Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Κόκκινο πανί» η υποψηφιότητα Βουδουρη για το αριστερό ρεύμα και τις τοπικές οργανώσεις της Μεσσηνίας


http://www.skai.gr/files/1/alexandros/voudouris10112012.jpegΈντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο από την αριστερή πτέρυγα όσο και από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων του κόμματος για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που έχουν άρωμα «παπανδρεϊκού» ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ.
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi .gr οι συγκεκριμένες επιλογές αποτελούν άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ενώ, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν προχωράει η όποια συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ.
«Κόκκινο πανί» για το αριστερό ρεύμα αλλά και για τις τοπικές οργανώσεις της Μεσσηνίας, φαίνεται πως αποτελεί ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ. Για την ακρίβεια, εκείνοι που είναι αντίθετοι με την υποψηφιότητα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θεωρούν πως το όνομα του τελευταίου είναι συνδεδεμένο με την μνημονιακή πολιτική, καθώς ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είχε ψηφίσει υπέρ του πρώτου μνημονίου.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πώς είναι δυνατόν να στηρίζουμε τον Βουδούρη;»!
Επιπλέον, δε λείπει η δυσφορία και από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο (ιδιαίτερα στη Μεσσηνία όπου ο κ. Βουδούρης ήταν βουλευτής), καθώς θεωρούν την υποψηφιότητά του ακατάλληλη για μία τόσο σημαντική εκλογική Περιφέρεια, όπως είναι αυτή που εκλέγεται και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει η ψηφοφορία – η οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν θα γίνει κατά πρόσωπο ή συνολικά- για τη στήριξη των υποψηφίων, με τα βλέμματα να στρέφονται σε αυτήν του Ο. Βουδούρη, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν θα λάβει αρκετές αρνητικές ψήφους, με αποτέλεσμα να μην περάσει.