Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σφραγίζει την πρόκριση για τους «16» ο Θρύλος - Αυτή η νύχτα μένει...

chl1_600_319
Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε (10/12, 21:45GR) ο Ολυμπιακός, o οποίος σε περίπτωση νίκης σε βάρος της Αντερλεχτ (ή ίδιου αποτελέσματος με την Μπενφίκα) θα εξασφαλίσει για 4η φορά την πρόκρισή του στους “16″ του Champions League.
 Ολοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι πανέτοιμοι για την μεγάλη πρόκληση. Ετοιμοι να καλύψουν τα κενά που έχουν αφήσει στην ενδεκάδα οι Μήτρογλου και Μανιάτης. Και ποιος θα το 'λεγε στην αρχή της σεζόν ότι ο Σαβιόλα θα έβαζε προσωπικό στοίχημα να αντικαταστήσει επάξια τον "Μητρογκόλ", που έχει τρελάνει την Ευρώπη. Στο Ολυμπιακό περιμένουν τον Αργεντίνο να πάρει από το χεράκι τούς πρωταθλητές Ελλάδας, με την αξία και την εμπειρία του σε τέτοιο επίπεδο και να τους οδηγήσει στις "16" καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο ίδιος δείχνει να διασκεδάζει την παρουσία του στον Ολυμπιακό και την συνύπαρξή του με τον Μήτρογλου στην επίθεση, αλλά έφτασε η ώρα να περάσει ο ίδιος σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Με τον Μίτσελ δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος, όσον αφορά τον καταρτισμό του αρχικού σχήματος. Μέχρι που κάποιοι συνέδεσαν την παρουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην συνέντευξη Τύπου, με πρόθεση του Ισπανού να τον ξεκινήσει στο ματς με τους Βέλγους. Πιθανότατα αυτό δεν θα γίνει και ο Μίτσελ θα πάει στην γνωστή συνταγή με τους Σιόβα και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Από 'κει και πέρα, ο Ρομπέρο θα είναι κάτω από τα δοκάρια και οι Σαλίνο, Χολέμπας θα συμπληρώσουν το καρέ της άμυνας. Σάμαρης - Εντινγκά θα είναι τα αμυντικά χαφ. Και στην επίθεση οι Κάμπελ, Φουστέρ και Ντομίνγκεζ θα πλαισιώσουν τον Σαβιόλα.
Ο κόσμος έχει καταλάβει τη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα και θα κατακλύσει το γήπεδο, σε μια προσπάθεια να σπρώξει με τη φωνή του την ομάδα στην επιτυχία, με την ελπίδα ότι ο επίλογος της βραδιάς θα έχει πανηγυρικό τόνο. Ελάχιστα εισιτήρια έχουν μείνει προς διάθεση (από επιστροφές των Βέλγων), ενώ οι οργανωμένοι ετοιμάζουν για ακόμη μία φορά ένα εντυπωσιακό κορεό.
Ο Ολυμπιακός δεν θα παίζει μόνος του και αυτό προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του ο Μίτσελ. Η ατάκα του προπονητή της Αντερλεχτ, Φαν ντε Μπρομ, ότι "δεν ήρθαμε να ξεφτιλιστούμε" και η διάθεση του Μίτροβιτς και των συμπαικτών του να πάρουν εκδίκηση για το 0-3 του πρώτου αγώνα, κρατούν σε εγρήγορση τους ερυθρόλευκους. Ο ρυθμός θα είναι το κλειδί του αγώνα, καθώς πέρα από το πάθος και την ψυχή, χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και υπομονή για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει τους 63.000 βαθμούς στην ειδική κατάταξη συλλόγων της UEFA και θα είναι η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του (το ρεκόρ του είναι 61.420 το 2011-12 όταν και έφτασε τους 16 του Europa League). Με νίκη και πρόκριση θα ξεπεράσει τους 17.000 βαθμούς και θα σπάσει το ρεκόρ των 17.580 που είχε το 2009-10. Οσον αφορά τα έσοδα, αυτά θα εκτιναχθούν. Η νίκη στους ομίλους πριμοδοτείται με 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η πρόκριση από τους ομίλους με 3,5 εκατ. ευρώ