Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Πρεμιέρα με το...δεξί ο Ολυμπιακός με γκολ του Μανιάτη 1-0 την Καλλονή

Με τον Μανιάτη να βγάζει τα... κάστανα από τη φωτιά και να σκοράρει στην 200η του εμφάνιση στην πρώτη κατηγορία, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Καλλονή στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια για την διατήρηση των κεκτημένων.

Καθολική υπεροχή των «ερυθρόλευκων» που δεν κατάφεραν ωστόσο, να βρουν ρυθμό και να διασπάσουν την καλοστημένη Καλλονή, που λύγισε από στημένη φάση. Ενα 10λεπτο ξέσπασμα ήταν αρκετό στους Πειραιώτες για να καθαρίσουν, με τον Φετφατζίδη να μπαίνει αντί του αρνητικού Βάις στην επανάληψη και να δίνει πνοή.
Φάσεις έβγαλε κι ο Μήτρογλου που μπήκε στο 60' αντί του... άοσμου Σαβιόλα που δεν φάνηκε καθόλου.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλλει εξ αρχής το ρυθμό του και τα κατάφερε, όμως μέχρι εκεί... Αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι περισσότερες τελικές έγιναν από τον Σιόβα που έπαιζε στόπερ, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι οι Πειραιώτες δυσλειτουργούσαν...
Η ανάπτυξη του παιχνιδιού ήταν μονότονη (σ.σ.: από τα άκρα με Βάις, Κάμπελ) και προβλέψιμη κι έτσι οι γηπεδούχοι αναχαίτιζαν εύκολα τις ερυθρόλευκες επιθέσεις. Ο Τσόρι ήταν καλά κλεισμένος από τους κόφτες της Καλλονής, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνεται ανεπιτυχώς από τα άκρα ή με τον Σιόβα να επιχειρεί βαθιές μπαλιές.
Ο Μίτσελ άλλαξε πλευρές στους Κάμπελ, Βάις, αλλά δεν παρουσίασε βελτίωση η ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Ο Σαβιόλα είχε δυο και τρεις συνεχώς πάνω του και δεν έπαιρνε εύκολα μπάλες κι όποτε το έκανε έβγαινε πολύ ψηλά για να ξεμαρκαριστεί.
Το θέαμα λοιπόν στο ημίχρονο ήταν μέτριο, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να διασπάσει το γεμάτο κέντρο της Καλλονής, που δεν απειλούσε, αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας. Με το φινάλε του ημιχρόνου, είχαμε και κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες από την εξέδρα...


Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Φετφατζίδη αντί του Βάις που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Χωριανόπουλο που έπαιζε στην πλευρά του, ενώ στο 59' μπήκε κι ο Μήτρογλου αντί του επίσης... άοσμου Σαβιόλα.
Η είσοδος του Φέτφα αφύπνισε τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ελληνας μεσοεπιθετικός έδωσε πνοή στην ανάπτυξη της ομάδας με τις περίτεχνες ενέργειές του. Στο 60' ήταν η πρώτη φορά που η μπάλα έμεινε κάτω και βγήκε φάση, από την οποία προήλθε το γκολ.

Τον ξελάσπωσε ο Μανιάτης Ο Φετφατζίδης έβγαλε ωραία κάθετη στον Κάμπελ, που μπήκε από δεξιά, σούταρε κι ο Σιδεράκης έπεσε στη δεξιά του γωνία για να διώξει σε κόρνερ. Ο Τσόρι ανέλαβε την εκτέλεσή του και ο Μανιάτης με σουτ στην κίνηση σκόραρε για να λύσει το γόρδιο δεσμό στην 200ή του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία!
Η Καλλονή παραλίγο να απαντήσει άμεσα, όταν μετά από φάουλ που εκτελέστηκε γρήγορα από τη σέντρα, ο Λεοζίνιο βγήκε στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας, τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Ρομπέρτο, όμως αυτή δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ.
Εμφανώς απελευθερωμένος από το γκολ, ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο άνετα και βγήκε εκ νέου στην κόντρα από δεξιά, φτάνοντας μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ο Σαλίνο έσπασε στον Μήτρογλου, αυτός προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, ο Σιδεράκης έδιωξε και στην επαναφορά μπλόκαρε το σουτ του Κάμπελ!
Στο 71' η Καλλονή ζήτησε πέναλτι για χέρι του Χολέμπας σε τάκλιν του διεθνούς αμυντικού, σε μία φάση όμως που ο παίκτης των γηπεδούχων ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, αλλά ο Ιωαννίδης έδειξε σωστα «παίζεται».
Στο 73' άλλη μια καλή φάση βγήκε για τον Ολυμπιακό με τον Μήτρογλου να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας.
Ο Μαντζουράκης έκανε τις αλλαγές του στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο, η Καλλονή δεν βρήκε διαδρόμους για την περιοχή του Ρομπέρτο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν άλλες δυο φάσεις με Φετφατζίδη και Μήτρογλου χωρίς ευτυχή γι αυτούς κατάληξη.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Φαρία, Λεοζίνιο (88' Μπουρούς), Μανούσος, Γκαρσία (82' Γιουκαρής), Καζάκης (82' Γάλας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Φέισα, Σαβιόλα (59' Μήτρογλου), Χολέμπας, Μεντζανί, Σιόβας, Κάμπελ, Σαλίνο, Ντομίνγκες (81' Φουστέρ), Βάις (46' Φετφατζίδης).