Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Συνεπής… στο ραντεβού του ο Ολυμπιακός 3-1 την Άντερλεχτ! Του βγήκε η ψυχή, αλλά πήγε στους «16»!


Σαβι-όλα για πάρτη σου
Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε… Άγγλος στο ραντεβού του με τα… αστέρια του Champions League, έπειτα από ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς νίκησε με 3-1 την Άντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης», έφτασε τους 10 βαθμούς και πανηγύρισε την πρόκριση για τους «16»  του Champions League!.
Χρειάστηκε να χαθούν δυο πέναλτι (!) να δώσει κι ένα τρίτο ο Σταρκ στις καθυστερήσεις και να φύγει ο Προτό με κόκκινη στα αποδυτήρια, που είχε κατεβάσει ρολά, για να έρθει με κόπο και αίμα η πρόκριση απέναντι στους αδιάφορους Βέλγους που πάλεψαν το ματς σαν σκυλιά!
Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν σε μεγάλη μέρα τον Σαβιόλα, που σημείωσε και τα δυο γκολ, είδαν τον Προτό να τους λέει «όχι» σε δυο εκτελέσεις πέναλτι (50' Σαβιόλα, 71' Βάις), ενώ πραγματοποίησε και σωρεία επεμβάσεων κρατώντας την αδιάφορη Αντερλεχτ στο παιχνίδι ως το φινάλε, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 49'! Στο ύψος του κι ο Ρομπέρτο, που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Στο 88' οι Βέλγοι έμειναν με 9 παίκτες, λόγω αποβολής του Ενσακαλά και στο 90+2' ο Προτό αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Βάις εντός περιοχής!
Η Αντερλεχτ είχε κάνει τις αλλαγές της και κάτω από τα γκολπόστ έκατσε ο Μίτροβιτς, με τον Τσόρι να σφραγίζει τελικά την πρόκριση διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο 90+3'!

Κομμένη στα δύο η Ελλάδα μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη Φθιώτιδα

Κομμένη στα δύο η Ελλάδα μετά τον εκτροχιασμό του τρένου
Τύχη βουνό είχαν οι 152 επιβάτες της αμαξοστοιχίας που σήμερα το πρωί έπεσε πάνω σε δύο αγελάδες με συνέπεια να εκτροχιαστεί η μηχανή και ένας συρμός, για να σταματήσει λίγα μέτρα πριν από τη γέφυρα του Ασωπού, διακόπτοντας τη συγκοινωνία μεταξύ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται, από το μεσημέρι, πολυάριθμα συνεργεία του ΟΣΕ, αλλά δεν προβλέπεται να ανοίξει η γραμμή πριν από αύριο, καθώς οι μηχανικοί του ΟΣΕ θεωρούν πολύ δύσκολο το σημείο για να δουλέψουν οι γερανοί για να επαναφέρουν τη μηχανή που έχει εκτροχιαστεί και πάλι στις ράγες.

Επίθεση σε δημοσιογράφο του STAR από μέλη της Χρυσής Αυγής


Eπίθεση με γροθιές δέχθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του STAR και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος στη χθεσινή πορεία των μελών της Χρυσής Αυγής για τη μνήμη των δυο νεαρών που εκτελέστηκαν στο Νέο Ηράκλειο.  Με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα προσπάθησαν να εμποδίσουν τον δημοσιογράφο του καναλιού να κάνει την δουλειά του. Ο δημοσιογράφος απλά προσπάθησε να καταγράψει ένα φραστικό επεισόδιο που είχαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής με κάτοικο της περιοχής όταν δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με ανακοίνωσή του το νέο περιστατικό βίας από μέλη της «Χρυσής Αυγής» κατά εργαζομένων στα ΜΜΕ:

«Αυτή τη φορά θύμα των Χρυσαυγιτών ήταν ο δημοσιογράφος του «STAR» Παναγιώτης Μπούσιος, ο οποίος χτυπήθηκε άνανδρα και αναίτια. Ο συνάδελφος κάλυπτε εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο, όταν μέλη της τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ προπηλάκισαν και τον εικονολήπτη, που κατέγραφε την εκδήλωση απαγορεύοντας παράλληλα τη δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται από τους εγκληματίες ναζί της «Χρυσής Αυγής». Προκαλεί, όμως, απορία η στάση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρ’ όλο που βρίσκονταν στην εκδήλωση δεν έκαναν το παραμικρό. Επιπλέον διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κλιμάκωση της βίας εκ μέρους της «Χρυσής Αυγής», καθώς από τις φραστικές απειλές έχουμε φτάσει στους ξυλοδαρμούς και τους προπηλακισμούς.

Κανείς δημοσιογράφος δεν πρέπει να εργάζεται κάτω από τέτοιες συνθήκες. Για το λόγο αυτό ζητούμε από την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να πράξουν το καθήκον τους, ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να επιτελούν το έργο τους χωρίς προπηλακισμούς και απειλές βίας».

Απαγόρευση απόπλου λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και αναγγελίας θυελλωδών ανέμων



Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και αναγγελίας θυελλωδών ανέμων, που θα φθάσουν τη νύχτα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή για τον Αργοσαρωνικό θα πραγματοποιηθεί μόνο το δρομολόγιο στις 6 το απόγευμα για Αίγινα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας θα γίνει το δρομολόγιο στις 5:30μμ για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και στις 6 μμ για Μαρμάρι.

Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Θάσου.

Στη γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα θα γίνει μόνο το δρομολόγιο των 5:30 το απόγευμα, ενώ Ωρωπός - Ερέτρια και Αρκίτσα - Αιδηψός θα γίνουν τα δρομολόγια των 5, 6 και 7 το απόγευμα. Στις γραμμή Βόλος-Σποράδες έγινε μόνο το δρομολόγιο στις 4 το απόγευμα.

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν, σύμφωνα με την ΑΝΕΚ LINES, τα σημερινά δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων ΕΛΥΡΟΣ και ΛΑΤΩ, που επρόκειτο να αναχωρήσουν στις 9.00 το βράδυ από Πειραιά για Χανιά, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών που αναμένονται από το βράδυ. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα πλοία θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 11/12/2013 στις 9.00 το βράδυ.

Η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε επίσης ότι το σημερινό δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου Πρέβελης από Ρόδο προς Χάλκη- Πηγάδια- Κάσο- Σητεία- Ηράκλειο θα παραμείνει ανεκτέλεστο.

Πάντως, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, συνιστάται να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πορθμεία της χώρας, ή τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Επίθεση στην εισπρακτική εταιρεία των υιών Σιούφα

epi8esi
Επίθεση στα γραφεία εισπρακτικής εταιρείας, που ανήκει στους υιούς του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης από ομάδα περίπου 15 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.
Η επίθεση έγινε στα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας που βρίσκεται στον Ταύρο και προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν τραυματίες.
Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Θανατηφόρο ατύχημα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας

atuxima
Ένας 37χρονος εργάτης στο πυρηνελαιουργείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, λίγο έξω από την Σπάρτη, έχασε την ζωή του σήμερα λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, όταν από άγνωστη αιτία έπεσε στο σιλό αποθήκευσης του ελαιοπυρήνα, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τον ελαιοπυρήνα και να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο άτυχος 37χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Το αστυνομικό τμήμα Σπάρτης που διεξάγει προανάκριση έχει διατάξει την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο καράβι στο Σύνταγμα

karavi
Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της το απόγευμα της Τρίτης, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να δίνει το σύνθημα για τη φωταγώγηση της πόλης.
Αυτή τη φορά αντί για δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος στολίστηκε ένα καραβάκι.
«Μη ξεχνάτε αυτές οι ημέρες είναι φωτεινές» είπε στους ελάχιστους, λόγω βροχής, παρευρισκόμενους ο κ. Καμίνης.
Σημειώνεται ότι οι  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Η Ντόρα ανέλαβε την έκθεση για τη βία σε βάρος χριστιανικών μειονοτήτων

dora
Την απόφαση να συνταχθεί έκθεση για τη βία σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων στον μουσουλμανικό κόσμο – και ιδιαίτερα στη Συρία – πήρε ομόφωνα το Συμβούλιο της Ευρώπης αναθέτοντας τη σχετική ευθύνη στη Ντόρα Μπακογιάννη.
Η βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είχε πάρει πρωτοβουλία για τις διώξεις που υφίστανται χριστιανοί σε διάφορες περιοχές και γενικότερα για τις ταραχές σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο που απειλούν με αφανισμό το χριστιανισμό.
Τον Ιούνιο κατατέθηκε ψήφισμα, για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή.
Το ψήφισμα συνυπέγραψαν όλοι οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, 20 αρχηγοί εθνικών αντιπροσωπειών και πάνω 150 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων βουλευτών.
Στη σημερινή συνεδρίαση ο βουλευτής του AKP Μελβούτ Τσαβούσογλου είπε ότι «η Ευρώπη είναι ένα χριστιανικό κλαμπ, το οποίο αντιδρά κάθε φορά που απειλούνται τα δικαιώματα χριστιανικών πληθυσμών».
Στον Τούρκο βουλευτή απάντησε η κ. Μπακογιάννη αναφέροντας ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας οργανισμός που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της Ευρώπης και της περιφέρειάς της» και τον κάλεσε χαρακτηριστικά να αφήσει «το γνωστό τροπάρι» και να δουλέψουν όλοι για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.


ΔΕΗ: Μέτρα προστασίας ευπαθών ομάδων

deh
Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας ευπαθών ομάδων με στόχο την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή τους – τα οποία αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου – η ΔΕΗ ΑΕ απέστειλε σήμερα ενημερωτική επιστολή στους Προέδρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της ΚΕΔΕ, κκ Ι. Σγουρό και Κ. Ασκούνη, προκειμένου να συσταθούν και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό οι κατά τόπους επιτροπές, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων.
Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ απέστειλε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατάσταση στην οποία περιλαμβάνονται οι κατά τόπους εκπρόσωποι της και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς επίσης και οι κατά τόπους εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ.
Παράλληλα ζήτησε, από τους δύο ανωτέρω Προέδρους την κατά το ταχύτερο δυνατό αποστολή:
· στοιχείων για τους εκπροσώπους των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων και
· των καταστάσεων συμπληρωμένων με όσους είχαν ενταχθεί την 1η Νοεμβρίου 2013 στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές των Περιφερειών και των Δήμων και στους οποίους είχε γίνει διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η επανασύνδεση τους.
Για την απρόσκοπτη και ταχύτερη λειτουργία των Επιτροπών και για τις άμεσες ενέργειες της ΔΕΗ ΑΕ και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ οι προαναφερόμενες καταστάσεις των πολιτών θα πρέπει να περιλαμβάνουν τηλέφωνα επικοινωνίας, αριθμό παροχής ή αντίγραφο λογαριασμού ρεύματος.
Στην ίδια επιστολή η ΔΕΗ προτείνει όπως οι Επιτροπές συνεδριάζουν στα κατά τόπους Καταστήματα της άμεσα με την παραλαβή των σχετικών καταλόγων.
Χωρίς τέλος επανασύνδεσης η επαναφορά της ηλεκτροδότησης
Οι καταναλωτές στους οποίους θα γίνει η επαναφορά της ηλεκτροδότησης δεν θα επιβαρυνθούν με το τέλος επανασύνδεσης, όπως διευκρίνισε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων.

ysterografa.gr

Απορρίμματα Δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης : Ουδέν μονιμότερον και νομιμότερον του προσωρινού!

Εμφάνιση ENPE OMILIA SYNEDRIO 2013.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                          Τρίπολη,10/12/13

Ένα ακόμη επεισόδιο στην συνεχιζόμενη, μη ορθολογική (επιεικώς), διαχείριση απορριμμάτων, της Πελοποννήσου είχαμε σήμερα.
Μία ακόμη κλασσική εφαρμογή του Ελληνικού πολιτικού/διοικητικού ρητού "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". 
Ιδιαίτερα δε στον τομέα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην χώρα μας όπου το μονιμότερο παγιώνεται και ως νομιμότερο...

Ένας νέος χώρος πολιτισμού και έκφρασης ξεκινάει τη λειτουργία του στην Κόρινθο - “Το Πρώτο Σκαλί”

Εμφάνιση afisa protoskali.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί  φίλοι,

σας ενημερώνουμε πως στην Κόρινθο δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος πολιτισμού και έκφρασης  Το Πρώτο Σκαλί”, στο οποίο θα λειτουργήσουν:

Παρουσίαση από το Συνέδριο στο Λουτράκι "Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σταυροδρόμι Κρίσιμων Εξελίξεων: Πολιτικές, Στρατηγικές Επιλογές και Προοπτικές"- 8 Δεκ. Β.Μπαλάφας

 
Από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, μέχρι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι, στο χώρο του Club Hotel Casino Loutraki, το Συνέδριο με θέμα "Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σταυροδρόμι Κρίσιμων Εξελίξεων: Πολιτικές, Στρατηγικές Επιλογές και Προοπτικές" από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).


Παρουσίαση :




Βασίλης Μπαλάφας

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Απαραίτητη η ενιαία προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου»

Εμφάνιση DSC_2979.jpg


«Από την πρώτη στιγμή επενδύσαμε με επιθετική πολιτική πάνω στη δημιουργία μιας ισχυρής διακριτής ταυτότητας της «Πελοποννήσου», όχι μόνο για τα αγροτικά μας προϊόντα, αλλά κυρίως για το τουριστικό μας προϊόν» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στους εκπροσώπους του τουρισμού της Πελοποννήσου, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν προκειμένου να του γνωστοποιήσουν την πρωτοβουλία τους για ένωση των δυνάμεών τους, στον «Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου» (Τ.Ο.Π.) προκειμένου ενιαία να προωθείται ο τουρισμός της Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2013.
«Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής μας ήταν η Πελοπόννησος να ενταχθεί στο σχεδιασμό μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, όταν πριν από τρία χρόνια βρισκόταν στην αφάνεια» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και χαιρέτισε με ικανοποίηση την πρωτοβουλία δημιουργίας αυτού του φορέα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον κύριο εταίρο της προσπάθειας προβολής του τουρισμού της Πελοποννήσου».
«Στόχος μας είναι, αφενός να μην αποδομήσουμε τη σύσταση του υπάρχοντος τουρισμού στην Πελοπόννησο και, αφετέρου, να εφαρμόσουμε μια στρατηγική ανάπτυξης στοχευμένου θεματικού τουρισμού» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσφερε τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τα πρώτα βήματα του οργανισμού αυτού.
Οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου τόνισαν την αναγκαιότητα ενιαίας προβολής της «Μυθικής Πελοποννήσου» για τη διαμόρφωση μιας συγκριμένης τουριστικής ταυτότητας, καθώς και την πρόθεσή τους να συμβάλλουν στη διαμόρφωση σύγχρονων τουριστικών υποδομών, αποτελώντας τον βασικό σύμβουλο και των δύο Περιφερειών, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.
«Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε τον πρώτο διαπεριφερειακό οργανισμό για τον τουρισμό στην Ελλάδα, ενώνοντας τις δυνάμεις και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» δήλωσε ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π. κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος και εκπρόσωπος της Αρκαδίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι της Λακωνίας κ. Δημήτριος Πολλάλης, της Κορινθίας κ. Δημήτριος Παππάς, της Αργολίδας κ. Πέτρος Κουτσόπουλος, της Αχαΐας κ. Δημήτρης Διαμαντόπουλος, της Ηλείας κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος δήλωσαν ότι «η προσπάθειά μας αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ανάγκης μας για συνεργασία και ένωση δυνάμεων για να αναπτύξουμε ισόρροπα το τουριστικό μας προϊόν».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε τέλος στη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Σωματείο Διάζωμα και τον κ. Σταύρο Μπένο, για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου προγράμματος για τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών, με σημεία αναφοράς τα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου και συμπράττουσες τις τοπικές κοινωνίες.    

Συνέλαβαν τους ληστές της Ν. Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών στο Ζευγολατειό

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε σταθμευμένα και διερχόμενα οχήματα, ενώ από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών, οι οποίες έγιναν στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών.
Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, με Εντάλματα Σύλληψης του Ανακριτή Κορίνθου, πρωινές ώρες χθες (9.12.2013), στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 16, 23, 34 και 23 ετών.
Σε βάρος τους, καθώς και ενός ακόμα 22χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε σταθμευμένα και διερχόμενα οχήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών.
Σύμφωνα με τη μεθοδολογία τους, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν κυρίως τις βραδινές ώρες και έβαζαν στο στόχο τους σταθμευμένα οχήματα, είτε ακινητοποιούσαν διερχόμενα επί της Εθνικής Οδού, τοποθετώντας μεταλλικά αντικείμενα στο οδόστρωμα ή έκαναν επίθεση στους οδηγούς τους με οπλισμό ή με χρήση βίας.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών, σε διάφορα σημεία της Εθνικής Οδού:
Την 1.9.2013 το βράδυ, στο 95ο χλμ, σε χώρο στάθμευσης οχημάτων, αφού αρχικά πλησίασαν σταθμευμένο όχημα, στο οποίο επέβαινε 54χρονος ημεδαπός, με την απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
Την 2.9.2013 το βράδυ, στο 95ο χλμ, αφού αρχικά ακινητοποίησαν όχημα που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.
Την 6.9.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 96ο χλμ, αφού αρχικά ακινητοποίησαν όχημα στο οποίο επέβαινε 39χρονος ημεδαπός, με την απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.
Την 19.10.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 103ο χλμ, αφού αρχικά πλησίασαν σταθμευμένο όχημα, στο οποίο επέβαινε 61χρονος ημεδαπός, με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα.
Την 5.12.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 93ο χλμ, αφού αρχικά ακινητοποίησαν όχημα στο οποίο επέβαινε 66χρονος ημεδαπός, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το οποίο αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του συνεργού τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρούλας Σαμαϊλίδου στο Ξυλόκαστρο

Οι εκδόσεις ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ και το Θεατρικό Εργαστήρι» του Δήμου Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με τη Δημοτική βιβλιοθήκη Ξυλοκάστρου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Παναγίας Φανερωμένης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρούλας Σαμαϊλίδου....
Η γειτονιά των Ονείρων

την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης.

Παρουσιάζει η dr Γεωργία Ζαφειροπούλου, κοινωνική λειτουργός
Απόδοση κειμένων:
Μαριλένα Κοντογιάννη – Ανδρέας Δαούσης – Ελένη Κορωνιώτη
Μουσική επιμέλεια και εκτέλεση:
Ανδρέας Χασάπης, Δ/ντής Μουσικής Σχολής Θεόρβη

Με την παρουσία σας θα τιμήσετε την εκδήλωση μας.

Μεταξύ άλλων στο χθεσινό ΔΣ...

Στο χθεσινό ΔΣ, μεταξύ άλλων που είπα προ ημερησίας διάταξης για το καθεστώς που μας διοικεί, αναφέρθηκα και στην απαράδεκτη τοποθέτηση του δημάρχου που θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο.

Συγκεκριμένα:


Στις 16/11/2013, παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης οργανώνει την προβολή της ταινίας "Ο μεγάλος δικτάτορας" του Τσάρλι Τσάπλιν, όπου αντί για εισιτήριο θα μαζεύαμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στο δημοτικό συμβούλιο της 13/11/2013 το ανακοινώνω στο σώμα και καλώ όλο το ΔΣ να έρθει και να στηρίξει την προσπάθεια. Λίγο αργότερα ο δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος λέει τα παρακάτω και κατακεραυνώνει τον "απόντα" σύμβουλο της Συμπολιτείας από άλλη εκδήλωση που έγινε για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Λογική καμία. 
Μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια: Δεν έλειπα από εκείνη την εκδήλωση. Εκεί ήμουν οικογενειακώς και με πολλούς φίλους. Αλλά πες ότι έλειπα και δεν ήμουν εκεί, τι θέλει να πει ο άρχοντας; Έλεος και καλή λευτεριά!!!

ΔΣ 13/11/2013

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: "Ακούσαμε ότι γίνεται μια κινηματογραφική ταινία την Κυριακή, αλλά έχει προηγηθεί άλλη εκδήλωση υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου που ο αναγγέλων την καινούρια εκδήλωση απουσίαζε. Δεν ήταν. Έτσι είδα εγώ. Θα μου πεις γιατί προσωποποιείς κάποια πράγματα; Μαααα! Εντάξει! Δηλαδή όταν κάνει ο δήμος δε χαιρόμαστε κι ας είναι για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Όταν κάνουμε εμείς είναι όλα καλά. Όχι κύριε, εδώ θα τα λέμε όλα. Υποκρισίες κι αυτά, καταλάβατε;

Μας ανακοίνωσαν μια εκδήλωση, πολύ ωραία και πρέπει να πάμε και να πάτε όλοι σας, συγχαρητήρια, υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Όταν έγινε όμως η αντίστοιχη του δήμου σε συνεργασία με τους θαυμάσιους εξαιρετικούς συμπολίτες μας του εθελοντές της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κάποιοι απουσίαζαν και τώρα βγαίνουν στο βήμα και καλούν όλους τους άλλους. Δεν έχει μεγάλη σημασία, αλλά ας το πούμε κι αυτό, έτσι; Δεν μπορεί σήμερα κανείς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του".




Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: ο χιονιάς έρχεται απόψε! Κρύο, χιόνια και άνεμοι 10 μποφόρ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: ο χιονιάς έρχεται απόψε! Κρύο, χιόνια και άνεμοι 10 μποφόρ
 Ο χιονιάς μας επισκέπτεται και με τη... βούλα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, που το μεσημέρι της Τρίτης εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Η επιδείνωση έρχεται από σήμερα το βράδυ κι από τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
 Από το απόγευμα, ακόμη και περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο θα χιονίσει, δηλαδή στα χωριά του Πηλίου, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, νοτιότερα στην Αττικοβοιωτία σε όλα τα βουνά, στη Στερεά Ελλάδα δηλαδή στον Παρνασσό, στην Γκιώνα, στον Ελικώνα στο Καλλίδρομο, στην Οίτη και στα Βαρδούσια καθώς επίσης στην Εύβοια στη Δίρφη.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ

Α) Σήμερα Τρίτη (10-12-2013):

1. Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στα ανατολικά θα ενισχυθούν βαθμιαία στα 8 με 9 και τη νύχτα στα 10 μποφόρ.
2. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικές και βόρειας χώρας (υψόμετρο στα βόρεια από 400 μέτρα και στα υπόλοιπα πάνω από τα 600 μέτρα).

Β) Αύριο Τετάρτη (11-12-2013):

1. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) θα πνέουν με ένταση 8 με 10 μποφόρ.
2. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα) καθώς και στα ορεινά-ημιορεινά των νησιών. Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές.
3. Κατακόρυφη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία (6 με 8 βαθμούς)

Την Πέμπτη (12-12-2013) και την Παρασκευή (13-12-2013) παρά την εξασθένηση των ανέμων, θα παραμείνει τσουχτερό το κρύο και θα σημειώνεται παγετός που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.

Nelson Mandela: Αθάνατος! Η Νότια Αφρική αποχαιρέτισε τον Μαντίμπα της

Nelson Mandela: Αθάνατος! Η Νότια Αφρική αποχαιρέτισε τον Μαντίμπα της
«Ζήτω ο Νέλσον Μαντέλα». Μια φράση που ακούστηκε πολλές φορές στη διάρκεια της 4ωρης τελετής, στο στάδιο Soccer City του Σοβέτο στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η Νότια Αφρική αποχαιρέτισε τον «πατέρα» της.

Για τους Νοτιοαφρικάνους, η βροχή την ημέρα της κηδείας κάποιου είναι ευλογία. Σημαίνει πως οι θεοί τον περιμένουν στον παράδεισο. Ο λαός της Νότιας Αφρικής δε θα μπορούσε να φανταστεί τίποτα καλύτερο για την ημέρα που θα αποχαιρετούσε το πιο άξιο τέκνο της, εκείνον που την έβγαλε από το σκοτάδι του απαρτχάιντ.

Με τα μπλε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άντερλεχτ

blue1
Με τη μπλε εμφάνιση θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός το βράδυ στο Καραϊσκάκη για το σημαντικό παιχνίδι με την Αντερλεχτ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Champions League. Tην ίδια δηλαδή εμφάνιση με την οποία νίκησε 0-3 στις Βρυξέλλες τη σημερινή του αντίπαλο.

Το “Έθνος” συνεχίζει το… κυνήγι της Χρυσής Αυγής

Ethnos
Το “Έθνος”, η ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα, που ξεχώρισε εδώ και μήνες με διαδοχικές αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής ως “εγκληματική οργάνωση”, όπως την καταδιώκουν οι αρχές, συνεχίζει και σήμερα το… κυνήγι κατά της εθνικιστικής οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιακού.
Με βασικό πρωτοσέλιδο και με αναλυτικό ρεπορτάζ στις σελίδες 16-19, το σημερινό “Έθνος” κάνει λόγο για τη Χρυσή Αυγή “χωρίς κουκούλες”, αποκαλώντας τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης “ναζιστές, εγκληματίες και Κου Κλουξ Κλαν”.
Το ρεπορτάζ του “Έθνους” περιλαμβάνει φωτογραφίες και έγγραφα ντοκομέντα, ενώ μεταξύ άλλων παρουσιάζει τον Ηλία Κασιδιάρη ως “εκπαιδευτή στα τάγματα εφόδου”.

Σύγκλητος: Να αρχίσουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

panepistimioathinon1
Η Σύγκλητος στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της, την οποία συγκάλεσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης, αποφάσισε  να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Καποδιστριακό την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να διασωθεί το εξάμηνο.
«Ζητούμε από τα τμήματα, όλες τις συνιστώσες του πανεπιστημίου και το υπουργείο να βοηθήσουν για να ξεκινήσει η διδασκαλία στς 16 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική οδός για την άρση του αδιεξόδου» τόνισε ο κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλης Τσινισιζέλης  και συμπλήρωσε: σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης.
«Ο στόχος είναι να ανοίξει το εξάμηνο εάν αυτό είναι εφικτό» πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της διαθεσιμότητας. «Πρέπει να αρθούν οι τεχνικές δυσκολίες ώστε να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους» κατέληξε ο κ.Τσινισιζέλης, εκφράζοντας την ελπίδα να φτάσει το μήνυμα της συγκλήτου στους απεργούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ.
«Πήραμε μια καθαρή απόφαση, η οποία περιγράφει σαφώς την κατάσταση» σημείωσε, από την πλευρά της, η Ελένη Καραμαλέγκου, πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του ιδρύματος.
«Η απόφαση είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος» σημείωσε, προσθέτοντας ότι για να γίνει αυτό απαιτείται μια ουσιαστική συζήτηση σε ήπιο κλίμα. Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι το εξάμηνο μπορεί να σωθεί «χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Τον Όλι Ρεν θα συναντήσει ο Τσίπρας στο Στρασβούργο

Tsipras20Συναντήσεις με τον επίτροπο Όλι Ρεν και ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αξιολόγηση της τρόικας, θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το επόμενο διήμερο, Τετάρτη και Πέμπτη, στο Στρασβούργο.
Ειδικότερα, αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους συνεισηγητές της Έκθεσης Αξιολόγησης για την τρόικα (Troika Inquiry Report), ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (ΕΣΚ).
Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τη σκιώδη εισηγήτρια της εν λόγω έκθεσης για τους Φιλελεύθερους, Σιλβί Γκουλάρ και αμέσως μετά με την ομάδα της GUE/NGL (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Αριστερά των Πρασίνων των Βόρειων Χωρών) που παρακολουθεί το Troika Report: Τον σκιώδη εισηγητή Γιούργκεν Κλούτε (Die Linke), τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΚ, Μαζίζα Ματίας (Bloco), Τόμας Ηέντελ (Die Linke) και τον εισηγητή γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του ΕΚ, Χέλμουτ Σόλτζ (Die Linke).
Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Τσίπρα θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με τον σκιώδη εισηγητή για τους Πράσινους, Φιλίπ Λαμπέρ.
Εξάλλου, την Πέμπτη, στις 12:00, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν.

ysterografa.gr

Αιχμές Νικήτα για το αντιρατσιστικό

nikitas2
Με μια ανάρτηση στο facebook ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε αιχμές για την ματαίωση της δεύτερης ανάγνωσης του αντιρατιστικού νομοσχεδίου.
Ο πρώην δήμαρχος Αθηνών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι αν στη διάτυπωση του άρθρου 2 «στα περί γενοκτονιών» δεν αναφερθεί η φράση «οι εγκριθείσες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δηλαδή Ελλήνων, Ποντίων και Αρμενίων» τότε δεν πρόκειται να περάσει το άρθρο.
«Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν προβαίνει, για ακόμη μία φορά, σε προκλητικές δηλώσεις σε ότι αφορά την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ξαφνικά ματαιώθηκε η -προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στις 4 μ.μ.- δεύτερη ανάγνωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Υπενθυμίζω την κατηγορηματική αντίθεση του συνόλου σχεδόν της ΚΟ της ΝΔ στη διατύπωση του άρθρου 2 «στα περί γενοκτονιών», χωρίς να αναφέρεται η φράση «οι εγκριθείσες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δηλαδή Ελλήνων, Ποντίων και Αρμενίων».
Θέλω να πιστεύω, ότι η -χωρίς πειστική εξήγηση- αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής δεν σχετίζεται με τις φήμες που κυκλοφορούν ότι αυτό συνέβη εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα.
Όπως και να έχει όμως, αν δεν προστεθεί η φράση «γενοκτονίες όπως αυτές καθορίστηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο», το άρθρο δεν πρόκειται να ψηφιστεί…», έγραψε στο facebook ο κ. Κακλαμάνης.

ysterografa.gr

Ο Ομπάμα… φλερτάρει, και η Μισέλ… τον τσεκάρει (photo)

Obama-Michelle
Μπορεί και είναι η φωτογραφία της ημέρας από την επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα στο Γιοχάνενσμπουργκ, με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Μόνο που δεν είναι εκείνη που καταγράφει την ιστορική πλέον χειραψία του με τον ηγέτη της Κούβας Ραούλ Κάστρο, που έγινε αμέσως πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ. Αλλά τον δείχνει να… φλερτάρει με την πρωθυπουργό της Δανίας,  Χέλε Θόρνινγκ Σμιτ, στη γοητεία της οποία είχε δυσκολευτεί, όπως αναμενόταν, να… συγκρατηθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την πρώτη φορά που συναντήθηκε μαζί της.
Το “θέμα” της φωτογραφίας ωστόσο είναι το βλοσυρό βλέμμα της Μισέλ Ομπάμα, καθώς η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ “τσεκάρει” τον σύζυγό της, και κάθε άλλο παρά ευτυχισμένη δείχνει.

Η χειραψία του Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο (photo)


Barack-Obama-Raul-Castro
 Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τη Μισέλ Ομπάμα στο γήπεδο του Γιοχάνενσμπουργκ για την τελετή μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα, δεν παρέλειψε να σφίξει το χέρι του ηγέτη της Κούβας Ραούλ Καστρό.
Η χειραψία φυσικά… σκανδάλισε τον τηλεοπτικό φακό, και το σχετικό στιγμιότυπο κάνει τον γύρο του κόσμου, μέσω του τηλεοπτικού δέκτη αλλά και των κοινωνικών δικτύων.

Ο Σημίτης ως "ευχή και κατάρα" της Κεντροαριστεράς

Kostas-Simitis-Evangelos-Venizelos
Twitter@EmOikonomidis
Ας ξεπεράσουμε το προφανές οξύμωρο, του… πως κατάφεραν να χωρέσουν σε μια αίθουσα 800 ατόμων, 2.000 ή και 3.000 ακόμη άνθρωποι, όπως αναφέρουν σήμερα τα σχετικά ρεπορτάζ. Και ας σταθούμε στην ουσία.
Η επανασυσπείρωση του χώρου της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ομογενοποίηση των δυνάμεών της, αποτελούν πολιτική αναγκαιότητα. Όχι μόνο για τον πλουραλισμό ιδεών και αφηγήσεων, αλλά και για να υπάρξει ένα μεγαλύτερο “νοικοκύρεμα” στη διάταξη των υπαρχουσών πολιτικών δυνάμεων, αντί να αναλίσκονται σε κατακερματισμό και προσωπικές διαδρομές που δεν προσφέρουν αλλά μάλλον αφαιρούν από το εθνικό μέλλον.
Στον χώρο της Αριστεράς σεργιάνιζαν πάντοτε “ανήσυχα” μυαλά. Μόνο που τις περισσότερες φορές δεν μπορούσαν να εξελίξουν αυτές τις ανησυχίες σε πλειοψηφικό ρεύμα που να αγγίζει, να αφορά και να συναρπάζει την ελληνική κοινωνία, ρεύματα και τάσεις πέρα και πάνω από πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες. Η ψήφος ως στιγμιαία εκδήλωση προτίμησης άλλωστε, είναι κάτι το τελείως διαφορετικό από τις βαθιές ιδεολογικές πεποιθήσεις ή τις αντίστοιχες κομματικές προτιμήσεις.
Η απόπειρα επανασυσπείρωσης της ελληνικής Κεντροαριστεράς στα πρότυπα μιάς “Ελιάς”, έρχεται τη στιγμή που η ιταλική Κεντροαριστερά εξέλεξε με θυελλώδη ποσοστά ως ηγέτη τον χαρισματικό δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι. Και η σύγκριση είναι εκκωφαντική, όταν… στα δικά μας τα φώτα πέφτουν στον Κώστα Σημίτη.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επί οκταετία πρωθυπουργός εξακολουθεί να παραμένει σημείο αναφοράς για τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Μόνο που μοιάζει να σεργιανίζει ως… ευχή και κατάρα, την ίδια στιγμή. Είναι προφανές ότι στο όνομα του “εκσυγχρονισμού”, διεκδικεί την πατρότητα πολιτικών, συμπεριφορών καθώς και προσώπων, που σήμερα φαντάζουν… ορφανά.
Απ’ την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν ο Κώστας Σημίτης έγινε ο πρώτος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τον ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου, κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές του 1996 και του 2000, όχι επειδή μετακίνησε το Κίνημα στα αριστερά του Κέντρου. Αλλά… στα δεξιά, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται η εκλογική δεξαμενή του μεσαίου χώρου.
Μιλώντας λοιπόν για την Κεντροαριστερά του μέλλοντος, είναι μάλλον οξύμωρο να επικαλείται κανείς τον Κώστα Σημίτη. Πόσο μάλλον να επιχειρεί να τον αξιοποιήσει ως συνεκτικό στοιχείο και παράγοντα επίσπευσης των εξελίξεων.
Κάπου εκεί, η Κεντροαριστερά σκοντάφτει. Το νέο δεν μπορεί να προκύψει από το χθες. Πόσο μάλλον όταν το χθες αυτό είναι φθαρμένο. Ή έστω… μακέτο!

ysterografa.gr

Η νέα ΚΥΑ για την απογραφή: Στη λίστα «ό,τι πετάει και κινείται» στο Δημόσιο

Στη διεύρυνση της απογραφής των εργαζόμενων στο Δημόσιο προχωράει η κυβέρνηση με ΚΥΑ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Με την ΚΥΑ η οποία τροποποιεί παλαιότερη (από το 2010) ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με θέμα «Απόγραφή του πάσης φύσεως προσωπικού του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού» εντάσσονται στην απογραφή:
-Τα μέλη της Κυβέρνησης και οι Υφυπουργοί, οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, το προσωπικό της Βουλής και οι Ειδικοί και Επιστημονικοί Συνεργάτες των Βουλευτών».
-Τα φυσικά πρόσωπα που απασχολούνται στο δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιουδήποτε τύπου σύμβαση μίσθωσης έργου ή παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή έμμισθης εντολής.
-Το πάσης φύσεως προσωπικό που λαμβάνει με καθοιονδήποτε τρόπο κάθε είδους αποδοχές ή πρόσθετες αμοιβές, ή αποζημιώσεις και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία καταβαλλόμενες απολαβές από το Ελληνικό Δημόσιο. Σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις της πρακτικής άσκησης, η αποζημίωση λόγω δικαστικής απόφασης, οι θεραπαινίδες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι υπότροφοι και οι αντιρρησίες συνείδησης».
-Τα φυσικά πρόσωπα που μισθοδοτούνται ή λαμβάνουν πάσης φύσεως αποδοχές ή πρόσθετες αμοιβές ή αποζημιώσεις ή με οποιαδήποτε άλλη ονομασία απολαβές και συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση ή σύμβαση εργασίας ή έργου με τους φορείς του δημόσιου τομέα που ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28/Α΄), όπως ισχύει, εκτός των φορέων που υπάγονται στο Κεφάλαιο Β΄ του Νόμου 3429/2005 (ΦΕΚ314/Α/2005).»
Η ΚΥΑ 

aftodioikisi.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «Στόχος μας η σύζευξη ευρυζωνικότητας και επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Εμφάνιση DSC_2985.jpg


Τη χρήση των νέων τεχνολογιών σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση της ευρυζωνικότητας για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας σε συνάρτηση με το αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της ημερίδας για την ενημέρωση των παραγωγικών φορέων για τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων από την Κοινωνία της Πληροφορίας, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Προέδρου της Κοινωνίας της Πληροφορίας κ. Αντώνιου Ιωαννίδη, που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ



Τα επίσημα πρακτικά της ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής, του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στο νομοσχέδιο για τους κλειστούς αυτοκινητόδρομους.

«ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Θα μου επιτρέψετε, πριν μπω στο θέμα το οποίο αφορά την υπόθεση του νομοσχεδίου που κουβεντιάζουμε, να θέσω ένα εθνικό θέμα, διότι ο Ερντογάν εκτρέπεται πλέον.

Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε ομιλία που έκανε σήμερα στην Κεσσάνη, δίπλα στα σύνορα με τον Έβρο, είπε επί λέξει - για να καταλάβουμε ότι τον έχουμε αφήσει ανεξέλεγκτο με τα ζεϊμπέκικα και με τις «κουμπαριές»  - ότι γι’ αυτούς, τους Τούρκους, «η Θράκη είναι ταυτόχρονα και... Θεσσαλονίκη (!), είναι ταυτόχρονα και Κομοτηνή και Ξάνθη και έμπλεξε και πόλεις της Βουλγαρίας και των Σκοπίων.

Β.Οικονόμου vs Μ.Ρεπούση για τη γενοκτονία των Ποντίων

Πεδίο μάχης λίγο έλειψε να κάνει την περασμένη Τετάρτη την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ το θέμα των γενοκτονιών.
Τους τόνους ανέβασε ο Β. Οικονόμου, ο οποίος τόνισε με έντονο ύφος ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη πλέον καμία τοποθέτηση που θα θέτει υπό αμφισβήτηση τη γενοκτονία των Ποντίων. Η Μ. Ρεπούση, στην οποία ήταν προφανές ότι αναφερόταν, σήκωσε το γάντι και του είπε ότι θα του συστήσει κάποια βιβλία να διαβάσει. Η συζήτηση πήγε να πάρει φωτιά, ο Οικονόμου ανταπάντησε «δεν είμαι φοιτητής σου για να μου υποδεικνύεις συγγράμματα», αλλά τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με παρέμβαση του Σπ. Λυκούδη.

Ποια είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη που θα διαγράψει η εφορία


015D2EC24B0B102C47774738F1CB19B4
Στην αποσαφήνιση ότι για το χαρακτηρισμό των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο ως ανεπίδεκτων είσπραξης πρέπει αποδεδειγμένα να έχουν εξαντληθεί σωρευτικά όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό πηγών αποπληρωμής και αναγκαστικής είσπραξης, χωρίς να έχει επιτευχθεί η πλήρης εξόφληση των οφειλών προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα:

Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτο το ΠΑΣΟΚ

sam293812321

Με την τρόικα να πιέζει και για άλλα αντιδημοφιλή μέτρα, με τους φόρους να εξαφανίζουν το εισόδημα όσων ακόμη διαθέτουν, με τα κοινωνικά μέτωπα ανοικτά και με ελάχιστα περιθώρια αναστροφής του κλίματος, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα να βάζει πλώρη εκλογικής νίκης, όποτε κι αν στηθούν κάλπες.
Το κόμμα της Αριστεράς μπορεί να μην διαμορφώνει προϋποθέσεις αυτοδυναμίας, παρά τα λεγόμενα των στελεχών του, ή να μην εκμεταλλεύεται εκλογικά την ασκούμενη πολιτική λιτότητα αλλά, σύμφωνα με τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μοιάζει να αποκτά σαφή διαφορά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλη πυραμίδα και στην Ελλάδα… Εμπλοκή διάσημων Ελλήνων

f4bfdf322b2a91f575bf5f764f5ed7e3_L

Είναι αποδεδειγμένο ότι σε περιόδους γενικευμένης οικονομικής δυσκολίας, οι άνθρωποι που βλέπουν τα εισοδήματά τους να χάνονται ή να μειώνονται σημαντικά, επιζητούν το λεγόμενο εύκολο κέρδος.,
Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι σε περιόδους οικονομικών κρίσεων μερικοί τομείς, όπως ο τζόγος, ανθίζουν. Παράλληλα, πολλές είναι και οι «ευκαιρίες» που μας κτυπούν την πόρτα και πατούν στην ανάγκη μας να επαναφέρουμε την χαμένη μας καλοπέραση. Μια από αυτές, και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στη βάση «πυραμιδικών» συστημάτων.

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Πόσο ωραία ακούγεται για να είναι αληθινή, τη στιγμή που στην εποχή μας η φτώχεια παράγεται με εκρηκτικούς ρυθμούς και ο νέος πλούτος συσσωρεύεται σε ολοένα  και λιγότερους.
Πόσο προσβάλλεται η αξιοπρέπεια των πολιτών όταν οι πολιτικές που εφαρμόζονται παραβιάζουν το άρθρο 2 του Συντάγματος περί σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου.
Πόσο υποκριτικό αλλά και προκλητικό είναι το γεγονός από τη μια πλευρά να υπάρχει πλούτος αφορολόγητος και από την άλλη να μιλάμε για ίσες υποχρεώσεις (άρθρο 4 Συντάγματος) και για αναλογικότητα των υποχρεώσεων και των ευθυνών (άρθρο 25 Συντάγματος). 
Κατά τον Αριστοτέλη, δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων».

Πέτρος Τατούλης «Με το σχεδιασμό μας έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες»



 
«Εξαρχής δήλωσα ότι θα στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και ζήτησα από τον Υπουργό Εσωτερικών, τις 150.000 ευρώ να τις διαθέσει αλλού γιατί το ποσό αυτό σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να επουλωθούν οι πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Άργος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας σε επερώτηση για τις πρόσφατες πλημμύρες και πρόσθεσε ότι «για να αποκατασταθούν οι ζημιές σε τρία γεφύρια και σε δύο μεγάλα τεχνικά έργα το κόστος ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ιδιαίτερα ότι «με το σχεδιασμό και την προνοητικότητά μας έχουμε εκ των προτέρων εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι «τη στιγμή που καμία άλλη Περιφέρεια δεν έχει Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εγκρίθηκε ΠΔΕ 20 εκατομμυρίων, ενώ πήραμε προέγκριση άλλων 40 εκατομμυρίων για τις υποδομές».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο κόστος αποκατάστασης και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υπέστησαν ζημιές, όπως στην Τριφυλία όπου απαιτούνται πάνω από 2 εκατομμύρια, αντίστοιχα στο Μελίσσι και τη Λυκοποριά, αλλά και στην Κυνουρία και την Κορινθία.
«Κάνουμε το έργο μας και έχουμε απαντήσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται σε δύσκολους καιρούς» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Κι’ αν οι ευρωεκλογές εξελιχθούν σε ευρωδημοψήφισμα;

Γράφει ο
Προκόπης Παυλόπουλος
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πολίτες της εισέρχονται στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές.  Κι όπως δείχνουν τα πράγματα, τις πιο κρίσιμες στη διαδρομή του θεσμού, μιας και το διακύβευμά τους είναι αυτό τούτο το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης και, συνακόλουθα, της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η διαπίστωση αυτή δεν είναι –το αντίθετο μάλιστα- υπερβολική, αν αναλογισθεί κανείς τις πρωτόγνωρες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, υπό τις οποίες θα διεξαχθούν οι προσεχείς ευρωεκλογές:  Η Γερμανία κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό πεδίο –ευλόγως μπορεί κανείς να κάνει λόγο για περίοδο «γερμανικής ηγεμονίας» στην Ευρώπη- αφού για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά δρώμενα δεν έχει ν’ αντιμετωπίσει κάποιο στιβαρό πολιτικό αντίβαρο. Μ’ αποτέλεσμα να επιβάλει ανέτως μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, η οποία οδηγεί, σχεδόν νομοτελειακώς, σε μιαν αντίστοιχη οικονομική –και όχι μόνο- «γερμανοποίηση» της Ευρώπης.