Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα

arvanitopoulos (2)
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τόνισε ότι: «Όσοι προκαλούν αστάθεια αυτή την εποχή, θα πρέπει να καταδικαστούν».
Σημειώνοντας ότι ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, ο κ. Αρβανιτόπουλος εμφανίστηκε αντίθετος με τις εκλογές, αναφέροντας: «Δεν πρέπει να συζητάμε για εκλογές. Ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα, από αλλαγές, από την προώθηση του κυβερνητικού έργου για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογραμμίζει: «Αν υπάρξει η αποχώρηση, όπως ακούγεται, της ΔΗΜΑΡ -γιατί δεν έχουμε και απολύτως καταλάβει ποιες είναι οι προθέσεις της- αν υπάρξει απόσυρση των υπουργών που έχει υποδείξει η ΔΗΜΑΡ, προφανώς θα υπάρξει αντικατάσταση. Επομένως, θα υπάρξει ανασχηματισμός».
Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε την άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ όπως ανέφερε το μέτρο θα λήξει «γιατί δεν υπάρχει μετά το πέρας των εξετάσεων κανένας λόγος να διατηρηθεί αυτό το καθεστώς της επιστράτευσης».
Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση λίγο πριν την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ο κ. Αρβανιτόπουλος τονίζει ότι «προσπαθήσαμε και διασφαλίσαμε την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και γι αυτό καταφύγαμε σε ένα δύσκολο, αλλά επιβεβλημένο, μέτρο όπως αυτό της επιστράτευσης».

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr