Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ποδοσφαιριστής στην Ηλεία τα... πέταξε μετά το γκολ! ΒΙΝΤΕΟ

Ο ποδοσφαιριστής τα... πέταξε μετά το γκολ! ΒΙΝΤΕΟΟ λόγος για τον πανηγυρισμό του ποδοσφαιριστή του Πανόπουλου , Πανίνο Λυμπέρη, ο οποίος μόλις έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έδωσε προσωρινά προβάδισμα στην ομάδα του κόντρα στην ΑΕ Μεσολογγίου την περασμένη Κυριακή, έβγαλε το σορτσάκι του και άρχισε να το ανεμίζει τρέχοντας!
Όπως διαβάζουμε στο patrisnews, κάποιοι συμπαίκτες του τον επανέφεραν στην τάξη, ενώ ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα.
Ο ταχύτατος επιθετικός των "βυσσινί" μιμήθηκε τον Μαυροβούνιο Μίρκο Βούτσινιτς, ο οποίος με τη φανέλα της Γιουβέντους έχει κάνει κάτι ανάλογο, κόντρα στην Πεσκάρα και κόντρα στην Κάλιαρι.

Δείτε το σχετικό βίντεο της ΟΡΤ με τη μοναδικη περιγραφή του παρουσιαστή -και παλαιού διαιτητή- Γιώργου Αστερή!

Σπείρα με αδυναμία... στα καύσιμα έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στη Μεσσηνία

Μεσσηνία: Σπείρα με αδυναμία... στα καύσιμα έπεσε στα χέρια της ΑστυνομίαςΕξαρθρώθηκε, εγκληματική ομάδα που έκανε κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης, του Πεταλιδίου και της Πύλου Μεσσηνίας.

Συνελήφθησαν για τις υποθέσεις αυτές, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, δύο άτομα από τη Βουλγαρία, ένας 32χρονος και μία 16χρονη, καθώς και ένας 43χρονος Έλληνας, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από του Οκτωβρίου, οι παραπάνω είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις κλοπές.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι δράστες, πλην του 43χρονου, είχαν κάνει τις εξής κλοπές:

Κατά το χρονικό διάστημα από την 11.10.2013 έως 14.10.2013, στο Χανδρινού Μεσσηνίας, έκλεψαν από φορτηγό, ποσότητα υγρών καυσίμων.
Την 15.10.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κορώνη Μεσσηνίας, έκλεψαν από φορτηγό, ποσότητα υγρών καυσίμων, καθώς και πέντε δοχεία με ποσότητα υγρών καυσίμων.
Την 15.10.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Νέα Κορώνη Μεσσηνίας, έκλεψαν από κατάστημα-αγορά τροφίμων επτά φιάλες προπανίου.
Την 18.10.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στους Χράνους Πεταλίδιου, διέρρηξαν κατάστημα-καφετέρια ιδιοκτησίας ημεδαπού και έκλεψαν είδη διατροφής, 70 μπουκάλια με ποτά, καθώς και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Την 20.10.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κορώνη Μεσσηνίας, διέρρηξαν ψυγείο καταστήματος-αγοράς τροφίμων και έκλεψαν τέσσερα κιβώτια με αναψυκτικά, καθώς και οινοπνευματώδη ποτά.

Αντικείμενα που έκλεψαν, όπως επίσης προέκυψε, τα διέθεσαν έναντι αμοιβής στον 43χρονο.

Κατά τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, σε σπίτι και κατάστημα ιδιοκτησίας του 43χρονου,
βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τρεις φιάλες προπανίου και 22 μπουκάλια ποτών, οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της ομάδας,
καθώς επίσης και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

newsit.gr

Το DNA μίλησε: Ο 21χρονος Ρουμάνος δεν είναι ο Μπεν

Το DNA μίλησε: Ο 21χρονος Ρουμάνος δεν είναι ο Μπεν
Πιστοποιήθηκε και επίσημα ότι ο 21χρονος Ρουμάνος tελικά  δεν είναι ο Μπεν, καθώς τα αποτελέσματα του τεστ DNA ήταν αρνητικά... Ολόκληρη αναστάτωση για το τίποτα, αλλά
Ο Ρουμάνος είναι χαρούμενος, λέγοντας ότι του έφυγε ένα μεγάλο βάρος, ενώ η αστυνομία δηλώνει ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν σε Παραλίμνι και Λεμεσό.
Το Ινστιτούτο Γενετικής συγκρίνοντας το γενετικό υλικό των βιολογικών γονέων του Μπεν, με αυτό του νεαρού αθίγγανου ρουμάνου απεφάνθη ότι αυτά δεν ταυτίζονται.
Παραμένει άγνωστο μέχρι αυτή την στιγμή το κατά πόσο έχει ενημερωθεί η οικογένεια του Μπεν, αρμοδιότητα την οποία έχει η Ιντερπόλ και η οποία τις τελευταίες ημέρες περνά στιγμές μεγάλης αγωνίας και προσμονής, με την μητέρα του Μπεν να είναι συγκινισιακά φορτισμένη.
Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος νεαρός προσήλθε οικειοθελώς στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού αφού αντιλήφθηκε ότι είναι το άτομο που αναζητούν οι Αρχές και το οποίο εμφανιζόταν σε βίντεο και σε φωτογραφίες στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το οποίο και αποτέλεσε την αφορμή για την έρευνα.
newsit.com.cy








Μήνυση στον Πάγκαλο για όσα αποκάλυψε για τις υποκλοπές!


Σάλο προκάλεσαν οι σημερινές αποκαλύψεις του Θόδωρου Πάγκαλου πως η ελληνική κυβέρνηση επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών υπέκλεπτε τις συνομιλίες του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα αλλά και του αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NEWSIT, ένας πολίτης που στο επάγγελμα είναι δικηγόρος, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Θόδωρου Πάγκαλου για τις περιβόητες δηλώσεις που έκανε.

Η μήνυση περιλαμβάνει δυο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα και βασίζεται στο ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με τα άρθρα 140 και 141 καθώς και με την Παράγραφο 1 του άρθρου 146 του Συντάγματος. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για έκθεση της χώρας και των συμμάχων της σε κίνδυνο καθώς και σε κίνδυνο να αντιμετωπίσουν αντίποινα.

Μάλιστα, για τα δυο κακουργήματα ο κ. Πάγκαλος μπορεί να τιμωρηθεί και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Χαμός στις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου για τις υποκλοπές

Χαμός στις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου για τις υποκλοπές

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για την υπόθεση των υποκλοπών, για τις οποίες μάλιστα γίνεται εκτενής αναφορά στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, απαντώντας σε ερώτηση αν έχει οποιαδήποτε αντίδραση στις πληροφορίες για έναν «κόμβο υποκλοπών» που λειτούργησε από την ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και αλλού, καθώς και για άλλες 18 τοποθεσίες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του Βερολίνου και αν έχει καμία απάντηση από τις ελληνικές αρχές για το θέμα αυτό, ανέφερε ότι απ' ό,τι έχει πει, σε γενικές γραμμές, που σίγουρα ισχύει για τους «φίλους μας στην Ελλάδα», όπως τόνισε, «είμαστε ανοιχτοί για συμμετοχή και συζήτηση σε τυχόν ανησυχίες σχετικά με αυτά τα προγράμματα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμμετέχει στη διαδικασία επαναξιολόγησης του τρόπου συγκέντρωσης απόρρητων πληροφοριών από μέρους των ΗΠΑ, της οποίας ηγείται ο Λευκός Οίκος και στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, όπως σημείωσε, βρισκόμαστε σε επαφή με τους συμμάχους μας ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανακοίνωσε ότι «δεν σκοπεύουμε να σχολιάσουμε κάθε καταγγελία για συγκέντρωση απόρρητων πληροφοριών και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν απόρρητες πληροφορίες σαν αυτές που συγκεντρώνουν όλες οι χώρες του κόσμου».

Στο μεταξύ, αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν και σχολιάζουν τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των Αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και 'Άγκυρα, κατά τη δεκαετία του 1990.

newsit.gr

Αντάρτικο από 22 βουλευτές της ΝΔ! Στρέφονται κατά Στουρνάρα: Άδικος ο φόρος σε αγροτεμάχια και οικόπεδα - Υποχώρηση από το ΥΠΟΙΚ για τις... στάνες!

Αντάρτικο από 22 βουλευτές της ΝΔ! Στρέφονται κατά Στουρνάρα: Άδικος ο φόρος σε αγροτεμάχια και οικόπεδα - Υποχώρηση από το ΥΠΟΙΚ για τις... στάνες!
Ερώτηση για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων και οικοπέδων κατέθεσαν 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Πρόκειται για τους:1. Τζαμτζής Ιορδάνης, 2. Βογιατζής Παύλος,3. Κυριαζίδης Δημήτριος , 4. Αντωνίου Μαρία , 5. Νταβλούρος Αθανάσιος , 6. Κόλλιας Κωνσταντίνος, 7. Λαμπρόπουλος Ιωάννης ,8. Κωνσταντόπουλος Γιώργος, 9. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος ,10. Ταλιαδούρος Σπύρος, 11. Ιωαννίδης Ιωάννης, 12. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, 13. Τσαβδαρίδης Λάζαρος. 14. Βλαχογιάννης Ηλίας ,15. Στύλιος Γιώργος ,16. Μαρίνος Ανδρέας ,17. Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος ,18. Πασχαλίδης Γιάννης,19. Σκόνδρα Ασημίνα, 20. Βλάχβεης Μενέλαος ,21. Σαμπαζιώτης Δημήτριος ,22. Κουτσούμπας Ανδρέας
Οι 22 βουλευτές της ΝΔ κάνουν λόγο για υπερβολική φορολόγηση των αγροτών γεγονός που αφενός θα εμποδίσει την επενεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας και αφετέρου αμφισβητείται το κατά πόσο οι αγρότες θα καταφέρουν τελικά να ανταποκριθούν στους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν!
Στην ερώτηση τους προς τον αρμόδιο Υπουργό οι Βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:

"Δόθηκε για διαβούλευση το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014 και οι συντελεστές με βάση τους οποίους θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και κατοικίες. Βασικός συντελεστής φορολόγησης για τα αγροτεμάχια ορίζεται το 1,5 ευρώ ανά στρέμμα. Ο φόρος προσαυξάνεται ανάλογα με τη θέση του αγροτεμαχίου, τη χρήση του, την απόσταση του από τη θάλασσα, αλλά και από τη θέση του σε σχέση με τις οδούς. Εάν υπάρχει κατοικία στο αγροτεμάχιο, ο βασικός συντελεστής πολλαπλασιάζεται με το 5. Ακόμη, ο συντελεστής μειώνεται σταδιακά για εκτάσεις από 130 στρέμματα και πάνω. Με δεδομένο ότι τα αγροτεμάχια καλλιεργούνται, η επιβάρυνση τους από τους συντελεστές φορολόγησης είναι υπερβολική".

Οι 22 βουλευτές προχώρησαν και σε μία σειρά αντιπροτάσεων και ρωτούν τον Γιάννη Στουρνάρα τι προτίθεται να πράξει ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με αβάσταχτες και άδικες φορολογίες και ακόμη τι θα κάνει σχετικά με τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες οι οποίες δεν αποφέρουν έσοδα στους κατόχους τους.
Αυτή η κίνηση από μέρους των 22 βουλευτών της ΝΔ θεωρείται ως μία προειδοποίηση προς τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι αν έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει φορολόγηση των αγροτεμαχίων δε θα το ψηφίσουν!
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι 22 βουλευτές της ΝΔ θα μεταβούν άυριο ημέρα Τετάρτη, στις 10 π.μ στο υπουργείο οικονομικών να διαμαρτυρηθούν και προφορικά στον Γιάννη Στουρνάρα για το μέτρο της φορολόγησης των αγροτεμαχίων και οικοπέδων που τους βρίσκει εντελώς αντίθετους!
Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά και έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού, δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται συγκεκριμένα ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι η μη φορολόγηση των χώρων αυτών ήταν ένα βασικό αίτημα των αγροτών στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
newsit.gr

Ψηφίστε τον MVP της 5ης αγωνιστικής, της Α1 Κορινθίας

Ψηφίστε τον MVP της 5ης αγωνιστικής, της Α1 Κορινθίας

Ολοκληρώθηκε μια αρκετά επεισοδιακή αγωνιστική, με σημαντικά αποτελέσματα και φυσικά πολλούς παίκτες να δίνουν τα πάντα για τις ομάδες τους, ώστε να φύγουν νικήτριες από το γήπεδο.
Πάμε να δούμε ποιοι ξεχώρισαν την 5η αγωνιστική σύμφωνα με την apops24.gr:
Βάθης Τόλης (ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ): Πρώτη νίκη για το Σπαθοβούνι και ο Τόλης Βάθης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Σκόραρε στο 0-2 επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου και γενικά ήταν μια συνεχής πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία.
Κλαδάκης Γιώργος (ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ): Ένα γκολ και μια ασίστ για τον μέσο της Ελλάς Βέλου, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να πάρει τη νίκη με 2-1 επί των Αγίων Θεοδώρων, δημιουργώντας και πολλά προβλήματα στην εστία του Σταμέλου.
Λιθοξόου Δημήτρης (ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ): Η είσοδός του άλλαξε τη ροή του ματς. Έφτιαξε το 1-0 και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 επί του Πανσολυγειακού, στη νίκη του Αστέρα Δερβενίου, με το νεαρό να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, στα 33’ που αγωνίστηκε.
Τσουμάνης Κώστας (ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ): Έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με το γκολ που σημείωσε στο 1-2 επί του Κύψελου και γενικότερα «καθάρισε» πολλούς κινδύνους στην άμυνά του, βοηθώντας τη Θύελλα Πετρίου να φτάσει σε ένα σημαντικό «τρίποντο».
Χατζηνικολής Νίκος (ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ): Πολύ καλή εμφάνιση από τον αμυντικό των «οράνιε» στο επεισοδιακό ματς κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Τα πήγε περίφημα στο μαρκάρισμα του Παντελή Κολλιάκου και γενικά έδωσε λύσεις στα μετόπισθεν, στο νικηφόρο 3-0 του ΑΟΛ.
Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 12:00
Πατήστε στο παρακάτω link για να ψηφίσετε:

Παρίσταναν τους εφοριακούς εξαπατώντας ηλικιωμένους.

Αυτοί είναι οι «εφοριακοί» που εξαπατούσαν ηλικιωμένους. Δείτε τις φωτογραφίες και τα ονόματά τους....
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των πέντε ατόμων, που παριστάνοντας τους εφοριακούς ή τους λογιστές εξαπατούσαν ηλικιωμένους από τους οποίους είχαν να καταφέρει να αρπάξουν περισσότερα από 30.000 ευρώ
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης από κοινού κατ'εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, περιουσιακού οφέλους και αντίστοιχης ζημίας που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, τετελεσμένη και σε απόπειρα και της απλής συνέργειας από κοινού στην παραπάνω πράξη τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΖΕΡΒΑ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1962 στη Βέροια Ημαθίας
Β) ΖΕΡΒΑ Γεώργιου του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα
Γ) ΖΕΡΒΑ Ιωάννη του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα
Δ) ΖΩΓΡΑΦΟΥ Χριστίνα του Παναγιώτη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα
Ε) SCUTELNICU Simona - Gabrilla του Constantin και της Olga , που γεννήθηκε το 1987 στη Ρουμανία


 

Στο ΕΣΠΑ το Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Δήμου Ευρωστίνης - Επέκταση και Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού Ξυλοκάστρου αλλά όχι προς το Δερβένι




Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε, στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 22 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου», τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 των έργων:

1. «Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Δήμου Ευρωστίνης - Επέκταση και Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού Ξυλοκάστρου – Τμήμα 1 : Aποχετευτικά έργα ΔΕ Ξυλοκάστρου», συνολικoύ προϋπολογισμού με ΦΠΑ 2.300.100,00 €» με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Η προτεινόμενη Πράξη «Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Δήμου Ευρωστίνης - Επέκταση και Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού Ξυλοκάστρου – Τμήμα 1 : Aποχετευτικά έργα ΔΕ Ξυλοκάστρου» αφορά την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στις Τοπικές Κοινότητες Μελισσίου &Καρυωτίκων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από σωλήνες Πολυπροπυλενίου (ΡΡ),διπλού δομημένου τοιχώματος, δακτυλιοειδούς ακαμψίας SN8. Το συνολικό μήκος των δικτύων που κατασκευάζονται ανέρχεται στα 12,2 χιλιόμετρα.

Π. Τατούλης σε ΣΥΡΙΖΑ: "Θέλετε να κάνετε μόνο επικοινωνι​ακό σαματά! Όταν είπα ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ, εσείς σιωπούσατε επιδεικτικ​ά!"


 

Σχετικά με την ανακοίνωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ της Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε την κάτωθι δήλωση:



«Οι κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν αυτήν την στιγμή τον πόλεμο του συμμορίτη, που τόσο καλά γνωρίζουν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις. Όταν έκανα την δήλωση κατά τα επεισόδια του Μελιγαλά προκειμένου να κηρυχθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, εκείνοι σιωπηλοί, είχαν το κεφάλι τους βουτηγμένο στην λάσπη, σαν τη στρουθοκάμηλο.


Μας έχουν συνηθίσει άλλωστε σε επικοινωνιακά τσιτάτα, σαν αυτό του προέδρου τους, του κ. Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε μετά από ημέρες ότι η ΧΑ δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, αλλά ενώπιον του νόμου! Φαίνεται ότι αυτή η φράση ακουγόταν καλύτερα ως σύνθημα για τους κατ’ επάγγελμα επικοινωνιστές δημοσιολόγους, που καταγγέλλουν ετεροχρονισμένα και σιωπούν όταν οφείλουν να μιλήσουν.


Η περιφρούρηση της Δημοκρατίας απαιτεί παρρησία λόγου και καθαρότητα πολιτικών θέσεων, την οποία οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν μπορούν να καταθέσουν στο δημόσιο διάλογο, διότι δεν διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά, παρά εμμένουν να ασχολούνται ιδιοτελώς με πρωτόκολλα, απλώς και μόνο για να κάνουν λίγο επικοινωνιακό σαματά».

Οι Τούρκοι ασχολούνται με τις δηλώσεις Πάγκαλου για υποκλοπές


Theodoros-PangalosΣτα τουρκικά ΜΜΕ έφτασε η… χάρη του Θεόδωρου Πάγκαλου, καθώς από το πρωί αναμεταδίδουν τις δηλώσεις του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού, για την παρακολούθηση των πρέσβεων των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα από την ελληνική κυβέρνηση, τη δεκαετία του 1990.
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της “Χουριέτ” στην ηλεκτρονική έκδοσή της: “Η Ελλάδα κατασκόπευε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, παραδέχεται πρώην ΥΠΕΞ”.

Το “αίσχος” που είπε ο Στέφανος Μάνος στο Twitter


Stefanos-ManosΜέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Στέφανος Μάνος σχολίασε τη διαδικασία της διαβούλευσης που ακολούθησε η κυβέρνηση για τον φόρο ακινήτων.
“Πριν από 30′ ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το φόρο ακινήτων. Ούτε ένα σχόλιο αναρτήθηκε. Διαβούλευση μηδέν. Διαύγεια μηδέν. Αίσχος!”, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Στέφανου Μάνου, ο οποίος χρησιμοποιεί συχνά τα social media για να περάσει τα μηνύματα που επιθυμεί, και να σχολιάσει την επικαιρότητα.

Η Ελλάδα σε ύφεση 25% από το 2008!

Agnostos-Stratiotis
Twitter@EmOikonomidis
Ο ιστορικός του μέλλοντος δύσκολα θα αντισταθεί στον πειρασμό να σταθεί στην Ελλάδα των τρέχοντων ετών, για να διαπιστώσει έναν πρωτοφανή κοινωνικό “ακρωτηριασμό”, να απορήσει και να αναρωτηθεί.
Στον επίλογο, ενδεχομένως, μιας βαθιάς κρίσης δανεισμού, που διαδέχτηκε μετά τις εκλογές του 2009 τη… μόνιμη κρίση χρέους της Ελλάδας, η οποία συντροφεύει τη χώρα στις εθνικές διαδρομές της από την εποχή της Απελευθέρωσης κιόλας, τα στοιχεία που δημοσιεύει το “Reuters” αγγίζουν τα όρια του σοκ.
Από το 2008 μέχρι και σήμερα, από τη στιγμή δηλαδή που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, στον απόηχο της κατάρρευσης της Lehman Brothers, την οποία προκάλεσε η κυβέρνηση Μπους στις ΗΠΑ, η ύφεση στην Ελλάδα έχει φτάσει σωρευτικά στα επίπεδα του 25%! Ένα μέγεθος πρωτοφανές για ανεξάρτητο κράτος, εν καιρώ ειρήνης.
Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στην εκτίμηση που κάνει το “Reuters” για την ελληνική οικονομία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι για το τρέχον έτος 2013, η ύφεση θα φτάσει στο 4%.
Όσο για το 2014, πρώτο έτος στο οποίο η ελληνική οικονομία προσδοκά να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, οι οικονομολόγοι την άποψη των οποίων ζήτησε το “Reuters” συμφωνούν ότι ανάπτυξη θα υπάρξει, θα είναι ωστόσο αναιμική, στα επίπεδα του 0,2%. Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προβλέπει ότι η ανάπτυξη για το 2014 θα κινηθεί με ρυθμούς 0,6%.
Οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα δεν διαφέρουν από τις προβλέψεις συνολικά για την ευρωζώνη, με έμφαση στις χώρες του Νότου, που στις απαρχές αυτής της κρίσης αποκλήθηκαν απαξιωτικά “PIGS “.
Φυσικά, χωρίς τον Νότο όχι μόνο να μην ευημερεί, αλλά ούτε καν να στέκεται με αυτοπεποίθηση στα πόδια του, δεν μπορεί να υπάρξει Βορράς. Δεν μπορεί επομένως να υπάρξει και συνολικά ευρωζώνη.

ysterografa.gr

Ιγνατίου: Αφελείς όσοι πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν Έλληνες


Michalis-IgnatiouΜέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Μιχάλης Ιγνατίου απάντησε στην… απορία πολλών, για το κατά πόσο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν και Έλληνες πολίτες, στο περιθώριο των αποκαλύψεων για υποκλοπές δεκάδων εκατομμυρίων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Μόλις χθες, η “El Mundo” αποκάλυψε ότι για διάστημα ενός μηνός, στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013, οι αμερικανικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν 60 εκατομμύρια τηλεφωνήματα Ισπανών πολιτών, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες η “Le Monde” αποκάλυψε ότι για το ίδιο ακριβώς διάστημα, οι Αμερικανοί υπέκλεψαν 70 εκατομμύρια τηλεφωνήματα Γάλλων πολιτών.
“Είναι ΑΦΕΛΕΙΣ όσοι πιστεύουν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν παρακολουθούν Ελληνες πολίτες. Μόνιμη “δικαιολογία”: η τρομοκρατία…”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ysterografa.gr

Δημόσιο: «Μαχαίρι» στους μισθούς σε 150 ΔΕΚΟ και φορείς

Στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου κατατείνει ο έλεγχος που ξεκινά από σήμερα με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εντοπιστούν οι περιπτώσεις αποκλίσεων και να διορθωθούν.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Εθνος«:
Διεξοδικούς ελέγχους στις μισθολογικές καταστάσεις που τηρούνται σε 150 ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημοσίου πραγματοποιεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η έρευνα έχει επείγοντα χαρακτήρα. Διαπιστώνονται αποκλίσεις στις μηνιαίες αποδοχές, που κυμαίνονται από 333 έως 1.320 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να εφαρμόσει τον νόμο και να βάλει τέλος στο καθεστώς των υπαλλήλων δύο ταχυτήτων.
Από τα πρώτα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών προκύπτουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των μισθών στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων και σε αυτούς που λαμβάνουν υπάλληλοι σε δημόσιους οργανισμούς.
Μάλιστα, προβλέπονται κυρώσεις, ακόμη και ποινικές διώξεις, στις διοικήσεις που δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο, με αποτέλεσμα να μην ισχύει το πλαφόν των 1900 ευρώ και να δίνονται μισθοί ακόμη και 3200 ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι από τις μειώσεις που θα επιβληθούν θα υπάρξει εξοικονόμηση της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ.
aftodioikisi.gr

Νέο ασφαλιστικό: Τι αλλάζει σε συντάξεις και εφάπαξ

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο αποσκοπεί στην εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων, όσο και το δημοσιονομικό κενό του 2014 κατά τους υπολογισμούς της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, οι πόροι αυτοί θα αναζητηθούν από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας, ενώ δεν θα αγγιχθούν οι κύριες συντάξεις ούτε θα καταργηθούν οι πρόωρες.
Η μείωση των εφάπαξ αφορά περίπου 40.000 ασφαλισμένους που πρόκειται να καταθέσουν αίτηση στις αρχές του 2014 για ποσό το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 17.000 και 19.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία«:
Η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν ως προς την περικοπή των πρόωρων συντάξεων, όμως 8 «παλιές» και 12 νέες ρυθμίσεις που θα προωθηθούν σήμερα στη Βουλή επηρεάζουν την ασφάλιση 4.500.000 εργαζομένων σε ό,τι αφορά συντάξεις, εφάπαξ, ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014.
-Αύξηση ορίων ηλικίας γυναικών με ΙΚΑ κατά έξι μήνες και ανδρών με βαρέα κατά εννέα μήνες.
-Αυξάνονται σε επτά τα πλασματικά έτη.
-Τέλος το ΕΚΑΣ για για τους κάτω των 65.
-Μείωση ποσοστού συντάξεων 2% σε ΔΕΚΟ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, Τράπεζες.
-Taxis και στους αγρότες.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών«:
Θίγονται όσοι προσδοκούν σύνταξη πριν συμπληρώσουν την ηλικία των 62 χρόνων, χάνουν οι μητέρες ανηλίκων και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

aftodioikisi.gr

Συγχωνεύονται 800 οργανισμοί- 30.000 υπάλληλοι κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα/απόλυση

Στο στόχαστρο μπαίνουν 800 οργανισμοί, οι οποίοι, μετά από αξιολόγηση, θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας. Πρόκειται για οργανισμούς και εταιρείες του Δημοσίου που υπάγονται στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης , Παιδείας, Πολιτισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Περιβάλλοντος.
Σε όλες αυτές τις υπηρεσίες υπηρετούν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, 30.000 υπάλληλοι, οι οποίοι είτε θα μπουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας είτε θα απολυθούν.
Αυτοί οι οργανισμοί θα αποτελέσουν στην ουσία τη δεξαμενή εργαζομένων απ’ όπου θα προέλθουν οι προς απόλυση και προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι.
Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η αξιολόγηση των δομών των φορέων της δημόσιας διοίκησης είναι:
-Καθορισμός πολιτικών, στόχων, αρμοδιοτήτων που θα πρέπει να διατηρηθούν, ή να καταργηθούν, ή να αποκεντρωθούν, ή να παρέχονται από τρίτους, ή των οποίων το πεδίο εφαρμογής χρήζει διεύρυνσης
-Προσδιορισμός των υπερστελεχωμένων / υποστελεχωμένων μονάδων/φορέων
-Δυνατότητα ανακατανομής προσωπικού (εντός ή εκτός φορέα)
-Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αξιοποίησης των πόρων.
Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους 800 οργανισμούς εδώ.

aftodioikisi.gr
 

Και τώρα η παρέλαση της Τρόικας! Απολύσεις και ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ στο επίκεντρο

Στις 4 Νοεμβρίου, την επόμενη Δευτέρα, αναμένεται – εκτός απροόπτου- η επιστροφή των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα. Οι εκκρεμότητες σε σχέση με τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ ευρώ και το δημοσιονομικό κενό για το 2014, το οποίο η Τρόικα εκτιμά στα 2,5 δισ ευρώ και η ελληνική πλευρά στα 500 εκ. ευρώ, θα βρεθούν στο επίκεντρο.
Μέχρι τη Δευτέρα η κυβέρνηση φιλοδοξεί να έχει συμπληρωθεί η λίστα των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου με τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που λείπουν. Την Τρίτη θα κατατεθεί από το υπουργείο Εργασίας νέο ασφαλιστικό, από το οποίο υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 500 εκ ευρώ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά ελέγχους σε ΔΕΚΟ και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου για να διασφαλίσει την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
Η κυβέρνηση ήδη έχει αποστείλει τις αντιπροτάσεις της για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ και γνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πίεση θα ασκηθεί για τις 4.000 απολύσεις που προβλέπονται ως το τέλος του έτους. Η Τρόικα δεν δέχεται να προσμετρηθούν οι συμβασιούχοι που έχουν κερδίσει προσωρινές διαταγές και οι υποθέσεις τους θα κριθούν τελεσίδικα έως τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι ένα πολύ λεπτό σημείο της διαπραγμάτευσης, γιατί αν οι πιστωτές επιμείνουν στη θέση τους, τότε αναγκαστικά θα γίνουν και πάλι απολύσεις αλά ΕΡΤ.

aftodioikisi.gr

«Για μια άλλη Ευρώπη»: Εκδήλωση των Ευρωπαίων Φιλελευθέρ​ων και Δημοκρατών (ALDE) στην Αθήνα

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετέχουν: G. Verhofstadt, D. Cohn-Bendit, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης, Γ. Kαμίνης, Γ. Μπουτάρης, Θ. Σκυλακάκης, Α. Λυμπεράκη, Ανδ. Παπαδόπουλος, Λ. Τσούκαλης
Η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) διοργανώνει, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, εκδήλωση «Για μια άλλη Ευρώπη» (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, 17:30).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της ομάδας του ΑLDE στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Guy Verhofstadt, με θέμα «Συμμαχία για μια νέα Ευρώπη», ο Πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Daniel Cohn-Bendit (μαγνητοσκοπημένη παρέμβαση), η Πρόεδρος του «Δικτύου» για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρ. Υπουργός και πρ. Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο Δήμαρχος Αθήνας κ. Γιώργος Kαμίνης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Mπουτάρης, ο Πρόεδρος της Δράσης και Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, η Αντιπρόεδρος της Δράσης κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔHM.AΡ. κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΛΙAMΕΠ κ. Λουκάς Tσούκαλης.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση με το κοινό.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛ​ΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ REAL FM - ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟ ΧΩΡΟ


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολαλου, σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στον Real FM.

 
Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

(Επισυνάπτεται και το ηχητικό)

"Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου!" - Μαγνητοσκοπημένο όλο το συνέδριο


Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του συνεδρίου με τίτλο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου, η ομάδα της ΜΙΛΗΤΟΣ Α.Ε. και της κοινοπραξίας του έργου καθώς και το Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου που υποστήριξε οργανωτικά τη διεξαγωγή του συνεδρίου, σας ενημερώνουμε ότι συνολικά περίπου 1000 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το συνέδριο, 380 με τη φυσική τους παρουσία και άλλοι 605 συμμετέχοντες μέσω διαδικτυακής σύνδεσης (web streaming).
Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://farmsup.eu/gr/page/conference, θα βρείτε πληροφοριακό υλικό σχετικά με το συνέδριο, μεταξύ άλλων:
- Μαγνητοσκοπημένο όλο το συνέδριο
- Παρουσιάσεις ομιλητών
- Συμπεράσματα Συνεδρίου από το Συντονιστή, Δημήτρη Μιχαηλίδη
- Φωτογραφικό υλικό
- Τα 22 ευρωπαϊκά έργα που προωθεί το συνέδριο
Ησελίδα ανανεώνεται συνεχώς με νέες πληροφορίες, γι’ αυτό σας προτείνουμε να την επισκέπτεστε συχνά.
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Ενσωματωμένη εικόνα 1
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο


' 2752 362141 7 27520 25048
 

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙ​Ο Σ. Κ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ



Ο Θεατρικός οργανισμός «Ηλιαχτίδα» παρουσιάζει σε 2 παραστάσεις  την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, το κορυφαίο έργο της ρομαντικής λογοτεχνίας και ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα όλων των εποχών, το πολυσυζητημένο έργο του Βίκτωρος Ουγκώ: «Η Παναγία των Παρισίων», σε σκηνοθεσία Άλκη Ζερβού.
Μια αριστουργηματική τρυφερή παράσταση με πολλή δράση, πλούσια κοστούμια, φαντασμαγορικά σκηνικά και εκπληκτική μουσική, μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, στο μαγευτικό Παρίσι, στο επιβλητικό καμπαναριό της Παναγίας των Παρισίων όπου ο καλόκαρδος Κουασιμόδος και οι φίλοι του, τα αστεία ξωτικά, παρακολουθούν τη μεγάλη ετήσια Γιορτή Των Τρελών. Παρά την απαγόρευση του κακού και αυστηρού Φρόλο, ο Κουασιμόδος οπλίζεται με θάρρος και εκεί γνωρίζει μια όμορφη τσιγγάνα χορεύτρια, την Εσμεράλδα και γίνονται φίλοι.
Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που ξαναζωντανεύει την ιστορία του δύσμορφου αλλά καλόψυχου Κουασιμόδου που μεγάλωσε απομονωμένος σε ένα καμπαναριό και μπαίνει σ’ ένα κόσμο που πάντα ονειρευόταν και που τώρα βλέπει για πρώτη φορά.

ΗΜΕΡΑ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Κυριακή 03/11/2013  
ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ : 11:00 & 16:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
Γενική είσοδος : 8 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
0,5 χλμ. Ε.Ο. Ισθμού – Λουτρακίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27440 21124
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944 577 683

Eντάξεις για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 έργων στη Μεσσηνία


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης των ακόλουθων έργων  για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 ...

1. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ- ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 27 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  307.000,00€ €.
Αντικείμενο της πράξης είναι η ανέγερση ενός νέου ισογείου κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί το «Περιφερειακό Ιατρείο» του Πεταλιδίου Δήμου Μεσσήνης. Το νέο κτίριο είναι εμβαδού 75.96m2. Στο χώρο αυτό υπάρχει πρόβλεψη πρόσβασης ΑΜΕΑ. Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο Εμβ.:300,00μ2 μέσα στον οικισμό του Πεταλιδίου. Εσωτερικά το κτίριο αποτελείται από τρεις χώρους: τα δύο Εξετάστρια – Γραφεία Ιατρών και την Αναμονή των ασθενών με λουτρό ΑΜΕΑ.
Το εν λόγω περιφερειακό ιατρείο, έκτος από τους μόνιμους κατοίκους του Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης, καλύπτει τους καλοκαιρινούς μήνες μια περιοχή με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον. Το Περιφερειακό Ιατρείο θα υπάγεται στο ΚΥ Μεσσήνης

2. «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση ξενοδοχειακού εξοπλισμού και υποδομών Νοσοκομειακής Μονάδας Καλαμάτας» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1,749,398.00 €
Το έργο αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση (με την απομάκρυνση του υφιστάμενου εξοπλισμού, όπου απαιτείται) και λειτουργία ξενοδοχειακού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας Νοσοκομειακή Μονάδα Καλαμάτας που περιλαμβάνει:
1. Εξοπλισμό Μαγειρείων - Πλυντηρίων
2. Εξοπλισμό Μηχανογράφησης
3. Συγκρότημα Παραγωγής Οξυγόνου
4. Εξοπλισμό για Αναβάθμιση Υποδομών Η/Μ

3. «Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του Κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων- Διοίκησης του Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1.250.000,00 €
Το έργο αφορά την ανακαίνιση, αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμό των εξωτερικών ιατρειών και εργαστηρίων που στεγάζονται στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή νέου εξωτερικού ανελκυστήρα που συνδέει τους τρεις ορόφους του κτιρίου, καθώς και μικρή προσθήκη μεταλλικού διαδρόμου- στεγάστρου στη στάθμη του 2ου ορόφου που συνδέει τον νέο ανελκυστήρα με το κυρίως κτίριο.
 
4. "Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για ενίσχυση υδρευτικών αναγκών από Άγιο Παύλο προς Τοπικές Κοινότητες & Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης, Β΄ Φάση (Α΄ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ)" συνολικού προϋπολογισμού 2,807,000.00 και επιλέξιμου προϋπολογισμού 2,282,113.82 €
Αντικείμενο της πράξης είναι η εκτέλεση της Β’ φάσης του ολοκληρωμένου έργου ύδρευσης του Δήμου Μεσσήνης, το οποίο σε συνδυασμό με τον Β’ ειδικό π/υ ολοκληρώνει την μελέτη ύδρευσης του Δήμου και αντιμετωπίζει συνολικά τα προβλήματα ύδρευσης του Δήμου.
5.  "Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για ενίσχυση υδρευτικών αναγκών από Άγιο Παύλο προς Τοπικές Κοινότητες και Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης, Β΄ Φάση (Β΄ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ)", συνολικού προϋπολογισμού 560,000.00  και επιλέξιμου προϋπολογισμού 455,284.55 €
Αντικείμενο της πράξης είναι η εκτέλεση της Β’  φάσης με τον Β’ ειδικό π/υ που ολοκληρώνει την μελέτη ύδρευσης του Δήμου και αντιμετωπίζει συνολικά τα προβλήματα ύδρευσης του Δήμου.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης των δημοτικών διαμερισμάτων του Καποδιστριακού Δήμου Μεσσήνης και του Δημοτικού διαμερίσματος Πολυλόφου του Δήμου Ανδρούσας, μεταφέροντας ικανή ποσότητα νερού από τις Πηγές του Αγίου Παύλου προς τις κατά τόπους δεξαμενές των οικισμών.
Το παραπάνω έργο αναπτύσσεται εκτός των διοικητικών ορίων του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Μεσσήνης.

Η εκρηκτική δασκάλα που έκλεψε την παράσταση (video)

d1.jpg

Η εμφάνιση μιας εκρηκτικής ξανθιάς παρουσίας αναστάτωσε την παρέλαση.
Η όμορφη και καλλίγραμμη δασκάλα παρέλασε και αυτή μαζί με τους μαθητές της και ομολογουμένως έκλεψε τα βλέμματα αλλά και τα κολακευτικά σχόλια όλων όσων παρευρέθηκαν.
Οι φωτογραφίες φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά portals & blogs της χώρας, ενώ τα shares & tweets πέφτουν κατά εκατοντάδες.
d2.jpg
d3.jpg


arouraios.gr
 

Δύσκολες ώρες για τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

b25c6644a7e1f6d1455ea368cb5895f9_XL
Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού βρίσκεται στα Χανάκια του Πύργου μαζί με τη γυναίκα του…
Η μητέρα της γυναίκας του, έφυγε από τη ζωή χθες και η οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος.
Σύμφωνα με το ilialive, η είδηση συγκλόνισε όσους γνώριζαν καλά την οικογένεια και την τοπική κοινωνία στα Χανάκια Πύργου.
 

Δείτε τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά

A63D2EDA118FE00B629F2D6CB3CF6B1B.jpg
Το αργότερο έως τις 7 Νοεμβρίου ανοίγει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet, προκειμένου οι φορολογούμενοι να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 και τον φόρο πολυτελείας που θα πρέπει να πληρώσουν έως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου, ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση για να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας.Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ έχουν ως εξής:
Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ
Ο φόρος πολυτελείας αφορά ιδιοκτήτες ΙΧ από 1.929 κ.ε έως 2.500, που θα καταβάλουν το 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου και τους ιδιοκτήτες I.X από 2.500 κ.ε και άνω που θα πληρώσουν το 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου.

arouraios.gr

Ας δώσουν τα χέρια, έστω για λίγο, να πουν «Όχι» στην ξένη κατοχή

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Οι Έλληνες που γεννήθηκαν εκείνη τη μοιραία Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου του 1940, είναι σήμερα 73 ετών. Και εκείνοι που πολέμησαν τότε στα βουνά της Αλβανίας εναντίον του ιταλικού φασισμού είναι σήμερα, πάνω κάτω, ενενηντάρηδες, όπως και ο γράφων…
Θυμόμαστε τα γεγονότα- όσοι επιμένουμε να ζούμε- και συγκρίνουμε τα της τότε Δευτέρας με τα της σημερινής Δευτέρας. Και μελαγχολούμε…

…Έμενα τότε στην οδό Κυδαθηναίων, στην Πλάκα. Μας ξύπνησαν στις 6 το πρωί εκείνης της Δευτέρας οι σειρήνες. Μας ξάφνιασε το ραδιόφωνο που ανάγγειλε την ιταλική εισβολή και εξέπεμψε το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν. Ξεσπούσε λοιπόν ο πόλεμος με το «ένα εκατομμύριο λόγχες» του Μουσολίνι ενάντια στην αδύνατη Ελλάδα. Ξεκινούσε το… γλέντι!.Γιατί έτσι τον είδαμε τότε τον πόλεμο: Σαν γλέντι! Ούτε φόβος, ούτε κλάψες ,ούτε πανικός, ούτε δισταγμοί....

Συγγνώμη, αλλά στους εορτασμούς της Αθήνας γιατί δεν ήλθατε;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τι μέλλον έχει ένας λαός του οποίου η πολιτική ηγεσία δεν είναι σε θέση ούτε την εθνική επέτειο να γιορτάσει ενωμένη;
Τι μέλλον μπορεί να έχει η χώρα που λέγεται Ελλάς, όταν την ημέρα της εθνικής γιορτής της συζητά το πώς έγιναν οι παρελάσεις και αν έπρεπε να γίνουν έτσι ή αλλιώς και ποιος καθόταν στην εξέδρα των επισήμων και ποιος όχι, αντί η γιορτή, η συγκεκριμένη γιορτή, να στείλει το μήνυμα πως το θαύμα του Έπους του 1940 επιτεύχθηκε επειδή ενώθηκαν όλοι κάτω από τον ίδιο ιερό σκοπό και μαζί ατένισαν από την κορυφογραμμή της 28ης Οκτωβρίου την πορεία της Φυλής;

Τι μέλλον μπορούμε να έχουμε όταν η πολιτική μας ηγεσία δεν αντιλαμβάνεται πως δεν έχει το δικαίωμα να δημιουργεί γεγονότα, τα οποία αποπροσανατολίζουν από το μήνυμα της ημέρας και που δεν είναι άλλο από το μεγαλείο ενός μικρού λαού που κατανίκησε μια αυτοκρατορία – ένα μήνυμα που έπρεπε να φθάσει και στο εξωτερικό;

Ο Πύργος της Πίζας έχει αρχίσει να... ισιώνει!

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου, ο Πύργος της Πίζας, οφείλει τη φήμη του στην παράδοξη εικόνα του – την περίφημη κλίση του προς τα νότια, η οποία είναι... αποτέλεσμα των ανομοιόμορφων θεμελίων του.
Απ' ό,τι έδειξε, ωστόσο, η ετήσια αναφορά για την σταθερότητα του μνημείου, οι εργασίες αποκατάστασής του φαίνεται ότι έπιασαν τόπο, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο Πύργος έχασε συνολικά 2,5 εκατοστά από την κλίση που είχε το 2001.

Συγκεκριμένα, πριν τις εργασίες αποκατάστασής του, οι οποίες διήρκησαν 11ολόκληρα χρόνια και ολοκληρώθηκαν το 2001, η κλίση του Πύργου της Πίζας αυξανόταν κατά 1 χιλιοστό το χρόνο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες ιταλικές Αρχές να εκφράζουν φόβο για πιθανή κατάρρευση του μνημείου, συνολικού βάρους14.500 τόνων.
Μετά το πέρας των εργασιών, ωστόσο, κατά τις οποίες ενισχύθηκαν τα θεμέλια του Πύργου και τοποθετήθηκαν ατσάλινα καλώδια γύρω του για καλύτερη υποστήριξη, το μνημείο ίσιωσε κατά 38 ολόκληρα εκατοστά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με φετινή έρευνα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, ο Πύργος της Πίζας θα ισιώσει κατά μερικά ακόμη χιλιοστά προτού σταθεροποιηθεί και αρχίσει να γέρνει ξανά – αυτή τη φορά, ωστόσο, με πολύ πιο αργό ρυθμό από ότι πριν από τις εργασίες αποκατάστασής του.

directNEWS.gr

 

Αρχίζει η δίκη του "δράκου της Πάρου"

Αρχίζει η δίκη του `δράκου της Πάρου` που κακοποίησε την ΜυρτώΑρχίζει την Τρίτη η δική του Πακιστανού, γνωστού και ως δράκου της Πάρου, που κατηγορείται για το βιασμό και την απόπειρα δολοφονίας της 16χρονης πλέον Μυρτούς, το καλοκαίρι του 2012.
Η δίκη ξεκινάει αύριο ημέρα Τρίτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου.
Η 16χρονη πλεόν Μυρτώ έχει μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Βοστώνη από τις αρχές Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι το νεαρό κορίτσι είχε βιαστεί και χτυπηθεί ανελέητα στα βράχια παραλίας της Πάρου από τον νεαρό Πακιστανό στα τέλη Ιουλίου του 2012.
Η δίκη αν και ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την προηγούμενη Τρίτη αναβλήθηκε μετά αίτημα των γονιών της Μυρτούς οι οποίοι θέλουν να είναι παρόντες στο δικαστήριο. Πρόκειται να φτάοσυν στη Σύρο από τη Βοστώνη που βρίσκονται με την κόρη τους.

Η... εκδίκηση του ψαριού! Πήδηξε στη βάρκα και ο ψαράς... στη θάλασσα! (video)

Αντιμέτωποι με μια... βασιλική ζαργάνα ήρθαν τρεις άνδρες που ήταν μέσα στο σκάφος τους και ψάρευαν.
Ένας από αυτούς, έπιασε το ψάρι που ανήκει στο γένος των Marlin και αυτό πήδηξε πάνω στο σκάφος τους. Αμέσως, ο ψαράς πήδηξε έντρομος στη θάλασσα, βλέποντας τη βασιλική ζαργάνα να κινείται προς το μέρος του!

Το ψάρι "μαρλίν" που κολυμπά στις θάλασσες του Ατλαντικού και είναι ένας από τους πιο γρήγορους κολυμβητές. Η Βασιλική Ζαργάνα μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 110Km/h.


newsit.gr

Δέκα νεκροί στη βόρεια Ευρώπη από τη σφοδρή κακοκαιρία (ΦΩΤΟ και VIDEO)



Η πρώτη μεγάλη καταιγίδα της σεζόν στη Βόρεια Ευρώπη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους και προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε περισσότερα από 535.000 νοικοκυριά. Η χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων πέντε ετών έπληξε τη Βρετανία, όπου τουλάχιστον τέσσερις ανθρώποι έχασαν τη ζωή τους. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα ως και 170 χλμ/ώρα.

Οι ομογενείς του Καναδά γιόρτασαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Οι ομογενείς του Καναδά γιόρτασαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρή δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου γιορτάστηκε την Κυριακή στο Μόντρεαλ το Έπος του 40 χοροστατούντος του ιερατικού προϊσταμένου π. Παναγιώτη Σαλατέλη και με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνου Καφόπουλου, του επιτίμου προξένου της Κύπρου, Μιχάλη Παϊδούση, οργανισμών και συλλόγων της ομογένειας από όλο το φάσμα των κοινοτήτων και των εθνικοτοπικών συλλόγων.

Στην εκκλησία ο γενικός πρόξενος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι
«Σήμερα περνούμε μία άλλη κρίσιμη φάση στην ιστορία μας. Πολλοί μιλούν για ένα άλλο είδος πολέμου, ο οποίος σταδιακά, με υπομονή και επιμονή, κερδίζεται βήμα - βήμα» για να συνεχίσει: «.Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει στην μακραίωνη ιστορία μας ότι μπορούμε στα δύσκολα. Ορμώμενοι από τα κατορθώματα των προγόνων προχωρούμε, γνωρίζοντας ότι το διακύβευμα δεν περιορίζεται στα όρια του Ελληνικού κράτους αλλά αφορά και επηρεάζει το μέλλον της Ευρώπης».

Στη συνέχεια ακολούθησε επετειακό γεύμα στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ, όπου πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές των ημερήσιων σχολείων Σωκράτης και Δημοσθένης της κοινότητας με την ερμηνεία των Eθνικών ύμνων της Ελλάδας και του Καναδά καθώς και ποιημάτων γύρω από το Έπος του 40.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Νίκος Παγώνης μίλησε για το ηρωικό ΟΧΙ των Ελλήνων ενάντια στον φασισμό τονίζοντας τη σημαντικότητα των εθνικών επετείων για την επιβεβαίωση της Ελληνικής ταυτότητας στη νέα γενιά της Διασποράς.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η απονομή του Ιωβηλαίου της Βασίλισσας στον ιερέα Γιώργο Σαλατέλη, ο οποίος δέχθηκε την τιμή από το γερουσιαστή Λεωνίδα Χουσάκο με μεγάλη συγκίνηση αναπολώντας τα πρώτα δύσκολα χρόνια του Ελληνισμού στο Μόντρεαλ. Επίσης, ένας συμβολικός έπαινος αποδόθηκε από το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Θάνο Καφόπουλο στην σύμβουλο του Δήμου του Μόντρεαλ Μαίρη Ντέρος για την πολύχρονη συνεισφορά της στον Ελληνισμό του Μόντρεαλ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων το γεύμα τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος καθώς και καναδοί πολιτικοί, όπως , ο επαρχιακός βουλευτής των Φιλελευθέρων Τζερρυ Σκλαβούνος, ο υποψήφιος δήμαρχος του Μόντρεαλ Ντενί Κοντέρ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελεν Φωτόπουλος και Μαίρη Ντέρος του Δήμου του Μοντρεάλ και άλλοι επίσημοι.

newsit.gr

Ο Λευκός Οίκος επεξεργάζεται πρόσθετους περιορισμούς στην Υπηρεσία Πληροφοριών

tzei
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι μπορεί να χρειαστεί να επιβληθούν πρόσθετοι περιορισμοί στις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας έπειτα από μια σειρά ενοχλητικών αποκαλύψεων για τη μεγάλη έκταση που έχει η συλλογή πληροφοριών από τις ΗΠΑ.
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) στρατηγό Κιθ Αλεξάντερ και στους άλλους αξιωματούχους της NSA, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
Πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να συλλέγονται πληροφορίες και την ανάγκη για ιδιωτικότητα.
“Αναγνωρίζουμε ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί στο πως συγκεντρώνουμε και χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες”, επισήμανε ο Κάρνεϊ.
«Μια επανεξέταση των αμερικανικών δυνατοτήτων παρακολούθησης βρίσκεται σε εξέλιξη και θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου», τόνισε επίσης.

ysterografa,gr

Τα βρήκαν στα εύκολα, διαφώνησαν στα… δύσκολα Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες

german1Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν στην καθιέρωση του φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών, αλλά δεν γεφύρωσαν τις διαφορές τους στα ζητήματα της διαχείρισης της ευρωκρίσης και της τραπεζικής ενοποίησης, σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle.
Σε δηλώσεις τους, μετά το πέρας της τετράωρης συνεδρίασης, οι επικεφαλής της «υποομάδας Ευρώπη» Μάρτιν Σουλτς και Χέρμπερτ Κόιλ, υπογράμμισαν ότι διαπίστωσαν την ανάγκη για περαιτέρω διαβουλεύσεις στα επίμαχα ζητήματα της διαχείρισης της «ευρωκρίσης» και της τραπεζικής ενοποίησης.
Τα κυριότερα σημεία των διαφωνιών εντοπίστηκαν στο Ταμείο Απόσβεσης Χρέους, το οποίο απορρίπτουν οι Χριστιανοδημοκράτες και στη ρύθμιση των χρηματοοικονομικών αγορών. Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής δεν συζητήθηκε η πρόταση των Σοσιαλδημοκρατών για την έκδοση “ευρωομολόγων”, καθώς όπως παραδέχθηκε και ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς δεν είναι συμβατή με το γερμανικό σύνταγμα.
Αντίθετα οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη καθιέρωσης στην Ευρώπη του φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών. «Υπάρχει συναίνεση στο ζήτημα αυτό», υπογράμμισε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στις διαπραγματεύσεις Χέρμπερτ Ρόιλ.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι στο μέλλον θα πρέπει τα δημοσιονομικά της Ε.Ε. να επικεντρωθούν περισσότερο στην ανάπτυξη, την απασχόληση και στις καινοτομίες.
Σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «προέκυψαν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα», ωστόσο «σε κάποια άλλα ζητήματα απαιτείται περισσότερος χρόνος». Τα μέλη της υποομάδας συμφωνούν ότι το Βερολίνο θα πρέπει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη. Υπογραμμίζεται ότι η Γερμανία θα πρέπει ρητά να ταχθεί υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και να την προωθήσει.
Τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης της «υποομάδας Ευρώπη» αλλά και οι διαφωνίες θα παραπεμφθούν στην διευρυμένη σύσκεψη των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κομμάτων την ερχόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Κοινή είναι η βούληση των δύο πλευρών να συμφωνηθούν το συντομότερο οι στόχοι και το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών.

ysterografa.gr

Περισυλλογή 15 λαθρομεταναστών στην Κω


lathrometanastes2Δεκαπέντε λαθρομετανάστες, άγνωστης εθνικότητας μέχρι στιγμής, περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού από τη θαλάσσια περιοχή ακρωτήρι Λούρος στην Κω.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή δεν βρέθηκε κάποιο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες ενώ οι ίδιοι ανέφεραν ότι ένα άτομο αγνοείται.

Στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τυχόν αγνοούμενους ενώ οι λαθρομετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο κέντρο υγείας του νησιού

Ασθενής σεισμική δόνηση νότια των Κυθήρων


seismos2Σεισμική δόνηση εντάσεως 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή νότια της Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με προκαταρκτική μέτρηση του σεισμολογικού ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε ένταση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Κυθήρων.

Η ομογένεια τίμησε την 28η Οκτωβρίου στις ΗΠΑ

28-oktobriou-1940-stin-nea-yorki
Σχολεία και φορείς της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας τίμησαν την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της, αλλά και τη συμπαράσταση των ομογενών στη σημερινή δοκιμασία του Ελληνικού λαού. Αρκετά ημερήσια και απογευματινά σχολεία ελληνορθόδοξων κοινοτήτων πραγματοποίησαν εκδηλώσεις με ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια.
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης διοργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη πια παρέλασή της στην Αστόρια. Με τη συνεργασία των ηπειρωτικών συλλόγων
«Αναγέννηση», «Σουλιώτισσες», «Πύρρος», «Θυγατέρες της Ηπείρου» και άλλων σωματείων, τέλεσε πρώτα πανηγυρική δοξολογία στην εκκλησία των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου, στην Αστόρια, και ακολούθησε η παρέλαση, προς το οίκημα της Ομοσπονδίας, στο Σταθάκειο Κέντρο, όπου παρουσιάστηκε πολιτιστικό πρόγραμμα και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Ο Οργανισμός «Oxi Day Foundation» διοργάνωσε τον 3ο εορτασμό στην Ουάσιγκτον, με τη συμμετοχή βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μελών του Κογκρέσου και εκπροσώπων ομογενειακών φορέων. Κατά τις εκδηλώσεις του Οργανισμού στην αμερικανική πρωτεύουσα, απονεμήθηκε το Βραβείο «Μητροπολίτης Χρυσόστομος» στον εκτελεστικό διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάρις. Το εν λόγω βραβείο είναι στο όνομα του Μητροπολίτη Ζακύνθου,Χρυσόστομου που συνέβαλε στην προσπάθεια για τη σωτηρία εκατοντάδων Εβραίων από τους Ναζί, κατά τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα.

ysterografa.gr

Πλεύρης: Ο Τσίπρας θα καταργήσει και το «ΟΧΙ» επειδή το είπε ο Μεταξάς;

thanos-plevris
Ο Θάνος Πλεύρης έγραψε στο Twitter για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν γίνει κυβέρνηση το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
«Ο Tσιπρας θα καταργήσει τις παρελάσεις. Μήπως θα καταργήσει και το Όχι επειδή το είπε ο Μεταξας;», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter