Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ισχυρός σεισμός πάνω από 5 Ρίχτερ στην Ιταλία

 

Η κεντρική και βόρεια Ιταλία συγκλονίστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής από ισχυρότατο σεισμό που σύμφωνα με τους σεισμολόγους ήταν πάνω από 5 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:30 ώρα Ιταλίας (13:30 ώρα Ελλάδος). Ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός που πολλοί πολίτες βγήκαν από τα σπίτια και στα γραφεία τους στο Μιλάνο. Η δόνηση έγινε αισθητή επίσης στις περιοχές της Εμίλια, του Βένετο και στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Ιταλών σεισμολόγων, η ένταση της δόνησης 5-5,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, η εστία εντοπίσθηκε 18 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Μάσα, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, και το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν περίπου 10 χλμ., το οποίο χαρακτηρίζεται πολύ μικρό και δημιουργεί ανησυχίες.

Σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ο σεισμός είχε ένταση 5 βαθμών.

Η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία και η πολιτική προστασία έχουν κινητοποιηθεί για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν θύματα και σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τη RAI σε ένα κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης έξω στη Λα Σπέτσια έξω από τη Γένοβα, έχουν αναφερθεί ζημιές.

Λένα Παπαληγούρα: Σε μια εποχή που επιτάσσει να είμαστε ίδιοι, έχει ενδιαφέρον η διαφορετικότητα!

Λένα Παπαληγούρα: Σε μια εποχή που επιτάσσει να είμαστε ίδιοι, έχει ενδιαφέρον η διαφορετικότητα!
Η Λένα Παπαληγούρα είναι μία από τις πιο ταλαντούχες νέες ηθοποιούς που εμφανίζονται αυτήν την περίοδο στο ελληνικό θέατρο. Οι σημαντικές παραστάσεις, στις οποίες παίρνει μέρος, η παρουσία της τα τέσσερα τελευταία χρόνια στο Εθνικό και το φετινό βραβείο Μελίνα Μερκούρη το αποδεικνύουν. Αυτήν την περίοδο παίζει την Αντιγόνη στην τραγωδία του Σοφοκλή για το Φεστιβάλ Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη. Με αφορμή αυτή την παράσταση η Λένα Παπαληγούρα μας μιλάει για την σχέση της Αντιγόνης με την Σάρα Κέιν ("η αγάπη είναι επανάσταση"), για την μουσική της Μόνικα, για τις ιδιαιτερότητες της παράστασης.

Επίσης, μας μιλά για τα επόμενα σχέδια της, την αγάπη της για την διαφορετικότητα και τον φόβο της για τον ρατσισμό, αξιολογεί τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού, τον κ. Χουβαρδά, ενώ μιλάει και για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη που κέρδισε. 

Τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της ΕΠΣ Κορινθίας

Αντίστροφα κυλάει πλέον ο χρόνος για τις εκλογές στην ΕΠΣ Κορινθίας την Δευτέρα 1 Ιουλίου και οι δύο παρατάξεις κατέθεσαν ως όφειλαν τα ψηφοδέλτια τους.
Όπως είναι γνωστό, ο Μιχάλης Τσιχριτζής και ο Παναγιώτης Λαμπρινός είναι οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων, που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Ένωσης.
Αναλυτικά τα δύο ψηφοδέλτια διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Υποψήφιος πρόεδρος Μιχ. Τσιχριτζής

Τακτικά μέλη
Βαφειάδης Ιωαν.
Βράκας Παν.
Γεροβασίλης Ιων.
Ευθυμίου Αθ.
Ναυτόπουλος Ιωαν.
Παπαδόπουλος Παν.
Παπαϊωάννου Γεωρ.
Πετρόπουλος Γεωρ.
Σπανός Χαρ.
Σπηλιώτης Αντ.
Τσιχριτζής Μιχ.

Αναπληρωματικά μέλη
Δεσποτάκης Νικ.
Δημόπουλος Κων.
Φόρτης Φ.

Εξελεγκτική επιτροπή
Βλάχος Λ.
Δημόπουλος Δημ.
Μπράμης Αθ.

Αναπληρωματικά μέλη
Αδάμ Δημ.
Σταύρου Παν.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ
Υποψήφιος πρόεδρος Παν. Λαμπρινός

Τακτικά μέλη
Ζάρκος Ανας.
Καραντάνης Γεώργιος
Κεφάλας Χρ.
Κύρκας Αν.
Λαμπρινός Παν.
Μαργέτης Γιωργ.
Νίκας Σπ.
Πισιμίσης Αθ.
Φλεβάρης Δημ.
Φιλιάνδρας Μιχ.
Νικολάου Σωτ.

Αναπληρωματικά μέλη
Πετροπούλου Παν.
Παπαδόπουλος Βας.
Σκούρτης Αν.

Εξελεγκτική επιτροπή
Ζαχαριάς Σπ.
Γεώργαρης Παν.
Γανουτζής Μαρίνος

Αναπληρωματικά μέλη
Ρεκλείτης Παν.
Σουφρίλας Δημ.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ SPORTS

Αναρτήθηκαν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελλαδικών

9F3D4D8D281DEC7E1D8A78A7F73C3921
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Έχει ήδη ξεκινήσει η ανάρτηση των βαθμών των υποψηφίων που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β’ θα μπορούν, μετά τη μία το μεσημέρι, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Σημειώνεται ότι οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α’ θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.
Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ανασχηματισμός: Ποιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα μπουν στη νεα κυβέρνηση συνεργασίας Βενιζέλου - Σαμαρά

Θέμα ημερών, μπορεί και ωρών είναι ο ανασχηματισμός, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να στηρίξει την κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Κάποιοι τον τοποθετούν αύριο το πρωί αλλά υπάρχει και εκτίμηση ότι μπορεί να γίνει από Τρίτη, αφού ακόμα και αν αποχωρήσουν οι υπουργοί του Φώτη Κουβέλη, δεν υπάρχει κενό αφού υπάρχουν αναπληρωτές.

Από την ώρα που ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αρχηγών και το ΠΑΣΟΚ διαχώρισε την θέση του από την ΔΗΜΑΡ, γίνονται συνεχείς συσκέψεις από το επιτελείο Βενιζέλου προκειμένου να αποφασισθούν τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τα βασικά στελέχη της κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν να είναι από το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός ο οποίος θα αναλάβει την τύχη της νεας ραδιοτηλεόρασης. Ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Βέβαιη θεωρούν κάποιοι την συμμετοχή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην κυβέρνηση όπως και βεβαίως την θέση αντιπροέδρου να αναλάβει ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αν συμβεί αυτό, τότε θα μπει και στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά.

Ακούγονται επίσης τα ονόματα των:

Γιαννη Μανιάτη

Πάρι Κουκουλόπουλου

Συμεών Κεδίκογλου

Βασίλη Κεγκέρογλου

και Εύης Χριστοφιλοπούλου

Ο Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε πάρα πολύ την συμμετοχή και του Ανδρέα Λοβέρδου στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά ακούγεται πολύ έντονα ότι υπάρχει βετο από την πλευρά Βενιζέλου.

Για τον χρόνο που θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός αυτό δεν έχει προσδιοριστεί και εξαρτάται από τις εξελίξεις ειδικά από το στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ. Στο ΠΑΣΟΚ πάντως δεν βιάζονται και τονίζουν ότι αυτό που τους ενδιοαφέρει περισσότερο απ' όλα είναι η προγραμματική συμφωνία.

newsit.gr

ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

της Πέρσας Σούκα
 
ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ diastixo.gr«Μέσα στο φάσμα που περικλείει όλους τους Έλληνες τραγουδιστές, υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία φωτίζουν πάρα πολύ έντονα. Ένα από αυτά τα σημεία είναι ο Στράτος», εξομολογήθηκε κάποτε σε μια συνέντευξή του ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες μας, ο Απόστολος Καλδάρας.
Ο Στράτος Διονυσίου, και αυτό μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, είναι και θα είναι ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές του λαϊκού τραγουδιού. Μπορεί να έφυγε από τη ζωή εδώ και 23 χρόνια, όμως κανένας μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να φτάσει την ερμηνεία του, το στιλ και τη δυναμική του. Η Χαρούλα Αλεξίου, που του έκανε δεύτερες φωνές στα νυχτερινά μαγαζιά στη δεκαετία του ’60, λέει γι’ αυτόν: «Ό,τι και να πω για τον Στράτο είναι λίγο, τον αγαπώ μα πιο πολύ τον θαυμάζω».
O ερμηνευτής γεννήθηκε το 1935 στη Νιγρίτα Σερρών. Παιδί προσφύγων, παιδί της Κατοχής και της φτώχειας, αναγκάστηκε να δουλέψει από μικρός, αφού το 1948 έμεινε ορφανός από πατέρα. Πουλούσε κουλούρια, καραμέλες, φιστίκια, εργάστηκε στην οικοδομή, μέχρι και ράφτης έγινε. Όμως το τραγούδι ήταν αυτό που λαχταρούσε η ψυχή του. Έτσι, τα βράδια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στα είκοσί του ερωτεύεται και παντρεύεται. Το όνειρό του να γίνει «μεγάλος» τραγουδιστής όμως δεν το ξεχνάει. Το παίρνει απόφαση και κατεβαίνει στην Αθήνα.
Στα καλλιτεχνικά καφενεία της οδού Σατωβριάνδου γνωρίζεται με την Καίτη Γκρέυ, η οποία του δίνει την πρώτη του δουλειά στην πρωτεύουσα. Το 1959 γραμμοφωνεί το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Δεν είμαι ένοχος» και λίγο καιρό αργότερα υπογράφει συμβόλαιο με την εταιρεία Columbia.
Όμως η φωνή του δεν έχει αποκτήσει ακόμη δική της ταυτότητα. Έμοιαζε πολύ με του Στέλιου Καζαντζίδη. Όταν την απέκτησε, μπόρεσε να αναμετρηθεί και να κερδίσει με την αξία του μια θέση δίπλα στα τεράστια ονόματα της εποχής, Πάνο Γαβαλά, Γιώτα Λύδια, Γρηγόρη Μπιθικώτση. Το 1967 μπήκε στη ζωή του ο Άκης Πάνου, που έμελλε να αλλάξει την πορεία του ερμηνευτή δίνοντάς του τραγούδια που έγιναν αμέσως επιτυχίες: «Και τι δεν κάνω», «Γιατί, καλέ γειτόνισσα», «Εγώ καλά σού τα ’λεγα», «Ήταν ψεύτικα».
Λίγο καιρό αργότερα, ο Μίμης Πλέσσας του εμπιστεύεται το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», ένα ζεϊμπέκικο που έμελλε να μείνει στην ιστορία. Το 1973, για κακή του τύχη, βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση ναρκωτικών και φυλακίζεται. Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Μου την είχαν στημένη». Όμως το παράξενο δεν ήταν αυτό, αλλά το ότι του επέτρεψαν να ηχογραφήσει καινούργιο δίσκο μέσα στη φυλακή. Αποφυλακίζεται πιο σύντομα απ’ ό,τι περίμενε. Πολλοί τραγουδιστές τού έχουν γυρίσει πια την πλάτη, ωστόσο εκείνος καταφέρνει να ορθοποδήσει έχοντας την αγάπη του κόσμου.
Στην τελευταία δεκαετία της ζωής του, η καριέρα του απογειώνεται. Οι «αδυναμίες» του, για τις οποίες μιλάει ανοιχτά (ποτά, ιππόδρομος, έντονη ερωτική ζωή) δεν αποτελούν εμπόδιο κανένα. Κυριαρχεί στο λαϊκό τραγούδι κάνοντας άλμπουμ κάθε χρόνο με τεράστια εμπορική επιτυχία. Συνεργάζεται με συνθέτες και στιχουργούς όπως οι Λευτέρης Παπαδόπουλος, Τάκης Σούκας, Χρήστος Νικολόπουλος, Αλέκος Χρυσοβέργης, Τάκης Μουσαφίρης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Γιάννης Πάριος. Τα τραγούδια του σηματοδοτούν την εποχή. Τα σιγοψιθυρίζουν και τα χορεύουν όλοι παντού, μικροί και μεγάλοι: «Σαλονικιός», «Ο λαός τραγούδι θέλει», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», «Άκου, βρε φίλε», «Της γυναίκας η καρδιά», «Υποκρίνεσαι», «Εγώ ο ξένος»...
Το πρωί της 11ης Μαΐου του 1990 αφήνει την τελευταία του πνοή. Χιλιάδες θαυμαστών αποχαιρετούν το λαϊκό είδωλο στην κηδεία του.
Ο Στράτος Διονυσίου ήταν ο τραγουδιστής που εξέφραζε την καθημερινότητα, το αίσθημα, τη λύπη, το παράπονο του απλού ανθρώπου, χωρίς υπερβολές και φωνητικούς μελοδραματισμούς, αλλά με αυτή την αμεσότητα που έβρισκε κατευθείαν στο κέντρο της καρδιάς. Με την επιβλητική βαρύτονη και μελαγχολική του φωνή, που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης, κατάφερε να κερδίσει όλους αυτούς που αγαπούσαν τα λαϊκά ακούσματα.
Ένας καλλιτέχνης που κρατούσε το λόγο του, που σεβόταν τους συναδέλφους του. Ένας ευγενής άνθρωπος, συνεπής και ειλικρινής, που δεν έκανε κακό σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό του και που υπερασπίστηκε μέχρι τέλους αυτό που εκπροσωπούσε: το λαϊκό τραγούδι.

diastixo.gr

Μίκα Ιατρίδη: «Σταματήστε τώρα την ομηρία των ναυτικών της Διώρυγας της Κορίνθου»

Ερώτηση με την οποία ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να εφαρμόσει την κοινή λογική και να εξαιρέσει τους ναυτικούς της Διώρυγας της Κορίνθου από το ενιαίο μισθολόγιο, κατάθεσε η Υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης και επισημαίνει ότι και ο Υπουργός Ναυτιλίας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και άλλες διατάξεις», είχε αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να επιλυθεί σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών.

Με δεδομένο ότι έχουν περάσει ήδη δυο μήνες από την ψήφιση του νομοσχεδίου, η Μίκα Ιατρίδη καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να εξαιρέσει τα πληρώματα της Διώρυγας της Κορίνθου από το ενιαίο μισθολόγιο.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Συνεχίζεται η ομηρία των ναυτικών της Διώρυγας της Κορίνθου».

Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε τεθεί με ερώτηση μου το ζήτημα της ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο των ναυτικών της Διώρυγας της Κορίνθου, γεγονός που σήμαινε κατάφορη αδικία για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της δουλειάς τους.

Για το ίδιο θέμα είχα καταθέσει και τροπολογία (για την εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο) στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» (ν.4150/2013).

Στη συζήτηση της τροπολογίας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου είχε αναγνωρίσει το δίκαιο του αιτήματος και είχε αναφέρει ότι είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ήδη υπογραφεί Σ.Σ.Ε. από την Π.Ε.Π.Ρ.Ε.Ν (Πληρώματα Ρυμουλκών) και όλοι οι αρμόδιοι συνηγορούν για το δίκαιο του αιτήματος.

Παρόλα αυτά, δύο και πλέον μήνες από την ψήφιση του ν.4150, τίποτα δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα την οικονομική και ηθική εξαθλίωση των πληρωμάτων, την ίδια στιγμή που η διοίκηση της Διώρυγας της Κορίνθου εμφανίζει τάσεις εκδικητικότητας απέναντι στα πληρώματα, λόγω των πολυήμερων κινητοποιήσεων τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πότε, επιτέλους, σκοπεύει να εφαρμόσει την κοινή λογική και να εξαιρέσει τα πληρώματα της Διώρυγας της Κορίνθου από το ενιαίο μισθολόγιο, τη στιγμή που και ο Υπουργός Ναυτιλίας έχει εκφραστεί δημόσια και έχει πει ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί;


Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Διαθεσιμότητα: Νέες μετακινήσεις 160 υπαλλήλων

Τη μετακίνηση 160 υπαλλήλων από τους 1882 υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκεκριμένα:
- Σύμφωνα με το ΦΕΚ 611/Γ/17-06-2013  υπάλληλοι μετατάσσονται στα: Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Αντικαρκινικό Πειραιά «Μεταξά», ΕΤΑΑ, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά γραφεία, Υπουργείο Παιδείας, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δωδεκανήσου και το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.
-Με το ΦΕΚ 608/Γ/17-06-2013 υπάλληλοι μετατάσσονται στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας και το Ίδρυμα Αρρένων Βόλου.
Με τους 160 οι υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί φτάνουν του 1249, ενώ σύντομα θα δημοσιευθούν τα ΦΕΚ και για τους υπόλοιπους υπάλληλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Υπενθυμίζεται ότι από την ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ αίρεται αυτοδίκαια το καθεστώς της διαθεσιμότητας.

aftodioikisi.gr

Ρεπούσια Πάθη

Γράφει ο
Παύλος Σιτές
Μεγάλη αναστάτωση
Έγινε στη βουλή
Με τις δηλώσεις βουλευτή
Με «Ελληνική ψυχή».

Ρεπούση είναι τ 'όνομα
Κι' είναι απ' την ΔΗΜΑΡ
Σε λιγο και τον ΟΜΗΡΟ
Θε' να τον πει...ΟΜΑΡ;

Το πρόβλημα δεν ήταν το «μαύρο» - με όλα τα λάθη και τις αστοχίες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όσα λάθη και αν έγιναν στην υπόθεση της ΕΡΤ, η χώρα δεν έπρεπε να οδηγηθεί στον όλεθρο.

Τούτη την ώρα,  δεν είναι απλά και γενικά «ώρα ευθύνης», αλλά είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Λανθασμένες εκτιμήσεις όσον αφορά στις αντιδράσεις και άστοχοι χειρισμοί, οδήγησαν στο «μαύρο».

Και η εθελοτυφλία, το γεγονός ότι κάποιοι έκλεισαν τα αυτιά τους σε οποιοδήποτε επιχείρημα και σε κάθε στοιχείο που προσκομιζόταν όλες αυτές τις ημέρες, οδήγησαν σε μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση.

Ο κ. Βενιζέλος, όχι μόνο επειδή το κόμμα του έχει κυβερνήσει για πολλά χρόνια, όχι μόνο επειδή το κόμμα του κυβέρνησε τα πρώτα μνημονιακά χρόνια, αλλά και επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε χωρίς επιτυχία να αναδιαρθρώσει την ΕΡΤ – και εμποδίστηκε από μια ομοβροντία απεργιών, που έτσι κι’ αλλιώς κράτησαν επί μήνες κλειστή την ΕΡΤ – το κατάλαβε.

Ο Κεδίκογλου ζήτησε την… εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ

Simos-Kedikoglou
Την προοπτική να υπάρξει πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης μέσα σε 1-2 μέρες, υπό τον όρο ότι οι εργαζόμενοι θα απελευθερώσουν τις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου, ανέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Real Fm “.
O Σίμος Κεδίκογλου μίλησε και για το μέλλον της κυβέρνησης, τονίζοντας: ”Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντανακλά τη βούληση του κόσμου. Νομίζω ότι είναι σαφές ότι οι Έλληνες δεν θέλουν εκλογές σε αυτή τη φάση.
Θέλουν να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, να εξαντληθεί αυτή η τετραετία και βέβαια δεν το θέλουν να βρίσκονται σε ένα καθεστώς ακυβερνησίας ή στασιμότητας. Θέλουν να προχωράμε”, ήταν τα λόγια του.

Αρβανιτόπουλος: Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα

arvanitopoulos (2)
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τόνισε ότι: «Όσοι προκαλούν αστάθεια αυτή την εποχή, θα πρέπει να καταδικαστούν».
Σημειώνοντας ότι ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, ο κ. Αρβανιτόπουλος εμφανίστηκε αντίθετος με τις εκλογές, αναφέροντας: «Δεν πρέπει να συζητάμε για εκλογές. Ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα, από αλλαγές, από την προώθηση του κυβερνητικού έργου για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογραμμίζει: «Αν υπάρξει η αποχώρηση, όπως ακούγεται, της ΔΗΜΑΡ -γιατί δεν έχουμε και απολύτως καταλάβει ποιες είναι οι προθέσεις της- αν υπάρξει απόσυρση των υπουργών που έχει υποδείξει η ΔΗΜΑΡ, προφανώς θα υπάρξει αντικατάσταση. Επομένως, θα υπάρξει ανασχηματισμός».
Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε την άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ όπως ανέφερε το μέτρο θα λήξει «γιατί δεν υπάρχει μετά το πέρας των εξετάσεων κανένας λόγος να διατηρηθεί αυτό το καθεστώς της επιστράτευσης».
Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση λίγο πριν την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ο κ. Αρβανιτόπουλος τονίζει ότι «προσπαθήσαμε και διασφαλίσαμε την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και γι αυτό καταφύγαμε σε ένα δύσκολο, αλλά επιβεβλημένο, μέτρο όπως αυτό της επιστράτευσης».

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση Σαμαρά

Fotis-Kouvelis-DIMARΣτην απόφαση να αποσυρθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά κατέληξε η πλειοψηφία των βουλευτών και κορυφαίων στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, στη σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε.
Η απόσυρση των υπουργών ωστόσο, δεν σημαίνει και απόσυρση της στήριξης προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.  O Φώτης Κουβέλης φαίνεται να εισηγήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ να αποφασίζει κατά περίπτωση αν θα στηρίζει ή όχι τα νομοσχέδια που θα φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.
Μετά την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχουν συνάντηση, για να συζητήσουν τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται και να χαράξουν τη στρατηγική τους για τη συνέχεια.

Το πολιτικό αδιέξοδο του Φώτη Κουβέλη

Fotis-Kouvelis
Λίγοι και… καλοί, ήταν το διαχρονικό σύνθημα μιας ομάδας στελεχών της Αριστεράς, που ξεκίνησαν από το ΚΚΕ Εσωτερικού, πιστεύοντας στο όραμα του Λεωνίδα Κύρκου, περιπλανήθηκαν σε έναν Συνασπισμό που δεν κατάφερε ποτέ να καταστεί “ώριμος” κληρονόμος, και με αφορμή τη διαδοχή του Αλέκου Αλαβάνου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, άνοιξε την πόρτα της κοινής στέγης και… την έκλεισε με θόρυβο πίσω της.

Ο Κουβέλης… κάνει πίσω! Εισήγηση αποφυγής της ρήξης

Fotis-Kouvelis-DIMAR
Λίγο πριν ο Φώτης Κουβέλης ανέβει στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, και στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζει να καταθέσει εισήγηση… συμβιβασμού.
Δηλαδή, να μην αποσύρει η Δημοκρατική Αριστερά τη στήριξή της από την κυβέρνηση, και να “βάζει πλάτη” σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, κάθε φορά που θα φτάνει στη Βουλή ένα κρίσιμο νομοσχέδιο.
Ακόμη, ο Φώτης Κουβέλης δεν απορρίπτει πλήρως το ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση, αν και παραμένει ισχυρή η άποψη για απόσυρση των υπουργών και των κυβερνητικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον Πρέσβη της Κίνας

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f65ac4eabbd442&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371801308739&sads=_p7OcJG9rOOTgIBY7-LMFojsrQs
 
Σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρέσβης της Κίνας παρακάθησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στην Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στα πλαίσια των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μέσα από τη συνεργασία των Ομάδων Φιλίας των δύο Κοινοβουλίων. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχα την τιμή να παραστώ σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρέσβης της Κίνας κ. Ντου Κιουέν, στη διάρκεια του οποίου συνομίλησα με τον κ. Πρέσβη και τον προσκάλεσα εκ νέου να επισκεφθεί την Κορινθία. Κατά την πολύωρη συνάντηση που είχαμε, μου δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθώ στην επιθυμία του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού μας να έρθει σε επαφή και να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με Κινέζους επιχειρηματίες.
Η Κίνα είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους εξαγωγικούς προορισμούς για τα ελληνικά προϊόντα. Η Κορινθία, με το εκλεκτό κρασί, το ελαιόλαδο και τη φημισμένη σουλτανίνα, μπορεί να ωφεληθεί τα μέγιστα από την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για αυτά τα προϊόντα στην αχανή κινέζικη αγορά. Και βεβαίως, ο τομέας του τουρισμού, αλλά και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, μπορούν να αποκομίσουν οφέλη από την ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών.
Ο κύριος Κιουέν έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, ιδιαίτερα σε τομείς όπου η Κορινθία παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο κ. Πρέσβης έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις στην ελληνική περιφέρεια και πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί με ανάλογο ενδιαφέρον στη δική μας πρόσκληση.
Προ καιρού είχα επαναλάβει την πρόταση στον κ. Κιουέν, απαιτείται ωστόσο σοβαρή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να του απευθύνουμε επίσημη πρόσκληση. Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νανόπουλο και θα επικοινωνήσω εκ νέου, τόσο με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όσο και με τους παραγωγικούς φορείς της Κορινθίας, ώστε να προετοιμάσουμε αυτήν την επίσκεψη.
Δεν πρόκειται για μία εθιμοτυπική πρόσκληση, αλλά για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ανάπτυξης για το Νομό μας. Η συνάντηση με τον Πρέσβη μίας από τις μεγαλύτερες οικονομίες και αγορές του κόσμου θα δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των παραγωγικών δυνάμεων και των προϊόντων της Κορινθίας και προς τον σκοπό αυτό θα επιδιώξω τη συνεργασία των όλων φορέων του Νομού και της Περιφέρειάς μας.»

Yποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο


 Με τη βοήθεια και το έλεος του Θεού, βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στον ετήσιο εορτασμό της σεπτής μνήμης του Μεγάλου Αποστόλου Παύλου του Ουρανοβάμωνος, του Iδρυτού, πολιούχου και προστάτου της Τοπικής Αποστολικής Εκκλησίας μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ιερά Μητρόπολή μας διοργανώνει τα «Ζ΄ Κορίνθου Παύλεια». Επιθυμώντας να σάς ενημερώσουμε για τις εορταστικές αυτές εκδηλώσεις ανακοινώνουμε τα κάτωθι:
          Την Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των «Ζ΄ Κορίνθου Παυλείων», Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
Στις 07:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Αγία Τριάδα.

          Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 24 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία του Όρθρου της Δεσποτικής Εορτής και κατόπιν η Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 7:30, στα Προπύλαια του ιδίου Ναού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Ενδόξου Ουρανοβάμονος Παύλου, όπως και των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων της Κορινθίας και θα τελεσθεί Δέηση. Πρόκειται για τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αποστόλου Ιάσωνος εκ των Εβδομήκοντα Αποστόλων, του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, μαθητού του Αποστόλου Παύλου, του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, του εν αγίοις Πατρός ημών Μακαρίου Κορίνθου, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, του Οσίου Πατρός ημών Νίκωνος του Νέου, η τιμία κάρα του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, η τιμία κάρα της Οσίας μητρός ημών Υπομονής και η τιμία χείρα του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου. Θα ακολουθήσει στις 08:00 μμ και μέχρι την 01:00 πρωινή ώρα, η τέλεση του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού και του Όρθρου πάντων των εν τη Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων, καθώς και της Θείας Λειτουργίας κατά το Αγιορειτικό Τυπικό. Θα ψάλλει η συνοδεία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Πλάτωνος Κρικρή.
          Τα Ιερά Λείψανα του Πολιούχου και Προστάτου της πόλης μας και των λοιπών μεγάλων αγίων θα μείνουν προς προσκύνηση από τον ευσεβή λαό της Κορινθίας από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και το βράδυ της εορτής του Αποστόλου Παύλου (29 Ιουνίου).

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά το τετραήμερο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :
.1) Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
  Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
 2) Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
3. Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας :
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
η) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού « Το χαμόγελο του Παιδιού».
Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες :
· Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
· Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
· Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
· Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
· Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
· Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
· Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
· Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
· Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
· Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ...

Ζάχολη Κορινθίας "Πλάνα από ένα ιστορικό και πανέμορφο χωριό"

Ζάχολη - Εβροστίνα

Αφήνοντας πίσω το Δερβένι, ενδιαφέρον παρουσιάζει μια βόλτα προς το χωριό Εβροστίνα ή Ζάχολη,που κρατά ακόμη πολλά στοιχεία της παλιάς μορφής του χωριού, με τις βρύσες, τα αλώνια και τα ξωκλήσια, όπου συγκεντρώνεται ο κόσμος τα καλοκαίρια, γλεντώντας στα παραδοσιακά πανηγύρια.
Μετά από μία διαδρομή ανάμεσα στους ελαιώνες και σε πευκοδάσος εμφανίζεται το οροπέδιο της Ευρωστίνης ή Ζάχολης, εκεί που βρίσκεται ο ομώνυμος οικισμός. Από τα δύο βουνά που δεσπόζουν πάνω από το χωριό, το Μαύρο Όρος ή Μαυριόρος και την Ευρωστίνα, το πρώτο έχει άμεση μυθολογική σχέση με τη Ζήρεια, μια και στο Μαυριόρος κατασκευάστηκε η πρώτη λύρα του κόσμου από τον Ερμή, μόλις αυτός γεννήθηκε.
Η θέα προς τον Κορινθιακό είναι μαγευτική, αλλά και μία περιπλάνηση στο ρέμα των Μύλων - μια φυσική ρεματιά με λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και ξύλινα γεφυράκια, ή στο οροπέδιο της Ζάχολης με το πυκνό δάσος μαύρης πεύκης, προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές ηρεμίας και απόλαυσης. Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Γεωργίου, ακριβό κειμήλιο και καμάρι όλης της περιοχής, χτισμένος το 1811, με τους δεκαεφτά τρούλους, τις παραδοσιακές βρύσες και τα επτά κυπαρίσσια που στολίζουν την αυλή του. Μια μαρμάρινη ομορφοσκαλισμένη πινακίδα στον περίβολο του ναού αποκαλύπτει στον επισκέπτη την ιστορία των 7 κυπαρισσιών, που εντοπίζεται στα χρόνια λίγο πριν την Επανάσταση του '21.
Οι πρόσφατα αναπαλαιωμένες εκκλησίες της Παναγίας των Καταφυγίων και της Αγίας Παρασκευής, βυζαντινού ρυθμού, με το εξαιρετικής τέχνης λιθόχτιστο καμπαναριό, εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική δομή τους.
Η Ευρωστίνη είναι μια μεγάλη αγκαλιά για κάθε φυσιολάτρη, για κάθε ρομαντικό οδοιπόρο. Ο επισκέπτης μπορεί να συνεχίσει προς Χελυδόρι ή προς Σαραντάπηχο.

Απάντηση του Υπουργείου για αμμοληψίες από τους ποταμούς της Αιγιαλείας

Απάντηση Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων  
Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Μελετών – Κατασκευών Έργων Πελοποννήσου, σχετικά με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για αμμοληψίες από τους ποταμούς της Αιγιαλείας.

Σε εξέλιξη φωτιά στην Χώρα Γορτυνίας

 
 Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες στις 16:30 το απόγευμα, στην Ελαία της Χώρας Γορτυνίας. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και καίει δασική έκταση, ενώ στην μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα, με 14 επανδρωμένα οχήματα και συντονίζει ο περιφερειάρχης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.
Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι στο Λουκά Μαντινείας. Η φωτιά ελέγχθηκε γρήγορα από την πυροσβεστική υπηρεσία, έκανε όμως στάχτη 100 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Αυτό είναι το σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ

 

Πόσοι θα μείνουν στο μεταβατικό σχήμα, πόσοι θα φύγουν με σύνταξη, τι θα γίνει με τα μουσικά σύνολα. Το σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ, που έφερε τη ρήξη στην τρικομματική κυβέρνηση, έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Στόχος είναι η επαναλειτουργία, άμεσα, της δημόσιας τηλεόρασης. Και σε αυτή τη μεταβατική κατάσταση θα εργαστούν 2.000 εργαζόμενοι, συμφωνήθηκε. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, οι 150-200 εξ αυτών θα αφορούν στα μουσικά σύνολα για τα οποία θα διαμορφωθεί ειδικό θεσμικό πλαίσιο.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτός είναι περίπου ο αριθμός εργαζομένων που αναμένεται να επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα. Από τους υπόλοιπους 650 από το σύνολο των 2.650 εργαζομένων που είχε η ΕΡΤ, οι περίπου 400 ήταν εργαζόμενοι που είχαν και δεύτερη εργασία, μια κατηγορία αφορά σε εκείνους που κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, ενώ μια άλλη κατηγορία αφορά σε εκείνους που προσελήφθησαν κατά τον τελευταίο χρόνο.

Πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι η επιτροπή προσωπικοτήτων, που θα εγγυάται το νέο σχήμα και την ανεξαρτησία του μεταβατικού σχήματος, αναμένεται να συσταθεί εντός του δεκαημέρου και πως εάν κρίνει η επιτροπή ότι χρειάζεται μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων, ο πρωθυπουργός συμφωνεί με αυτό.

Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν τρίμηνες συμβάσεις, είπε στο διάγγελμά του το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο θεσμικό Πλαίσιο για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθεί το νέο οργανωτικό σχήμα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση που θα επεξεργαζόταν Επιτροπή Προσωπικοτήτων κύρους και με τεχνικό σύμβουλο ξένο φορέα όπως είναι το ΒΒC.

Μπίστης σε Κουβέλη: Παραλογίζεσαι! - Σήμερα αποφασίζει η ΔΗΜΑΡ



 Μετά τον Γρηγόρη Ψαριανό ήταν η σειρά του Νίκου Μπίστη να επιτεθεί στον Φώτη Κουβέλη για την απόφαση του να προκαλέσει ρήξη στην τρικομματική κυβέρνηση. Κρίσιμη η συνεδρίαση Κ.Ο και Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.
Ο πρώτος, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς πως «με άλλη απόφαση έφυγε ο Κουβέλης από εδώ το μεσημέρι και με άλλα είπε στο Μαξίμου», ενώ ο δεύτερος τον κατηγόρησε πως παραλογίζεται!

Με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, ο Νίκος Μπίστης επιτίθεται στον Φώτη Κουβέλη να σκληρές εκφράσεις για την απόφασή του να αλλάξει εντελώς θέση μέσα σε λίγες ώρες και από την κατ’ αρχήν συμφωνία της Τετάρτης να φτάσει στο... αντάρτικο της Πέμπτης, ενώ αναγνωρίζει τη στάση που κράτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «φωνή της λογικής».

«Ο Κουβέλης ολοκλήρωσε σήμερα τον παραλογισμό που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες ο Σαμαράς. Και οι δυο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν τη χώρα σε περιπέτεια. Ξέρω ότι ορισμένοι θα ψάξετε τα " βαθύτερα αίτια" και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις. Ματαιοπονείτε.
Οι Άγγλοι το λένε "It is the short answer". Ο Σημίτης το είπε αλλιώς: "ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι χειρίζονται την υπόθεση". Ο Βενιζέλος ήταν φωνή λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με την σταθερότητα της χώρας.

Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (πχ ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της», έγραψε στο Facebook ο κ. Μπίστης.

Δεν είναι πρόθεση της ΔΗΜΑΡ να ωθήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, δήλωσε στο μεταξύ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης. Η όποια στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς, πάντως, θα κριθεί στη νέα κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, στις 11:00 στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου.

Αναμένεται να είναι μια θυελλώδης συνεδρίαση γιατί –εκτός από τις αποφάσεις που θα ληφθούν- ο Φώτης Κουβέλης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την αλλαγή στάσης και το γεγονός πως αν και την Τετάρτη είχε συμφωνήσει στο σχέδιο της κυβέρνησης, την επόμενη μέρα, στη νέα σύσκεψη, ζήτησε να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ. Ο Φώτης Κουβέλης, με την αδιάλλακτη στάση του, έρχεται αντιμέτωπος και με το ίδιο του το κόμμα.

newsit.gr

Πανελλαδικές 2013: στις 13:00 ανακοινώνονται οι βαθμολογίες



 Αγωνία τέλος για 100.000 μαθητές που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις φέτος. Το μεσημέρι στη μία θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια όλης της χώρας και ταυτόχρονα και στο διαδίκτυο.
Οι βαθμολογίες στη μία το μεσημέρι θα αναρτηθούν στα σχολεία όλης της χώρας ενώ ταυτόχρονα οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον οκταψήφιο κωδικό τους να μπαίνουν στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας στο internet (minedu.gr) να βλέπουν τις βαθμολογίες.

Το επόμενο στάδιο θα είναι η κατάθεση των μηχανογραφικών, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για την προθεσμία κατάθεσής τους.

Η ΔΗΜΑΡ φεύγει από την κυβέρνηση – Μένουν Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι με 153 έως 157 βουλευτές


 Η χώρα και η κυβέρνηση ταρακουνήθηκε συθέμελα με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά όπως έδειξαν οι καταιγιστικές εξελίξεις τη νύχτα της Πέμπτης, οι πρόωρες εκλογές αποφεύχθηκαν και η κυβέρνηση θα συνεχίσει, αλλά με έναν κυβερνητικό εταίρο μείον.

Το απόγευμα της Πέμπτης όλα έδειχναν πως η τρικομματική κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα υπάρξει συμφωνία για το θέμα της ΕΡΤ, αλλά το βράδυ όλα άλλαξαν με την ξαφνική αλλαγή στάσης από τη ΔΗΜΑΡ, κάτι που οδήγησε σε εμπλοκή και αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ – Δεν αλλάζει κάτι

Symvoulio-tis-Epikrateias
Την ώρα του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ανακοινώθηκε η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της ΕΡΤ.
Η απόφαση κινείται στο ίδιο πλαίσιο με την προσωρινή διαταγή.
Συνεχίζει να λέει “όχι” στο μαύρο στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.
Κάνει όμως αναφορά σε πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τον νέο φορέα που θα δημιουργηθεί.

Μέρκελ σε Σαμαρά: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Angela-Merkel-Antonis-Samaras
Την ευχή να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η θετική πορεία που ακολουθεί η οικονομία στην Ελλάδα, έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνκγελα Μέρκελ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά χθες το απόγευμα στη Βιέννη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στη συνάντηση, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι συνομιλίες των δύο ηγετών, περιστράφηκαν κυρίως γύρω από οικονομικά θέματα.

Την προθυμία της Αυστρίας να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω Αυστριακών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα, υπογράμμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη μακρά συνομιλία τους, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του — συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες – Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ στη Βιέννη.

Οι κ. Σαμαράς και Σπίντελεγκερ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε μια σειρά θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, όπως τις εξελίξεις στην Τουρκία, την ΠΓΔΜ, το Αιγαίο, αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης μία κατ’ ιδίαν συζήτηση για πολύ ώρα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Enda Kenny.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η διεξαγωγή της συνόδου της επιτροπής αυτοδιοίκησης που είναι να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα αρχές του ερχόμενου Μαρτίου, ενώ από πηγές της συνόδου αναφερόταν πως θέμα αποτέλεσε και η μεγάλη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού
Κόμματος πριν τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου και η συζήτηση του προεκλογικού προγράμματος πριν την ανακοίνωση των υποψηφίων του.

ysterografa.gr

Θρίλερ… χωρίς αίμα. Κυβέρνηση Κάμερον-Κλεγκ… αλά ελληνικά, με στήριξη Λοβέρδου-ανεξάρτητων. Σαμαράς: Ορίζοντας τετραετίας, για να πιάσουν τόπο οι θυσίες

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Σε μια αιφνιδιαστική εξέλιξη, συγκλήθηκαν εκτάκτως οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά από σχετική οδηγία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δυο πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν και πάλι φήμες για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση.
Οι πιο ψύχραιμοι πάντως εκτιμούσαν ότι δεν βρισκόμαστε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις, και ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει βγει οριστικά από την ατζέντα.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν διαρροές ότι διαπιστώθηκε διαφωνία στο θέμα της ΕΡΤ,  ενώ ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου στενούς συνεργάτες του, και υπουργούς της κυβέρνησης για να συζητήσουν τις εξελίξεις.
Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει και ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Για “πλήρη διαφωνία” μιλούν συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη.
“Δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δεν βρέθηκε κοινός τόπος. Η ΔΗΜΑΡ δεν εγκαταλείπει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Το μαύρο και η βίαιη διακοπή του σήματος της ΕΡΤ ήταν συγκεκριμένες επιλογές”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Φώτης Κουβέλης, που επέρριψε ευθύνες για το αδιέξοδο στον Αντώνη Σαμαρά, και έθεσε θέμα “δημοκρατικής νομικότητας”.
Δεν ξεκαθάρισε ωστόσο αν η ΔΗΜΑΡ θα παραμείνει στην κυβέρνηση, ενώ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ακολούθησε δεν υπήρξε συμφωνία, και αύριο το πρωί θα υπάρξει νέα συνεδρίαση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, κάλεσε τη Δημοκρατική Αριστερά να παραμείνει στην κυβέρνηση μετά τη νέα κυβερνητική συμφωνία που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το θέμα της αποτροπής των εκλογών είναι πιο σημαντικό από το θέμα της ΕΡΤ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι το Κίνημα θα συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση, ενώ ήταν χαρακτηριστική η αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου: “Αν πάμε σε εκλογές, θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό”.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, και σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δεχθεί προσβολές και αλαζονικές συμπεριφορές. “Δεν μας άκουσαν σε κρίσιμες στιγμές”, ήταν τα λόγια του.
Οι εξελίξεις οδηγούν σε μια κυβέρνηση Κάμερον-Κλεγκ… αλά ελληνικά, με τη ΔΗΜΑΡ να στηρίζει ανά περίπτωση, χωρίς να συμμετέχει, ενώ την κυβέρνηση αναμένεται να στηρίξουν και αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές, όπως και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου.
O Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία πριν από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το υπουργείο που θα δοθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο μαζί με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τα υπουργεία Υγείας (με τη Φώφη Γεννηματά), Εργασίας και Εσωτερικών ή Διοικητικής Μεταρρύθμισης (με τον Πάρη Κουκουλόπουλο).
Από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται ακόμη η συμμετοχή στην κυβέρνηση των: Εύης Χριστοφιλοπούλου, Θάνου Μωραϊτη, Γιάννη Μανιάτη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Για ορίζοντα τετραετίας της νέας κυβέρνησης μίλησε στο διάγγελμά του ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από άλματα προς το μέλλον. “Να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν θέλει εκλογές, αλλά και κανείς δεν πρέπει να θέλει ακυβερνησία. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Αλλά θα προχωρήσω, έτσι κι αλλιώς”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον Φώτη Κουβέλη να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, και ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, για να μπουν τα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

ΠΟΣΠΕΡΤ: Να μην δώσει το ΠΑΣΟΚ το φιλί της ζωής στον Σαμαρά

Panagiotis-Kalfagiannis
Μιλώντας στο πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, και την επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
“Να μην δώσει το ΠΑΣΟΚ το φιλί της ζωής στον Σαμαρά”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

«Καμπανάκι» Βρυξελλών για τη διαθεσιμότητα

Την εκτίμηση ότι η χώρα μας δεν έχει προχωρήσει το πρόγραμμα κινητικότητας στο δημόσιο έκαναν , σύμφωνα με πληροφορίες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της  συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, στο περιθώριο του Eurogroup εξέφρασε την άποψη ότι χωρίς την ολοκλήρωση του προγράμματος κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Ιουνίου δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και ο έλεγχος της τρόικας, με ότι αυτό σημαίνει για την επόμενη δόση.
ΔΝΤ: Προτεραιότητα η υλοποίηση του προγράμματος
Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, προειδοποιεί για το θέμα της χρηματοδότησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια συνεχής αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η αποστολή που ολοκληρώθηκε χθες, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Οι συζητήσεις πολιτικής έχουν διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Προτεραιότητα για τις ελληνικές αρχές παραμένει να υλοποιήσουν άμεσα το πρόγραμμα. Εάν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014».

aftodioikisi.gr

Kαληνύχτα και καλά μυαλά!

Πραγματικά οι Έλληνες δεν αξίζουν αυτή τη ποιότητα ζωής και αυτή την αστάθεια στη χώρα, η οποία υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει δυστυχώς. Μιλάω για μια διαχρονική κατάσταση ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά. Δεν ανήκω πουθενά, αντιθέτως με τους περισσότερους εδώ.
Σε αυτή τη χώρα, ΠΟΤΕ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Συνέχεια ένα άγχος, το οποίο, προστίθεται ΠΑΝΩ από τα όποια προσωπικά σου προβλήματα.

Το ΔΝΤ βάζει… τρικλοποδιά στην Ελλάδα! Ή μήπως στην Ευρώπη (μέσω της Ελλάδας);

Angela-Merkel-Christine-Lagarde

Οι “Financial Times” υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους, επικαλούμενοι αξιωματούχους του Ταμείου που δεν κατονομάζουν, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει στείλει τελεσίγραφο στην Ευρώπη, περί του ενδεχομένου αναστολής των πληρωμών των δόσεων προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, εκτός κι αν η ευρωζώνη αποφασίσει να καλύψει το κενό των 3-4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει προκύψει στο πρόγραμμα διάσωσης της Αθήνας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν πως σε αντίθεση με προηγούμενες αποκλίσεις, αυτή τη φορά το «φταίξιμο» δεν βρίσκεται στην Αθήνα αλλά στις πρωτεύουσες της ευρωζώνης, ενώ απέδωσαν τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις σε “εξωτερικές πιέσεις”.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι πιθανό να αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μοχλό την Ελλάδα.

ysterografa.gr

Την πυξίδα που δείχνει σωστά, θα τη βρούμε μέσα μας…

dreams
H οθόνη είναι γεμάτη αριθμούς που χοροπηδούν, μέσα σε μια ασυνάρτητη θολούρα. Η ανάσα σου κόβεται κι οι λυγμοί σε τραντάζουν ολόκληρο. Κατάρρευση. Βουλιάζεις μέσα σε μια απύθμενη θλίψη κι αισθάνεσαι τόσο μα τόσο κουρασμένος … Κοιτάζοντας πίσω, ό,τι βλέπεις είναι κοπιαστικό και μονότονο : ο εγκέφαλός σου δουλεύει υπερωρίες επί μήνες, λύνοντας  ασκήσεις τη μία μετά την άλλη, ξενυχτώντας πάνω από βιβλία και σημειώσεις, συνεχίζοντας μια ξέφρενη κούρσα, κατάκοπος και αγχωμένος.
Τώρα, ο τυφώνας των αριθμών τα σάρωσε όλα στο πέρασμά του. Κενό, απογοήτευση και μοναξιά. Η επόμενη μέρα φαντάζει τρομακτική, στεγνή από ελπίδα. Όλα έχουν αλλάξει, τα όνειρα διαλύθηκαν, γκρεμίστηκαν από τους αριθμούς …
Έχεις δίκιο. Τίποτα δεν είναι όπως πριν. Τώρα όλα αρχίζουν αλλιώς. Μπορείς, τουλάχιστον, ν’ αναστενάξεις με ανακούφιση, αφού η σκληρή δοκιμασία έλαβε τέλος. Ίσως δεν οδήγησε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα αλλά, αν το καλοσκεφτείς, η διαδρομή, εκτός από κουραστική, ήταν και διδακτική.
Σε λίγο καιρό, που η ‘μπόρα’ θα έχει περάσει, μαζί με την κούραση και τη θλίψη, θα διακρίνεις τον καθαρό ορίζοντα. Πολλοί δρόμοι θ’ ανοίγονται μπροστά σου για ν’ ακολουθήσεις. Φρόντισε μόνο να έχεις καλή πυξίδα. Άκουσε τη φωνή της λογικής, μην παραλείψεις όμως ν’ αφουγκραστείς και την καρδιά σου. Αναλογίσου τον εαυτό σου μετά από πολλά, πολλά χρόνια … Ποια ασχολία είναι αυτή που θα γεμίζει όχι μόνο την τσέπη σου αλλά και τη ζωή σου με ευχαρίστηση, όσος καιρός κι αν περάσει; Σε τι πραγματικά πιστεύεις ότι μπορείς να αφοσιωθείς και να προοδεύσεις ; Ίσως η απάντηση να μην απαιτεί πτυχία και πολυετείς σπουδές. Κοίταξε γύρω σου. Είναι πραγματικά ικανοποιημένοι οι επιστήμονες που γνωρίζεις ; Αν είχαν τη δυνατότητα να γυρίσουν πίσω το χρόνο, θα έκαναν τις ίδιες επιλογές ;
Οι καιροί αλλάζουν. Οι αξίες, τα ιδανικά και οι προσδοκίες μεταβάλλονται μαζί τους. Καθετί καινούριο στην αρχή φαντάζει αιρετικό κι εξωπραγματικό. Δεν είναι εύκολο να πας κόντρα στο ρεύμα. Κλείσε, όμως, τα μάτια και συνέχισε να ονειρεύεσαι. Το δικό σου μέλλον και τη δική σου ζωή. Τις μοναδικά δικές σου επιθυμίες. Κι αύριο που η καταιγίδα θα έχει κοπάσει, βάλε μπρος για να τις κάνεις πράξη. Ακόμη κι αν είναι δύσκολο, εσύ ξέρεις τον τρόπο.
Οι αριθμοί θα είναι πάντα εκεί για να μετρούν και να συγκρίνουν. Αν ο δρόμος που διάλεξες περνάει μέσα από αυτούς, ξεκουράσου, πάρε κουράγιο και συγκέντρωσε τις δυνάμεις σου για τη δεύτερη προσπάθεια. Αν όχι, άφησε πίσω σου τον αριθμοστρόβιλο και ξεκίνα να χτίζεις την καινούρια σου ζωή, ακολουθώντας το μυαλό και την καρδιά σου. Έτσι κι αλλιώς, ο προορισμός θα δικαιώσει τους κόπους σου. Γιατί όταν ακολουθούμε τον δρόμο της εσωτερικής μας πυξίδας, τότε βαδίζουμε σωστά !
Καλό ταξίδι !

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΓΙΟΓΚΑ / ysterografa.gr

Οι πρώτες αποκαλύψεις για το νέο “Star Wars”

star-wars-episode-7
Όλο και προχωράνε οι προετοιμασίες για το  “Star Wars: Episode VII” . Πριν μερικές ημέρες αποκαλύφθηκε πως έχουν ξεκινήσει και τα castings για κάποιους δεύτερους ρόλους στην ταινία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή ζητάει 7 άτομα, άντρες και γυναίκες για να καλύψουν αυτούς τους ρόλους. Η εντολή έχει ήδη δοθεί σε πρακτορεία στις Ην. Πολιτείες και στη Μ. Βρετανία, προκειμένου να βρουν τα κατάλληλα άτομα τα οποία πρέπει να είναι κυρίως νέα άτομα, ηλικίας 20-25 ετών περίπου. Τα βασικά χαρακτηριστικά που ζητάνε είναι αυτά τα άτομα να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, έξυπνα, γοητευτικά και με σιγουριά για τον εαυτό τους.
Η λίστα με τα προσόντα που απαιτούνται, επιβεβαιώθηκε και κυκλοφόρησε μέσω του διαδικτύου. Αυτοί που σίγουρα θα ξαναζωντανέψουν τους ρόλους τους όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, είναι οι Mark Hamill, Harrison Ford και Carrie Fisher.

ΓΙΩΤΑ ΜΙΧΑ / ysterografa.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f61c054f51f54f&attid=0.1&disp=inline&realattid=7dd1eda355d76a88_0.1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371790734186&sads=KSyKSEYb045fx3fkD12DcDVzlok 
«Ελάτε πιο κοντά μας. Ελάτε πιο κοντά στην Αλβανία τώρα που είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της διαμόρφωσής της ως κράτος με ευρωπαϊκή προοπτική», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που έθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα (20/6/2013) το μεσημέρι στο Γραφείο του, στα πλαίσια της αποστολής Ελλήνων Βουλευτών στα Τίρανα ως παρατηρητές στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της Κυριακής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είχε με την ελληνική αντιπροσωπεία μία πολύ ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση 1,5 ώρας, από την οποία ο Τέρενς Κουίκ κατέγραψε τα εξής σημαντικά σημεία:

1.Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ο απόλυτος διπλωματικός και πολιτικός συνομιλητής με την Αλβανία, όχι μόνο μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, αλλά – κυρίως – για να μπει μία φραγή στη διείσδυση, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική που επιχειρεί η Τουρκία, με σημαντικά αποτελέσματα.

2.Θα πρέπει να ενταθεί η αμέριστη συμπαράσταση, σε όλα τα επίπεδα, της Ελλάδας στους Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι, ανεξάρτητα ποιο κόμμα κυβερνά, όπως του Μπερίσα, δέχονται ένα συνεχή και ανηλεή πόλεμο με διάφορες μεθοδεύσεις.

3.Παρά τους περιορισμένους πόρους, αυξάνεται η κοινωνική προσφορά της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αλβανίας σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη βοηθήματος, ανεξάρτητα της θρησκευτικής του υπόστασης.

Υπογραμμίζεται ότι στην Αλβανία κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι, χωρίς να έχουν χαθεί και τα κατάλοιπα του αθεϊσμού της εποχής Χότζα.

4.Την αυξανόμενη δράση εκείνων που θέτουν ζήτημα Τσάμηδων. Κάθε μέρα είναι στην επικαιρότητα με πρωτοσέλιδα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ. Στις εκλογές της Κυριακής οι Τσάμηδες έχουν «διασπαστεί» με παρουσία και στα δύο κορυφαία κόμματα. Και του Σαλί Μπερίσα και του Εντι Ράμα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ελλάδας, ο Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συνάντησα σήμερα, εδώ στα Τίρανα, για δεύτερη φορά μέσα σε επτά μήνες, τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Πρέπει να ακούσουμε την έκκληση του Μακαριώτατου, η Ελλάδα να βρίσκεται όσο γίνεται πιο κοντά στην Αλβανία, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της. Έχουν περάσει κάτι παραπάνω από είκοσι χρόνια από τότε που λυτρώθηκε από το άθεο και απολυταρχικό καθεστώς του Χότζα. Περνώντας μέσα από Πυραμίδες και εξεγέρσεις, με συγκρουσιακές εναλλαγές κυβερνήσεων, η Αλβανία επί της ουσίας τώρα διαμορφώνεται ως ένα συγκροτημένο κράτος και μάλιστα με ευρωπαϊκή προοπτική.

Ανεξάρτητα από τον ανελέητο διωγμό που δέχονται οι Βορειοηπειρώτες και από το Σαλί Μπερίσα, με διάφορα τεχνάσματα, εξακολουθούμε να είμαστε μία καθοριστική γειτονική χώρα σε ό, τι αφορά την οικονομία της Αλβανίας, παρόλο που μας «καταδιώκουν» οι Τούρκοι με τις δικές τους επενδύσεις.

Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε, να αναχαιτίσουμε και να μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Την αυξανόμενη επιρροή της Άγκυρας.

Επίσης, θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στις αυξανόμενες δράσεις εκείνων, που μέσα και από τα δύο μεγάλα κόμματα, του Μπερίσα και του Ράμα, ανεβάζουν τις στροφές στο τσάμικο ζήτημα που εγείρουν. Μιλάμε για τους Τσάμηδες, που μέσα σ' όλα τάχθηκαν και στο πλευρό των Ναζί, στη γερμανική εισβολή του '40. Το λέω, για να μην ξεχνιόμαστε...»

Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο συμμετείχαν και οι Βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή, Γιώργος Βαρεμένος και Πέτρος Τατσόπουλος και ο Γιώργος Χαμπούρης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών της Βουλής των Ελλήνων.