Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η- ΜΙΝΙΟΝ

Η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη και οι έλληνες βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή, συναντήθηκαν σήμερα με τονπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Jean-Claude Mignon και τα μέλη της επιτροπής Μετανάστευσης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και ότι η Ελλάδα καλείται να σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος». Επίσης είπε ότι η Ελλάδα θα διαφυλάξει τα σύνορά της, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα καλές συνθήκες διαβίωσης για τους συλληφθέντες λαθρομετανάστες. Η βουλευτής της ΝΔ εξασφάλισε τη στήριξη του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης σε ψήφισμα με το οποίο οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα δεσμεύονται να βοηθήσουν πολιτικά αλλά και οικονομικά την Ελλάδα, στο δύσκολο έργο της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Jean-ClaudeMignon, έδειξε κατανόηση για το πρόβλημα και είπε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώνει τη μιζέρια και τη δυστυχία ολόκληρου του κόσμου».
Νωρίτερα ο κ.Mignon, συνοδευόμενος από την Ντόρα Μπακογιάννη έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.