Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Με συγκίνηση και θλίψη, αποχαιρέτησαν σήμερα τον Αντώνη Βαρδή – Ποιοι βρέθηκαν στην κηδεία του


 Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία του Αντώνη Βαρδή που έχασε πριν λίγες μέρες τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 χρόνων. Ο διάσημος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων, σκορπίζοντας τη θλίψη στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού, στην Παιανία και η ταφή στο Νεκροταφείο Παιανίας, κοντά στο σπίτι του Αντώνη Βαρδή
 Από το πρωί, στην εκκλησία συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, επώνυμων και μη που θέλησαν να συνοδεύσουν τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη στην τελευταία του κατοικία. Τραγικές φιγούρες τα παιδιά του Αντώνη Βαρδή, Καλλιστώ και Γιάννης που δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν πως ο άνθρωπός τους έφυγε από τη ζωή, η σύντροφός του Φιλοθέη Μωβ και η πρώην σύζυγός του Χριστίνα Μαραγκόζη, o αδελφόw του Αντώνη Βαρδή, Χρήστος Δείξιμος
 Από το πλευρό τους όμως, δεν έλειψαν και οι καλοί φίλοι και συνεργάτες του Αντώνη Βαρδή. Ανάμεσά τους ήταν η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Αντώνης Ρέμος, η Μελίνα Ασλανίδου, η Έλλη Κοκκίνου, η Πέγκυ Ζήνα, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Νίκος Βέρτης, ο Γιώργος Νταλάρας με την σύζυγό του Άννα, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Κώστας Καραφώτης, ο Νίνο και πολλοί ακόμη.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στους εξής φορείς:
1. Στους άστεγους και άπορους της περιοχής σας.
2. Κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”, Ο άνεργος εμπνευστής, δημιουργός και επικεφαλής αυτής της ομάδας, είναι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
3. Φάρμακα στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
 
Τελευταία επιθυμία του Αντώνη Βαρδή, σύμφωνα με την οικογένειά του, ήταν να ταφεί στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο σπίτι του. Αλλά η απαιτούμενη άδεια δεν δόθηκε.
Αναφερόμενη στο μπέρδεμα που υπήρξε χθες με την κηδεία του, η οικογένεια του Αντώνη Βαρδή, επίσης μέσω της σελίδας του στο Facebook, έγραψε:
 
“Δεν είχαμε ορίσει το τελευταίο αντίο για σήμερα, ήταν μια παραπληροφόρηση των ΜΜΕ. Ακόμη προσπαθούμε με τη γραφειοκρατία, ο Αντώνης μας να γυρίσει στο σπίτι του και να μείνει για πάντα στο παρεκκλήσι της οικίας του. Αλλά κανείς δεν μας δίνει χέρι βοηθείας, να εκπληρώσουμε την επιθυμία του....”.
 Περισσότερες φωτογραφίες στο   tlife.gr

Αποκάλυψη Mega: Τον Νοέμβριο οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Angela-Merkel-Christine-Lagarde

Όπως μετέδωσε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Μιχάλης Ιγνατίου, στα μέσα Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί “Σύνοδος” των δανειστών της Ελλάδας, προκειμένου να αποφασιστεί τι θα συμβεί με το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, η θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, κάτι που σημαίνει ότι θα ρίξει στο τραπέζι την πρόταση ενός νέου “κουρέματος”.
Η Γερμανία από την πλευρά της, αντιτίθεται σε μια τέτοια προοπτική.
Η “μονομαχία” της Κριστίν Λαγκάρντ με την Άνγκελα Μέρκελ λοιπόν, θα κρίνει πολλά για την Ελλάδα.

ysterografa.gr

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς... τα βάζει με τη Ρένα Δούρου

Mitropolitis-Peiraios-Serafeim
Πηγή: www.romfea.gr
Μέ «διθυράμβους καί ἔκσταση» ὑποδέχθηκαν τά ΜΜΕ τήν «πολιτική» λεγομένη ὁρκομωσία τῶν ἐκλεγέντων στόν πρῶτο καί δεύτερο βαθμό τῆς Τοπικῆς Αὐτοδιοίκησης.
Εἶναι ἐνδεικτικός τῆς ἰδεοληψίας ὁ ἐκφωνηθείς «πολιτικός» ὅρκος τῆς κ. Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχου Ἀττικῆς πού ἀρχίζει μέ τήν φράση: «Θεωρώντας ὅτι ὁ πολιτικός ὅρκος ἀνταποκρίνεται στήν αὐτοτέλεια τῆς πολιτικῆς καί δημόσιας σφαίρας καί διασφαλίζει τήν αὐτονομία της δηλώνω στήν τιμή καί τήν συνείδησή μου…».

Ντόρα: Οι Έλληνες δεν πιστεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Dora-Bakoyanni

Την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το μέλλον του τόπου, επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, μιλώντας παράλληλα για το πολιτικό λάθος της κυβέρνησης με τον ΕΝΦΙΑ.
Το κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή των Άρη Ραβανού και Αργύρη Παπαστάθη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων τα εξής:
“Βλέπετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκτοξευθεί, διότι με αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζονται (αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα) σε κανονικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει πάει στο 50%. Και παρά ταύτα, δεν έχει πάει… Γιατί δεν έχει πάει; Διότι οι Έλληνες έχουν βγει σοφότεροι από την κρίση. Βαρέθηκαν τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα. Και ζητάνε συγκεκριμένες προτάσεις. Και οι συγκεκριμένες προτάσεις δεν έρχονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ”.
Όσο για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν ξεκάθαρη:
“Δεν μπορώ να πω ότι αυτή η διαπραγμάτευση θα είναι μια εύκολη ιστορία, διότι υπάρχουν συμφωνηθέντα και προαπαιτούμενα. Παρά ταύτα, επειδή και οι συνομιλητές μας δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία και στις δικές τους προβλέψεις – ειδικά στα φορολογικά έσοδα – πιστεύω ότι είναι η ώρα η ελληνική πλευρά, στοιχειοθετημένα, να μπορέσει να αποδείξει ότι ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος και στη σύλληψη και στην εφαρμογή του – και με δική μας και όχι δική τους ευθύνη – άρα χρειάζεται ριζικές αλλαγές και αναπροσαρμογή. Και έχω πει ότι χρειάζεται μια μείωση 1,5 δισ από τα προβλεπόμενα έσοδα και έπειτα να γίνει η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Οι αντικειμενικές αξίες είναι πλασματικές και όλα όσα απορρέουν από αυτές είναι πλασματικά. Όταν από το λαθρεμπόριο χάνουμε σήμερα 1 δισ. είναι το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που ζητώ εγώ να κοπεί από τον ΕΝΦΙΑ…
Από την άλλη πλευρά, η πολιτική που ζητάω να ακολουθήσουμε είναι μια πολιτική με συγκροτημένη, μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή λογική”.

Την Παρασκευή η συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν

Tayyip-Erdogan-Antonis-Samaras
 Το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αντώνη Σαμάρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά αναμένεται να κυριαρχήσουν στη συζήτηση των δύο ανδρών.

43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

img2

 

43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας καταξιωμένος και αγαπητός θεσμός της πόλης των Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί φέτος στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 με τη συμμετοχή ογδόντα δύο εκδοτικών οίκων.
Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, είναι αφιερωμένο στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του σημαντικού έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ...

Εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ για τον Ηλία Ψινάκη: Βλαχοδήμαρχος Μαραθώνα, τυρόγαλο τρίτης κατηγορίας

Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ· και για την ακρίβεια, δεν έχουν καμιά σχέση με το χιούμορ, αλλά με τη χυδαιότητα. Ό,τι τους συνδέει με τη φτήνια, τους ενθουσιάζει, τους κάνει να γελούν και να χαίρονται… Στη θέα του κάθε γραφικού, του κάθε αναξιοπαθούντος, του κάθε νούμερου εν γένει, δείχνουν αξιοπρόσεκτη για την επιστήμη της ψυχολογίας προσήλωση.

Λατρεύουν τα καραγκιοζιλίκια μόνο και μόνο γιατί τους κάνουν να νιώθουν κάπως ανώτεροι. Όσο πιο κοντά στον πάτο της τροφικής αλυσίδας βρίσκεται το «ίνδαλμά» τους, τόσο περισσότερο εκτιμούν τον αμφιβόλου ποιότητος εαυτό τους. Η πλάκα τους σχετίζεται με τη γελοιότητα, τον εκπεσμό, την ασυγκράτητη χυδαιότητα. Τους ενθουσιάζει το κραυγαλέο και τους αναλύει σε γέλια ο εξευτελισμός.

Η προσβολή

Παρακολούθησα ενεός την ορκωμοσία του νέου δημάρχου του ιστορικού δήμου του Μαραθώνα. Εκτός από την εμφανή του αγωνία να ψελλίσει στοιχειωδώς τα ελληνικά, η γνωστή τηλεπερσόνα φαρμακόγλωσση Ηλίας Ψινάκης κάλεσε τους εργαζομένους του δήμου να λούζονται και να πλένονται για να μην βρομάνε. Το απίθανο δεν είναι η πρωτοφανούς αγένειας χοντροκοπιά τού… χιουμορίστα «μάνατζερ», ενός βλαχοδήμαρχου που μέσα στην αίθουσα φορά γυαλιά ηλίου σαν τυρόγαλο τρίτης κατηγορίας, αλλά η απάθεια των υπαλλήλων που δεν αντέδρασαν! Το ότι δεν εξανέστησαν οι υπάλληλοι με την ακραία προσβολή ενός τύπου της αφρώδους επικαιρότητας, αλλά και το ότι ευρύτερα στο Διαδίκτυο όλοι εξέλαβαν τη χυδαιότητα για πλάκα ενός εκκεντρικού – που δεν είναι εκκεντρικός, αλλά απελπιστικά αντιαισθητικός –, δείχνει το μέγεθος της μεγάλης μας παρακμής.

Η απαξίωση

Αυτό είναι το λυπηρό για μια κοινωνία που δεν έχει καμιά δικαιολογία να ψελλίσει και καμιά άμυνα να αντιτάξει στην κακογουστιά και τον οχετό από τον οποίο τράφηκε στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, έτσι που την αποκρουστική χυδαιότητα να την εκλαμβάνει ως λεπτεπίλεπτο χιούμορ! Συνέβησαν και άλλα πολλά ευτράπελα και εξόχως απογοητευτικά επί τη αναλήψει των δημαρχικών καθηκόντων του κυρίου Ψινάκη, όπως οι προτροπές του να είναι ευγενικοί οι υπάλληλοι, να μιλούν ευπρεπώς και να μην λένε «μαλακίες» ή «πίπες», δίνοντας πάραυτα το παράδειγμα του ευγενικώς εκφράζεσθαι με τη διακριτικότητα και την ευφράδεια που τον διακρίνει… Αυτή η κοινωνία που προκρίνει παρόμοιους δημάρχους, οι οποίοι στο απόλυτο σκοτάδι της αχανούς αμάθειας απαξιώνουν τον υπέρτατο τίτλο της δημοκρατίας, αυτόν του δημάρχου, προκρίνοντας αντί αυτού εκείνον του… «μάνατζερ», είναι απλώς άξια της μοίρας της και της παρακμής της. Κατά τα άλλα, ο «μάνατζερ» ξεκίνησε τη βαρυσήμαντη πολιτική του καριέρα ενεργοποιώντας τις υψηλές του επαφές με το μισό Χόλιγουντ, όπως ανέφερε, προφανώς για να συνδράμει κι αυτό στα της καθαριότητας, της αποχέτευσης και της αναβάθμισης των υποδομών του δήμου. Αν δείτε στον Μαραθώνα τον Τομ Κρουζ να ξεχορταριάζει τα χαντάκια, μην εκπλαγείτε… Το έχει κανονίσει ο Ψινάκης…

airetos.gr

Ο Βενιζέλος φεύγει. Ποιός ερχεται;

Evangelos-Venizelos-PASOK

Μετά και τη χθεσινή ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται ήδη σε τροχιά… αναχώρησης από την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το ερώτημα είναι ποιός θα τον διαδεχθεί.
Το συγκρουσιακό περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, κάθε άλλο παρά εγγυάται συνθήκες ομαλής διαδοχής. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προωθήσει κάποιο στέλεχος από τη νεώτερη γενιά, όπως για παράδειγμα τον Κυριάκο Πιερρακάκη ή τον Νίκο Ανδρουλάκη, που αμφότεροι άνοιξαν περπατησιά τους τελευταίους μήνες.
Επίσης, η ομιλία του Κώστα Σημίτη έδειξε ότι ο πολιτικός που διαδέχτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, διατηρεί… ιδιοκτησιακά δικαιώματα, τουλάχιστον στο κομμάτι της στήριξης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Κάτι αντίστοιχο άλλωστε είχε συμβεί και το 2007, με τη στήριξη Σημίτη σε Βενιζέλο να αποδεικνύεται τότε… μοιραία, και να διευκολύνει την επανεκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Απ΄την άλλη, οι κυριότεροι εκφραστές του εκσυγχρονιστικού ρεύματος βρίσκονται σήμερα εκτός ΠΑΣΟΚ ή σε… ψυχική απόσταση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επομένως οι επιλογές περιορίζονται… στον Ανδρέα Λοβέρδο.
Και φυσικά, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την “επιθετική” κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ή κάποιου άλλου κορυφαίου στελέχους που θα επιδιώξει να εκφράσει την κοινωνική συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, και να… κληρονομήσει τους παπανδρεϊκούς.

ysterografa.gr

Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τους νέους Πρέσβεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Εμφάνιση IMG_2014_09_04_5.jpgΕμφάνιση IMG_2014_09_04_9_4.jpg
 Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δέχτηκε σήμερα σε εθιμοτυπικές συναντήσεις τους νέους Πρέσβεις της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Κενεβέζο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Andrey Maslov

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2014/09/venizelos-simitis3-342x230.jpg

Τελικά το σύνθημα << Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά>> είναι πολύ επίκαιρο.  Το νόημα του είναι να πέσει η δεξιά του Βενιζέλου, ο οποίος έχει υποταχθεί πλήρως στην διαπλοκή και τα συμφέροντα.
Στις 3 Σεπτέμβρη, στην επέτειο ενός σοσιαλιστικού κινήματος, εμφανίστηκε η δεξιά πολιτική στο περιστύλιο του Ζαππείου για να αμαυρώσει την ιστορία του κινήματος.
Η στημένη χολιγουντιανή εκδήλωση (που την παρακολούθησαν αξιωματούχοι και πιστοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης) πραγματοποιήθηκε από την διαπλοκή και τα μίντια, εμφανίζοντας τον αρχιερέα της διαπλοκής, τον καθαρόαιμο εκφραστή των τραπεζών, Κώστα Σημίτη.

Παρουσίασαν την επέτειο ενός σοσιαλιστικού κινήματος ως ένα σύγχρονο δεξιό κόμμα, ως μια σύγχρονη δεξιά πολιτική.

Ο Σημίτης έκανε λόγο για την φράση <<λεφτά υπάρχουν>>, ότι έφερε την καταστροφή.
Ας φέρουμε  δύο απλά παραδείγματα για την συγκεκριμένη φράση.
640 εκατομμύρια χαριστήκαν με μια διάταξη σε Ελληνικά διυλιστήρια της διαπλοκής όταν ταυτόχρονα κόπηκαν 600 εκατομμύρια από τις συντάξεις του Ελληνικού λαού.
Τα δισεκατομμύρια μοιράστηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ξεπούλημα που θέλουν να κάνουν για να πουλήσουν τα κόκκινα δάνεια με 10% σε ξένα φανς. Γιατί δεν τα πουλάνε στους Έλληνες πολίτες με αξία 30% για να γίνει κούρεμα 70% στα δάνεια των πολιτών; Αυτό που κάνουν είναι να διαγράφουν τα δάνεια των μεγαλοεκδοτών. Γιατί δεν μιλούν για ονομαστικές μετοχές όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Ο Βενιζέλος παραδέχτηκε  ότι ανέτρεψε το δημοψήφισμα, σταμάτησε δηλαδή την άμεση δημοκρατία στην χώρα.
Ο δημοκρατικός κόσμος που εκφράζει τα συναισθήματα του, αυθόρμητα μέσα από την καρδιά του είναι για τον Βενιζέλο κλακαδόρος και εγκάθετος.
Στην επέτειο ενός σοσιαλιστικού κινήματος ο Βενιζέλος και ο Σημίτης  δεν μίλησαν για σοσιαλισμό, προοδευτικές και κοινωνικές πολιτικές. Δεν μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Στόχος τους ήταν να χτυπήσουν τις σοσιαλιστικές προτάσεις που έκανε την πρώτη του μηνός ο Γιώργος Παπανδρέου μπροστά στην καρδιά και την ψυχή του δημοκρατικού κόσμου.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο Κώστας Σημίτης ως εκφραστής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (Γκίκας Χαρδούβελης) στις 3 του μηνός μίλησαν για το πώς θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διαπλοκής και την διασφάλιση του τραπεζικού συστήματος και όχι το χρέος των πολιτών.

 
Τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ
 

Κωνσταντίνος Δημητριάδης

 

Πέτρος Τατούλης «Στόχος μας να πρωταγωνιστεί η Πελοπόννησος στην Ελλάδα και την Ευρώπη των Περιφερειών» Συλλογικότητα, αποτελεσματικότητα και εργατικότητα έθεσε ως βασικές αρχές ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Εμφάνιση φωτογραφία(2).JPG


«Οι Αιρετές Περιφέρειες αποτελούν βαθύτατα πολιτικές δομές οι οποίες απέδειξαν ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνάντησή του με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της νέας Περιφερειακής Αρχής την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

«Διεκδικούμε με αποτελεσματικό τρόπο πρωταγωνιστική θέση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο επίπεδο της χώρας και μια εξίσου ισχυρή θέση στην Ευρώπη των Περιφερειών» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε αντίπαλοι των εκπροσώπων μας στο ελληνικό κοινοβούλιο και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους όσους έχουν ακόμη φοβικά σύνδρομα».
Εμφάνιση φωτογραφία(3).JPG

Ο κ. Τατούλης στάθηκε ιδιαίτερα στην ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας για την κατάρτιση και εφαρμογή του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και το συσχετισμό με τη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα έχουν ενισχυμένο ρόλο στη διαχείριση των κονδυλίων της οι Περιφέρειες, δεδομένης της αποτελεσματικότητας που επέδειξαν.

Αναφερόμενος στην Ένωση Περιφερειών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι «η ΕΝΠΕ αποτελεί καθαρά πολιτικό όργανο και όχι συνδικαλιστικό και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην βελτίωση θεσμικών πλαισίων δημοκρατικής διαδικασίας».

«Πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες συμπεριφορές και διαδικασίες καθώς και να ορθώσουμε τη φωνή της υπευθυνότητας απέναντι στο λαϊκισμό» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έθεσε τις αρχές της συλλογικότητας, της αποτελεσματικότητας, της εργατικότητας, της ανιδιοτέλειας και της μεγιστοποίησης οφέλους των πολιτών ως τα βασικά εργαλεία στα οποία επένδυσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της και στα οποία θα βασιστεί και τη νέα περίοδο.

«Η χώρα μας χρειάζεται νέες ιδέες και πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια και από συστήματα ιδεοληψιών που τόσο μας ταλαιπώρησαν» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «οφείλουμε να υλοποιήσουμε κατά γράμμα τον στρατηγικό μας σχεδιασμό έτσι όπως δεσμευτήκαμε στους πολίτες της Πελοποννήσου και το Νοέμβριο του 2010 και το Μάιο του 2014, αφού κάνουμε όλοι την προσωπική μας υπέρβαση για να επιτύχουμε σύνθεση απόψεων και αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής μας».

Το σύνολο των μελών της νέας Περιφερειακής Αρχής τόνισαν τη δέσμευσή τους για ενότητα και συλλογική προσπάθεια για την προσέγγιση και αντιμετώπιση των ζητημάτων των πολιτών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκε η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την υποψηφιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χαράλαμπου Σκούρου για τη θέση του νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το σύνολο των μελών της πλειοψηφίας.


ΜΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Άσχημα νέα για τον μετανάστη πολιτικό κ. Αβραμόπουλο είχε η διαρροή για τους Αντιπροέδρους του κ.Juncker (http://www.euractiv.com/sections/eu-priorities-2020/exclusive-juncker-team-revealed-308203). Σε καμία θέση δεν υπάρχει ο Έλληνας επίτροπος εν αντιθέσει με αυτούς χωρών όπως η Λετονία, η Εσθονία, η Πολωνία, η Σλοβενία, η Ολλανδία και η Ιταλία. Εν αναμονή πλέον μόνο του χαρτοφυλακίου που θα χειρισθεί το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτό της Μετανάστευσης. Ένα οξύ πρόβλημα του Νότου για το οποίο δυστυχώς όπως φαίνεται αποφασίζει ο Βορράς.
Καλύτερα πρώτος στο χωριό λοιπόν παρά τελευταίος στην πόλη όπως έλεγαν οι παλαιοί αλλά ο κ.Αβραμόπουλος δεν επέδειξε την πολιτική τόλμη και διαύγεια ώστε να ολοκληρώσει το πρωτοποριακό και κρίσιμο έργο που ξεκίνησε στο πολύπαθο Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας. 
Παρά τις κατά βάση ορθές επιλογές του πλην μίας συγκεκριμένης περίπτωσης όπου προφανώς θαμπώθηκε από τα λόγια και όχι από τα έργα ο κ.Αβραμόπουλος ξεκίνησε την πολιτική αναβάθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διεθνώς και έδειχνε πως μπορούσε να αποτελέσει τη μόνη λύση για τη διαδοχή του κ.Σαμαρά όποτε και αν γινόταν αυτή σε βάθος χρόνου. Περιέργως όμως επέλεξε την αλλοδαπή όπως πολλοί άλλοι Έλληνες για να εργαστούν για το καλό της χώρας, αδειάζοντας την πολυπόθητη τώρα θέση του Υπουργού Άμυνας, αγνοώντας όμως ότι οι ηγέτες βρίσκονται μόνο μέσα στο πεδίο της μάχης. 
Τα πέντε χρόνια της αλλοδαπής είναι πάρα πολλά για να μπορεί να έχει κάποιος πολιτικός λόγο για τα εσωτερικά ενός Κράτους. Ακόμα και η κα Δαμανάκη επέλεξε την εργασία εκτός Ελλάδας μετά τη θητεία της στις Βρυξέλλες. Ο προκάτοχός της δε εξαίρετος κ.Δήμας καταγράφτηκε πλέον στην πολιτική ιστορία του τόπου.
Ας ευχηθούμε στη συνέχεια και μέχρι να φύγει στο εξωτερικό να μπορέσει ο κ.Αβραμόπουλος να αφαιρέσει ένα ακόμα λιθαράκι από τα τείχη της παράγκας της άμυνας, η οποία περιφρούρησε φορώντας την κόκκινη προβιά της όλη την κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια της ντροπής των θεσμών και ιερών αυτού του τόπου. Θεσμούς και ιερά που ο κ.Σαμαράς με τον κ.Βενιζέλο και ο κ.Παπανδρέου προηγουμένως ανέλαβαν να αναστήσουν για να φτιάξουν ξανά μία δημιουργική κοινωνία για τα παιδιά μας η οποία θα παράγει αξίες και αγαθά αντί για μίζες και αλλοτρίωση…
 
 thedayaftergr.blogspot.gr

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ, ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

http://aristoteleio.gr/images/aristoteleio.jpg 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ισθμός, 04.09.2014

                          ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ  

Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ, ανακοινώνει επισήμως το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ".

Στόχος του αποτελεί, η ασφαλής εισαγωγή και διάκριση όλων των μαθητών μας, στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Αφενός οι ικανότητες και η εμπειρία των Καθηγητών του Εκπαιδευτηρίου και αφετέρου τα εκατοντάδες αποτελέσματα ειαγωγής μαθητών μας στην Ανώτατη Εκπαίδευση μας δίνουν την δυνατότητα μεσω γραπτής συμβάσεως να διαφαλίζουμε τους γονείς - κηδεμόνες των μαθητών μας, ότι σε περίπτωση μη δυνατότητας εισαγωγής των μαθητών στην Ανώτατη Εκπαίδευση  θα επιστρέφονται στο ακέραιο (100%) τα δίδακτρα φοίτησης της Γ΄Λυκείου.

Επιπλέον, ως ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την εισαγωγή των μαθητών μας σε υψηλού κύρους Ανώτατες Σχολές, επιστρέφουμε ως Βραβείο Αριστείας το  τριάντα τοις εκατό (30%) των διδάκτρων της Γ' Λυκείου σε εκείνες / εκείνους, που θα επιτύχουν βαθμό πρόσβασης 18.5 και άνω.  

Υπενθυμίζουμε, ότι δεκάδες μαθητές μας επέτυχαν παρόμοιες επιδόσεις χωρίς καμία εξωσχολική δραστηριότητα και παρακολουθώντας μόνο την δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, μετά την λήξη των ημερήσιων μαθημάτων, στο Εκπαιδευτήριο μας. 

Επισυνάπτουμε, ενυπογράφως, τους Γραπτούς Όρους και Προϋποθέσεις συμμετοχής (Terms and Conditions) στο πρόγραμμα "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", προς δημοσίευση τους.
  

-Καλούμε τα ΜΜΕ αύριο Παρασκευή 05.09.2014 και ώρα 12:30 μ.μ.στις εγκαταστάσεις, μας σε σχετική  συνέντευξη τύπου παρουσίασης του προγράμματος "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ".

Εκ της Διευθύνσεως του Εκπαιδευτηρίου

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΡΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΩ WOM. SQOM

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΡΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ  ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΩ WOM. SQOM
  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (4.9.2014).
O Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει.
Δείτε το βίντεο εδώ:

Νταβρής Γεώργιος

ΝΕΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΟΜΙΜΗ Η ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ...ΖΩΟΥ

Σε συνέντευξη στο Ράδιο Αίγιο ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε πως στην Γερμανία ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει την κτηνοβασία αρκεί να γίνεται... με την συναίνεση του ζώου!!! και να μην το τραυματίζουν!!!
Όσο για το αντιρατσιστικό είπε πως πέρυσι ο κκΑμβρόσιος χτύπαγε τις καμπάνες πένθιμα....  

Όλη η συνέντευξη στο video που ακολουθεί

xristianodimokratesellados2

Φωτιά στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ξυλόκαστρο – Αθήνα

ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Από τον αναγνώστη μας Σ. Σκουλαρίκη αναφέρεται σε επιστολή του στην korinthiannews.gr:
«Σήμερα τα ξημερώματα, στις 06:40 περίπου, στο ύψος του Δαφνίου το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ξυλόκαστρο – Αθήνα με κατεύθυνση προς Αθήνα αναφλέγη για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο  στο ύψος της μονής Δαφνίου ενώ κινείτο στο ρεύμα προς Αθήνα.
Άμεση ήταν η αντίδραση του οδηγού που κατάφερε να σβήσει ο ίδιος με τον πυροσβεστήρα τη φωτιά αποσοβώντας  μεγαλύτερη ζημιά στο λεωφορείο.

Ο οδηγός και οι 7 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους  και μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με το λεωφορείο που ακολουθούσε το δρομολόγιο Λουτράκι – Αθήνα. Επί τόπου έσπευσε Πυροσβεστικό όχημα (δεν χρειάστηκε να επέμβει) και περιπολικό της αστυνομίας. Το λεωφορείο δεν έχει απομακρυνθεί μέχρι αυτήν την ώρα (08:40), δεν εμποδίζει όμως γιατί ο οδηγός του το έχει σταματήσει εκτός του δρόμου.
Θέλει προσοχή σε εκείνο το σημείο γιατί έχουν χυθεί πετρέλαια για όποιον θέλει να σταματήσει το όχημα του σε εκείνο το σημείο μην τυχόν και γλιστρήσει. Σας αναφέρω το περιστατικό για να το αναρτήσετε αν θέλετε στην ιστοσελίδα σας.  Ήμουν ένας από τους  επιβάτες του λεωφορείου. Έχω τα στοιχεία του οχήματος και του οδηγού αν θέλετε για να επιβεβαιώσετε την πληροφορία.
Σπύρος Σκουλαρίκης»

Μητσοτάκης στο CNBC: Θα απολύσουμε τους 6500 υπαλλήλους


Το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο έχει μειωθεί ήδη 30% και το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί, τονίζει ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στο CNBC.

Η Ελλάδα έχει πετύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δηλώνει σε συνέντευξή του στο CNBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος την αποδοχή των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα. Τονίζει δε, πως η Ελλάδα οδεύει φέτος για την πρώτη χρονιά ανάπτυξης μετά από την εξαετή ύφεση.

Επαναλαμβάνει παράλληλα πως η δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει στις εναπομείνασες 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου θα τηρηθεί, αν και επισημαίνει πως δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα όταν μιλούμε για το Δημόσιο τομέα. Επισημαίνει ότι το κόστος μισθοδοσίας έχει μειωθεί ήδη 30% και ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί.

Ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετηθεί στο θέμα του δημοσιονομικού κενού που η τρόικα υπολογίζει σε 2 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα πολύ χαμηλότερα. Σημειώνει, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά.

Ερωτηθείς για το σενάριο η τρόικα να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των stress test επισημαίνει ότι «είναι για το συμφέρον όλων οι συζητήσεις να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Σχολιάζοντας την ευρύτερη κατάσταση στην Ευρώπη σημειώνει ότι είναι ανησυχητική η εικόνα σε ότι αφορά τον αποπληθωρισμό.

airetos.gr

Τι γίνεται αν απολυθείς στην άδειά σου; – Απόφαση Αρείου Πάγου

Είναι παράνομη η απόλυση κατά τη διάρκεια της άδειας αναψυχής (θερινή άδεια) και νόμιμη κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας. Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος, με την υπ’ αριθμ. 402/2014 απόφασή του, ερμηνεύοντας την εργατική νομοθεσία και δεν δέχθηκε την αγωγή 67χρόνου, του οποίου καταγγέλθηκε η εργασιακή του σύμβαση ενώ ήταν σε αναρρωτική άδεια.
Ειδικότερα, τον Απρίλιο του 2003 η εταιρεία «Τράμ» Α.Ε. (διάδοχος της η εταιρεία «ΣΤΑ.ΣΥ.» Α.Ε.») προσέλαβε με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου 67χρόνο μηχανολόγο-μηχανικό με μεικτές μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2006 νοσηλεύθηκε για τρεις μέρες σε κρατικό νοσοκομείο, λόγω απώλειας συνειδήσεως, αρτηριακής υπέρτασης και απορρύθμισης σακχαρώδη διαβήτη και του δόθηκε αναρρωτική άδεια ενός μηνός. Για την νοσηλεία του στο νοσοκομείο και την αναρρωτική άδεια είχε ενημερώσει τόσο προφορικά όσο και γραπτά την υπηρεσία του. Όμως, ενώ βρισκόταν στις πρώτες μέρες της αναρρωτικής άδειάς του, η εταιρεία τού κοινοποίησε την καταγγελία της σύμβασης εργασίας και του παρέδωσε δύο τραπεζικές επιταγές με την αποζημίωσή του.
Όπως προκύπτει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τράμ» Α.Ε. για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του 67χρόνου είχε ληφθεί λίγες μέρες πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.
Ο μηχανολόγος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, και το Εφετείο Αθηνών ερμηνεύοντας τον αναγκαστικό νόμο 539/1945 έκρινε ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας δεν απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας του μισθωτού και ότι ούτε η καταγγελία της σύμβασης εργασίας είναι καταχρηστική για τον λόγο αυτό.
Στη συνέχεια, ο μηχανολόγος άσκησε αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης και ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του 67χρόνου, κρίνοντας ότι «η κατά το άρθρο 6 του νόμου 539/1945 απαγόρευση καταγγελίας της εργασιακής συμβάσεως αφορά μόνο την καταγγελία κατά την διάρκεια της άδειας αναψυχής και όχι περιπτώσεις άλλων αδειών, όπως είναι η αναρρωτική».
Ακόμη, μεταξύ των άλλων, ο 67χρόνος ισχυρίσθηκε ότι όταν απολύθηκε ήθελε 100 εργάσιμες ημέρες για να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι ήθελε λίγους μήνες για να βγει στη σύνταξη δεν το είχε γνωστοποιήσει στην εταιρεία του, όταν το καλοκαίρι του 2006 τον ενημέρωσαν ότι στο τέλος του ίδιου έτους θα καταγγελλόταν η σύμβαση εργασίας του, αλλά και κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης δεν κατέθεσε κάποιο στοιχείο για το συνολικό αριθμό των ενσήμων που είχε, ενώ επίσης δεν αποδείχθηκε η βασιμότητα του ισχυρισμού του ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων του.

«Πράσινο» φως για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών – Τι προβλέπει τροπολογία

τροπολογια, φως, εκπαιδευτικων, πρασινο
Τον μόνιμο διορισμό καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών που εργάζονται από τον Σεπτέμβριο του 2012 προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο . Κατά τη συζήτηση στο Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής του νομοσχεδίου για την Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία , ο Ανδρέας Λοβέρδος.
 Κατά τη συζήτηση στο Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής του νομοσχεδίου για την «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία», ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε τροποποιητική αλλαγή, σύμφωνα με την οποία θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 έως σήμερα.

Όσοι καλύπτονται από τη ρύθμιση, θα μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όποτε κι αν αυτός διεξαχθεί, για την κάλυψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

πηγη  www.aftodioikisi.gr

Ο Λούλης κάνει το… μνημόσυνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Giannis-Loulis

Το… μνημόσυνο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κάνει ο γνωστός επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης, με σημερινό άρθρο του στο “Έθνος”, προβλέποντας ως σχεδόν βέβαιες τις πρόωρες εκλογές και την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Λούλη, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη φθαρμένα από το 2012, όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου, όσα ακολούθησαν ωστόσο και οι επιλογές που έκαναν, οδήγησαν σε ακόμη μεγαλύτερη φθορά, και στη σημερινή απαξίωση, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που διαρκώς ανεβαίνει.
Ο γνωστός επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής κάνει λόγο για “τραγελαφικό ανασχηματισμό” και “απερίγραπτο ΕΝΦΙΑ”, ενώ προβλέπει ότι θα καταστεί εφικτή η συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας από τη σημερινή Βουλή, καθώς δεν εκτιμά ότι θα βρεθούν βουλευτές που “θα ταυτιστούν με τους παρακμάζοντες”.
Ο Γιάννης Λούλης διετέλεσε επί σειρά πολλών ετών στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, και ήταν εκ των βασικών θεωρητικών της πολιτικής στρατηγικής του μεσαίου χώρου, που επέτρεψε στη Νέα Δημοκρατία να διαχειριστεί μια ανέφελη πολιτική ηγεμονία, για περίπου μια δεκαετία.

ysterografa.gr

Η Michelle Obama πρωταγωνίστρια σε video του “Funny or Die”!

michelle

Μετά το σύζυγό της Barack Obama, ο οποίος δέχθηκε την πρόσκληση του Zach Galyfianakis για μία “διαφορετική” συνέντευξη στην εκπομπή του “Between Two Ferns”, ήρθε η σειρά της Michelle Obama να παίξει σε ένα βίντεο του site “Funny or Die”.
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ συμμετέχει λοιπόν σε ένα “ψεύτικο” τρέιλερ μίας καινούριας ταινίας, η οποία έχει τίτλο “Snapocalypse” και έχει θέμα μαθητές που γίνονται ζόμπι εξαρτημένα από το “junk food”.
H Michelle Obama εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο, όπου με δύο φίλες της εμφανίζεται να βλέπει στην τηλεόραση το συγκεκριμένο τρέιλερ.
“Δεν μισείτε τα τρέιλερ που σου δείχνουν τι γίνεται σε ολόκληρη την ταινία”, είναι η πρώτη ατάκα της και στη συνέχεια τρώγοντας ένα καρότο λέει: “Μπορούμε να δούμε ξανά το Frozen;”
Δείτε  εδώ το βίντεο

ysterografa.gr

Το βιβλίο… εκδίκηση της Τριερβελέρ: Ο Ολάντ μισεί τους φτωχούς!

hollande

Η Βαλερί Τριερβελέρ παίρνει την… εκδίκησή της από τον Φρανσουά Ολάντ και στο βιβλίο της που κυκλοφορεί την Πέμπτη στη Γαλλία κάνει ό,τι μπορεί για να «εκθέσει» τον Προεδο της χώρας.
Η πρώην σύντροφος του Γάλλου προέδρου έγραψε βιβλίο για τη σχέση τους, το οποίο περιέχει άγνωστα ως τώρα γεγονότα. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η παραδοχή της πως αποπειράθηκε να πάρει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών όταν έμαθε για τη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ.
Ακόμη, η LeMonde αποκαλύπτει την Τετάρτη ένα μικρό απόγευμα του βιβλίου, στο οποίο η Τριερβελέρ αναφέρει πως «ο Ολάντ μισεί τους φτωχούς»!
«Θέλει να περνάει σαν κάποιος που δεν συμπαθεί τους πλούσιους. Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος δεν γουστάρει τους φτωχούς. Τους αποκαλεί μάλιστα “φαφούτηδες” και νιώθει περήφανος για την αίσθηση του χιούμορ του» γράφει η Τριερβελέρ σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα.
Το βιβλίο τυπώθηκε στη Γερμανία κάτω από πλήρη μυστικότητα.
Οι πρώτες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας κάνουν λόγο για ένα αδιάφορο βιβλίο, καθώς είναι γραμμένο με τη λογική ενός “παπαράτσι” και δεν έχει ουσία.
Στο Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν, πάντως, φαίνεται να το διασκεδάζουν και με ποικίλα σχόλια στα Social Media ειρωνεύονται τον Γάλλο Πρόεδρο.

Η Μαρία Σαράφογλου νέο “πρόσωπο του Mega”

Maria-Sarafoglou-2Η Μαρία Σαράφογλου είναι το νέο “πρόσωπο του Mega”, στην οποία θα στηριχτεί το Μεγάλο Κανάλι, στην προσπάθειά του να ανακτήσει τα πρωτεία στην τηλεθέαση των ειδήσεων, και να επικρατήσει στη μάχη της ενημέρωσης, σε μια τηλεοπτική χρονιά κατά την οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν ακόμη και πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Η παρουσιάστρια η οποία διαδέχεται στην Όλγα Τρέμη στα ηνία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, τα πήγε περίφημα το καλοκαίρι, ενώ η διεύθυνση του σταθμού είχε εξαρχής ποντάρει πάνω της, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη φρεσκάδα στην παρουσίαση των ειδήσεων, χωρίς την ίδια στιγμή το κανάλι να χάσει σε εγκυρότητα και σοβαρότητα.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαρία Σαράφογλου θα ηγηθεί ενός “γρήγορου” δελτίου, που θα δίνει έμφαση στην εναλλαγή των ρεπορτάζ και των εικόνων, ενώ θα περιοριστούν σημαντικά οι σχολιασμοί, με τον Γιάννη Πρετεντέρη ωστόσο να παραμένει ακλόνητος, σε ρόλο “Νο2″ του δελτίου.

υστερογραφα

Πιθανόν επαναληπτικές εκλογές σε 4 Δήμους στην Πελοπόννησο ( Κόρινθο , Μεσσήνη , Κυπαρισσία , Ζαχάρω)

Επαναληπτικές εκλογές σε πολλούς δήμους της χώρας διεκδικούν με μικρότερες ή μεγαλύτερες αξιώσεις συνδυασμοί που συμμετείχαν σε αυτές. Ήδη σε ένα δήμο (Τροιζηνίας) ελήφθη δικαστική απόφαση για την επανάληψη των εκλογών, ενώ και σε μία περιφέρεια (Βορείου Αιγαίου) ακυρώθηκε η εκλογή της νέας περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου.
Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε η aftodioikisi.gr εξετάζονται από τη Δικαιοσύνη περιπτώσεις παρατυπιών στις εκλογές μεταξύ άλλων στους παρακάτω δήμους:

-Κορίνθου: Η διαφορά μεταξύ του επανεκλεγέντα δημάρχου Αλέκου Πνευματικού («Κόρινθος, Πορεία Ευθύνης)» και του Βασίλη Νανόπουλου («Συμμαχία Πολιτών») είναι μόλις 52 ψήφοι και γι’ αυτό το λόγο έχει κατατεθεί ένσταση από τον κ. Νανόπουλο κατά του εκλογικού αποτελέσματος
-Μεσσήνης: Μετά την αρχική ισοπαλία η διαφορά μεταξύ του επανεκλεγέντα δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου και τους δεύτερου Γιώργου Τσώνη μετά τις επανακαταμετρήσεις είναι μόλις μία ψήφος, ωστόσο όπως είναι φυσικό, ο κ. Τσώνης έχει καταθέσει ένσταση
-Τριφυλίας: Έχει κατατεθεί ένσταση στο τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας κατά της εκλογής του Παναγιώτη Κατσίβελα στην θέση του δημάρχου με το αιτιολογικό ότι υπάρχει κώλυμα εκλογής του, λόγω της θέσης που κατέχει ως διοικητής της 6ης ΥΠΕ.
-Ζαχάρως: Η ένσταση έχει κατατεθεί από τον δεύτερο Κώστα Αλεξανδρόπουλο, κατά του πρώτου Πανταζή Χρονόπουλου (σ.σ. είχε τεθεί σε αργία κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο λόγω εκκρεμοτήτων με τη Δικαιοσύνη) και αφορά στην εξέταση ύπαρξης κωλύματος εκλογιμότητας του δημάρχου Ζαχάρως ως προς την ανακήρυξη του συνδυασμού του

-Ωρωπού: Έχει γίνει προσφυγή για μη τήρηση της ποσόστωσης στα Τοπικά Συμβούλια από τον συνδυασμό «Ενεργός Δήμος Ενεργοί Δημότες» του Επαμεινώνδα Δημητρίου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πραγματοποιηθούν ξανά οι εκλογές χωρίς τον συγκεκριμένο συνδυασμό
-Σπάτων – Αρτέμιδος: : Έχει γίνει προσφυγή για μη τήρηση της ποσόστωσης γυναικών στο Δημοτικό Συμβούλιο από την «Ελληνική Αυγή» του Γρηγόρη Γερακόπουλου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πραγματοποιηθούν ξανά οι εκλογές χωρίς τον συγκεκριμένο συνδυασμό
-3Β (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης): Ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Πάνάς έχει προσφύγει κατά της ανακήρυξης του νυν δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, καθώς η διαφορά ήταν μόλις 12 ψήφοι. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις.
-Μάνδρας – Ειδυλλίας: Οι εκπρόσωποι του δεύτερου και τρίτου συνδυασμού έχουν προσφύγει κατά της επανεκλογής του Γιώργου Δρίκου, καθώς το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Μάλιστα, μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που διατάσσει την επανάληψη των εκλογών στο Δήμο Τροιζηνίας λόγω του διαφορετικού μήκους των ψηφοδελτίων, είναι πολύ πιθανό ότι το ίδιο θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση.
- Χαϊδαρίου: Έχει κατατεθεί ένσταση κατά του συνδυασμού «Όραμα Δημιουργίας – Ηρακλής Δρούλιας» (κατετάγη πέμπτος), για κώλυμα συμμετοχής του για τη θέση του δημάρχου του επικεφαλής του αλλά και γενικά εκλογιμότητας του ακόμη και ως δημοτικός σύμβουλος, λόγω του ότι ταυτόχρονα ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΚΟ «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ)
- Κηφισιάς: Εκπρόσωποι του δεύτερου συνδυασμού «Νίκος Χιωτάκης. Σίγουρα βήματα» έχουν καταθέσει ένσταση κατά του νυν δημάρχου Γιώργου Θωμάκου γιατί ανακηρύχθηκε ως υποψήφιος από το δικαστήριο ως Γιώργος αντί Γεώργιος!!!
-Καλλιθέας: Έχει κατατεθεί ένσταση στο Πρωτοδικείο Πειραιά για να εξεταστεί αν είναι σύννομη η εκλογή του Δημήτρη Κάρναβου και της δημοτικής παράταξης «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ» και κατ” επέκτασιν όλων των επιλαχόντων συνδυασμών.
-Ρόδου: Έχει γίνει προσφυγή της παράταξης του κ. Στράτου Καρίκη («Ροδίων Όραμα») που κατετάγη δεύτερη κατά του τρίτου Χατζή Χατζηευθυμίου («Ροδιακή Δημιουργία») για μη τήρηση της ποσόστωσης γυναικών για το δημοτικό συμβούλιο. Και σε αυτή την περίπτωση το πιο πιθανό σενάριο είναι να πραγματοποιηθούν ξανά οι εκλογές χωρίς τον συγκεκριμένο συνδυασμό
-Παγγαίου: Πρόκειται για περίπτωση αντίστοιχη με αυτή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η διαφορά στο β΄ γύρο μεταξύ του νέου δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη («Ναι, μπορούμε!») και του πρώην Βασίλη Ξουλόγη («Σωστή Επιλογή») είναι αρχικά 74 και στην συνέχεια 36 ψήφοι. Στην ένστασή του ο κ. Ξουλόγης υποστηρίζει ότι το πολιτικό και το διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας εσφαλμένα ακύρωσαν ορισμένα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του αλλά και του συνδυασμού του κ. Αναστασιάδη, ενώ προσθέτει ότι υπήρχαν συνολικά 407 ψηφοδέλτια χωρίς την υπογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου

-Σερρών: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών Στέφανος Φωτιάδης που έχασε την εκλογική μάχη για 12 ψηφοδέλτια από τον αντίπαλό του Πέτρο Αγγελίδη, ο οποίος και ανακηρύχθηκε τελικά δήμαρχος, ενώ ζητάει να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σερρών, με την οποία απορρίφθηκε η ένστασή του κατά του εκλογικού αποτελέσματος στον δήμο Σερρών.
-Αγράφων: Ο νυν δήμαρχος Θόδωρος Μπάμπαλης εξελέγη με το 100% των ψήφων αλλά χωρίς αντίπαλο (!) και ο τώρα ο Χρήστος Δημητρόπουλος που αποκλείστηκε από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας λόγω έλλειψης στοιχείων στον φάκελο κατάθεσης του συνδυασμού του, ζητεί την επανάληψη των εκλογών υποστηρίζοντας ότι ο εκλογικός νόμος, ως προς το σκέλος που αποκλείει υποψηφίους για τυπικούς λόγους, είναι αντίθετος στο συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν.

Η Ειρήνη Μπουράκη ζει το όνειρο της στον απόλυτο βαθμό





Διαβάστε περισσότερα

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

 
Το διχασμό της ελληνικής πολιτικής και κοινωνίας αντιπροσωπεύει ο δικέφαλος αετός που κυριάρχησε στη νεώτερη Ελλάδα από ιδρύσεώς της και ακόμα ταλαιπωρεί το έθνος. Μόνο να αναλογιστεί κάποιος την ταυτόχρονη συμμετοχή της χώρας στους συνασπισμούς της Δύσης, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και τον άκρατο ρωσικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της προηγούμενης δεκαετίας με τη γνωστή κατάληξή της θα καταλάβει πόσα δεινά παρά καλά έφερε ο δικέφαλος αετός.
Ο ρωσικός επεκτατισμός της Μεγάλης Αικατερίνης του 18ου αιώνα δημιούργησε τους μύθους για το ξανθό γένος σε Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία και τους δικέφαλους αετούς που έθρεψαν γενεές και πορτοφόλια και εμβόλισαν τη σκέψη της Δύσης, χωρίς κανένα ιδιαίτερο όφελος για το Κράτος των Ελλήνων ανά τους αιώνες πλην των αλλεπάλληλων χρεοκωπιών. 
Τώρα που στον 21ο αιώνα ορθώνεται το πολιτισμικό τείχος στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε. μέχρι τα μέρη του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάποιοι στην Ελλάδα, οι ρυθμιστές του πολιτεύματος της, ακόμα φαντάζονται την παγκόσμια ρωσική επικράτηση  με την αιώνια μορφή της απολυταρχίας είτε αυτή εκφράζεται με τον κομμουνισμό του Στάλιν είτε με τον ολιγαρχισμό του Πούτιν, απαραίτητα και τα δύο για την αχανή υπόσταση της ρωσικής αυτοκρατορίας. Μαζί φυσικά με τη ρωσική νοσταλγία σε Ελλάδα και Κύπρο και η ομόδοξη Εκκλησία που, ανθρώπινα, ουδέποτε μπόρεσε να διαχωρίσει την πνευματική από την υλική αξία. Το καλό από το κακό.
Την ώρα που οι δυτικοί και αραβικοί λαοί και οι στρατοί τους συντάσσονται για την ανάσχεση του καταπιεστικού δογματισμού και την υπεράσπιση της ελευθερίας των επιλογών, η Ελλάδα παραγγέλνει ρωσικά όπλα, αρνείται να πρωταγωνιστήσει στην ιστορία όπως το 1940 και επιδιώκει καθ΄υποβολή την επιτήδεια ουδετερότητα εκλιπαρώντας όλους για την ανάγκη κατάποσης των ροδάκινων της.
Ο νέος Υπουργός Άμυνας θα δείξει πού θα καταλήξει η Ελλάδα τον 21ο αιώνα. Αν θα είναι αυτός που θα κόψει το κακό κεφάλι του αετού και ως πραγματικός αετός πια θα εισάγει τη χώρα και την κοινωνία της στο δρόμο της ελευθερίας της σκέψης ή θα συνεχίσει να φοράει την κόκκινη προβιά του και ως κακός λύκος ντυμένος κοκκινοσκουφίτσα θα ελέγξει ολοκληρωτικά το στρατό, το σκληρό πυρήνα του Κράτους, διχάζοντας την κοινωνία σε αυτούς που κοιτάνε στη δύση και σε αυτούς που κοιτάνε στην ανατολή, χωρίς κανένα φυσικά νόημα πλην αυτού του διχασμού και τον 21ο αιώνα.
Σε λίγες ημέρες λοιπόν στην Ουαλία ο κ.Σαμαράς στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ κατά μία ειρωνεία της ιστορίας με σύμβουλους τους κ.κ. Βενιζέλο και Αβραμόπουλο θα αποφασίσει για τη μοίρα της  άμυνας της χώρας και φυσικά την δικιά του. Ποιο κεφάλι θα μείνει και ποιο θα πέσει τελικά…
 
http://thedayaftergr.blogspot.gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το ενδιαφέρον του κ.Παπούλια για την Άμυνα της χώρας ήταν έκδηλο καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Υιός του Στρατηγού Παπούλια, αγωνιστής ο ίδιος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, από τα βουνά της Ηπείρου μέχρι τον αγώνα κατά της δικτατορίας του στυγνού Ιωαννίδη, με το ΠΑΚ του ΠΑΣΟΚ, που γιορτάζει σήμερα ώριμο πια τα 40 χρόνια ζωής.
Ξαφνική συνάντηση λοιπόν σήμερα με τον Πρωθυπουργό της χώρας, παρά τις αναφερόμενες τυπικές σχέσεις τους, κ.Αντώνη Σαμαρά ο οποίος παρά την πρόοδο σε πολλούς τομείς της κοινωνίας σε σχέση με την καταστροφή του 2009 συνεχίζει να αμφισβητείται όπως και η πολιτική μακροημέρευσή του, τουλάχιστον στα μέσα ενημέρωσης. Η πρόοδος δυστυχώς δεν είναι πάντοτε θεμιτή από την πλειοψηφία μίας κοινωνίας ή τουλάχιστον από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης, ιδίως αν αυτά είναι ανώνυμα και μετοχικά εξωχώριων νήσων. 
Η συνάντηση προηγείται μίας ημέρας από την επίσκεψη της τριάδας Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου στην Ουαλία όπου με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και των δυτικών κρατών υλοποιείται ο 21ος αιώνας. Φυσικά η Ελλάδα συνεχίζει να επιδιώκει την ισορροπία μεταξύ της απραξίας και των υποχρεώσεων. Ακριβώς όπως και η ίδια κοινωνία συνεχίζει να μάχεται μεταξύ της προόδου και της μίζας που θα την ελέγχει.
Το πιο ενδιαφέρον από τη συνεύρεση αυτή δείχνει να είναι το ζητούμενο αν θα φανεί λευκός καπνός για τον νέο Υπουργό Άμυνας. Ο κ.Βενιζέλος θα διατυπώσει σίγουρα τους όρους του και ο κ.Αβραμόπουλος την πρότασή του. Ο κ.Σαμαράς δύσκολα θα αποφύγει μία απόφαση. Η προβαλλόμενη στην κοινωνία ως βέβαιη αποσταθεροποίηση που αναζητά ο κ.Τσίπρας με τη συνταγματική εκτροπή με αφορμή τη διαδοχή του κ.Παπούλια απαιτεί έναν ισχυρό στρατό εγγυητή της ομαλότητας, ανεξαρτήτως βέβαια της μορφής που θα έχει αυτή.  Και ο επόμενος Υπουργός άμυνας θα καθορίσει και θα ρυθμίσει πολλά ενδεχομένως και εκτός της παρούσας Κυβέρνησης. 
Ημέρες ιστορικών στιγμών για τον τόπο θύμισε η σημερινή ημέρα, της συγκυβέρνησης των κυβερνητικών δυνάμεων με τον κ.Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ οπότε non paper περιφερόταν στο Προεδρικό Μέγαρο για τον τότε Υπουργό Άμυνας, με προβεβλημένα ονόματα αμφιλεγόμενης ικανότητας απόστρατων πατριωτών.
Δεν μένει τελικά να δούμε το επόμενο τριήμερο και μέχρι την εορτή του νυν Υπουργού αν οι Ένοπλες Δυνάμεις  που λυσσαλέα δεν αποχωρίζεται ο μεταδικτατορικός μηχανισμός ελέγχου τους, με τη βοήθεια των ξένων σκοτεινών δυνάμεων που απολαμβάνουν το τσάι τους, θα παραμείνει "κράτος εν κράτει" ή "κράτει εν κράτος"…
 
 http://thedayaftergr.blogspot.gr

Mείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για το Προαστιακό Σιδηρόδρομο ζητάει ο Χρίστος Δήμας




http://api.ning.com/files/QCbPCIv3aZ2ssBYPHkQN*l3Ti7Zx8vyzk5IYBf5MUC-5-wfK66Hyq-MK9VHA2GOwA-qfyH6EZONW*c99HDE*wBNenMA*I8D3/DSC_4740.JPG?width=737&height=490
 
Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, 6 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν τη μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για το Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Στη σχετική ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων οι βουλευτές επισημαίνουν ότι οι σημαντικές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των μέσων μεταφοράς της Αθήνας που από αυτή την εβδομάδα τέθηκαν σε ισχύ αποδεικνύουν πως η ορθή διαχείριση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, προκαλεί απογοήτευση το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε καμία ανάλογη ρύθμιση στο τιμολόγιο του προαστιακού σιδηροδρόμου παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των κατοίκων και των φορέων της περιοχής και δεδομένου του υψηλού αντιτίμου που καλούνται μηνιαίως να καταβάλλουν οι εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά από και προς την Κορινθία.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

Οι σημαντικές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των μέσων μεταφοράς της Αθήνας που από αυτή την εβδομάδα θέτονται σε ισχύ αποδεικνύουν πως η ορθή διαχείριση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Ο εξορθολογισμός των δρομολογίων και της διασύνδεσης των ΜΜΜ αφενός αποτρέπει τις οριζόντιες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων αφετέρου τις καθιστά αισθητά φθηνότερες για τους τακτικούς χρήστες, μεγάλο μέρος των οποίων αποτελούν οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο, προκαλεί απογοήτευση το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε καμία ανάλογη ρύθμιση στο τιμολόγιο του προαστιακού σιδηροδρόμου. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των κατοίκων και των φορέων της περιοχής – πολλές εκ των οποίων γνωστοποιήθηκαν και με σχετικές αναφορές (π.χ. αρ.1856 – 13.12.2012 και 2701 – 08.02.2013) – για το μεγάλο αντίτιμο που καταβάλλουν σήμερα οι κάτοικοι της Κορινθίας για να μεταβούν στην Αττική, μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί καμία πρόοδος. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος – κάτοχος μηνιαίας κάρτας – που μεταβαίνει καθημερινά από το Κιάτο, το Ζευγολατιό ή την Κόρινθο στην εργασία του στον Πειραιά, χρειάζεται να ξοδέψει 150 ευρώ ποσό το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αντιστοιχεί σε σημαντικό μέρος του μισθού του.

Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη όπως και το γεγονός ότι από τον Απρίλιο του 2013 ο προαστιακός σιδηρόδρομος ανήκει στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Για ποιόν λόγο δεν ευδοκίμησε ανάλογος με τα υπόλοιπα μέσα εξορθολογισμός του τιμολογίου στη περίπτωση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου;

- Ποιές οι ενέργειες που καταβάλλει το Υπουργείο για την άμεση μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Δήμας Χρίστος
Καραμανλή Άννα
Κόλλιας Κώστας
Λυκουρέντζος Ανδρέας
Μαρίνος Ανδρέας
Νεράντζης Αναστάσιος