Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Με τις ευλογίες των ΗΠΑ η… ισοπέδωση της Γάζας – Επίθεση στη Ρωσία για την τραγωδία στην Ουκρανία

gaza1

Ο Τζον Κέρι υπερασπίστηκε, χωρίς αστερίσκους, «το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα». Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χρέωσε, επίσης, στους φιλορώσους την κατάρριψη του Boeing.
“Έχετε δικαίωμα να πάτε και να ξεριζώσετε αυτές τις σήραγγες”, δήλωσε ο Κέρι στο Fox News απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς και συμπλήρωσε: “Το υποστηρίζουμε πλήρως αυτό. Και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που συνεχίζουν να πέφτουν”.
Ο Κέρι κάλεσε τη Χαμάς να σκεφθεί την εκεχειρία. “Είναι σημαντικό για τη Χαμάς να επιταχύνει τώρα και να είναι λογική και να καταλάβει ότι αν αποδεχθείτε την εκεχειρία, σώζετε ζωές”, είπε.
Σε άλλη του συνέντευξη στο CNN, ο Κέρι δήλωσε πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τού έχει ζητήσει να μεταβεί στη Μέση Ανατολή σύντομα ώστε να βοηθήσει τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί εκεχειρία.
Επίσης δήλωσε ότι έχει στοιχεία από την κατάρριψη του Boeing των Malaysia Airlines που δείχνουν πως υπεύθυνοι είναι οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία που χρησιμοποιούσαν ένα πυραυλικό σύστημα το οποίο ήρθε από τη Ρωσία.
Κάτι αντίστοιχο δήλωσε και ο Κέρι: “Γνωρίζουμε πως οι Ουκρανοί δεν διέθεταν ένα τέτοιο σύστημα (συστοιχιών πυραύλων) στην περιοχή εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου το δάχτυλο δείχνει σαφώς προς τους αυτονομιστές”.