Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αρθρο: «Οσο καθυστερεί η πολιτική ενοποίηση της ΕΕ τόσο πιο πιθανό να διαλυθεί ο "αρραβώνας" των χωρών της...»



Οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία με την έντονη αντίδραση των αγορών ακόμα και στο άκουσμα της θεωρητικής πρόθεσης εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, μας δείχνουν δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι περισσότερο εξόφθαλμο και έχει να κάνει με το ότι οι αγορές φοβήθηκαν τη πολιτική αστάθεια και την έλλειψη επιτήρησης και αντέδρασαν. Είναι λογικό κι αναμενόμενο οι αγορές να αντιδρούν στην αρχή.
Tης Ειρήνης Λεριού*
Στη βάση αυτή, τα spreads (επιτοκιακό περιθώριο δανεισμού) εκτοξεύτηκαν στο ενδεχόμενο μιας επερχόμενης πολιτικής αστάθειας. Ο σημαντικότερος παράγοντας που εξετάζεται για να επενδύσει κάποιος σε μια χώρα είναι η πολιτικής της σταθερότητα. Πρώτα λοιπόν εξετάζεται ο παράγων αυτός και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Σε χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους είναι σύνηθες φαινόμενο να βιώνουν μια βραχυχρόνια ή μακροχρόνια, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος του χρέους, περίοδο πολιτικής αστάθειας και φυσικά αυτό ισχύει και στην Ελλάδα.

Η ΟΝΝΕΔ… βγάζει στη σέντρα τον ΣΥΡΙΖΑ για το Πανεπιστήμιο


ONNED
Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ έχει ως εξής:
“Καταδικάζουμε την εισβολή και την κατάληψη της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα φοιτητών με την καθοδήγηση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Καθηγητές του ελληνικού Πανεπιστημίου, οι εν λόγω βουλευτές, δίδαξαν τον δρόμο της ανομίας, της παραβατικότητας και του τραμπουκισμού στους φοιτητές τους.
Ας καταλάβουν, όμως, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Την ώρα που η πρότασή μας για σύσταση ειδικού σώματος φύλαξης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε νοοτροπίες που ανήκουν στο παρελθόν.
Η προάσπιση της ασφάλειας των Πανεπιστημίων και των φοιτητών είναι καθήκον όλων μας. Αυτό που συμβαίνει σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη του κόσμου και στην Ευρώπη, επιτέλους, πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Η περιουσία των Πανεπιστημίων ανήκει στον ελληνικό λαό και η διαφύλαξη αυτής είναι υποχρέωση των αρχών”.

Νικήτας: Να ξεκαθαρίσει ο Τσίπρας αν θέλει να βγούμε από το ΔΝΤ

Nikitas-Kaklamanis

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εκπομπή “Αταίριαστοι” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Νικήτα Κακλαμάνη:
“Πρέπει ο κ. Τσίπρας να ξεκαθαρίσει και να πει στον ελληνικό λαό αν θέλει να βγούμε από το ΔΝΤ.
Είναι ντροπή να ακούγονται εκφράσεις για “κουμπαράδες” με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ.
Πρέπει να αποφασίσουμε μονομερώς για την πρώτη κατοικία και να εξασφαλίσουμε για το 2015 την μη απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Το σημαντικότερο με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν είναι μόνο η αύξηση των δόσεων αλλά και η μείωσή τους.
Τις θέσεις μου για τα εθνικά θέματα δεν τις εγκατέλειψα ποτέ και ούτε πρόκειται”.

Μεταξύ Λεμεσού-Λάρνακας το Barbaros (video)

barbaros
Οι παράνομες ενέργειες του “Barbaros” ενισχύθηκαν σήμερα και από άλλη μία φρεγάτα του Πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας την «Giresun», η οποία κατά πάσα πιθανότητα θ’ αντικαταστήσει την «Gelibolu», που συνοδεύει το ερευνητικό πλοίο, ενώ με την επιτήρηση του γεωτρύπανου της ENI/KOGAS Saipem 10000 στο οικόπεδο Ονασαγόρας έχει επιφορτιστεί η Κορβέτα «Bafra» Βουκλολίδα.
Όπως αναφέρει το sigmalive.gr το “Barbaros” συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του και αυτή την ώρα βρίσκεται μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, σε απόσταση περίπου 28 ναυτικών μιλίων από τη Λάρνακα και μεταξύ των οικοπέδων 2 και 1.
Η Αγκυρα πάντως φαίνεται να μην ενοχλείται καθόλου από τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν στην περιοχή Ρωσία και Ισραήλ. Να υπενθυμίσουμε ότι από χθες το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας μετά από άδεια που εξασφάλισε από την Κυπριακή Δημοκρατία, διεξάγει ασκήσεις με εκτόξευση ρουκετών στη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος των ακτών της Συρίας, από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι την Αμμόχωστο και θα συνεχίσει τις ασκήσεις μέχρι την Πέμπτη.

Video

 

ysterograga.gr

Τσίπρας: Η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά

tsiprasabaramopoulos

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε ο Αλέξης Τσίπρα, όπου ενημερώθηκε για θέματα άμυνας και ασφάλειας.
Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου από την Τουρκία.
«Είχα μία ουσιαστική ενημέρωση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα ήταν μια θεσμική ενημέρωση στα κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας, εθνικής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής. Ζούμε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων. Η απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες, με σεισμογραφικό που συνοδεύεται και από δύο στρατιωτικά πλοία στην ΑΟΖ της Κύπρου ουσιαστικά είναι παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Αυτή η πρόκληση έχει στόχο να τορπιλίσει την εξεύρεση λύσης. Τορπιλίζει την όλη διαδικασία. Ρίχνει λάδι στη φωτιά. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας επλήγη από μια πρωτοφανή κρίση που διαχειρίστηκε με εγκληματικό τρόπο η αποτρεπτική ικανότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων παραμένει ισχυρή. Αυτό το δεδομένο να το έχουν όλοι υπόψιν τους».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην προσφορά των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στην προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και αναφερόμενος για τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό είπε «οι αδικίες πρέπει να αποκατασταθούν, οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να υλοποιούνται. Διαβεβαιώσαμε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι περιβάλλονται από εμπιστοσύνη γιατί το κράτος θα έχει συνέχεια. Η αποτρεπτική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων δεν εξαρτάται μόνο από τους εξοπλισμούς αλλά και από τη δομή δυνάμεων».

Για το αν χρειαζόμαστε επιπλέον εξοπλισμούς απάντησε ότι «όλοι γνωρίζουμε τους σκανδαλώδεις εξοπλισμούς του παρελθόντος που δεν συνδέονταν με τις προμήθειες ανταλλακτικών. Είναι ανάγκη να φύγουμε από το μοντέλο των εξοπλισμών του παρελθόντος και να θέσουμε νέες βάσεις λαμβάνοντας υπόψιν την διαχείρηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Πρέπει να σχεδιάσουμε σε νέα βάση τις ένοπλες δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει τις θέσεις του σε αυτό».

Ο Καμίνης αφήνει πίσω του... (πολιτικά) θύματα

Giorgos-Kaminis
Από Συνήγορο του Πολίτη, εκλεκτός της ομάδας του Γιώργου Παπανδρέου για τον Δήμο Αθηναίων το 2010. Από εκεί, κοινός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, για να μην περάσει η πρωτεύουσα στα χέρια του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και του ΣΥΡΙΖΑ. Και από εκεί, στη μελλοντική ηγεσία της Κεντροαριστεράς.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατάφερε να φτάσει πολύ πιο μακριά από όσο προδίκαζαν οι ικανότητές του, και να διεκδικεί ακόμη πιο σημαντικό μερίδιο στο μέλλον που έρχεται, σε ένα πολιτικό σκηνικό το οποίο αναμένεται να αλλάξει σημαντικά μετά τις επόμενες εκλογές.
Οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να φτάνει… ως το τέλος και να διεκδικεί την ηγεσία της ΚΕΔΕ απέναντι στον Γιώργο Πατούλη, ενώ μέχρι πρότινος εμφανιζόταν πρόθυμος να συνδράμει την προσπάθεια του Δημάρχου Αμαρουσίου, ο οποίος στηρίζεται από τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση.
Αν τελικά οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, ο Γιώργος Καμίνης θα έχει παίξει ένα έξυπνο, παρασκηνιακό παιχνίδι, που θα πρέπει να εντάξουμε στις γενικότερες στρατηγικές κινήσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις να διεκδικούν μερίδιο στο… φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, για έναν μελλοντικό κυβερνητικό ρόλο.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Καμίνης επανεξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων χάρη στη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς την οποία θα είχε ηττηθεί από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Και σήμερα, κάνει… άλλες επιλογές.

ysterografa.gr

Πανούσης: Δεν έχω αποδείξεις για χρηματισμό βουλευτών

Giannis-Panousis

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, κατέθεσε στον εισαγγελέα εφετών Π. Παναγιωτόπουλο για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της Προεδρικής εκλογής.
Ο κ. Πανούσης ξεκαθάρισε στην κατάθεσή του ότι οι αναφορές που έκανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» έγιναν υπό το επιστημονικό πρίσμα, λόγω του διάχυτου κλίματος διαφθοράς που επικρατεί. Ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για περιρρέουσα ατμόσφαιρα χωρίς, ωστόσο, απτές αποδείξεις.

Πρωτοβουλία της ΝΔ για τις δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

BANNER

Στο πλαίσιο του προγράμματος Στηρίζω- Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ και τη θέσπιση του μηνός Οκτωβρίου ως μήνα για την Πρόληψη & Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποιήθηκε από την ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και σε συνεργασία με το παράρτημα Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητές την κα Τσίλη Αθηνά Λέκτορας Ακτινολογίας, την κα Αγνάντη Νίκη Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής και πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Ιωαννίνων), τον κ. Κούλα Σπυρίδων Επιμελητής Α’ Χειρουργικής Κλινικής ΓΝΙ. Γ.”Χατζηκώστας” και τον κ. Δρ Τόλη Χρήστο Διευθυντή ΕΣΥ ογκολογικής Κλινικής ΠΠΓΝΙ.

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση της πάθησης. Η σωστή πρόληψη και η έγκαιρη θεραπεία είναι απαραίτητη αν λάβουμε υπόψη μας ότι η πάθηση αγγίζει 1 στις 8 με 10 γυναίκες. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα ετησίως παρατηρούνται περίπου 4.500 περιστατικά από τα οποία τα 1.500 είναι θανάσιμα.
Η πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ»έχει ως στόχους:

· Να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
· Να στηρίξει κοινωνικούς φορείς που προσφέρουν κοινωνικό έργο.
· Να καλλιεργήσει την κουλτούρα του εθελοντισμού και της συμμετοχής
· Να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Κυριάκος… βάζει στην θέση του το ΠΑΣΟΚ

mitsotakis-kiriakos

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρασε στην αντεπίθεση με αφορμή τα όσα του προσάπτουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο.
«Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να πιο προσεκτικοί όταν σχολιάζουν δημοσιεύματα που δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» FM.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε πως «ό,τι συζητάμε με την τρόικα έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ», ενώ διαβεβαίωσε πως η όποια παρέμβαση θα είναι μισθολογικά ουδέτερη. «Ό,τι κόβουμε από κάποιους θα το δίνουμε σε κάποιους άλλους. Μιλάμε για την ανάγκη να υπάρχει μια πραγματική διετή δοκιμαστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα πληρώνεται λίγο λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό. Μιλάμε επίσης για την ανάγκη να περιοριστεί η προσωπική διαφορά, που απέμεινε από τη μη πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Για την ανάγκη να πληρώσουμε περισσότερο τους προϊσταμένους».
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την ελληνική αριστερά για αλλεργία στην αξιολόγηση και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ευαγγελίζεται την επιστροφή στο παρελθόν.
«Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τη διάλυση της ευρωζώνης» πρόσθεσε ο υπουργός σημειώνοντας πως «η εξουσία κάνει τις συνιστώσες πιο πειθαρχημένες αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν».
Όσον αφορά στα όσα υποστηρίζουν βουλευτές και υπουργοί της Ν.Δ. για επιστροφή στη δραχμή σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε «Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που οι εταίροι μας δεν συμφωνήσουν στην μονομερή διαγραφή του χρέους. Πώς θα χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία; Τρεις λύσεις υπάρχουν. Ή πας στις αγορές, πράγμα αδύνατον, ή συνάπτεις νέο Μνημόνιο ή βγάζεις τη χώρα από το ευρώ και τυπώνεις δικό σου νόμισμα.

Τέλος, σχετικά με το εάν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Γιατί συζητάμε για τους 180, ενώ ακόμη δεν έχουμε συζητήσει για το πρόσωπο. Το πρόσωπο που θα προταθεί έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κατά την άποψή μου πρέπει να μην συνδέεται στην ενεργό πολική. Να είναι ένας σπουδαίος Έλληνας και Ελληνίδα που πρέπει να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα. Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν οι 180 βουλευτές».

ysterografa.gr

Ποινή φυλάκισης 5 ετών στον Όσκαρ Πιστόριους

Oscar-Pistorious
Την ποινή του Όσκαρ Πιστόριους ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης το δικαστήριο της Πρετόρια που εξέτασε την υπόθεσή του, δίνοντας τέλος σε ένα θρίλερ αρκετών μηνών.
Ο γνωστός παρα-ολυμπιονίκης, που κρίθηκε ένοχος για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 5 ετών, ενώ η δικαστής απέρριψε τον κατ’ οίκον περιορισμόν. Επίσης του επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για επίθεση με όπλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστής η οποία ανέγνωσε την επιχειρηματολογία της, για να καταλήξει στην απόφαση της ποινής, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι θα ήταν μια θλιβερή ημέρα για τη Νότια Αφρική, αν οι πολίτες έβγαζαν το συμπέρασμα ότι ο νόμος λειτουργεί διαφορετικά για τους φτωχούς και διαφορετικά για τους πλούσιους και διάσημους.

ysterografa.gr

Ντόρα: Να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχουν πλασματικοί κόσμοι

Dora-Bakoyanni

Στην αναγκαιότητα να υπάρξει αποκλιμάκωση της ακραίας πόλωσης που τείνει να επικρατήσει στο πολιτικό σκηνικό, στάθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη με ραδιοφωνική συνέντευξή της, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ραδιοφωνικό σταθμό “παραπολιτικά”, και μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:
“Θετικό δείγμα η κοινή αντίδραση των κομμάτων στο θέμα της Κύπρου.
Η ακραία πόλωση δυσκολεύει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και βλάπτει τη χώρα.
Πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν πλασματικοί κόσμοι.
Κατά τη γνώμη μου ναι το χρέος θέλει ρύθμιση – επιμήκυνση, να πληρώνουμε μικρότερες δόσεις σε βάθος χρόνου.
Η κυβέρνηση δεν πρέπει με τίποτα να παρεκκλίνει από την πορεία της.
Δεν μπορεί ο φορολογούμενος να πληρώνει φόρο πάνω σε πλασματικές αξίες.Τα έσοδα στον προυπολογισμό θα είναι αυξημένα εάν μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων γιατί θα κινηθεί η αγορά”.

ysterografa.gr

Ξεσκονίζουν τους φακέλους απολύσεων στο δημόσιο – Σε τελική ευθεία το σχέδιο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι καθώς το θέμα των απολύσεων βρίσκεται στην τελική ευθεία, αφού τους επόμενους δύο μήνες και μέχρι το τέλος του χρόνου σταδιακά θα έχουν δει την έξοδο από το Δημόσιο 4.000 άτομα.
Εκτός από όσους έχουν υποπέσει σε ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα, στο στόχαστρο βρίσκονται οι 25.000 που μονιμοποιήθηκαν με τον νόμο Παυλόπουλου, ενώ την ίδια ώρα λήγει το 18μηνο για εκατοντάδες άτομα που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν απορροφηθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου.
Η λίστα των απολύσεων πέραν των διαθέσιμων περιλαμβάνει:
1.800 συμβασιούχους που συνεχίζουν να υπηρετούν παρά τη λήξη των συμβάσεων τους με δικαστικές αποφάσεις.
850 υπαλλήλους ΝΠΙΔ του υπουργείου Μεταφορών
150 υπαλλήλους ΝΠΙΔ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
90 υπαλλήλους ΝΠΙΔ του υπουργείου Πολιτισμού
2.610 υπάλληλοι θα απομακρυνθούν από τη θέση τους όπως υπολογίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από τους ελέγχους νομιμότητας των δικαιολογητικών τους, από την εκδίκαση πειθαρχικών υποθέσεων, αλλά και από τη λήξη του χρόνου της διαθεσιμότητας.


Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης οι παράνομες μονιμοποιήσεις

dimosioi1
Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει στους ελέγχους και να απομακρύνει όσους συμβασιούχους μονιμοποιήθηκαν παράνομα. Αντιπολίτευση και συνδικαλιστές στους δήμους διαφωνούν με τις απολύσεις.
Όπως  αναφέρει το Έθνος στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών έχουν τεθεί οι 25.000 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στους δήμους (από το σύνολο των 35.000 σε όλο το Δημόσιο) με το ΠΔ Παυλόπουλου όπου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει στις απολύσεις όσων έχουν μονιμοποιηθεί με παράνομο τρόπο χωρίς να καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να καταλάβουν μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

Οι "καραμανλικοί" φλερτάρουν με τον Δένδια (που κατεβαίνει στη Β' Αθηνών)

Nikos-Dendias

Στο παρελθόν, δυσκολεύτηκε να εκλεγεί στη Βουλή, καθώς η μάχη του με τον Στέφανο Γκίκα στην Κέρκυρα έφτασε… στο εκλογοδικείο, σήμερα ωστόσο ο Νίκος Δένδιας έχει αποκτήσει πολιτική αυτοπεποίθηση για το μέλλον.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, μετά το πέρασμά του από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, που του επέτρεψε να διευρύνει τον κύκλο των συνομιλητών του, φλερτάρει με την πτέρυγα των “καραμανλικών”, και ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη στη Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας άλλωστε ανακοίνωσε σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, ενώ στο παρασκήνιο παρατηρούνται κινήσεις κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για να τον στηρίξουν.
Μαζί του στο υπουργείο Ανάπτυξης άλλωστε πήρε τον στενό συνεργάτη του στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος έχει εσωκομματικές αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, και εκ των πραγμάτων κινείται “κυκλωτικά”, σε επίπεδο κομματικού μηχανισμού, για να ενισχύσει τις προοπτικές του Νίκου Δένδια στη δύσκολη Β’ Αθηνών.

ysterografa.gr

ΑΣΕΠ: Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων

Τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας και τους προσωρινούς πίνακες διάθεσης υπαλλήλων κατήρτισε το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας (υπ” αριθμ. 14/Ανακοίνωση) του προσωπικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Όπως τονίζεται από την Αρχή, η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών πινάκων βασίζονται αποκλειστικά στους πίνακες συνδρομής κριτηρίων που απεστάλησαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων.
Σημειώνεται ότι, η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων ορίζεται από 21 Οκτωβρίου έως και την πάροδο της 27ης Οκτωβρίου 2014, ημέρας Δευτέρας.
Δείτε τους πίνακες ΕΔΩ 

aftodioikisi.gr

"Έφυγε" ο σχεδιαστής του νυφικού της Αμάλ Αλαμουντίν

Oscar-de-la-Renta-620×400

Συγκίνηση προκάλεσε στις ΗΠΑ η είδηση του θανάτου του διάσημου σχεδιαστή ρούχων Όσκαρ ντε λα Ρέντα, αγαπημένου μεταξύ άλλων σχεδιαστή της Τζάκι Κένεντι.
Ο ντε λα Ρέντα, με καταγωγή από τη Δομινικιανή Δημοκρατία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.
Έγινε περισσότερο γνωστός τη δεκαετία του 1960, καθώς ρούχα του φορούσε η Τζάκι Κένεντι, ενώ ήταν και εκείνος που σχεδίασε το νυφικό της Αμάλ Αλαμουντίν.

ysterografa.gr

Το Ξυλόκαστρο σε αδιέξοδο για τα σκουπίδια - “Παραδίδει” τα σκήπτρα στο Κιάτο

Το Ξυλόκαστρο σε αδιέξοδο για τα σκουπίδια - “Παραδίδει” τα σκήπτρα στο Κιάτο
 Πως είναι δυνατόν να υπογράφει κάποιος ένα ψήφισμα θέτοντας μια «κόκκινη γραμμή» και αμέσως μετά να το ακυρώνει παίρνοντας πρωτοβουλίες και ξεκινώντας συζητήσεις (εκτός έδρας μάλιστα) για το ανάποδο.

Στη προ 3 δεκαετιών πασίγνωστη Βρεατανική τηλεοπτική σειρά "Yes Minister" ο μέχρι τότε υπουργός (και μέλλων Πρωθυπουργός) Jim Hacket ρώτησε κάποιο σύμβουλο εάν πρέπει να κάνει μια επίσημη ανακοίνωση ότι ενδιαφέρεται για την πρωθυπουργία και πήρε την απάντηση να κάνει το ακριβώς ανάποδο. "Καλύτερα να κάνετε μία δήλωση για το ακριβώς αντίθετο, ότι δεν ενδιαφέρεστε καθόλου".
Φαίνεται ότι στο Ξυλόκαστρο, 3 δεκαετίες αργότερα, κάποιοι "ξεπατίκωσαν" τη σειρά.
Πιο συγκεριμένα: 

Ένα πρώτο θετικό βήμα, που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο

Με αφορμή την επιστολή της κ. Δούρου, προς τους δήμους και τα δημοτικά συμβούλια Αττικής, η ΠΡΩΣΥΝΑΤ δημοσιοποίησε την ανακοίνωση που ακολουθεί:
ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΕΩΡΟ
H επιστολή της νέας Περιφερειάρχη προς τους Δήμους, με την οποία θέτει 3 προτεραιότητες:
·       το σταδιακό κλείσιμο της ΟΕΔΑ της Φυλής
·       την ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τις 4 φαραωνικές μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με ΣΔΙΤ
·       τη ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ
και με βάση αυτές καλεί τους Δήμους να καταρτίσουν τοπικά σχέδια διαχείρισης ως το τέλος του 2014, αποτελεί αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη. Είναι το πρώτο βήμα, που δεν πρέπει όμως να μείνει μετέωρο.
Είναι αποτέλεσμα της επίμονης δουλειάς συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύουν τη μοναδική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων: την αποκεντρωμένη διαχείριση με κοινωνικό έλεγχο και συμμετοχή.
Είναι ευκαιρία για τις δημοτικές αρχές να δρομολογήσουν την εφαρμογή τοπικών σχεδίων, μειώνοντας τα έξοδά τους, προστατεύοντας το περιβάλλον και τις θέσεις εργασίας στην καθαριότητα. 
Τώρα είναι η ώρα η νέα περιφερειακή αρχή να περάσει από τις διακηρύξεις στις πράξεις. Έτσι μπορεί να κλείσει το στόμα στο μέτωπο διαπλεκόμενων συμφερόντων, που υποστηρίζει ότι με την  ακύρωση των διαγωνισμών για τις 4 φαραωνικές ΟΕΔΑ «θα μας πνίξουν τα σκουπίδια».
Όπως έχει επισημάνει η ΠΡΩΣΥΝΑΤ και με προηγούμενη επιστολή της, αυτά που  επείγουν είναι:
·       Η σαφής περιγραφή και θεσμική κατοχύρωση του νέου μοντέλου διαχείρισης, μέσα από τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ, του οποίου το σχέδιο θα πρέπει να δοθεί άμεσα για δημόσια διαβούλευση.
·       Η ενθάρρυνση και στήριξη των δήμων στην εφαρμογή τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων, μέσα από την παροχή της σχετικής τεχνογνωσίας.
·       Ο αναπροσανατολισμός των δημόσιων πόρων για το περιβάλλον στη χρηματοδότηση δημόσιων αποκεντρωμένων υποδομών και δράσεων.
Επισημαίνουμε, επίσης, ότι η ακύρωση των σχεδίων των λόμπυ των μεγάλων κατασκευαστών και των τραπεζών, δεν πρέπει να σημαίνει  ότι θ’ ανοίξει ο χώρος σε μια μικρότερης εμβέλειας «πράσινη επιχειρηματικότητα», που ζητά από τους Δήμους να εναποθέσουν τα απορρίμματά τους σε «έξυπνες λύσεις» και στην ιδιωτικοποίηση του οφέλους, που θα μπορούσαν να έχουν οι τοπικές κοινωνίες.   
21/10/2014
Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ)

Προτεραιότητα της Περιφέρειας η πρόσβαση των πολιτών στους δημόσιους χώρους Αρνητικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη ΜΠΕ στο Βασιλίτσι



Την απόρριψη της ΜΠΕ για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Βασιλίτσι Κορώνης, καθώς και οποιασδήποτε άλλης ΜΠΕ τυχόν κατατεθεί, αν δεν εξασφαλιστεί πρώτα η πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιο χώρο, πρότεινε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά την παρουσίαση του πορίσματος της ειδικής επιτροπής, που πραγματοποίησε αυτοψία στη συγκεκριμένη θέση.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε επίσης την πρόταση του Περιφερειάρχη, αφενός να γνωστοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να μην εκδοθεί καμία απόφαση αν πρώτα δεν έχει εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε δημόσιο χώρο και, αφετέρου, να αποσταλεί το πόρισμα της ειδικής επιτροπής στον εισαγγελέα, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα αναφερόμενα στοιχεία.
«Η παράταξη της πλειοψηφίας διέσωσε με τη σοβαρότητά της το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου από μία απόφαση που θα δημιουργούσε την εικόνα ότι το Συμβούλιο σέρνεται πίσω από παράγοντες που θέλουν να ποδηγετήσουν την Περιφερειακή αρχή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και μέμφθηκε την αντιπολίτευση που δεν μπόρεσε να αξιολογήσει σωστά τη σημασία του ζητήματος και αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαπαραταξιακή επιτροπή.
Ο κ. Τατούλης ανάφερε επίσης ότι υπήρξαν παρεμβάσεις και πράξεις της αδειοδοτούσας αρχής, οι οποίες δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας επί 2,5 χρόνια γνώριζε τα προβλήματα χωρίς να ενημερώσει κανένα.
Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για ένοχη ανοχή των εκπροσώπων της Μεσσηνίας για τα όσα αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση και χαρακτήρισε αλλοθική τη συμπεριφορά όσων όψιμα εξέφρασαν τη ρητή τους αντίθεση, χωρίς να εξετάσουν λεπτομερώς τα δεδομένα, αλλά ούτε συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης. 
Κατά την έναρξη συζήτησης του θέματος οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νικολάκου, Αλειφέρη και Μαντάς, ως εισηγητές του θέματος και μέλη της ειδικής επιτροπής, αναφέρθηκαν στο πόρισμα της επιτροπής, καθώς και στα νέα στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέταση του φακέλου του έργου και την αυτοψία τους. 

Μαθητές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέπτονται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ναύπλιο, 21.10.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ανακοίνωσε με έγγραφο τους μαθητές που πέτυχαν στο διαγωνισμό EUROSCOLA και θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Στρασβούργο.

Λίγα λόγια για το EUROSCOLA
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιo δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA, με το οποίο προσφέρεται η δυνατότητα σε νέους ευρωπαίους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο, και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.  Οργανώνονται πολλές φορές τον χρόνο με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου από τα κράτη μέλη της Ένωσης.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.europarl.gr/el/youth.html;jsessionid=8B90A6FB9C73B07F61C5132A98077684

Οι μαθητές από την Πελοπόννησο που θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο είναι

         
         
ΕΠΩΝΥΜΟ
        ΟΝΟΜΑ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
ΝΟΜΟΣ
ΛΥΡΙΣΤΗΣ
ΗΛΙΑΣ
ΜΗΝΑΣ
1ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΛ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
ΤΖΑΝΗ-ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΗΛΙΑΣ
3ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ
ΣΟΦΙΑ-ΝΕΦΕΛΗ
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
2o ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
ΚΟΥΣΤΕΝΗ
ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1ο  ΓΕΛ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΠΑΥΛΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΛΑΚΩΝΙΑ
ΣΚΙΑΔΑ
ΙΩΑΝΝΑ-ΕΛΕΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΛΑΚΩΝΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1ο ΓΕΛ ΑΡΓΟΥΣ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΑΡΓΥΡΩ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΕ Λ.Τ.
ΛΑΚΩΝΙΑ
ΜΠΟΣΜΠΟΝΗ
ΜΑΡΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΛΑΚΩΝΙΑ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑ
ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑ
ΣΤΡΙΦΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ
3ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΛΑΚΩΝΙΑ
ΜΠΑΚΛΩΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ
ΓΕΛ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
ΒΕΛΛΗΝΙΑΤΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ
2o ΓΕΛ ΚΙΑΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
ΜΑΡΓΕΛΗ
ΕΛΕΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1ο ΓΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΛΓΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΜΑΝΙΑΤΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
1ο  ΓΕΛ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑ
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΓΕΛ ΜΟΛΑΩΝ
ΛΑΚΩΝΙΑ


ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ

ΕΠΩΝΥΜΟ
        ΟΝΟΜΑ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
ΝΟΜΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΔΩΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
2o ΓΕΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
ΣΤΑΜΑΤΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ
2o ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
ΣΙΩΡΑ
ΕΛΕΝΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΛ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
ΚΟΡΑΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
3ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑ



Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο