Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Το βουρκωμένο αντίο στον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ - ΦΩΤΟ - Συνωστισμός υποψηφίων αρχηγών

Στα κεντρικά γραφεία της Συγγρού πήγε σήμερα το πρωί ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος παρέδωσε το γραφείο του στο νέο πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ήδη από χθες το πρωί ο κ. Σαμαράς μαζί με τους συνεργάτες του μάζεψε τα πράγματά του ενώ σήμερα μαζεύτηκαν στο τρίτον όροφο βουλευτές, υπάλληλοι του κόμματος και κομματικά στελέχη και μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης αποχαιρέτησαν τον κ. Σαμαρά.
 «Σας ευχαριστώ για όσα περάσαμε μαζί η καρδιά μου είναι εδώ» είπε ο κ. Σαμαράς ενώ σημείωσε ότι «είμαστε εδώ, στη διάθεση του κόμματος». Στη Συγγρού βρέθηκαν οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Δημήτρης Σταμάτης, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης,  ο διευεθυντής της ΝΔ Κώστας Τσιμάρας, ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο διευθυντής Διαγραμματειακού Αλέκος Κόκκαλης και άλλα κομματικά στελέχη όπως ο Δημήτρης Καννελόπουλος, ο Φίλιππος Ταυτής, ο Κώστας Ζωντανός, κλπ.

Στο μεταξύ  συνωστισμός παρατηρείται από χθες στη λίστα των υποψηφίων που φέρονται έτοιμοι να διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Είχαμε χθες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όπως και των Περιφερειαρχών Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας Πέτρου Τατούλη και Απόστολου Τζιτζικώστα, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον ενώ έρχονται να προστεθούν στη λίστα με τη Ντόρα Μπακογιάννη, τον Νίκο Δένδια και τον  Ευριπίδη Στυλιαννίδη οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρασκήνιο έτοιμοι να διεκδικήσουν την ηγεσία είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ενώ στο παιχνίδι της διαδοχής ισχυρά παίζει και το όνομα του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ενώ τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες, στην κούρσα ετοιμάζεται να μπει και ένα στέλεχος της αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται και εκείνος για την ηγεσία της ΝΔ ενώ την ερχόμενη Πέμπτη οργανώνει εκδήλωση που πρόκειται να γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο και θα απευθυνθεί σε όλους τους δημάρχους της χώρας και την επόμενη Παρασκευή θα έχει συνάντηση με όλους τους "γαλάζιους" δημάρχους προκειμένου να γίνει μια πρώτη κουβέντα για τον αν μπορεί να υπάρξει κοινή στάση στη στήριξη ενός υποψηφίου για τη διαδοχή στη ΝΔ.