Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αστρο... λαμπρό για τελικό! Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 3 - 1

Πανηγυρικά στα ημιτελικά ο Αστέρας
Ο Αστέρας κέρδισε τον Πλατανιά στην Τρίπολη 3-1, διπλασίασε τις νίκες του, και πέρασε πανηγυρικά για τρίτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου τον περιμένει ο ΠΑΟΚ.
Η ομάδα της Αρκαδίας θα βρεθεί για 3η φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μετά το 2009 και το 2012, και στις τάξεις της ομάδας θέλουν στην τρίτη και φαρμακερή απέναντι στον ΠΑΟΚ, να βρεθούν στον τελικό της διοργάνωσης.
Ο Αστέρας Τρίπολης, είχε το προβάδισμα απέναντι στον Πλατανιά, μετά τη νίκη του στην Κρήτη με 2-1, όμως ουσιαστικά ένιωσε ήρεμος μετά το 65', όταν ο Ντε Μπλάσις έκανε το 2-1.
Μέχρι τότε ο Πλατανιάς, που δεν είχε τίποτα να χάσει, ήταν μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Ο όμορφος συνδυασμός των Καλαντζή και Ντε Μπλάσις και η κάθετη πάσα του δεύτερου έχρισε σκόρερ τον Ουσέρο στο 38', για το 1-0, αλλά ο Πλατανιάς απάντησε άμεσα.
Ο Μπαρτολίνι ανέτρεψε τον Γικαουμάκη και ο Μιρστέτα με πέναλτι στο 41', ισοφάρισε 1-1.
Η κεφαλιά του κοντορεβυθούλη Ντε Μπλάσις, στο 65' για το 2-1, έπειτα από σέντρα του Ναβάρο, διέλυσε κάθε σύννεφο πρόκρισης, που είχε δημιουργηθεί στη βροχερή Τρίπολη.
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν με τον Καλαντζή να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 88' Ο φορ του Αστέρα έφυγε στον κενό χώρο, πέρασε τον Κηπουρό και με αριστερό πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό 3-1
Aστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπατής, Γιαλούσης (72' Κοντοές), Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Χουανίτο, Έγκον (57' Εγκον), Ντε Μπλάσις, Κάφα (57' Ράγιο), Καλαντζής.
Πλατανιάς (Αγγελος Αναστασιάδης):Κηπουρός, Αργυρόπουλος (62' Τοσντάκης), Τζανής, Ποτουρίδης Κουρτεσιώτης, Στόλερ, Δέντσας, Μιρτσέτα, Γιακουμάκης (68' Λαμπάρθε), Γιάννου (75' Μαρτσάκης), Ονιέμα