Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Στουρνάρας: Οι φοιτητές δικαιούνται επίδομα θέρμανσης αρκεί...

Γ. Στουρνάρας: Οι φοιτητές δικαιούνται επίδομα θέρμανσης αρκεί...
Οι φοιτητές μπορούν να πάρουν το επίδομα θέρμανσης εφόσον δεν είναι προστατευόμενα μέλη και πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που αναφέρονται στην υπουργική απόφαση για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Αυτό προκύπτει από έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, στην απάντησή του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 2 Δεκεμβρίου, «σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 της Δ33 5037619 ΕΞ/18.10.2013 υπουργικής απόφασης, εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, μεταξύ άλλων, τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση της Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Επομένως, οι φοιτητές δύνανται να λάβουν το εν λόγω επίδομα, εφόσον δεν είναι προστατευόμενα μέλη και πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις της προαναφερθείσας απόφασης».

Ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει πάντως ότι το ύψος της δαπάνης σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού θα ανέλθει στο ποσό των 170 εκατ. ευρώ το 2013, των 190 εκατ. ευρώ το 2014 και των 210 εκατ. ευρώ από το 2015 και εφεξής.

Ο υπουργός Οικονομικών θυμίζει ταυτόχρονα ότι έχει γίνει διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, «γεγονός που καταδεικνύει ότι η Πολιτεία μεριμνά για τη στήριξη των καταναλωτών πετρελαίου στο μέτρο των δημοσιονομικών απαιτήσεων και δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας».

newsit.gr

H νέα Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.
Από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο εκλέχθηκαν οι:
 ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, ΠΙΕΡΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑΣΟΣ , ΤΣΗΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,  ΚΑΛΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ, ΡΙΣΚΑ ΜΑΙΡΗ, ΡΟΚΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΟΦΙΝΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΠΡΕΝΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΔΕΒΒΕΣ ΣΤΑΘΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ, ΔΗΜΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΤΕΚΝΟΥ ΝΑΤΑΣΑ, ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΟΥ ΕΥΗ, ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΜΠΙΤΣΑΚΟΥ ΣΟΥΛΑ και ΠΑΝΤΑΖΗ ΑΙΜΙΛΙΑ.
Επίσης από το ψηφοδέλτιο «Όχι Πειραματισμοί, Ενότητα με αρχές» εκλέγεται ο Γιώργος Λιούντρης.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ.....Απόπειρα αυτοκτονίας της Β. Σταμάτη μέσα στις φυλακές!!!

Όπως μετέδωσε λίγο πριν τις 7μμ η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ... ...η Βίκυ Σταμάτη (λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό υπνωτικών χαπιών) αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το απόγευμα της Πέμπτης μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, λίγο αφότου πληροφορήθηκε ότι πρόκειται να μεταχθεί στις φυλακές της Θήβας.
 Η Βίκυ Σταμάτη έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του συζύγου της, από εξοπλιστικά προγράμματα και δεν της έχει δοθεί αναστολή στην έφεση. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, αναφέρει: «Απόπειρα αυτοκτονίας, λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό τοξικών υπνωτικών χαπιών, έκανε η εντολέας του γραφείου μας και σύζυγος του πρώην αντιπροέδρου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Τσοχατζοπούλου».
 »Η κυρία Τσοχατζοπούλου, μόλις της ανακοινώθηκε ότι μεταφέρεται από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στις γυναικείες φυλακές Θηβών, εισρόφησε μεγάλο αριθμό υπνωτικών χαπιών και αμέσως μετά, με επιμέλεια του ιατρείου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού και από εκεί στο Θριάσειο νοσοκομείο, όπου εισήχθη για νοσηλεία μετά την παροχή κατεπειγουσών ιατρικών υπηρεσιών. Όπως είναι γνωστό, η κυρία Τσοχατζοπούλου νοσηλεύτηκε για μακρό χρονικό διάστημα και μέχρι πριν μια εβδομάδα στο Δημόσιο Ψυχιατρείο ΔΑΦΝΙ,
 ως πάσχουσα από βαριά κατάθλιψη με αυτοκτονικό σύνδρομο». »Είναι σοβαρό ερώτημα τίνος ήταν απόφαση μια κρατουμένη που νοσηλεύτηκε τους τελευταίους έξι μήνες, αρχικά για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου υπεβλήθη σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων αφαίρεσης όγκων από το στήθος, και μετά στο δημόσιο ψυχιατρείο με αυτοκτονικό σύνδρομο, να μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές Θηβών που δεν είναι κοντά σε κάποιο ειδικό νοσοκομείο απʼ αυτά που νοσηλεύτηκε και, το κυριότερο απʼ όλα, οι συνθήκες κρατήσεως σε καμιά περίπτωση δεν βοηθούν ούτε μια γυναίκα που τις αφαιρέθηκαν όγκοι, ούτε μια γυναίκα που νοσηλεύτηκε στο Δημόσιο Ψυχιατρείο με βαριά κατάθλιψη και αυτοκτονικό σύνδρομο». »Ως υπερασπιστές της κ. Τσοχατζοπούλου εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, γιατί μετά την άδικη μη αναστολή εκτέλεσης της επιβληθείσας ποινής, η οποία ήταν ίδια με άλλους κατηγορουμένους που είχαν σοβαρότερη ανάμιξη στην ίδια υπόθεση, των οποίων η εκτέλεση ποινής ανεστάλη, να ταλαιπωρείται από τέτοιες απάνθρωπες αποφάσεις».
 »Ως υπερασπιστές της κ. Τσοχατζοπούλου ερωτούμε κάθε υπεύθυνο γιατί ταλαιπωρείται η κ. Τσοχατζοπούλου μʼ αυτόν τον τρόπο, γιατί οδηγείται στον θάνατο. Η κ. Τσοχατζοπούλου δεν καταδικάστηκε με την ποινή του θανάτου αλλά με ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης για οικονομικό έγκλημα που κατηγορείται ότι διέπραξε ο σύζυγός της. Εκτός φυλακών βρίσκονται εκατοντάδες καταδικασμένοι, των οποίων η ποινή για σκληρά ποινικά αδικήματα και όχι για οικονομικό έγκλημα ανεστάλη μέχρι το εφετείο».

amanpoiare.blogspot.gr

Η «καρδιά» της Πελοποννήσου απο απόψε χτυπάει στο κέντρο της Αθήνα

Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων Τουρισμού και Πολιτισμού

«ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
eikona-allis-ekthesis-Syntagma
Ταξιδεύοντας… στους Μύθους, στις Γεύσεις και στα… Ποιήματα της Πελοποννήσου
Στο κέντρο της Αθήνας  χτυπάει η «καρδιά» της Πελοποννήσου, το τετραήμερο από σήμερα 5 μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2013 στο πλαίσιο της Έκθεσης Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού «Μυθική Πελοπόννησος». Η έκθεση, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, σε συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου, με τα Επιμελητήρια Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορίνθου, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, και Ηλείας.
Παραγωγοί από ολόκληρη την Πελοπόννησο θα εκθέτουν τα προϊόντα τους, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τα αγοράσουν σε προνομιακές τιμές.
Με άξονα την εξωστρέφεια, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύει τη συνεργασία αλλά και τις συνέργειες με τις παραγωγικές τάξεις της περιοχής και στοχεύει στη διεύρυνση της αγοραστικής δύναμης αλλά και στη διαφήμιση των Πελοποννησιακών προϊόντων. Στην έκθεση συμμετέχει ενιαία η Πελοπόννησος, στοχεύοντας στη συσπείρωση, η οποία μπορεί να αποτελέσει το μέσο, για την έξοδο από την κρίση.
Τα εγκαίνια της έκθεσης,  πραγματοποίησε σήμερα στις 18:30 από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη με την παρουσία προέδρων και μελών των Επιμελητηρίων.
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της έκθεσης, περιλαμβάνονται cooking show με παραδοσιακή μαγειρική της Πελοποννήσου αλλά και παρασκευή ζυμαρικών. Επίσης στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση του Πελοποννησιακού πρωινού, αλλά και άλλων προϊόντων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα,  συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικά χορευτικά συγκροτήματα των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου, ενώ  πραγματοποιήται μουσική βραδιά, παραδοσιακής μουσικής ανοιχτή στο κοινό.

Τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στις οικίες τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), στις οικίες τριών βουλευτών του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:...


Στην οικία του Παναγιώτη Ηλιόπουλου:

δύο φωτογραφικές μηχανές και δύο κινητά τηλέφωνα,
τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και usb,
φυσίγγιο πυροβόλου όπλου των 9 mm,
στυλό-ψηφιακή συσκευή και τηλεκάρτα,
ψηφιακή συσκευή mp3 και
φωτοαντίγραφο άδειας οπλοφορίας

Στην οικία του Γεωργίου Γερμενή:

τρία κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim,
φωτογραφική μηχανή, φορητός υπολογιστής, usb και i-pad,
δυο ψηφιακές συσκευές card reader
25 φυσίγγια κυνηγητικού όπλου και 2 κάλυκες κυνηγητικών φυσιγγίων,
175 φυσίγγια πυροβόλων όπλων και συγκεκριμένα (18) των 0,32 mm, (1) των 7,65 mm και (156) των 0,40 snw

Στην οικία του Ευστάθιου Μπούκουρα:

πιστόλι μάρκας CZ 9 mm με γεμιστήρα και 7 φυσίγγια 9 mm, που κατείχε νόμιμα,
καραμπίνα μάρκας BENELLI, που κατείχε νόμιμα,
36 κυνηγητικά φυσίγγια,
ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με κάρτα μνήμης,
ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο usb,
ψηφιακή συσκευή mp3 και δύο πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

*zougla

Αποκομένοι από το Δερβένι κάτοικοι των οικισμών Λαλέικα, Ροδιας και Μεντουριανίκων,ζητούν λύση στο προβλημά τους αλλά... λύση δεν βλέπουν

Αποκομένοι , απο τα κτήματά τους και προς το κέντρο του Δερβενίου , βρίσκονται κάτοικοι των οικισμών Λαλέικα, Ροδιας και Μεντουριανίκων , μετά την "καταστροφή" (απομάκρηνση) μικρού πρόχειρου γεφυριού , στο παρακείμενο Ζαχολίτικο ποτάμι από τη Δημοτική αρχή.
Το γεφύρι αυτό εξηπερετούσε , επί χρονια τους κατοίκους των παραπάνω οικισμών για να μεταβαίνουν στις εργασίες τους  από και προς το κεντρο του Δερβενίου ( Ιατρείο, Λαική αγορά, Εκκλησία, Σχολεία, αγορά , κτήματα κλπ)  σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά από την αμαξιτή οδο που τους συνδεει με το Δερβένι. μεσω της Π.Ε.Ο. με σχεδόν τριπλάσια απόσταση.
Οι κάτοικοι των οικισμών αυτών είναι ανάστατοι καθώς νέο γεφύρι δεν βλέπουν να κατασκευάζεται σε συντομο χρονικό διαστημα, ενώ η προσωρινή λήση της Δημοτικής Αρχής με την χρησιμοποίηση πεζογέφυρας 35 μέτρων στην σιδηροδρομική γέφυρα Δερβενίου, είναι αρκέτα επικίνδυνη, καθώς άνθρωποί μεγάλης ηλικίας δέν μπόρουν να την διαβούν , ενώ τους χειμερίνους μήνες είναι φύση αδύνατο η διακίνηση των κατοίκων λόγω των καιρικών φαινομένων, ( βροχή , αέρας). Οι λαμαρίνες γλιστρούν επικινδυνα, ενώ δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Για τους διαβάτες της πεζογέφυρας υπάρχει κινδυνος να πέσουν από το υψος των 7 περίπου μέτρων στο ποτάμι με δυσάρεστα γι αυτούς αποτελέσματα ( Υπήρξαν πτώσεις ατόμων κατά το παρελθόν με αποτέλεσμα ττον σοβαρό τραυματισμό τους...κατάγματα κλπ).
Παρά τίς οχλήσεις τους στο Δήμαρχο κ. Αντώνη Κλαδούχο και στο Αντιδημαρχο Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά για σύντομη αποκατάσταση της γέφυρας ακόμα περιμένουν. . Χρήματα λένε δεν υπάρχουν . Οι κάτοικοι αναγκάζονται να περάσουν γιά τις δουλειές τους μέσα από το ποτάμι . Τώρα παιρνάνε όπως -όπως , αλλά το χειμώνα που ο Ζαχολίτικος είναι ορμητικός τι γίνεται; Μιά λύση για την εξηπηρέτηση των κατοίκων πρέπει να βρεθεί εδώ και τώρα.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένουμε να φτιάξουνε το γεφύρι μετά τις Δημοτικές Εκλογές που έρχονται το Μάιο. Και τέλος ας μην ξεχνάει ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος και ο συνδιασμός του ότι την εκλογή τους την οφείλουν στους κατοίκους των οικισμών αυτών και ιδίως των Μεντουριάνων , που τώρα αντι για το ευχαριστώ τους "τιμωρούν" με αυτόν τον τρόπο.-

Συνεδριάζει στο Δερβένι την Δευτέρα 9-12-2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 9-12-2013

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdUMAjZ5zduV-ctHfY62weIsvl_jp61E7zRZyGhxA5QmgkuxxUEGL-6zZqdSrHvV42pZYPJS_EBr9AloVpdzIRLVmda3vLymD3T-omSCpIfY9LT0C_Ff4ED6SasP6qdiYsAVpg8V1sKpg/s1600/deyrostini+kor+orizontes.jpg
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα  παρακάτω θέματα :
1.    Αίτημα κ. Σελιανίτη Θεοφάνη για χορήγηση άδειας κατασκευής πεζοδρομίου και δενδροφύτευσης σε κοινόχρηστο χώρο στην Τ.Κ. Χελυδορέου.
2.    Γνωμάτευση για μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης για το σχολικό έτος 2014-15.
3.    Έγκριση δημοπράτησης δημοτικού ακινήτου στη μαρίνα Ξυλοκάστρου– Ανάκληση απόφασης παραχώρησης-Τροποποίηση προϋπολογισμού.
4.    Έγκριση παράτασης  μίσθωσης δημοτικού καταστήματος Ρουβέρα.
5.    Έγκριση δημοπράτησης για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για το έτος 2014.
6.    Έγκριση δημοπράτησης για την προμήθεια τροφίμων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για το έτος 2014.
7.    Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού Δήμου Γ΄τριμήνου έτους 2013.
8.    Αίτημα συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου δημοτικού σχολείου Ξυλοκάστρου για πρόσληψη σχολικού τροχονόμου, συντήρηση-βελτίωση διάβασης πεζών.
9.    Λήψη απόφασης για την υποστήριξη της πράξης ΄΄Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Πρόνοιας στο Νέο Δήμο Ξυλοκάστρου.
10.    Έγκριση υποβολής αιτήματος στο πρόγραμμα΄΄ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ΄΄-Ορισμός επιτροπής.
11.    Αποδοχή επιχορήγησης  για κάλυψη λειτουργικών αναγκών Σχολικών Επιτροπών του Δήμου.
12.    Αίτηση – Παραίτηση κ. Γιαννοπούλου Ιωάννας από μέλος Δ.Σ. Νομικού Προσώπου ΄΄ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ΄΄.
13.    Έγκριση αρ 87/2013 απόφαση Δημοτικού Νομικού Προσώπου ΄΄ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ΄΄.
14.    Έγκριση αρ 35/2013 απόφασης ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. περί κατάρτισης και ψήφισης οικονομικών καταστάσεων έτους 2012.
15.    Έγκριση αρ 36/2013 απόφασης ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
16.    Ορισμός ελεγκτού ισολογισμού του Δήμου για τη χρήση 1-1-2013 έως 31-12-2013.
17.    Ορισμός ελεγκτών ισολογισμού της Δ.Η.Κ.Ε.Ξ.Ε. για τη χρήση 1-1-2013 έως 31-12-2013.
18.    Απευθείας ανάθεση Ομάδας Α΄αρ μελ 23/2013 για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΕΝΤΥΠΩΝ- ΦΑΚΕΛΩΝ & ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Η/Υ – FAX, CD & DVD.
19.    Έγκριση χορήγησης άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων επί ειδικών διασκευασμένων τραπεζιών στην κ. Μαρία Καμπόλη στην Τ.Κ. Πιτσών.
20.    Περί ονομασίας δημοτικής οδού στην Τοπική Κοινότητα Εβροστίνης- Ροζενών.
21.    Έγκριση απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης έτους 2011.
22.    Έγκριση απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης έτους 2012.
23.    Έγκριση απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης έτους 2011.
24.    Έγκριση απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης έτους 2012.
25.    Αίτημα για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
26.    Αίτημα για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
27.    Τροποποίηση προϋπολογισμού.
28.    Τροποποίηση προϋπολογισμού.
29.    Τροποποίηση προϋπολογισμού.
30.    Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
31.    Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
32.    Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
33.    Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
34.    Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
35.    Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
36.    Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
37.    Έγκριση 2ου  ΑΠΕ του έργου : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ 3ης  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : (υποέργο :ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ)»
38.    Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ»
39.    Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ  ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) Δ.ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ»
40.    Υποκατάσταση Αναδόχου για το έργο:» ΒΕΛΤΙΩΣΗ –ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ  ΤΔ Ν.ΒΡΟΥΣΟΥΛΕΣ – ΞΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ»
                              Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                       ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε Αρκαδία και Μεσσηνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (5.12.2013), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια πενήντα εννέα (259) άτομα, εκ των οποίων εκατόν ογδόντα οκτώ (188) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα ένα (71) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια πενήντα τέσσερα (254) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα, από τα οποία είκοσι δύο (22) ήταν ημεδαποί και είκοσι πέντε (25) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα.


Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Μία (1) ημεδαπή στην Αρκαδία, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -356.091,49- ευρώ.
Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -81.368,44- ευρώ και χρέη από μη απόδοση Φ.Π.Α, ύψους -55.930,44- ευρώ, αντίστοιχα.
Μία (1) ημεδαπή στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -104.803,08- ευρώ.
Τέσσερις (4) ημεδαποί (εκ των οποίων οι τρεις ΡΟΜΑ), για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα τρεις (73) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους -17,9- γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, παρασχέθηκε συνδρομή στην Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλό, στο Παράλιο Άστρος Αρκαδίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κώστας Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός του 2014, γιατί αποτυπώνει τους καρπούς των ριζικών αλλαγών που όλες οι κυβερνήσεις διακήρυσσαν εδώ και 30 χρόνια, αλλά καμία δεν τόλμησε να υλοποιήσει

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης και ψήφισης του Προϋπολογισμού για το 2014.
Ο κ. Κόλλιας ανέφερε ότι για πρώτη φορά από το 2009 η Βουλή συζητά έναν προϋπολογισμό με ευοίωνες προβλέψεις και ρεαλιστικές προοπτικές για ανάκαμψη και ανάπτυξη. Μεταξύ των θετικών ανέφερε το πρωτογενές πλεόνασμα άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ που καταγράφεται φέτος, τη μείωση των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους από 12 δισεκατομμύρια ευρώ το 2012 σε 6 δισεκατομμύρια φέτος, καθώς και το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Για την ύφεση ανέφερε ότι έπειτα από έξι χρόνια  αναμένεται όχι μόνο να υποχωρήσει, αλλά ακόμα και να επιστρέψει σε θετικά νούμερα, ενώ αντίστροφα, ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας έχει ανακοπεί. Σχετικά με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, ο κ. Κόλλιας εκτίμησε ότι με την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου και την αύξηση του ποσοστού των δαπανών για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα συμβάλλουν στην αύξηση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.
Στη συνέχεια της ομιλίας του έκανε αναφορά στις αισιόδοξες εκτιμήσεις διεθνών παραγόντων και οργανισμών, αναφέροντας ενδεικτικά τις δηλώσεις Μπαρόζο για «εντυπωσιακή πρόοδο», τη μείωση των σπρεντς σε επίπεδα 2009, την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνούς οίκους και την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στην ενέργεια, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, το χρηματιστήριο και τον τουρισμό.
Απέδωσε τα επιτεύγματα του προϋπολογισμού στις θυσίες και τις συλλογικές προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, όπως είπε, υπέμειναν και υπομένουν δυσβάσταχτα βάρη και περικοπές προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι για πολύ καιρό επένδυσε στην καταστροφή και την χρεοκοπία της χώρας, μοιράζοντας υποσχέσεις για προσλήψεις, μισθούς και συντάξεις, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πείσει για το πού θα βρεθούν τα χρήματα. Χαρακτήρισε «κωλοτούμπα» τις χθεσινές δηλώσεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιβεβαίωσε τον Υπουργό Οικονομικών ότι η φορολογία στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρώπης.
Επιπλέον, ο κ. Κόλλιας ανέφερε ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη δικαιότερη κατανομή των βαρών, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για την ορθολογική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, της αδιαφάνειας και της σπατάλης, που διαχρονικά ακυρώνουν κάθε παραγωγική προσπάθεια, πρέπει να συνεχιστούν και αποτελούν στόχους της Κυβέρνησης για το μέλλον.
Τέλος ο κ. Κόλλιας δήλωσε ότι ψηφίζει τoν προϋπολογισμό του 2014, γιατί αποτυπώνει τους καρπούς των ριζικών αλλαγών που όλες οι κυβερνήσεις διακήρυσσαν εδώ και 30 χρόνια, αλλά καμία δεν τόλμησε να υλοποιήσει, και γιατί δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες πολίτες, για μια νέα Ελλάδα, της συνοχής, της αλληλεγγύης, της αξιοπιστίας, και πάνω απ’ όλα, την Ελλάδα της ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας

Κύριε Πρύτανη… απολογηθείτε

Theodosis-Pelegrinis
Για παράβαση καθήκοντος καλείται την Δευτέρα να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόσης  Πελεγρίνης.
Η εν λόγω προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει μετά από αναφορά στον Άρειο Πάγο του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που ζητούσε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των πρυτάνεων για την κατάσταση των πανεπιστημίων μετά την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και τη μη αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Στο μεταξύ σε αντίθεση με το Καποδιστριακό αποφασίστηκε να ανοίξει κανονικά την Δευτέρα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Αυτό αποφάσισε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων, που είχαν πάρει την απόφαση να απεργήσουν αύριο σε προηγούμενη συνένελευση.

υστερογραφα

Τα στατιστικά της πολιτικής… ντροπής για τον Ολάντ

French-Presidents
Twitter@EmOikonomidis
Ως ένα σημείο, σχεδόν… τα πάντα έχουν ειπωθεί αναφορικά με το ηγετικό έλλειμμα του Φρανσουά Ολάντ και την περαστική περπατησιά του από τα Ηλύσια Πεδία, έχοντας κερδίσει εκ των προτέρων το στίγμα του χειρότερου Προέδρου κάθε Γαλλικής Δημοκρατίας. Από τον πρόλογο του πολιτεύματος, μέχρι τις μέρες μας.
Ο πολιτικός που κέρδισε το 2012 τις εκλογές, επειδή οι Γάλλοι ήταν αποφασισμένοι να αντικαταστήσουν τον Νικολά Σαρκοζί ακόμη και με τον… κηπουρό του, μετά τους πρώτους μήνες θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μετράει θλιβερά, έως απαξιωτικά για την προσωπικότητα και την υστεροφημία του δημοσκοπικά ποσοστά.
Ποτέ κανένας Γάλλος πολιτικός ο οποίος έφτασε στην κορυφή του Ολύμπου, δεν γνώρισε τέτοια κοινωνική απαξία. Ώστε τα ποσοστά αποδοκιμασίας της πολιτικής του, να του δείχνουν πρόωρα τον δρόμο της εξόδου, και να καθιστούν περίπου απαγορευτική κάθε σκέψη για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2017. Τότε δηλαδή που ο Νικολά Σαρκοζί θα ετοιμάζεται να επανέλθει… καλπάζοντας.
Η “Le Figaro”αποφάσισε να οπτικοποιήσει αυτή την ευρεία αποδοκιμασία του Φρανσουά Ολάντ από τη γαλλική κοινωνία. Και να δημοσιεύσει ένα σχετικό γράφημα, μετά τη δημοσκόπηση της “ΤNS” που δείχνει ότι μόλις το 21% των Γάλλων πολιτών δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Ολάντ. Έτσι ώστε να τον συγκρίνει με τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, τον Φρανσουά Μιτεράν, τον Ζακ Σιράκ και τον Νικολά Σαρκοζί.
Φυσικά και ο Ολάντ είναι… εκτός συναγωνισμού ο χειρότερος.

ysterografa.gr

Ελεύθερος για τα στημένα ο Μάκης Ψωμιάδης!

makis
Ποινή κάθειρξης 4,5 ετών και 35.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στον Μάκη Ψωμιάδη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ενοχοι κρίθηκαν και οι Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης.
4,5 χρόνια με αναστολή σε Ψωμιάδη
Ο Μάκης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 35.000 ευρώ. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη (5 ευρώ ανά μέρα) κι έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η αντιδικία με την ΑΕΚ για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της είναι εκείνη που κρατά ακόμα προφυλακισμένο τον Μάκη Ψωμιάδη.
Ο Θωμάς Μητρόπουλος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση και 30.000 ευρώ πρόστιμο.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μητροπολίτης Μεσογαίας

Mesogaias-Nikolaos
Twitter@EmOikonomidis
Στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαου, η Ελλαδική Εκκλησία έχει βρει έναν ιεράρχη με διαφορετική και περισσότερο “ομιλούσα” φωνή. Οι παρεμβάσεις του για ζητήματα αιχμής και κοινωνικής αλληλεγγύης άλλωστε, χωρίς να είναι συχνές είναι διακριτικά στοχευμένες και καίριες, ώστε να αποτελούν ερέθισμα για να πάει πιο μακριά η κουβέντα σχετικά με την Ελλάδα της κρίσης. Και κυρίως, την Ελλάδα μετά και πέρα από τη βαθιά και σύνθετη αυτή κρίση, στον επίλογο της οποίας η κοινωνία ψάχνει τους πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας.
Αύριο, στην ονομαστική εορτή του, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας δεν θα δεχθεί στη Μητρόπολη τους πολίτες, όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, καθώς θα βρίσκεται στα Μύρα της Λυκίας, προκειμένου να συλλειτουργήσει στη βασιλική του Αγίου Νικολάου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, δηλαδή τον φυσικό ηγέτη της σημερινής Ορθοδοξίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν εκείνος ο οποίος έστειλε τη σχετική πρόσκληση στον Μητροπολίτη Μεσογαίας, κάτι άλλωστε που έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν.

ysterografa.gr

Τα προφητικά λόγια του Χριστόδουλου

Archbishop-Christodoulos
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστούδουλος είχε προβλέψει ότι θα έρθουν δύσκολα χρόνια για τους Έλληνες και θα υποστούν τέτοια δεινά που μόνο αν έχουν πίστη στην πατριδά και στη θρησκεία τους θα μπορέσουν να αντέξουν τις συνέπειες.
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ανέφερε αυτά τα λόγια ο πνευματικός αυτός άνθρωπος με τη θαρραλέα σκέψη και την τόλμη στα λεγόμενά του μέχρι να δικαιωθεί. Όταν αυτά μιλούσε  στις εκκλησίες και σε δημόσιους χώρους όλοι σχεδόν τον λοιδορούσαν. Ήταν το πέπλο της ευμάρειας και της ψευδεπίγραφης ευδαιμονίας που σκέπαζε την πραγματικότητα, η οποία ερχόταν με ιλλιγγειώδη ταχύτητα για να διαψεύσει τους δήθεν προοδευτικούς. Και ποιός μπορεί σήμερα να διαφωνήσει με τα προφητικά λεγόμενά του;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ακραία και προκλητική ανακοίνωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι μόνιμοι και αμετανόητοι συνήγοροι κάθε ακραίας συμπεριφοράς υπερασπίζονται και πάλι το άντρο των μολότοφ «Βίλλα Αμαλία», το άσυλο της παρανομίας στα πανεπιστήμια και καλούν σε «εξέγερση» αύριο στα δικά τους «Δεκεμβριανά».
Όμως, αυτό αποκαλύπτουν: Πως ό,τι κι αν επιχειρήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι ο κ. Τσίπρας!».

ΙΣΧΥΡΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΒΙΕΤΝΑΜ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, ύστερα από πρόσκληση του Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα, κ. Vu Binh, παραβρέθηκε στο προκαταρκτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με σκοπό την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου, το οποίο θα συστήσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Βιετνάμ.

Ανάμεσα στους επιλεγμένους ολιγάριθμους προσκεκλημένους και ιδρυτικά μέλη του Συμβουλίου, ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χ. Δήμας, ο οποίος υπήρξε και πρωτεργάτης της ίδρυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φιλίας μεταξύ Ελλάδας – Βιετνάμ και ο Επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά, κ. Λ. Μπούκλης, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο παρελθόν στο χώρο του Βιετνάμ, που επιβεβαίωσαν με την παρουσία τους την ενεργή συμμετοχή της Κορινθίας στην ίδρυση του Ελληνοβιετναμικού Επιμελητηρίου.

Ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων περιελήφθησαν θέματα σχετικά με τις ελληνοβιετναμικές επιχειρηματικές σχέσεις, ενώ κύριο μέλημα των ιδρυτικών μελών, αποτέλεσε η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα προχωρήσει στην ίδρυση του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Η πρωτοβουλία της κίνησης του κ. Vu Binh, ο οποίος έχει επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων στηρίχθηκε επίσης, σε επιχειρηματίες κι εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην πολλά υποσχόμενη αγορά του Βιετνάμ.

Αναφερόμενος στη σύσταση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέδες, σε δηλώσεις του, κάνει λόγο για προσπάθεια και επιχειρηματική συνέργεια που αναμένεται να καταστήσει ιδιαίτερα ελκυστικές τις νέες επενδύσεις στην περιοχή μας, αλλά και να προωθήσει και να ενδυναμώσει τον τουρισμό μεταξύ των δύο Χωρών.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το κινητό παρακολουθεί κάθε κίνησή μας. Πως μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το φακέλωμα

Το κινητό παρακολουθεί κάθε κίνησή μας. Πως μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το φακέλωμα

Το άγρυπνο μάτι του smartphone μας, «θαμμένο» μέσα στις ρυθμίσεις της συσκευής, περιλαμβάνει μια λίστα που καταγράφει συνεχώς τις τοποθεσίες που επισκεπτόμαστε.
Τόσο σε συσκευές iOS (και ειδικά στο iOS 7) όσο και στο λειτουργικό Android υπάρχει λοιπόν μια κρυμμένη επιλογή που επιμένει να καταγράφει όλα τα μέρη που έχουμε βρεθεί, λεπτό προς λεπτό(!), κάνοντάς τη χρυσωρυχείο για όποιον θέλει να μας παρακολουθήσει.
Το iOS 7 και το Google Now του Android παρακολουθούν τα βήματά μας για να βοηθούν τους κατασκευαστές smartphone να μας παρέχουν εξατομικευμένες πληροφορίες μέσω των location-based υπηρεσιών τους, όπως το ... Περισσότερα στο techit.gr

Πώς να μην σου κόψουν το ρεύμα ακόμη και αν δεν πληρώνεις


8942-dei
Στη συγκρότηση ειδικών επιτροπών στα κατά τόπους καταστήματα της προχώρησε ΔΕΗ, με στόχο την εξεύρεση λύσης και άμεσης διευθέτησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες περιπτώσεις καταναλωτών, οι οποίοι δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά λόγω κάποιου έκτακτου γεγονότος δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το λογαριασμό τους.

Τατούλης για Διόδια: "Αποτρέψαμε τις αυξήσεις. Είμαστε εδώ για να ανοίγουμε δρόμους ευόδωσης των αιτημάτων των πολιτών"

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρυσοχοΐδη αναφορικά με τις τιμές των διοδίων έκανε την κάτωθι δήλωση:
«Η κάθετη αντίθεση μου για την όποια αύξηση των τιμών των διοδίων, η οποία πήρε στην συνέχεια την μορφή ψηφίσματος από την Ένωση Περιφερειών, στέλνει ένα σαφές μήνυμα: Οι κεντρικές πολιτικές από τη στιγμή που αντιβαίνουν το αίσθημα δικαίου και τους κανόνες που διέπουν μια ευνομούμενη ελεύθερη οικονομία, εις βάρος των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος, μπορούν να αποτραπούν με συντονισμένη προσπάθεια και ορθολογικά επιχειρήματα, μακριά από τον συνήθη κομματικό σαματά. Ο αρμόδιος Υπουργός κινείται στην ορθή κατεύθυνση για τη μη αύξηση της τιμής των διοδίων, αφού, όπως εξαρχής είχα διαμηνύσει, τα οικονομοτεχνικά στοιχεία της παραχώρησης δεν εμφανίζουν καμία επιβάρυνση και συνεπώς δεν στοιχειοθετείται καμία αξίωση για περαιτέρω επιβάρυνση των πολιτών. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανοίγουμε δρόμους προκειμένου τα αιτήματα των πολιτών να ευοδώνονται και στο επίπεδο των κεντρικών αποφάσεων».

Αλλαγή ωραρίου λειτουργίας ΚΕΠ Ξυλοκάστρου λόγω έλλειψης προσωπικού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirpBFn8dEx2Y_Kg_mW0OMGwRijBgC9a9HtxHWAuiyxwYhYJoh4HP9lCpEs6jpVD2B_vaK0SX-tEdCpjkJEA3gczZv9Hm7rmhf7bcgPKR9az6gLqqDYjAwX8woC6Pfvj_Pi8vLg5MFcCkFm/s1600/228749-8589973.jpg 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας γνωρίζουμε ότι το ΚΕΠ Ξυλοκάστρου λόγω έλλειψης προσωπικού θα λειτουργεί
προσωρινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή  από τις 7:00 π.μ.– 3:00 μ.μ.

Κλειστά λόγω παγέτου τα σχολεία στη Μάννα και στο Παναρίτι

http://www.viewsofgreece.gr/vog/images/image0999.jpg
Λόγω παγετού που σημειώθηκε σε ορεινές περιοχές του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Μάννας και του Γυμνασίου Παναριτίου για σήμερα 5-12-2013.

Απίστευτο! Σταμάτησαν κινούμενο όχημα στη νέα Ε Ο Αθηνών – Πατρών και λήστεψαν τον οδηγό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε αγνώστων ατόμων, οι οποίοι σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στο 93ο χλμ. της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, αφού αρχικά ακινητοποίησαν, έχοντας τοποθετήσει σίδερα στο δρόμο, όχημα στο οποίο επέβαινε 66χρονος Έλληνας, με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου

Την Κυριακή πανηγυρίζει η Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι

http://www.rel.gr/photo/albums/userpics/10161/normal_IMG_8102_(600_x_450).jpg
Την 8η Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή πανηγυρίζει η Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι. Το βράδυ του Σαββάτου  7η Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός, εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, πλαισιούμενος υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, θα προεξάρχει του Μεγάλου Εσπερινού.
Στην συνέχεια και περί ώρα 8.30 μ.μ. στο Σπήλαιο όπου φιλοξενείται το άφθαρτο Λείψανο του Οσίου Παταπίου θα τελεσθεί ολονύκτια Ι. Αγρυπνία.
Την επομένη ημέρα, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 π. μ.,  θα τελεσθεί Αρχιερατικός Όρθρος και στη συνέχεια πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανού μετά του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.
Η συμμετοχή των πιστών Χριστιανών στις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες θα αποδώσει την δοξολογία στον Τρισάγιο Θεό, τιμή στον Όσιο προστάτη της Κορινθίας, και τον αγιασμό στους ιδίους, στους οικείους τους αλλά και την πατρίδα μας

«Μουσικό απόγευμα αλληλεγγύης» στο Κιάτο με τραγούδια από τον Παναγιώτη Λάλεζα

http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2013/12/a110.jpg

Οι οδηγίες του Μίτσελ για τον Αστέρα


Οι οδηγίες του Μίτσελ για τον Αστέρα  Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν με την προπόνηση της Τετάρτης την προετοιμασία τους για το σαββατιάτικο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Μίτσελ μίλησε στους «ερυθρόλευκους» για τον αγώνα απέναντι στην ομάδα της Αρκαδίας.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ο αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα και έχει καλή φυσική κατάσταση. Πιέζει ψηλά κι εμείς οφείλουμε ν' ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του ματς», τόνισε ο Μίτσελ.
Ο Ισπανός τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας θα δοκιμάσει πράγματα στον αγώνα πρωταθλήματος έχοντας βέβαια στην άκρη του μυαλού του και το παιχνίδι με την Άντερλεχτ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα ματς που θα κρίνει την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.
Συνέχισαν θεραπεία οι Μήτρογλου και Μανιάτης
Η προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις κατοχής και κυλοφορίας της μπάλας. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν επάνω στην αμυντική και επιθετική λειτουργία. Στην άσκηση συμμετείχαν, αμέσως μετά και οι τερματοφύλακες και ακολούθως οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν διπλό.
Τη θεραπεία τους συνέχισαν οι Μανιάτης και Μήτρογλου, ενώ ατομικά προπονήθηκε ο Λεάντρο Σαλίνο, δίχως να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Η προπόνηση της Πέμπτης (5/12) είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

Αποφασίζει η ΕΠΟ - Τρεις ανεβαίνουν και τρεις πέφτουν

Αποφασίζει η ΕΠΟ - Τρεις ανεβαίνουν και τρεις πέφτουν
 Δεκέμβρη μήνα και ακόμη δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα πέσουν από την Σούπερ Λίγκα και πόσες θα ανέβουν από την Football League στο τέλος της φετινής σεζόν. Η ΕΠΟ θα αποφασίσει τη Δευτέρα γι' αυτό που θα έπρεπε να ήταν γνωστό από την αρχή των πρωταθλημάτων.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις ομάδες που θα πέσουν τη φετινή σεζόν από την Σούπερ Λίγκα και αυτές που θα εξασφαλίσουν την άνοδό τους από την Football League.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Sportday, την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει η οριστική απόφαση της ΕΠΟ και όπως όλα δείχνουν τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν και άλλες τόσες θα προβιβαστούν από την Football League.

Η μείωση των ομάδων θα γίνει από τη μεθεπόμενη σεζόν όταν θα υπάρχουν 16 στην Σούπερ Λίγκα και 18 στην Football League.

Στις 23 Δεκεμβρίου οι συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2014, στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Νωρίτερα οι συντάξεις του ΔημοσίουΣτις 23 Δεκεμβρίου 2013, αντί στις 30 Δεκεμβρίου όπως προβλέπεται, θα καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2014, στους συνταξιούχους του Δημοσίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, «η σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου 2014 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου 2013, αντί στις 30 Δεκεμβρίου όπως προβλέπεται. Η ρύθμιση αυτή γίνεται λόγω των εορτών».

Ο Βενιζέλος ετοιμάζει "ρουκέτες" μέσω Πρετεντέρη

Evangelos-Venizelos-Giannis-Pretenteris
Συνέντευξη στην εκπομπή του MEGA “Ανατροπή” και τον Γιάννη Πρετεντέρη θα παραχωρήσει τη Δευτέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εκτοξεύσει… “ρουκέτες”.
Ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος προσωπικά σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στήριξης και προώθησης επώδυνων για την κοινωνία μέτρων, και πολύ πρόσφατα έβαλε στο στόχαστρό του τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος προσωποποιεί τη συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική.
Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναφερθεί στον Αλέξη Τσίπρα και την “πολιτική βεντέτα” που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην προοπτική ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, με ορίζοντα τις επικείμενες ευρωεκλογές του 2014.

Δημόσιο: Ποιοι φορείς ελέγχονται για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου (λίστα)

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαβίβασε στη Βουλή τον κατάλογο των φορέων στους οποίους πραγματοποιείται έλεγχος για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη με την οποία καλούσε τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή ποια υπουργεία και υπηρεσίες δεν έχουν εφαρμόσει ή εφάρμοσαν επιλεκτικά το ενιαίο μισθολόγιο. Αντίστοιχη ερώτηση είχαν απευθύνει στο υπουργείο και 20 ακόμη βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής την Ασημίνα Σκόνδρα, ζητώντας να ενημερωθούν για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

"Οι ξένοι δεν θέλουν να βλέπουν τον Καραμανλή"...

Kostas-Karamanlis
Στο… διαρκές σενάριο επανόδου του Κώστα Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή με ηγετικό ρόλο, αναφέρεται ο Δημήτρης Μητρόπουλος με το σημερινό άρθρο του στη στήλη “Αγιογραφίες” των “Νέων”.
Ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη, αναφέρεται στις συχνές δημόσιες παρεμβάσεις του Γιώργου Βλάχου και του Ευάγγελου Αντώναρου, για τους οποίους θεωρείται ότι απηχούν απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, επισημαίνει ότι η σχέση του Κώστα Καραμανλή με τον Αντώνη Σαμαρά είναι καλή, και ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομιλεί σε θετικό κλίμα με τον διάδοχό του, “όταν και όσο πρέπει”.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μητρόπουλο, ο Κώστας Καραμανλής είναι αρκετά έμπειρος για να γνωρίζει ότι θα πρέπει πρωτίστως να βγει αλώβητος από τη σημερινή βαθιά κρίση, κάτι που σύμφωνα με τον αρθρογράφο των “Νέων” διευκολύνεται από τον… Γιώργο Παπανδρέου, “ο οποίος κατάφερε να μετατραπεί σε αλεξικέραυνο”.
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος επισημαίνει ότι “στον Καραμανλή αρέσει να είναι Βούδας και βόας, καθώς στη δεύτερη εκδοχή, πρώτα μαγνητίζεις τα θύματά σου με το βλέμμα, και μετά τα καταπίνεις”.
Ο επίλογος του άρθρου αναφέρει ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν πολυθέλει την επιστροφή του, σε κάθε περίπτωση ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο “κολλάει στους πάσης φύσεως ξένους, που δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν, όπως και τον Παπανδρέου”.

υστερογραφα.

Το εξώφυλλο της New York Observer για τον Κάπλαν

New-York-Observer
Στον ιστορικό εκδότη του, Πίτερ Κάπλαν, που “έφυγε” την προηγούμενη Παρασκευή σε ηλικία 59 ετών, είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο της εφημερίδας New York Observer, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη.
Το σκίτσο παρουσιάζει τον Πίτερ Κάπλαν να βρίσκεται στο γραφείο από το οποίο διηύθυνε την έκδοση, ως σύμβολο αυτού που οι περισσότεροι θεωρούν ότι ήταν: Ένας από τους “βασιλείς” της δημοσιογραφίας.

ysterografa.gr

Έλεγχος πόθεν έσχες: Βρήκαν δημόσιους υπάλληλους με ακίνητα & καταθέσεις εκατ. ευρώ (λίστα)

Στην τσιμπίδα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) πιάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  16 δημόσιοι υπάλληλοι (εφοριακοί, υπάλληλοι πολεοδομιών,  τελωνιακοί, καθώς και δικαστικός και υπάλληλοι δασικής υπηρεσίας) με ακίνητα και καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που, όπως αναφέρουν στην έκθεση τους οι επιθωρητές, δεν δικαιολογούνται από «νόμιμα και εμφανή εισοδήματα».
Πρόκειται για χαρακτηριστικές περιπτώσεις από τα αποτελέσματα ελέγχων σε πόθεν έσχες που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι «αδιάφθοροι» του Δημόσιου:
1          Διοικητικός Υπάλληλος  νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου: Αγορά ακινήτου 4 στρ. σε τουριστικό  νησί. Καταθέσεις συνολικού ύψους 60.000€
2          Διοικητικός Υπάλληλος  νομικού προσώπου  δημοσίου δικαίου:  Καταθέσεις συνολικού ύψους 350.000€
3          Εφοριακός Υπάλληλος: Καταθέσεις συνολικού ύψους 230.000€
4          Διοικητικός Υπάλληλος  νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου: Αγορά τριών ακινήτων. Καταθέσεις συνολικού ύψους 75.000€
5          Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 1.065.000€
6          Υπάλληλος Δημόσιας Υπηρεσίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 940.000€
7          Διοικητικός Υπάλληλος  νομικού προσώπου  δημοσίου δικαίου: Καταθέσεις συνολικού ύψους 675.000€
8          Δικαστική υπάλληλος: Καταθέσεις συνολικού ύψους 7.965.000€
9          Υπάλληλος δασικής υπηρεσίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 88.000€
10        Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 600.000€
11        Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 450.000€
12        Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 350.000€
13        Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 1.020.000€
14        Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 600.000€
15        Τελωνιακός υπάλληλος: Καταθέσεις συνολικού ύψους 920.000€
16        Υπάλληλος δασικής υπηρεσίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 1.010.000€

Ο Παπαμιμίκος αιφνιδιάζει με “διαφορετική” συνέντευξή του

Andreas-Papamimikos
Όταν ο Αντώνης Σαμαράς επέλεγε τον Ανδρέα Παπαμιμίκο για το αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ένα συνειδητό άλμα γενεών και νοοτροπίας.
Ποντάροντας στον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, για να δώσει διαφορετικό βηματισμό στον “κουρασμένο” κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, και να φέρει την Κεντροδεξιά πιο κοντά σε σύγχρονα ρεύματα και ομάδες που θα διαμορφώσουν εν πολλοίς το πολιτικό σκηνικό του μέλλοντος.
Με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην “διαφορετική” Athens Voice, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ δείχνει να προσπαθεί να υπηρετήσει αυτήν ακριβώς τη στόχευση.
Τόσο με μια φωτογραφία “εκτός πλαισίου”, που συνοδεύει τη συνέντευξη, όσο και με τις αποστροφές του για θέματα-ταμπού, όπως το σύμφωνο συμβίωσης.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκου, στην Athens Voice:

Τα αίτια θανάτου του Paul Walker

walker
Τα τραύματα που προκλήθηκαν από το τρακάρισμα και τα εγκαύματα από τις φλόγες που τύλιξαν το όχημα, είναι τα βασικά αίτια θανάτου του διάσημου ηθοποιού Paul Walker.
Όπως αναφέρει το CNN, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως ο 40χρονος ηθοποιός δεν πέθανε ακαριαία από την πρόσκρουση, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.
Ο Walker ήταν συνοδηγός στην κόκκινη Porsche Carrera, την οποία οδηγούσε ο φίλος του, Roger Rodas. Για τον οδηγό ως αίτια θανάτου αναφέρονται τα πολλαπλά τραύματα από το τρακάρισμα.
Οι τοξικολογικές εξετάσεις των δύο θυμάτων θα δημοσιευθούν σε έξι με εννέα εβδομάδες.

Δεν κάνει πίσω ο Αρβανιτόπουλος. Επιμένει στη δίωξη Πελεγρίνη

&
Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρέπεμψε στο 5μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη. Και αυτό ανεξάρτητα από το ότι ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε την μη παραπομπή του κ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Νικολάκου για Νίκα: «Η έγνοια του κ. Νίκα είναι να δει επιτέλους την ΤΕΡΝΑ! Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι και θα είναι παρούσα να προασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών και όχι των εταιρειών»

Σε συνέχεια των δηλώσεων του κ. Νίκα αναφορικά με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, κα Κωνσταντίνα Νικολάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο δήμαρχος Καλαμάτας θυμίζει σήμερα τον ποντικό που μπήκαν νερά στην φωλιά του και έντρομος πετάχτηκε έξω από την τρύπα του. Συμμετέχοντας χθες στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε ότι η μόνη του έγνοια είναι να βγάλει από τη μέση την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να αναλάβει ο ίδιος τις συνομιλίες με την εταιρεία και τους εκπροσώπους της. Ξεκαθαρίζουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία εκκίνησε αυτό το σχέδιο διαχείρισης των  στερεών αποβλήτων σε μια στιγμή που κανείς δεν το πίστευε και το φέρνει σήμερα σε πέρας, δεν ενδιαφέρεται καθόλου να μιλάει με τις εταιρείες και τους εκπροσώπους τους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήταν, είναι και θα είναι παρούσα για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών. Το ρόλο του διαπραγματευτή και του μεσολαβητή τον αφήνουμε σε άλλους, που έχουν σημαντική εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με την υποσημείωση ότι οι ποντικοί που δεν ξέρουν κολύμπι τελικώς ή πνίγονται ή πιάνονται στην φάκα».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ GOOGLE

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει να προκαλεί ο αμερικανικός οργανισμός Google, που παρά τις καταγγελίες πολλαπλών ΜΜΕ και Σωματείων, εξακολουθεί να αναφέρεται στα Σκόπια ως «Μακεδονία», με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, να μην αντιδρά με τον πλέον αντεθνικό τρόπο.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Ως αρμόδιος Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος, είμαι εθνικά υποχρεωμένος να σας επισημάνω τις βαρύτατες ευθύνες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο είτε δεν παρεμβαίνει για να διορθώσει η Google αυτή την προσβολή σε βάρος της Ελλάδας είτε - αν έχετε παρέμβει - να βρισκόμαστε στη θλιβερή κατάσταση να γράφει η Google το ΥΠΕΞ στα παλαιότερα των υποδημάτων της», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς «εδώ, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η Google, ενδεχομένως να πληρώνεται από τους Σκοπιανούς γι’ αυτή την προβοκάτσια, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποδειχθεί».

Επισημαίνει επίσης ότι «η κατάσταση αυτή βεβαίως, μπορεί να συνδεθεί και με την απόλυτα ενδοτική στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, να έχει εκχωρήσει στους Σκοπιανούς το όνομα «Μακεδονία» μέσω του διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο σε πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, όσο και στο προχθεσινό δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με θέμα «τη διεύρυνση της Συμμμαχίας», με πάρα πολλή «άνεση» ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι έχει δώσει στο Νίμιτς την... «λύση» της «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση». Την οποία μάλιστα απεκάλεσε και ως... «απολύτως φιλική και δημιουργική στάση απέναντι στους γείτονές μας» καρφώνοντας πισώπλατα τη μία και μοναδική ελληνική Μακεδονία και την ίδια την ελληνική ιστορία.

«Εξακολουθείτε να σιωπάτε στο αναντίρρητο αίτημα που κατέθεσα ως Τομεάρχης Εξωτερικών εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να φέρετε το θέμα της ονομασίας στη Βουλή και μόνο μετά από συζήτηση και έγκριση να πάρετε την εξουσιοδότηση περαιτέρω συνεννοήσεων με τον κ. Μάθιου Νίμιτς», αναφέρει ο Τέρενς Κουίκ.

Και σημειώνει ότι «το θέμα της σύγκλισης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής είχε υποβληθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο».

«Τι θα πράξετε με το θέμα της Google και Google Maps; Εάν έχετε κάνει ενέργειες προς την πλευρά του συγκεκριμένου αμερικανικού οργανισμού, ποιες είναι αυτές; Θα παραδώσετε στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα αλληλογραφίας;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και του ζητά να φέρει επιτέλους το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στη Βουλή, ώστε να αποδειχθεί και στην πράξη ότι ΚΑΝΕΝΑΣ πολύ περισσότερο από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του λαού δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει να πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας.

Σε εξέλιξη έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Μπούκουρα, Γερμενή, Ηλιόπουλου

http://oloigiaolous.gr/site/wp-content/uploads/GERMENHS-HLIOPOYLOS-MPOYKOYRAS-BOYLEYTES-XA.jpg
Δυο μέρες πριν παρουσιαστούν για να απολογηθούν στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής η αντιτρομοκρατική έλαβε εντολή για έρευνα στα σπίτια τους. Από τις δέκα τρεις διαφορετικές ομάδες της αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν στα σπίτια των τριών βουλευτών σε Κόρινθο και Ραφήνα .
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται όπλα, αλλά και έγγραφο ή ηλεκτρονικό υλικό που να στοιχειοθετεί κατηγορίες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανακοίνωση για τυχόν ευρήματα σε σε βάρος των τριών βουλευτών. Οι τρεις βουλευτές του κόμματος, Σ. Μπούκουρας, Γ. Γερμενής   και Π. Ηλιόπουλος, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να παρουσιαστούς ενώπιον των των δύο εφετών ανακριτριών για να απολογηθούν.


 Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά της κυβέρνησης μιλώντας για καταπάτηση κάθε συνταγματικής νομιμότητας.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:
Εξευτέλισε κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά, η οποία διέταξε έφοδο της αντιτρομοκρατικής στις οικίες των βουλευτών Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλου.
Δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος της Χρυσής Αυγής και προσπαθούν με τέτοια άθλια μέσα να μας τρομοκρατήσουν. Η σύζυγος του βουλευτή Ηλιόπουλου, η οποία είναι έτοιμη να γεννήσει εντός των ημερών, υπέστη σοκ και χωρίς κανένα σεβασμό η χούντα του μνημονίου την πέταξε έξω από την οικία της.
Ομοίως και ο βουλευτής Γερμενής έχει μια κόρη 2 ετών και ο Συναγωνιστής Μπούκουρας 3 ανήλικα παιδιά, το μικρότερο των οποίων 3 ετών, τα οποία αυτήν την στιγμή βιώνουν το χειρότερο κλίμα τρομοκρατίας.
.

Ο πορφυρός μανδύας του πρύτανη και η Έκθεση PISA για την εκπαίδευση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οργή, θλίψη και απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα θεωρείται φυσιολογικό να συζητούμε αν ορθώς ή όχι ένας πρύτανης επιλέγει να κάνει επίδειξη των υποκριτικών του ικανοτήτων στην Πόλη του Φωτός, τυλιγμένος σε έναν κόκκινο μανδύα, την ώρα που το πανεπιστήμιό του παραμένει κλειστό επί τρεις μήνες και οι φοιτητές του κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους, με τους χειμαζόμενους από την κρίση γονείς τους να πληρώνουν άνευ ανταλλάγματος ενοίκια, τροφεία και ένα σωρό άλλα έξοδα.

Η πειθαρχική δίωξη του πρύτανη για μια επιεικώς ανάρμοστη συμπεριφορά, που δείχνει ότι αδυνατεί να αποκτήσει έστω και για μια στιγμή συναίσθηση των ευθυνών του, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, πρωτοστατούντος  του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, που θεώρησε σωστό να επιλέξει ως επιχείρημα ότι δεν ευθύνεται ο πρύτανης για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΠΑ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRlrYnuyKekck0XQXZfmdwt7PeVAPWAvxqmVsRXG1AQ_d5NiuL6MLO0JpmFClmJKXettetq2v1K33vFam0-Qf-ILnHF001tkn8BKmKFJqHxDxIRBnfks-N68hamvUDobuEvfEhWrMx43EJ/s1600/%CE%A1%CE%91%CE%A7%CE%97%CE%9B-%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%A1%CE%971.jpgΣημαντικές επισημάνσεις - καταγγελίες αποτυπώνει η Βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ραχήλ Μακρή για το τελειωτικό κτύπημα που δέχονται οι κτηνοτρόφοι, αλλά γενικότερα όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα σε όλη την χώρα, με τις αποφάσεις σε βάρος τους, τόσο του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, όσο και του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι καταγγελίες της αρμόδιας Τομεάρχη των ΑΝΕΛ, έρχονται να επιβεβαιωθούν και από τον συνάδελφό της Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επέστρεψε από την διήμερη περιοδεία του στην Ήπειρο, έχοντας καταγράψει αυτά κι άλλα τόσα σημαντικά προβλήματα που έχουν κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι, αλιείς και γεωργοί, σε συναντήσεις που είχε μαζί τους και στα Γιάννενα και στην Άρτα.

Πιό συγκεκριμένα:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στη Σεβίλλη τη δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου FIREMED

Εμφάνιση Φωτ.2.jpg 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετείχε στη δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου FIREMED (Καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) του ενεργειακού κλάδου στην περιοχή της Μεσογείου), που έλαβε χώρα στη Σεβίλλη (Ισπανία), στις 25/11/2013 έως 28/11/2013.
 Εμφάνιση Φωτ.1.jpg
Εταίροι του έργου FIREMED είναι: