Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

“Πνίγηκε” η Αθήνα από την πρωινή καταιγίδα

dromoi-Athinas-vroxi
Σοβαρά προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας προκάλεσε η πρωινή καταιγίδα που ξέσπασε λίγο μετά τις 09.00. Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει από χθες για την απότομη επιδείνωση του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους, και σήμερα τη σκυτάλη πήραν οι έντονες βροχοπτώσεις.
Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της Αθήνας μετατράπηκαν σε… ποτάμια, ενώ τα νεύρα των οδηγών δοκιμάστηκαν από τα έντονα προβλήματα τα οποία προκλήθηκαν στο κυκλοφοριακό.
Ήδη η πυροσβεστική έχει δεχθεί τις πρώτες κλήσεις για απάντληση υδάτων κυρίως από τα δυτικά προάστια, ενώ σε λίμνες έχουν μετατραπεί ήδη δρόμοι στον Πειραιά και στην παραλιακή λεωφόρο. Οδηγός εγκλωβίστηκε νωρίτερα στο αυτοκίνητό του στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Μενίδι. Κατάφερε και απεγκλωβίστηκε μόνος του πριν φτάσει η πυροσβεστική!
 Εντυπωσιακή είναι η εικόνα στο Σύνταγμα με το νερό να έχει πλημμυρίσει τα πάντα! Πατησίων και Ηπείρου έχουν χαλάσει τα φανάρια με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.
Επίσης, σε πολλά σημεία όπου υπάρχουν υπόγειες διαβάσεις το νερό έχει σκεπάσει τα πάντα.

Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων
apagorepsi-apoplouΣτο μεταξύ οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν σήμερα στα πελάγη, φτάνοντας ακόμη και στα 8-9 μποφόρ, οδήγησαν στην κατά τόπους απαγόρευση του απόπλου για τα πλοία.
Πιο συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, ενώ απαγόρευση απόπλου για όλα τα δρομολόγια, υπάρχει για το λιμάνι του Λαυρίου.
Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, που συνήθως… πλήττονται λιγότερο από τα πολλά μποφόρ, πραγματοποιούνται δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά.