Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς: Η Ελλάδα αρχίζει να πρωταγωνιστεί στον τομέα της ενέργειας

Antonis-Samaras-E.U

H Ελλάδα γίνεται πρωταγωνιστής στον τομέα της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη δήλωσε ο  Αντώνης Σαμαράς από το Μπακού, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα 20 του Σαχ Ντενίζ και συνυπέγραψε μαζί με τους εκπρόσωπους των άλλων χωρών τη συμφωνία για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο στην Ευρώπη.
Αναφερόμενος στην συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Ποια είναι αυτή η συμφωνία; Μιλάμε για 3.500 χιλιόμετρα αγωγού τα οποία θα πηγαίνουν από εκεί που βρεθήκαμε και μάλιστα υπογράψαμε το πρώτο αυτό μικρό κομμάτι μέχρι μέσω Ελλάδας και στην Ιταλία. Ώστε από εκεί να πάει το φυσικό αέριο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τεράστιο έργο, 46 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Έτσι η Ελλάδα από τη μία γίνεται κεντρικός ενεργειακός κόμβος και από την άλλη μαζί με τα δικά της αποθέματα, τα οποία σιγά- σιγά βγάζουμε στην επιφάνεια, θα γίνει πρωταγωνιστής».

Επίσης σε ομιλία του σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στάθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδας, και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διεκδικεί η χώρα μας στις νέες συνθήκες οι οποίες διαμορφώνονται.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Ελλάδας στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο, τον οποίο χαρακτήρισε “όραμα που ενώνει την Ασία και την Ευρώπη μέσω της παροχής ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας”, και… προχώρησε τη σκέψη στο μέλλον.
“Δεν κατασκευάζουμε απλώς αγωγούς χτίζουμε γέφυρες που ενώνουν και φέρνουν κοντά χώρες και λαούς σε ευρύτερες περιοχές”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά.