Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Η Λυγιά τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα

 


Στη Λυγιά και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνος βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο το πρωί, 12 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος,, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ι. Ναού αλλά και Ιερείς της περιοχής και Διακόνους, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία. 
 
 

Σε αυτήν την λατρευτική σύναξη η παρουσία των πιστών, με πρώτους τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν σημαντική, καταδεικνύοντας την ενότητα της Εκκλησίας υπό τον Επίσκοπο. 

 Στον εποικοδομητικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου ως ποιμένος λογικών προβάτων πού ακολουθούν στην ζωή τους το παράδειγμα των Αγίων και του Ευαγγελίου με αγάπη για τον πλησίον τους, αντιπαραβάλλοντάς τους με τους σύγχρονους ανθρώπους, οι οποίοι είναι πνευματικά νεκροί, διότι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και όχι για τον πάσχοντα αδελφό τους.  Τέλος κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το ήθος την πίστη και την βιωτή του Αγίου, ώστε να προκόπτουν πνευματικά.