Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Απολογισμός έργου και προοπτικές από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη


Τον απολογισμό του έργου της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου 2011 – 2014, αλλά και στις προοπτικές για την επόμενη περίοδο έκανε σήμερα  σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κατάμεστο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. 
Επίσης   έγινε και η παρουσίαση ετήσιας έκθεσης του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Γιώργου Μπουλούκου.
Εμφάνιση DSC_8146.JPGΣτην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αρκαδίας  ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής Κορινθίας ΝΔ, κ. Κώστας Κόλλιας, η πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Φαρμάκη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ κα Νατάσα Ράγιου, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, Δήμαρχοι της Πελοποννήσου και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.
Ταυτόχρονα με την ομιλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη υπήρχε διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα.

Εμφάνιση DSC_8159.JPG

*Ακολουθεί αναλυτικά το σύνολο της ομιλίας του Περιφερειάρχη, κ. Τατούλη
Τρίπολη, 7/4/2014
  
Κυρίες και Κύριοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μου,
Φίλες και φίλοι Πελοποννήσιοι,
Αργολιδείς, Αρκάδες, Κορίνθιοι, Λάκωνες και Μεσσήνιοι,
  
Καλώς ήρθατε και καλώς ανταμώνουμε.

Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ( Ανέκδοτο)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLbhxOwlsOIF0hp6DbBlJFcRgom4zummxE1LPtXvzUja51Tsbk5hFqL5D1azJF6hzAXh73AJIeWyZOAwRmFQEN0j3IN1TC0klj8Esqplxx5exJSBzAPBYFT4XFi6oK6bg_s_mPYnxh2PAH/s1600/da47881ccc3962658a2567f9216356f4_S.jpg
Ήταν κάποτε ένας Ιταλός ένας Ισπανός και ένας Πόντιος και τους λένε θα πετάξετε από ένα πράγμα πάνω από το σπίτι σας, πετάει λοιπόν ο Γερμανός ένα μαχαίρι, ο Ισπανός ένα τσεκούρι και ο Πόντιος μια χειροβομβίδα.
Κατεβαίνουν και πάνε σπίτι και βλέπει ο Γερμανός και λέει:
- "Γιατί κλαις μητέρα;"
- "Γιατί έπεσε ένα τσεκούρι και σκότωσε τον πατέρα."
Πάει ο Ισπανός και λέει:
- "Γιατί κλαις μητέρα;"
- "Γιατί έπεσε ένα μαχαίρι και σκότωσε τον πατέρα."
Πάει ο Πόντιος και λέει:

Κωνσταντίνα Νικολάκου, «Θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή για τα προβλήματα της Μεσσηνίας»



Σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Μελιγαλά και το Ραμοβούνι, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Έχουμε από την πρώτη στιγμή τονίσει ότι πίσω από τα γεγονότα που βλέπουμε να εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στην Οιχαλία ασφαλώς και δεν είναι οι λίγοι πολίτες, που σπρώχνουν οι κάποιοι θρασύδειλοι μπροστά, αλλά τα συμφέροντα των εταιρειών, και οι ορισμένοι γνωστοί τυχοδιώκτες της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης που κρύβονται πίσω από το παραβάν.

Οι προσωπικές, ανοίκειες και εξυβριστικές επιθέσεις χαρακτηρίζουν σε απόλυτο βαθμό, όχι απλά αυτούς που τις εκφράζουν, αλλά κυρίως και πρωτίστως τους υποβολείς τους. Ανήκουν σε άλλες σκοτεινές εποχές, όπου το "παρακράτος" διεκδικούσε, προσβάλλοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, να διαδραματίσει ρόλο κράτους. Είναι πια ξεκάθαρο ότι οι διάφορες μαφίες της πολιτικής και οι επιχειρηματικές καμόρες, δεν βρίσκουν πια εύφορο έδαφος στην Πελοπόννησο σήμερα, όπου ισχύουν σε απόλυτο βαθμό οι νόμοι και οι κανόνες και όπου το μόνο ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής είναι η διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος.

Το  γνωστό κέντρο που είχε συνηθίσει στην Μεσσηνία να ασκεί μια δεύτερη - "παρακρατική" εξουσία, δίπλα στην εκλεγμένη και νόμιμη, βρήκε την πόρτα της Περιφερειακής Αρχής κλειστή. Η μεθοδευμένη λάσπη που δέχεται η περιφέρεια , επί παντός υπαρκτού, ανύπαρκτου και κατασκευασμένου, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι πιέσεις τους έχουν πέσει στο κενό. Ότι αυτό το βρώμικο σύστημα φυλλορροεί και παίζει σήμερα το τελευταίο του χαρτί.  Το χαρτί εκείνων που επιβίωσαν λάθρα, που επιβίωσαν με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, που επιβιώσαν χτυπώντας με χτυπήματα κάτω από την ζώνη.  Αυτοί που μέχρι σήμερα δεν είχαν ούτε μισό πρωτοσέλιδο, δεν φιλοξένησαν ούτε ένα δικό τους "γιούχο" απέναντι στα κυκλώματα που λυμαίνονταν μέχρι σήμερα τα σκουπίδια και είναι υπεύθυνα για τις τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές στον τόπο μας.  Αυτό τοποθετεί στην σωστή βάση την ανάγνωση των δημοσιευμάτων. Ποιοι είναι οι εκβιαζόμενοι. Ποιοι είναι οι εκβιαστές. Και ποιοι δεν εκβιάζονται με κανέναν τρόπο.

Σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών αν δημοσιευτεί νέο παράνομο υλικό

Areios-Pagos
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  Ευτέρπη Κουτζαμάνη ,  στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για το videoμε τη συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, διέταξε τη σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών  μέσω της κίνησης αυτόφωρης διαδικασίας σε  περίπτωση που δημοσιοποιηθεί εκ νέου παράνομο οπτικοακουστικό υλικό.
Η κ. Κουτζαμάνη επικαλείται μάλιστα εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που είχε εκδοθεί σε ανύποπτο χρόνο το 2012, για τη δυνατότητα σύλληψης μελών της Βουλής σε περιπτώσεις διάπραξης κακουργημάτων.
Παράλληλα, η Εισαγγελέας ζήτησε να αξιολογηθούν δημοσιεύματα που της απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας προκειμένου να διαπιστωθεί αν από την επίμαχη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη προκύπτει άσκηση βίας και εκβιασμών σε βάρος μελών της κυβέρνησης και πολιτικών προσώπων.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ‘’ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ’’ ΣΕ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΙΑΤΟ, ΝΕΜΕΑ, ΚΟΡΙΝΘΟ


 Δευτέρα, 7η Απριλίου 2014
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η “κοινωνία αξιών” συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την περιοδεία της ανά την Ελλάδα. Η τρίτη τετραήμερη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στην Πελοπόννησο.
Πολυπληθής αντιπροσωπεία της “κοινωνίας αξιών” επισκέφθηκε το Ναύπλιο, την Καλαμάτα, το Κιάτο, τη Νεμέα και την Κόρινθο, όπου έγιναν συναντήσεις με συμπολίτες, μέλη και φίλους της “κοινωνίας αξιών”, και δόθηκαν συνεντεύξεις τύπου σε τοπικά ΜΜΕ (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και έντυπα μέσα).

Ειδικότερα, στη Κορινθία, με την επιμέλεια και το συντονισμό της “κοινωνίας αξιών Κορινθίας”, πραγματοποιήθηκαν ένας κύκλος ανοιχτών θεματικών εκδηλώσεων. Το Σάββατο 5/4 στο Κιάτο με θέμα «Η Εθνική αγροτική παραγωγή ως πλατφόρμα πολλαπλής ανάπτυξης» και στη Νεμέα με θέμα «Ο δρόμος του κρασιού στην Ελλάδα. Προβλήματα και λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον», με κεντρικούς ομιλητές τον πρόεδρο της “κοινωνίας αξιών” Δημήτρη Μπουραντά και τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, γεωπόνο. Την Κυριακή 6/4 διεξήχθη ημερίδα στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας, με τη συμμετοχή των Δ. Μπουραντά («Για μια Ελλάδα που μας αξίζει»), Θάνου Μαρκαντώνη, τραπεζικού & χρηματιστηριακού εκπροσώπου με ειδίκευση στην επενδυτική τραπεζική («Σύγχρονοι τρόποι χρηματοδότησης της επιχειρηματικότητας») και Μαρίας Βλάχου, επιχειρηματία («Καινοτομία και εξωστρέφεια. Η περίπτωση της Fereikos Helix σαλιγκαροτροφίας»). Την ημερίδα παρακολούθησε σημαντικός αριθμός πολιτών της Κορίνθου και τη χαιρέτισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Β. Νανόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Παπαφωτίου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις παρατηρήθηκε μεγάλη συμμετοχή πολιτών στο δημόσιο διάλογο της “κοινωνίας αξιών”, ο οποίος επιβεβαιώνει την αποδοχή της πολιτικής, των θέσεων και των προτάσεων από τους πολίτες, καθώς και την επικρότηση της στρατηγικής των ''πρακτικών λύσεων'' και των “καθαρών πολιτικών επιλογών'' που έχει χαραχθεί και υποστηρίζεται .
Η περιοδεία της “κοινωνίας αξιών” θα συνεχισθεί την επόμενη εβδομάδα, με εξόρμηση στην Κρήτη (11, 12 και 13 Απριλίου).
 

Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών

 

Αποσύρθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Φαήλος

failos
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Με ανάρτησή του στο facebook αιτιολόγησε το λόγο που πήρε αυτήν την απόφαση, κάνοντας λόγο για ένα συκοφαντικό παιχνίδι που είχε ως στόχο τον ίδιο, την παράταξη και τον Σαμαρά.
 «Αδέρφια, τις τελευταίες μέρες παρακολούθησα, κι εσείς μαζί, ένα εμετικό συκοφαντικό παιχνίδι με στόχο εμένα αλλά κυρίως την παράταξη και τον Πρόεδρο της, με επίκεντρο την ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου για την Ευρωβουλή. Λες και δεν είναι οι ψηφοφόροι, ο λαός που θα αποφασίσει ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι.
Η ατζέντα που παίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλο είναι η ταύτιση κάθε εθνικής φωνής με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και η επιβολή, ξανά, των γνωστών ενοχών στην παράταξη για ζητήματα που ποτέ δεν μας αφορούσαν ούτε και μας αφορούν. Κάθε πολιτική, που αφορά πχ το πρώτο δικαίωμα των πολιτών, την ασφάλεια, ή την καταστολή της λαθρομετανάστευσης, βαφτίζεται «ακροδεξιά», αν και είναι απλώς λογική κι αναγκαία για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.
Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος, ούτε και υποχρεωμένος, να ανεχθώ άλλο όλη αυτή την βρωμιά και να γίνεται ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα αντικείμενο τέτοιων πιέσεων προς την παράταξη και να σπαταλάω κι εγώ πολύτιμο χρόνο παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, όπου εσύ απλώς λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται.
Επειδή ανήκω στον κόσμο της εργασίας κι όσα βλέπετε, ακούτε και διαβάζετε από μένα, είναι στο υστέρημα του χρόνου μου από τον αγώνα της επιβίωσης, χωρίς αντιμισθίες και χωρίς αργομισθίες, αφού ποτέ, πλην της στρατιωτικής μου θητείας, δεν πήρα μισθό από το κράτος, ούτε από συγκροτήματα κι επιχειρηματίες, επιλέγοντας μόνο το ελεύθερο επάγγελμα κι άρα ουδόλως με ενδιαφέρει να κάνω την πολιτική βιοπορισμό.
Γι’ αυτό λοιπόν, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, σας ανακοινώνω πως δεν θα είμαι υποψήφιος και θα μείνω συνεπής στις ιδέες μου, ζώντας σύμφωνα με αυτές και λέγοντας πάντα την αλήθεια. Είναι κι εύκολη δουλειά. Πάντα θυμάσαι τι είπες και δεν χρειάζεται να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες».

ysterografa.gr

Ο Γιώργος θέλει να πάρει πίσω το ΠΑΣΟΚ. Και να... συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ

George-Papandreou-Greek-PM
Twitter@EmOikonomidis
Το επώνυμό του είναι εξαιρετικά βαρύ. Σαν την Ιστορία. Ίσως και να ετεροπροσδιορίζει διαχρονικά τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, και τελευταίος του Οίκου του που έγινε πρωθυπουργός, ανέβηκε καλπάζοντας τα σκαλιά της πολιτικής ανέλιξης, εν πολλοίς όχι απολύτως έτοιμος για τη δύσκολη αποστολή που κλήθηκε να αναλάβει.
Εσχάτως, είναι περισσότερο από προφανές, όπως έχουν αποκαλύψει με σειρά αναλυτικών δημοσιευμάτων τα “Υστερόγραφα”, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιδιώκει μια πολιτική ρεβάνς, περίπου αυτονόητη, και μάλλον κατανοητή, σε ανθρώπινο επίπεδο. Θέλει να πάρει πίσω το ΠΑΣΟΚ, από τον άνθρωπο στον οποίο καταλογίζει ότι βρίσκεται πίσω από την άγαρμπη και άκομψη ανατροπή του, αρχικά από την πρωθυπουργία και στη συνέχεια από την ηγεσία του Κινήματος, εκείνους τους δύσκολους μήνες του 2011 και του 2012.
Με το ΠΑΣΟΚ να έχει αυτοκαθηλωθεί ως αυτόνομος σχηματισμός, και να συμμετέχει στις ευρωεκλογές υπό τη σημαία της “Ελιάς”, και τις δημοσκοπήσεις να προδικάζουν, για εκείνους που διαθέτουν ακόμη τη στοιχειώδη ψυχραιμία να διαβάζουν πίσω από τα ποιοτικά ευρήματά τους, ότι πιθανότατα η ενιαία Κεντροαριστερά δεν θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, στη μάχη του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου στις εξελίξεις που έρχονται μετά την 25η Μαϊου είναι εκ των πραγμάτων κομβικός.
Αν ανατρέξει κανείς στο παπανδρεϊκό dna, αλλά και στην πολιτική φιλοσοφία που διαχρονικά έχει συντροφεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου στη διαδρομή του στον δημόσιο βίο, εύκολα θα συμπεράνει ότι ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, κοιτάζει… αριστερά του Κέντρου. Και μόνο.
Επιδιώκει δηλαδή ευρύτερες συνεργασίες και ζυμώσεις με πολιτικές δυνάμεις που απέχουν ακόμη και από τον μεσαίο χώρο, προκειμένου να χαράσσει διακριτή γραμμή διαφοροποίησης από την Κεντροδεξιά.
Αν λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να πάρει πίσω το ΠΑΣΟΚ, ή να ηγηθεί ενός νέου μορφώματος που προφανώς θα έχει τα χαρακτηριστικά του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του, είναι προφανές ότι το επόμενο βήμα στον στρατηγικό σχεδιασμό του θα είναι η αναζήτηση πολιτικών συμμαχιών με κυβερνητικό αποτύπωμα.
Δηλαδή, με τη Δημοκρατική Αριστερά, με το Ποτάμι και… με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ άλλωστε, δεν απουσιάζουν εκείνοι που θεωρούν ότι ένα στρατηγικό λάθος του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν η απόλυτη “εχθρότητα” που διακρίνει τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα. Και πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές θα μπορούσε να συμμετάσχει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
Επιλογική στόχευση αυτού του σχεδιασμού; Η απομόνωση της Νέας Δημοκρατίας και της Κεντροδεξιάς. Στο παπανδρεϊκό dna άλλωστε ενυπάρχει και η συγκεκριμένη παράμετρος, για να μην ξεχνιόμαστε…


Τι να κάνετε για να πάρετε επίδομα από 500 έως 1.000 ευρώ

Πλησιάζει η ώρα για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα που ανέρχεται σε 500 εκ. ευρώ και αφορά 1 εκ. δικαιούχους. Οι αιτήσεις θα γίνονται στο taxisnet και θα ακολουθηθεί διαδικασία ανάλογη με το επίδομα θέρμανσης, δηλαδή δεν θα κατατίθενται δικαιολογητικά γιατί θα διασταυρώνονται τα εισοδήματα ηλεκτρονικά με βάση τη φορολογική δήλωση. Στις περιπτώσεις των ανέργων, θα ζητούνται από την ΓΓΠΣ στοιχεία από τον ΟΑΕΔ.
Η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να μοιράσει το κοινωνικό μέρισμα λίγο μετά το Πάσχα με πιθανότερη ημερομηνία την 9η Μαΐου.
Ειδικά, σε ό,τι αφορά στους ενστόλους, το εφάπαξ θα τους δοθεί μέσω της τακτικής μισθοδοσίας τους τον Μάιο.
Το ποσό ανά δικαιούχο καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Κάθε δικαιούχος λαμβάνει το κοινωνικό μέρισμα από μία και μόνο πηγή.
Οι δικαιούχοι
Το κοινωνικό μέρισμα προορίζεται για:

“Έφυγε” ο ηθοποιός Mickey Rooney

Mickey-Rooney
Σε ηλικία 93 ετών, “έφυγε” τα ξημερώματα της Δευτέρας ο ηθοποιός Mickey Rooney.
Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η είδηση της απώλειάς του σκόρπισε συγκίνηση και θλίψη στο Χόλιγουντ, καθώς ήταν από τους πιο επίμονους εργάτες της Μέκκας του κινηματογράφου.
Ο Micky Rooney συμμετείχε στη βιομηχανία του Χόλιγουντ από διαφορετικά πόστα και ρόλους, για σχεδόν 8 δεκαετίες.

mickey-rooneys-wifeΗ σύζυγος του Mickey Rooney, Jan, με την οποία παντρεύτηκε το 1978 είχε να τον δει από τον περασμένο Απρίλη και ενημερώθηκε για την είδηση του θανάτου του από το TMZ, αναφέρει το Hollywood Reporter.
Η Jan είπε στο περιοδικό ότι μέχρι το θάνατό του, ο Rooney ζούσε στο σπίτι του γιου της Mark Aber και της γυναίκας του.
Η οικογένεια είχε πρόσφατα διασπαστεί μετά από τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει ο Rooney στον άλλο γιο της Jan, Christopher, ότι τον άφηνε νηστικό και ότι τον νάρκωνε με φάρμακα.
Αφού η είδηση του θανάτου του Rooney έγινε γνωστή, ο Christopher έγραψε στη σελίδα του στο FacebookWestlake Village στο κοιμητήριο Pierce Brothers. Ευχαριστώ για τις προσευχές σας”
Ο Mickey Rooney απεβίωσε την Κυριακή, 6 Απριλίου, μετά από ασθένεια.

Συμβατά με το μαύρο κουτί, τα σήματα που εντόπισαν οι Αυστραλοί!

malaysian2
Συμβατά με το μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης των Malaysia Airlines είναι τα σήματα που εντοπίστηκαν στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με ανακοίνωση των αυστραλιανών αρχών το πρωί της Δευτέρας.
Το χρονικό των προηγούμενων ημερών
Δύο σήματα, που ενδεχομένως προέρχονται από το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροπλάνου της πτήσης των Malaysia Airlines, ερευνούν από το πρωί της Κυριακής πλοία και αεροπλάνα που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή ερευνών του Ινδικού Ωκεανού.
Οι αρχές της Αυστραλίας δήλωσαν ότι τα σήματα που εντόπισε κινεζικό πλοίο ήταν 2 και όχι 1, και αποτελούν το πιο ενθαρρυντικό μέχρι σήμερα στοιχείο.
Το Σάββατο, κινέζικο πλοίο που κάνει έρευνες στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό για το χαμένο Boeing της Malaysia Airlines κατέγραψε σήμα το οποίο πιθανολογείται ότι προέρχεται από το μαύρο κουτί.
Το ηχητικό σήμα συχνότητας 37.5kHz, αλλά δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι προέρχεται από το μαύρο κουτί του χαμένου αεροσκάφους.
Οι συντεταγμένες του σήματος που αναγνώρισε η συσκευή εντοπισμού του μαύρου κουτιού, την οποία ανέπτυξε το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01, είναι περίπου 25 βαθμοί νότιο γεωγραφικό πλάτος και 101 βαθμοί ανατολικό γεωγραφικό μήκο.
Θα πρέπει τώρα να προσδιοριστεί αν το σήμα συνδέεται με το εξαφανισμένο Μπόινγκ 777, διευκρίνισε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Οι μαλαισιανές αρχές εκτιμούν πως, σύμφωνα με δεδομένα από δορυφόρους, η πτήση MH370 βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, αφού προηγουμένως έκανε στροφή 180 μοιρών στη διάρκεια μιας πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

ysterografa.gr

ΟΤΑ: Προσλήψεις ακόμη και στην προεκλογική περίοδο – Ποιες ειδικότητες επιτρέπονται

Σε προσλήψεις οκτώ κατηγοριών εργαζομένων ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο μπορούν να προχωρήσουν οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, σύμφωνα με ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο πραγματοποιούνται αλλαγές στον «Καλλικράτη». Στο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα από τη Βουλή περιέχεται διάταξη (άρθρο 80) σύμφωνα με την οποία «οι περιορισμοί (σ.σ. ένα μήνα πριν τις εκλογές και μέχρι την εγκατάσταση της νέας δημοτικής Αρχής, δηλαδή, την 1η Σεπτεμβρίου) δεν ισχύουν για την πρόσληψη ιδιωτικού δικαίου ορισμένοι χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς και τις προπαρασκευαστικές τους ενέργειες, από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα προκειμένου για τις ειδικότητες των ναυαγοσωστών, των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας, των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και των αμειβόμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ».
TO ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

aftodioikisi.gr

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου



ΔΗΜΟΣ         
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
  ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 11η  Απριλίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΟΙΗΣΗ, ΓΑΛΑΤΣΙ, 8/04/2014



Τρίτη 8 Απριλίου 2014

19:00– 21:00

Γαλάτσι

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΜΙΝΙ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ



Την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 στις 19:00 στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση μιας μοναδικής ποιητικής βραδιάς με την παρουσία τεσσάρων εκλεκτών ποιητών.



Με γνώμονα τη δύναμη της σύγχρονης ελληνικής ποίησης, καταξιωμένοι ποιητές μεταδίδουν στο κοινό τη μαγεία της ποιητικής τους δημιουργίας παρουσιάζοντας οι ίδιοι το έργο τους.



Ποιήματά τους θα διαβάσουν οι:

Χρήστος Δημητρόπουλος: Προτεραιότητα έχει η Κορινθία μας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πως μπορεί να "πάρει τα πάνω της" η Κορινθία, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, Χρήστος Δημητρόπουλος  έκανε την εξής δήλωση:

"Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Τίποτα δεν μας χαρίζεται.
Πρωταρχική ανάγκη για τον τόπο μας, την Κορινθία μας, είναι να φέρουμε αληθινά παραγωγικές επενδύσεις.
Θέλω σ' αυτό το σημείο να τονίσω πως δεν υπάρχουν «αριστερές» και «δεξιές» επενδύσεις. Αντίπαλοί της κοινωνίας είναι εκείνοι που λένε «όχι» στις επενδύσεις.
Προσωπικό μου στοίχημα αποτελεί  η διαμόρφωση μιας πολιτικής φιλικής προς την ανάπτυξη της Κορινθίας μας, τη συν-διαμόρφωση ενός τοπικού παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία και τον τουρισμό αλλά και την παραμονή των νέων ανθρώπων στον τόπο μας.
Καμία ενέργεια και καμία πολιτική δεν μπορούν να αποδώσουν καρπούς αν δεν βασίζονται σε μια συνολική στρατηγική. Το μοντέλο της Πελοποννήσου, την προηγούμενη 3ετία βασίστηκε σε έναν συνεκτικό σχεδιασμό και γι’ αυτόν το λόγο είχε γρήγορα και θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να ανανεώσουμε την πετυχημένη Συνθήκη.
Προτεραιότητα πλέον έχει η Κορινθία μας.

Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΟΥ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2011-2014

Εμφάνιση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2011-2014.jpg

Η επιδίωξη για μια νέα πραγματικότητα στο Δήμο Κορινθίων

Γράφει ο
Βασίλειος Μπαλάφας
 
Σε μια εποχή που οι θεσμοί συνολικά βρίσκονται σε οριακό σημείο, σε ό,τι αφορά στην εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν από τους πολίτες, η όποια πρόταση για τη διακυβέρνηση του Δήμου Κορινθίων οφείλει και πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένους άξονες προσανατολισμένους στους δημότες και στη λειτουργία του Δήμου.
Η επιδίωξη είναι παράλληλα και πρόκληση. Το να ενεργοποιήσουμε, να συντονίσουμε και να εξελίξουμε συνολικά το θεσμικό πλέγμα των δομών ολόκληρου του «καλλικρατικού» Δήμου Κορινθίων έτσι ώστε να λειτουργεί αποδοτικά, ικανοποιητικά και απρόσκοπτα προς όφελος των πολιτών του Δήμου αποτελεί κομβικό συστατικό στοιχείο της παρούσας πρότασης. Αυτή η επιδίωξη βρίσκεται πάνω από κανονιστικά πλαίσια και νόμους καθότι αποτελεί μια εξελικτική διαδικασία που χρησιμοποιεί ως βάση το νόμο και δεν περιχαρακώνεται κάτω από αυτόν.

Θα μείνει στο ευρώ απειλώντας τη Μέρκελ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έχουμε και νέες «δηλώσεις εξωτερικού» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που πέρασαν απαρατήρητες μέσα στον ορυμαγδό των τελευταίων ημερών.
Την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας έδωσε μια συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Ντι Τσάιτ».
Και καθώς είχε πάρει φόρα από την πρόσφατη πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής – τον οποίο προηγουμένως απείλησε πως αν δεν ελάμβανε απόφαση της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προηγηθείσα πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, η μομφή θα μεταφερόταν στο πρόσωπό του – ο κ. Τσίπρας… απείλησε και την κ. Μέρκελ.
Αφού, λοιπόν, την αποκαλεί (ξανά) «πραγματίστρια», της έστειλε το απειλητικό μήνυμα πως σε περίπτωση που δεν αποδειχθεί αρκετά πραγματίστρια και το σχέδιό του δεν γίνει αποδεκτό, θα… της στείλει ένα όμορφο πακέτο με τα συντρίμμια της Ευρωζώνης!

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Φωκίδα



Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης συνεχίζει τις επισκέψεις του στην Περιφέρεια και συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του συνδυασμού του, Γιάννη Ράμμο, θα βρεθεί στην Άμφισσα.

Την Τρίτη 8 Απριλίου, στις 10.30, θα επισκεφθεί τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) Φωκίδας ενώ στη συνέχεια θα παραμείνει στο κέντρο της πόλης όπου θα επισκεφθεί δημόσιες υπηρεσίες και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους, τους καταστηματάρχες και τους πολίτες. Στις 12.30 θα βρεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, στις 13.00 στην Αστυνομική Διεύθυνση και στις 13.30 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενω αμέσως μετά θα έχει σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς αλλά και συλλόγους της περιοχής.  Τέλος στις 17.30 θα επισκεφθεί το Γηροκομείο Άμφισσας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης θα επιστρέψει σύντομα στο νομό, προκειμένου να συνεχίσει τις συναντήσεις του και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.

Δημοκρατία στο δήμο -όχι στη θεωρία

2





Άρθρο του Γρηγόρη Λέων
Η απόφαση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, να ζητήσει από τους ίδιους τους Αθηναίους να αποφασίσουν αν θα πρέπει να γίνει τζαμί στην Αθήνα, λοιδορήθηκε από πολλούς. Ιδιαίτερα από όλους εκείνους που στο πρόγραμμά τους προβλέπουν τοπικά δημοψηφίσματα ακόμα και για το πώς θα πρέπει να ποτίζονται τα πάρκα. Προφανώς, στη δική τους λογική, οι πολίτες είναι υπεύθυνοι αρκετά για να αυτό-διαχειριστούν ένα πάρκο, αλλά δεν διαθέτουν κρίση να αποφασίσουν για τα μείζονα πολιτικά ζητήματα της πόλης όπως η ανέγερση ενός τζαμιού στο κέντρο της Αθήνας.
Η εύκολη τακτική του χαρακτηρισμού κάθε διαφορετικής άποψης ως «φασιστικής» είναι πολύ παλιά. Και είναι εκείνη που οδήγησε στη γιγάντωση μορφωμάτων όπως η Χ.Α. αφού κάθε προσπάθεια επιβολής του νόμου «καταγγέλονταν» ως φασισμός.
Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και σήμερα στο δήμο της Αθήνας. Με αφορμή την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα κάποιοι παίζουν και πάλι επικίνδυνα παιχνίδια προσπαθώντας να χαρακτηρίσουν μια ολόκληρη παράταξη ως συλλήβδην «φασιστική» εξυπηρετώντας στενά κομματικές και προσωπικές  επιδιώξεις. Άλλωστε η αγωνία τόσο του κ. Καμίνη όσο και του κ. Σακκελαρίδη να βρεθούν στο δεύτερο γύρο με τον υποψήφιο της Χ.Α. ώστε εκβιαστικά το εκλογικό σώμα να τους δώσει τη νίκη είναι περισσότερο από προφανής.
Οι «δημοκρατικές δυνάμεις», όπως ατυχώς αυτοχαρακτηρίζονται, παίζουν για μια ακόμα φορά με τη φωτιά. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να τους ακολουθήσουμε. Ο δήμος της Αθήνας έχει τόσο σοβαρά προβλήματα που δε θα καταφέρουν να τα κρύψουν πίσω από πολιτικά πυροτεχνήματα, εκτοξευόμενα ακριβώς για να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση.
Και για να τελειώνουμε: Καμία φασίζουσα ή φασιστική συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή. Ούτε ροπαλοφόροι που αυτοαναγορεύονται σε προστάτες, ούτε κρανιοφόροι που ανακηρύσσουν δημόσια περιουσία σε «αυτόνομο χώρο». Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει το νόμο, κανείς δεν έχει δικαίωμα να ξεφτιλίζει παγκοσμίως την πόλη μας με ανόητες αυτοσχέδιες «παρελάσεις» ή καταστροφές ιστορικών μνημείων.
Ο κ. Σακελαρίδης ας φροντίσει πρώτα να σεβαστεί τη νομοθεσία του δήμου που διεκδικεί και ας μας πει πόσο δημοκρατικό είναι δημόσιοι χώροι να βρίσκονται χρόνια υπό κατάληψη. Όσο για τον κ. Καμίνη ας μας απαντήσει στις καταγγελίες των δικών του στελεχών για την ανομία και την κακοδιοίκηση στον 9,84 και για τα πορίσματα του Συνηγόρου του δημότη που μετ’ επαίνων αφήνει στο συρτάρι του. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε για δημοκρατία.
Γρηγόρης Λέων
Ιατροδικαστής- Σύμβουλος 7ης Δ.Κ. Δήμου Αθηναίων
grigorisleon.wordpress.com

Επιχειρηματικός Οδηγός Ελλάδας

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΑΖΑΣ ΝΕΟΣ ΥΠΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

Εμφάνιση Βασιλης Σκάζας Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας.jpg 
Ο μουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ", κ. Βασίλης Σκάζας, είναι απο σήμερα ο  νέος υπαρχιμουσικός της!
Ο νέος υπαρχιμουσικός θα συνεπικουρείται στο έργο του από τον επίσης εδω και μια διετία υπαρχιμουσικό, κ. Δημήτρη Μίχαλο.
Η σχετική απόφαση ελήφθη με γνώμονα τα προσόντα του και την διάθεσή του να προσφέρει στο μουσικό σώμα των Φιλαρμονικής αυτά που χρειάζεται σε επίπεδο διδασκαλίας, διεύθυνσης, ρεπερτορίου, συνεργασιών κλπ.
Αναμένεται δε να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του ως υπαρχιμουσικός την Κυριακή των Βαϊων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, οπου και θα παραστεί η Φιλαρμονική στις Εορτές Εξόδου με επικεφαλής της τον αρχιμουσικό κ. Παναγιώτη Παναγάκο.
Εμφάνιση ΣΚΑΖΑΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ.jpg
Θα διευθύνει μετά το πέρας των εκδηλώσεων και σε παρέλαση το πασίγνωστο εμβατήριο "ΚΟΡΥΦΩ" του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας "ΠΑΛΑΙΑ", κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη!

Ποιός είναι ο Βασίλης Σκάζας
Ο νέος υπαρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" αποτελεί εδω και πολλά χρόνια απο τα κορυφαία στελέχη της.
Εχει συνεργαστει, συμμετέχοντας ως μουσικός (σουσάφωνο-ευφώνιο), με:
1) Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας "ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ"
2) Φιλαρμονική Μ.Ο.Μ. Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου "ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ"
3) Φιλαρμονική Ακράτας
4) Δημοτική Φιλαρμονική Ζακύνθου.
 
Εμφάνιση σημα φιλαρμονικης.jpg

Πρώτη προβολή "ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε." του Άρη Χατζηστεφάνου στην Κόρινθο

Εμφάνιση ΦασισμόςΑΕαφίσα.jpg Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν…

Επειδή η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας…

Επειδή ολόκληρη η Ευρώπη βυθίζεται στο σκοτάδι της άκρας δεξιάς…

Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika, των δύο ντοκιμαντέρ που παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως, επιστρέφουν την Πέμπτη 10 Απριλίου με το νέο τους ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.».

“Θέλουμε να σας διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το νέο ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει στα βήματα του Debtocracy και του Catastroika, όπου περιγράψαμε τα αίτια της κρίσης χρέους, τις επιπτώσεις του μνημονίου, την κατάλυση της δημοκρατίας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας.”

Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.

“Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Για άλλη μια φορά απορρίπτουμε κάθε χρηματοδότηση από κόμματα και εταιρείες και ανακοινώνουμε ότι το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς χρήσης και αναμετάδοσης. Και σε αυτή την περίπτωση σας θέλουμε όλους συμπαραγωγούς μας.”

Στην Κόρινθο το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο την ημέρα κυκλοφορίας του, την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 9:15μμ στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112) από την Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου και τον Αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «σβούρα». Στον χώρο θα υπάρχει και κουτί οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των εξόδων για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ.

Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου