Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Στο αρχείο η μήνυση του ΙΚΑ στον Α. Τσίπρα για μη καταβολή εισφορών

Στο αρχείο η μήνυση του ΙΚΑ στον Α. Τσίπρα για μη καταβολή εισφορών

Το δρόμο της αρχειοθέτησης έχει πάρει η δικογραφία σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για μη καταβολή εισφορών εργαζομένων στο κόμμα, καθώς τελικά πληρώθηκαν.

Στην αντεπίθεση ο Αρβανιτόπουλος! Στέλνει στο Πειθαρχικό τον Πελεγρίνη που τον αποκάλεσε “δικτάτορα”

Στην αντεπίθεση ο Αρβανιτόπουλος! Στέλνει στο Πειθαρχικό τον Πελεγρίνη που τον αποκάλεσε “δικτάτορα”
 Ανυποχώρητος είναι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, καθώς εκτός από το ότι αρνείται να γίνει οποιοσδήποτε διάλογος όσο είναι κλειστό, παρέπεμψε τον Θεοδόση Πελεγρίνη στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του Διαδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Δωρεάν μαθήματα γυμναστικής από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9R1LpPDX2WqHsLI8S5pdiZRIWzJ3BPHaDcQsttKdxxxiHnocnnr24bqUeKzkr6uKLwweKjNx43YGl0_k7-_TSRWFB2XBjdXLfs9ODGuKAkYUihU0UFmx2Xwqtqg281N6rE_Ywq-U3McBV/s1600/gymnastirio+derveni.jpg
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΥΓΕΙΑ
              Ανάσα στην ασφυξία της οικονομικής κρίσης από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

1) Γυμναστική γυναικών, δωρεάν, από το Δήμο με την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Σαλωνίτη Γιάννη.
κάθε Δευτέρα – Τετάρτη - Παρασκευή
ώρες 16:00-17:00 & 18:00-19:00.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2743360217 & 6973652848

2) Γυμναστική στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, δωρεάν, από την καθηγήτρια φυσικής Αγωγής κ. Συρίου Αναστασία
κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή
ώρες 9:00 – 10:00 π.μ.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου 2743028235

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» στο Ξυλόκαστρο

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί : την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 14.00  
στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για το παρακάτω θέμα :
1.    Έγκριση διενέργειας προμήθειας ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ   ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014
2.    Έγκριση διενέργειας προμήθειας ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
3.    Έγκριση διενέργειας –ψήφιση πίστωσης προμήθειας Λοιπές δαπάνες γενικής φύσεως (λάστιχο-σύστημα κρεμάσματος λάστιχου)
4.    Έγκριση διενέργειας –ψήφιση πίστωσης προμήθειας βιβλίων για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
5.    Έγκριση διενέργειας –ψήφιση πίστωσης προμήθειας εποπτικού- εκπαιδευτικού υλικού για ΠΣΞ
6.    Έγκριση διενέργειας –ψήφιση πίστωσης προμήθειας παιχνιδιών για τους Παιδικούς Σταθμούς
7.    Έγκριση διενέργειας –ψήφιση πίστωσης προμήθειας «ΛΟΙΠΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ» :
       α/ Ηλεκτρικής Σκούπας για Παιδικό Δημοτικό Σταθμό Δερβενίου και
       β/ Φαξ για το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου
8.    Έγκριση διενέργειας –ψήφιση πίστωσης  για Λοιπές Δαπάνες γενικής φύσεως
9.    Ψήφιση πίστωσης για Συντήρηση και επισκευή λοιπών μονίμων εγκαταστάσεων (πλην κτιρίων έργων)
10.    Προγραμματισμός εκδήλωσης «Συναυλία Μαθητών Δημοτικού Ωδείου Δερβενίου»
11.    Προγραμματισμός εκδήλωσης με την θεατρική παράσταση στη Δ. Ε.  Ευρωστίνης «Οι Ασυμβίβαστοι» (αφιέρωμα στον Κώστα Μουρσελά)  από τη θεατρική Ομάδα της Δ.Ε  Ευρωστίνης «Πειραματιστές»
12.    Προγραμματισμός μουσικής εκδήλωσης  με τη χορωδία του συλλόγου «ΑΥΛΟΣ»
13.    Προγραμματισμός εκδήλωσης  με θέμα το περιβάλλον και την ανακύκλωση
14.    Υλοποίηση προγραμμάτων ΄΄Αθληση για όλους΄΄ περιόδου 2013-2014
15.    Καθορισμός ειδικότητας απασχόλησης ενός  (1) ατόμου με σύμβαση εργασίας  ορισμένου χρόνου,  για την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ    ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Πρόσκληση για συνεδρίαση ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. στο Ξυλόκασρο

Την 6η του μηνός Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:30 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα  του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’), με θέματα:
1.    Ανανέωση Συμβάσεων Ι.Δ.Ο.Χ. στο προσωπικό της μονάδας «Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης».
2.    Ανανέωση Συμβάσεων Ι.Δ.Ο.Χ. στο προσωπικό του «ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου».
3.    Οδήγηση των αριθμ. κυκλοφορίας ΚΗΥ-5138 & ΚΗΥ-5140 επιβατικών αυτοκινήτων για τις ανάγκες λειτουργίας των μονάδων «Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης» και «Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου».
4.    Έγκριση διενέργειας προμήθειας και ψήφιση πίστωσης για «Επισκευή & Συντήρηση Λοιπού Παγίου Εξοπλισμού (ΚΔΑΠ-ΒΣΣ)».
5.    Έγκριση διενέργειας προμήθειας και ψήφιση πίστωσης για «Έντυπα & Γραφική Ύλη (ΒΣΣ)».
6.    Έγκριση διενέργειας προμήθειας και ψήφιση πίστωσης για «Έντυπα & Γραφική Ύλη (ΚΔΑΠ)».
7.    Έγκριση διενέργειας προμήθειας και ψήφιση πίστωσης για «Αγορές Βιβλίων (ΚΔΑΠ)».
8.    Έγκριση διενέργειας προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών και δέσμευση πίστωσης για «Δαπάνες Μεταφορικών Μέσων Προγράμματος Κοινωνικής Μέριμνας» στον υπό σύνταξη προϋπολογισμό της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. έτους 2014.
9.    Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου παζαριού από το ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου.
                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.

                                    ΝΑΤΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Αιμοδοσία στις 8-12-2013 & 11-12-2013 στο Ξυλόκαστρο

‘ Το αίμα είναι ζωή ‘
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20.

1η Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών Ξυλοκάστρου

1η Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών Ξυλοκάστρου
 Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 19:00 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Δημοπράτηση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στον Πευκιά

Στις 23 Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 - 10:00 (λήξη παραλαβής των προσφορών) θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Λ. Φραντζή 2 – 204 00 Ξυλόκαστρο) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής δημοπρασιών του Δήμου, φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (δημοτικού αναψυκτηρίου), που βρίσκεται στον Πευκιά Ξυλοκάστρου, στην Τ.Κ. Συκιάς.
Συνημμένα μπορείτε να λάβετε γνώση της αναλυτικής διακήρυξης, στην οποία αναγράφονται τα δικαιολογητικά συμμετοχής και οι λοιποί όροι της δημοπρασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλ. 2743360244 & 60200, Σ. Παπαδημητρίου)
Συνημμένα αρχεία: Διακήρυξη δημοπρασίας

Στη δίνη του κυκλώνα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι από 74 φορείς του Δηοσίου

Αναλυτικά ο κατάλογος με τους 74 φορείς από 12 υπουργεία και μια γραμματεία, απ' όπου προβλέπεται να απομακρυνθούν συνολικά 11.000 άτομα...
Νέες λίστες απολύσεων από 12 υπουργεία και μία γενική γραμματεία βάζουν στη δίνη του κυκλώνα 25.000 δημοσίους υπαλλήλους σε 74 φορείς, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Σβ. Πέσιτς: Ο Ολυμπιακός μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών


 Το εγκώμιο του Ολυμπιακού έπλεξε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, μια ημέρα προτού η Μπάγερν Μονάχου υποδεχθεί τους πρωταθλητές Ευρώπης στη Γερμανία, ωστόσο ο Σέρβος τεχνικός αρνήθηκε να... ξεγράψει την ομάδα του, λέγοντας ότι οι Πειραιώτες δεν είναι ανίκητοι.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών στην Ευρώπη. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972, δεν έχει παίξει καλύτερη ομάδα στο ιστορικό γήπεδό μας. Τα αποτελέσματα, το ρόστερ και η ατομική ποιότητα των παικτών ξεκάθαρα ευνοούν τον Ολυμπιακό, ωστόσο καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη» τόνισε ο Πέσιτς στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και συμπλήρωσε: «Έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και το γήπεδο θα είναι "sold out". Αυτό είναι ένα από τα παιχνίδια, για τα οποία ζει κάθε παίκτης του μπάσκετ. Δεν θα σκεφτούμε τη νίκη ή την ήττα. Εάν δεν διστάσουμε, αλλά επιτεθούμε συνεχώς, υπάρχει μια πιθανότητα να νικήσουμε τον Ολυμπιακό».

Από πλευράς των παικτών της Μπάγερν Μονάχου, δηλώσεις έκανε ο Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος τόνισε: «Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό της σεζόν ως τώρα. Στον πρώτο γύρο στην Αθήνα, είχαμε μια καλή ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη εναντίον της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη σε αυτό το σημείο. Εάν μπορέσουμε να νικήσουμε στο εντός έδρας παιχνίδι μας, θα κάνουμε ένα τεράστιο βήμα για να φτάσουμε στο "Top 16"».

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Τη φράση «εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974, εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967» που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής την ημέρα γιορτής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, επικαλούνται, μεταξύ άλλων, οι ανακρίτριες της υπόθεσης στη διάταξη με την οποία απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισης του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάταξή τους οι κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου επισημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή διατηρεί μέχρι σήμερα την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, «ήτοι το θαυμασμό στον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς ως και το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου» καθώς επίσης και την άρνηση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας «παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες όψιμες διαβεβαιώσεις του κατηγορουμένου», των βουλευτών και των στελεχών του. Οι δύο ανακρίτριες χρησιμοποιούν την επίμαχη φράση περί της «δημοκρατίας που αποκαταστάθηκε το 1967» ως ένδειξη που καταδεικνύει την ιδεολογία που διακατέχει τη Χρυσή Αυγή και «της εντεύθεν πρακτικής της δράσης της».

Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Μίκης Θεοδωράκης


H Ακαδημία Αθηνών υποδέχθηκε  με χαρά και τιμή στους κόλπους της τον Μίκη Θεοδωράκη. Μητρική του γλώσσα είναι η μουσική, πατρική του, η γλώσσα των κοινωνικών αγώνων.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένα ζωντανό σύμβολο και οι μελωδίες του θα μας αγκαλιάζουν σε κάθε δύσκολη ώρα μέχρι το τέλος, που θα σημάνουν οι καμπάνες" είπε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Σπύρος Ευαγγελάτος υποδεχόμενος στην κατάμεστη αίθουσα της Ακαδημίας, τον Μίκη Θεοδωράκη ως νέο επίτιμο μέλος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του με τίτλο «Η Μόνη Λύση» έκανε λόγο για μια Ελλάδα που μπορεί να γίνει «Ελβετία του πολιτισμού και της ειρήνης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο μεγάλος δημιουργός περιέγραψε το όνειρό του για μια χώρα που θα διατηρήσει την ουδετερότητά της από κάθε αντιπαλότητα της περιοχής, ενώ παράλληλα θα αναδεικνύει τον πολιτισμό και τις τέχνες, τονίζοντας την ανάγκη υιοθέτησης του τρίπτυχου, ουδετερότητα, ειρήνη, τέχνη.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι φθίνει η παγκόσμια επιρροή της χώρας τους


 Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι η επιρροή της χώρας τους φθίνει και ότι οι ΗΠΑ ασκούν εξουσία σε παγκόσμιο επίπεδο με λιγότερη πυγμή απ’ ό,τι στο παρελθόν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε από το Pew Research Center έγινε σε δείγμα λίγο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 6 Νοεμβρίου.

Έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για τους άστεγους - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για τους άστεγους - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων έλαβε ο δήμος Αθηναίων, λόγω της επιδείνωσης του καιρού.
Συγκεκριμένα, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη, αποφασίστηκε να τεθούν, από σήμερα, σε 24ωρη λειτουργία δύο θερμαινόμενοι χώροι του δήμου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο ξενώνας αστέγων.

Ατομικά συστήματα θέρμανσης στις πολυκατοικίες και μείωση της τιμής του φυσικού αερίου εξετάζουν ΔΕΠΑ - κυβέρνηση

Ατομικά συστήματα θέρμανσης στις πολυκατοικίες και μείωση της τιμής του φυσικού αερίου εξετάζουν ΔΕΠΑ - κυβέρνηση
- Εξετάζεται κάθε διαμέρισμα να έχει τον δικό του λέβητα και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του
- Οι πολυκατοικίες που προμηθεύονται πετρέλαιο αποτελούν πλέον... εξαίρεση
- Πολλοί έχουν στραφεί σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης, που είναι πιο οικονομικές

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΩ

Εμφάνιση STIRIZO TO PAIDI campain poster.png
 
Η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζοντας τις δράσεις της Πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ, αφιερώνει το μήνα Δεκέμβριο στο παιδί και την προστασία του. Έχει, ήδη, προγραμματίσει και ξεκινά μια σειρά δράσεων και θεσμικών πρωτοβουλιών, με στόχο την κινητοποίηση της κοινωνίας για μια μικρή ανακούφιση σε παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ανάμεσα στ’ άλλα, προγραμματίστηκαν ημέρες εθελοντικής εργασίας σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, καθώς και μια μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, μέσω της ιστοσελίδας www.stirizw.gr για την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, που υλοποιεί η Ελληνική Επιτροπή της Unicef.
Έχει, επίσης, προγραμματιστεί η προώθηση μιας σειράς προτάσεων και θεσμικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του πλαισίου της παιδικής προστασίας στη χώρα μας. Όπως, επίσης, και μια σειρά από δράσεις για περισσότερα παιδικά χαμόγελα, όπως η δημιουργία κοινωνικών βιβλιοθηκών σε όλες τις παιδουπόλεις της χώρας και η προσφορά 10.000 παιδικών βιβλίων σε οργανώσεις και δομές που ασχολούνται με την προστασία του παιδιού.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΕΣΡ

Στο νέο πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ στον Realfm 97,8 αναφέρθηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα (04.12.2013) στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου:

«Χαίρομαι Νίκο, που βγαίνω στην εκπομπή σου με πολύ καθυστέρηση, λόγω του μεγάλου διαφημιστικού διαλλείματος. Χαίρομαι που έχεις διαφήμιση για να μπορείς να συντηρήσεις οικογένειες ανθρώπων που παίρνουν μεροκάματο από το σταθμό σου.

Ντρέπομαι γι’ αυτόν τον γκανγκστερισμό που γίνεται σε βάρος των μέσων ενημέρωσης. Και δεν είσαι μόνο εσύ, χτενίζουν όλη την Ελλάδα - απ’ ότι πληροφορήθηκα - μετά την καταγγελία σου για τέτοιου είδους ζητήματα», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ.

Και πρόσθεσε:

«Για μια ακόμη φορά θα αναγκαστώ να παρέμβω στη Βουλή, αλλά δυστυχώς η υπόθεση «Λασκαρίδη» και του γνωστού διδύμου που μας τυραννά, καλά κρατεί, γιατί το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να συνεννοηθεί για να αλλάξουν αύριο κιόλας μην σου πω χθες με νέο Προεδρείο.

Προχώρα σε αυτό που κάνεις. Εγώ στον ΑΝΤ1 υπηρετούσα την έμμεση διαφήμιση προσφέροντας μισθούς, επί της ουσίας, σε όλους τους εργαζόμενους εκεί. Αυτός ο γκανγκστερισμός δεν μπορεί να περάσει. Κανείς δεν θα σε φιμώσει».

Το link της συνέντευξης εδώ:

Kανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία

 

Οπως ανακοινώθηκε από την Α.Δ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 «Η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά:

-Από το 8ο χλμ έως το 17ο χλμ της ε.ο Γκούρας-Δερβενίου
-Από το 15ο χλμ έως το 18ο χλμ της ε.ο Γκούρας-Λυκούριας
-Από το 11ο χλμ έως το 15ο χλμ της ε.ο Γκούρας-Κιάτου
-Από το 22ο χλμ και άνω της ε.ο Ξυλοκάστρου-Τρικάλων
-Από το 1ο χλμ και άνω της ε.ο Τρικάλων-Καρυάς»

Έρχονται… αναλογικά διόδια

Mihalis-Xrysoxoidis
Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τάχθηκε με σημερινές δηλώσεις του υπέρ της καθιέρωσης αναλογικών διοδίων, στο πλαίσιο παρέμβασής του στην Επιτροπή της Βουλής όπου πραγματοποιείται συζήτηση για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων.
“Υπάρχει μία αδικία που πρέπει να αρθεί, σε σχέση με τους συχνούς χρήστες. Πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις που να δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να πληρώνουν ανάλογα με τον δρόμο που έχουν να κάνουν και να έχουν καλούς εναλλακτικούς δρόμους και κατευθύνσεις.
Στο σχέδιο νόμου έχει περιληφθεί διάταξη για την ύπαρξη αναλογικών διοδίων, πρόνοια που δεν υπήρχε στην αρχική σύμβαση.
Ενόψει της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού και για να μην έχουμε προβλήματα όμοια με αυτά στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, η πρώτη προϋπόθεση που έθεσα στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν πως ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά αναλογικά διόδια γιατί τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα εκεί, ώστε ο παραχωρησιούχος να γνωρίζει τι παραλαμβάνει ακριβώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

ysterografa.gr

Πειραιώς: Φέτος δεν θα δεχθώ ευχές

Mitropolitis-Peiraios
Πηγή: www.romfea.gr
Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ ἐπί τῇ ἐγγιζούσῃ ὀνοματικῇ του ἑορτῇ ἀπέστειλε πρός τόν εὐαγῆ Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Μητροπολιτικῆς του περιφερείας τήν κάτωθι Ἀνακοίνωσι:
«Αγαπητοί Πατέρες καί ᾿Αδελφοί,
Ἐναύλως κατά τάς δυσχειμέρους ἡμέρας ταύτας καθ’ ἅς ἐπερίσσευσεν ἡ ἀνοησία καί τά ἐγκλήματα ἐν τῇ Ἁγιωτάτῃ ἡμῶν ᾿Αποστολικῇ καί Ὀρθοδόξῳ Καθολικῇ Ἐκκλησίᾳ ἀκούεται ὁ Παύλειος λόγος:
«τίς ἀσθενεῖ, καί οὐκ ἀσθενῶ; τίς σκανδαλίζεται καί οὐκ ἐγώ πυροῦμαι; (Β΄ Κορ. 11:29) καί ὑποχρεοῖ τούς διακόνους τοῦ εὐχαριστιακοῦ σώματος εἰς συσταύρωσιν μετά τοῦ δοκιμαζομένου καί βαρυαλγοῦντος λαοῦ τοῦ Θεοῦ.
Ὅθεν πληροφοροῦμεν πάντας ὑμᾶς περιπόθητοι ἀδελφοί, ὅτι κατά τήν ἑόρτιον μνήμην τοῦ ἁγίου ἐνδόξου Ἱερομάρτυρος Σεραφείμ, ἐπισκόπου Φαναρίου καί Νεοχωρίου τοῦ σούβλῃ διαπερασθέντος ὑπό τῶν ὁμοπίστων τῶν σημερινῶν Ἰσλαμιστῶν, τήν 4ην μηνός Δεκεμβρίου ἐ.ἔ., καθ’ ἥν ἑορτάζομεν τά ἡμέτερα ὀνομαστήρια, συμμετέχοντες εἰς τήν δοκιμασίαν τοῦ χειμαζομένου λαοῦ δέν θά ἑορτάσωμεν ἐπισήμως, δέν θά δεχθῶμεν ἑορτίους εὐχάς, οὔτε θά παραθέσωμεν ἑόρτιον τράπεζαν, προσφέροντες ταπεινῶς τήν ἀναίμακτον θυσίαν ὑπέρ εὐσταθείας τοῦ εὐσεβοῦς ἡμῶν Γένους καί τοῦ εὐαγοῦς Κλήρου καί τοῦ φιλοχρίστου λαοῦ τῆς καθ’ἡμᾶς θεοσώστου Ἱ. Μητροπόλεως καί συμπάσης τῆς οἰκουμένης.
Ὅθεν παρακαλοῦμεν ὅπως ἐν ταῖς ὑμετέραις θεοπειθέσι προσευχαῖς μνημονεύητε τῆς ἡμετέρας ταπεινότητος».

Σαμαράς: Συνεχίζουμε ακούραστοι τον… Μαραθώνιο

barroso
Aισιόδοξος πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα έχει θετική έκβαση εντός του έτους, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να μιλήσεις για αδιέξοδο», καθώς όπως ανέφερε, η χώρα μπορεί να μην έχει ανταποκριθεί σε όλα τα προαπαιτούμενα, αλλά κατάφερε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από τον στόχο που είχε τεθεί.
Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει θεαματική πρόοδο σε κάποιους τομείς και πως ο ίδιος δεν σκέφτεται την κόπωση σε «οποιοδήποτε στάδιο του μαραθωνίου», διαβεβαιώνοντας μάλιστα πως δεν θα υπάρξει κόπωση για περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει «με ή χωρίς την κρίση, με ή χωρίς την τρόικα».
Από τη μεριά του ο κ. Μπαρόζο μίλησε με θετικά λόγια για την Ελλάδα, εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι η χώρα μας θα βγει από την ύφεση το 2014.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,  αναγνώρισε μάλιστα το «τεράστιο βάρος που έχει αναλάβει ο ελληνικός λαός».

Ο Μπαρόζο ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες με Σαμαρά

Barroso-Samaras
Twitter@EmOikonomidis
Η ποιοτική διαφορά στην ανάγνωση της χρηστικότητας της δυναμικής των social media, μεταξύ των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτικών, είναι η έγκαιρη κατανόηση της αναγκαιότητας διάχυσης ουσιαστικών και στοχευμένων μηνυμάτων.
Ο Ζοζέ Μπαρόζο, αν και μάλλον αρτηριοσκληρωτικός στη συνολική πολιτικη θεώρηση και φιλοσοφία του, έδωσε σήμερα ένα τέτοιο απτό δείγμα. Όπως είχε συμβεί και όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ανέβασε αμέσως στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter τις σχετικές φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, έτσι και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφτιαξε ένα κολάζ με φωτογραφίες από την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, και ανέβασε τη σχετική φωτογραφία στον δικό του προσωπικό λογαριασμό στο πιο παρεμβατικό social media της εποχής μας.
“Σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και μέλη της κυβέρνησής του, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις Βρυξέλλες”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Ζοζέ Μπαρόζο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

ysterografa.gr

Το "δέος" του Πελεγρίνη και το… ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Theodosis-Pelegrinis-Kostas-Kazakos
Είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, ο πιο “επώνυμος” Πρύτανης των τελευταίων ετών για την Ελλάδα. Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης είναι το κεντρικό πρόσωπο του δράματος που παίζεται στον χώρο της παιδείας, στον απόηχο της σκληρής κόντρας με το αρμόδιο υπουργείο, και εκ των πραγμάτων οι θέσεις τις οποίες ανά διαστήματα διατυπώνει, συνιστούν είδηση.
Σήμερα, ο Πρύτανης του μεγαλύτερου και πλέον ιστορικού Πανεπιστημίου της χώρας, του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε σε εκδήλωση όπου εισέπραξε έντονο χειροκρότημα για τη στάση του, από τους διοικητικούς υπαλλήλους, και είχε την ευκαιρία να χαρακτηρίσει “πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο” το Συμβούλιο του Ιδρύματος, κατηγορώντας το ότι λειτουργεί κατ’ εντολήν του υπουργείου Παιδείας.
“Αισθάνομαι δέος για την απεργία των υπάλληλων μας. Δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους.
Εγώ δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι υπερήφανος για σας.
Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, από ένα πανεπιστήμιο που να έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή”, τόνισε μεταξύ άλλων.
Η κλιμάκωση της δημόσιας παρουσίας του Θεοδόση Πελεγρίνη πάντως, έχει δώσει τροφή σε σενάρια για το ενδεχόμενο εμπλοκής του με την κεντρική πολιτική στις επόμενες εθνικές εκλογές. Φυσικά με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σύγκλητος αθώωσε τον Πελεγρίνη

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν προκύπτει κανένας λόγος από πράξεις ή παραλείψεις του Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, που να δικαιολογεί την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.
Ω εκ τούτου, δεν προκύπτει πλέον το ενδεχόμενο να τεθεί σε αργία.


ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ:«Η τρόικα να βγει δημοσίως να μας πει με ποια επιχειρήματα πιέζει την κυβέρνηση στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Γιατί δεν βλέπω κάτι λογικό σε αυτή τους τη στάση».

photo androulakis trp 
 ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
TOY ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: 
  • Πιστεύω ότι πρέπει να βγει δημοσίως η τρόικα να μας πει με ποια επιχειρήματα πιέζει την κυβέρνηση στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Γιατί δεν βλέπω κάτι λογικό σε αυτή τη στρατηγική. Δεν θέλουμε με τίποτε να ανοίξει το θέμα αυτό γιατί δε βοηθάει ούτε την οικονομία, ούτε τους Έλληνες πολίτες. Θα  έχουμε μια βίαιη και άδικη αναδιανομή. Θα έρθουν τα χρήματα απ' έξω και θα αγοράσουν σε πολύ χαμηλές αξίες την πρώτη κατοικία χιλιάδων Ελλήνων, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δίνουμε τη μάχη να μείνει η χώρα στο ευρώ γιατί με την υποτίμηση που θα έρθει μαζί με το εθνικό νόμισμα, οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι αυτοί που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Σε στρατηγικές που θα ευνοήσουν νέου τύπου μαυραγοριτισμό θα είμαστε σθεναρά απέναντι.

Απολύσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο το 2014

Athinaiko-Praktoreio-Eidiseon
Σύμφωνα με τη λίστα των φορέων του δημοσίου από τους οποίους θα προκύψουν οι 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν το 2014, στη βάση της σχετικής μνημονιακής δέσμευσης της κυβέρνησης, μπαίνει στο στόχαστρο η Γενική Γραμματεία ΜΜΕ, και πιο συγκεκριμένα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας”, η οποία δημοσιεύει τους φορείς από τους οποίους θα προκύψουν οι υποψήφιοι άνεργοι, θα χρειαστεί να δώσει ένα σημαντικό μέρος από τους εργαζομένους τους, που η εφημερίδα καταγράφει σε 252.

ysterografa.gr

Γιάννα: Στην Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας...

Gianna-Aggelopoulou
Twitter@EmOikonomidis
Η “σκιά” του ονοματεπώνυμού της εξακολουθεί να διατηρεί την εσωτερική δύναμη που… σηκώνει από τον καναπέ ακόμη και όσους αδιαφορούν σήμερα για τα κοινά. Ή μάλλον, κρύβουν την οργή τους για όσα συμβαίνουν, επιλέγοντας συνειδητά να μην συμμετέχουν στη δρώσα εθνική διαδικασία.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου βρέθηκε χθες στην Ελληνογερμανική Σχολή Πειραιά για να παρουσιάσει το βιβλίο της “My Greek drama”, το οποίο έχει ως επίκεντρο την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, γύρω από εκείνη την ιστορική στιγμή ωστόσο αναπλάθεται ένα ψηφιδωτό των πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων 20 ετών. Και φυσικά των πρωταγωνιστών τους.
Η “Κυρία 2004″ έχει με συνέπεια… δαιμονοποιηθεί, αναφορικά με τις προσωπικές φιλοδοξίες της, που στο παρελθόν προσδιορίστηκαν ως ακόμη και επιθυμία για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα διεμβόλιζε την Κεντροδεξιά και την Κεντροαριστερά.
Σήμερα, ο… ψίθυρος για τις φιλοδοξίες της διατηρείται, καθώς η εποχή της κρίσης προσφέρεται για μελλοντικούς σχεδιασμούς, η ίδια ωστόσο επιλέγει να εστιάσει στα διδάγματα του χθες, στην προσπάθεια να προβλέψει την επόμενη μέρα.
Χθες για παράδειγμα, έδειξε να ανησυχεί ότι… τα χειρότερα έρχονται για την Ελλάδα, στην περίπτωση κατά την οποία η πολιτική ηγεσία και η κοινωνία δεν διδαχθούν από τα λάθη του παρελθόντος, και δεν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε συλλογικά και άμεσα την “εθική ήττα” την οποία βιώνουμε.
“Χάσαμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Αν δεν ξεπεράσουμε αυτό το συναίσθημα ήττας, δεν θα υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για όσα θα ακολουθήσουν. Δυστυχώς, απουσιάζει η πολιτική ηγεσία που θα προτείνει λύσεις, θα παραθέσει εναλλακτικά σενάρια, θα συστρατευτεί με την κοινωνία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Η άλλοτε επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004, προχώρησε σε μια ακόμη, μάλλον μελαγχολική διαπίστωση για την εικόνα της σημερινής Ελλάδας. “Σήμερα, οι άνθρωποι συμβιβάζονται με την αποτυχία”, σημείωσε με νόημα.
Για να επιχειρήσει μια ευθεία αντιπαραβολή με την εποχή του 2004. Τότε που “νικήσαμε με συλλογική συστράτευση”, όπως διαπιστώνει η ίδια. Επιστροφή στο παρελθόν, για ένα άλμα προς το μέλλον, δηλαδή…

ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης, Ικανοποίηση για ομόφωνη υιοθέτηση των θέσεών του για τα διόδια από την ΕΝ.Π.Ε. - Δεν θα αυξηθούν τα διόδια στην Πελοπόννησο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την ομόφωνη υιοθέτηση από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος των θέσεών του ενάντια στην απόφαση για αύξηση των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.
«Εξαρχής τόνισα σε όλους τους τόνους ότι ούτε νέα διόδια θα επιτρέψουμε, ούτε αύξηση στα υπάρχοντα. Τα οικονομοτεχνικά στοιχεία της παραχώρησης δεν εμφανίζουν καμία επιβάρυνση και συνεπώς δεν στοιχειοθετείται καμία τέτοια αξίωση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «με την ομόφωνη απόφασή της η ΕΝ.Π.Ε. αποδεικνύει στην πράξη ότι οι Περιφέρειες και μπορούν να παρέμβουν αποφασιστικά σε κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών».
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των πολιτών βρίσκεται διαρκώς σε επαγρύπνηση και θα πρωτοστατήσει ξανά αν διανοηθεί ο οποιοσδήποτε να προβεί σε αύξηση των διοδίων» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Ρουμανία: Stop στο μνημόνιο λόγω φόρων στα καύσιμα

imf
Η Ρουμανία αρνείται να υπογράψει το μνημόνιο με την τρόικα (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΠΤ), που ήταν αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους διεθνείς δανειστές. Την αναστολή της συμφωνίας γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα, μετά την ανακοίνωση του Ρουμάνου προέδρου Τράιαν Μπασέσκου, ότι δεν δέχεται την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Ο Μπασέσκου δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε να μην εγκρίνει το μνημόνιο με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Αποφάσισα να μην εγκρίνω το μνημόνιο, επειδή στην τρίτη σελίδα αναφέρει στις υποχρεώσεις, που η κυβέρνηση αναλαμβάνει, την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Δεν θα μπορούσα να αναλάβω την ευθύνη γι” αυτό το μέτρο, το οποίο εκτιμώ πως είναι ενάντια στις πιθανότητες ανάκαμψης της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας πρόσθεσε ακόμη ότι το θέμα θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης, τον Ιανουάριο, όταν η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα βρίσκεται εκ νέου στη χώρα. «Ενημέρωσα το Ταμείο για τη θέση μου. Στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν τη θέση μου για τον ειδικό φόρο» ανέφερε, διευκρινίζοντας ακόμη ότι «η κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της προώθησης του μνημονίου, χωρίς τη δική μου υπογραφή».

arouraios.gr

Αμφιλοχία: Γέμισε με γαρίδες ο Αμβρακικός λόγω της κακοκαιρίας!

Αμφιλοχία: Γέμισε με γαρίδες ο Αμβρακικός λόγω της κακοκαιρίας! Οι ισχυροί άνεμοι του τελευταίου 24ώρου έφεραν άφθονα θαλασσινά στα πιάτα των κατοίκων της Αμφιλοχίας
 
Γαρίδες κατά πλειοψηφία και μάλιστα μεγάλου μεγέθους, έφερε στην επιφάνεια η θάλασσα του Αμβρακικού με τη μέθοδο του γυρίσματος των νερών.
 Σύμφωνα με το e-maistros.gr, έκπληκτοι οι διερχόμενοι οδηγοί προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γίνεται βλέποντας ανθρώπους με απόχες να συλλέγουν δεκάδες κιλά θαλασσινών
thebest.gr

Στο "έλεος" των κυμάτων, Αιγείρα και Ακράτα (VIDEO)


Εκτεταμένες ζημιές, προξένησαν τα μεγάλα κύματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην περιοχή Ακράτας και Αιγείρας. Ειδικότερα, οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη θαλασσοταραχή, είναι αυτή εκατέρωθεν του Κριού ποταμού στην Αιγείρα, καθώς και αυτή ανατολικά του Κράθη ποταμού  όπου τα κύματα διέλυσαν τις ξύλινες εξέδρες και τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων, ενώ "μπάζωσαν" στην κυριολεξία τον παραλιακό δρόμο με αμμοχάλικο και χρειάστηκε η παρέμβαση μηχανημάτων τού Δήμου.

froyros.blogspot.gr/

Mόνο με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο δρόμο Δερβενίου - Γκούρας

Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, στο δρόμο από το 22ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων και από το 1ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Τρικάλων - Καρυάς, από Γκούρα προς Δερβένι, Λυκουρία και Κιάτο.
Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους, όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό τον πρώτο λόγο να έχουν φυσιολογικά το Σαρανταπηχο τα Τρίκαλα  στο βουνό της Ζήρειας...

H θερμοκρασία νωρίς το πρωί στα Άνω Τρίκαλα έκανε "βουτιά" στους 3 βαθμούς Κελσίου. Στο Σαραντάπηχο στους -4 βαθμούς Κελσίου. , ενώ στο Δερβένι επεσε στου 4 βαθμούς Κελσίου.
Λόγω της χιονόπτωσης δεν λειτούργησαν σήμερα δύο σχολεία στην ορεινή Κορινθία, το Γυμνάσιο στη Γκούρα και το Γυμνάσιο στο Παναρίτι.

Παγωνιά σε όλη τη χώρα – Κλειστός ο δρόμος στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ - Χωρίς ρεύμα χωριά της Πελοποννήσου εξαιτίας χιονιού – Δεμένα τα πλοία


- Κρύο και παγωνιά σε όλη τη χώρα - Χιόνια και στην Πάρνηθα
- Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε χωριά της Αρκαδίας λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης
- Δε φεύγουν τα πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των θυελλωδών ανέμων
- Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο
- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Στη φάκα οι δημόσιοι υπάλληλοι με καταθέσεις στο εξωτερικό

Τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου οι οποίοι από το 2009 και μετά έστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα αθροιστικά άνω των 100.000 ευρώ, ζήτησε σήμερα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), Παρασκευά Νομικό.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την κατά προτεραιότητα εξέταση εκείνων των υπαλλήλων που ελέγχονται ήδη, ποινικά ή πειθαρχικά, για τυχόν έκνομες πράξεις και συμπεριφορές ή υπάρχουν ενδείξεις απόκτησης πόρων που δεν δικαιολογούνται από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.
Με αφορμή το συγκεκριμένο έλεγχο που θα διενεργήσει το ΣΕΕΔΔ, ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:
«Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς το σύνολο της κοινωνίας, που από το υστέρημά της πολλές φορές συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που επέλεξαν να στείλουν υψηλά χρηματικά ποσά σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Ο έλεγχος θα αποδείξει αν τα ποσά αυτά που μεταφέρθηκαν μπορούν να δικαιολογηθούν από την εν γένει περιουσιακή τους κατάσταση. Οι εποχές όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν οι πάντες».

Εμπλοκή στο σχέδιο κατάργησης των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ

Η aftodioikisi.gr έχει αποκαλύψει από τις αρχές Οκτωβρίου το σχέδιο κατάργησης των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο σχεδιασμός αυτός που υποστηρίζεται από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη έχει παγώσει λόγω αντιδράσεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ιδιαίτερα επιφυλακτικός φέρεται να είναι ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.
Το πολιτικό πρόβλημα που αναδεικνύεται από όσους αντιδρούν είναι ότι μια σύγκρουση της κυβέρνησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε προεκλογική περίοδο θα μπορούσε να έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές υποστηρίζουν ότι με το νέο έτος, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαίου, ατύπως θα ξεκινήσει μια πολύμηνη προεκλογική περίοδος που σταδιακά θα κλιμακώνεται. Και εκτιμούν ότι οι δρόμοι πνιγμένοι στα σκουπίδια θα ενθαρρύνουν τη λεγόμενη αντισυστημική/αντικομματική ψήφο και οπωσδήποτε θα πλήξουν την κυβέρνηση που θα εμφανίζεται αδύναμη να διαχειριστεί μια κρίση που αγγίζει άμεσα την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Πάντως, τουλάχιστον δύο δήμαρχοι μεγάλων πόλεων έχουν στα χέρια τους μελέτη που δείχνει ότι με την κατάργηση της υπηρεσίας καθαριότητας θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα με πολύ μικρότερο κόστος. Τα στοιχεία αυτά επικαλούνται οι υποστηρικτές του σχεδιασμού που επιμένουν ότι πρέπει να γίνει η σύγκρουση και ότι η κοινή γνώμη θα εκτιμήσει τη μεταρρυθμιστική δυναμική εφόσον καταδειχθεί αποφασιστικότητα μέχρι το τέλος.

Η “Ελευθεροτυπία” αποκαλύπτει τις 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για το 2014

Elefterotypia
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις δεξαμενές του δημοσίου από τις οποίες θα προκύψουν 11.000 απολύσεις υπαλλήλων το 2014, αποκαλύπτει η “Ελευθεροτυπία” με το βασικό πρωτοσέλιδό της.
Σύμφωνα με την ιστορική και έγκυρη εφημερίδα, η μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014, θα καλυφθεί από 74 φορείς του δημοσίου, που κατανέμονται σε 12 υπουργεία και μια Γενική Γραμματεία.
Πιο συγκεκριμένα, οι φορείς αυτοί είτε θα κλείσουν απευθείας, με “ξαφνικό θάνατο”, όπως συνέβη στην περίπτωση της ΕΡΤ, είτε θα συγχωνευθούν και οι εργαζόμενοι που θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες θα απολυθούν, είτε θα υποστούν “στοχευμένη” μείωση προσωπικού.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η “Ελευθεροτυπία”, στην κόκκινη γραμμή των απολύσεων θα βρεθούν υπάλληλοι που χαρακτηρίζονται χαμηλών προσόντων, όπως διοικητικοί, προσωπικό λογιστηρίου, φύλακες και καθαρίστριες.
Η “Ελευθεροτυπία” αναδεικνύει το παραπάνω θέμα ως βασικό στην πρώτη σελίδα της, ενώ στο ρεπορτάζ των εσωτερικών σελίδων αναφέρει αναλυτικά τους φορείς από τα υπουργεία Υγεία, Παιδείας, Πολιτισμού-Αθλητισμού, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μακεδονίας-Θράκης, Υποδομών και Δικτύων, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, καθώς και από τη Γενική Γραμματεία ΜΜΕ (το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων).

ysterografa.gr

Η λίστα των νικητών των βραβείων New York Film Critics Circle

American-Hustle-poster
H ανακοίνωση των βραβείων New York Film Critics Circle, δίνει μια πρώτη γεύση του κλίματος που διαμορφώνεται στο Χόλιγουντ ενόψει των Oscars  του 2014, με τις ταινίες και τους ηθοποιούς που ξεχωρίζουν.
Η λίστα των νικητών έχει ως εξής:
Best Picture: “American Hustle” (dir. David O. Russell)
Best Director: Steve McQueen, “12 Years A Slave”
Best Actor: Robert Redford, “All Is Lost”
Best Actress: Cate Blanchett, “Blue Jasmine”
Best Supporting Actor: Jared Leto, “Dallas Buyers Club”
Best Supporting Actress: Jennifer Lawrence, “American Hustle”
Best Screenplay: David O. Russell and Eric Singer, “American Hustle”
Best Cinematography: Bruno Delbonnel, “Inside Llewyn Davis”
Best Non-Fiction Film (Documentary): “Stories We Tell” (dir. Sarah Polley)
Best First Film: “Fruitvale Station” (dir. Ryan Coogler)
Best Animated Film: “The Wind Rises” (dir. Hayao Miyazaki)
Best Foreign Language Film: “Blue Is The Warmest Color” (dir. Abdellatif Kechiche)

Τσίπρας σε FT, BBC και Reuters: Εκλογές το 2014

tsiprasΚοινή συνέντευξη σε Financial Times, Reuters και BBC παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και εμφανίστηκε σίγουρος ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις ευρωεκλογές και, μάλιστα, με διαφορά.
Συνεπώς, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας «η κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον τη λαϊκή εντολή για να κυβερνά τη χώρα. Γι` αυτό και θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές πριν το τέλος του 2014».
«Σε αυτές τις ευρωεκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν χωρίς φόβο, χωρίς το φόβο της κατηγορίας που εξαπέλυαν εναντίον μας οι αντίπαλοί μας το 2012, ότι σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα μετατραπεί σε έρημο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

Δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής σε εννέα σχολικούς φύλακες

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι εννέα από τις δώδεκα προσαγωγές σχολικών φυλάκων που έγιναν μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ωστόσο, το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθεροι και οι εννέα σχολικοί φύλακες, αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αντίστασης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.
Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αρθεί η κράτησή τους και έτσι οι συλληφθέντες αποχώρησαν ελεύθεροι από την Ευελπίδων εν μέσω χειροκροτημάτων από συναδέλφους τους που είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια. Οι κατηγορούμενοι ορίστηκε να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο για τις 31 Μαρτίου 2014.
Οι τρεις διαδηλωτές που είχαν προσαχθεί αργότερα, όταν η Αστυνομία επιχείρησε να ανοίξει τη Βασ. Σοφίας, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η ένταση ξεκίνησε νωρίς το πρωί μετά την απόπειρα των σχολικών φυλάκων να κάνουν κατάληψη του κτιρίου του ΥΠΔΜ.

Στο μεταξύ  το μεγαλύτερο blog Δημοτικών Αστυνομικών της Χώρας (www.dimastin.blogspot.gr) καταγγέλλει μοριοδότηση με ρουσφετολογικά κριτήρια για τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και υποστηρίζει ότι προωθούνται φωτογραφικές ρυθμίσεις προκειμένου να εξυπηρετηθεί δημοτικός αστυνομικός που εργάζεται στο γραφείο του Κ. Μητσοτάκη. «Ωρα για αποκαλύψεις» αναφέρουν στη σχετική ανάρτηση και υποστηρίζουν ότι υπάρχει μετακλητός υπάλληλος (δημοτικός αστυνομικός) στο γραφείο Μητσοτάκη ο οποίος και κανόνισε να μοριοδοτηθεί η σειρά του 2010 με +20 μόρια επειδή ο ίδιος ανήκει σε αυτήν. Το θέμα αυτό είχε αναδείξει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η «Εφημερίδα των Συντακτών«. Καταγγέλλεται επίσης ότι είναι ο «εμπνευστής» των εξαιρέσεων και της εθελοντικής κινητικότητας. Περισσότερα εδώ. 

aftodioikisi.gr

Δεν θα γίνει καλοκαίρι το Μουντιάλ του 2022

Michel-Platini
Τη συμφωνία της FIFA και της UEFA να μη γίνει καλοκαίρι το Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022, αποκάλυψε ο Μισέλ Πλατινί, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην ισπανική As.
Διαβάστε περισσότερα στο www.sport.gr

Σε καθεστώς πτώχευσης με δικαστική απόφαση το Ντιτρόιτ

detroit
Ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα ότι η πόλη του Ντιτρόιτ μπορεί να τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης και άρα να επαναδιαπραγματευθεί το υπέρογκο χρέος της, ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προστατευμένη από τις απαιτήσεις των πιστωτών της.
Αξιωματούχοι του Ντιτρόιτ, στην πολιτεία Μίσιγκαν, υπέβαλαν αίτηση για να τεθεί η πόλη σε καθεστώς πτώχευσης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους στον δήμο, τους συνταξιούχους του δήμου και τους ομολογιούχους και παράλληλα να διατηρήσει τις βασικές της υπηρεσίες προς τους δημότες.
«Είναι πραγματικά μια σημαντική ημέρα», δήλωσε ο δικαστής Στίβεν Ρόουντς ανακοινώνοντας την απόφασή του. «Υπάρχει μια δικαστική απόφαση ότι αυτή η πάλαι ποτέ περήφανη πόλη δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της. Παράλληλα, είναι μια ευκαιρία για μια νέα αρχή».
Το Ντιτρόιτ χάνει εδώ και χρόνια την ευημερία του, καθώς ο πληθυσμός του μειώνεται όπως και η φορολογική του βάση καθώς φθίνει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, συνώνυμη με την πόλη.
Χρησιμοποιώντας την προστασία του καθεστώτος πτώχευσης, το Ντιτρόιτ θα καταγγείλει κάποιες συμβάσεις του και θα αθετήσει ορισμένες από τις υποχρεώσεις του, ενώ αναμένεται να εκποιήσει περιουσιακά του στοιχεία και να αναγκάσει τους πιστωτές του να υποστούν κάποια ζημία καθώς θα αναδιοργανώνει τις υπηρεσίες του.
Το Ντιτρόιτ είναι η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ που έχει ζητήσει να υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης.

υστερογραφα.

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Ελεύθερη είσοδος σε καθηγητές και φοιτητές

ekpa
Τη διαβεβαίωση ότι καθηγητές και φοιτητές μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, παρέχει ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, με ανακοίνωσή τους, διαψεύδοντας παράλληλα ότι μέλη του εμποδίζουν την είσοδο στους χώρους του Ιδρύματος.
Επίσης, το ΔΣ του συλλόγου επισημαίνει ότι η διακοπή του διαλόγου θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για όλο το ακαδημαϊκό έτος. «Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας θεωρεί ότι γίνονται οι σωστές προσπάθειες για τη επαναλειτουργία του Ιδρύματος και ζητά από τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, την άμεση άρση των επικείμενων διώξεων του εκλεγμένου πρύτανη, καθηγητή, Θ. Πελεγρίνη, έτσι ώστε να βοηθηθεί επί της ουσίας αυτή η επίπονη προσπάθεια» αναφέρουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, προσθέτοντας ότι η «μόνη εγγύηση επαναλειτουργίας του Ιδρύματος παρέχεται από τον ίδιο το θεσμό του πρύτανη».
Σημειώνεται, ότι προ ημερών η Ένωση Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής διαπίστωνε πως πολλά μέλη ΔΕΠ δεν είχαν πρόσβαση στους χώρους εργασίας τους και καλούσε τα θεσμικά όργανα της σχολής να απαιτήσουν τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας από τους απεργούς, προκειμένου να προχωρήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών και να εξασφαλιστεί η άνετη και ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους εργασίας όλων των μελών ΔΕΠ.

υστερογραφα

Ο ΟΓΑ “μπλόκαρε” 10.000 συντάξεις

OGA
Η διοίκηση του ΟΓΑ προχώρησε στο “μπλοκάρισμα” 10.000 συντάξεων, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ξενοφών Βεργίνη, μιλώντας στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βεργίνης, από τους δικαιούχους των συγκεκριμένων συντάξεων ζητήθηκε να προσκομίσουν στον ΟΓΑ στοιχεία, χωρίς ωστόσο να έχουν κάνει μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο, και έτσι αποφασίστηκε το πάγωμα της καταβολής των συντάξεων.
Ο Ξενοφών Βεργίνης τόνισε ακόμη ότι η διοίκηση του ΟΓΑ εξετάζει άλλες 132.000 υποθέσεις, για τις οποίες υπάρχει η υποψία ότι σχετίζονται με πλαστά επιδόματα και συντάξεις.

υστερόγραφα

Τα… βέλη του Βενιζέλου για τον Στουρνάρα από τις Βρυξέλλες

venstour
Ιδιαίτερα αιχμηρά και ειρωνικά σχόλια για τον Γιάννη Στουρνάρα έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες.
Όπως γράφει η Καθημερινή, ο υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε για το κατά πόσον ο υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος και απάντησε με ειρωνικό ύφος πως «…ο κ. Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος…».
Ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε πως ο Στουρνάρας εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη συμπόνια για τις κακουχίες του ελληνικού λαού, υπενθυμίζοντας τα όσα είχε αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με τη μητέρα του και τη χαμηλή σύνταξη που εισπράττει.

ysterografa.gr

Δώδεκα χρόνια στο ευρώ, αλλά η Ελλάδα ζητιανεύει

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Κλείνουμε σε λιγότερο από ένα μήνα 12 χρόνια στο ευρώ. Την 1η Ιανουαρίου του 2002, με τον Σημίτη πρωθυπουργό, αποχαιρετούσαμε ( μάλλον μελαγχολικά) τη δραχμούλα και βάζαμε στις τσέπες μας (μάλλον σκεφτικοί) το ευρωπαϊκό νόμισμα. Αναρωτιόμαστε τότε: «Θα είναι για καλό ή για κακό μας;». Η  δωδεκαετία   που ακολούθησε δεν δείχνει άλλο από  δεινές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές περιπέτειες. Αποκορύφωμα η σημερινή παρατεταμένη  κρίση: Με τη δόλια πατρίδα υποδουλωμένη μέχρις ασφυξίας στους παντοδύναμους αφέντες του ευρώ και με το δημόσιο χρέος της γύρω στα 350 δισεκατομμύρια (το μεγαλύτερο που είχε ποτέ στα 190 χρόνια της «ανεξαρτησίας»  της)…

Πρώτη κατοικία: Η επίθεση των Βρυξελλών στο όνομα του ανταγωνισμού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η εκ μέρους του Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπροσώπου του Επιτρόπου του Όλι Ρεν υιοθέτηση των επιχειρημάτων της τρόικας όσον αφορά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως η ΕΕ παραμένει υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ και δεν είναι ακόμη σε θέση να διαμορφώσει δική της, ευρωπαϊκή, πολιτική.
Ο κ. Ο’ Κόνορ αναμάσησε τα γνωστά φληναφήματα περί «καταχρηστικών συμπεριφορών» και ανάγκης εξυγίανσης των τραπεζών, οι οποίες τάχα δεν δίνουν δάνεια και ρευστότητα στις επιχειρήσεις (αν και κάθε τόσο ανακεφαλαιοποιούνται)επειδή δεν μπορούν να βγάλουν στο σφυρί μερικές δεκάδες χιλιάδες κατοικίες – τις οποίες μετά δεν θα ξέρουν τι να κάνουν (εκτός κι’ αν ξέρει ο κ. Ο’ Κόνορ…)
Στη συζήτηση, που κάθε τόσο αναζωπυρώνεται και τώρα έχει φθάσει στο παρά πέντε, αξίζει να ληφθούν υπ’ όψη μερικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Η κατάρα των Porsche και ποιους έχει σκοτώσει

Σοκαρισμένος ο πλανήτης από τον τραγικό θάνατο του Πολ Γουόκερ και του Ρότζερ Ρόντας, από το δυστύχημα με την σπάνια, πανάκριβη Porsche Carrera GT. Ίσως αυτό το δυστύχημα να είναι η αφορμή για να ξεμυτίσει ξανά ο θρύλος των καταραμένων Porsche και των θανάτων που τις ακολουθούν.
Σύμφωνα με αυτόν, συγκεκριμένες Porsche ακολουθούνται από μια κατάρα, τόσο δυνατή που, ακόμα και μια βίδα από τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, αν μπει σε άλλο αυτοκίνητο, θα προκαλέσει θάνατο. Σήμερα θα διαβάσετε ένα καταπληκτικό (ε, αφού είναι καταπληκτικό) αφιέρωμα στο little bastard: Την καταραμένη Porsche που σκότωσε τον Τζέιμς Ντιν και, στη συνέχεια, όλους τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες έστω και ενός ανταλλακτικού της.
Παρεμπιπτόντως, για όσους αναρωτιούνται πώς η Porsche στην οποία επέβαινε ο Γουόκερ διαλύθηκε “τόσο εύκολα από ένα δέντρο”, θα επισημάνουμε την υψηλή ταχύτητα, καθώς και το γεγονός ότι έχει σασί από ανθρακονήματα και κορμό από ρητίνη. Το δεύτερο, ειναι εύφλεκτο υλικό.

Πενηνταοκτώ χρόνια πέρασαν από τότε που το νήμα της ζωής του κινηματογραφικού αστέρα James Dean κοβόταν μέσα στη συλλεκτική Porsche 550 Spyder κι όμως μέχρι σήμερα, ο Αμερικανός ηθοποιός παραμένει μύθος. Σήμερα, θα ήταν 82 ετών, όμως παραμένει 24, όπως τη μέρα που πέθανε. Βέβαια, ακόμα και μετά από το θάνατό του, το όνομα του Dean περιβάλλει ένας θρύλος. Και μια κατάρα…
Το 1955, ο 24χρονος James Dean, εθισμένος με τα γρήγορα αυτοκίνητα (το moto του ήταν πως η ταχύτητα ήταν η πρώτη και μοναδική του αγάπη), αγόρασε μια Porsche 550 Spyder. Μόνο 90 είχε παράγει η γερμανική εταιρία σε όλο τον κόσμο και ο Dean αγόρασε τη μία, με αριθμό πλαισίου 550-0055 με σκοπό να συμμετέχει στον αγώνα ταχύτητας Salinas, που θα γινόταν σε αεροδρόμιο, την 1η Οκτωβρίου 1955. Ο Αμερικανός ηθοποιός, αγόρασε το δύστροπο, φοβερά γρήγορο και ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτοκίνητο (ακριβώς έτσι περιγράφεται και η Carrera GT στην οποία σκοτώθηκε ο Walker) υπό τον όρο να το οδηγεί μόνο με τη συνοδεία του Rolf Wuetherich, ενός κορυφαίου μηχανικού της Porsche, που ήταν και μηχανικός του Dean (σ.σ. είναι το πρόσωπο που φαίνεται πεσμένο στο έδαφος στις φωτογραφίες του τροχαίου του Dean). Ο γόης ερωτεύτηκε αμέσως το αυτοκίνητο, το οποίο ονόμασε “Little Bastard”. Σύντομα όμως, θα γινόταν ο ίδιος του ο τάφος…
Δείτε την συνέχεια από την itabloid.gr  εδώ
 
pinakio.blogspot.gr

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας: Εξαθλίωση για τον λαό, δώρα για τους καπιταλιστές

Ο τραγικός θάνατος της 13χρονης από τις αναθυμιάσεις, η απάνθρωπη μεταχείριση της μητέρας της από τις «αρμόδιες» αρχές, ο θάνατος της 55χρονης μέσα στο σπίτι της στο Άργος δεν συνιστούν μεμονωμένα περιστατικά ή προσωπικές τραγωδίες. Αποτελούν τις συνέπειες μιας πολιτικής που φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή.

Απάντηση στην Ερώτηση του Χρίστου Δήμα για τη Μαυρολίμνη

0069 
Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου-Περαχώρας «πετάει το μπαλάκι» το Υπουργείο Εσωτερικών στην απάντηση του, στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, με θέμα «είσπραξη των τελών ελλιμενισμού στο λιμάνι Μαυρολίμνης». Στην απάντηση του το Υπουργείο Εσωτερικών υπογραμμίζει πως μόλις πριν από λίγους μήνες έλαβε γνώση του θέματος από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ). Ο ΓΕΔΔ διαβίβασε την έγγραφη απάντηση του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων επί σχετικού ερωτήματος που απήυθυνε στο Δήμο, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατή εκμέρους του Δήμου η είσπραξη τελών ελλιμενισμού. Στη συνέχεια το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε έγγραφο γνωστοποιώντας το θέμα και ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες που θα λάβουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, ως εποπτεύουσα υπηρεσία των ΟΤΑ και το Υπουργείο Ναυτιλίας και το ΓΕΔΔ. Τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου όσο και το Υπουργείο Ναυτιλίας ζήτησαν ενέργειες και απόψεις από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου-Περαχώρας. Παρά το γεγονός πως έχουν περάσει πάνω από 3 μήνες, μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει λάβει κάποια απάντηση. Το ζήτημα όμως παραμένει ακόμη εν εξελίξει.
Στο δελτίο τύπου σας επισυνάπτω όλα τα παραπάνω έγγραφα.


Πιο συγκεκριμένα η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών λέει τα εξής:

Το εν λόγω ζήτημα περιήλθε σε γνώση του Υπουργείου Εσωτερικών με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΓΕΔΔ Φ. 370.13/11790/07-06-2013 έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), ο οποίος διαβίβασε την έγγραφη απάντηση του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων επί σχετικού ερωτήματος που απηύθυνε στον ανωτέρω Δήμο, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατή εκ μέρους του η είσπραξη τελών ελλιμενισμού.
Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, απέστειλε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 24123/19-07-2013 έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως εποπτεύουσας υπηρεσίας των Ο.Τ.Α., κοινοποιούμενο στο συναρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου καθώς και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, γνωστοποιώντας αφενός το θέμα και αφετέρου ζητώντας ενημέρωση περί των λαμβανόμενων ενεργειών εκ μέρους της.
Εν συνεχεία, τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2554/44562/20-08-2013 έγγραφο) όσο και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 8122.1/23/13/30-08-2013 έγγραφο) ζήτησαν ενέργειες και απόψεις από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου- Περαχώρας, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών να έχει λάβει σχετική ενημέρωση.
Ως εκ τούτου, το ζήτημα είναι εν εξελίξει και, μόλις περιέλθουν οι σχετικές απόψεις ή ενέργειες των αρμόδιων φορέων, θα επανέλθουμε με νεότερο έγγραφό μας.
Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι συναποδέκτης της ερώτησης.


Λάμπρος Μπούκλης:ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ;

Μετά την προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού, σε ολόκληρη την Ελλάδα, για όλα τα είδη θηραμάτων που διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υπέρ της προσφυγής της Ζωοφιλικής - Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος, η οποία ζητούσε την αναστολή απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος για την κυνηγετική περίοδο 2013-2014, το ανωτέρω ερώτημα είναι καίριο και επίκαιρο όσο ποτέ!

Ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου στη πολιτική εκδήλωση της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα στην Αθήνα


1. Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι, Εκπρόσωποι των Κινήσεων, Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας, την τόσο μαζική και τόσο θερμή! Η παρουσία σας δίνει ουσία και δύναμη σε αυτό που κάνουμε!

Σε αυτό που πιστεύουμε! Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι της ΔΗΜΑΡ σας ευχαριστούμε για την παρουσία και για τα λόγια σας.  Η Συμπαράταξή μας, δίνει βέβαιη προοπτική στο δημοκρατικό και κοινωνικό Κέντρο και την Κεντροαριστερά, στις δυνάμεις της Δημοκρατικής Παράταξης και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.