Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Κεδίκογλου: Το τελευταίο του χαρτί έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ: Ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα για την πρόταση δυσπιστίας

Simos-Kedikoglou
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:
«Το τελευταίο του χαρτί έριξε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίθεται για την ΕΡΤ που ο ίδιος κάποτε κατήγγειλε ως αμαρτωλή. Στην ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής. Χωρίς βέβαια να νοιάζεται καθόλου ότι η κίνηση αυτή λειτουργεί σα μαχαιριά στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί.
Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση».

PASOKΑπό το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του».

Τσίπρας: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Alexis-Tsipras-Parliament
Την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, μετά από όσα έγιναν σήμερα με το θέμα της ΕΡΤ, ανακοίνωσε από βήματος Βουλής ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
Μετά την ανακοίνωση της υποβολής πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή (ξεκινάει το μεσημέρι της Παρασκευής στις 12.00), που θα κλείσει με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, το βράδυ της Κυριακής.
“Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν δικαιούμεθα να αποδεχτούμε αυτή την εκτροπή.
Επί μήνες γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας το Σύνταγμα της χώρας. Προχθές, με προκλητικό τρόπο, η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να χαρίσει στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, τις άδειες.
Και δύο μέρες μετά ολοκληρώνοντας την εκτροπή και τη μετατροπή της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, εισέβαλαν αστυνομικές δυνάμεις στο κτίριο της ΕΡΤ”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας από βήματος Βουλής.
 

Ο εγγονός του Τζίμι Κάρτερ κατεβαίνει για Κυβερνήτης της Τζόρτζια

Jimmy-Carter-Jason-Carter
Ο εγγονός του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, Τζέισον Κάρτερ, ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Κυβερνήτη της Τζόρτζια στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2014.
Ο Τζέισον Κάρτερ αναμένεται να εξασφαλίσει τη στήριξη της γραφειοκρατίας του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και πολλούς… χορηγούς.
Στις πρώτες δηλώσεις του ως υποψήφιθος πλέον σημείωσε ότι η καμπάνια του θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της κατάστασης στην εκπαίδευση και την οικονομία.

ysterografa.gr

Σε απολογία οι Γερμενής, Ηλιόπουλος, Μπούκουρας

germenis123
Σε απολογία καλούνται οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Στάθης Μπούκουρας των οποίων έχει αρθεί η ασυλία.

Στους τρεις συγκεκριμένους αποδίδεται η κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Παράλληλα, οι δύο εφέτες ειδικές ανακρίτριες εξετάζουν μάρτυρες και δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες να αποδώσουν συμπληρωματικές κατηγορίες στους ήδη προφυλακισμένους βουλευτές της Χ.Α. αλλά και στους άλλους τρεις που έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το "Time"... ανακάλυψε τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ

times1
Twitter@EmOikonomidis
Αν δεν είχε… τόσα κιλά, θα σάρωνε ήδη στις δημοσκοπήσεις ως ο άνθρωπος που το 2016 θα σταματήσει τη Χίλαρι Κλίντον στη διαδρομή προς τον Λευκό Οίκο. Και μετά από 8 χρόνια Δημοκρατικών, θα επιτρέψει στους Ρεπουμπλικανούς να αλλάξουν τη διακόσμηση του Οβάλ Γραφείου.
Ο Κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, κέρδισε πριν από 24 ώρες την επανεκλογή του με ποσοστό 60,4%, και βάζει πλέον πλώρη για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών ενόψει της αναμέτρησης για τον Λευκό Οίκο το 2016, έχοντας να ξεπεράσει κυρίως το πρόβλημα του βάρους του. Όσο ρατσιστικό κι αν ακούγεται.
Σε ένα κόμμα που έχει προ πολλού παραδοθεί στην ακραία υστερία του Tea Party, απειλώντας από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και σήμερα δυο φορές με χρεοκοπία την οικονομία των ΗΠΑ, επομένως… τον πλανήτη ολόκληρο, ο Κρις Κρίστι φαντάζει ως μια όαση νηφαλιότητας και μετριοπάθειας.
Ίσως αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι το περιοδικό “Time” του αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του, με την εμβληματική σκιά, και τον χαρακτηρισμό “ο ελέφαντας στο δωμάτιο”, υπονοώντας ότι μπορεί να… παρασύρει τα πάντα στο δρόμο του. Και να τερματίσει νικηφόρα τη μάχη που θα επιχειρήσει να δώσει το 2016.
Στο συνοδευτικό ρεπορτάζ, το “Time” εξηγεί πως ο Κρις Κρίστι μπορεί να επιβάλλει τη δική του ατζέντα στους Ρεπουμπλικανούς, αναφέροντας την ίδια στιγμή τον εσωκομματικό και όχι μόνο ανταγωνισμό που θα συναντήσει. Ένα ενδιαφέρον πείραμα για να το παρακολουθήσει κανείς.

ysterografa.gr

Η ΕΚΤ αποφάσισε (;) να σώσει την ευρωζώνη

Angela-Merkel-Mario-Draghi
Twitter@EmOikonomidis
Η… μηχανή κοπής χρήματος που είναι εγκατεστημένη στη Φρανκφούρτη, αποτελούσε πάντοτε τη φυσική απάντηση μιας Ευρώπης που έγινε έρμαιο των αγορών και των κερδοσκόπων, ώστε να καταφέρει η ευρωζώνη να σταθεί στα πόδια της, να ανακάμψει, και να αφήσει πίσω της τα χρόνια της μεγάλης ανατριχίλας, και της διαρκούς απειλής χρεοκοπίας, λόγω της Ελλάδας, της Ισπανίας ή της Ιταλίας.
Στο διοικητήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, βρίσκεται η μόνιμη λύση στο πρόβλημα της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, κανείς από τους δυο τελευταίους διοικητές της ωστόσο δεν έδειξε το ιστορικά απαιτούμενο χρέος να σταθεί υπέρτερος της συγκυρίας.
Τόσο ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ όσο και ο Μάριο Ντράγκι αρνήθηκαν την πρόκληση της Ιστορίας, δεν όρθωσαν ανάστημα στο Βερολίνο και την περιοριστική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αποτέλεσμα η ευρωζώνη να συνεχίζει μέχρι και σήμερα να σέρνεται και να απειλείται.
Ούτε ευρωομόλογο, ούτε “επιθετικές” δημοσιονομικές κινήσεις, δηλαδή… καμία σχέση με την εμπνευσμένη πολιτική που ακολούθησε ο πρόεδρος της Fed, της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι, τυπώνοντας αφειδώς δολάρια, τα οποία διοχέτευε στην πραγματική οικονομία, ενισχύοντας τη ρευστότητα και φρενάροντας την ανεργία, ενώ την ίδια στιγμή αδιαφορούσε για την κατηγορία των συντηρητικών “γερακιών” της Wall Street ότι τα δολάρια που τύπωνε ήταν πληθωριστικά.
Ενώ λοιπόν η ΕΚΤ κρατάει στα χέρια της τη λύση στο πρόβλημα της καθημερινότητας όλων σχεδόν των κοινωνιών της ηπείρου μας, επιλέγει τις συντηρητικές και μεσοβέζικες πολιτικές. Σήμερα ωστόσο εξέπληξε τις αγορές, ίσως και τον ίδιο τον εαυτό της. Μάλλον απρόσμενα, προχώρησε σε μείωση του βασικού επιτοκίου του ευρώ, που από το 0,50% κατέβηκε στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%.
Σε μια σαφή ένδειξη της πρόθεσης της Φρανκφούρτης να ενισχύσει τη ρευστότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, και να θωρακίσει το ευρώ απέναντι σε όσα ενδεχομένως φοβάται ότι έρχονται. Και εκεί βρίσκεται η… ταμπακιέρα: Πόσο ανησύχησε ο Μάριο Ντράγκι από την παρατεταμένη “ακυβερνησία” στη Γερμανία, και τις συστημικές ταλαντώσεις στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία;
Την απάντηση τη μάθαμε σήμερα. Το ουσιαστικό ερώτημα είναι ο άλλοτε κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας, της οικονομίας… κλώνο (έστω και σε μικρογραφία) της Γερμανίας, θα κάνει το επόμενο βήμα: Να παρακάμψει τη θλιβερά “ελάχιστη” πολιτική ηγεσία της σημερινής Ευρώπης, και να σώσει την παρτίδα μόνος του. Το “μπαζούκας” άλλωστε το έχει στα χέρια του…

ysterografa.gr

Επίσκεψη του Περιφερειά​ρχη Πελοποννήσ​ου στο Δήμο Πύλου - Νέστορος


Το Δήμο Πύλου – Νέστορος θα επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
14:00  Άφιξη στο Μουσείο της Χώρας. Ενημέρωση για την μελέτη συντήρηση και ανάδειξη του χώρου.
14:30  Επίσκεψη στα ανάκτορα του Νέστορος και ενημέρωση από τις υπηρεσίες για την πορεία υλοποίησης του έργου αλλαγή στεγάστρου.
15:00  Επίσκεψη στη Γιάλοβα στο έργο ολοκλήρωση δικτύου λυμάτων Πύλου Γιάλοβας.
15:20  Δημαρχείο Πύλου σύσκεψη για έργα του ΕΣΠΑ με την συμμετοχή Αντιδημάρχων και της Τεχνικής Υπηρεσίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩ​Ν ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩ​Ν ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Την εξαίρεση των διατηρητέων ακινήτων (κτίριο και οικόπεδο-περιβάλλων χώρος τους) από το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ), μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Επί της ουσίας ο Τέρενς Κουίκ μεταφέρει κατεπείγον αίτημα του Στέλιου Ξηρουχάκη, Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω, το οποίο του διαβιβάστηκε στο ηλεκτρονικό του Ταχυδρομείο της Βουλής, με το εξής εισηγητικό:

«Είμαι ιδιοκτήτης ενός διατηρητέου κτιρίου-οικία στο Νέο Φάληρο, το οποίο είναι κτισμένο το 1890 εντός ενός οικοπέδου (κήπος), όπως όλες οι παλιές κατοικίες της περιοχής. Το ακίνητο αυτό το κληρονόμησα από τον πατέρα μου, ο οποίος το είχε και αυτός  από τον πατέρα του», υπογραμμίζει ο Στέλιος Ξηρουχάκης και τονίζει πώς «με απίστευτες οικονομικές θυσίες προσπαθούν να το διατηρήσουν ως μνημείο πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, χωρίς οποιαδήποτε βοήθεια από την Πολιτεία. Επίσης ούτε το ιδιοκατοικούν ούτε έχουμε οποιοδήποτε εισόδημα από αυτό».

Όπως επισημαίνει ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, «μέχρι στιγμής έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα όλους τους φόρους (κληρονομίας, ΦΑΠ κλπ. κλπ.), αλλά με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ) όμως, θα πρέπει να πληρώνω μόνο για αυτό το ακίνητο, το εξωφρενικό ποσό των 9.000 ετησίως»!
 
«Προτίθεστε να εξαιρέσετε ολοσχερώς το σύνολο των διατηρητέων ακινήτων (κτίριο και οικόπεδο-περιβάλλων χώρος τους), όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί από το ΕΤΗΔΕΕ;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς σε αντίθετη περίπτωση τα κτίρια αυτά (που διασώθηκαν ακόμα και από πολέμους) θα δημευθούν και με μαθηματική ακρίβεια θα καταρρεύσουν, αφού οι ιδιοκτήτες τους, όχι μόνο δεν θα μπορούν πλέον να τα συντηρούν και να αντιμετωπίσουν τις νέες παράλογες οικονομικές επιβαρύνσεις, αλλά θα «τιμωρηθούν» και θα αποκτήσουν και την ιδιότητα των οφειλετών του Δημοσίου, απειλούμενοι με κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους και φυλακή.

Παρουσίαση των πολιτικών θέσεων της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκ​η



Σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 τα μέλη της πολιτικής γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τις πολιτικές της θέσεις σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. Προ της παρουσίασης των θέσεων διαβάστηκε από τον Νίκο Σαμανίδη, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη , χαιρετισμός-μήνυμα του προέδρου Αλέξη Τσίπρα με αναφορά στη σημασία της συγκρότησης της Σοσιαλιστικής Τάσης, σύμφωνα με το καταστατικό του ενιαίου πλέον κόμματος, προκειμένου να συμβάλει στο σχηματισμό ενός ευρύτατου κοινωνικού ρεύματος που θα κινητοποιήσει κάτω από το πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. 
 Στη συνέχεια  χαιρετισμό απηύθυνε  το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του  ΑΠΘ, Κώστας Χρυσόγονος, που προλόγισε εισαγωγικά την εκδήλωση και παρουσίασε το θέμα της ανασύνταξης της πολιτείας.
 Έπειτα έλαβαν το λόγο για να παρουσιάσουν συνοπτικά τις θέσεις ανά κατηγορία θεμάτων τα μέλη της πολιτικής γραμματείας. Ο Αντώνης Κοτσακάς ανέπτυξε τα θέματα του πατριωτισμού και της πολιτικής συμμαχιών, ο Δημήτρης Μητρόπουλος αυτά της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Σταύρος Τασιόπουλος μίλησε για το θεσμό της δικαιοσύνης και για τη νεολαία, η Ράνια Σταυροπούλου αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, ο Χρήστος Κλαδευτήρας στην εξωτερική πολιτική και τον Ελληνισμό της διασποράς, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης στην Ευρώπη και την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, ο Δημήτρης Τσουκαλάς μίλησε για το τραπεζικό σύστημα, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και για το φαινόμενο της ναζιστικής ακροδεξιάς ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής  για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Εν συνεχεία ακολούθησαν παρεμβάσεις και υποβολή ερωτήσεων από δημοσιογράφους και άλλους παρευρισκομένους.
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδης Γιάννης, Κουράκης Τάσος και Χαραλαμπίδου Δέσποινα, καθώς επίσης στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Κινήματος (Π.Α.Κ.) Βορείου Ελλάδος.

Το Γραφείο Τύπου

Νέα Δημοκρατία: Το σχέδιο για μια νέα δημόσια ανεξάρτητη τηλεόραση θα εφαρμοστεί στο ακέραιο


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η παράνομη κατάληψη του Ραδιομεγάρου της πρώην ΕΡΤ και ο σφετερισμός δημόσιας περιουσίας δεν μπορούσε να παρατείνεται άλλο.
Ήταν και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόζει τους νόμους και να αξιοποιεί τη δημόσια περιουσία για το συμφέρον του λαού.
Αυτό έγινε σήμερα.
Εφαρμόστηκαν οι νόμοι, αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και αποδίδεται, πλέον, η δημόσια περιουσία εκεί που ανήκει, στους πολίτες.
Το σχέδιο για μια νέα δημόσια ανεξάρτητη τηλεόραση θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Βαρια τιμωρία στον Ολυμπιακό Λουτρακίου

«Βαριά» τιμωρία για Ολυμπιακό Λουτρακίου
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στον Ολυμπιακό Λουτρακίου καθώς οι ποινές που του επιβλήθηκαν είναι οι πλέον αυστηρές,  βάσει των όσων ανέφερε ο Γιώργος Δασκαλόπουλος στο φύλλο αγώνος της αναμέτρησης με τον ΑΟ Λουτράκι...
 
Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους «ερυθρόλευκους» του Λουτρακίου, εκτός του ότι θα κληθεύν να δώσευνι τα 4 επόμενα εντός έδρας ματς της, μακριά από το γήπεδό τους, τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 3 βαθμών , ενώ ο παράγοντας του συλλόγου κ. Νάνης  τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου εντός αγωνιστικού χώρου, για 3 χρόνια, ενώ υπάρχει και χρηματικό πρόστιμο.
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Λουτρακίου, πιθανότατα  θα προβούν σε έφεση προς την ΕΠΟ, καθώς θεωρούν πολύ αυστηρή μια τέτοια ποινή.
Μετά την απόφαση της αφαίρεσης 3 βαθμών από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, η βαθμολογία στην Α1 κατηγορία Κορινθίας διαμορφώνεται στις πρώτες θέσεις ως εξής: 

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ       18
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ           16
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ      15
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ     11
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.           10
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ            10
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ         10
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.       9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ .         9


 

"Επίθεση" Μπόυκουρα μέσα στη βουλή κατά του Δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού


Χθες η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών, με 235 υπέρ αίρεται και η ασυλία του βουλευτή Κορινθίας  Στάθη Μπούκουρα,
Κατά την τοποθέτησή του στη βουλή ο κ. Μπούκουρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Να γίνει άρση της ασυλίας μου αλλά ζητώ να γίνει έρευνα στα οικονομικά του δήμου Κορινθίων αλλά και του ιδίου του δημάρχου και των στενών συγγενικών του προσώπων για να δούμε εάν υπάρχουν οικονομικά αδικήματα ή αιφνίδιος πλουτισμός...
Καταγγέλλω τον δήμαρχο για τις πρακτικές που ακολουθεί στο πρόσωπο το δικό μου σαν βουλευτής Κορινθίας.
Ο χαρακτήρας του κ. δημάρχου εάν κάνετε μία έρευνα στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ θα δείτε ότι βρίζει και απαξιώνει βουλευτές, αμφισβητεί τη δικαιοσύνη, τραμπουκίζει πολίτες. Κραυγαλαίο παράδειγμα τον Αύγουστο που μας πέρασε όπου ο δήμαρχος χειροδίκησε εναντίον νεαρής γυναίκας κρατώντας το μωρό στα χέρια της»

27χρονος Aλβανός είχε κατακλέψει το Κιάτο και το Βασιλικό

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και μία απόπειρα κλοπής στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου , ενώ για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 27χρονος, κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2011, είχε διαπράξει τις εξής περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής:
-Την 29-5-2011 το βράδυ, στο Κιάτο , διέρρηξε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ιδιοκτησίας Ελληνίδας και αφαίρεσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
-Την 28-5-2011 το βράδυ, στο Βασιλικό Κορινθίας, διέρρηξε κατάστημα ιδιοκτησίας Έλληνα και αφαίρεσε χρήματα.
-Την 15-4-2011 πρώτες πρωινές ώρες, στο Βασιλικό , διέρρηξε εργοστάσιο ιδιοκτησίας Έλληνα και αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 27-5-2011 έως 30-5-2011, στο Κιάτο , διέρρηξε Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ιδιοκτησίας Ελληνίσας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα

Ο Αλέκος Αλαβάνος «καρφώνει» Τσίπρα:Τρο​μοκρατικός ο λόγος του (Βίντεο)

Ο Αλέκος Αλαβάνος «καρφώνει» Τσίπρα:Τρομοκρατικός ο λόγος του (Βίντεο)
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας τη Τρίτη 5 Νοεμβρίου στον Action24 και στην εκπομπή "Ανασκόπηση Σήμερα" με τον Βασίλη Ταλαμάγκα είπε ότι λυπάται πολύ για τη δήλωση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. (Ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει σε ομιλία του στο Τέξας ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφή). Παράλληλα ο πρόεδρος του "Σχεδίου β" τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην ίδια καταστροφολογία και τρομοκράτηση του ελληνικού λαού με την υπάρχουσα κυβέρνηση. Τέλος, ο κ. Αλαβάνος αναρωτήθηκε ότι εφόσον
η έξοδος από το ευρώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφή γιατί δεν "πετάνε τον Λαφαζάνη έξω"; Καθώς και γιατί δεν διώχνουν αυτούς που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από το ευρώ.

Συγκεκριμένα ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε: "Λυπάμαι πολύ για αυτήν τη δήλωση γιατί δεν είναι μία διαπίστωση είναι μία δήλωση τρομοκράτησης. Δηλαδή, όταν μιλάς για μία εναλλακτική λύση και χρησιμοποιείς τον όρο καταστροφή έχεις μπει στον ίδιο ιδεολογικό πολυβολείο της κοινωνίας που κάνει η κυβέρνηση." [...] Θα έλεγα ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει μία απάντηση. Τι σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση όταν δεν έχεις εναλλακτική λύση;" "[...] Θεωρώ ότι είναι πολύ λυπηρό - ίσως ούτε η ΔΗΜΑΡ δεν το έκανε αυτό - από ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην καταστροφολογία και στην τρομοκράτηση του ελληνικού λαού." [....] "Όταν υπάρχουν δυνάμεις στο ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται θέλουν αυτή τη καταστροφή γιατί δεν του πετάτε έξω;" Γιατί δεν πετάτε τον Λαφαζάνη έξω;" "Γιατί δεν πετάτε έξω αυτούς που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από το Ευρώ"
 


action24.gr

Καψής: Σε δυο εβδομάδες η ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο

Pantelis-Kapsis
Σε περίπου δυο εβδομάδες προσδιορίζει ο Παντελής Καψής το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να μπει η ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μετά τις σημερινές εξελίξεις, με την εισβολή των ΜΑΤ και την εκκένωση του κτιρίου από τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ.
Ο υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, αποκαλύπτοντας ότι η παραλαβή του κτιρίου θα γίνει από το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, θα ακολουθήσει καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η σταδιακή μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Σύμφωνα με τον Παντελή Καψή, κατά την είσοδο των δυνάμεων των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βρέθηκαν εντός του κτιρίου 10-15 άτομα, ενώ δεν καταγράφηκαν ζημιές.

Εκπομπή έξω από το Ραδιομέγαρο, από τους εργαζομένους

Marilena-Katsimi
Εκπομπή έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ξεκίνησαν να μεταδίδουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόρασης, με τη Γενική Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Μαριλένα Κατσίμη να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Στην πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας (15.00-18.00) σε όλα τα ΜΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει η ΕΣΗΕΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Με sms που απέστειλε, η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους στις 16.00 έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Την αντικατάσταση του Παντελή Καψή από τη θέση του υφυπουργού της κυβέρνησης, αρμόδιου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.
Ο γνωστός συνδικαλιστής μίλησε στην εκπομπή που ξεκίνησαν έξω από το Ραδιομέγαρο οι απολυμένοι της ΕΡΤ, και ζήτησε από την κυβέρνηση να αντικαταστήσει τον Παντελή Καψή, επισημαίνοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει λύση στα προβλήματα, και έχει απωλέσει τη δυνατότητα να είναι αποδεκτός από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
ysterografa.gr

Απελευθέρωση των… εξώσεων απαιτεί η τρόικα!

troika-Megaro-Maximou
Περισσότερες από δυο ώρες κράτησε η συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις διαπραγμάτευσεις με την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παραμένει ως βασικό “αγκάθι” το θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων, για τις οποίες η τρόικα επιμένει στην ουσιαστική απελευθέρωσή τους.
Οι επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών δηλαδή, απαιτούν να υπάρξει απελευθέρωση των… εξώσεων, για όσους πληρώνουν ενοίκιο για την επαγγελματική στέγη τους.

ysterografa.gr

Ποιοι άνεργοι δικαιούντα​ι 18.900 «επιταγές» ως 2.700 ευρώ

54
Προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου δίνει, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε 18.900 νέους ηλικίας έως 29 ετών για να ενεργοποιήσουν τα voucher – “επιταγές εισόδου” στην αγορά εργασίας που έμειναν αδιάθετα έως τις 31 Οκτωβρίου.Τις επιταγές δικαιούνται οι επιλαχόντες από τις λίστες των άνεργων νέων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε 2 προγράμματα, για 35.000 θέσεις σε επιχειρήσεις (έμειναν αδιάθετα 8.900 voucher) καθώς και στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού (10.000 θέσεις από τις οποίες απορροφήθηκαν 3.000).Με την ενεργοποίηση των επιταγών, οι νέοι αποκτούν δικαίωμα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης και λαμβάνουν, μετά τη λήξη του προγράμματος, 2.700 ευρώ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ» και 2.400€ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών – απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

arouraios.gr
 

Μένουμε Αθήνα, ψηφίζουμε Αθήνα;

VoteForAth
Η ιδέα είναι γνωστή: Να αφήσουμε τα εκλογικά μας δικαιώματα στο χωριό, να μη φαίνεται ότι φθίνει συνεχώς ο πληθυσμός στην επαρχία μας, είναι και τα κτήματα που έχουμε εκεί, είναι και που βλέπουμε τους συγγενείς στις εκλογές….
Και τελικά; Και τελικά αποφασίζουμε για το δήμαρχο και το νομάρχη στο Άργος, την Ευρυτανία και την Κοζάνη, αλλά για το δήμαρχο που μαζεύει τα δικά μας σκουπίδια, που αποφασίζει για τους δικούς μας παιδικούς σταθμούς, που κάνει έργα στη δική μας πόλη, την πόλη που ζούμε καθημερινά, αποφασίζουν άλλοι. Γιατί εμείς για χάρη του συναισθήματος και της παράδοσης δεν έχουμε φωνή, δεν έχουμε δικαίωμα δημοκρατικού ελέγχου στους τοπικούς μας άρχοντες.

Ίσως σε εποχές “παχιών αγελάδων” αυτό να μην είχε τόσο μεγάλη σημασία. Ίσως παλιότερα το δημοκρατικό έλλειμμα που δημιουργούσε και η στρέβλωση που αποτυπώνονταν και στους πόρους που λάμβαναν οι ΟΤΑ να μην ήταν καθοριστική για την πόλη μας. Όμως σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σήμερα η επιλογή Δημάρχου μπορεί να αποβεί καθοριστικής σημασίας για την καθημερινότητά μας. Και όποιος το θεωρεί υπερβολή ας ρίξει μια ματιά στις ΗΠΑ και το χρεωκοπημένο Ντιτρόιτ, ένα παράδειγμα που σύντομα υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε και στην Ελλάδα, αν σύντομα οι ΟΤΑ δεν “συμμαζέψουν” τα οικονομικά τους.
Η οικονομική κρίση έχει ρίξει πια βαριά σκιά στους δήμους. Οι δήμαρχοι οφείλουν πλέον να είναι δυο φορές άξιοι για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ρόλου τους και να μπορούν να συνδυάζουν την κοινωνική μέριμνα με την ορθολογιστική διαχείριση και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Οργανισμών που διοικούν.
Το μερίδιο ευθύνης των πολιτών -μέσα από τις επιλογές τους- είναι μεγάλο. Η συμμετοχή είναι απαραίτητη. Για όσους δε το έχουν κάνει, ήδη, ως το τέλος του χρόνου έχουν μια τελευταία ευκαιρία να το αποφασίσουν. Η μεταδημότευση δεν είναι ούτε “ξερίζωμα” ούτε “άρνηση της παράδοσης”. Είναι πολιτική πράξη που εξασφαλίζει το δικαίωμα δημοκρατικού ελέγχου αυτών που αποφασίζουν για την καθημερινότητά μας. Είναι τελικά πράξη δημοκρατίας.

Οδηγίες μεταδημότευσης στο: grigorisleon.wordpress.com


Γρηγόρης Λέων- Ιατροδικαστής
Σύμβουλος 7ηςΔ.Κ. Δήμου Αθηναίων

Γιάννης Γαλανόπουλος: Δεν είναι εύκολο να ..ξεριζώσουν την ΕΡΤ από την καρδιά του κόσμου

Γιάννης ΓαλανόπουλοςO Δημοσιογράφος της ΕΡΑ Τρίπολης Γιάννης Γαλανόπουλος έκανε το εξής σχόλιο μετά την σημερινή εισβολή στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής:

Aφου ..έλυσαν ..όλα τα προβλήματα του ελληνικού λαού, ήρθε η ώρα να ..αποκαταστασθεί η τάξη στην Αγία Παρασκευή. Φίμωσαν και ..κλείδωσαν την πραγματικά ελεύθερη φωνή της ΕΡΤ και ενώ είναι γνωστό ότι για το λουκέτο΄΄ εκκρεμεί απόφαση του ΣΤΕ.
Την ίδια ώρα αφήνουν ασύδοτους τους ...μεγαλοκαναλάρχες,χαρίζοντας άδειες κλπ..Δεν είναι εύκολο όμως να ..ξεριζώσουν την ΕΡΤ από την καρδιά του κόσμου
Άξιος ο ..μισθός της συγκυβέρνησης,δοξάστε τους...
Εμείς θα ξαναβρεθούμε.

3.875 υπάλληλοι από 10 υπουργεία στην αγχόνη της διαθεσιμότητας (όλοι οι πίνακες)


Τα ονόματα 3.875 υπαλλήλων από δέκα υπουργεία, τέσσερις γενικές γραμματείες και ασφαλιστικά ταμεία, τρία νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου περιλαμβάνονται στη λίστα των 12.500 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και η οποία θα παραδοθεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο στους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας. Το θέμα αυτό αναδεικνύει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία«, η οποία αναφέρει ότι η κατάργηση αφορά κυρίως τις ειδικότητες των δακτυλογράφων, γραμματέων, νυχτοφυλάκων, οδηγών και κλητήρων, ενώ στο στόχαστρο, σε όλο το Δημόσιο, βρίσκονται οι καθαρίστριες.
Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες

aftodioikisi.gr

Eκπέμπει ακόμα η ΕΡΑ Πάτρας - Συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου - BINTEO

Η ΕΡΑ Πάτρας εξακολουθεί να εκπέμπει και οι εργαζόμενοι καλούν τον κόσμο να ανέβει στο στούντιο, αλλά και να δώσει το παρόν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ενώ έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται κόσμος στο Δασύλλιο.
Μηνύματα συμπαράστασης από εκπροσώπους φορέων και ακροατές στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και της ΕΡΑ μέσω της εκπομπής της ΕΡΑ Πάτρας.
Συλλαλητήριο προετοιμάζεται για σήμερα το απόγευμα, στις 6.30 , στην πλατεία Γεωργίου. Ηδη πληροφορίες  αναφέρουν ότι  στην ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ καταφθάνουν προς συμπαράσταση ομάδες ατόμων από Κιάτο και Ξυλόκαστρο.
Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο ο δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή.
 


Στον "αέρα" το ντέρμπι της Παναχαϊκής με τον Παναιγιάλειο

Στον "αέρα" το ντέρμπι της Παναχαϊκής με τον Παναιγιάλειο "Όχι" της Αστυνομίας για διεξαγωγή του ντέρμπι στο Παμπελοποννησιακό ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου
"Όχι" της Αστυνομίας για διεξαγωγή του ντέρμπι στο Παμπελοποννησιακό ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου

Η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε, ως οφείλει, τον ΟΠΑΠ σχετικά με τους αγώνες των προσεχών αγωνιστικών που δεν θα διεξαχθούν Κυριακή. Ωστόσο, για την 8η αγωνιστική δεν συμπεριέλαβε το ντέρμπι στο Παμπελοποννησιακό μεταξύ Παναχαϊκής και Παναιγιαλείου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, έχει ήδη στείλει έγγραφο στη διοργανώτρια αρχή και έχει ζητήσει, ώστε η αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής να μην διεξαχθεί ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, γιατί θα είναι απασχολημένη όλη η δύναμή της.
Γνωρίζει ότι θα δώσουν το «παρών» πολλοί οπαδοί του Παναιγιαλείου και δηλώνει αδυναμία τήρησης των μέτρων τάξης, ζητώντας τη διεξαγωγή του αγώνα, άλλη ημέρα. Ωστόσο η Football League μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει ημερομηνία.

Κωσταλέξι: Μια μέρα σαν σήμερα που συγκλόνισε τη χώρα - Φωτό!

Κωσταλέξι: Μια μέρα σαν σήμερα που συγκλόνισε τη χώρα - Φωτό!

Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τη φρικτή αποκάλυψη ενός δράματος που συγκλόνισε το 1978 την Ελλάδα - Θυμηθείτε το μέσα από πρωτοσέλιδα, φωτογραφίες και βίντεο...Οι πόρτες στο ισόγειο ενός σπιτιού στο χωριό Κωσταλέξι στη Λαμία ανοίγουν στις 7 Νοεμβρίου 1978 και μια ομάδα αστυνομικών και δημοσιογράφων έρχεται αντιμέτωπη με ένα θέαμα που δύσκολα θα ξεχάσει.
 
Aστυνομικοί και δημοσιογράφοι έμειναν άφωνοι όταν αντίκρυσαν την έφηβη Ελένη να ζει σαν αγρίμι κλεισμένη στο σπίτι της, στο χωριό Κωσταλέξι της Λαμίας. Η έφηβη -τότε- Ελένη είχε κάνει το σφάλμα να ερωτευθεί – κατά κάποιους να συνάψει σχέση- τον δάσκαλο του χωριού, που είχε προσχωρήσει στους κομμουνιστές αντάρτες, ενώ η οικογένεια της Ελένης ήταν γνωστοί εθνικόφρονες. Οι γονείς της και τα τρία της αδέλφια, αισθάνθηκαν ντροπιασμένοι και την φυλάκισαν στο ισόγειο του σπιτιού, γυμνή, σκεπασμένη με μια κουβέρτα σαν αγρίμι.

Η 47χρονη πια Ελένη Καρυώτη αντικρίζει τον ήλιο μετά από 29 ολόκληρα χρόνια εγκλεισμού της σ' ένα μικρό δωμάτιο, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω απ' την Λαμία.
Το πιο λυπηρό ήταν πως πολλοί κάτοικοι του χωριού φαίνεται να γνώριζαν τι συνέβαινε. Κανείς όμως, ακόμα κι όταν πέρασαν τα χρόνια, δεν τόλμησε να κάνει έστω και μια ανώνυμη καταγγελία.

Η ιστορία που αποκαλύφθηκε από τους δημοσιογράφους πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Ουσιαστικά κατηγορήθηκε όλο το χωριό, ότι αν και γνώριζε για τον εγκλεισμό δεν έκανε τίποτα για να ελευθερώσει την κοπέλα.



newsit.gr

Η στιγμή της εφόδου των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο (video)

epei
Τα ξημερώματα της Πέμπτης οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν στο Ραδιομέγαρο.
Δείτε τη στιγμή της επέμβασης

Video


ysterografa.gr

Κικίλιας στο Twitter για ΕΡΤ: Τι δεν καταλαβαίνεις;

Vassilis-Kikilias-Vouli
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας σχολίασε τις εξελίξεις με την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την εκκένωσή του.
“Μαζεύτηκαν έξω από την ΕΡΤ για να ψηφοθηρίσουν αυτοί που στη νέα δημ τηλεόραση έχουν βάλει τα κορυφαία στελέχη τους! Τι δεν καταλαβαίνεις;”, αναρωτήθηκε με νόημα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

ΠΑΣΟΚ: Αποκατάσταση της νομιμότητας στην ΕΡΤ

PASOK-Xarilaou-Trikoupi-50
Από το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Η συνέχιση της παράνομης κατάληψης της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων που αν και έχουν αξιολογηθεί αξιοκρατικά δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά, κατά της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κατά της προετοιμασίας της Ελλάδας εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων.
Κανείς σήμερα δεν μπορεί στο όνομα του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού να σταματήσει την αναβάθμιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης”.

ΚΚΕ: Καταγγέλλουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εισβολή στο Ραδιομέγαρο


perissosΣχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την εισβολή στην ΕΡΤ.
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο.
Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη», αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων».

Συνεννόηση Σαμαρά-Βενιζέλου για την ΕΡΤ

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Στο πλαίσιο σχετικής συνεννόησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποφασίστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, παρουσία Εισαγγελέα σήμερα το πρωί.
Με δηλώσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε ότι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας είχε την ευθύνη του επιχειρησιακού σκέλους της επέμβασης, ενώ σημείωσε με νόημα τα εξής:
“Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα.
Ορισμένοι είχαν επενδύσει πολιτικά να γίνει εστία αναταραχής.
Πραγματικά αναρωτιέμαι για ποιόν λόγο κάνουν σόου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να γίνει καταγραφή του υλικού.
Για πολλούς μήνες υπήρχε πλήρης ανομία με θύματα και τους εργαζόμενους, αφού δεν μπορούσαν να δοθούν ούτε καν οι αποζημιώσεις”, σημείωσε μεταξύ άλλων με τις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
 
Pantelis-KapsisΟ υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής δήλωσε… άγνοια για την επιχείρηση που εκτυλίχτηκε από νωρίς το πρωί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Ο Παντελής Καψής μίλησε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου υποστηρίζοντας ότι την επιχειρησιακή ευθύνη της επέμβασης των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Λεωφόρου Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή είχε το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.

ysterografa.gr

Η αντεπίθεση του Μουρούτη στο Twitter για την ΕΡΤ

Giorgos-Mouroutis
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης σήκωσε από το πρωί το βάρος της κυβερνητικής παρουσίας στα social media για το θέμα της ΕΡΤ, που εκ των πραγμάτων κυριάρχησε πλήρως στην επικαιρότητα.
Ο Γιώργος Μουρούτης ο οποίος είναι εξαιρετικά active στα social media, χρησιμοποίησε τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, μέσω του οποίου έκανε αναρτήσεις επωνύμων, όπως του Άδωνη Γεωργιάδη και του Νίκου Σοφιανού, που μίλησαν επιδοκιμαστικά για την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς και ειδήσεις από δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος μίλησε για επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσιογράφων και λοιπού προσωπικού της ΕΡΤ, στην περίπτωση που η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση γίνει αύριο κυβέρνηση.
“H περιουσία του Ελληνικού λαού αποδίδεται και πάλι στον Ελληνικό λαό”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μουρούτης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

ysterografa.gr

Διάθεση για λαϊκό ξεσηκωμό υπάρχει, λείπει μόνο η μικρή αφορμή…

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ απόμειναν στον λαό μας για να βγει από το αδιέξοδο και να σώσει την πατρίδα: Ο ένας είναι να σηκωθεί αυθόρμητα, ανοργάνωτα (ίσως μετά από κάποιο αναπάντεχο περιστατικό) και να σαρώσει τα πάντα. Και ο άλλος να «επαναστατήσει» ειρηνικά, με την ψήφο του, το συντομότερο δυνατό, οπότε και θα βάλει μπουρλότο στο μουχλιασμένο πολιτικό σύστημα, γιατί αυτό θα συμβεί όταν ο λαός φτάσει στην κάλπη...

Αν κάποιοι σκέπτονται ένα «νέο χρηματιστήριο», ας το ξεχάσουν…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η τελευταία φορά που η χώρα έζησε μια βίαιη αναδιανομή του πλούτου, πραγματοποιήθηκε επί της περιόδου κατά την οποία έλαβε χώρα το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.
Ήταν τότε που πάνω από 1,5 εκ. Έλληνες έχασαν τις οικονομίες τους, όταν το θηριώδες ποσό των 30 τρις δραχμών άλλαξε χέρια.

Ήταν τότε που επετράπη να εισαχθεί στο χρηματιστήριο όποια «εταιρία» περνούσε απ’ έξω, με τις «άρρωστες» και ύποπτες αυτές «εισηγμένες» να συγκεντρώνουν το ιλιγγιώδες ποσό των 26,8 δις ευρώ, όπως προέκυψε από την έκθεση για την χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων από τις εισηγμένες την τετραετία 1999-2002.

Ήταν τότε που δημιουργήθηκε η περίφημη «Αγία ΔΕΚΑ», όπως από επίσημα χείλη είχε αποκληθεί, η οποία, παρά τις αντιδράσεις της Eurostat, κατατάχθηκε (χάρη στην τότε Εθνική Στατιστική Υπηρεσία) εκτός γενικής κυβέρνησης και χρησιμοποιήθηκε για να μειώνεται εικονικά το έλλειμμα και να συγκρατηθεί ο χρηματιστηριακός δείκτης προεκλογικώς (2000) και να καταρρεύσει μετεκλογικώς.

(Συγ)κυβέρνηση και Τρόικα, κάτι σαν... το σύνδρομο της Στοκχόλμης

stockholm-syndrome
Είναι σαφές πως μετά από επικοινωνιακή προπαγάνδα mega-τόνων των 3 τελευταίων χρόνων, όλοι μας έχουμε πειστεί, πόσο άχρηστος και διεφθαρμένος λαός είμαστε.

Έχουμε πειστεί ακόμη και μέσα από τις ίδιες μας τις πράξεις, πόσο άρρωστοι είμαστε, όταν το 2012 ξαναψηφίσαμε εν πολλοίς αυτούς που μας κατέστρεψαν.

Ή καλύτερα, επειδή μας αρέσει να είμαστε τα θύματα που πάντα εξαρτόμαστε από το θύτη τους, δώσαμε πάλι μία ευκαιρία στο φυσικό μας βιαστή στο ίδιο πολιτικό προσωπικό, να μας αποδείξει ότι τελικά μας αγαπάει.. κι ας μας βιάζει για ευχαρίστηση που και που.. ή και συνέχεια.

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για τα γεγονότα στην ΕΡΤ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το σημερινό σόου που στήθηκε στην ΕΡΤ είναι μία ακόμη απελπισμένη κίνηση του Σαμαρά για να αλλάξει την ατζέντα και ο κόσμος να ξεχάσει την αντιλαϊκή και ανθελληνική πολιτική του. Η άθλια συγκυβέρνηση απέδειξε από την πρώτη μέρα που δημιούργησε το σήριαλ της ΕΡΤ πως λειτουργεί χωρίς κανένα σχεδιασμό και είναι άκρως επικίνδυνη για την χώρα. Έχει προσκυνήσει τους μεγάλους καναλάρχες, εργολάβους και νταβατζήδες που με παράνομες ρυθμίσεις τους χάρισε τα πάντα. Μονή λύση για την Ελλάδα να πέσει η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου.

ΕΡΤ για πάντα


Κατέλαβαν το κτίριο, όπως νωρίτερα είχαν καταλάβει τις συχνότητες. Και τώρα τι; Θ’ αρχίσουν μήπως να μεταδίδουν εμβατήρια και αυστηρά διαγγέλματα του καθεστώτος;
Χειροπαίδες στην αλυσίδα. Μια εικόνα που συμπυκνώνει την πολιτική εικόνα της χώρας αυτή τη στιγμή, μια εικόνα την οποία καλούμαστε να ανατρέψουμε.

Η ΕΡΤ δεν έκλεισε σήμερα, όπως δεν έκλεισε και στις 11 Ιουνίου.

Με μια αστυνομική επιχείρηση στις 4.20 δεν κλείνεις έναν δίαυλο ενημέρωσης που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία περισσότερο από όσο έχει ποτέ αγκαλιαστεί σ’ αυτή τη χώρα η δημόσια ενημέρωση.

Να μιλήσουμε νομικά; Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν για την κυβέρνηση ένα ελληνικό και διεθνές Βατερλό. Η ίδρυση της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ ήταν και παραμένει μια εκτρωματική κατάσταση που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις πλάτες των ΜΑΤατζήδων.

Να μιλήσουμε πολιτικά; Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά. Η ίδρυση της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ είναι απλώς η επικύρωση του αδιεξόδου, η παράταση της εκκρεμότητας, το μπάλωμα πάνω στα προηγούμενα μπαλώματα μιας εξουσίας που μόνο με τα ΜΑΤ μπορεί να ελπίζει ότι θα επιβάλει τις πολιτικές της.

Όχι μόνο στο πεδίο της ενημέρωσης αλλά και στο πεδίο της οικονομίας και των κοινωνικών αγώνων.

Οι μνημονιακές πολιτικές τείνουν στο όριό τους. Δεν αποδίδουν, δεν πείθουν, δεν οδηγούν τη χώρα πουθενά. Το παράδειγμα της ΕΡΤ απλώς επιβεβαιώνει την εικόνα του γενικού λουκέτου της χώρας.

Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να εκπέμπει με κάθε μέσο, θα παραμείνει το σύμβολο ενός αγώνα που δεν θα κλείσει προτού δικαιωθεί. Από τη στιγμή που η αυτοδιαχειριζόμενη δημόσια ραδιοτηλεόραση απέκτησε και διεύρυνε τους διαύλους της επικοινωνίας της με την δοκιμαζόμενη κοινωνία, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την πορεία.
Χριστόφορος Κάσδαγλης
 

Ελεύθεροι οι 4 προσαχθέντες της ΕΡΤ

astynomia
Ελευθέροι αφέθηκαν οι τέσσερις προσαχθέντες από την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στο Ραδιομέγαρο.
Οπως διευκρινίζεται από την αστυνομία, ήταν απλώς προσαγωγές και δεν υπήρχε λόγος για να κρατηθούν.

kammenos1


 
Ο Πάνος Καμμένος έκανε το δικό του σχόλιο στο Twitter για την κατάληψη του Ραδιομεγάρου.
«Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το ραδιομέγαρο. Ότι μεταδίδεται απο εδώ και πέρα είναι προπαγάνδα της τρόικας ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ».

Μέσω του site www.left.gr αλλά και από το Twitter, καταγράφηκε η καταγγελία ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη και Χρήστο Μαντά, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά την έναρξη της επιχείρησης εκκένωσης από την Αστυνομία, παρουσία Εισαγγελέα.

Maria-AntoniadouΑκόμη και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου δέχτηκε χημικά από τους άνδρες των ΜΑΤ που προχώρησαν από νωρίς το πρωί σε επέμβαση και… εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουφόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Real Fm”, και ενώ βρέθηκε και ο ίδιος στην Αγία Παρασκευή.
Η Μαρία Αντωνιάδου από την πλευρά της εξήγησε την παρουσία της ΕΣΗΕΑ στο Ραδιομέγαρο: “Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Βουλγαράκης: Ψηφαλάκια ψάχνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ;

voulgarakis290812
Δηκτικό ήταν το σχόλιο του πρώην υπουργού, Γιώργου Βουλγαράκη, στο Twitter για την επέμβαση στην ΕΡΤ.
«Δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έξω απ την ΕΡΤ, τι ακριβώς κάνουν εκτός απ τα λίγα ψηφαλακια που ψάχνουν;»

Σοφία Βούλτεψη: Διαφωνώ με το timing της επέμβασης

voultepsi-sofia-660_6
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΑΝΤ-1 διαφώνησε με τη χρονική στιγμή που έγινε η επέμβαση στο Ραδιομέγαρο.
«Αυτά τα πράγματα έπρεπε να είχαν γίνει σε καιρό απεργίας, εγώ διαφώνησα με το τάιμινγκ» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:
«Δεν μπορούν όμως 50 άνθρωποι να κρατάνε περιουσία που ανήκει στον ελληνικό λαό».

Εισαγγελέα​ς: Καμία ζημιά στις εγκαταστάσ​εις της ΕΡΤ

ert10
Ο Εισαγγελέας αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει καμία ζημιά.
«Ολοκλήρωσα τη δουλειά μου στην ΕΡΤ, καταγράφηκαν τα πάντα σε κάμερα. Δεν υπάρχουν ζημιές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Zoi-KonstantopoulouΣφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία βρίσκεται από νωρίς το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μαζί με άλλους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εκτροπή και διολίσθηση, ενώ σημείωσε με νόημα ότι “η κυβέρνηση έκανε πραξικόπημα κατά του εαυτού της”.
Σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μια Δημοκρατία δεν επεμβαίνουν τα ΜΑΤ τα ξημερώματα, ενώ σχολίασε ότι είναι παράνομη η παρεμπόδιση των βουλευτών να μπουν στο Ραδιομέγαρο.

ERT-handcuffΤην ώρα που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε τους άνδρες των ΜΑΤ ότι παρανομούσαν, με το να μην επιτρέπουν στους βουλευτές της αντιπολίτευσης να εισέλθουν στο Ραδιομέγαρο, τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που προχώρησαν από νωρίς το πρωί σε επέμβαση και εκκένωση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, κλείδωσαν με… χειροπέδες και αλυσίδα την είσοδο.
Η σχετική εικόνα προβλήθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ μέσω των social media κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ο Εισαγγελέας, δεν εντοπίστηκαν δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου.

Μήνυμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο

ert11111111111111
Λίγες ώρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο για συμπαράσταση:
«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.
Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!
Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.
Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ’ ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και τη θέασή σας!», αναφέρουν.

Γιώτα Μιχαλοπούλου: ΜΑΤ στην ΕΡΤ… μετεωρίτες πάνω από το L.A.

Giota-Mixalopoulou
Ένα σχόλιο με νόημα έκανε η δημοσιογράφος Γιώτα Μιχαλοπούλου μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, για τη αστυνομική επιχείρηση εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.
“ΜΑΤ στην ΕΡΤ, μετεωρίτες πάνω από το L.A. Μετανοείτε!”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter η Γιώτα Μιχαλοπούλου, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εργάζεται.

ysterografa.gr

Τα… τελευταία λεπτά της ΕΡΑ (video)

era
Ακούστε τα τελευταία λεπτά που το σήμα της ΕΡΑ ήταν στον «αέρα» και τα τελευταία λόγια του παραγωγού πριν δοθεί εντολή για να κλείσουν τα μικρόφωνα.

Video



ysterografa.gr

Η… εκκένωση της ΕΡΤ μέσω Twitter

ERT
Η αιφνιδιαστική επιχείρηση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ παρουσία Εισαγγελέα από τις πρώτες πρωινές ΕΡΤ, έδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμη του Twitter ως του πιο άμεσου social media.
Εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και απλοί πολίτες ενημέρωναν μέσω του Twitter για τις εξελίξεις, ενώ μετέδιδαν και τις σχετικές φωτογραφίες έξω από το Ραδιομέγαρο.
Στο Twitter δόθηκαν και πολιτικές μάχες, ανάμεσα σε εκείνους που υπερασπίστηκαν την επιχείρηση για την εκκένωση της ΕΡΤ, και σε όσους αντέδρασαν.