Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Νέοι πρόεδροι σε ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο

Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών από τότε που έληξε η θητεία των Προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την επιλογή νέων προέδρων για το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς για την Προεδρία του Αρείου Πάγου είχε ήδη επιλεγεί από τον περασμένο Ιούνιο η Βασιλική Θάνου, που διετέλεσε και υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Για το Συμβούλιο της Επικρατείας επελέγη ως πρόεδρος ο κ. Νικόλαος Σακελλαρίου, που είναι και ο αρχαιότερος των αντιπροέδρων του Δικαστηρίου και ο οποίος εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου μετά την αποχώρηση του κ. Σωτήρη Ρίζου, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στη νομική υπηρεςία της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Για το Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγη ως πρόεδρος η κυρία Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα στο Δικαστήριο και τρίτη στη δικαστική επετηρίδα, η οποία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και ως πρόεδρος της ενώσεως των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για τη θέση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη η κυρία Ευτυχία Φουντουλάκη, ενώ για τις κενές θέσεις αντιπροέδρων σε Αρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγησαν ανώτατοι δικαστικοί, πολλοί κατά παράβαση της επετηρίδας.