Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μπάχαλο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου- Υβριστικοί χαρακτηρισμοί χωρίς προηγούμενο ( video


Πολύ μεγάλη ένταση, με αλλεπάλληλες κόντρες και σκληρούς χαρακτηρισμούς είχε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. η πρώτη μετά την ανακοίνωση των «4» (Πουλοκέφαλου, Πουλά, Δέδε και Αλευρά) ότι φεύγουν από την παράταξη του Περιφερειάρχη.


Αρχικά, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος πήρε το λόγο και είπε –επικαλούμενος άρθρο του κανονισμού λειτουργίας του συμβουλίου - ότι υπάρχει σοβαρότατο θέμα στη νομιμοποίηση των αποφάσεων, από τη στιγμή που ανεξαρτητοπήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιώργος Πουλοκέφαλος ζήτησε  να παραιτηθεί από πρόεδρος και πρότεινε την εκλογή νέου Προέδρου.

Ο Γιώργος Πουλοκέφαλος απάντησε ότι διαχωρίζει τη θέση του όσον αφορά τη Νέα … Νέα Πελοπόννησο και υπογράμμισε ότι δεν κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης από το υπάρχον σχήμα της Νέας Πελοποννήσου. Στη συνέχεια, είπε ότι πρέπει να συγκεντρωθούν 21 υπογραφές και να γίνει ειδική συνεδρίαση και να τεθεί ζήτημα εκλογής νέου Προέδρου. Ενώ, μίλησε για πραξικοπήματα, απευθυνόμενος στον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας.

«Δεν δέχομαι μαθήματα τέτοιου τύπου και επιστρέφω τα περί πραξικοπήματος» απάντησε ο Τάσος Χειβιδόπουλος. Και επέμεινε ότι κινδυνεύουν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, επικαλούμενος μάλιστα γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ.

Να τηρηθεί ο κανονισμός ζήτησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

«Από κάτι τέτοιους σαν τον κ. Χειβιδόπουλο έφτασε το ΠΑΣΟΚ στο 3,5%» είπε ο Πουλοκέφαλος.

Στη συνέχεια η ένταση αφορούσε τη μετάδοση του περιφερειακού συμβούλιου μέσω ιντερνέτ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος από τη μείζονα μειοψηφία αναρωτήθηκε γιατί διακόπηκε η σύνδεση με αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση της Ντίνας Νικολάκου η οποία είπε ότι το Livestreamingείχε ανατεθεί με απόφαση του συμβουλίου, αλλά έληξε και θα παρθεί νέα απόφαση στην επόμενη οικονομική επιτροπή.

Ακολούθησε κόντρα ανάμεσα σε Γόντικα και Χειβιδόπουλο με αναφορά στη Χούντα και σε … Χρυσαυγίτες!

«Να σεβαστείτε το συμβούλιο, δεν είναι παραμαγαζό σας, κύρια Νικολάκου» είπε ο Γιώργος Πουλοκέφαλος, για να πάρει την απάντηση ότι το Προεδρείο δεν μπορεί να λειτουργεί εκτός Νόμου.

«Δεν είσαστε στρατοδίκης κύρια Νικολάκου» είπε ο Γόντικας». «Ποιος είστε εσείς;» του απάντησε η αντιπεριφερειάρχης.

«Ο Πρόεδρος δεν κάνει ό,τι θέλει. Να ντρέπεστε. Δεν θα κάνετε σόου εδώ μέσα. Έχετε καταντήσει γραφικοί κύριε Πρόεδρε» φώναζε μετά η Ντίνα Νικολάκου, διαμαρτυρόμενη για το χρόνο που μίλησε ο Γιώργος Δέδες.

«Αυτά στο μαγαζί σας» η απάντηση του Γιώργου Πουλοκέφαλου.

Για αυταρχισμό του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου μίλησε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ενώ έκανε λόγο για εκτροπή. «Ο κύριος Πρόεδρος συνεχίζει την απαράδεκτη αντιδημοκρατική του συμπεριφορά» συνέχισε. Ο Πέτρος Τατούλης επέμεινε ότι πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση Χειβιδόπουλου για εκλογή νέου Προέδρου.

«Δεν είσαι δικτάτορας, εδώ μέσα, κύριε Περιφερειάρχα» είπε κάποια στιγμή ο Γιώργος Πουλοκέφαλος ο οποίος τσακώθηκε αρκετές φορές με τον Πέτρο Τατούλη.

«Θλίβομαι για την εικόνα που παρουσιάζει η παράταξή μου. Με καθαιρέσατε με διαδικασίες fast track κύριε Περιφερειάρχη και το ίδιο θέλετε να κάνετε κα με τον Πρόεδρο» είπε ο Πουλάς.

«Θα παραιτηθώ αλλά μόνο όταν θέλω εγώ» είπε κάποια στιγμή ο Γιώργος Πουλοκέφαλος.
 Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ζήτησαν να μπει σαν εκτός ημερήσιας διάταξης και να ψηφίσουν αν θα πρέπει ή όχι να δηλώσει παραίτηση ο κ. Πουλοκέφαλος. Ο πρόεδρος του συμβουλίου ήταν κάθετος και αμετάβλητος στην απόφασή του να μην τεθεί η παραίτησή του σε ψηφοφορία.

Τελικά, μετά από πολύωρη συζήτηση, ο Πουλοκέφαλος είπε ότι η παραίτησή του θα γίνει μέχρι την Παρασκευή και θα είναι ... θορυβώδης. Ο Χειβιδόπουλος απέσυρε την πρότασή του και είπε ότι περιμένει την πολιτική πράξη του κ. Πουλοκέφαλου, αλλιώς θα επαναφέρει ζήτημα εκλογής νέου Προέδρου.

 Το Δελτίο Τύπου
 Την παραίτησή του μέχρι την Παρασκευή δεσμεύτηκε να υποβάλει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά την θυελλώδη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη. Το ζήτημα της αντικατάστασης του προέδρου, έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Χειβιδόπουλος επικαλούμενος το άρθρο 168 του Καλλικράτη, βάσει του οποίου, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι τα ζητήματα νόμιμης σύνθεσης θέτουν συνεπακολούθως και προβλήματα στην νομιμότητα των αποφάσεων του συλλογικού οργάνου. Ο πρέδρος του περιφερειακού συμβουλίου μίλησε για προσπάθεια καρατόμησης, ενώ σημείωσε ότι δεν ανεξαρτητοποιήθηκε από την παρούσα παράταξη, αλλά από την μελλοντική, για να καταλήξει στο τέλος ότι θα παραιτηθεί έως την Παρασκευή, προκειμένου να ξανασυγκληθεί το περιφερειακό συμβούλιο και να συνεδριάσει με νόμιμη σύνθεση. Στο περιφερειακό συμβούλιο δεν συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, παρά μόνο οι επερωτήσεις.

Aν το Google ήταν άνθρωπος, μέρος δεύτερο -Γέλιο δίχως τέλος με τις ερωτήσεις προς τη μηχανή αναζήτησης

Aν το Google ήταν άνθρωπος, μέρος δεύτερο -Γέλιο δίχως τέλος με τις ερωτήσεις προς τη μηχανή αναζήτησης

Αναζήτηση χρηστικών πληροφοριών, απίθανες ερωτήσεις των παρανοϊκά περίεργων μυαλών και οι πιο ηλίθιες απορίες στον κόσμο. Είναι μερικοί από τους λόγους που αρχίζει κανείς να πληκτρολογεί μία λέξη-κλειδί στο Google. Τι θα γινόταν, όμως, αν η μηχανή αναζήτησης ήταν άνθρωπος;
Με αυτό τον τρόπο το College Humor αποφάσισε να διακωμωδήσει τις πιο περίεργες, ντροπιαστικές και ενδεχομένως ανατριχιαστικές ερωτήσεις που γίνονται στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος του σχετικού βίντεο -το πρώτο είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του χρόνου- όπου ένας απελπισμένος τύπος κάθεται στο γραφείο του και απέναντί του εμφανίζονται διάφοροι περίεργοι για να κάνουν τις ερωτήσεις που θα πληκτρολογούσαν στη μηχανή αναζήτησης.
Προσαρμοσμένο στην επικαιρότητα, το σενάριο περιλαμβάνει και έναν πράκτορα της NSA -της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ που παρακολουθεί τα πάντα- ο οποίος εμφανίζεται όταν ένας «χρήστης» αποφασίζει να ρωτήσει πού θα βρει τέμενος.
Στο τέλος του βίντεο υπάρχει και ένα… καρφάκι για την Bing, τη μηχανή αναζήτησης που… βαράει μύγες, καθώς όλοι στρέφονται στη Google.


techit.gr

Μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου



http://www.kokkonisflags.gr/images/detailed/0/TAINIA_25_MARTIOU_1.jpg 
«Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και εθνικής αξιοπρέπειας. Διδάγματα αγώνα για εθνική ελευθερία, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή.
Αυτό τον αγώνα συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας.
Αγώνα για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να τραβήξει, και πάλι, μπροστά. Απελευθερωμένη από τις αγκυλώσεις του χτες και αισιόδοξη για τις προοπτικές του αύριο.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι, με πίστη στην Πατρίδα μας  και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας, οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Το αποδείξαμε πολλές φορές στη μακραίωνα Ιστορία μας.
Το αποδεικνύουμε και τώρα.
Η χώρα βγαίνει οριστικά από την κρίση για να γίνει πιο ισχυρή από ποτέ.
Η Ελλάδα κερδίζει το μέλλον που δικαιούται».

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη Βοιωτία



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC-refXEzxuZMJi3nVAGHVWPx50bTUIEF7VrvMGp0StJMuKocTe_ZAPiLf_hAeU20t-odqL6Lv32FL8m3f_ptCiL2T6LodUa9bMRM8STd3qSSlYGfdNLUM0bg0_sFsbiZ-_xBSw4ekqXi3/s200/Untitled-2.jpgΣτη Βοιωτία θα βρίσκεται την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συνεχίζει ακατάπαυστα τις επισκέψεις του ανά τη Στερεά Ελλάδα.

Συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη του Συνδυασμού του «Αλλάζουμε. Στην Καρδιά της Ελλάδας», ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά την επίσκεψή του στον Ορχομενό την περασμένη εβδομάδα, προχωράει και σε άλλες πόλεις και περιοχές της Βοιωτίας, προκειμένου μέσα από τις συναντήσεις με φορείς και πολίτες, να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις αγωνίες τους αλλά και να μοιραστεί μαζί τους το δικό του όραμα για την επόμενη ημέρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Τετάρτη 26 Μαρτίου
Την Τετάρτη 26 Μαρτίου θα επισκεφθεί τη Λιβαδειά, όπου στις 12:10 θα συναντηθεί με το Μητροπολίτη και στις 12:40 θα επισκεφθεί την Εστία Μητέρας.

Στη 13.30 θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Αλιάρτου, όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και με φορείς της περιοχής. Στις 14.15 θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και θα συναντηθεί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, κ. Κώστα Ρουσόπουλο. Στις 14.40 θα ξεναγηθεί από το Δήμαρχο Αλιάρτου στους Κήπους Αλιάρτου. Στις 18.30 θα συναντηθεί με πολίτες της Αλίατρου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Άσκρη, το Νεοχώρι, το Λεοντάρι, τις Θεσπιές και το Μαυρομάτι.

Πέμπτη 27 Μαρτίου
Την Πέμπτη 27 Μαρτίου θα επισκεφθεί στις 9.00 την Αστυνομική Διεύθυνση Λιβαδειάς. Στις 9.45 θα συναντηθεί με τον Αντικαρκινικό Σύλλογο και στις 11.00 με τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς.

Γιατί σιωπά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των κομμάτων; (μεταξύ των οποίων και το ύψους 6 εκ. δικό του) και φωνάζει υποκριτικά για την κρατική χρηματοδότηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μια περίοδο που ο κόσμος υποφέρει, το μόνο για το οποίο βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτυρηθεί είναι η περικοπή των χρημάτων που θα λαμβάνει από το κράτος. Ενώ έχει αφήσει να περάσει απαρατήρητη  η νομιμοποιημένη λεηλασία των χρημάτων των φορολογουμένων που έχει γίνει με τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τη διάσταση της οποίας μόνο η Δράση έχει αναδείξει.
Γιατί άραγε;
Μήπως γιατί σε εποχή που ήταν ένα μικρό κόμμα πήρε και ο ίδιος υπέρογκο για τα οικονομικά του δάνειο ύψους 6 εκ. από την Εθνική Τράπεζα;
Και γιατί ενώ μιλά για επιχειρηματικά συμφέροντα δεν λέει κουβέντα για το πραγματικά σκανδαλώδες μέρος της προαναγγελλόμενης ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία το όριο για την χρηματοδότηση των κομμάτων από ιδιώτες ανεβαίνει από τα 15.000 στα 50.000 ευρώ ετησίως, κάτι που θα ενθαρρύνει τα κόμματα να εξαρτώνται από ισχυρούς χρηματοδότες, στους οποίους θα έχουν κάνει τις σχετικές (και συνήθως εις βάρος των φορολογούμενων) εξυπηρετήσεις; 
Τελικά στην πολιτική, τα πραγματικά σου κίνητρα φαίνονται όχι μόνο από αυτά που καταγγέλλεις, αλλά πρωτίστως από αυτά για τα οποία επιλέγεις να σιωπάς.
Θυμίζουμε ότι η Δράση υποστηρίζει την υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου χρηματοδότησης, που θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή μεταρρύθμιση και στη δική μας περίπτωση, με αντίστοιχη περικοπή των σχετικών ποσών, ώστε να ανταποκρίνονται στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα[1].

[1] Στη Γερμανία, για κάθε ψήφο που έλαβε ένα κόμμα δικαιούται 0,85 ευρώ (0,70 ευρώ για κάθε ψήφο μετά τα 4 εκ. ψήφων). Αντιστοίχως, το κάθε κόμμα δικαιούται 0,38 ευρώ για κάθε ευρώ ιδιωτικής χρηματοδότησης που έλαβε και μέχρι το ύψος των 3.300 ευρώ για κάθε ξεχωριστή χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα τα κόμματα λαμβάνουν δωρεάν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο για τη μετάδοση πολιτικών μηνυμάτων, καθ` όλη τη διάρκεια του έτους, στους κρατικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Εμφύλιος στη Χ. Α. - Μπούκουρας: Η Χρυσή Αυγή μου χρωστά, δεν της χρωστάω

Στ.Μπούκουρας: «Η Χρυσή Αυγή μου χρωστάει, δεν της χρωστάω»
 Καθώς πλησιάζει η ώρα για την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι κραδασμοί γίνονται ισχυρότεροι.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο διαγραφείς βουλευτής Koρινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, εν μέσω του εμφυλίου που μαίνεται στο νεοναζιστικό κόμμα.ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται η φημολογία ότι θα αποχωρήσει κι άλλος βουλευτής από τις τάξεις της.

Ο Μπούκουρας, από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται, υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή του χρωστά, χάρη στις ψήφους που έφερε, και όχι εκείνος, ενώ τόνισε ότι αυτός φέρθηκε αντρίκια, αντίθετα με τους πρώην συντρόφους του.

737 προσλήψεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης


737 προσλήψεις από το υπουργείο ΔικαιοσύνηςΟι προσλήψεις θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και θα αφορούν σε 692 φρουρούς στις φυλακές αλλά και 45 άτομα στην εισαγγελία διαφθοράς
Ο διαγωνισμός θα εκδοθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα στο καλοκαίρι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κινητικότητας 378 σωφρονιστικών και 245 φρουρών στις φυλακές.
Για την πρόσληψη των φρουρών θα ληφθεί υπόψη η εντοπιότητα (τουλάχιστον 2 χρόνια εγγραφή και μόνιμη διαμονή) στους τόπους των φυλακών, ενώ θα υπάρξουν ηλικιακά κριτήρια, αλλά και όριο ύψους.
Παράλληλα θα συσταθούν 45 θέσεις επιστημόνων, διοικητικών και βοηθητικού προσωπικού προχώρησε το υπουργείο για τη στελέχωση της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Μαρινάκης: «Καλό ταξίδι πρόεδρε»

Μαρινάκης: «Καλό ταξίδι πρόεδρε» | onsports.gr

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον χαμό του Σταύρου Νταϊφά απέστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός… αποχαιρετά τον πρώην διοικητικό ηγέτη των «ερυθρόλευκων» και μιλά για την γνωριμία που είχε, στο πλευρό του πατέρα του, Μιλτιάδη, οι οποίοι τον… έμαθαν να λατρεύει τον Ολυμπιακό όπως εκείνοι.
Αναλυτικά το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Σήμερα είναι μέρα πένθους για την οικογένεια του Ολυμπιακού μας.
Έφυγε για τις αιώνιες θάλασσες ο Σταύρος Νταϊφάς, ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας Έλληνας που τίμησε την πατρίδα μας σε κάθε βήμα της ζωής του.
Γνώρισα τον Σταύρο Νταϊφά σε παιδική ηλικία όταν στο πλευρό του πατέρα μου Μιλτιάδη ζούσα από κοντά τους αγώνες τους για την ομάδα και μάθαινα να τη λατρεύω όπως εκείνοι.
Ο Σταύρος Νταϊφάς μου έμαθε κάτι πολύ σημαντικό. Κάτι που έκανε εκείνος όταν ήταν Πρόεδρος του Ολυμπιακού μας.
Χωρίς να έχει κανένα άλλο συμφέρον, παρά μόνο από αγνή αγάπη για τον σύλλογο και για να υπερασπιστεί το δίκαιο και τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, ήταν ικανός να σταθεί μόνος, αντιμέτωπος με όλους, αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος.
Και αυτό είναι ένα μάθημα που δε θα ξεχάσω ποτέ.
Η οικογένεια του Ολυμπιακού δε θα λησμονήσει ποτέ τον Άνθρωπο, τον Πρόεδρο, τον Ηγέτη, το Νικητή Σταύρο Νταϊφά.
Καλό ταξίδι Πρόεδρε».

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ1821 (video)

Στο δεκαήμερο μεταξύ 14-25 Μαρτίου δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης σε διαφορετικά σημεία στο Μοριά. Στις 14 Μαρτίου 1821 καταφθάνει στη Ζάχολη, από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου, ο ηγούμενος Γερμανός, όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και μαζί με τους Ζαχολίτες οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή και Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη εκδιώκουν από την Ζάχολη τις τούρκικες οικογένειες.

Στο Φενεό ο Αναγνώστης Κορδής και ο Χρήστος Ζαχολίτης, μετά από συμπλοκή σκότωσαν Τούρκους γυφτοχαράτζηδες και ύστερα με ένοπλους Ζαχολίτες ενίσχυσαν τη μικρή δύναμη του Φιλικού Νικόλα Σολιώτη που μαζί με τους Ζαχολίτες επιτέθηκε σε Οθωμανούς φοροεισπράκτορες (χαρατζήδες) στο χωριό Πόρτα των Καλαβρύτων. Παράλληλα ο Παναγιωτάκης Γεραρής με 60 Ζαχολίτες ξεκίνησε για να λάβει μέρος στην πολιορκία της Ακροκορίνθου που άρχισε στις 24 Μαρτίου.
Στις 20 Μαρτίου ο Σολιώτης με τους Πετμεζαίους χτύπησαν τους Οθωμανούς στους τρεις πύργους των Καλαβρύτων, όπου κλείστηκαν οι ντόπιοι μουσουλμάνοι και ξεκίνησαν την πολιορκία τους πιάνοντας τον πασά των Καλαβρύτων.
Στο Λειβάρτζι οι δυο μοναδικοί φοροεισπράκτορες Τούρκοι που εμφανίστηκαν πυροβολήθηκαν απο μεγάλη απόσταση απο τον καπετάν Τομαρά,ο οποίος έρηξε στους Τούρκους μέσα απο τον Πύργο του. Ηταν ένα απο τα πρώτα προεπαναστατικά γεγονότα που προηγήθηκαν της επανάστασης και που μέτρησαν στην απόφαση που έλαβαν οι καπεταναίοι και οι αγωνιστές του '21,ώστε να τους ορκίσει και να τους ευλογήσει ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός, υψώνοντας το Λάβαρο στην Μονή Αγίας Λαύρας κηρύσσοντας την Επανάσταση.

Θεατρικός Όμιλος Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος» στην αναπαράσταση.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ 1770-1843 (ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821)




ΑΠ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ''

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Τσιώτος Βλάσιος το απόγευμα στο Δερβένι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Νέα Δημοτική Κίνηση "Ανανεωτική Συνεργασία" και ο Υπ. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Τσιώτος Βλάσιος σας προσκαλούν σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Δήμος και Νέοι" την ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ στο Δερβένι. 

Η παρουσία σας θα μας δώσει δύναμη και ενθουσιασμό για τον δύσκολο αγώνα μας.
"Οι Νέοι δεν έχουν πάντα δίκιο αλλά όσοι τους αγνοούν και τους υποτιμούν έχουν πάντα άδικο".

Με τιμή
Τσιώτος Χ. Βλάσιος
Υπ. Δήμαρχος
Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης"

Μάλλον βρέθηκε. Με τσάρτερ μεταβαίνουν στην Αυστραλία οι συγγενείς των επιβατών του χαμένου αεροπλάνου

boeing12
Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ένα κινεζικό αεροπλάνο εντόπισε “ύποπτα αντικείμενα”, στο σημείο στο οποίο διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου αεροπλάνου των Malaysia Airlines, στον Ινδικό Ωκεανό.
Αμερικανικό αεροπλάνο το οποίο πραγματοποίησε έρευνα στο σημείο, δεν βρήκε κάτι.
Το μεσημέρι, οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι αεροπλάνο τους εντόπισε δυο νέα αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό, και στην περιοχή πλέουν σκάφη για να ερευνήσουν.
Τα δυο αντικείμενα είναι κυκλικά και ορθογώνια, και γίνεται απόπειρα ανάσυρσης.
Το μεσημέρι, οι εξελίξεις προσέλαβαν δραματικό χαρακτήρα, καθώς οι αρχές της Μαλαισίας αποφάσισαν να συναντηθούν εκτάκτως με τους συγγενείς των επιβατών, μια σαφής ένδειξη ότι υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη με τα ευρήματα.
Οι συγγενείς των επιβατών μεταφέρονται στην Αυστραλία με πτήσεις τσάρτερ, στην ισχυρότερη ένδειξη ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του χαμένου αεροπλάνου των Malaysia Airlines.
“Με λύπη μας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πέρα από κάθε αμφιβολία, το αεροπλάνο έχει χαθεί οριστικά. Θεωρείται ότι έχει συντριβεί, χωρίς επιζώντες”, ανέφεραν οι αρχές της Μαλαισίας στους συγγενείς των επιβατών.

ysterografa.gr

Η ανάρτηση του Μουρούτη για την 25η Μαρτίου (photo)

Antonis-Samaras
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης ανέβασε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook μια φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο φόντο διακρίνεται ο ζωγραφικός πίνακας “Η Ελλάς ευγνωμονούσα”, που επανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς είχε αποσυρθεί επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.
Στη σχετική ανάρτηση, ο Γιώργος Μουρούτης έγραψε τα εξής:
Η δική μου συνεισφορά στη μεγάλη μέρα:
“Η Ελλάς Ευγνωμονούσα” ο εξαιρετικός πίνακας του Βρυζάκη που πήρε και πάλι τη θέση της στο γραφείο του Πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας το αφαιρετικό “μπλε” του Γ.Παπανδρέου…
Στο έργο αυτό, που φιλοτέχνησε ο Βρυζάκης το 1858, απεικονίζεται η απελευθε­ρωμένη Ελλάδα ως αρχαία κόρη, πάνω σ’ ένα σύννεφο που την κρατά υπερυ­ψωμένη και κυρίαρχη στο κέντρο του πίνακα. Φορά δάφνινο στεφάνι στα ξέπλεκα μαλλιά της, και πατά στις σπασμένες αλυσίδες των δεσμών της. Έχει τα χέρια της απλωμένα δεξιά και αριστερά, σε μία συμβολική κίνηση εναγκαλισμού αλλά και προ­στασίας πλέον όλων όσοι με θυσίες και αγώνες συνετέλεσαν στην απελευθέρωσή της, όλων όσοι εξακολουθούν να διαθέτουν τις περιουσίες τους για την ανασυγκρότησή της, όπως υποδηλώνει ο σωρός των νομισμάτων που της προσφέρεται.
Γύρω της συνωστίζονται οι γνώριμοι πρωτεργάτες της Επανάστασης, οι πρόδρομοι Ρήγας Φεραίος, Αδαμάντιος Κοραής, Αλέξανδρος Υψηλάντης, Μιχαήλ Σούτζος, οι γενναίοι αγωνιστές Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Οδυσσέας Ανδρούτσος, οι ήρωες των ναυτικών αγώνων Κωνσταντίνος Κανάρης, Ανδρέας Μιαούλης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα”.

"Έφυγε" από τη ζωή ο Σταύρος Νταΐφάς

ntaifas
«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή ο εφοπλιστής και παλιός πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σταύρος Νταϊφάς.
Ο Σταύρος Νταϊφάς απεβίωσε στο σπίτι του στο Π. Φάληρο που βρίσκεται επί των οδών Ποσειδώνος και Άρεως και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Σταύρος Νταιφάς συνολικά κάθισε στον προεδρικό θώκο του Ολυμπιακού για 9 χρόνια, σε 3 διαφορετικές χρονικές περιόδους, από το 1979 έως το 1985, το 1986 και από το 1992 έως το 1994.
Στο ενεργητικό του πιστώνονται τα 4 διαδοχικά πρωταθλήματα που κατέκτησαν οι Πειραιώτες.
 

Ημερίδα για τη Μελισσοκομία στην Τρίπολη



Ανδρέας Λάλοs Παραγωγόs ΜΕΛΙΟΥ 
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας διοργανώνει  ημερίδα με θέμα τη ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, με  θέματα:
Ασθένειες μελισσών και αντιμετώπισή τους, κατάλοιπα απαγορευμένων ουσιών στο μέλι, νομοθεσία για τα μελισσοκομικά φάρμακα, τυποποίηση, εξαγωγές.
Για πληροφορίες Σ. Σταματοπούλου Δ/νση Κτηνιατρικής 2710222520
 Εμφάνιση Afisa Melissokomias.jpeg


Το GetGreekMusic έφτασε τους 300.000 συνδρομητές! (Επιμονή version)



noreply@youtube.com

Η Κεντροδεξιά επιστρέφει στη Γαλλία. Και ο Σαρκοζί...

Nicolas-Sarkozy
Twitter@EmOikonomidis
Τον Μάιο του 2012, η Γαλλία… αυτοτιμωρήθηκε, με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και έναν μήνα αργότερα, τον Ιούνιο, ολοκλήρωσε το μωσαϊκό της μεγάλης αλλαγής, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα να επικρατεί της Κεντροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές.
Δυο χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2ο14, η Γαλλία ξεκίνησε τη σταδιακή διόρθωση εκείνου του μεγάλου λάθους, τα απόνερα του οποίου πλήρωσε ακριβά συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη στιγμή που η Γερμανία προσπαθούσε να προσαρμοστεί στην αναπόφευκτη ρευστότητα της προεκλογικής περιόδου, και ενώ οι φωνές στην Ευρώπη για την αναγκαιότητα παραμερισμού της λιτότητας πολλαπλασιάζονταν, η Γαλλία είχε στο τιμόνι της τον ανεπαρκέστερο Πρόεδρο στη μεταπολεμική ιστορική διαδρομή της, όπως ηχηρά διαπιστώνουν όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις.
Κάπως έτσι, χωρίς το φυσικό αντίβαρο στη μονόπλευρη στρατηγική του Βερολίνου, η Ευρώπη καθυστέρησε να χαράξει έναν οδικό χάρτη ρεαλιστικής εξόδου από το… διαζύγιο με την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή. Και ταυτόχρονα, ο παραδοσιακός ευρωσκεπτικισμός βρήκε γόνιμο έδαφος για να φλερτάρει με τα άκρα.
Η ιστορική επιτυχία άλλωστε του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στον χθεσινό πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία, απλώς επιβεβαιώνει ότι οι λαοί της Ευρώπης σκέφτονται πλέον πρωτίστως πώς η ψήφος τους θα είναι τιμωρητική για το “σύστημα”, και δευτερευόντως το σε ποιούς χαρίζουν την ψήφο τους αυτή.
Πρακτικά, οι χθεσινές κάλπες στη Γαλλία, πρώτες μετά τη “μεγάλη απογοήτευση” που βίωσαν οι πολίτες της πιο επαναστατικής χώρας της Ευρώπης για τα πεπραγμένα της θητείας του Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ανοίγουν το δρόμο για τη “μεγάλη επιστροφή” της Κεντροδεξιάς, με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2017.
Εκεί όπου ο Νικολά Σαρκοζί ράβει ήδη… κοστούμι, για να επανέλθει στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων ως οικοδεσπότης, και να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε το 2012. Ίσως περισσότερο ώριμος και προσγειωμένος, επομένως και περισσότερο χρήσιμος για μια Ευρώπη που έχει ανάγκη από ηχηρές φωνές. Και από ηγέτες με πείσμα, αντί για την “παιδική χάρα” που κρατάει σήμερα στα χέρια της τις τύχες των ευρωπαϊκών λαών.
Μια Κεντροδεξιά που απέδειξε και στο παρελθόν ότι μπορεί να “απαλλοτριώσει” ένα κρίσιμο μέγεθος ψηφοφόρων από το Εθνικό Μέτωπο, και να αφαιρέσει από την επίγονο του λεπενισμού το δικαίωμα να απειλεί ευθέως το μέλλον της Ευρώπης.