οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζοντας ότι, όπως έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή εντός Μαρτίου. Πάντως, στο υπουργείο αν και τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι «η συγκεκριμένη κίνηση δεν συνιστά μονομερή ενέργεια, καθώς οι επαναπροσλήψεις θα γίνουν στο πλαίσιο των 15.00ο νέων προσλήψεων» που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τους εταίρους, κρατούν χαμηλούς τόνους προκειμένου να μην… προκαλέσουν.
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που πρόκειται να επαναπροσληφθούν είναι οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών για τις οποίες ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να αναβάλει την απόφαση για τον Οκτώβριο αλλά και οι σχολικοί φύλακες, δύο κατηγορίες εργαζομένων που έγιναν σύμβολο στον αγώνα κατά των απολύσεων στο Δημόσιο. Επίσης, υπάλληλοι υπουργείων και οι καθηγητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) για ορισμένους από τους οποίους υπήρξε χθες σύγκρουση μεταξύ υπουργείου και ΑΣΕΠ καθώς οι ανεξάρτητη αρχή ανακοίνωσε σχετικούς πίνακες κινητικότητας. Μάλιστα, το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή με εντολή του Γ. Κατρούγκαλου να παγώσουν όλες οι διαδικασίες κινητικότητας μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου.

Νίκος Βούτσης: Καταργείται ο Καλλικράτης

Την κατάργηση του Καλλικράτη προανήγγειλε σήμερα το μεσημέρι μιλώντας σε δημοσιογράφους ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Βοσδογάνη, Υπεύθυνου Δημοσιογραφικής Ύλης του airetos.gr  τόνισε  ότι "μιλάμε σαφέστατα για ένα νέο πλαίσιο, μέχρι και τη χωροθέτηση των Δήμων".

Όπως σημείωσε ο κύριος Βούτσης σταδιακά θα δοθούν επιπλέον αρμοδιότητες σε Δήμους και Περιφέρειες, ενώ θα υπάρχει και η σχετική "προικοδότηση" η οποία θα προκύψει από την εξοικονόμηση πόρων.

Από την πλευρά του ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κύριος Κώστας Πουλάκης ανέφερε ότι  από τις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2019 , θα υπάρχει οικονομική αυτοτέλεια στους Δήμους και στις Περιφέρειες και ένα καλύτερο Δημοκρατικό πλαίσιο.

Επανέλαβε δε ότι θα καταργηθούν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

airetos.gr

ΒΙΚΟΣ RELAYS 2015: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΒΙΚΟΣ RELAYS




Εμφάνιση kalamata_vikos_relays_press_conference.JPG
Η σκυτάλη της Καλαμάτας
με πρεσβευτή τον Λυμπερόπουλο
και μοναδικούς συμβολισμούς

Εμφάνιση Lyberopoulos.jpgΟι αγώνες σκυταλοδρομίας της Καλαμάτας, τα Βίκος Street Relays θα είναι γεγονός σε λιγότερο από 3 ημέρες. Την Κυριακή 1 Μαρτίου, η Καλαμάτα κηρύσσει την έναρξη της δεύτερης περιόδου της μεγαλύτερης πανελλαδικής σειράς ομαδικού αγώνα τρεξίματος.

Με την κορύφωση του ενδιαφέροντος και με την αύξηση των συμμετοχών συνεχίζεται η προετοιμασία της διοργάνωσης που θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Στην όλη προσπάθεια σύμμαχος είναι και ο καιρός που θα παρακινήσει τους πολίτες να πάρουν την σκυτάλη και να κατέβουν στην παραλία της πόλης για να μετέχουν σε μία γιορτή με κοινωνικό πρόσημο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΟ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, για το χρηματοδοτικό κενό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν «θετικά μέτρα» (το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»)  που τα είχε κοστολογήσει στα 12 δισεκατομμύρια...
Παράλληλα, καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τις οφειλές του προς το Δημόσιο, ενώ υποσχόταν και «σεισάχθεια» για τις τραπεζικές οφειλές του…

Non paper: Απίστευτες ανακρίβειες και χοντρά ψέματα της Κυβέρνησης.



Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας

1ον. Ισχυρίζεται ότι πέτυχε «το διαχωρισμό της δανειακής σύμβασης από τα μνημόνια» και «την απεμπλοκή από τα μνημόνια».
Ψευδές.
Η Κυβέρνηση ζήτησε, με την επιστολή του Υπουργού Οικονομικών στις 18 Φεβρουαρίου, και το Eurogroup ενέκρινε, την, υπό όρους, προϋποθέσεις και δεσμεύσεις, επέκταση του υπάρχοντος Μνημονίου για 4 ακόμη μήνες.
Όπως ακριβώς είχε πράξει και η προηγούμενη Κυβέρνηση, στις 9 Δεκεμβρίου 2014, ζητώντας την τεχνική επέκταση του υπάρχοντος Μνημονίου για τους 2 πρώτους μήνες του 2015 (βλέπετε σχετικά κείμενα του Eurogroup [8.12.2014] και του EFSF [10.12.2014 και 19.12.2014]).
Αυτή μάλιστα την τελευταία επικαιροποίηση, που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση, στις 19 Δεκεμβρίου 2014, έρχεται να επικαιροποιήσει, και πάλι, η παρούσα.
Άλλωστε, η ορολογία για την παράταση της υπάρχουσας Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (“extension of the current Master Financial Assistance Facility Agreement”), τότε και τώρα, είναι ταυτόσημη.
Συνεπώς, η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν «έσκισε» το Μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε!

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική με αριθμούς. Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις.



*του Αναστάσιου Λυμπερίου
Εμφάνιση Tasos2.jpgΣήμερα είναι γενικά αποδεκτό πως ο ρόλος του αγροτικού τομέα  είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας ενώ η ανάγκη για  περαιτέρω ενίσχυση του μέσα από τα εθνικά και ευρωπαϊκά εργαλεία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική σύμβολο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και του κεκτημένου της ΕΕ, αποτελεί βασικό πυλώνα για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και αποτελεί σημαντικό «δίχτυ» ασφάλειας μπροστά στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις όπως τη κρίση των αγορών, τους κραδασμούς από συμφωνίες του ΠΟΕ, τις κλιματικές αλλαγές, την προστασία του περιβάλλοντος κλπ. για την ελληνική γεωργία τα επόμενα χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Χρηματοδοτικό κενό και δημόσιο χρέος

Η Ντόρα… καλωσόρισε τον Τσίπρα στον ρεαλισμό

Πολιτικό Γραφείο
Ντόρας Μπακογιάννη

 
Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ
Στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη

Θέμα: Χρηματοδοτικό κενό και δημόσιο χρέος

Η Ελλάδα μέσα στο Μάρτιο αντιμετωπίζει υποχρεώσεις ύψους  7,27 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν κυρίως δανειακές υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ (1,6 δισεκατομμύρια ευρώ) και λήξεις εντόκων γραμματίων (4,6 δισεκατομμύρια ευρώ). Σε διαδοχικές δηλώσεις σας μετά τη σύναψη συμφωνίας στο Eurogroup, μιλήσατε για υπαρκτό δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό για το οποίο αναφέρατε «…από σήμερα (σ.σ. 25/2/2015) ξεκινάμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης αυτού του ζητήματος» για να βρεθεί λύση, και υποστηρίξατε ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να “πνιγούμε” για ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα». Επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης, σχετικά με την κάλυψη των υποχρεώσεών μας (ΔΝΤ, τόκοι, έντοκα γραμμάτια), δήλωσε σήμερα ότι «αν έως το τέλος του μήνα [Μαρτίου] έχουμε μαζέψει 1,4 δισ. ευρώ και δεν έχουμε 400 εκατ. ευρώ ακόμη, θα ζητήσουμε παράταση για έναν - δύο μήνες». Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη πληρωμής των υποχρεώσεών της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα. Επίσης, προκύπτει ότι δεν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης των άμεσων υποχρεώσεων της χώρας, αν λάβουμε υπόψη ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών υποστηρίζουν ότι δεν θα χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της Ελλάδας από τη δανειακή σύμβαση, μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του υφιστάμενου προγράμματος.
Επιπλέον, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 για το ελληνικό χρέος έχει χάσει την ισχύ της λόγω της υπογραφής της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου. Το κείμενο που υπεγράφη προσφάτως αναφέρει ότι «η κυβέρνηση αναλαμβάνει να αποπληρώσει εμπρόθεσμα και εξ ολοκλήρου τους δανειστές».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να μην αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας στις συμβατικές ημερομηνίες;
2.      Με ποιο τρόπο η χώρα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της χωρίς να στεγνώσουν οι επιχειρήσεις και η εσωτερική αγορά από την ελάχιστη ρευστότητα που χορηγούν οι τράπεζες;
3.      Απεμπόλησε η κυβέρνηση τη δυνατότητα για τη μείωση του χρέους, όπως αυτή προέκυπτε από τη συμφωνία του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012;
 

                                    Η Βουλευτής
                                Ντόρα Μπακογιάννη

Πόλεμος και Ειρήνη

Γράφει ο Δημοσθένης Δαββέτας

Εδώ και εβδομήντα περίπου χρόνια η δυτική κοινωνία έζησε σχεδόν ειρηνικά. Η τραυματική εμπειρία των δύο παγκοσμίων πολέμων ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν. Όλοι έκαναν τα πάντα για να αποφευχθεί η καταραμένη λέξη πόλεμος. Ακόμη και όταν αυτό γινόταν σε άλλα μέρη, ακόμη και αυτό φάνταζε ως μακρινή πραγματικότητα, ως εικονική πραγματικότητα για να χρησιμοποιήσω την ορολογία του σπουδαίου γάλλου κοινωνιολόγου Jean Baudrillard. Ήταν τέτοια η αντιπολεμική διάθεση, που δεν θέλαμε να δούμε ότι ο πόλεμος άρχισε σιγά - σιγά να μπαίνει στα μέρη μας, όπως ο καπνός ή όπως μια σκόνη που νοιώθαμε τη μυρωδιά και την δυσάρεστη οσμή της, αλλά είχαμε πείσει τον εαυτό μας ότι θα περνούσε γρήγορα. Κι αν κάποιοι γύρω μας σιγούσαν για τρομοκρατικό πόλεμο και έδειχναν ως εν δυνάμει ενόχους όσους στο όνομα του Ισλάμ σκότωναν, σκλάβωναν, βασάνιζαν και τρομοκρατούσαν, τους κατηγορούσαμε για αντιδραστικούς, για ακραία συντηρητικούς και ως κρυπτοφασίστες εθνικιστές.

Ο κ. Υπουργός και τα Αριστεία

 Άρθρο του Δημοσθένη Δαββέτα

Ο μαρξιστής υπουργός παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς έλαμψε τις προηγούμενες μέρες δια της εμπαθούς και αντι-σύγχρονης αντίληψής του περί πρότυπων πειραματικών σχολείων. Θέλοντας να τα καταργήσει, αλλά και χαρακτηρίζοντάς τα, κατά πως γράφηκε στις εφημερίδες, «ναζιστικά» φανέρωσε χαρακτηριστικά που διαπερνούν μία ερμηνεία του σύγχρονου μαρξισμού και την τρέχουσα αριστερή αντίληψη. Η εμπάθεια βρίσκεται στον σφοδρό, ανεξέλεγκτο φραστικά και υπερβολικό τρόπο έκφρασης και χαρακτηρισμών. Ένας υπουργός πρέπει να ελέγχει τα λόγια του και η σωφροσύνη (η ισορροπημένη στάση μεταξύ αντιθέτων απόψεων) να επικρατεί του θυμικού, το οποίο κατά τον Πλάτωνα ανήκε κυρίως στις χαμηλές βιολογικές βαθμίδες του οργανισμού και όχι στις υψηλές, αυτές του σοφού νου. Επιτέθηκε στα σχολεία των αστών και των πλουσίων, ενώ ο ίδιος, απ’ ότι λένε οι πληροφορίες, τελείωσε το κολλέγιο Αθηνών.

«Επιλεκτική μνήμη» για το θέμα του Στρατοπέδου

 http://www.newsit.gr/files/Image/00006/resized/SSSS_603_355.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι λυπηρό οι εκπρόσωποι του  ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας να έχουν «επιλεκτική μνήμη» και να κάνουν αναφορές σε πρόσωπα που έχουν παρεμβάσεις για το θέμα του Στρατοπέδου από το 2011.
Ας αφήσουν τους πολιτικούς σχολιασμούς γιατί ότι έχει να κάνει με το πρώην Στρατόπεδο και σημερινό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες .
Πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε, από τη θέση ευθύνης που αντιστοιχεί στον καθένα μας,  για την ασφάλεια των πολιτών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Το κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών εντός εύλογου χρονικού διαστήματος,  είναι διαχρονική απαίτηση όλων των πολιτών της Κορινθίας.


Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη