Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού, 3 - 0 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη


Ένας άριστα διαβασμένος και στημένος Παναθηναϊκός έκανε… πάρτι στο Καραϊσκάκη, κερδίζοντας με 3-0 τον Ολυμπιακό, που είχε μείνει στις… δάφνες της νίκης του επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι πράσινοι υποχρέωσαν στην πρώτη ήττα τους μέχρι σήμερα αήττητους ερυθρόλευκους στο πρωτάθλημα, που μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν από απόψε και μαθηματικά τον τίτλο. Το Τριφύλλι, όμως είχε διαφορετική άποψη και με γκολ των Πράνιτς, Μπεργκ και Αμπέιντ πήρε πανάξια τη νίκη.
Ο Ολαϊτάν αποχώρησε με πρόβλημα στον αυχένα στο 30ό λεπτό. Τραυματίστηκε ο Αναστασίου από ποτήρι κόκα κόλα. Διακοπή μετά το 0-3 από αντικείμενα που πέταγαν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί. Χαμένο πέναλτι ο Τσόρι από τον απογοητευτικό Ολυμπιακό.
 Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλή κυκλοφορία στο κέντρο στο ξεκίνημα του ματς με τους «πράσινους» να είναι πιο συμπαγείς και με κοντινές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές τους και να έχουν πρωταρχικό στόχο να σταματήσουν την κυκλοφορία της μπάλας.
Εχοντας για κορυφαίο στον άξονα τον Λαγό και μπροστά τον Μπεργκ η ομάδα του Αναστασίου έφερε το ματς στα μέτρα της.
Οι γηπεδούχοι έπαιζαν κυρίως από δεξιά με τον Κάμπελ να ταλαιπωρεί δυο-τρεις φορές τους Νάνο, Σίλντενφελντ, αλλά να μην βγάζει τίποτα καλό και μ ε τον Τσόρι καλά κλεισμένο να μην παίρνει μπάλες. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έψαχναν την κόντρα για να χτυπήσουν.
Από το 25' και μετά που ο Ολυμπιακός πήγε να ανεβάσει ρυθμό, είχαμε τη φάση του Ολαϊτάν και οι παίκτες του φάνηκαν σαφώς επηρεασμένοι.
Σε μια ανύποπτη φάση στο 31' του αγώνα ο Μάικλ Ολαϊτάν σωριάστηκε στο χορτάρι κι ενώ η μπάλα ήταν μακριά του και δεν υπήρχε κάποιο μαρκάρισμα. Πρώτοι τον αντιλήφθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού που ήταν πιο κοντά του και φώναξαν εσπευσμένα τους γιατρούς βλέποντας τον συναθλητή τους αναίσθητο στο έδαφος.
Ο Νιγηριανός επιθετικός των «ερυθρόλευκων» έμεινε πεσμένος στο χορτάρι για 2-3 λεπτά μέχρι να τον τοποθετήσουν με προσοχή στο ειδικό αμαξάκι το οποίο τον μετέφερε μέσα στη φυσούνα κι από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Και σαν να μην έφτανε το σοκ με τον Ολαϊτάν στους γηπεδούχους, ήρθε και το γκολ του Παναθηναϊκού στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Μανωλάς έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Μπεργκ πήρε τη μπαλιά και κινήθηκε από αριστερά και με ανοιχτή την άμυνα του Ολυμπιακού πάσαρε στον επερχόμενο Πράνιτς, ο οποίος με πλασέ από το ύψος της περιοχής «πάγωσε» το Καραϊσκάκη βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό.
Από άλλο ένα ατομικό λάθος, παραλίγο να γίνει το 0-2 στο 48'. Ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπεργκ που έβγαινε απέναντι από τον Ρομπέρτο, όμως ο Αβράαμ (σ.σ.: μπήκε αντί του Μαρκάνο στο ημίχρονο) πρόλαβε και γύρισε κι έκανε σωτήρια προβολή διώχνοντας σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας μεταφέροντας το παιχνίδι στο μισό του Παναθηναϊκού χωρίς ωστόσο να έχει καθαρό μυαλό και σωστή τελική πάσα για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Καπίνο.
Στο 67' ο Παναθηναϊκός χτύπησε για δεύτερη φορά! Ο Μπεργκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού από διώξιμο της άμυνας των «πράσινων», κέρδισε στο σπριντ τον Αβραάμ που αυτή τη φορά δεν τον πρόλαβε και πλάσαρε ιδανικά τον Ρομπέρτο για το 0-2!
Στο 78' ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να μπει στην διεκδίκηση του ματς, καθώς ο Βαλντέζ κέρδισε πέναλτι από τον Κουτρουμπή, ωστόσο, ο Τσόρι που ανέλαβε την εκτέλεσή του, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ! Στη φάση του πέναλτι ο πάγκος του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκε κι ένα αντικείμενο χτύπησε τον Αναστασίου , ο οποίος έπεσε στο χορτάρι κι ο Μίτσελ ήταν αυτός που έσπευσε πρώτος να δει τι έγινε με τον συνάδελφό του…
Η νίκη των φιλοξενούμενων πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 90' όταν ο Αμπέιντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 0-3 κι από εκείνο το σημείο και μετά δεν είδαμε μπάλα, καθώς έπεσαν κροτίδες, φωτοβολίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα με τον Σιδηρόπουλο να ξαναρχίζει το ματς και να το λήγει έπειτα από δίλεπτη καθυστέρηση.
Με τη λήξη του αγώνα ορισμένοι οπαδοί γιούχαραν, κάποιοι άλλοι χειροκρότησαν και λίγοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο.
Ετσι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό από το Καραϊσκάκη, στερώντας από τον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει από σήμερα την κατάκτηση του πρωταθλήματος κι έκανε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (67' Φουστέρ), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο (λ.τρ. Παπαδόπουλος), Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Πέρεζ, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν (35' λ.τρ. Βαλντέζ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Λαγός (90+4' Μαρινάκης), Αμπέιντ, Ατζαγκούν (87' Καρέλης), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ (77' Πέτριτς)

ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: "Καμπανάκι" για Πέτρο Τατούλη - Προβάδισμα Βουδούρη στη Πελοπόννησο



 

"Καμπανάκι" για Πέτρο Τατούλη - Προβάδισμα Βουδούρη - Υψηλό ποσοστό για Λάμπρο Μπούκλη - στη μονάδα η Χ.Α.! Αυτό καταγράφηκε στη  Δημοσκόπηση που έγινε από την ιστοσελίδα «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» για τις Περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο στην Πελοπόννησο   με την ερώτηση : «Ποίον θεωρείται τον καταλληλότερο περιφερειάρχη για την Πελοπόννησο;»


Στην  δημοσκόπηση που διήρκησε δύο εβδομάδες ψήφισαν με 1360   Αν και έως τις περειφερειακές εκλογές του Μαΐου έχουμε πολύ δρόμο , ωστόσο βγαίνουν κάποια  συμπεράσματα. Στη δημοσκόπηση αυτή διαφαίνεται ότι  η Περειφέρεια Πελοποννήσου «αλλάζει σελίδα» καθώς ο νυν Περιφερειάρχηςς Πέτρος Τατούλης , συγκεντρώνει  293 ψήφους ή ποσοστό 21% και βρίσκεται   στη τρίτη θέση .

Ο κ. Τατούλης στη δημοσκόπηση αυτή φαίνεται ότι χάνει 20 ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό 41.71% που έλαβε ο ίδιος κατά τον πρώτο γύρο των Περειφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Μέρος του χαμένου ποσοστού του νυν Περιφερειάρχη  φαίνεται στη δημοσκόπηση ότι κερδίζει, (λόγω εντοπιότητας) ο άλλοτε γραμματέας του Περιφερειακού συμβουλίου και επικεφαλής της οικολογικής συμπολιτείας του Μοριά, Λάμπρος Μπούκλης που συγκέντρωσε  314ψήφους ή ποσοστό 23%, καταλαμβάνοντας την 2η θέση., αυξάνοντας το ποσοστό του  από τις εκλογές του 2010 (1.91%) κατά 21 περίπου μονάδες. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση , ο κ. Μπούκλης περνά σε δεύτερο επαναληπτικό γύρο  με τον Οδυσσέα Βουδούρη που κατέλαβε (στη δημοσκόπηση) την πρώτη θέση με 445 ψήφους  ή ποσοστό 32%. Το ποσοστό του κ. Βουδούρη , σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, σε σχέση με το 3,93% που πήρε ο κ. Θανάσης Πετράκος κατά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών της 7ης Νοεμβρίου 2010, είναι ανεβασμένο κατά 28 περίπου μονάδες , μεγάλο μέρος προέρχονται από τους συνδυασμούς των κ. κ. Πέτρου Τατούλη και Δημήτρη Δράκου, ο οποίος δεν κατέρχεται στις επικείμενες εκλογές .
Την τέταρτη θέση στη δημοσκόπηση αυτή καταλαμβάνει o  Νίκος Γόντικας με 117 ψήφους ή ποσοστό 8% , ποσοστό αυξημένο κατά 1  μονάδα από το ποσοστό που είχε πάρει ο ίδιος (6.79%) κατά τον πρώτο γύρο των Περειφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Πέμπτος , στην δημοσκόπηση  , ο Γιάννης Μανώλης που συγκεντρώνει 66 ψήφους ή ποσοστό 4% , ποσοστό που ίσως προέρχεται από τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» του κ. Δράκου.

Την τελευταία θέση , στη δημοκοπική αυτή ερεύνα  με 27 ψήφους και ποσοστό 1% καταλαμβάνει ο Δημήτρης Κουκούτσης της Χρυσής  Αυγής

Τέλος  κανέναν από τους παραπάνω υποψήφιους δεν ψήφισαν κατά τη δημοσκόπηση 40 άτομα ή ποσοστό 2%, ενώ άλλοι 58 εκλογείς ή ποσοστό 4%  θα προτιμούσαν για Περιφερειάρχη  άλλον υποψήφιο.. .





Τα αποτελέσματα της  Δημοσκόπησης

 Ψηφοι: 1360  Έλαβαν:

Πέτρος Τατούλης
  293 (21%)
Οδυσσέας Βουδούρης
  445 (32%)
Λάμπρος Μπούκλης
  314 (23%)
Γιάννης Μανώλης
  66 (4%)
Νίκος Γόντικας
  117 (8%)
Δημήτρης Κουκούτσης
  27 (1%)
Άλλο
  58 (4%)
Κανένας
  40 (2%)



Για να εξάγεται περισσότερα συμπεράσματα από την δημοσκόπηση σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα από εκλογές του Νοεμβρίου του 2010

Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών (Ποσοστά)

Ενσωμάτωση: 100,00 %


Α' Γύρος
B' Γύρος
Τατούλης Πέτρος 
41,71%
52,53%
Δράκος Δημήτριος
40,94%
47,47%
Γόντικας Νικόλαος
6,79%

ΠετράκοςΑθανάσιος 
3,93%

Μπούκλης Λαμπρος 
1,91%

Κάτσαρης Παναγιώτης 
1,71%

Τσόγκας Γεώργιος
1,57%

Σαμπαζιώτης Θεόδωρος
1,45%

Ο ΠΑΟΚ το έ-Χ-ασε στο Παγκρήτιο, «Χ» και στη Ν.Σμύρνη, νίκες για Ατρόμητο

Ο ΠΑΟΚ το έ-Χ-ασε στο Παγκρήτιο, «Χ» και στη Ν.Σμύρνη, νίκες για Ατρόμητο, Αστέρα 

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 0-2 μέσα στο Παγκρήτιο, όμως, ούτε αυτό του έφτασε για να πάρει τη νίκη στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, αφού ο Εργοτέλης με δύο γκολ «δώρα» της τραγικής άμυνας του «Δικεφάλου», πανηγύρισε στο τέλος την ισοπαλία με τελικό σκορ το 2 - 2. Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν ονειρικό… Στο ίδιο λεπτό που γλίτωσε το 1-0 από τον Μονακέλο σε παράλληλη σέντρα του Μπαντιμπανγκά, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 2', λοιπόν, ο Χούσεν βρήκε ωραία τον Λάζαρ, ο οποίος με κίνηση σέντερ φορ και ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στον «δικέφαλο του Βορρά». Στο 47' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτ έγραψε το 2-0 υπέρ του «δικέφαλου του Βορρά» κόβοντας τον βήχα στον Εργοτέλη για ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρά το 2-0 ο Εργοτέλης δεν τα παράτησε… Το γκολ για τον Εργοτέλη, όμως φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου. Και αυτό επιβεβαιώθηκε… Ηρθε στο 71' με τον Μονακέλο. Ηταν τέρμα-δώρο του ΠΑΟΚ και της λανθασμένης συνεννόησης του Κάτσε με τον Ινσαουράλδε που έκανε ταυτόχρονα και λανθασμένο κοντρόλ με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς. Και απ' ό,τι φαίνεται το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει… Διότι το 2-1 τόνωσε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση των Κρητικών που στο 81' έφθασαν και στην ισοφάριση, έστω και με αυτογκόλ. Ηταν η σέντρα του Τζανακάκη με τον Κατσουράνη να αφήνει την μπάλα που κτύπησε στον Κίτσιου που δεν περίμενε αυτή την κίνηση και να καταλήγει στα δίχτυα του Γλύκου. Επί της ουσίας αποδιδόταν δικαιοσύνη με δεδομένο πως συνολικά ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος και σίγουρα δεν άξιζε την ήττα. Το 2-2 έδινε διαστάσεις θρίλερ στο φινάλε του ματς με τον Εργοτέλη να ψάχνει με διάφορους τρόπους την ολική ανατροπή και τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αλλάξει μία μπαλιά. Εν τέλει έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Στόικοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Χαντί (55' Ρομάνο), Ιμπράιμ, Κούμπικ (55' Μπουχαλάκης), Μονακέλο (90' Κοζορώνης), Μπαντιμπαγκά.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Λάζαρ, Κάτσε (80' Βούκιτς), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (79' Λούκας), Χούσεν.


Ετσι, ο Ατρόμητος που πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο με 1-3 έπιασε τον «Δικέφαλο» στην 2η θέση. Στη Νέα Σμύρνη, Ο Πανιώνιος κρατούσε τους τρεις βαθμούς στα χέρια του, αλλά η Καλλονή ισοφάρισε 20 λεπτά πριν από το τέλος στο τελικό 1 - 1

Επέστρεψε στις νίκες ο Αστέρας, 1-0 τον Πανθρακικό



Με γκολ του Ντε Μπλάσις στο 54ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης, δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε τελικά με 1-0 τον Πανθρακικό και επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από την ήττα στην Λιβαδειά.

Η ομάδα του Στάϊκου Βεργέτη διατήρησε παράδοση και αήττητο έδρας και με το αποτέλεσμα αυτό ανέβηκε στην τέταρτη θέση με 48β. αφήνοντας έναν βαθμό πίσω της τον Παναθηναϊκό. Οι Αρκάδες σε 14 αγώνες στο γήπεδο τους έχουν εννέα νίκες και πέντε ισοπαλίες ενώ σε πέντε αγώνες με τον Πανθρακικό ως γηπεδούχοι έχουν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.
Ο Πανθρακικός έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη και χωρίς γκολ αν και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει. Είχε όμως, και την ατυχία να χάσει στο 29', το… βαρύ πυροβολικό του, τον Βραζιλιάνο Ιγκόρ λόγω τραυματισμού. Έτσι, παρέμεινε στους 34 βαθμούς και συγκατοικεί στην 6η θέση μαζί με ΟΦΗ και Παναιτωλικό.
Οι Αρκάδες δεν εντυπωσίασαν με την απόδοση τους. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, είχαν ευκαιρίες με τον Γκοϊαν και τον Χουάνμα στο 15' και το 20' αλλά έμειναν στο μηδέν στο α' μέρος απέναντι στον Πανθρακικό που απείλησε με σουτ του Καθάριου στο 40' και πέντε λεπτά αργότερα.
Στην επανάληψη με την είσοδο του Μπαράλες οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί. Στο 54' με τον Αργεντινό Ντε Μπλάσις άνοιξαν το σκορ, στην συνέχεια διατήρησαν το προβάδισμα και σε γενικές γραμμές πραγματοποίησαν καλύτερη απόδοση. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης του Αρετόπουλου είχαν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ όπως μία κεφαλιά του Ζησόπουλου στο 68' και ένα σουτ του Τσαμπούρη στο επόμενο λεπτό αλλά ο νεαρός πορτιέρο Αθανασιάδης για άλλη μία φορά, βρέθηκε σε καλή ημέρα.
Ο Πανθρακικός προσπάθησε στο τελευταίο 15λεπτο να απαντήσει χωρίς όμως την κλασσική ευκαιρία. Απείλησε πάντως στο 76' με τον Χασομέρη και στο 84' με τον Εμπόου ενώ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ζησόπουλου έπειτα από γύρισμα του Μολίνα στο 74'.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Γκοιάν, Ζησόπουλος, Παπαχρήστος, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (79' Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις, Καράσκο (69' Ναβάρο), Χουάνμα (46' Μπαράλες)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Μακρυδημήτρης, Παπαγεωργίου, Σαμπάτ, Χρήστου (86' Μπαϊκαρά), Ντιόγκο, Ρομέου, Εμπόου, Τζάνης, Καθάριος (72' Μολίνα), Ιγκόρ (29' Χασομέρης)

Απεβίωσε ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης

Ήταν επί χρόνια αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μονή Πεντέλης
Εκοιμήθη το μεσημέρι της Κυριακής σε ηλικία 86 ετών ο επί σειρά ετών αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Πεντέλης, Τιμόθεος Κιλίφης.
Ο Τιμόθεος Κιλίφης γεννήθηκε στο Αίγιο το 1928, όπου τελείωσε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο το 1948, με καθυστέρηση 2 ετών λόγω της κατοχής.
Το 1952 συνεργάστηκε και κατόπιν έγινε μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων "Η Ζωή" και το 1960 της Αδελφότητας Θεολόγων "Ο Σωτήρ", απ' όπου κι αποχώρησε το 1972 για να γίνει μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στην οποία έμεινε μέχρι το θάνατό του.

Πολυγραφότατος συγγραφέας και λογοτέχνης, έχει λάβει πληθώρα λογοτεχνικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων.
Ήταν τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.
Στις 20 Δεκεμβρίου 2000, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με το βραβείο Α' τάξεως και το Χρυσό Μετάλλιο, για τη λογοτεχνική και την εν γένει προσφορά του στα γράμματα, αλλά και στην κοινωνία.
Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Φλωρεντίας, Τεχνών, Λογοτεχνίας, Επιστημών, Εργασίας και Θεάματος, στις 24 Νοεμβρίου 2001, τον ανακήρυξε με -κατά νόμον- απόφασή της, Επίτιμο Ακαδημαϊκό με χρυσό Μετάλλιο, "Για την ένθερμη και γενναιόδωρη συμβολή του στην επιβεβαίωση των υψηλότερων ιδανικών της ζωής, για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό".
Για τους ιδίους λόγους, βραβεύτηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αιγίου και το Δήμο Αιγίου στο χώρο της αίθουσας του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου πλήθος συμπολιτών του, τίμησε τον σεβάσμιο Γέροντα για το έργο του.

Πηγή: protothema.gr

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 19:30


Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό  στην μητέρα των μαχών Το παιχνίδι αυτό δεσπόζει, ασφαλώς, στο μενού της Κυριακής για την 27η αγωνιστική
Η 11άδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρεζ, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν
Η 11άδα του Παναθηναϊκού: Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Λαγός, Ζέκα, Αμπέιντ, Ατζαγκούν, Μπεργκ 

«Βόμβα» Παναιγιάλειου, Νίκη για άνοδο μέσα στο Βόλο


Την έκπληξη της ημέρας έκανε ο Παναιγιάλειος που νίκησε μέσα στην έδρα του του πρωτοπόρου Ολυμπιακού Βόλου για την 22η αγωνιστική της Football League
Δεύτερη σερί μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παναιγιάλειος που νίκησε 1-0 μέσα στον Βόλο τον τοπικό Ολυμπιακό και διατηρήθηκε έτσι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας,
Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Παναχαϊκή με 4-0 την προηγούμενη αγωνιστική συνέχισε στον δρόμο των επιτυχιών.
Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι απογοήτευσαν τον κόσμο τους, αλλά δεν κινδυνεύουν αναφορικά με την πρώτη θέση, καθώς έχουν διαφορά δέκα βαθμών από την ομάδα της Πελοππονήσου.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο 79' όταν ο Θύμιος Αργυρόπουλος νίκησε με πλασέ τον Γεωργίου και σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά στην καλύτερή τους στιγμή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκούρμα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπαλτιμά.
Ολυμπιακός Βόλου (Μ. Ρόκα): Γεωργίου, Γιαλούσης (58' Κάρολ), Κατσιαρός, Κωστούλας (78' Κατσίκης), Αρβανίτης, Καρράς, Κριστομπάλ (46' Δεινόπαπας), Πινδώνης, Μπρέσκα, Νικολιάς, Γκούρμα
Παναιγιάλειος (Ν. Κουρμπανάς): Μπαλτιμάς, Σανδραβέλης, Ιωάννου, Γκοτσούλιας, Ακπαρίδης, Νάστος, Αργυρόπουλος, Μπουρλάκης, Χρυσοφάκης (79' Αγουρίδης), Ατματσίδης, Σκαρτσίλας (61' Διαμαντόπουλος)

Στο άλλο ματς της ημέρας για τον Νότιο Όμιλο, η Καλλιθέα πέρασε εύκολα από τα Μέγαρα και την έδρα του Βύζαντα και πλησίασε στους τέσσερις βαθμούς τον ΑΟ Χανίων στην 4η θέση
Με ιδανικό τρόπο αντέδρασαν οι παίκτες της Καλλιθέας στην ήττα-σοκ της προγηούμενης από τον Αχαρναϊκό. Η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς σκόραρε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και αμέσως μετά την έναρξη του δεύτερου, επικρατώντας τελικά 3-0 του Βύζαντα Μεγάρων εκτός έδρας.
Στο 43ο λεπτό ο Μουσταφίδης με τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διαμαντάρα, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μην μπορεί να αντιδράσει. Δυο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Γκαλάν με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, πριν ο Μαουαγιέ στο 75’ βάλει το… κερασάκι στην τούρτα με δυνατό σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
Βύζας Μεγάρων: Διαμαντάρας, Δελάρδας, Ταμπάκης, Τσακιράκης, Παπαδημητρίου, Λέκκας (69’ Κλάπης), Κοντούλης, Μιχαλόπουλος, Νικολέτος, Μεντί (25’ Κολοκοτρώνης), Μπελέρης
Καλλιθέα: Λυμπερόπουλος, Μουσταφίδης, Πίκολο, Μπριλάκης, Παγώνης, Ρουσάκης, Πούλγκα (16’ Σταύρου), Καραλής (58’ Μαουαγιέ), Αρναρέλλης (63’ Κατσικογιάννης), Γκαλάν, Ρόχας.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
1ος Όμιλος
Παρασκευή 28/2
Γλυφάδα-Αστέρας Μαγούλας 0-3
Σάββατο 1/3
Παναχαϊκή-Φωστήρας 0-1
Πανηλειακός -Ηρακλής Ψαχνών 1-0
Κυριακή 2/3
Βύζας Μεγάρων-Καλλιθέα 0-3
Ολυμπιακός Βόλου-Παναιγιάλειος 0-1
Δευτέρα 3/3
Αχαρναϊκός-Χανιά 15:00
Επισκοπή-Φωκικός 16:30

Mαταιώθηκε το καρναβάλι του Δερβενίου λόγω θανατηφόρου τροχαίου με δύο νεκρούς

Απόγευμα Κυριακής, χωρίς βροχή αλλά με κρύο και παγωνιά στο Δερβένι λόγω της απώλειας δυο νέων ανθρώπων, συμπολιτών μας, που βύθισε σε πένθος την τοπική κοινωνία , καθώς σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 151,100 χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, στην Ακράτα,  Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 40χρονος με κατεύθυνση προς την Πάτρα , προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο (προστατευτικό στηθαίο), εξετράπη δεξιά της πορείας του και ανετράπη  , με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 40χρονου, καθώς και τον θανάσιμο τραυματισμό 55χρονου  επιβάτη του οχήματος. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος που έχασε τη ζωή του ήταν αδερφός της 42χρονης τροχονόμου την οποία πριν από περίπου ένα χρόνο παρέσυρε και σκότωσε αυτοκίνητο στη λεωφόρο Κηφισίας. Ειδικότερα, ήταν Απρίλιος του 2013 όταν μία 34χρονη οδηγός παρέσυρε την τροχονόμο η οποία ρύθμιζε την κυκλοφορία στη συμβολή της Κηφισίας με την Αγίου Δημητρίου στο ύψος της πλατείας Πλατάνων. Πριν καν συμπληρωθεί χρόνος, έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή και ο αδερφός της!
Φυσικά το Καρναβάλι ματαιώθηκε...Όταν χάνονται τόσο άδικα (σε τροχαίο) και ξαφνικά ,άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή και την οικογένειά τους,δεν υπάρχουν λόγια...


Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyQeNGFf7cfdwmnE4ixqODS7Q8kK0OcQRVUJYqYzmEAmPB6TOqD0nx1EkgjMcPSP7W-BE3fqlUPIEGMHgxFIR-VRF0L6l41RGP0jvikq82uQH0ZDfmbFTYv3GJIO9MyXR0h-48k42B4iKO/s1600/protovoylia.png 
Δελτίο Τύπου
Το Σάββατο 1η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο συνάντηση δημοτών από το Δερβένι και το Ξυλόκαστρο, στα πλαίσια της ζύμωσης για την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές. Η συνάντηση ήρθε ως φυσική συνέχεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Δερβένι και έδειξε ότι υπάρχει πραγματική αγωνία του κόσμου για μια αυτοδιοικητική πρόταση δυναμική, βιώσιμη, μαχητική και δημοκρατική.
Η συζήτηση ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο διευρυμένος δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Κοινή αντίληψη όσων παρευρέθηκαν είναι ότι το προσωποπαγές μοντέλο τύπου «τα παράπονά σου στον Δήμαρχο» και από κει και πέρα στον κάλαθο των αχρήστων, πρέπει να τελειώνει. Οι δημότες τόσο του Ξυλοκάστρου όσο και της Ευρωστίνης έχουν ανάγκη από έναν δήμο που θα λειτουργεί συμμετοχικά, ανοιχτά, με πολυφωνία και κυρίως με διαφάνεια. Το γεγονός ότι η πρωτοβουλία ξεκινάει με ανοιχτές διαδικασίες είναι το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα.
Κοινή αντίληψη όσων παρευρέθησαν σε αυτήν την πολύ θερμή διαβούλευση είναι ότι τόσο το Ξυλόκαστρο όσο και η Ευρωστίνη πρέπει να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Στην Ελλάδα του μνημονίου δεν γίνεται να καθίσουμε άπραγοι και άβουλοι και να περιμένουμε πότε θα μας σώσουν όσοι μας κατέστρεψαν. Ο δήμος είναι ένα εργαλείο συλλογικής ανάπτυξης αν υπάρχει τεχνογνωσία και θέληση – αλλά και πλατιά συμμετοχή. Η δημοτική αρχή δεν περιορίζεται στην αποκομιδή των απορριμμάτων – παρ’ όλο που στους περισσότερους δήμους της χώρας έχουν καταφέρει ακόμα και αυτό το απλό ζήτημα να καταλήγει βουνό δυσωδίας. Η δημοτική αρχή είναι ένα συντονιστικό όργανο μέσα από το οποίο μπορούν και πρέπει να διεκδικηθούν κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να δημιουργηθούν προοπτικές ανάπτυξης, αλλά είναι και ένας φορέας αυτοοργάνωσης. Έχουμε ήδη παραδείγματα πετυχημένης παρέμβασης στην καθημερινότητα των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική λαίλαπα σε άλλους δήμους, όπως αυτός του Ελληνικού, όπου οι δημότες και η δημοτική αρχή παλεύουν και καταφέρνουν να μειώσουν τις συνέπειες αυτής της ανείπωτης κρίσης μέσα από κοινωνικούς φορείς – όπως το κοινωνικό ιατρείο.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτή η πανέμορφη περιοχή του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης αν δεν κινητοποιηθούμε όλοι θα γίνει ένα φάντασμα. Με τους αγρότες να είναι στα όρια της αντοχής τους, με τις τουριστικές επιχειρήσεις να φυτοζωούν, με το παραλιακό μέτωπο να κινδυνεύει να καταπιεί τα πάντα αν δεν παρθούν – έστω και τώρα, στο «και πέντε» - μέτρα για την διάβρωση των ακτών, με τον πολιτισμό ανύπαρκτο και με τους ανθρώπους αφημένους ο καθένας στη μοίρα του, στα προβλήματά του και στη μοναξιά του, δεν έχουμε πολύ μέλλον. Μπορεί να έχουμε έναν ευλογημένο τόπο, μπορεί να υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι άνθρωποι, αλλά όλα μοιάζουν να πηγαίνουν αυτή τη στιγμή στο γκρεμό με έναν ιδιότυπο αυτόματο πιλότο. Η πρωτοβουλία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αυτό που θέλει είναι το τιμόνι να το πάρουν οι δημότες και όλοι μαζί να αλλάξουμε την πορεία μας. Γίνεται κάτι τέτοιο; Και βέβαια γίνεται! Κάθε φορά που στην Ελλάδα  τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο, ποιος μπαίνει μπροστά και δημιουργεί τα αναχώματα, η κεντρική εξουσία; Όχι βέβαια! Ο δήμος, αυτό το κύτταρο της κοινωνίας που είναι  «πολύ σκληρό για να πεθάνει». Στο κάτω – κάτω αυτή είναι η παρακαταθήκη μας, αυτή είναι η παράδοση των δήμων και των κοινοτήτων της χώρας μας. Να ενώνει τους ανθρώπους σε τοπική βάση ακόμα και αν σε γενικότερο επίπεδο το κλίμα είναι ζοφερό. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα, ανακαλύπτουμε τις ρίζες μας και την δύναμή μας.

Βαξεβάνης στο Twitter: Η χώρα δεν χωράει πια τον Βενιζέλο

Kostas-Vaxevanis
Το ανοιχτό μέτωπο του Κώστα Βαξεβάνη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έδωσε στον γνωστό δημοσιογράφο και εκδότη του περιοδικού “Hot Doc” να… χτυπήσει και πάλι.
Αυτή τη φορά, με αφορμή την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ουκρανία, στο περιθώριο της έκκρυθμης κατάστασης που επικρατεί, και χωρίς να τον κατονομάζει, ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:
“Ο γυρολόγος πάει Ουκρανία κ κάνει δηλώσεις σαν αυτές για την επέμβαση στη Συρία,μήπως τον σώσουν τα ξένα αφεντικά.Η χώρα δεν τον χωράει πια”.

ysterografa.gr

Χάρτης με τις ρωσικές σημαίες που υψώθηκαν σε όλη την Ουκρανία (photo)

russian-flags
Τα ρωσικά ΜΜΕ δημοσίευσαν ρεπορτάζ, το οποίο συνοδεύεται από τον σχετικό χάρτη, που δείχνει ότι σημαίες της Ρωσίας έχουν υψωθεί σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, κυρίως στα ανατολικά της χώρας.

ysterografa.gr

Η φωτογραφία του Ομπάμα που ενόχλησε τους Αμερικανούς (photo)

Barack-Obama-White-House
Η φωτογραφία του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, την οποία δημοσίευσαν χθες τα “Υστερόγραφα”, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ.
Στα social media, αλλά και σε πολλά mainstream ΜΜΕ της Αμερικής, υπάρχουν αρνητικά σχόλια για το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται με casual εμφάνιση και μάλλον χαλαρό ύφος, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, λόγω της έντασης που επικρατεί στην Ουκρανία, στο περιθώριο των στρατιωτικών κινήσεων της Ρωσίας.
Περιττά τα σχόλια για το πώς φαντάζονται οι Αμερικανοί τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην αντίστοιχη συγκυρία.

υστερογραφα

Τα Oscars 2014... στη σκιά του Πούτιν

The-Academy-Awards-2014
H Ellen DeGeneres ετοιμάζεται να… διασκεδάσει το κοινό με τις ατάκες της, η Ακαδημία φοράει τα καλά της, και η 86η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ ξεκινάει απόψε το βράδυ, στη σκιά του… χορού του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κριμαία.
Τα Oscars 2014 αποτελούν την κορύφωση μιας ακόμη συναρπαστικής κινηματογραφικής σεζόν, με φαβορί και αουτσάιντερ να αγωνιούν, καθώς βραβεύσεις άλλων οργανισμών και θεσμών που έχουν προηγηθεί, έχουν δώσει μια πρώτη γεύση του τι θα πρέπει να περιμένουμε.
Παραδοσιακά, οι κατηγορίες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκείνες της Καλύτερης Ταινίας, και των ανδρικών και γυναικείων ρόλων.
Στην πρώτη θα διαγωνιστούν οι ταινίες American Hustle, Captain Phillips, Dallas Buyers Club, Gravity, Her, Nebraska, Philomena, 12 Years A Slave και Wolf Of Wall Street, ενώ για τον α’ ανδρικό ρόλο θα μονομαχήσουν οι Christian Bale, Bruce Dern, Leonardo DiCaprio, Chiwetel Ejiofor και Matthew McConaughey, και για τον α’ γυναικείο ρόλο οι Amy Adams, Cate Blanchett, Sandra Bullock, Judi Dench, Meryl Streep.
Υποψήφιοι για το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου είναι οι Barkhad Abdi, Bradley Cooper, Michael Fassbender, Jonah Hill, Jared Leto, υποψήφιες για το Όσκαρβ’ γυναικείου ρόλου οι Sally Hawkins, Jennifer Lawrence, Lupita Nyong’o, Julia Roberts, June Squibb, ενώ υποψήφιοι για το Όσκαρ σκηνοθεσίας είναι οι David O. Russell, Alfonso Cuaron, Alexander Payne, Steve McQueen, Martin Scorsese
Οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες (συνολικά 10) είναι το American Hustle και το Gravity, τα οποία και προβάλλουν ως φαβορί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, μαζί με το 12 Years A Slave (9 υποψηφιότητες).
Έξι υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι ταινίες “Captain Phillips”, “Dallas Buyers Club” και “Nebraska”, ενώ πέντε οι ταινίες “Her” και “Ο Λύκος της Wall Street”.
Αναλυτικά οι υποψηφιότητες:

Υλικές ζημιές από εκρηκτικό μηχανισμό στο γραφείο του Φαήλου

Failos-KranidiotisΣτόχος επίθεσης με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έγινε το δικηγορικό γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη στην Ακρόπολη, τα ξημερώματα.
Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από γκαζάκια, και εξερράγη τα ξημερώματα στην είσοδο του δικηγορικού γραφείου του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Σκούφου 11, στην περιοχή της Ακρόπολης.
Η έκρηξη προκάλεσε μονάχα μικρές υλικές ζημιές.

Κραυγή αγωνίας υπαλλήλων ΙΔΑΧ προς τον Κ. Μητσοτάκη για το νέο σύστημα αξιολόγησης

Οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) ζητούν από την ηγεσία του ΥΠΔΜ να αλλάξει το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο που θα ισχύει μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσεδίου, επιμένοντας ότι πρόκειται για ατελέσφορο ρουσφετολογικό σύστημα.
Υποστηρίζουν, συγκεκριμένα, τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡAΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ κ. ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Όσοι επιδιώκουν, με πράξεις βίας, να τρομοκρατήσουν πολιτικούς τους αντιπάλους και να δημιουργήσουν εικόνες ανασφάλειας, ας καταλάβουν πως δεν θα τα καταφέρουν».