Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Το ΕΛΚ προτείνει αξίωμα-έκπληξη στη Ντόρα

Dora-Bakoyannis-Nancy-Pelosi
Οι μελλοντικοί ρόλοι της Ντόρας Μπακογιάννη στην κεντρική πολιτική σκηνή, αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα… κουτσομπολιά.
Η αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά στη μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, παραμένει ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Κεντροδεξιάς, ενώ απολαμβάνει αναγνώρισης και εκτίμησης στο εξωτερικό.
Τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί οι φήμες που θέλουν τη Ντόρα Μπακογιάννη να βλέπει το μέλλον της εκτός Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες και την Κομισιόν, ως νέα Επίτροπος της Ελλάδας.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σήμερα το “Βήμα της Κυριακής”, το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα έβλεπε αρνητικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αξίζει ωστόσο να σταθεί κανείς σε μια άλλη παράμετρο του ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού, που σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” κερδίζει έδαφος όσο περνάει ο καιρός.
Να είναι η Ντόρα Μπακογιάννη διάδοχος της βαρώνης Κάθριν Άστον στο αξίωμα της “Υπουργού Εξωτερικών” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια δηλαδή από τις 3-4 θέσεις κεντρικής ευθύνης και πολιτικής διαχείρισης των Βρυξελλών.
Στην πολιτική καρδιά της Ευρώπης θεωρείται περίπου δεδομένο ότι η Κάθριν Άστον θα αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες, και στην ισορροπία δυνάμεων που θα επιδιωχθεί ανάμεσα στις μεγαλύτερες πολιτικές παρατάξεις μετά τις ευρωεκλογές, το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα θα μπορούσε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Στο πλαίσιο αυτής της ζύμωσης, το ΕΛΚ θα είχε πιθανότατα και τον επόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή τον διάδοχο του Ζοζέ Μπαρόζο, καθώς η Κεντροδεξιά αναμένεται να υπερτερήσει των Σοσιαλιστών και σε αυτές τις εκλογές, ενώ αντιστοίχως από τους κύκλους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θα μπορούσε να προέρχεται ο επόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δηλαδή ο διάδοχος του Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ.

ysterografa.gr