Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΛΑΣ γυρνά στην εποχή των Μαζιώτη - Ρούπα για να λύσει το μυστήριο της επίθεσης στη ΝΔ


- Τι στοιχεία προκύπτουν από το νέο βίντεο που έχει στην κατοχή της η ΕΛΑΣ
- Σύντομα θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του πρωθυπουργού εκτιμά η ΕΛΑΣ
- Μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι η οδηγός ήταν γυναίκα
- Ο ρόλος της μηχανής μεγάλου κυβισμού που φαίνεται να ακολουθούσε το Toyota Corola

Στην Πόλα Ρούπα και στον Νίκο Μαζιώτη "κλείνουν" όλο και περισσότερο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την οργάνωση της επίθεσης με καλάσνικοφ εναντίον του γραφείου του πρωθυπουργού. Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας «Μιλάμε για παλιό ‘ιερατείο’ με νέο εκτελεστικό πυρήνα, ίσως και από υπολείμματα αποψιλωμένων οργανώσεων. Τα παλιά ‘υλικά’ θα βάλουν νέα… ταμπέλα στην επιχείρηση αναβίωσης του νέου αντάρτικου πόλης». Οι ίδιοι εκτιμούν επίσης ότι σύντομα θα υπάρξει προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης... Συνήθως όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, οι επικεφαλής τέτοιων δράσεων τοποθετούν τον «πήχη» των χτυπημάτων τους ανάλογα με τις πολιτικές καταστάσεις, και σε αυτή την περίπτωση τον τοποθέτησαν με μια σφαίρα καλάσνικοφ στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Είναι λίγοι με τέτοια ‘οράματα’»

«Οι άνθρωποι με τέτοια ‘υψηλά’ οράματα σε επίπεδο στοχοποίησης είναι λίγοι έως ελάχιστοι. Η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης εντάσσονται σε αυτή την μειοψηφία» ισχυρίζονται τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου και επισημαίνουν ότι πλέον είναι πιο εύκολο σε ομάδες αντάρτικου πόλης η χρήση όπλων για τις ενέργειές τους απ’ ότι η τοποθέτηση βομβών, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη «ασφάλεια» στα μέλη που επιχειρούν. Υπενθυμίζεται ότι τα ηγετικά στελέχη του Επαναστατικού Αγώνα, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, φυγοδικούν εδώ και 8 μήνες καθώς είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου και από τον Ιούνιο του 2011 έχουν εξαφανιστεί μαζί με τον ανήλικο γιο τους. Είχαν δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο, αν ήθελαν να προετοιμάσουν την απόπειρα αναβίωσης νέου αντάρτικου πόλης.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν αποκλείουν συμμετοχή «υπολειμμάτων» από τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς στην επίθεση στο πρωθυπουργικό γραφείο ωστόσο θεωρούν απίθανο να βάλουν την ίδια τρομοκρατική ονομασία σε αυτή την ενέργεια καθώς θα λάμβαναν αυτόκλητα, κυρίαρχο ρόλο σε μία οργάνωση, πρωταγωνιστικά μέλη της οποίας είναι στη φυλακή. Χωρίς προκήρυξη πάντως, «νομοτελειακά» μένει ανοικτό το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος, με βαρύ οπλισμό που φαίνεται ότι διαθέτουν, ο οποίος σε συνδυασμό με το θράσος και το υψηλό ρίσκο που δεν φοβούνται να πάρουν, να αποτελεί συνεχή απειλή, αν και οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι έως τα τέλη της εβδομάδας θα υπάρχει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης σε έντυπο μέσο ενημέρωσης.

Γυναίκα και ομάδα υποστήριξης

Στο μεταξύ, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έχουν στη διάθεσή τους δύο μαρτυρίες, που αναφέρουν τη συμμετοχή γυναίκας στην επίθεση στο πρωθυπουργικό γραφείο. Τρία άτομα πιστοποιούν ότι στο χτύπημα πήραν μέρος τρία (τουλάχιστον) άτομα. Ένας μάρτυρας από το σημείο της επίθεσης κατέθεσε με επιφύλαξη πως ίσως ο οδηγός του σκούρου Toyota Corola ήταν γένους θηλυκού. Ήταν δύο ακόμη μαρτυρίες που επιβεβαίωσαν την πληροφορία. Δύο γυναίκες στο σημείο όπου οι τρομοκράτες εγκατέλειψαν και έκαψαν το όχημα διαφυγής διαβεβαιώνουν ότι στο χτύπημα πήρε μέρος και μια γυναίκα. Ήταν μάλιστα στη θέση του οδηγού του αυτοκινήτου. Όπως κατέθεσαν οι δύο μάρτυρες όταν το αυτοκίνητο έφτασε στην οδό Φλέμιγκ 42 στο Παλιό Φάληρο είδαν από τη θέση του συνοδηγού και το πίσω κάθισμα να κατεβαίνουν δύο άνδρες. Από τη θέση του οδηγού και οι δύο μάρτυρες είναι βέβαιοι ότι βγήκε γυναίκα.
Περιγράφουν μάλιστα με λεπτομέρεια πως ο τρομοκράτης που κατέβηκε από το πίσω κάθισμα ήταν αυτός που έριξε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κάποιο εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά. Οι μάρτυρες περιγράφουν μάλιστα ότι οι τρεις τρομοκράτες άνοιξαν όλες τις πόρτες του αυτοκινήτου και το καπό ώστε να μπαίνει αέρας και να δυναμώσει η φωτιά και απομακρύνθηκαν τρέχοντας όταν είδαν ότι αυτή είχε φουντώσει.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου έχουν στην κατοχή τους νέο βίντεο από την απομάκρυνση του οχήματος των δραστών από τη συμβολή των οδών Δοϊράνης και Λ. Αμφιθέας όταν έφευγε από τον ανισόπεδο κόμβο, προς Παλαιό Φάληρο, μετά την επίθεση. Σε αυτό οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι με μικρή χρονική διαφορά το Τουότα Κορόλα ακολουθείται από μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία επιβαίνουν δύο άτομα. Ο συνεπιβάτης φαίνεται να κρατά ένα μεγάλο σακίδιο. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θεωρούν πως αυτά τα άτομα αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης του επιχειρησιακού πυρήνα και προσπαθούν να εντοπίσουν την «ύπαρξή» τους και σε άλλα μέρη οπτικοακουστικού υλικού που έχουν συλλέξει. Για το βλήμα από το 38άρι σπέσιαλ που βρέθηκε στην ταράτσα των γραφείων της Ν.Δ, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, τείνουν προς το ενδεχόμενο του «τυχαίου ευρήματος», καθώς δεν αποτελεί όπλο «σφραγίδα» κάποιας οργάνωσης, ενώ και η απόσταση των 80 μέτρων από την οποία έριξαν οι δράστες δεν φαίνεται πως είναι στο βεληνεκές ενός τέτοιου όπλου.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
newsit.gr