Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Καβάλα πάει στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός (2-0)

olympiakos
Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Καβάλα στο Καραϊσκάκη και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Παπάζογλου – Φέισα οι σκόρερ, με τον Τζιμπούρ να χάνει την ευκαιρία του αγώνα. “Ταμπούρι” έπαιξε η Καβάλα, η οποία ανέβηκε όταν έμεινε με 10 παίκτες και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 79′ με τον Ντος Σάντος.
O Ζαρντίμ έδωσε χρόνο συμμετοχής και χώρο στην ενδεκάδα σε πολλά νέα πρόσωπα, με τον Πίνο να ξεχωρίζει στο πρώτο ημίχρονο. Ο κολομβιανός είχε και την καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού να ανοίξει το σκορ μέχρι την ανάπαυλα, αλλά η μπάλα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε στο 38', πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σουλογάνη.
Το 85%-15% της κατοχής της μπάλας στο πρώτο 15λεπτο και τα 3 λεπτά (καθαρός χρόνος) που αυτή βρισκόταν στα πόδια των φιλοξενούμενων σε 35 λεπτά, αποτύπωνε επακριβώς την εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μπήκε με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς και με στόχο το γρήγορο αγχολυτικό γκολ, αλλά βρήκε δυσκολίες απέναντι στο "πούλμαν" (διπλή ζώνη άμυνας) της αντιπάλου του.
Ο Ζαραδούκας είχε καλή παρουσία στην αριστερή πτέρυγα, ο Γκρέκο ήταν δραστήριος στο χώρο του κέντρου, ο Πίνο είχε καλές εμπνεύσεις, αλλά η μπάλα έφτανε με δυσκολία στον Τζιμπούρ ή τον Μήτρογλου. Ελειπε η κάθετη πάσα (που ούτως ή άλλως λείπει φέτος), παρότι ο Φετφατζίδης αγωνιζόταν σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο.
Παρά, λοιπόν, την υπεροχή του Ολυμπιακού και τις 8 τελικές προσπάθειες για γκολ (έναντι καμίας της Καβάλας), οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας εκπληρώσει τον πρώτο στόχο, που ήταν το μηδέν παθητικό.
Το γόρδιο δεσμό για τον Ολυμπιακό έλυσε στο 59' ένας αμυντικός: ο Τάσος Παπάζογλου, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το 1-0. Τα πράγματα για τους γηπεδούχους έγιναν πιο εύκολα από το 62', όταν ο Πλιάγκας αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για 2η φορά και αποβλήθηκε.
Η φάση του αγώνα έγινε στο 73' και δεν ήταν γκολ. Ο Μήτρογλου βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Καβάλας, πάσαρε στον Τζιμπούρ, ο οποίος σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ!
Στο 79' η Καβάλα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Μέγερι να σώζει την εστία του σε τετ α τετ με τον Ντος Σάντος και στο 81' ο Φέισα με δυνατό σουτ έστειλε τον Ολυμπιακό με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου, κάνοντας το τελικό 2-0. Στις 30/1 είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς.
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Μέγιερι, Παπάζογλου, Φέισα, Τζιμπούρ (74' Βλαχοδήμος), Μήτρογλου, Φετφατζίδης (61' Πάντελιτς), Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο, Ζαραδούκας, Πίνο (56' Αμπντούν).
Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Σουλογάνης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Γελαδάρης, Πλιάγκας, Εντιαγιέ, Αναστασόπουλος, Μαραγκός, Κούτεφ (60' Μπρατσιάνι), Κοτίτσας, Καλαγκάνης.

sport.gr