Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Με… ντόρτια στους “4″ του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

ΠΑΟ... προς τα ημιτελικά με «τεσσάρα» επί του Ολυμπιακού Βόλου
Σκορ πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδoς πήρε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον πρωτοπόρο της Β΄ Εθνικής Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο συνέτριψε με 4-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με γκολ των Ατζαγκούν (48΄), Μπαϊράμι (57΄), Μπεργκ (73΄) και Καρέλη (89΄), απλοποιώντας έτσι την κατάσταση ενόψει της ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Οι «πράσινοι» πήραν την πρωτοβουλία από την αρχή της αναμέτρησης και στο  14΄, ο Ατζαγκούν δέχθηκε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά η προσπάθειά του εξουδετερώθηκε με διπλή προσπάθεια από τον Γεωργίου.
Στο 45΄ ο Κουκουλάκης αδίκησε τους γηπεδούχους όταν δεν καταλόγισε «εξόφθαλμο» πέναλτι στο τράβηγμα του Ρόκα στον Μπεργκ, φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και του τεχνικού επιτελείου των «πράσινων».
Τελικά το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 48ο λεπτό με τον Ατζαγκούν, που εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Γεωργίου στην κεφαλιά του Κουτρουμπή, ενώ στο 57΄ οι «πράσινοι» διπλασίασαν με «ξερό» σουτ του Μπαϊράμι, σε φάση που ξεκίνησε από ωραία ενέργεια και σέντρα του Ζέκα και κεφαλιά του Ατζαγκούν στο οριζόντιο δοκάρι.
Το 3-0 «έγραψε» στο 73΄ με κεφαλιά ο Μπεργκ, από σέντρα του Λαγού. Οι γηπεδούχοι, που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Πράνιτς (78΄), αφού είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές, στο 81΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Καρέλη να σουτάρει στο δοκάρι μετά την ασίστ του Κλωναρίδη, αλλά στο 89΄ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό σκορ, από πάσα του Ζέκα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (71΄ Πράνιτς), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Ντίνας, Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (69΄ Καρέλης), Μπεργκ (77΄ Κλωναρίδης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Μελίσσης, Κατσίκης (82΄ Καπετάνος), Πινδώνης (69΄ Κριστομπάλ), Μπρέσκα, Γκούρμα, Κατσιαρός, Γιαλούσης, Ρόκας, Ολίσε (50΄ Δεινόπαπας), Κωστούλας