Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Πανηγύρεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου Προστάτου και Πολιούχου Ξυλοκάστρου 2013

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Πανηγύρεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου Προστάτου και Πολιούχου Ξυλοκάστρου 2013

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 10ης έως 12ης Φεβρουαρίου 2013 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).
Κυριακή 10.02.2013 ώρα 18:00
ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ και ΘΕΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΥ.

Δευτέρα 11.02.2013
ώρα 7:30 π.μ.
ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΥ
ώρα 8:30 π.μ.
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΥ μετά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

ώρα 9:45 π.μ.
Είσοδος των Τοπικών Αρχών και των Επισήμων στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου.
ώρα 10:45 π.μ.
ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.
ώρα 5:00 μ.μ
ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.
Της όλης πομπής προηγούνται Τροχονόμοι, η Φιλαρμονική και η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μαθητές & μαθήτριες των Λυκείων και ο χορός των ψαλτών. Ακολουθούν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού, ο Ιερός Κλήρος οι Επίσημοι και οι Αρχές της πόλης, η εκκλησιαστική επιτροπή, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και προσκυνητές.
Η περιφορά της ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ θα ακολουθήσει, καιρού επιτρέποντος, την εξής διαδρομή: Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου – Π. Τσαλδάρη – Αραβαντινού – Ι. Ιωάννου – Λ. Φραντζή – Π. Τσαλδάρη – Πλατεία - Ιερός Ναός.

Τελετάρχες ορίζονται οι Υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Δήμου κ.κ., Ιωάννης Φόρτης και Βασίλειος Παρίδης. Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου μας Aγίου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ