Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η παρθενική… μάζωξη της ελληνικής “Ελιάς” στο Ακροπόλ

simitis
Παρουσία του Κώστα Σημίτη, του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του Γρηγόρη Ψαριανού από τη ΔΗΜΑΡ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο θέατρο Ακροπόλ η εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας των 58
Η ελληνική Κεντροαριστερά, διεκδικεί για τον εαυτό της ρόλο τρίτου πόλου, σε ένα πολιτικό σκηνικό που κυριαρχείται από την ακραία πόλωση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι, η σημερινή εκδήλωση των “58″ θεωρείται ως εφαλτήριο για να… σοβαρέψει η προσπάθεια. Και να αποκτήσει περισσότερο μαζικά χαρακτηριστικά.
Στο θέατρο Ακροπόλ έγινε λοιπόν η παρθενική εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας των 58″ για την Κεντροαριστερά ή αν προτιμάτε, την ελληνική… «Ελιά», παρουσία πολιτικών προσωπικοτήτων όπως ο Ε. Βενιζέλος και ο Κ. Σημίτης.
Ο κόσμος ήταν πολύς (σίγουρα περισσότερος από τις προσδοκίες των διοργανωτών) καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες όρθιοι.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν οι Παρασκευάς Αυγερινός, Γιάννης Μπέζος, Π. Αγανίδης και Χαριτίνης Καρακωστάκη.
Τη στήριξή του στην προσπάθεια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αν και από τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης δεν προσήλθε, εντούτοις παρών ήταν ο Γ. Ψαριανός, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε:
Δεν πρόκειται για γάμο, δεν πρόκειται για σύμφωνο συμβίωσης, πρόκειται για μια καινούργια κατάσταση, για μια καινούργια Ελλάδα”.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν οι πρώην υπουργοί, Ν. Χριστοδουλάκης, Τ. Γιαννίτσης, Γ. Ψαριανός, Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Μπίστης, Χ. Πρωτόπαπας, Π. Ρήγας, όπως και οι Παγουλάτος, Κωνσταντόπουλος, Δρυς, Μπένος, Μακρυπίδης, Κεδίκογλου, Δοξιάδης, Λυντζέρης, Κοντογιαννόπουλος, Μαραβέγιας, αλλά και οι κυρίες Χριστοφιλοπούλου, Γκερέκου, Αντωνίου, Δρέτα, Μερεντίτη, Δραγώνα και Τριανταφύλλου, η Τόνια Αντωνίου, ο Αντώνης Λιάρος.

υστερογραφα