Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ο Αστέρας Δερβενίου με εξάρα στους "16" του Κυπέλλου Κορινθίας

F9nuawgt
Με εύκολη νίκη στο «Κώστας Βυζάς» και με σκορ 6 – 1 επί του φιλότιμου ΑΟ Ρομά (ομάδα της Β1’ κατηγορίας), ο Αστέρας Δερβενίου προκρίθηκε στην Γ’ φάση του κυπέλλου Κορινθίας.
Η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων επέτρεψε στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα να χρησιμοποιήσει παίκτες με μικρή συμμετοχή στους μέχρι τώρα αγώνες του πρωταθλήματος, που είναι κατά βάση νεαροί στην ηλικία. Έτσι ο Αστέρας σχεδόν σ’ όλο το β’ μέρος, έπαιξε με μόλις τρεις παίκτες που είχαν ηλικία μεγαλύτερη των 22 ετών.
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, όπου ο ΑΟ Ρομά έδειξε μια αγωνιστικότητα και είχε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, ο Αστέρας βρήκε τα πατήματά του και οι νεαροί παίκτες του άρχισαν να βγάζουν στο γήπεδο ωραίους συνδυασμούς. Στο 15’ ο Αντωνόπουλος βρήκε τον Κρισάφη, που με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 21’ ο Καραγιαννίδης πέτυχε το 2 – 0 , αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο από τ’ αριστερά. Στο 30’ ο Μετεβελής με μακρινή πάσα από το χώρο του κέντρου έδωσε την ευκαιρία στον Αντωνόπουλο να σκοράρει, αφού τον έβγαλε τετ-α-τετ- με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 38’ και πάλι ο Καραγιαννίδης πέτυχε το 4 – 0, κινούμενος από τ’ αριστερά, δεχόμενος πάσα-τρύπα του Αντωνόπουλου.
Στο β’ μέρος, η διαμόρφωση του αποτελέσματος αλλά και οι αλλαγές προσώπων και θέσεων που επεχείρησε η τεχνική ηγεσία του Αστέρα, έδωσε την ευκαιρία να παιχτεί ένα ανοικτό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες. Όμως η άμυνα του Αστέρα σταματούσε τις όποιες προσπάθειες των παικτών του ΑΟ Ρομά, προτού αυτοί γίνουν επικίνδυνοι στην εστία του Ρουμελιώτη και του νεαρού Μουτάφη που τον αντικατέστησε. Ο Κρισάφη πέτυχε άλλα δύο τέρματα στο 54’ και στο 67’ με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από συνδυασμό με τον νεαρό Μερκούρη και μετά από κόρνερ του Λιθοξόου αντίστοιχα.
Στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα ο Αστέρας αγωνίστηκε με 9 παίκτες μετά την αποχώρηση λόγω τραυματισμών των Μετεβελή και Αδαμόπουλου και έτσι ο Ν. Καλύβας σε μια από τις αντεπιθέσεις του ΑΟ Ρομά πέτυχε το τέρμα της τιμής στο 84’, αφού προσπέρασε στην ταχύτητα τους αμυντικούς του Αστέρα και έφθασε απέναντι στον Μουτάφη. Ο ΑΟ Ρομά, που και αυτός τελείωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο μετά την αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Ν. Καλύβα, είχε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μουτάφης σταμάτησε σχεδόν εξ επαφής το σουτ του Καραγκούνη.
Με ιδιαίτερη άνεση, τους βοήθησαν σε αυτό και οι δύο ομάδες που ήταν καλοπροαίρετες,  διαιτήτευσαν οι κ.κ. Πυργάκης,  Ντέμσιας και Ν. Μοντζέλης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης (56’ Μουτάφης), Μαστρογιαννόπουλος, Λιθοξόου, Μετεβελής, Μπάκας, Τάφα, Βασιλάρης (46’ Ψαρρός), Αντωνόπουλος (46’ Αδαμόπουλος), Μερκούρης, Κρισάφη, Καραγιαννίδης.


Σε άλλους αγώνες του Κυπέλλου Κορινθίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
 Αγ. Θεόδωροι - Ατρόμητος Χιλιομοδίου 1 - 0
Αίας Κορίνθου - ΑΟ Ασπροκάμπου 0 - 2
Άρης Βοχαϊκού - Ολυμπιακός Λουτρακίου 1 - 3
 Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - Θύελλα Κ. Διμηνιού 0 - 0 (1-4 πεν)

Mέχρις στιγμής  στον επόμενο γύρο , στους 16 , του Κυπέλλου Κορινθίας έχουν προκριθεί οι ομάδες:
Αστέρας Δερβενίου, Πανκαμαριακός, Θύελλα Κάτω Διμηνιού, Πέλοπας Κιάτου, ΑΟ Ασπροκάμπου, ΑΟ Ζευγολατιού, Ηρακλής Λεχαίου, ΠΑΣ Κόρινθος, Δάφνη Εξαμιλίων, ΑΟ Σπαθοβουνίου, ΠΑΟ Κουταλά, Παννεμεατικός, Ισθμιακός, Ολυμπιακός Λουτρακίου και Άγιοι Θεόδωροι, ενώ εκρεμεί ο αγώνας  Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ελλάς Βέλου που θα διεξαχθεί , στο Ξυλόκαστρο την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 2:45 το απόγευμα

Κύπελλο Ελλάδος: Έ«Χ»ασαν βαθμούς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ανατροπή ο Αστέρας

Έ«Χ»ασαν βαθμούς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ανατροπή ο Αστέρας
«Όρθιος» έμεινε στο Καραϊσκάκη ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 από τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδoς κι έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 13΄ με το απευθείας φάουλ του Φορτούνη, αλλά στο 24΄ ο Μητρόπουλος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής «έγραψε» το 1-1. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 87΄ με το Διαμαντάκο. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης (46΄ Σιόβας), Βούρος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (79΄ Βέργος), Φορτούνης, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Γκαζαριάν (56΄ Κασάμι), Διαμαντάκος  
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δ. Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Φούντας (88΄ Παντίδος), Γκίνης, Χατζηισαϊας, Γιάννου (57΄ Ντουρμισάι), Πάνος, Μπουμάλ, Κολοβός (67΄ Μασούρας), Γκέζος .

Αστέρας Δερβενίου: «ΔΕΝ εκφράζουν το Σύλλογό μας οι χυδαίες συμπεριφορές, οι βωμολοχίες και γενικότερα οι απαράδεκτες ενέργειες, που ξεφεύγουν του αθλητικού πνεύματος είναι ξένες πρακτικές για μας .ΔΕΝ μας αφορούν και ΔΕΝ τα θέλουμε στο γήπεδό μας. Όσοι από τους «φιλάθλους» αυτούς δεν αντέχουν να συμπεριφέρονται στο γήπεδό μας με κόσμιο τρόπο, ας διαλέξουν άλλα γήπεδα να ξεσπούν»


Aπό τη διοίκηση του Αστέρα Δερβενίου εξεδώδει η παρακάτω ανακοίνωση:
 
Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο 25/10/2014 στον αγώνα του Συλλόγου μας με τον ΠΑΣ Κόρινθος, το Δ.Σ. του Αστέρα ανακοινώνει στους φίλους του Συλλόγου αλλά και στους φιλάθλους της Κορινθίας τα παρακάτω :
ΔΕΝ εκφράζουν το Σύλλογό μας οι χυδαίες συμπεριφορές, οι βωμολοχίες και γενικότερα οι απαράδεκτες ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του εν λόγω αγώνα. Η ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, οι τραμπουκισμοί εναντίον των αντιπάλων μας, οι παντός είδους χυδαίες βρισιές (ιδιαίτερα όταν στους τελευταίους αγώνες η καλή πορεία της ομάδας μας έχει προσελκύσει στο γήπεδό μας μητέρες που συνοδεύουν τα παιδιά τους και γυναίκες που έρχονται να θαυμάσουν την ομάδα μας) και γενικότερα οι ενέργειες που ξεφεύγουν του αθλητικού πνεύματος είναι ξένες πρακτικές για το Σύλλογό μας .
 Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ μας αφορούν και ΔΕΝ τα θέλουμε στο γήπεδό μας. Ο Σύλλογός μας δεν έχει ανάγκη τέτοιων ακραίων συμπεριφορών για να κερδίσει τους αντιπάλους του μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα μας πρέπει να αφεθεί απερίσκεπτη και προσηλωμένη στους αγωνιστικούς στόχους της.
Οι φίλοι του Συλλόγου μας οφείλουν και πρέπει να προστατεύουν το Σύλλογό μας από τέτοιες συμπεριφορές, με την απομόνωση και την αποδοκιμασία των, ευτυχώς μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού, ατόμων που μόνο κακό προξενούν στην πορεία της ομάδας μας. 
Όσοι από τους «φιλάθλους» αυτούς δεν αντέχουν να συμπεριφέρονται στο γήπεδό μας με κόσμιο τρόπο, ας διαλέξουν άλλα γήπεδα να ξεσπούν και να εμφανίζουν σε αυτά τέτοιες εγωιστικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.

Πρόωρες εκλογές "δείχνει" η αιφνιδιαστική συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή

Antonis-Samaras-Kostas-Karamanlis

Η στρατηγική της διαχείρισης των συμβόλων είχε διαχρονικά κεντρικό ρόλο στην πολιτική. Και ο Κώστας Καραμανλής με τον Αντώνη Σαμαρά το γνωρίζουν καλά.
Ο Πρωθυπουργός και ο προκάτοχός του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν την επομένη της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, για να τα πουν δημοσίως, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Γνωρίζοντας ότι η συνάντησή τους αυτή θα γινόταν “talk of the town”, και θα αποτελούσε έναυσμα για πληθώρα σεναρίων.
Στην πραγματικότητα, η δημόσια αυτή συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή εντάσσεται στη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου να δείξει ότι το “μέτωπο” με τον πρώην πρωθυπουργό έχει κλείσει, να υπηρετήσει την αποστολή μηνυμάτων ενότητας, επομένως και συσπείρωσης στον χώρο της Κεντροδεξιάς, και να παρακινήσει για… τα περαιτέρω.
Πέρα και πάνω από όλα αυτά όμως, η αιφνιδιαστική, δημόσια συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή, στη δεδομένη χρονική συγκυρία, αποτελεί την πιο ηχηρή πλέον ένδειξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πότε; Οι γνωρίζοντες επιμένουν για την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η Ντόρα ζητά την άμεση αποζημίωση των μικροομολογιούχων για το PSI

Dora-Bakoyannis

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε την Τετάρτη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με την οποία ζητά την αποζημίωση των μικρομολογιούχων που επλήγησαν από το PSI.


ΕΡΩΤΗΣΗ

στον Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Γκίκα Χαρδούβελη

Θέμα : «Εξελίξεις στο θέμα των κάτοχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου»
Με την απόφαση για το PSI, το 2012,  και την υποχρεωτική εφαρμογή του επετεύχθη ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συμμετοχής που έφθασε και ξεπέρασε το 90%, συμβάλλοντας αποφασιστικά, εκείνη την περίοδο,  στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και στην αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας. 
Ωστόσο, η υποχρεωτική συμμετοχή είχε ως αποτέλεσμα να «κουρευτούν» και οι ομολογιακοί τίτλοι, φυσικών προσώπων - ιδιωτών. Έτσι λοιπόν, περίπου 15.000 Έλληνες μικροομολογιούχοι, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν τους κόπους μιας ζωής  σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου βρέθηκαν  ζημιωμένοι, χάνοντας ένα σημαντικό μέρος του αρχικού επενδυμένου τους κεφαλαίου.
Από τότε πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια και κατά καιρούς οι ζημιωθέντες ομολογιούχοι, έγιναν δέκτες διάφορων προτάσεων, υποσχέσεων και λύσεων για την αποκατάσταση της ζημιάς τους, όλες όμως οι προτάσεις παρέμειναν στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων με τους εκπροσώπους τους χωρίς να προκριθεί κάποια.
Το θέμα αποκτά και άλλες διαστάσεις δεδομένου ότι πρόσφατα δικαστήρια άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, δικαιώνουν Ευρωπαίους πολίτες που είχαν αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και λόγω του PSI, υπέστησαν ανάλογες απώλειες. Είναι δεδομένο, ότι η πολιτεία οφείλει να βρει τρόπο να αποκαταστήσει τις αδικίες που υπέστη αυτή η κατηγορία συμπολιτών μας, καθώς έτσι θα κάνει βήματα ανάκτησης της σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία, η οποία διερράγη και  με αυτήν την διαδικασία, αλλά και να αποκαταστήσει αδικίες  που έχουν γίνει εις βάρος συμπολιτών μας που είδαν μέσα σε μια νύχτα  τις αποταμιεύσεις μιας ζωής να χάνονται.
 
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
1)Υπάρχει σχέδιο και αν ναι ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιωθέντων ομολογιούχων ιδιωτών  του ελληνικού δημοσίου που επλήγησαν από την υποχρεωτική τους ένταξη στο «κούρεμα»;
2)Ποιες είναι οι λύσεις  που προτείνει η κυβέρνηση ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία

Ο Στ. Θεοδωράκης επιμένει στο... διαζύγιο με τον Τσίπρα

Stavros-Theodorakis-Potami
Στη γραμμή του… διαζυγίου με τον Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να κινείται ο Σταύρος Θεοδωράκης, επιβεβαιώνοντας ότι το Ποτάμι θα δυσκολέψει τις πολιτικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε συνέχεια στην απόφασή του να ακυρώσει το ραντεβού που θα είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας ότι δεν θέλει να δημιουργεί την εντύπωση ότι το Ποτάμι… δίνει διαπιστευτήρια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα με το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να κατανέμεται αναλογικά στα κόμματα.

ysterografa.gr

Περιστέρη: Υπάρχουν πολλά μυστήρια στην ανασκαφή μας

amfipoli
Tο βράδυ της Τρίτης η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη τιμήθηκε από το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου στη Δράμα, με το «Μακεδονικό Βραβείο 2014».
Η κα. Περιστέρη με την ευκαιρία της βράβευσής της αναφέρθηκε και στην εξέλιξη των ανασκαφών στον λόφο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης:
«Αν πραγματικά ο τάφος έχει συληθεί, σημαίνει ότι ήταν κάποιος πολύ μεγάλος εκεί πέρα, πολύ σημαντική προσωπικότητα, που βέβαια δεν θα το άφηναν οι τυμβωρύχοι των αρχαίων χρόνων, αλλά πάντα ελπίζουμε και λέμε “εντάξει υπάρχει αυτή η πιθανότητα”, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα βρει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αρχαιολόγος.
Αναφερόμενη στην εξέλιξη των ανασκαφών, η Κατερίνα Περιστέρη διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει άλλος θάλαμος» και πρόσθεσε: «Αυτό που λέγαμε για τέταρτο θάλαμο δεν ήταν αποδεδειγμένο. Είχαμε πει ότι η ανασκαφική έρευνα θα δείξει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Είχε γίνει μία γεωλογική τομή και υπήρχαν σκέψεις ότι ίσως ήταν κάποια μικρή πόρτα, κάποιο άνοιγμα. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ήταν ένας δόμος που έχει πέσει. Δουλεύουμε στον τρίτο  θάλαμο και περιμένουμε να δούμε τι θα μας δείξει».
Για την εύρεση των τμημάτων των Σφιγγών στο εσωτερικό του τρίτου θαλάμου, η κα Περιστέρη ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά μυστήρια για την ανασκαφή μας που θα πρέπει να τα λύσουμε, αφού τελειώσει η ανασκαφή και αφού κάνουμε τη μελέτη. Πριν από τη μελέτη είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Θέλει χρόνο».
Όσο για το πότε θα γνωρίζουμε τον νεκρό του τάφου,  απάντησε πως «η ανασκαφή είναι αυτή που δείχνει».
 ysterografa.gr

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Σταματήστε τον ανεύθυνο λαϊκισμό και τη μικροπολιτική στείρα αντιπολίτευση»



Η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το Δελτίο Τύπου του εκπροσώπου της παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα και τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο πρώτος μήνας της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής με τη νέα της σύνθεση ο κ. Πατσαρίνος εκδίδει ένα δελτίο τύπου που δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα στην αλήθεια και με το οποίο προσπαθεί να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο, βασιζόμενος ωστόσο σε ανακρίβειες εξαντλώντας τα όρια του ακραίου και επικίνδυνου λαϊκισμού. Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

     1) Η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής ήταν πρόταση της πλειοψηφίας, μέσω της προέδρου της, η οποία υπερψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη δρομολογηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πατσαρίνος μάλλον σκόπιμα «ξέχασε» να αναφέρει το γεγονός ότι όλες οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, από την προηγούμενη μάλιστα περίοδο λειτουργίας της, είναι πάντα ανοιχτές στους πολίτες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

    2) Tα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, ως προβλέπεται από το Ν. 3852, έχουν κατεπείγον χαρακτήρα, ο οποίος κάθε φορά τεκμηριώνεται, και η οποιαδήποτε αναβολή τους έχει άμεσες συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
   3) Oι ορισμοί δικηγόρων, στις δύο Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Μεσσηνίας, όπου δεν υπάρχουν δικηγόροι στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προτείνονται σχεδόν πάντα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες, που γνωρίζουν επακριβώς τις σχετικές υποθέσεις. Όπως μάλιστα πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Πατσαρίνος οι υπηρεσίες μας έχουν αποταθεί ήδη στους δικηγορικούς συλλόγους προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και ήδη έχουν αποστείλει τις σχετικές καταστάσεις. Ο εκπρόσωπος της παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα «λησμονεί», ότι η Περιφερειακή αρχή διαχειρίστηκε δικαστικά με απόλυτη σχεδόν επιτυχία τις εκκρεμότητες που παρέλαβε από τις προηγούμενες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, με σημαντικά οφέλη για το δημόσιο συμφέρον. Ο ίδιος μάλιστα, επί σειρά ετών Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, έχει ίδια αντίληψη για τις ανωτέρω εκκρεμότητες και το αποτέλεσμα της διαχείρισής τους, παρόλο που τότε σιωπούσε.
    4) Σε ότι αφορά τις απόψεις του σχετικά με τις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Πατσαρίνος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι την εκτελεστική εξουσία οι πολίτες με την ψήφο τους την ανέθεσαν στην παρούσα Περιφερειακή Αρχή και όχι στην αντιπολίτευση την οποία προφανώς δεν εμπιστεύτηκαν. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις άλλωστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των παραγωγικών φορέων, αυξάνοντας το επίπεδο συνεργειών σε όλους τους τομείς.
5) Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που της δίνει ο νόμος καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του Α΄ και Β΄ Βαθμού Εκπαίδευσης, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Πελοποννήσου, ξεπερνώντας μάλιστα και το επίπεδο αρμοδιότητάς της. Θα ήθελε μήπως ο κ. Πατσαρίνος να μην ανταποκρινόμαστε σε αυτά τα αιτήματα; Προτείνει δηλαδή η Περιφερειακή Αρχή να μη σταθεί αρωγός σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τον κρίσιμο τομέα της παιδείας και τη νέα γενιά του τόπου μας;
 
Ας σταματήσει τις ανούσιες ανακοινώσεις, που αποκλειστικό σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων, καθώς και τις βαρύγδουπες δηλώσεις για την «προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της δημοκρατίας». Οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής είναι συγκεκριμένες, όπως και η λειτουργία της απόλυτα διαφανής, όπως έχουμε μέχρι σήμερα αποδείξει.

Δεν θα του επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσει ένα συλλογικό όργανο της Περιφέρειας ως όχημα προσωπικής του προεκλογικής πολιτικής ανάδειξης. Κάθε μέρα ο πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί ο κ. Πατσαρίνος και η παράταξή  του ρίχνει τις μάσκες της δήθεν «ανατροπής, αντίστασης και επανάστασης» και αποκαλύπτει την πελατειακή λογική και συστημικότητα της λειτουργίας του. 

Έρχεται η πρώτη «βόμβα» στη Βουλή

  • 1


Άγνωστη, ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής ελεγκτών της τρόικας. Κι όπως είναι φυσικό, το γεγονός έχει αρχίσει να εκνευρίζει ακόμα περισσότερο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να έχει κλείσει όλες τις υποχρεώσεις του το αργότερο έως το τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροϊκανοί θα επιστρέψουν μάλλον προς τις αρχές της άλλης εβδομάδας και μόνο αφού: α) λάβουν διαβεβαιώσεις ότι θα τρέξουν οι κρίσιμες εκκρεμότητες ενώ β) στο μεταξύ η κυβέρνηση θα δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής ότι είναι αποφασισμένη να συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα του Προγράμματος.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται, μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες, να κατατεθεί στη Βουλή ένα «ευαίσθητο» από κοινωνικής άποψης νομοσχέδιο, το οποίο θα έπρεπε να έχει «περάσει» εδώ και καιρό από το Κοινοβούλιο, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στις καλένδες. Το πιθανότερο είναι ότι θα πρόκειται για αυτό που θα οριστικοποιήσει το τέλος του συνδικαλισμού, όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, θα προβλέπει την κατάργηση πολλών – αν όχι όλων – των προνομίων που απολαμβάνουν  οι συνδικαλιστές στη χώρα μας σήμερα, και φτάνουν μέχρι του σημείου να .απαγορεύεται η εργασία τους. Το θέμα, ωστόσο, εν προκειμένω, είναι πως θα αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρεί ότι θίγεται η εναπομείνασα εκλογική του πελατεία. Κι αυτό, όμως, θα διαπιστωθεί στην πράξη.

arouraios.gr

Μία Ελληνίδα στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο.

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC
Στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη FN 100 Women του δημοσιογραφικού οργανισμού Financial News, συγκαταλέγεται η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.
Πρόκειται για την όγδοη ετήσια κατάταξη του Financial News, η οποία για μια ακόμη φορά αναδεικνύει τις γυναίκες εκείνες που άφησαν το αποτύπωμα τους στον χρηματοπιστωτικό τομέα στη διάρκεια μιας χρονιάς γεμάτης προκλήσεις. Υπάρχουν 29 νέα πρόσωπα στην κατάταξη, ενώ 59 γυναίκες έχουν αναλάβει νέες αρμοδιότητες αφότου συμπεριελήφθησαν στη λίστα για πρώτη φορά.
Στην κατάταξη της Financial News περιλαμβάνονται 14 διευθύνοντες σύμβουλοι, (CEOs), έξι μέτοχοι (partners) και πέντε επικεφαλής διοικητικών συμβουλίων, ενώ πάνω από το 50% είναι επικεφαλής τμημάτων σε περιφερειακό ή διεθνές επίπεδο.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι σχεδόν το 25% των γυναικών που επελέγησαν συνδέονται με τη χάραξη, ή και τον επηρεασμό της νομισματικής πολιτικής και του ρυθμιστικού πλαισίου, καθώς η Ευρώπη εξακολουθεί να αγωνίζεται για να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λώρα Άθερλι (Laura Atherley), του χρηματοοικονομικού οίκου Nomura.

arouraios.gr

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Εμφάνιση ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (1).jpg 
Υπογράφηκε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 μεταξύ του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μνημόνιο συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων. Για λογαριασμό του Ιδρύματος υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Δρ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου και εκ μέρους του ΤΕΙ ο Πρόεδρός του κ. Νικόλαος Ασημόπουλος.
Με το μνημόνιο επισημοποιείται και διευρύνεται η συνεργασία μεταξύ των ιδρυμάτων που άρχισε πέρυσι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης (ΠΕΣ). Μεταξύ άλλων προβλέπεται η πρακτική άσκηση φοιτητών στο Πάρκο, η βιντεοσκόπηση εκδηλώσεων του Ιδρύματος στο Πάρκο και η προβολή τους από τη Web-TV του ΤΕΙ και του Καναλιού της Βουλής, η συνεργασία για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και την πληροφόρηση του κοινού σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, η από κοινού διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων και η παροχή υποστήριξης στον ιστότοπο του Πάρκου.
Μιλώντας πριν από την υπογραφή του μνημονίου ο Πρόεδρος του ΤΕΙ καθηγητής κ. Ασημόπουλος ευχαρίστησε το Ίδρυμα της Βουλής και τόνισε ότι η συνεργασία αυτή αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει το ΤΕΙ αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται όταν η Πολιτεία και η εκπαιδευτική κοινότητα συνεργάζονται με γνώμονα την προαγωγή της παιδείας και τη διαμόρφωση νέων δυνατοτήτων στους φοιτητές.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Γ.Γ. της Βουλής κ. Παπαϊωάννου ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη το ΤΕΙ για τη συνεισφορά του στη λειτουργία του ΠΕΣ και τη διάθεσή του να συνεργαστεί πιο πολύπλευρα και πιο θεσμικά με το Ίδρυμα της Βουλής. Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής αναφέρθηκε στην ανάγκη να ανταποκρίνονται καινοτόμα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ανάγκες της εποχής και από την άλλη μεριά να λαμβάνει υπ’ όψιν της η Πολιτεία όχι μόνο το έργο των ιδρυμάτων αυτών αλλά και τις γεωγραφικές και ιστορικές παραμέτρους της περιοχής στην οποία αυτά βρίσκονται. Τέλος, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η συνεργασία της Βουλής και του Ιδρύματος θα συνεχισθεί και με άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιδίως στην επαρχία.
Τον λόγο πήρε επίσης ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής κ. Λάππας. Ο κ. Λάππας αναφέρθηκε στον κεντρικό ρόλο που είχε και θα έχει στη συνεργασία αυτή μεταξύ των δύο ιδρυμάτων το εν λόγω Τμήμα και ευχαρίστησε τους φοιτητές για τη διάθεσή τους να συνεισφέρουν με τη γνώση τους και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες τους στο έργο αυτό.
Στην εκδήλωση για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας παρευρέθησαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, η βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, οι Αντιπρόεδροι του ΤΕΙ, καθηγήτρια κ. Χαριτούδη και καθηγητής κ. Σίσκος, ο Κοσμήτορας καθηγητής κ. Παρίσης, καθώς και πολλοί καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.
 

Ομιλία του καθηγητή Χάγκεν Φλάισερ με θέμα «Η μακρά σκιά του πολέμου: ελληνογερμανικές σχέσεις 1944-2014» σε εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο

Εμφάνιση Φλάισερ.jpgΜε την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργάνωσε φέτος στις 26 Οκτωβρίου 2014 εκδήλωση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Νεώτερης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας κ. Χάγκεν Φλάισερ.
Ο κ. Φλάισερ στην ομιλία του που είχε θέμα «Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 1944-2014» αναφέρθηκε διεξοδικά στην εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στη σκιά της Κατοχής κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη αναλογία θυμάτων μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών κρατών. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην επίδραση που είχε ο ψυχρός πόλεμος στις ελληνογερμανικές σχέσεις και τα στερεότυπα που διαμορφώθηκαν, τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια, στην κοινή γνώμη των δύο κρατών μέσα από τα ΜΜΕ.
Εμφάνιση Αθ  Παπαϊωάννου.jpgΙδιαίτερη αναφορά έκανε ο καθηγητής κ. Φλάισερ στα ζητήματα των αποζημιώσεων για τα θύματα και τις ζημιές που υπέστη η χώρα μας κατά τη διάρκεια της Κατοχής και στο λεγόμενο «κατοχικό δάνειο» που εξαναγκάστηκε να χορηγήσει η κατεχόμενη Ελλάδα στους κατακτητές. Ο ομιλητής αναφέρθηκε σε μια μελέτη του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών που συνετάγη τον Μάρτιο του 1945 στην καταρρέουσα Γερμανία και στην οποία όχι μόνο αναγνωρίζεται το χρέος από το δάνειο αυτό αλλά και υπολογίζεται σε ποσό που σήμερα αντιστοιχεί, χωρίς τους τόκους, σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ακολούθησε μακρά συζήτηση με το ακροατήριο που είχε γεμίσει την αίθουσα, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η εκδήλωση διήρκεσε συνολικά 2,5 ώρες.
Τον ομιλητή προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη δράση του Ιδρύματος και του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης που έχει στόχο την τόνωση της ιστορικής μνήμης μέσα από ένα ενημερωμένο και ψύχραιμο διάλογο, μίλησε για το πλούσιο συγγραφικό έργο του κ. Φλάισερ που, όπως είπε χαρακτηριστικά, γνωρίζει την ελληνική ιστορία των μέσων του 20ού αιώνα όσο λίγοι Έλληνες μελετητές.