Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Καρατζαφέρης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει - Αναμενόμενες οι εξελίξεις στους ΑΝ.ΕΛ

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει», ο « κ. Καμμένος έδειξε ότι του λείπουν κάποιες από τις απαραίτητες αρετές του αρχηγού», ενώ ο κ. Τσίπρας μοιράζει «υπνοστεντόν», είπε ο Καρατζαφέρης
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει και το ξέρει αυτό ο κ. Σαμαράς», ενώ «ο χειρότερο θα ήταν να γίνουν εκλογές. Το καλύτερο θα ήταν να γίνει μια άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή» είπε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Ανακοίνωσε ότι ανασυγκροτεί το κόμμα του και υποστήριξε ότι ο « κ. Καμμένος έδειξε αυτούς του έξι μήνες ότι του λείπουν κάποιες από τις απαραίτητες αρετές του αρχηγού», ενώ ο κ. Τσίπρας μοιράζει «υπνοστεντόν»...
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του κ. Καρατζαφέρη στον ραδίόφωνο REAL FM και στη δημοσιογράφο Κάτια Μάκρή, έχουν ως εξής:
 περισσότερα

eklogika.gr

Όνειδος για τη Δημοκρατία οι απαιτήσεις των υπαλλήλων της Βουλής

ypalliloi-Voulis
Προφανώς και θα αποτελούσε όνειδος για τη Δημοκρατία μια τυχόν υποχώρηση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των υπαλλήλων της Βουλής.
Τι παραπάνω έχουν αυτοί οι υπάλληλοι που δεν το έχουν τα εκατομμύρια των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας; Που τα παιδιά τους λιποθυμούν στα σχολεία από τον υποσιτισμό; Τι παραπάνω έχουν από τους χιλιάδες συνταξιούχους που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα τους; Από τα εκατομμύρια των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που χάνουν από τα εισοδήματα τους και καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» με βάση το νέο φορολογικό;
Οι αποψινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες δημιουργούν την προσδοκία ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση της κυβέρνησης μπροστά στα αιτήματα των υπαλλήλων της Βουλής.
Η χώρα πρέπει να τραβήξει μπροστά, σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και ισορροπίας και να μπει τέλος στην κοινωνία δυο ταχυτήτων, η οποία δεν προκύπτει κατά ανάγκη από το οικονομικό χάσμα αλλά από το «μέσο» που διαθέτει ο καθένας.
Πρέπει επιτέλους να περάσουμε από την κοινωνία των «αρεστών» σε εκείνη των «αρίστων». Τα δύσκολα είναι μπροστά και οι δρόμοι είναι δύο: Είτε αποκατάσταση αδικιών και συντεταγμένη πορεία πολιτικής ηγεσίας και πολιτών ή πλήρης ρήξη και δυο στρατόπεδα «εσείς» και «εμείς».
Αποφάσεις τώρα ή σε διαφορετική περίπτωση, όπως θα έλεγε και ο Έντουαρντ Μάροου: «Good night and good luck».
 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΖΟΥ / ysterografa.gr

Πωλητήριο σε 28 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου αποφάσισε να βάλει το ΤΑΙΠΕΔ - «Στο σφυρί» η B' ΔΟΥ Κορίνθου

Πωλητήριο σε 28 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου αποφάσισε να βάλει το ΤΑΙΠΕΔ
«Πωλητήριο» σε 28 ακίνητά του βάζει το ελληνικό δημόσιο, καθώς εγκρίθηκε από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίησή τους με την μέθοδο της πώλησης και επανεκμίσθωσης (sale & lease back). Ανάμεσα στα ακίνητα που βγαίνουν «στο σφυρί», είναι το κτιριο της  B' ΔΟΥ Κορίνθου καθώς και τα κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού (στην οδό Μπουμπουλίνας, κτίριο του 1931) και των υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας. Σημειώνεται, ότι στον αρχικό σχεδιασμό ήταν να πωληθούν και τα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών που βρίσκονται απέναντι από τη Βουλή, ωστόσο τελικά εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, «η αξιοποίηση τους, πέρα από το οικονομικό όφελος, θα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην λειτουργικότητά τους, ενώ η μεταστέγαση δημόσιων φορέων στα ακίνητα της Θηβών και της Λεωφόρου Κηφισίας που παρέμεναν αναξιοποίητα για πολύ καιρό θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των υπηρεσιών του δημοσίου».
Τα 28 κτίρια που πωλούνται, είναι τα εξής:
• Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας)
• Υπουργείο Εσωτερικών Κεντρικό Κτίριο
• Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
• Υπουργείο Δικαιοσύνης
• Υπουργείο Υγείας
• Υπουργείο Παιδείας
• Γενικό Χημείο του Κράτους
• Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
• ΕΛ.ΑΣ Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών
• Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (EΛΣΤΑΤ)
• Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης
• Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης
• Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής
• Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών
• ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και το Χημείο Ξάνθης
• A' ΔΟΥ Αθηνών
• IZ ΔΟΥ Αθηνών
B' ΔΟΥ Κορίνθου
• B' ΔΟΥ Χαλκίδας
• ΔΟΥ Σταυρούπολης
• ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης
• ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων
• ΔΟΥ Παλλήνης
• IΘ' ΔΟΥ Αθηνών
• ΔΟΥ Γλυφάδας
• ΔΟΥ Χολαργού
• ΔΟΥ Κηφισιάς

Πωλούνται και κτίρια που βρίσκονται στο εξωτερικό
Το ΤΑΙΠΕΔ, αποφάσισε, επίσης, να ξεκινήσει διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση έξι ακινήτων που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στο εξωτερικό. Πρόκειται για τέσσερα προξενεία και προξενικές κατοικίες στο Λονδίνο, στο Βελιγράδι, στην Τασκένδη και στην Λιουμπλιάνα, το κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, καθώς και ένα οικόπεδο στην Λευκωσία της Κύπρου. Τα ακίνητα αυτά παρέμεναν επί μακρό χρονικό διάστημα κενά επιβαρύνοντας το ελληνικό δημόσιο με σημαντικές δαπάνες συντήρησης.

eklogika.gr

Πέτρος Τατούλης: Οποιαδήποτε μεταβολή, εμπλοκή ή καθυστέρηση στην Ολυμπία Οδό αποτελεί casus belli

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σχετικά με τις εξελίξεις για την Ολυμπία Οδό δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει σταθερή στην αδιαπραγμάτευτη θέση της για την κατασκευή της στο σύνολό της, όπως προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης που έχει ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, «Οποιαδήποτε μεταβολή, εμπλοκή ή καθυστέρηση αποτελεί casus belli για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχω ήδη απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας και στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ Γιοχάνες Χαν, ενώ βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου μας προκειμένου να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε όποια απόφαση ληφθεί ενάντια στα συμφέροντα της Πελοποννήσου και των Πελοποννησίων πολιτών.
Παράλληλα έχω δώσει εντολή στις νομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα για το ενδεχόμενο προσφυγής στις  Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές».
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα και με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γεώργιο Κρεμλή, η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα, με την παράκαμψη του σημείου του Καϊάφα, έχει χαρακτηριστεί ως διευρωπαϊκό δίκτυο, και ως τέτοιο συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   

Η “συγγνώμη” του Μπουρούση

giannis_2010_2_27_18_9_27_b
Ο Γιάννης Μπουρούσης επιστρέφει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού και όπως είναι λογικό… ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν και το… άκομψο διαζύγιό του με τους ερυθρόλευκους, αποτέλεσμα των χαρακτηρισμών του διεθνούς σέντερ για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ.
Ο "Μπου", μέσω του "Eurohoops", ζήτησε "συγγνώμη" για τους χαρακτηρισμούς που είχε αποδώσει στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ενώ αναφέρθηκε και στο επεισόδιο που είχε με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς.

"Θέλω να ξεκαθαρίσω μια και καλή το θέμα με τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκα πέντε χρόνια, δέθηκα πολύ και το τέλος της καριέρας μου στην ομάδα δεν ήταν αυτό που είχα ονειρευτεί. Ο χαρακτηρισμός μου με αποδέκτες τους αδελφούς Αγγελόπουλους ήταν ατυχής και ζητάω συγγνώμη. Ήταν κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί και ξέρω ότι στενοχώρησε τους προέδρους και πολύ κόσμο που αγαπάει τον Ολυμπιακό. Θέλω να γνωρίζουν όλοι πως η ψυχολογία μου είχε επηρεαστεί από τα όσα είχαν συμβεί με τον κόουτς Ίβκοβιτς και την απόφασή του να τεθώ εκτός ομάδας για ένα μήνα, χωρίς να μάθω ποτέ τον λόγο.

Όταν πληροφορήθηκα το γεγονός, ζήτησα από τον Ολυμπιακό δύο φορές να κληθώ σε απολογία για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, χωρίς ποτέ να πάρω απάντηση. Τότε, ο μάνατζερ της ομάδας μου ζήτησε να μην παραστώ καν στο ΣΕΦ για το εντός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι (20/2/2011) και μου είπε πως είναι εντολή του Ίβκοβιτς", είπε και συνέχισε...

Συμμορφώθηκα με αυτό που μου ζητήθηκε και ένιωσα μεγάλη έκπληξη, απογοήτευση και θυμό, όταν στη συνέντευξη τύπου εκείνη την μέρα ο κόουτς Ίβκοβιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν έχω υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, πως είμαι τραυματίας και πως πρέπει να ρωτήσουν εμένα για ποιο λόγο δεν εμφανίστηκα στο ΣΕΦ. Ένιωσα πως εκτέθηκα με τρόπο που δεν άξιζα, δεν είχα περιθώριο αντίδρασης για να προστατέψω τον εαυτό μου και με πόνεσε το ότι η διοίκηση δεν με στήριξε, με την στάση που κράτησε.

Αυτός είναι ο αληθινός λόγος που είχα συσσωρεύσει θυμό μέσα μου, με συνέπεια να εκτεθώ ξανά, με την κοινοποίηση μιας προσωπικής μου συνομιλίας. Θέλω να αφήσω πίσω μου ό,τι έχει συμβεί, χαίρομαι ειλικρινά που ο Ολυμπιακός έχει βρει τον δρόμο του και είναι πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας. Επαναλαμβάνω πως οφείλω μια ξεκάθαρη συγγνώμη στους κύριους Αγγελόπουλους. Συγγνώμη που θα πω και σε προσωπικό επίπεδο, όταν τύχει να έρθω πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους, όπως πρέπει να πράττει κάθε άντρας που έχει κάνει λάθος

sport.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟ

xmas2011

Μουσική εκδήλωση με θέμα «τα παιδιά μας ταξιδεύουν με τις νότες στην ελπίδα»

music-notes-and-sounds
Ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου «Ο ΑΥΛΟΣ» διοργανώνει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 7.00 μ.μ. στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» μουσική εκδήλωση με θέμα : «Τα παιδιά μας ταξιδεύουν με τις νότες στην ελπίδα» με πρωταγωνιστή την παιδική χορωδία του, που διευθύνει η καθηγήτρια μουσικής κ. Κατερίνα Γκρέστα.

Δ.Ο.Υ. Κορίνθου : Απόφαση μετακίνησης υπαλλήλων στο Ξυλόκαστρο


Δ.Ο.Υ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο Διευθυντής Δ.Ο.Υ. Κορίνθου :
Λαμβάνοντας υπ’ όψη:
Α) Τη με αριθμό πρωτ. Δ6Α 1144729ΕΞ2012/19-10-2012 (Β’2828), και
Β) Το με αριθμό πρωτ. Δ6Α 1168475 ΕΞ 2012 έγγραφο του Υπ. Οικονομικών, περί στελέχωσης και λειτουργίας Γραφείων των Δ.Ο.Υ. Υποδοχής σε περιοχές στις οποίες ανεστάλη η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. και συγκεκριμένα της Δ.Ο.Υ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ
Τους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κορίνθου
1. Κρίγκο Γεώργιο ΠΕ/Δ2 και
2. Γεωργίου Σταματίνα ΠΕ/Β2
για στελέχωση των παραπάνω γραφείων που θα λειτουργήσουν στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κ.Ε.Π. του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης επί της οδού Π. Τσαλδάρη 33 σύμφωνα με τις παραπάνω αποφάσεις.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Συνελήφθη ο Λαυρεντιάδης!

Lavredis-Lavrediadis
Στη σύλληψη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, ύστερα από ένταλμα που εξέδωσε η δεύτερη ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη. Ο επιχειρηματίας κρίθηκε ύποπτος φυγής, γι’ αυτό και προχώρησε η διαδικασία σύλληψής του.
Θυμίζουμε πως χθες το δικαστήριο αποφάσισε τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του κ. Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank.
Ο γνωστός επιχειρηματίας θα οδηγηθεί αύριο, Παρασκευή, στον Εισαγγελέα.

ysterografa.gr

Τον Απρίλιο το ΚΚΕ ίσως αλλάξει ηγεσία

Ανοιχτό άφησε η Αλέκα Παπαρήγα το ενδεχόμενο να παραδώσει τη σκυτάλη της ηγεσίας στο ΚΚΕ στο επερχόμενο19ο Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 14 Απριλίου 2013.

Όταν ρωτήθηκε σήμερα σχετικά κατά την παρουσίαση των "Θέσεων" ενόψει του Συνεδρίου απάντησε ότι την απόφαση θα λάβει η νέα Κεντρική Επιτροπή που θα εκλεγεί από το Συνέδριο και πρόσθεσε με νόημα "το Κόμμα δεν έχει έλλειψη σε ικανά πρόσωπα και στελέχη".

newsit.gr

Σαμαράς για υπαλλήλους Βουλής: Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς

Antonis Samaras
Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεών του για την απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, και έχοντας στο πλευρό του τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος επίσης εξέθεσε τις απόψεις του για το αποτέλεσμα της μάχης, και για τις προοπτικές που διανοίγονται πλέον για τη χώρα, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε στην ερώτηση που του έκανε ο Δημήτρης Κοτταρίδης για το θέμα των υπαλλήλων της Βουλής.
“Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς. Ούτε εγώ, ούτε η κυβέρνησή μου. Δεν μπορούν να υπάρχουν υπάλληλοι δυο ταχυτήτων. Αυτή είναι η αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σαμαράς: Σήμερα τελειώνουν οι φήμες, οι πιέσεις, οι εκβιασμοί

Antonis-Samaras-Summit
Η σελίδα γυρίζει… Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στις Βρυξέλλες με αφορμή τη θετική απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της δόσης-μαμούθ προς την Ελλάδα με τις δάφνες της μεγάλης εθνικής και πολιτικής επιτυχίας, ταυτόχρονα όμως προσγείωσε την οπτική του μέλλοντος σε μονοπάτι ρεαλισμού, και πλήρους συνειδητοποίησης των δύσκολων στιγμών που είναι ακόμη μπροστά μας.
“Η σημερινή είναι μέρα ενότητας και ελπίδας. Όσα έγιναν ως τώρα, ίσως μας δίχασαν. Όσα όμως μπορούν να γίνουν, θα πρέπει να μας ενώσουν”, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, που υπογράμισε ακόμη:
- Κάποιοι θεωρούσαν βέβαιο ότι θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ. Ότι δεν διαπραγματευτήκαμε. Και ακόμη δεν μπορούν να το πιστέψουν.
- Ήδη κόψαμε περισσότερο χρέος, και εξασφαλίσαμε ότι την επόμενη χρονιά θα μπουν στην οικονομία περισσότερα χρήματα από όσα θα βγουν.
- Ήδη δανειζόμαστε πολύ πιο φτηνά από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
- Με την αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών, θα υπάρξουν δάνεια και θα σωθούν θέσεις εργασίας.
- Τους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε όσα χρωστάει το ελληνικό δημόσιο στους πολίτες τα τελευταία χρόνια.
- Είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά χρήματα θα μείνουν μέσα στη χώρα.
- Αφετηρία για Ελλάδα και Έλληνες. Αποφύγαμε τον γκρεμό. Έχουμε στέρεους λόγους για να αισιοδοξούμε.
- Δικαίωση για την πολιτική των τριών κομμάτων που πίστεψαν στο κοινό μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, καθώς και τους βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
- Τα χρήματα που εκταμιεύονται, σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές, αποτελούν δικαίωση και αφετηρία.
- Σήμερα τελειώνουν οι φήμες, οι πιέσεις οι εκβιασμοί για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Η Ελλάδα κερδίζει τη μεγάλη ευκαιρία
 
ysterografa.gr

Το ΠΑΣΟΚ παίρνει… διακριτικές αποστάσεις

Evangelos-Venizelos
Ειδήσεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος εμπεριείχε η συνέντευξη Tύπου, που παρεχώρησε νωρίτερα σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στην Ιπποκράτους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σε αλλεπάλληλες δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το πώς θα διασφαλισθεί στην πράξη ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των 3 κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση και για το εάν πιθανός ανασχηματισμός θα συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανεγνώρισε την αναγκαιότητα η συνεννόηση μεταξύ των εταίρων να γίνεται με πιο οργανωμένο και συστηματικό τρόπο, αφήνοντας να εννοηθεί, πάντως, ότι η πολιτική απόφαση, που ελήφθη προ μηνός, περί σύστασης διακομματικής επιτροπής που θα προπαρασκευάζει το κυβερνητικό έργο παραπέμπεται στις πολιτικές καλένδες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε, ωστόσο, ότι η επαφή μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων είναι διαρκής και σε πολύ καλό κλίμα.
Απαντώντας για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, ο κύριος Βενιζέλος, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην πολιτική ατζέντα. Πηγές προσκείμενες στον κύριο Βενιζέλο σημείωναν με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιδεικνύει καμία σπουδή, ούτε θα ασκήσει πολιτικές πιέσεις για τη θεσμοθέτηση οργάνου για τον καλύτερο συντονισμό, ή για πραγματοποίηση βελτιωτικών παρεμβάσεων στο κυβερνητικό σχήμα. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει εμπράκτως τις κορυφαίες επιλογές της κυβέρνησης, ωστόσο, σε επιμέρους ζητήματα και σε θέματα, που άπτονται ευθέως της πολιτικής του φυσιογνωμίας, επιφυλάσσει για τον εαυτό του διακριτή προσέγγιση.
Ο κύριος Βενιζέλος, εξάλλου, επιβεβαίωσε κατ ουσίαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί από την κυβέρνηση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που απεσύρθη κακήν κακώς χθες και αφορούσε περικοπές στα μισθολογικά των υπαλλήλων της Βουλής, ενώ επέμεινε ότι η λύση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου θα πρέπει να αφορά σε έκτακτα και επείγοντα θέματα, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η κοινοβουλευτική λειτουργία.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ / ysterografa.gr

Στο κέντρο της Αθήνας κτύπησε η καρδιά της Πελοποννήσου


Με μεγάλη επιτυχία και με ένα ενωτικό μήνυμα αντίστασης στην κατήφεια και την κρίση έγιναν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοποννησιακών Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού» στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα. Στα εγκαίνια της έκθεσης το παρών έδωσαν πάρα πολύς κόσμος και πλήθος εκπροσώπων φορεών και αρχών, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη και τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, παρέστησαν ο πρέσβης του Βιετνάμ Binh Vu, οι βουλευτές της Περιφέρειας, δήμαρχοι και επιχειρηματικοί φορείς, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, ο διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Κορασίδης και Δ. Μελάς και πολλοί άλλοι.
«Στο δρόμο που χαράζεται, θα βρείτε το υπουργείο συμπαραστάτη» τόνισε στο χαιρετισμό του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνοντας πως η πρωτοβουλία αυτή κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τη στρατηγική κατεύθυνση του υπουργείου και της ΕΕ.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, σημείωσε πως η κρίση είναι μια θαυμάσια ευκαιρία «για να μπορέσει ο τόπος και να αναθεωρήσει πολλά από τα ζητήματα τα οποία του δημιούργησαν αυτά τα μεγάλα προβλήματα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη των δυνάμεων. Να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». «Η παρουσία μας», πρόσθεσε, «σημαίνει αποφασιστικότητα και ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως ο τόπος μπορεί να αντιμετωπίσει το σημαντικό σημερινό του πρόβλημα».
 
korinthostv.blogspot.gr

Χειροτονία Διακόνου του Παναγιώτου Αναστασόπουλου από την Λυκοποριά

Την Κυριακή 16-12-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Διονύσιος θα τελέσει την Θ. Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.
Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας θα πραγματοποιήσει και την εις Διάκονον Χειροτονία κ. Παναγιώτου Αναστασόπουλου, ο οποίος είναι απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου, έγγαμος, κατάγεται από την Λυκοποριά και διαμένει στην Κόρινθο.
Πρόκειται περί γεγονότος κατ᾿ εξοχήν χαροποιού για την Τοπική μας Εκκλησία, η οποία μετά από την παρέλευση δύο (2) ετών και τα επιβληθέντα νέα μέτρα σχετικώς με τις χειροτονίες, υποδέχεται στους κόλπους της «νεόφυτο» φερέλπιδα Κληρικό, γι᾿ αυτό και η παρουσία του πληρώματος Αυτής κρίνεται αναγκαία, ώστε δια της προσευχής να ενισχυθεί ο νέος Διάκονος στο δύσκολο έργο, που στις ταραγμένες ημέρες μας αναλαμβάνει.
 
imkorinthou.org

Αρχαία Ελίκη: Το ταξιδι συνεχίζεται- Εκδήλωση για τα 25 χρόνια έρευνας

{images:title}

Με τη συμπλήρωση 25 χρόνων έρευνας στην Αρχαία Ελίκη από τον Σεπτέμβριο του 1988, όταν ξεκίνησε από τους πρωτεργάτες του Ερευνητικού Προγράμματος Αρχαίας Ελίκης Ντόρα Κατσωνοπούλου και Steven Soter η πρώτη ερευνητική προσπάθεια με την υποβρύχια έρευνα μεταξύ Αιγίου και Διακοπτού, το Πανεπιστήμιο Πατρών και η ΕΦΑΕΛ διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων που θα ανοίξει με την Επιστημονική Ημερίδα και Φωτογραφική Έκθεση με τίτλο ΕΛΙΚΗ, Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ: 25 Χρόνια Διεπιστημονικής Έρευνας του Ερευνητικού Προγράμματος Αρχαίας Ελίκης η οποία έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών χθες το απόγευμα., υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Νατάσας Ράγιου.
Στην ημερίδα, η Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων της Αρχαίας Ελίκης και Διευθύντρια των ερευνών Καθ. Αρχαιολογίας Ντόρα Κατσωνοπούλου  παρουσίασε το συνολικό ερευνητικό έργο και τα σημαντικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα, με κυρίαρχα τον εντοπισμό της Αρχαίας Ελίκης στην ξηρά μεταξύ των ποταμών Σελινούντα και Κερυνίτη και την αποκάλυψη χρόνο με το χρόνο των οικισμών της αρχαίας πόλης σε όλη τη διάρκεια της μακραίωνης ζωής της.
Ειδικοί συνεργάτες του Ερευνητικού Προγράμματος από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών  ανέπτυξαν κεντρικά σημεία σε σχέση με το θέμα της Αρχαίας Ελίκης, όπως σεισμικότητα και αρχαίοι σεισμοί (Γ. Κουκουβέλας), περιβαλλοντικές αλλαγές του τοπίου της (Ν. Κοντόπουλος, Λ. Καραλή), τεχνολογία των αρχαίων αγγειοπλαστών (Γ. Ηλιόπουλος). Η ημερίδα πλαισιώνεται από φωτογραφική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Κτίριο Α του Πανεπιστημίου Πατρών και εγκαινιάσθεικε χθες στις 8:00 το βράδυ. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2013.

Τo τελευταίο αντίο στη θρυλική φίλαθλο Αγγέλω της Καλαμάτας

{images:title}
Κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καλαμάτας η θρυλική φίλαθλος της "Μαύρης Θύελλας" Αγγελική Σμυρνιού, πιο γνωστή ως Αγγέλω.
Εφυγε από τη ζωή χθές το μεσημέρι, σε ηλικία 65 ετών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου νοσηλευόταν, καθώς την πρόδωσε η καρδιά της.
Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, όπου πλήθος κόσμος παραβρέθηκε για να της πει το τελευταίο αντίο. Ηταν εκεί αρκετοί άνθρωποι από το χώρο του αθλητισμού, από την Καλαμάτα, τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ομάδες που υπήρχε ένθερμος υποστηρικτής τους και έτσι την αγάπησε ο φίλαθλος κόσμος, αλλά και οι ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Θύελλας", από το χώρο της πολιτικής, αλλά και απλώς κόσμος που τη γνώρισε όλα αυτά τα χρόνια.
Η σορός της ήταν σκεπασμένη με μια μεγάλη ασπρόμαυρη σημαία, με λάβαρα του Απόλλωνα Καλαμάτας, της "Μαύρης Θύελλας", αλλά και από δύο μπλούζες της Καλαμάτας, η μία μάλιστα με υπογραφές παικτών.
Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο ιστορικός πρόεδρος της "Μαύρης Θύελλας" Λυκούργος Γαϊτανάρος, ο οποίος στα τελευταία λόγια ανέφερε: «Ησουν παρούσα σ' όλες τις συγκεντρώσεις και διαλέξεις και εορτές των αθλητικών σωματείων και όλοι μιλούσαν για σένα και την προσφορά σου. Θέλω πολλά να πω για σένα, αλλά το κουράγιο μου είναι λίγο. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί με δεύτερη Αγγέλω για να συνεχίσει την παρουσία σου».
Π.Π.
http://www.eleftheriaonline.gr

isthmos.gr

 

Τα θύματα του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος ζητούν δικαίωση…

Του Άγγελου Τσιγκρή
δικηγόρου
πολιτευτή Αχαΐας ΝΔ
Τα θύματα του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος ζητούν δικαίωση… Του Άγγελου Τσιγκρή δικηγόρου, πολιτευτή Αχαΐας ΝΔΣτις 13 Δεκέμβρη του 1943 στα μαρτυρικά μας Καλάβρυτα γράφτηκε μια τραγικά απεχθής σελίδα της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας.
Πριν μερικές δεκάδες χρόνια, εδώ στην πατρίδα μας, σφαγιάσθηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός ηλικίας άνω των 14 ετών.
Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων έχει καταγραφεί ως μια από τις χειρότερες πολεμικές θηριωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Εξήντα εννέα (69) χρόνια μετά τη γερμανική θηριωδία στα μαρτυρικά μας Καλάβρυτα, το ζήτημα έφτασε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την πρωτοβουλία του αείμνηστου βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταμούλη (μόνο για τα θύματα του Διστόμου).
Για μια ακόμη φορά παρακολουθούμε ως “κομπάρσοι” την εξέλιξη ενός ζητήματος στο οποίο θα έπρεπε να είμαστε πρωταγωνιστές.
Με πραγματική απορία αναρωτιέμαι, για μια ακόμη φορά, γιατί η Αχαΐα δεν πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον αγώνα;
Γιατί δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση;
Πρόκειται για αδιαφορία ή για ανικανότητα;
Έστω και αργά, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στο τόπο μας και την ένδοξη ιστορία του.
Ως Έλληνας, ως Αχαιός και ως δικηγόρος, θα κάνω το χρέος μου απέναντι στους νεκρούς μας και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη τους…»._

thebest.gr
 

Ολυμπία Οδός: Πλέον το ΟΛΥΜΠΙΑ PASS θα λειτουργεί στην Αττική Οδό και στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίο

Ολυμπία Οδός: Πλέον το ΟΛΥΜΠΙΑ PASS θα λειτουργεί στην Αττική Οδό και στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίο  Άνετα και γρήγορα ταξίδια σε πολλούς αυτοκινητοδρόμους, με έναν και μόνο πομποδέκτηΜε έναν και μόνο πομποδέκτη θα μπορούν πλέον, από τις 18 Δεκεμβρίου 2012, να ταξιδεύουν οι οδηγοί σε 4 συνεργαζόμενα οδικά δίκτυα της χώρας, την Αττική Οδό, την Ολυμπία Οδό (E.O. Ελευσίνας-Πάτρας), το Μορέα (Ε.Ο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας) και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μαλιακός-Κλειδί), ενώ εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα προστεθεί στα συνεργαζόμενα δίκτυα και η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Οι συνδρομητές που διαθέτουν ήδη e-PASS (Αττικής Οδού), eWAY (Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου) και ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (Ολυμπίας Οδού) δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς η νέα υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και χωρίς κόστος από τις 18 Δεκεμβρίου 2012, ενώ για τους συνδρομητές του ΓΕΦΥΡΑ e-pass θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, αναφορικά με την ακριβή ημερομηνία ενεργοποίησης της υπηρεσίας.
Οι οδηγοί που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση της νέας υπηρεσίας και δεν διαθέτουν πομποδέκτη, μπορούν να επιλέξουν αυτόν που τους εξυπηρετεί καλύτερα, με βάση τον τόπο διαμονής τους, το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν πιο συχνά κ.λπ. Μελλοντικά, η υπηρεσία ενδέχεται να επεκταθεί και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας.
Τα συνεργαζόμενα οδικά δίκτυα διανέμουν ενημερωτικό έντυπο με αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης της νέας υπηρεσίας, τα οφέλη, τις δυνατότητες, καθώς και τις οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας της. Επίσης, το κοινό μπορεί να αναζητά περισσότερες πληροφορίες στα τμήματα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών και τις ιστοσελίδες των συνεργαζομένων οδικών δικτύων:

· Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου 2410 741440 www.aegeanmotorway.g r
· Αττική Οδός 210 6682222 www.aodos.gr
· Ολυμπία Οδός 22960 95555 www.olympiaodos.gr
· Μορέας 2710 562020 www.moreas.com.gr
· Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου 26340 39010-11 www.gefyra.gr
 
thebest.gr
 

Καλάβρυτα: Το Ολοκαύτωμα για το οποίο κανείς δεν πλήρωσε! Δείτε το βίντεο.


Το ρολόι στην εκκλησιά του χωριού σταμάτησε στις 2.43. Οι κάννες από τα γερμανικά πολυβόλα που ήταν στημένα περιμετρικά στη τοποθεσία Ράχη του Καππή, ακόμη κάπνιζαν. Κάποιοι λοχίες μαζί με 2-3 αξιωματικούς και μερικούς στρατιώτες, πατούσαν ανάμεσα στα εκατοντάδες άψυχα κορμιά, και έψαχναν για κάποιο σημάδι ζωής. Έβριζαν στα γερμανικά επειδή λέρωναν τις καλογυαλισμένες αρβύλες τους όπως περπατούσαν μέσα σε ποτάμια ζεστού ακόμη αίματος. Όταν εντόπιζαν κάτι να κινείται, να αργοσαλεύει, να σφαδάζει από τον πόνο, πήγαιναν από πάνω του και το εκτελούσαν. Μια ριπή, η χαριστική βολή για να μη γλυτώσει κανείς. Για να είναι σίγουροι ότι όλοι οι Καλαβρυτινοί άνδρες θα πεθάνουν...
Εξάλλου πολλοί λένε ότι ήταν απόφαση κατευθείαν από την Καγκελαρία. “Για κάθε έναν νεκρό Γερμανό στρατιώτη θα εκτελούνται 50 άμαχοι”
 
Βόρειοδυτική Πελοπόννησος 13 Δεκεμβρίου 1943 ημέρα Δευτέρα. Η επιχείρηση της Βέρμαχτ με την κωδική ονομασία ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (Unternehmen Kalawrita) ,μόλις έχει τελειώσει. Και έχει στεφθεί με άκρα επιτυχία για το γερμανικό στρατό. Οι Ορεινοί κυνηγοί και το 68ο σώμα στρατού θα πρέπει να ένιωθαν ευτυχισμένοι. Μπορεί να μην είχαν συλλάβει κανένα αντάρτη η Εγγλέζο, αλλά τουλάχιστον έκαψαν από τα θεμέλια όλα τα χωριά του Χελμού που τους βοηθούσαν...
Καλάβρυτα σήμερα. Ένας λόφος γεμάτος δάκρυα. Ένας λόφος που σε πονά και μόνο να γυρίσεις το κεφάλι σου να τον δεις. Ένας πέτρινος σταυρός, και το άγαλμα μιας μητέρας που πενθεί τον άνδρα και τα παιδιά της, Μιας μητέρας που η ψυχή της έχει πετρώσει...
Το Onalert σας παρουσιάζει σήμερα τι απέγιναν οι Γερμανοί ναζί αξιωματικοί που δολοφόνησαν εν ψυχρώ περισσότερους από 700 άνδρες, ηλικίας 14 ετών και άνω. Που κατέσφαξαν, όλα τα αρσενικά του χωριού των Καλαβρύτων. Από όλο το χωριό γλύτωσαν μόνο 15 άνδρες πού είχαν την τύχη, στην αρχή να θαφτούν κάτω από δεκάδες πτώματα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης, και αργότερα την ψυχραιμία να κρατηθούν ακίνητοι, όταν οι Γερμανοί περνούσαν από πάνω τους και άδειαζαν τους γεμιστήρες σε ότι κουνιόταν.
Κανένας Γερμανός αξιωματικός της Unternehmen Kalawrita δεν λογοδότησε ποτέ σε κανένα διεθνές δικαστήριο σε καμία δίκη. Και η ανώτερη ποινή που επιβλήθηκε ήταν εκείνη των 3 χρόνων. Τρία χρόνια για 1000 ψυχές...
Νταίνερτ (Döhnert) και όχι Τένερ ονομαζόταν ο μεταφραστής των Γερμανών κατά την διάρκεια της επιχείρησης. Πρόκειται για το πρόσωπο που περισσότερο εντυπώθηκε στην μνήμη όσων επέζησαν, ήταν όμως ένας απλός Δεκανέας, ανήκε δε στον λόχο Σόμπερ. Για να αποδώσουμε τα Καίσαρος Κάισαρι η ιεραρχία εκείνη την αποφράδα ημέρα είχε ως εξής:


  • Στγος Χέλμουτ Φέλμυ, διοικητής του 68ου Σώματος Στρατού (General der Flieger Hellmuth Felmy)


  • Υπγος Καρλ φον λε Σουίρ, διοικητής της 117ης Μεραρχίας Κυνηγών [Ορεινού Πεζικού] (Generalmajor Karl von le Suire)
  • 

Ανχης Γιούλιους Βαίλφινγκερ, διοικητής του 749 Συντάγματος (Oberstleutnant Julius Wölfinger)


  • Τχης Χανς Εμπερσμπέργκερ, διοικητής του Ι/749 Τάγματος (Major Hans Ebersberger)


  • Υπγός Βίλλιμπαλντ Ακαμπχούμπερ (Oberleutnant Willibald Akamphuber)
  • 

Δνέας Κόνραντ Νταίνερτ (Obergefreiter Konrad Döhnert)

.
    Ο Φέλμυ καταδικάστηκε στην Νυρεμβέργη, στην λεγόμενη δίκη των στρατηγών της ΝΑ Ευρώπης, και εξέτισε τρία χρόνια στην φυλακή για μια πράξη που in concreto δεν διέταξε και δεν γνώριζε, είχε όμως διατάξει γενικώς παρόμοια «μέτρα εξιλασμού». Ο Λε Σουίρ πέθανε αιχμάλωτος των Σοβιετικών το 1955 και κηδεύτηκε στην γενέτειρά του στην Βαυαρία με πλήρεις στρατιωτικές τιμές. Ο Εμπερσμπέργκερ πέθανε στο Ανατολικό Μέτωπο. Ο Ακαμπχούμπερ πέθανε στην Αυστρία το 1972 σε ηλικία 67 ετών. Ο Νταίνερτ πέθανε στην Αυστρία το 1979 σε ηλικία 64 ετών. Κανείς τους δεν λογοδότησε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
69 χρόνια μετά καμία γερμανική τράπεζα η γερμανική κυβέρνηση πέρα από κάποια συγνώμη δεν έχει αποζημιώσει κανένα θύμα γερμανικής θηριωδίας και εγκλήματος πολέμου στην Ελλάδα.



onalert.gr

Ο θάνατος του Αντιδήμαρχου Καλαβρύτων και πρώην Δημάρχου Παϊων Κώστα Ασημακόπουλου συγκλονίζει την Αχαία - Πέθανε στον Τόπο Θυσίας την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης

Ο θάνατος του Κώστα Ασημακόπουλου συγκλονίζει την Αχαία - Πέθανε στον Τόπο Θυσίας την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων και πρώην Δήμαρχος Παϊων
Τραγική ήταν η σημερινή επέτειος για το Ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα. Ο πρώην Δήμαρχος Παϊων και νύν αντιδήμαρχος Έργων Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του διευρυμένου Δήμου Καλαβρύτων Κώστας Ασημακόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή απο ανακοπή καρδιάς στο λόφο του Καππή, (εκεί όπου είχαν δολοφονηθεί από τους Γερμανούς οι άνδρες των Καλαβρύτων), την ώρα που γινόταν η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων, μπρος στα έκπληκτα μάτια των επίσημων προσκεκλημένων, των παρευρισκομένων και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ο Κώστας Ασημακόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Επί τόπου έσπευσαν οι παρευρισκόμενοι να βοηθήσουν, με πρώτο τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας και καρδιολογο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, ήταν ήδη αργά. Διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.
Δίπλα του εκείνη την στιγμή ήσαν οι βουλευτές Μαρία Κανελλοπούλου και Θανάσης Νταβλούρος καθώς και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων που επέστρεψε από το νοσοκομείο ενημερωσε τους καλεσμένους της πολης ότι ο Κώστας Ασημακόπουλος κατέληξε, όπως ανεφέρθη στο thebest.gr.
Το γεγονός σκόρπισε απέραντη θλίψη στα Καλάβρυτα.
Ο Κώστας Ασημακόπουλος ήταν διακεκριμένος κατασκευαστής, με πολλούς φίλους στην Πάτρα.
Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στα Καλάβρυτα από τον αιφνίδιο θάνατο του Κώστα Ασημακόπουλου. "Δεν μπορώ να το πιστέψω", είπε πριν λίγο στο thebest.gr ο Σπύρος Σοκορέλλης.
Ο Κώστας Ασημακόπουλος εκλεγόταν στον Δήμο Παϊων με συντριπτικά ποσοστά και πάντα από την πρώτη Κυριακή.
Στις εκδηλώσεις για την 69η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντολτ.

thebewt.gr

Τσίπρας απο Καλάβρυτα: "Και ένα μάρκο να ήταν οι γερμανικές αποζημιώσεις οφείλουμε να το διεκδικήσουμε"

Τσίπρας απο Καλάβρυτα: "Και ένα μάρκο να ήταν οι γερμανικές αποζημιώσεις οφείλουμε να το διεκδικήσουμε" Στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα βρέθηκε σήμερα ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΟ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα, ημέρα μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τα Καλάβρυτα, και παρευρέθη στις εκδηλώσεις μνήμης της μαρτυρικής πόλης και κατέθεσε στεφάνι στον τόπο θυσίας.
Σε δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:
Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα ο χρόνος πάγωσε, σταμάτησε τη στιγμή της ναζιστικής θηριωδίας. Οι δείκτες του ρολογιού όμως έμειναν παγωμένοι να σημαδεύουν το μέλλον. Για να διδάσκονται οι επόμενες γενιές ότι αυτός ο τόπος δεν υπέκυψε ποτέ. Με αυταπάρνηση, κυρίως όμως με αξιοπρέπεια στάθηκε αυτός ο λαός στο ύψος του. Κυρίως να μαθαίνουν οι νεώτερες γενιές ότι σ΄ αυτό τον τόπο δεν πέρασε ούτε θα περάσει ποτέ ο φασισμός. Και ας προσπαθούν ορισμένοι όψιμοι υποστηρικτές των ναζί στη χώρα μας να παραχαράξουν την ιστορία.
Είναι στιγμές που θα πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην ιστορία του λαού μας και με αναστοχασμό. Με στόχο να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα. Αυτός ο τόπος έχει περάσει μεγάλες συμφορές, καταστροφές, κατάφερε όμως να σταθεί όρθιος. Με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση. Αυτό χρειάζεται και τώρα ο λαός μας. Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει, την Ελλάδα που θα είναι αντάξια της ιστορίας του λαού της.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, τόνισε:
Είναι ένα θέμα το οποίο για ηθικούς κυρίως λόγους θα θέλαμε να μην το ξεχνάμε. Και ένα μάρκο να ήταν, όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου του πατριώτη και αγωνιστή Μ. Γλέζου. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας άφησαν ένα δυσβάσταχτο χρέος που μας ταλαιπωρεί και ψάχνουμε τρόπο να ξεφύγουμε απ΄ αυτό.
Ο λαός μας δεν έφταιξε. Οφείλουν και οι άλλες κυβερνήσεις οι σημερινές και οι άλλοι λαοί να ξεπληρώσουν το χρέος που άφησαν παλιότερες κυβερνήσεις χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Είναι κυρίως θέμα ηθικής τάξης. Και βεβαίως οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους λαούς.
ΟΙ εκδηλώσεις μνήμης είναι για να μας κάνουν να μην λησμονούμε αλλά και για να μας δυναμώνουν να μην ξανακάνουμε το λάθος να αφήσουμε τον φασισμό, τη διχόνοια, το μίσος να φύτρωσε ανάμεσά μας.

thebest.gr

Κάθε μέρα, κι ένας! Έφυγε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κώστας Μαρκόπουλος

Λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, ο Κώστας Μαρκόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφήνοντας αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για το non paper. Είναι ο πρώτος βουλευτής του κόμματος που παραιτείται.
Στην επιστολή παραίτησής του από την Κ.Ο. του κόμματος, ο κ. Μαρκόπουλος επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο τόσο για το περιβόητο non paper του Μαΐου όσο και για τις προσπάθειες συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλά για μικρό και μονοπρόσωπο κόμμα, ενώ για το non paper που φέρεται να έδωσε στις 14 Μαΐου ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέει πως «παρήχθη εν αγνοία μας (...) και φαίνεται να άφησε ο Πάνος Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε εμμέσως χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη». Σημειώνει δε ότι αρχικά πίστεψε τον πρόεδρο του κόμματος «αλλά φαίνεται πως αδικήσαμε τον θεσμό και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πώς άλλωστε να φανταζόμασταν, ότι διαπραγματευόταν με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, την συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση και την ανάληψη υπουργικών θώκων. Παραπλανηθήκαμε και αδικήσαμε».

Ο βουλευτής Ευβοίας μιλά για στιγμιαίους εντυπωσιασμούς και λαϊκίστικα πυροτεχνήματα άνευ ουσίας, για χαοτική άσκηση μικροπολιτικής και για το... φλερτ με το δολάριο «χωρίς καν να γνωρίζουμε τι σημαίνει αλλαγή νομίσματος, οι συνέπειες της και αν "το δολάριο μας θέλει"».
Κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο για «απόδραση από το διάλογο, την άρνηση ανάληψης ευθυνών και την πρωτοφανή προσβολή όλων μας».
Και καταλήγει: «Έκανα ότι μπορούσα για να αλλάξω την μεθοδολογία, τον ερασιτεχνισμό και την χαοτική αντίληψη.(...) Γνωρίζω ότι θα ακολουθήσουν ύβρεις και συνομωσιολογικές επεξηγήσεις της απόφασης μου, αλλά δεν με αγγίζουν».
"Ο Βουλγαράκης είναι πίσω από τον Καμμένο"


Δεν πίστευαν στ' αυτιά τους οι δημοσιογράφοι με τα όσα είπε αποχωρώντας από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων μόλις 15 λεπτά αφότου ειχε αρχίσει ο βουλευτής Β Πειραιά Γιάννης Κουράκος.

Είπε ότι πίσω από τους ΑΝΕΛ είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης! Όπως ανέφερε ο κ. Κουράκος στους δημοσιογράφους, μετά από όσα έγιναν, με πήρε στο τηλέφωνο ένας πολιτικός και μου είπε: "Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε;"

Ο κ. Κουράκος διευκρίνισε ότι ο πολιτικός ήταν ο Γ. Βουλγαράκης, στον οποίο, όπως είπε, του απάντησε: "Τι μου ζητάς; πώς να μαζέψω εγώ τον Χρ. Ζώη;"

Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο, ο κ. Βουλγαράκης του ανταπάντησε ότι θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον κ. Ζώη.

Πάντα σύμφωνα με τον βουλευτή Β’ Πειραιά, ο ίδιος και ο κ. Ζώης είναι πρόθυμοι να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών Βουλγαράκη και ότι καλούν τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο.
Τέλος ο κ. Κουράκος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία θέση στο κόμμα όταν βρίσκονται άτομα όπως ο κ. Βουλγαράκης πίσω από αυτό.

«Η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι ανένδοτος αγώνας», απάντησε ο Πάνος Καμμένος στις καταγγελίες Κουράκου.

Και ο Γιώργος Βουλγαράκης απάντησε μέσω twitter: "Όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα".
Κύκλοι του περιβάλλοντος Βουλγαράκη, έλεγαν στο Newsit ότι: ο πρώην υπουργός διατηρεί πάντα την φιλική σχέση που είχε με τον Πάνο Καμμένο από τα χρόνια της ΟNNΕΔ, πολλές φορές μιλούν στο τηλέφωνο αλλά δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα. Αλλωστε, ο πρώην υπουργός, έχει ακατατάξει εαυτόν στους Μνημονιακούς και πριν τις εκλογές, είχε κάνει δημόσια δήλωση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά. Μιλώνας δε στους συνομιλητές του επιμένει πάντα ότι δεν τον ενδιαφέρει η επιστροφή στην πολιτική και την αποκλείει κατηγορηματικά. Σχεδιάζει δε μεταξύ άλλων ακόμα και επαγγελματική δραστηριότητα και πιθανώς και μεταγκατάστασή του στις ΗΠΑ.
newsit.gr

Η Ελλάδα μηνύει… πειρατές για πρώτη φορά στην ιστορία της!

irene
Η χώρα μας για πρώτη φορά στην ιστορία της αποφάσισε να κάνει μήνυση για την υπόθεση πειρατείας του πετρελαιοφόρου Irene SLτον Απρίλιο του 2011, που είναι ελληνικών συμφερόντων, όπως ανακοίνωσε η Interpol.
Η μήνυση θα γίνει με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Interpol μετά την απελευθέρωση του σκάφους, αφού μέλη του πληρώματος αναγνώρισαν τέσσερις από τους πειρατές σε φωτογραφίες από σχετικές λίστες της.
Η είδηση έγινε γνωστή μετά από συνάντηση που είχε ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος με το γενικό διευθυντή της Interpol K.Noble.
Ο γενικός διευθυντής δεσμεύτηκε πως η Interpol θα συνεχίσει να δίνει πληροφορίες στην Ελλάδα για να επιλυθούν αντίστοιχες περιπτώσεις.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysteroafa.gr

Διόδια και στο Ίντερνετ!

diodia_internet
Σύμφωνα με τις συζητήσεις που γίνονται στη Διεθνή Διάσκεψη WCIT 2012 στο Ντουμπάι, οι εταιρείες σχεδιάζουν να βάλουν διόδια στο Ίντερνετ για την κίνηση των δεδομένων που διέρχεται από την χώρα τους.
Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στο WCITleaks.org, η πρόταση για τα διόδια του διαδικτύου έγινε από τον ΕΤΝΟ, την Ένωση Ευρωπαίων Παρόχων Υπηρεσιών Επικοινωνιών που έχει 50 μέλη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Κάποια από αυτά τα μέλη είναι η Deutsche Telecom, η Τelefonica, η France Telecom και η Telecom Italia.
Η ΕΤΝΟ θέλει να θεσπιστούν νέοι κανόνες στο ίντερνετ καθώς οι προηγούμενοι που είχαν θεσπιστεί το 1988 θεωρούνται πλέον ξεπερασμένοι. Οι πάροχοι θέλουν να αποζημιώνονται για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και την αυξανόμενη κίνηση που περνάει μέσα από τις υποδομές τους. Σήμερα το ίντερνετ διαθέτει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν τις υποδομές των δικτύων. Οι εταιρείες επικοινωνιών θέλουν να κερδίζουν από τις υποδομές που έχουν δημιουργήσει και υποστηρίζουν την αλυσίδα του ίντερνετ.
Η ΕΝΤΟ προτείνει να υιοθετηθεί ένα νέο οικοσύστημα διασύνδεσης IP που θα ακολουθεί διαφορετική αρχή από αυτή που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα ο χρήστης που θα θέλει να βλέπει ένα βίντεο από το YouTube σε υψηλή ποιότητα, θα πρέπει να πληρώνει αδρά, αλλιώς θα το βλέπει σε χαμηλή ποιότητα.
Έτσι οι εταιρείες θα μπορούν να κερδίζουν και να αξιοποιούν το δίκτυό τους, κάνοντας επενδύσεις όπου χρειάζεται.

yterografa.gr

Το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης

Christine-Lagarde-Jean-Claude-Juncker-Olli-Rehn
Μετά από συνεδρίαση-εξπρές, που κράτησε λιγότερο από δυο ώρες, το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για εκταμίευση δόσης 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ την επόμενη εβδομάδα, και συνολικά 52,4 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.
Από τα χρήματα αυτά, τα 49,1 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέρχονται από την Ευρώπη, και τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ysterografa.gr

Ημέρα μνήμης για την Σφαγή των Καλαβρύτων


Σαν σήμερα πριν από 69 χρόνια ,στις 13 Δεκεμβρίου 1943, τα ναζιστικά στρατεύματα της Γερμανίας μπαίνουν στην πόλη των Καλαβρύτων, την καταστρέφουν και εκτελούν 1.100 ανθρώπους.
Η Σφαγή των Καλαβρύτων ήταν ουσιαστικά τα αντίποινα των Ναζί στην εκτέλεση 77 Γερμανών στρατιωτών που είχαν αιχμαλωτίσει οι αντάρτες του ΕΛΑΣ λίγες μέρες νωρίτερα. Την εκτέλεση ανέλαβε η 117η Μεραρχία Καταδρομών η οποία στην πορεία από τις παράκτιες περιοχές της Αχαΐας μέχρι τα Καλάβρυτα έκαψαν και περίπου 1.000 σπίτια σε όσα χωριά βρήκαν μπροστά τους. Όταν οι Ναζί καταδρομείς μπήκαν στα Καλάβρυτα, κλείδωσαν τα γυναικόπαιδα στο σχολείο, το οποίο επιχείρησαν να πυρπολήσουν. Παράλληλα, διέταξαν όλους τους άνδρες άνω των 14 ετών να συγκεντρωθούν έξω από το χωριό, όπου τους εκτέλεσαν με ριπές πολυβόλων. Την επόμενη ημέρα τα ναζιστικά στρατεύματα πυρπόλησαν και το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.
Τα Καλάβρυτα τιμούν σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.
 

Εικονίδιο ειδοποίησης
Θα πρέπει να έχετε το Adobe Flash Player για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.
Κάντε λήψη του από την Adobe.



13 Δεκεμβρίου 1967: Η νύχτα που αποχαιρέτισε ο Μπούκοβι τον Ολυμπιακό


Για χάρη του γράφτηκε τραγούδι. Για την αποχώρησή του, βιβλία ολόκληρα! Ο Μάρτον Μπούκοβι δεν ήταν απλά ένας προπονητής που χάρισε τίτλους στον Ολυμπιακό, ύστερα από μία «στείρα» πενταετία. Ο Μαγυάρος μία προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία (ήταν, άλλωστε, άμεσος συνεργάτης του Γκούσταβ Σέμπες στη “Χρυσή Ομάδα” της Ουγγαρίας, τη δεκαετία του ‘50) ανέδειξε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και δικαίως έγινε μύθος.



Σαν σήμερα, οι εκατοντάδες φίλαθλοι που είχαν μαζευτεί έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Μπούκοβι και ο βοηθός του (παλιός άσος της Ουγγαρίας του ‘54), Μίχαϊ Λάντος, του ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να μείνει στον Ολυμπιακό. Αλλά κάτι τέτοιο ήταν πάνω από τις δυνάμεις όλων. Ρίξτε πάλι μια ματιά στην ημερομηνία. Η χούντα των συνταγματαρχών είχε πια εδραιωθεί στην εξουσία, έχοντας βάλει δικούς της ανθρώπους και στις διοικήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων. Και ένας Μαγυάρος προπονητής, ο οποίος μάλιστα ήταν δηλωμένος κομμουνιστής, ήταν ανεπιθύμητος. Ακόμα κι αν ήταν τόσο αγαπητός στον κόσμο όσο ήταν ο Μπούκοβι.

Αυτό, βέβαια, προκαλούσε ένα πρόβλημα. Διότι η αποπομπή του τεχνικού που είχε κατακτήσει τα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα και λατρευόταν από τους φιλάθλους, έπρεπε να δικαιολογηθεί επαρκώς. Αλλά ούτε κι αυτό ήταν τόσο δύσκολο. Στα εννέα πρώτα ματς του 1967-68 ο Ολυμπιακός γνώρισε τέσσερις ήττες, σχεδόν όσες είχε και τις δύο προηγούμενες χρονιές μαζί. Από τον Παναθηναϊκό, από τον Βύζαντα, από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας... Και, για κερασάκι, ήρθε και η συντριβή με 1-4 από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, στις 3 Δεκεμβρίου! Ποτέ δεν αποδείχθηκε κάτι, αλλά οι κακές γλώσσες λένε ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν ήρθαν τυχαία...

Το “ροκάνισμα”, πάντως, είχε αρχίσει από πιο νωρίς. Το καλοκαίρι του ‘67, ο Ολυμπιακός είχε πραγματοποιήσει περιοδεία στις ΗΠΑ, αλλά πήγε εκεί... χωρίς τον Μπούκοβι. Οι διοικούντες τον είχαν αποκλείσει από την αποστολή! Όσο... κουφό κι αν φαίνεται να μην ακολουθήσει την ομάδα ο προπονητής της, είναι γεγονός. Και αντιλαμβάνεστε, φυσικά, τον λόγο. Τι εικόνα θα παρουσίαζε το καθεστώς στην Αμερική, αν εμφάνιζε ως προπονητή της πρωταθλήτριας ομάδας έναν κομμουνιστή; Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει από τότε, άσχετα αν το θέμα είχε περάσει στα “ψιλά” στον λογοκριμένο Τύπο της εποχής. Αργότερα, όμως, κατάλαβαν και οι τελευταίοι ανυποψίαστοι τι πραγματικά είχε συμβεί.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στις 13 Δεκεμβρίου 1967. Και στη “Νύχτα που έφυγε ο Μπούκοβι”, όπως τιτλοφορείται το πιο γνωστό βιβλίο που έχει γραφτεί για τον αξέχαστο Ούγγρο τεχνικό. Ο Διονύσης Χαριτόπουλος περιγράφει παραστατικά τη συγκινητική στιγμή του “αντίο”, γι’ αυτό αξίζει να κλείσουμε με ένα απόσπασμα από το σπουδαίο αφήγημά του:

«Την άλλη μέρα έγραψε και το "Φως" τι έγινε εκεί: Πως είχε σταματήσει η συγκοινωνία κάτω απ’ το ξενοδοχείο της Καστέλλας, πως ανεμίζανε ασπροκόκκινες σημαίες και κασκόλ, ανάβανε στριμμένες εφημερίδες και κεριά κι οι πιο μικροί, με δάκρυα στα μάτια, φωνάζανε:

- Πατέρα! Μη φεύγεις!

Πως, όταν βγήκε ο Μπούκοβι στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου να τους ησυχάσει με τον Λάντος δίπλα του, δάκρυσε κι αυτός και έκανε και τους μεγάλους να χτυπιούνται:

- Πατέρα! Μη φεύγεις, Πατέρα μη! Μη φεύγεις!

Έγραψε για τις φωτιές που ανάψανε μετά τους τσαμπουκάδες που γίνανε, το ξύλο που έπεσε στους γύρω δρόμους, τις σπασμένες τζαμαρίες, το διαλυμένο καφενείο. Έγραψε μερικά το "Φως"... Αλλά τι να καταλάβουνε αυτοί που γράφουνε!»...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:Το Βασιλικό Αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967


Στις 13 Δεκεμβρίου 1967 ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και τον Πρωθυπουργό Κ. Κόλλια, αποπειράθηκε αντικίνημα με σκοπό την ανατροπή της Χούντας.
Αίτια
Οι σχέσεις της Χούντας με το Βασιλιά ήταν αμφίρροπες από την πρώτη στιγμή. Η Χούντα ήταν απρόθυμη να δώσει απτές αποδείξεις πως η επέμβασή της ήταν ένα προσωρινό στάδιο. Οι στρατιωτικοί δεν φαίνονταν πρόθυμοι να προετοιμάσουν το έδαφος για την επιστροφή στη Δημοκρατία. Αντίθετα, προσεκτικά και συστηματικά, έδιωχναν ανθρώπους του Βασιλιά από όλες τις κρίσιμες θέσεις στο στρατό, υποβάλλοντας τακτικά νέες καταστάσεις αποστρατείας αξιωματικών που επέμεναν να υπογράψει ο Βασιλιάς. Ήταν φανερό πως ετοιμάζονταν για μακροχρόνια παραμονή στην εξουσία.

Παιδιά Ελλήνων μεταναστών έστειλαν επιστολή στη Χρυσή Αυγή


epistolh mathitwnΠαιδιά Ελλήνων μεταναστών που ζουν στην Γερμανία, αποφάσισαν να στείλουν ανοικτή επιστολή προς την Χρυσή Αυγή για να διαμαρτυρηθούν για την ρατσιστική βία στην Ελλάδα.
Οι 256 Έλληνες μαθητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν γεννηθεί στην Γερμανία, καταδικάζουν τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στην χώρα μας, ενώ είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που αναφέρουν στην επιστολή τους: «Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας».
Την επιστολή αυτή προς την Χρυσή Αυγή συνυπογράφουν μαθητές και μαθήτριες από το Μόναχο, την Στουτγάρδη, τη Φρανκφούρτη, το Ντύσελντορφ, την Κολωνία , το Λεβερκούζεν, το Μπόχουμ, το Έσσεν και το Γκέτερσλο.

Η πλήρης επιστολή αναφέρει:
«Είμαστε Έλληνες μαθητές και μαθήτριες στη Γερμανία. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γεννηθεί εδώ. Οι οικογένειές μας αναγκάστηκαν εξαιτίας των δυσκολιών να μεταναστεύσουν τις προηγούμενες δεκαετίες στη Γερμανία, αλλά και τώρα εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα. Με αυτό μας το γράμμα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας στην Ελλάδα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Σαν παιδιά μεταναστών στην Γερμανία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός. Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Η ρατσιστική βία δεν ξεχωρίζει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, έχει ένα και μόνο στόχο. Να διχάσει τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μην βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας.
Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωση μας στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα εστιατόριο ή μια μικρή επιχείρηση, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα.
Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο: Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία».

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ /  ysterografa.gr 

Ένας… Ιάπωνας για τον Παναθηναϊκό!

japan1
Ιαπωνία… καλεί Παναθηναϊκό! Οχι, δεν πρόκειται για κάποιον υποψήφιο επενδυτή, αλλά για τον ποδοσφαιριστή, Γιοχέι Καζιγιάμα, ο οποίος -σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ- βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του «τριφυλλιού»

“Πέθαναν” τον Τσάβεζ

Hugo-Chavez
Η πολύ δύσκολη κατάσταση της υγείας του Ούγκο Τσάβεζ, και η ακόμη πιο δύσκολη αποθεραπεία που έχει μπροστά του, μετά την επέμβαση για τον καρκίνο στην οποία υποβλήθηκε στην Κούβα, πυροδότησαν μια σειρά από φήμες που, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, έφτασαν ακόμη και στο ακραίο σημείο του… θανάτου του προέδρου της Βενεζουέλας.
Οι φήμες λοιπόν ότι ο Ούγκο Τσάβεζ έχει πεθάνει, ανάγκασαν τον αντιπρόεδρο Νικολά Μαντούρο, τον οποίο έχει ορίσει ουσιαστικά ο Τσάβεζ ως διάδοχό του, να βγει και να διαψεύσει τη σχετική φημολογία. Παραδεχόμενος ωστόσο, για πρώτη φορά δημοσίως, ότι η κατάσταση του Ούγκο Τσάβεζ είναι δύσκολη, αν όχι κρίσιμη.

ysterografa.gr

Συμφωνία στο Ecofin για την εποπτεία των τραπεζών

Wolfgang-Schaeuble-Pierre-Moscovici
Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε περίπου 14 ώρες, και θύμισε τα αντίστοιχα θρίλερ των συνεδριάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα, το Ecofin κατέληξε σε συμφωνία για τους όρους και το περιεχόμενο της εποπτείας των τραπεζών.
Βρέθηκε δηλαδή ο κοινός τόπος ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία, που εξαρχής εκπροσωπούν διαφορετικές θέσεις και προσεγγίσεις, αν και από χθες το πρωί είχε διαφανεί ότι το Βερολίνο και το Παρίσι είχαν διάθεση να τα βρούν, ώστε να μην οδηγηθεί ακόμη μια Ευρωπαϊκή Σύνοδος σε αποτυχία.
Οι σημαντικότερες αποφάσεις που λήφθηκαν για την τραπεζική εποπτεία από τον Μάρτιο του 2014, η οποία με τη σειρά της ανοίγει τον δρόμο για την τραπεζική ενοποίηση, είναι οι εξής:
- Στην εποπτεία θα υπαχθούν οι τράπεζες που επηρεάζουν το σύστημα, δηλ. οι μεγάλες, με υπερεθνικές δραστηριότητες. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται πρακτικά όσες τράπεζες έχουν κεφάλαια άνω των 30 δισ. ευρώ ή αυτά αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 20% της οικονομικής δύναμης της χώρας τους.
- Οι υπόλοιπες τράπεζες παραμένουν υπό εθνική εποπτεία, αλλά το εποπτικό όργανο που θα συσταθεί θα έχει το δικαίωμα παρέμβασης και σε αυτές.
- Στην εποπτεία θα υπαχθούν υποχρεωτικά οι τράπεζες των κρατών της ευρωζώνης και προαιρετικά εκείνες των υπόλοιπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Το εποπτικό όργανο θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της Εποπτικής Αρχής κάθε κράτους- μέλους της ευρωζώνης, τέσσερις εκπροσώπους της ΕΚΤ, καθώς και τον Πρόεδρο. Μια πιο ολιγομελής και ευέλικτη Επιτροπή θα προετοιμάζει τις εργασίες του.
Η κεντρική εποπτεία αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούν «προβληματικές» τράπεζες να χρηματοδοτούνται από τον μηχανισμό ESM, αυτό όμως θα ισχύει από τον Μάρτιο του 2014 και εντεύθεν, οπότε και η νέα Αρχή αναμένεται να καταστεί λειτουργική.

ysterografa.gr

Ο Σόιμπλε ζητά την εκταμίευση της δόσης (52,4 δισεκατομμυρίων ευρώ!) προς την Ελλάδα

Wolfgang-Schaeuble-Jean-Claude-Junkcker
Θετική εισήγηση για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ προς της Ελλάδα θα κάνει ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνεδρίαση του Eurogroup που ξεκινά σε μερικές ώρες στις Βρυξέλλες.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που από νωρίς το πρωί είχε αφήσει να διαφανεί η ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της διαδικασίας επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, εξουσιοδοτήθηκε σχετικά για την απελευθέρωση της δόσης στο Eurogroup, από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag.
Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, το υπουργείο Οικονομικών προσκόμισε στην Επιτροπή εισήγηση, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Με φόντο τις αλλαγές στο πρόγραμμα, την κατάσταση της εφαρμογής του προγράμματος, την επιτυχώς εκτελεσθείσα επαναγορά χρέους και την βάσει αυτής ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα».
Μάλιστα, οι συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ενισχύσει το πακέτο προς την Ελλάδα με πρόσθετα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013, η Ελλάδα θα έχει εκταμιεύσει συνολικά 52,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι επόμενες δόσεις ωστόσο θα είναι χαμηλότερες, ώστε το πακέτο για την Ελλάδα να μην ξεπεράσει το 144,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

ysterografa.gr
 

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το έλλειμμα που μας οδήγησε στο Μνημόνιο!

Grigoris-Peponis-Spyros-Mouzakitis
Μεγάλη δικαστική και πολιτική ανατροπή στην υπόθεση του παραποιημένου ελλείμματος του 2009, βάσει του οποίου η Ελλάδα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο.
Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης καλούν με την ιδιότητα του υπόπτου τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου, για τον οποίο το πρώην μέλος της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά είχε καταγγείλει ότι διόγκωσε τεχνηέντως το έλλειμμα του 2009, προκειμένου να φτάσει από το 12% του ΑΕΠ το 15,4%, και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, επί Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η δικογραφία της υπόθεσης έφτασε στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, από τη Βουλή, η οποία έκρινε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σημειώνεται ότι στελέχη της τελευταίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι το έλλειμμα του 2009 παραποιήθηκε σκοπίμως, έτσι ώστε να κατηγορηθεί ο πρώην πρωθυπουργός για την κατάσταση της οικονομίας, και να υπάρξει η τεχνική αιτιολόγηση της προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, κάτι που δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί διαφορετικά.

ysterografa.gr

Π.Ε. Αχαΐας: Προσλήψεις 24 ΙΔΟΧ για τις τεχνικές υπηρεσίες

Στην πρόσληψη, από 20-12-2012, είκοσι τεσσάρων (24) ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης χρονικής διάρκειας, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Αχαϊας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Κώστας Κόλλιας: «Δίκαια τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τους παγόπληκτους της Κορινθίας»

Ξεκίνησε η κοινοποίηση των πορισμάτων για τις αποζημιώσεις στους αγρότες, όπως είχε δεσμευθεί ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έπειτα από τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Όπως είχα δεσμευθεί, η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων βαίνει προς την ολοκλήρωσή της, καθώς ήδη παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νεμέας έλαβαν τα πορίσματα από τις εκτιμήσεις για τον παγετό του Μαρτίου. Όπως είχα διαβεβαιώσει τους αγρότες της Κορινθίας, τα χρήματα των αποζημιώσεων για τις ζημιές αυτές θα έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς πριν το τέλος του χρόνου.
Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω από την περιοχή της Νεμέας ως προς την αποτίμηση των ζημιών είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θετικά. Οι ζημιές που καταγράφονται φτάνουν το 90%, ώστε είναι βέβαιο ότι οι αποζημιώσεις θα ανταποκρίνονται στο μέγεθος της καταστροφής. Οφείλω να επισημάνω ότι υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις παραγωγών για τους οποίους τα πορίσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Για αυτούς δεσμεύομαι ότι στη δεύτερη φάση της διαδικασίας και μετά τις ενστάσεις που θα υποβάλλουν, θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε οι επανεκτιμήσεις που θα γίνουν να είναι σωστές και οι αποζημιώσεις δίκαιες.
Για τη λοιπή Κορινθία και για το σύνολο των ζημιών, δηλαδή για τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου και τον καύσωνα, τα πορίσματα αναμένεται να κοινοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Η διαβεβαίωση που έχω είναι ότι η όλη διαδικασία, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Υπενθυμίζω ότι ο ΕΛΓΑ απέδωσε τις καθυστερήσεις στο ότι είχαμε σε μικρό χρονικό διάστημα αλλεπάλληλες καταστροφές από διαφορετικά αίτια στα ίδια αγροτεμάχια και για το λόγο αυτό προτιμήθηκε η διενέργεια εκτιμήσεων για το σύνολο των ζημιών.
Για αυτές τις ζημιές έχω επισημάνει στη διοίκηση του ΕΛΓΑ ότι θα πρέπει να υπάρξει προσοχή, ιδιαίτερα στις περιοχές που παράγουν επιτραπέζιο σταφύλι ανώτερης ποιότητας. Θα πρέπει να προστατευθούν οι πληγέντες αγρότες που είτε δεν τρύγησαν καθόλου είτε αναγκάστηκαν να διαθέσουν την παραγωγή τους σε πολύ χαμηλότερες τιμές για άλλη χρήση. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ το θέμα μέχρι την πλήρη δικαίωση όλων των πληγέντων αγροτών της Κορινθίας.»