Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αλλαγή τηλεφωνικού αριθμού του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου


Σας ενημερώνουμε ότι ο αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου άλλαξε μετά την ενεργοποίηση της τηλεφωνίας μέσω του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ.
Ο νέος τηλεφωνικός αριθμός είναι ο 2743360000 begin_of_the_skype_highlighting 2743360000 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Κ.Δ.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντας, στήνουμε Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με τις χειροποίητες κατασκευές μας από 0,50 € - 5 € στην πλατεία Αγ. Βλασίου το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 από 10:00 – 12: 00 το πρωί.
(Σε περίπτωση κακοκαιρίας το παζάρι μας θα στηθεί στο ισόγειο του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου).
Σας περιμένουμε με χαρά!!!!
Τα παιδιά και το προσωπικό του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης».

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

Φαντασμαγορικό υπερθέαμα από το "Παιδικό Θέατρο Πολυθέαμα" την Παρασκευή στο Ξυλόκαστρο

clown.01
Το "Παιδικό Θέατρο Πολυθέαμα" και ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σας προσκαλούν σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με θεατρικά σκετς, ταχυδακτυλουργό και καραγκιόζη που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους.
"Μια χαρούμενη παρέα": πρόκειται για ένα ξεκαρδιστικό μιούζικαλ γεμάτο κέφι, γέλιο και τραγούδι για παιδιά από 2 έως 102 ετών.
clown.01
Κείμενα - σκηνοθεσία: Δ. Τόκα, Χορογραφίες: Ηλέκτρα, Σκηνογράφος : Albetro, Μουσική: Ορέστης
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο. Είσοδος το άτομο 5 ευρώ (Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ).

Τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κρήτη - Πάνω απο 200 δισ. ευρώ το κέρδος για την Ελλάδα


Απο το 2020 και μετά η Ελλάδα θα απολαμβάνει τα οφέλη των κοιτασμάτων, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολο που μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ.
Οπως είπε ο κ. Φώσκολος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, στις 15 Φεβρουαρίου τελειώνουν οι πρώτες μελέτες, μέσα σε 6 μήνες αξιολογούνται τα στοιχεία από τους γάλλους επιστήμονες και στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014 οριοθετούνται τα 10 με 15 οικόπεδα για να μπορέσουν να αρχίσουν οι έρευνες προς εκμετάλλευση.
Κατά τον κ. Φώσκολο, τα χρήματα -περίπου 5 δισ.- θα έρθουν στην Ελλάδα απο την ώρα που θα αρχίσουμε να ενοικιάζουμε τα οικόπεδα. Μόλις βρεθούν τα κοιτάσματα αρχίζουν και οι κατασκευές των αγωγών.
Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, τα πολλά λεφτά θα αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα από το 2020 και μετα.
Οπως είπε ο ίδιος κάτω απο το φυσικό αέριο στην Κρήτη μπορεί να υπάρχει και πετρέλαιο.

Δείτε το απόσπασμα απο την εκπομπή



newsit.gr

Πέτρος Τατούλης: Πρόταση πολιτικής για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τομέα της κτηνοτροφίας


«Πρόταση πολιτικής για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τομέα της κτηνοτροφίας» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, και τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μια τέτοια πρόταση από αιρετή Περιφέρεια.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η πρωτοβουλία αυτή  έχει τέσσερις βασικές κατευθύνσεις:
·         Τη δημιουργία μηχανισμού αξιολόγησης της ποσότητας και της ποιότητας του παραγόμενου κτηνοτροφικού προϊόντος.
·         Την ενίσχυση των υφιστάμενων μονάδων με εξοπλισμό και τεχνογνωσία, αλλά και δημιουργία νέων μονάδων με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας. Στόχος είναι η μετατροπή του κτηνοτρόφου σε επιχειρηματία με επιστημονικές γνώσεις. Για το σκοπό αυτό θα γίνει πρόβλεψη για τη δυνατότητα μιας εκπαιδευτικής δομής για συνεχή κατάρτιση.
·         Η υιοθέτηση του προτύπου των κτηνοτροφικών πάρκων προκειμένου να υπάρξουν ευρύτερες συνέργειες, να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης οικονομίας κλίμακας, να ισχύσουν κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας και να αναβαθμιστεί το επίπεδο εδαφικής συνοχής, αντιμετωπίζοντας τα φαινόμενα ερήμωσης της υπαίθρου.
·         Δημιουργία μεγάλων μονάδων.
Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι κατά 50 % θα γίνεται από το ευρωπαϊκούς ή εθνικούς πόρους και για το υπολειπόμενο 50 % καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει από χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς, με τους οποίους γίνονται ήδη επαφές. «Στόχος μας είναι η ίδια συμμετοχή να είναι μηδενική, γιατί δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας ακόμα και ένα μικρό ποσοστό είναι σε πολλές περιπτώσεις αδύνατο να καταβληθεί» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Μέσω της διαδικασίας αυτής, όπως πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, θα αντιμετωπιστούν και άλλα προβλήματα, που ταλανίζουν διαχρονικά τον τόπο, όπως αυτό των βοσκοτόπων.
Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάστηκε από τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Γεώργιο Ζέρβα, ο οποίος, αφού παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση της κτηνοτροφίας και τις νέες απαιτήσεις, παρουσίασε την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ένα πενταετές πρόγραμμα για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, συνολικού προϋπολογισμού 55 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Οι πέντε άξονες – προτάσεις έχουν ως εξής:
1.       Εκσυγχρονισμός σε εξοπλισμό και ζωικό κεφάλαιο, 300 – 400 μονάδων, με εκτιμώμενο κόστος 14 εκατομμύρια ευρώ.
2.       Δημιουργία νέων μονάδων, 60 – 70 περίπου, με 300 – 1000 ζώα, ανά μονάδα, με εκτιμώμενο κόστος 26 εκατομμύρια ευρώ.
3.       Δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων, 2 ανά Περιφερειακή Ενότητα (10 στο σύνολο), με εκτιμώμενο κόστος 15 εκατομμύρια ευρώ.
4.       Πρόγραμμα συνεχούς υποστήριξης, τεχνικής και επιστημονικής, των κτηνοτρόφων.
5.       Πρόγραμμα ανάδειξης των προϊόντων, με εκτιμώμενο κόστος 500.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ολοκληρώνοντας την πρωτολογία του σημείωσε με έμφαση ότι η έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής στην κτηνοτροφία επίσπευσε, στο μέρος που του αναλογεί, την ανάγκη για τη σύναψη των «μνημονίων» καθώς το κόστος των 2,5 δις ευρώ σε εισαγωγές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, αντικατοπτρίζεται στο 25% του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου.  
Παρούσα στη συζήτηση ήταν και η Βουλευτής Λακωνίας κα Φεβρωνία Πατριανάκου, η οποία χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή αναπτυξιακό μοχλό για τη Λακωνία, αλλά και ώθηση για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Πελοποννήσου, υποδηλώνοντας τη στήριξή της στην προσπάθεια αυτή.      

Πέτρος Τατούλης: Ιδιαίτερα επιζήμια η πελατειακή λογική που συνεχίζει η Λαϊκή Συσπείρωση


Ιδιαίτερα επιζήμια χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την εξακολούθηση της πελατειακής λογικής που διαπνέει τις επερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφενός για την αποκατάσταση της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα και, αφετέρου, της εγκατάστασης αιολικού συγκροτήματος στη Μάνη.
Για τη γέφυρα του Ευρώτα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάστηκε. Το έργο έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις αρχές του 2011 και έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης. Υπάρχει, ωστόσο, ζήτημα όσον αφορά την πληρωμή της και για το σκοπό αυτό γίνονται ήδη οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και στις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες.
Για το αιολικό συγκρότημα στη Μάνη ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι για το θέμα αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει αποφασίσει αρνητικά σε οποιαδήποτε χωροθέτηση αιολικού πάρκου στη Μάνη αν δεν έχει προηγηθεί σχετική χωροταξική μελέτη.
«Η Λακωνία μέχρι χθες υπήρξε παραμεθόριος περιοχή, καθώς η θαλπωρή της κεντρικής κυβέρνησης υπήρξε παντελώς απούσα. Αυτή τη στιγμή συντελείται κοσμογονία έργων μετά το ενδιαφέρον και την κινητικότητά μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε «όταν αναλάβαμε βρήκαμε τρία μεγάλα έργα σε κατάρρευση, με κόστος 50 εκατομμύρια ευρώ και έχουμε χρέος να τα ολοκληρώσουμε και να τα αποδώσουμε στους πολίτες».
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι η παράκαμψη της Σπάρτης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων ευρώ και στόχο να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν μείνει ημιτελή. Στο σχεδιασμό αυτό έχει ενταχθεί και ένα εξαιρετικά σημαντικό υποέργο, αυτό της σύνδεσης της παράκαμψης με τον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο για το γεγονός ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα είναι έτοιμη και απολύτως ασφαλής η παράκαμψη των Βουτιάνων με κόστος 2,5 εκατομμύρια ευρώ, μετά τη χρηστή διαχείριση της Περιφέρειας, όταν η μελέτη προέβλεπε ένα κόστος της τάξης των 25 εκατομμυρίων.
Ο κ. Τατούλης έκλεισε την τοποθέτησή του καλώντας τους πολίτες να μη προσφέρουν άλλοθι στις πολιτικές δυνάμεις αυτές που στηρίζουν την παρουσία τους  στην απόλυτη άρνηση.

Αίθουσα των Λακώνων ποιητών «Νικηφόρος Βρεττάκος και Γιάννης Ρίτσος» στην ΠΕ Λακωνίας

sparti 001.JPG
Αίθουσα των Λακώνων ποιητών «Νικηφόρος Βρεττάκος και Γιάννης Ρίτσος» ονομάτισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το χώρο πολλαπλών χρήσεων, ο οποίος εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, παρουσία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, της Βουλευτού κ. Φεβρωνίας Πατριανάκου, εκπροσώπων θεσμικών και παραγωγικών φορέων της Λακωνίας και πολιτών. 
sparti 005.JPG
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη σε μια λιτή και σεμνή τελετή εγκαινίων, χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση στη Σπάρτη ως αφετηρία συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων.
«Η αίθουσα αυτή αποτελεί από τώρα και στο εξής πλεονέκτημα για την εξυπηρέτηση όλων των δομών της Περιφέρειας και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, αλλά και όλων των πολιτών» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.  

Παραιτήθηκε ο Δημάδης από τον ΣΚΑΪ!


dimadisΟ ανταποκριτής του ΣΚΑΪ σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον, Θάνος Δημάδης, ανακοίνωσε μέσω του twitter ότι παραιτείται από το κανάλι του Φαλήρου, αφήνοντας αιχμές για τη διοίκηση του σταθμού.
Ο δημοσιογράφος παράλληλα δημοσίευσε και την επιστολή παραίτησής του.
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή

 

Νέο βίντεο ΠΑΣΟΚ κατά Χρυσής Αυγής


ΠΑΣΟΚ-Χρυσή ΑυγήΜε ακόμα ένα βίντεο το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον “πόλεμο” που έχει ξεκινήσει ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Το ΠΑΣΟΚ καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην πορεία που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο από την πλατεία Συντάγματος με προορισμό την Ακρόπολη κατά του ρατσισμού και του νεοναζισμού. Μάλιστα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιπποκράτους τονίζεται μεταξύ άλλων πως “η οικονομική κρίση δεν αποτελεί λόγο για εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Απάντηση στην κρίση είναι οι οργανωμένες πολιτικές που καταπολεμούν τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό για όλους τους ανθρώπους που διαβιούν στη χώρα μας και ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους. Η προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών δεν είναι «πολυτέλεια». Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση.
Οι πολιτικές δυνάμεις που βασίζουν τον δημόσιο λόγο τους στον αποκλεισμό ομάδων του πληθυσμού από βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κηρύσσουν το μίσος προς τη διαφορετικότητα αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή, αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία”.

Video

 
newsit.gr

“Καμπανάκι” από Σαμαρά στους Ευρωπαίους

Antonis-Samaras
Επιστρέφει από το Όσλο ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος παρέστη στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ε.Ε. Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε η Σουηδική Ακαδημία στους Ευρωπαίους ηγέτες μετά την τελετή απονομής, παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών και με αφορή τη βράβευση της Ε.Ε έκανε ειδική αναφορά στην κοινωνική συνοχή.
Πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη. Στην Ελλάδα έχουμε 58% ανεργία στους νέους ανθρώπους και αυτό απειλεί την κοινωνική συνοχή, ειναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα πολιτικού εξτρεμισμού και αν αυτό συνεχιστεί μπορεί να πλήξει την υπόλοιπη Ευρώπη” είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
Στο γεύμα εκτός του κ. Σαμαρά μίλησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ , ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός Εντα Κένι.
 
ysterografa.gr

Ο Καμμένος καθαίρεσε τον Μαρκόπουλο!

Panos-Kammenos-Kostas-Markopoulos Σήμερα σημειώθηκε εσωκομματική ανταρσία, με τον Κώστα Μαρκόπουλο να εκφράζει ανοικτά τη διαφωνία του με τη στρατηγική που ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος, και να μην δέχεται να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρά το σχετικό αίτημα του προέδρου του κόμματος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καθήκοντα Γραμματέα ασκεί πλέον ο αναπληρωτής Γραμματέας Παναγιώτης Μελάς.

Έρχονται 750,5 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ - Πού θα διανεμηθούν


Ξεκινάει από το πρόγραμμα εκταμιεύσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς τη χώρα μας, η χορήγηση κονδυλίων συνολικού ύψους 750,5 εκ. ευρώ, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Η εκταμίευση θα έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 21/12/2012.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εκταμίευσης έχει ως εξής: Αύριο, 11/12/2012, θα εκταμιευτούν 200 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.

Την Τετάρτη, 12/12/2012, και την Παρασκευή, 14/12/2012, θα εκταμιευτούν 148 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση πέντε δανείων στη ΔΕΗ.

Τη Δευτέρα, 17/12/2012, θα εκταμιευτούν 250 εκατ. ευρώ προς την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη, 18/12/12, θα εκταμιευτούν 50 εκατ. ευρώ προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Την Τετάρτη, 19/12/2012, θα εκταμιευτούν 30 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΣΦΑ.

Την Πέμπτη, 20/12/2012, θα εκταμιευτούν 60 εκατ. ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Την Παρασκευή, 21/12/2012, θα εκταμιευτούν 12,5 εκατ. ευρώ προς την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αναμένεται, επίσης, η εκταμίευση, εντός Δεκεμβρίου, 140 εκατ. ευρώ προς την Alpha Βank για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το ποσό των εκταμιεύσεων από την ΕΤΕπ προς τη χώρα μας, εντός του 2012, θα ανέλθει συνολικά σε 908,2 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος που αρχίζει αύριο. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη εντός του έτους, δόθηκαν 17,7 εκατ. ευρώ σε παραχωρησιούχο για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τσακώνα-Καλαμάτα.

Επιπλέον, για το 2013, αναμένεται να εκταμιευτούν 250 εκατ. ευρώ, προς την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για το Μετρό της Αθήνας, ενώ το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα υπογραφεί σύμβαση 300 εκατ. ευρώ με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του έτους, θα εκταμιευτούν τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ και η υπογραφή των συμβάσεων θα γίνει εντός Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου.

Επίσης, θα γίνει η υπογραφή σύμβασης 100 εκατ. ευρώ για τον ΟΣΚ και θα αρχίσει η σταδιακή εκταμίευση προς τις τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και EUROBANK για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και η εκταμίευση 650 εκατ. ευρώ για τους αυτοκινητόδρομους, με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν όλες οι συμφωνίες του ελληνικού δημοσίου με τους παραχωρησιούχους και επιπλέον θα γίνει και η εκταμίευση 42,2 εκατ. ευρώ σε παραχωρησιούχο για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τσακώνα-Καλαμάτα.

Υπό διάλυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες! Σε δυο στρατόπεδα το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Δειλό και ανεύθυνο τον λένε βουλευτές του!


 Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου
Κάποιοι λένε ότι το κόμμα είναι στα πρόθυρα διάσπασης μετά από όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής τους.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν στην συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής προκλήθηκε ένταση.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ασκήθηκε έντονη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο από τους κυρίους Ζώη και Μαρκόπουλο και το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργο Αναγνωστόπουλο . 
Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε στην αρχή της συνεδρίασης και όσο ήταν εκεί οι κάμερες για να ανακοινώσει την διεξαγωγή συνεδρίου.
Στην συνέχεια, βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, του είπαν να μην αποχωρήσει αλλά να συζητήσουν διεξοδικά εσωκομματικά θέματα, αλλά εκείνος πολύ προκλητικά τους απάντησε: "Δεν θέλω να συζητήσω μαζί σας", και αποχώρησε αμέσως, γεγονός που τους εξαγρίωσε όλους.

Τα τρία σημεία στα οποία διαφωνούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι: η θέση Καμμένου να υιοθετηθεί το δολάριο ως νόμισμα, ότι ζητάει εκλογές και να παραιτηθούν οι βουλευτές για να τις εκβιάσουν και το "υποπτο" όπως το χαρακτηρίζουν άνοιγμα που κάνει για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κορυφαίο στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τινάχτηκε στον αέρα η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής: «Αιτία υπήρξε το ότι ο κ. Πάνος Καμμένος προκειμένου να μην γίνει συζήτηση για θέματα εξόχως σοβαρά, τόσο για τη γραμμή όσο και για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και για ζητήματα ηθικής τάξης, έφυγε αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνους τους βουλευτές και τη Διοικούσα Επιτροπή».
Κατόπιν τούτου, κοινοβουλευτικά και μη στελέχη τον κατηγορούν ότι «απέδρασε» από τη συνεδρίαση επιδεικνύοντας «απαράδεκτη για αρχηγό κόμματος δειλία και ανευθυνότητα» μπροστά στα κρίσιμα ερωτήματα που θα καλούνταν να απαντήσει, είπε το κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ.

 
Αργά το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην οποία αναφέρονται τα εξής:
Συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν αιτήματος μελών της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής:

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.

Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.

Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.

Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.

Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ.
Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.


newsit.gr


Αποκάλυψη! ψεύδη από δημοφιλές blog κατά Νταλάρα!(v​ideo)


Πολλές φορές το διαδίκτυο και ειδικότερα τα blog έχουν δεχθεί κριτική για υπερβολές στην ενημέρωση ή στο σχολιασμό των γεγονότων και για παραπληροφόρηση προς χάριν λίγων παραπάνω πρόσκαιρων αναγνωστών. Δεν πάει πολύς καιρός που έχουν κυκλοφορήσει ειδήσεις π.χ. για δήθεν θάνατο ή ακόμα κι αυτοκτονίες επώνυμων προσώπων(δείτε εδώ)


Τέτοια γεγονότα και πρακτικές που απαξιώνουν την προσπάθεια όσων επιδιώκουμε να προσφέρουμε ένα σοβαρό ιστολόγιο με έγκυρη ενημέρωση και βήμα σε σοβαρές απόψεις αρθρογράφων αλλά και αναγνωστών, τις καταδικάζουμε και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι.
Ώστόσο ένα νέο κρούσμα που σημειώθηκε πριν λίγες ώρες ,πραγματικά μας εξέπληξε. Ένα από τα πλέον γνωστά και μεγάλης επισκεψιμότητας blog ανάρτησε θέμα με ασύστολα και αυταπόδεικτα ψεύδη εναντίον του Γιώργου Νταλάρα.
Συγκεκριμένα το anti-ntp.net δημοσιεύσε ανάρτηση με τίτλο "Βρε καλώς το το παιδί το δικό μας…. Νταλάρας:”ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΨΗΦΙΖΑ ΠΑΣΟΚ”…" ,όπου εγκαλεί το δημοφιλή τραγουδιστή πως στα πλαίσια στημένης συνέντευξης του στο mega χθες το πρωί ,ζήτησε συγγνώμη για όλα όσα έχει πει κατά καιρούς για το πολιτικό σύστημα και την…κοινωνία κι έφτασε στο σημείο να ομολογήσει ότι ψήφισε ΠΑΣΟΚ επειδή ήταν υποψήφια η σύζυγός του!
Επειδή, όμως το video της συνέντευξης ανέβηκε στο .youtube κι όπως ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει ο τραγουδιστής λέει κι εννοεί τα ακριβώς αντίθετα από όσα υποστηρίζουν οι φίλοι του anti-ntp.net το γνωστό ιστολόγιο είναι άκρως εκτεθειμένο. Να σημειώσουμε ότι η ψευδής είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου αναπαραγόμενη κι από άλλα ιστολόγια που έπεσαν θύμα χωρίς να μπουν στον κόπο να αναζητήσουν το video της εκπομπής.
Επειδή άλλο πράγμα η κριτική ,όσο σκληρή κι αν είναι αυτή σε δημόσια πρόσωπα, όπως είναι και οι καλλιτέχνες είτε για τη δημόσια εικόνα τους, είτε για τις απόψεις τους κι άλλο η προσπάθεια μείωσής τους διαστρέφοντας την αλήθεια, ελπίζουμε να αποτελεί μια κακή στιγμή του συγκεκριμένου ιστολογίου και οι ίδιοι να το διορθώσουν.

Δείτε τα όσα είπε ο Γιώργος Νταλάρας στο mega:


Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2012


Image

Δημιουργούμε κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη χώρα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εν όψει των γιορτών, πραγματοποιούμε τη δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα», που στόχο έχει την ενίσχυση άπορων οικογενειών σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και την ενίσχυση της του έργου της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», των Γιατρών του Κόσμου και της Praksis.
Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη κοινωνική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, επιλέγουμε να σταθούμε για ακόμα μία φορά στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται αλλά ιδιαίτερα φέτος κοντά σε εκείνους που πολεμούν την παιδική φτώχεια.
Για το λόγο αυτό, δημιουργούμε κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη χώρα με στόχο τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Η δράση υποστηρίζεται από την ιστοσελίδα http://www.xmassmiles.gr/ στην οποία υπάρχει λίστα με τα είδη που μπορεί να προσφέρει κανείς ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη της προσπάθειας.
Καλούμε λοιπόν, όλους όσους έχουν τη δυνατότητα, να συνεισφέρουν δωρίζοντας αγαθά αλλά κυρίως διαδίδοντας την προσπάθεια με κάθε μέσο, ώστε να βοηθήσουμε και αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά να χαμογελάσουν.
Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου με ένα χριστουγεννιάτικο event προσφοράς και είναι ενταγμένη στην κοινωνική πρωτοβουλία ΣΤΗΡΙΖΩ στην οποία συμμετέχουν η Νέα Δημοκρατία, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Από το γραφείο Τύπου
 
onned-korinthias.gr

Αλλάζουν όλα στην λειτουργία των καταστημάτων - Ανοικτά τις Κυριακές όλα τα καταστήματα έως 250 τ.μ. - Επτά Κυριακές το χρόνο ανοικτά τα υπόλοιπα!


Ποιό θα είναι το ωράριο
- Φέτος θα μείνουν ανοικτά τα καταστήματα και τις 2 τελευταίες Κυριακές του χρόνου
- Εκπτώσεις 4 φορές το χρόνο!
- Aυστηρότερες ποινές για νοθεία τροφίμων και καυσίμων
- Όλα όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης και θα ισχύσουν από 01/01/2013

Πέθανε ο Άλκης Αλκαίος ο στιχουργός της Ρόζας και του Πρωινού Τσιγάρου


Στιχουργός με ισχυρό και μεστό λόγο, ολιγόγραφος και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Άλκης Αλκαίος έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα, πολύ νεος, και χτυπημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 63 ετών. H κηδεία του θα γίνει αύριο στην Πάργα.
Εμφανίστηκε στη δισκογραφία για πρώτη φορά το 1982 με το δίσκο Εμπάργκο σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου.

Σε ασφαλιστικά ταμεία και υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι πρώτοι 500 της διαθεσιμότητας - Την άλλη εβδομάδα προκηρύσσονται οι θέσεις


Μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και την άλλη εβδομάδα, θα προκηρύξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού, σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, που θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Το υπουργείο επεξεργάζεται το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ. Θα ακολουθήσει η έκδοση της υπουργικής απόφασης.

Την αξιολόγηση για τη μετακίνηση του προσωπικού θα κάνει τριμελής επιτροπή, την οποία αποτελούν εκπρόσωποι των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και από το ΑΣΕΠ.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας και στη συνέχεια της κινητικότητας των υπαλλήλων θα προχωρήσει κανονικά. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διεμήνυσαν ότι θα γίνουν δεκτά στοιχεία που θα στείλουν διευθύνσεις προσωπικού φορέων, παρότι η προθεσμία έχει εκπνεύσει.

Στις αρχές του 2013 θα προκηρυχθούν, επιπλέον, περίπου 800 θέσεις, καθώς στο σύνολο των 2.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, όπως προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα, περιλαμβάνονται και οι 700 επίορκοι, που τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν επιβεβαιώνουν ότι έχουν οριστεί τα κριτήρια για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα καταλάβουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, στα κριτήρια θα περιλαμβάνονται, εκτός απρόοπτου, αυτά της εντοπιότητας, της προτίμησης του υποψηφίου, της οικογενειακής κατάστασης, τα εκπαιδευτικά προσόντα και η προϋπηρεσία.

newsit.gr

Η Google τιμά την κόρη του Λόρδου Βύρωνα!


Σε μια μεγάλη μορφή της επιστήμης, και κόρη ενός ανθρώπου που λάτρεψε την Ελλάδα, έχει σήμερα αφιερώσει την πρώτη της σελίδα η Google.
Πρόκειται για την Αυγούστα Άντα Κίνγκ, Κόμησσα του Λάβλεϊς (πατρικό Αυγούστα Άντα Μπάιρον). Μπορεί το όνομα να μην σας λέει τίποτα, αλλά η συγκεκριμένη κυρία, είναι γνωστή για το έργο που άφησε σχετικά με την Αναλυτική Μηχανή του Τσαρλς Μπάμπατζ.

Η συνεισφορά της αυτή θεωρείται σήμερα από τους ιστορικούς ως το πρώτο πρόγραμμα για υπολογιστή.
Η Άντα, γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 10 Δεκεμβρίου 1815, ως μοναδικό νόμιμο τέκνο του Λόρδου Βύρωνα (Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον) και της συζύγου του Άννας Ισαβέλλας (Αναμπέλα) Μίλμπανκ.

Το ζευγάρι χώρισε τον Ιανουάριο του 1816 επειδή η Αναμπέλα δεν άντεχε πλέον τις απότομες αλλαγές διάθεσης του συζύγου της. Αμέσως μετά την έκδοση του διαζυγίου (Απρίλιος 1816), ο Λόρδος Μπάιρον έφυγε οριστικά από την Αγγλία, όπου ποτέ δεν επέστρεψε, αφού πέθανε στην Ελλάδα (Μεσολόγγι) τον Απρίλιο του 1824, όταν η Άντα ήταν οκτώ ετών.

Την κηδεμονία ανέλαβε η μητέρα της, η οποία έκανε ό,τι μπορούσε καλύτερο για την ανατροφή της.

Σε ηλικία 17 ετών, η Άντα γνωρίζει τη Μαίρη Σόμερβιλ, μια πολύ σημαντική γυναίκα με επιστημονικές ανησυχίες και επιτεύγματα, η οποία αναλαμβάνει τη μόρφωση της Άντας κυρίως στα μαθηματικά. Σε ένα δείπνο στο σπίτι της Σόμερβιλ το 1834 η Άντα ακούει για πρώτη φορά τις ιδέες του Τσαρλς Μπάμπατζ για την Αναλυτική Μηχανή.

Το 1835 η Άντα παντρεύεται τον Γουίλιαμ Κινγκ, Κόμητα του Λάβλεϊς, με τον οποίο αποκτά τρία παιδιά: Τον Μπάϊρον (1836), την Αναμπέλα (1837) και τον Ραλφ Γκόρντον (1839).

Ο Μπάμπατζ το 1841 δίνει μια διάλεξη στο Τορίνο (Ιταλία) και ο Ιταλός μαθηματικός Λουϊτζι Μενάμπρεα κρατώντας σημειώσεις από τη διάλεξη, δημοσιεύει σχετικό άρθρο στα Γαλλικά.

Η Άντα το μεταφράζει και το στέλνει στον Μπάμπατζ, με τον οποίο είχε πυκνή αλληλογραφία. Αυτός την ενθαρρύνει να γράψει παράλληλα με τη μετάφραση του άρθρου και τα δικά της σχόλια, πράγμα που η Άντα κάνει, τριπλασιάζοντας την έκταση του άρθρου.

Εκτός από τις προβλέψεις της ότι μια παρόμοια μηχανή στο εγγύς μέλλον θα μπορεί όχι μόνο να επιλύει μαθηματικά προβλήματα, αλλά και να συνθέτει πολύπλοκη μουσική και να παράγει γραφικά, στο άρθρο περιλαμβάνει ένα "σχέδιο" σχετικά με το πώς η Αναλυτική Μηχανή θα μπορούσε να υπολογίζει αριθμούς Μπερνούλι. Αυτό ακριβώς το "σχέδιο" θεωρείται από τους ιστορικούς το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστή. Το άρθρο δημοσιεύτηκε το 1843.

Η Άντα, εκτός από τον Μπάμπατζ, διατηρούσε επίσης επαφές με τον Χουίτστον, τον Φάραντεϊ, τον Ντίκενς και τον Μπριούστερ. Παρά την ενασχόλησή της με τις επιστήμες, τη μουσική, την ανατροφή των παιδιών της, η υγεία της δεν είναι καλή. Το 1852 και ύστερα από υπόδειξη των γιατρών της, υφίσταται αφαίμαξη, από την οποία τελικά και πεθαίνει (η πραγματική αιτία ήταν καρκίνος της μήτρας). Ήταν μόνο τριάντα έξι ετών. Η σορός της, με δική της επιθυμία, ενταφιάζεται στο Νότιγχαμ, πλάι σε αυτή του πατέρα της.

Η συνεισφορά της αναγνωρίστηκε όταν το 1980 το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ παρουσίασε μια γλώσσα προγραμματισμού, την οποία και ονόμασε Ada προς τιμήν της. Επίσης, η Βρετανική Εταιρεία Πληροφορικής απονέμει κάθε χρόνο μετάλλιο με το όνομά της.


newsit.gr

1,3 τρισ. δολάρια κρύβονται στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο- Υγρός χρυσός σε Πατραϊκό και Ιόνιο

{images:title}
Κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που μπορούν να φέρουν στη χώρα μας 1,3 τρισ. δολάρια κρύβονται στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση που παρέδωσαν στο πρωθυπουργό τρεις Έλληνες καθηγητές.
Η έκθεση αυτή που υπογράφεται από τους επιστήμονες Ηλία Κονοφάγο , Αντώνη Φώσκολο και Νίκο Λυγερό, περιγράφει όλες τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων .
Σύμφωνα με την Real News, η έκθεση παραδόθηκε από τους ίδιους τους καθηγητές στα χέρια του πρωθυπουργού και επισημαίνεται ότι η πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και τη δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού κλίματος.
Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εντοπίζονται νότια της Κρήτης μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 270 δισ. δολαρίων ενώ εαν συνυπολογιστεί και η πιθανότητα ανακάλυψης πετρελαίου το όφελος θα εκτιναχθεί στα 1,3 δισ. δολάρια
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την έκθεση της Deutsche Bank που έκανε λόγο για γεωλογικές έρευνες που αν επαληθευτούν, θα «χαρίσουν» στην Ελλάδα σημαντικά κέρδη από την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο υπέδαφός της.

isthmos.gr

Ερώτηση Μπούκλη για το φυλάκιο της Ευρωστίνης στο Περιφερειακο Συμβουλιο

Σχετικά με την φημολογούμενη μεταφορά, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης, από την υφιστάμενη φυσική του έδρα προς το Κιάτο Κορινθίας,ζητείται η συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αποτροπή αυτής της αναίτιας και μη οικολογικής και μη επιχειρησιακής, μεταφοράς έδρας.
Και αυτό καθόσον αφενός το υφιστάμενο Κλιμάκιο προστατεύει τα προαστιακά δάση της περιοχής και τον δασικό όγκο του ορεινού Σαραντάπηχου και αφετέρου ο χώρος που εδρεύει το κλιμάκιο στον Άνω Αιγιαλό, είναι δημόσιος – Δημοτικός.
Σημειώστε,επίσης, ότι η χρονική διάρκεια επιχειρησιακής επέμβασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κιάτου προς το ορεινό Σαραντάπηχο, είναι τουλάχιστον δύο ώρες και η ευρύτερη περιοχή κατ’επανάληψη έχει υποστεί πύρινες καταστροφές.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την ενεργό συμμετοχή Φορέων, Συλλόγων και Δημοτών, προέβησαν πρόσφατα σε ωριαίο κλείσιμο της Ν.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Κόμβου Δερβενίου.

Ζωντανή μετάδοση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσ​ου από Σπάρτη

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου από την Σπάρτη στην νέα αίθουσα του Διοικητηρίου της ΠΕ Λακωνίας

 
 

Έξι στις δέκα επιχειρήσεις προχωρούν σε απολύσεις

ÁÐÅÑÃÉÁ ÊÁÉ ÐÏÑÅÉÁ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ ÔÙÍ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÙÍ ÓÔÁ ÌÌÅ (POOL ÅÖÅ / EUROKINISSI / ×ÁÓÉÁËÇÓ ÂÁÚÏÓ)
Με τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική ύφεση, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι εκατομμύρια Έλληνες καθώς σύμφωνα με έρευνα της ICAP Group, το 62% των επιχειρήσεων κάνει απολύσεις αφού το επιχειρηματικό περιβάλλον παραμένει αρνητικό.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, οι επιχειρήσεις που προχώρησαν σε μειώσεις μισθών στην Ελλάδα.
Το 15,7% φθάνει ο μέσος όρος μείωσης του μισθού, ενώ στις εταιρείες που έχει μειωθεί το προσωπικό έχουν απολυθεί από 5%-50% των εργαζομένων.
Η έρευνα της εταιρείας ICAP πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο προς διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών στην Ελλάδα και διερεύνησε ακόμη τους αρνητικούς παράγοντες για την επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος στους οποίους συμπεριλαμβάνονται:
- το άγχος για την επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος
- η πίεση για δύσκολες αποφάσεις, όπως απολύσεις και μειώσεις μισθών
- η πίεση για καλύτερα αποτελέσματα
- το άγχος απώλειας της θέσης
- η αύξηση των ωρών εργασίας
- η αδυναμία εξασφάλισης χρηματοδότησης
- οι συνεχείς αλλαγές των συνθηκών της αγοράς.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Ταξίδι σε «Μύθους, Γεύσεις & … Ποιήματα» της Πελοποννήσου, Πλατεία Κλαυθμώνος, 12 – 16 Δεκεμβρίου 2012


 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα επιμελητήρια Αρκαδίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας διοργανώνουν έκθεση Πελοποννησιακών Προϊόντων με τίτλο «Μύθοι, Γεύσεις & … Ποιήματα», στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα από 12 μέχρι 16 Δεκεμβρίου 2012.
Η Έκθεση αυτή αποτελεί ακόμα μία προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνενώσει τους παραγωγικούς φορείς και τις υγιείς δυνάμεις σε συνέργειες με σκοπό την ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Πέραν τούτου, η έκθεση αποτελεί μια ακόμα δράση εξωστρέφειας για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου και άνοιγμα της αγοράς της εκτός των στενών ορίων της.
Πέρα από τα προϊόντα της Πελοποννησιακής διατροφής, η οποία αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της Μεσογειακής διατροφής, η έκθεση αυτή θα αποτελέσει και ένα βήμα ανάδειξης του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. 
Για πρώτη φορά μάλιστα στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και τα επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη θεώρηση, του παραγωγικού ιστού της Πελοποννήσου ως ενιαίου, αλλά και το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Τα εγκαίνια θα τελεστούν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 18:30 από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, ενώ έχουν επίσης προσκληθεί ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, οι Βουλευτές της Πελοποννήσου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικοί φορείς.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πελοπόννησος Πλατεία Κλαυθμώνος
12/12/2012 έως 16/12/2012

Καταγγελία δημοσιογράφου για προπηλακισμό από βουλευτή της Χ.Α.

egkainia
Η δημοσιογράφος Όλγα Τσιούλφα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα προπηλακισμού κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια στο ThrakiToday.com ενώ έβγαζε φωτογραφίες στον δρόμο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των μελών της Χρυσής Αυγής την πλησίασε ο βουλευτής του κόμματος, κ. Ματθαιόπουλος, απαιτώντας να του δείξει τη δημοσιογραφική της ταυτότητα και ζητώντας παράλληλα να σβήσει τις φωτογραφίες που είχε έως τότε τραβήξει.
Ακολούθως η δημοσιογράφος ανέφερε ότι απαθανατίζει τον δρόμο και το σκηνικό που επικρατεί αρνούμενη φυσικά να προχωρήσει στη διαγραφή των φωτογραφιών που είχε τραβήξει, ενώ παράλληλα προσπάθησε να απομακρυνθεί από τον χώρο. Εκείνη τη στιγμή έκαναν την εμφάνισή τους μέλη της Χρυσής Αυγής φορώντας κράνη και κουκούλες και κρατώντας γκλομπ την περικύκλωσαν φωνάζοντας της να σβήσει τις φωτογραφίες.
Η ίδια για ακόμη μια φορά αρνήθηκε ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκρινιστεί πως πρόκειται για επαγγελματία δημοσιογράφο που κάνει τη δουλεία της

ysterografa.gr

Τυχαίο; Δε νομίζω – με τόσα πολλά κρούσματα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όσο και αν αυτό ενοχλεί, υπάρχει ένα δεδομένο το οποίο όποιος το παραβλέπει, απλώς εθελοτυφλεί – και οπωσδήποτε κρύβει την αλήθεια:
Δεν προλαβαίνει να φέρει μια πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή σπεύδει να συμφωνήσει πλήρως και να την υπερψηφίσει – μαζί και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Δεν πρόκειται για απλή σύμπτωση, ούτε για τυχαίο περιστατικό, διότι συμβαίνει συστηματικά.
Και όποια κι’ αν είναι τα κίνητρα, από ένα σημείο και μετά χάνονται οι ιδεολογικές διαφορές και δημιουργείται μια παράδοξη σύμφυση που κάποιοι οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους και να δουν τι θα κάνουν.
Το τελευταίο «κρούσμα», αυτό της περασμένης Πέμπτης είναι χαρακτηριστικό – διότι ήταν τέτοιο το θέμα που μπορούσε να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση, ώστε να μην εμφανίζεται αυτή η απόλυτη ταύτιση.
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου συζητήθηκε η τύχη της περίφημης «Λίστας Λαγκάρντ» όταν ετέθη το θέμα για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή όχι η εξέταση μαρτύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή τάχθηκαν υπέρ.
Αυτό δεν ήταν υποχρεωτικό να συμβεί, καθώς υπήρχε άλλη πρόταση, δηλαδή να οδηγηθεί το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα για πλείστες όσες προτάσεις σχετικά με το θέμα.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να υπενθυμίσω τα προηγούμενα κρούσματα, διότι αποσιωπούνται συστηματικά:
Στις 4 του περασμένου Οκτωβρίου, η Χρυσή Αυγή (αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες) υπερψήφισαν την (ακοστολόγητη και γι’ αυτό δεν μπήκε σε ψηφοφορία) πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Στις 10 Οκτωβρίου, η Χρυσή Αυγή (αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες) υπερψήφισαν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ (στο νομοσχέδιο για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την τροπολογία για την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων) με την οποία προτεινόταν να χαριστούν όλα αδιακρίτως τα δάνεια.
Στις 12 Οκτωβρίου, κατά τη συζήτηση Επερώτησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τους ΟΤΑ, η Χρυσή Αυγή έσπευσε να συμφωνήσει, χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία.
Στις 30 Οκτωβρίου, ψήφισαν όλοι μαζί υπέρ της κλήτευσης του Γ. Παπανδρέου για τη Λίστα Λαγκάρντ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Στις 7 Νοεμβρίου, κατά τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο, όλοι μαζί αποφάσισαν να… καταργήσουν την Αρχή της Δεδηλωμένης κατά την ένσταση αντισυνταγματικότητας.
Στις 29 Νοεμβρίου, υπερψήφισαν (άλλοι μετά πολλών επαίνων και άλλοι μετά… κριτικής) την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι έτσι θα παραγράφονταν και όσα δεν είχαν παραγραφεί – εδώ είχαμε και σύμπραξη του ΚΚΕ, αν και… διαφωνούσε.
Τόσα πολλά κρούσματα μέσα σε δυο μόλις μήνες, δεν δείχνει να είναι τυχαία…

elzoni.gr
 

Επαναγορά και φορολογικό “ξεκλειδώνουν” τη δόση

Jena-Claude-Juncker-Giannis-Stournaras
Στην τελική ευθεία για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ στο Eurogroup της Πέμπτης μπαίνει η Ελλάδα, με την κυβέρνηση να κλείνει όλες τις εκκρεμότητες.
Η πρώτη, δηλαδή η επιτυχής ολοκλήρωση της επαναγοράς χρέους ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, καθώς το βιβλίο των προσφορών θα ανοίξει εκ νέου για λίγες ώρες από τον ΟΔΔΗΧ, προκειμένου να καλυφθεί ποσό από 2έως 4 δισ. ευρώ, που υπολείπεται για τον στόχο των 30 δισ. ευρώ.
Πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους έκαναν λόγο για συγκέντρωση, μέχρι την Παρασκευή, προσφορών ονομαστικής αξίας 16 δισ. ευρώ από ξένους επενδυτές -κυρίως hedge funds- και 10 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.
Στη σημερινή δημοπρασία, το πιθανότερο είναι να υποβάλλουν συμπληρωματικές προσφορές οι ελληνικές τράπεζες, που έχουν ακόμη στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ονομαστικής αξίας 5 δισ. ευρώ, τα οποία δεν κατέθεσαν την Παρασκευή.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η καθαρή διαγραφή χρέους 20 δισ. ευρώ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία εκταμίευσης της δόσης.
Η δεύτερη εκκρεμότητα αυτή του φορολογικού αναμένεται να κλείσει αύριο, με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αφού πρώτα αποφανθεί η Τρόικα για το τελικό σχέδιο, που συμφώνησαν τα κόμματα.
Το κείμενο βρίσκεται στα χέρια των ελεγκτών, με την ετυμηγορία τους να αναμένεται έως σήμερα το βράδυ. Πάντως, η πρώτη εικόνα που φθάνει στο οικονομικό επιτελείο, όπως τη μεταφέρουν τα στελέχη που επικοινωνούν με την Τρόικα, είναι ότι εγκρίνεται στο σύνολό του, απομένει, όμως να αποσαφηνιστούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, οι “γκρίζες ζώνες” αφορούν στην απόδοση συγκεκριμένων μέτρων.
Η κυβέρνηση απέστειλε το κείμενο που συμφωνήθηκε την Παρασκευή και χωριστά τις παρατηρήσεις των κομμάτων, κυρίως της ΔΗΜΑΡ που ζητεί ανώτατο συντελεστή 45% για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ, φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια στην κλίμακα των εισοδημάτων και αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων από 15% στο 17,5%, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι εκπτώσεις φόρου για ενοίκιο πρώτης κατοικίας και ο χαμηλότερος συντελεστής 21% για ελεύθερους επαγγελματίες με εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.
Ωστόσο, το επίδομα των παιδιών, δεν θα προσαυξάνεται τελικά, για τα προστατευόμενα τέκνα μετά το 2ο και θα παραμείνει στα 40 ευρώ για κάθε παιδί, ανεξάρτητα από το συνολικό αριθμό των τέκνων των φορολογουμένων.

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ / υστερογραφα.γρ

Σαμαράς: Η Ελλάδα βάζει μπρος για ανάπτυξη από τα μέσα του 2013


Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα βάζει μπρος τις μηχανές για ανάπτυξη από το β' εξάμηνο του 2013, τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε αποκλειστική συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή», η οποία δημοσιεύεται την Κυριακή.

Αναφορά στην συνέντευξη έγινε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΙΓΜΑ». Ο πρωθυπουργός, στην συνέντευξη του στον διευθυντή ειδήσεων του σταθμού Χρύσανθο Τσουρούλλη, στέλνει μέσα από την εμπειρία του μηνύματα και για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.
Περισσότερα στο Nooz.gr

Από τον Πύργο της Βαβέλ, έφυγε νύχτα με το ΚΤΕΛ


Τελικά... εκτός από Θεός, υπάρχει και φτώχεια και ένδεια στους δήμους και στους δημάρχους.
Ένας από αυτούς είναι και ο δήμαρχος Άρτας, ΠΕΔάρχης Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος τι έκανε επειδή δεν είχε έουρος για να μεταβεί στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ (όπως ομολόγησε ο ίδιος); Ήρθε «τζαμπέ» με το ΚΤΕΛ Άρτας. Και όχι μόνον ήρθε, αλλά έπιασε κουβέντα και με τον οδηγό, που τον έβαλε μπροστά μπροστά, στη θέση 5.
Με τον οδηγό, λοιπόν, ο Γιάννης έπιασε κουβέντα και ανέλυσαν τα αυτοδιοικητικά θέματα (εδώ το βίντεο-ντοκουμέντο) και κάποια στιγμή φτάνουν και στα «μισθά»:
«Άστα, κύριε οδηγέ, μου», του λέει ο Γιάννης, και κάπου εκεί τον πιάνει το επαναστατικό του και αρχίζει να άδει το «Μαύρη ζωή που κάνουμε εμείς οι μαύροι κλέφτες».
«Γιατί, μαύρη;», τον ρωτά ο άδολος οδηγός.
«Γιατί από του χρόνου ο πολιτικός μηχανικός θα κάνω το δήμαρχο με 800 έουρος. Πώς θα ζήσω; Έχω γυναίκα, παιδιά, γελάδια, κατσίκες, αυτοκίνητα να θρέψω», του λέει ο Γιάννης.
«Ε, τότε, παράτα τα όλα, και έλα να σε κάνω ΚΤΕΛ driver. Θα παίρνεις όσα και εγώ: 2.000 έουρος», του λέει ο οδηγός.
Αν κρίνει η στήλη ότι ο Γιάννης παραβρέθηκε στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ και μίλησε και είπε ό,τι είπε, μάλλον δε δέχθηκε την πρόταση του άδολου οδηγού.
Η απορία της στήλης, ωστόσο, είναι η εξής: Για να πας από τα ΚΤΕΛ Κηφισού (εκεί σταματούν τα ΚΤΕΛ Άρτας) στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», όπου γινόταν το Έκτακτο Συνέδριο, πρέπει να πάρεις ή ταξί ή λεωφορείο του ΟΑΣΑ. Με το δεδομένο πως λεφτά δεν έχει, άρα δεν πήρε ταξί (ακριβή μεταφορά), πήγε με το λεωφορείο. Μπήκε και εκεί «τζαμπέ» και είπε τον πόνο του στον ανυποψίαστο οδηγό του αστικού λεωφορείου;
Σ.σ. Ο τίτλος είναι απο παλαιό άσμα του Θέμη Αδαμαντίδη. Προτείνουμε στο Γιάννη να το ακούσει για να πάρει ιδέες πως θα φύγει, σε περίπτωση που χρειαστεί (λέμε τώρα), ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ...
 

Σε χίλια κομμάτια σπάει το ΠΑΣΟΚ. Νέο κόμμα ετοιμάζουν παλιά στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ


Σε χίλια κομμάτια σπάει το ΠΑΣΟΚ. Μετά τη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου ,τη Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου καθώς και κινήσεις όπως η Π80,Μπροστά Σήμερα, που συγκροτήθηκαν και στελεχώνονται σε μεγάλο βαθμό από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, νέο κόμμα ετοιμάζουν και οι παλιοί νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ. Πολλά από τα στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ των εποχών Τόνιας Αντωνίου (τέλη 80,ως αρχές 2000) μαζεύτηκαν στο ξενοδοχείο Stanley χθες Κυριακή κι αντάλλαξαν απόψεις ,έχοντας ως στόχο να συσπειρώσουν όσους περισσότερους από τους παλιούς συναγωνιστές τους ανά την Ελλάδα μπορούν και να κινηθούν εκτός ΠΑΣΟΚ ,δημιουργώντας ένα νέο κόμμα που το τοποθετούν στο χώρο της πατριωτικής σοσιαλιστικής αριστεράς.

Στην κίνηση μετέχουν στελέχη όπως οι Δημήτρης Νικολάου, Γιάννης Παναγόπουλος (επικεφαλής της ομάδας των προεδρικών στο επεισοδιακό 4ο συνέδριο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ που στιγματίστηκε από καρεκλοπόλεμο των αντιμαχόμενων ομάδων (δείτε εδώ) Κρίτων Βασιλικόπουλος (γιος του πρώην ΑΓΕΝ και διοικήτή της ΕΥΠ ναύαρχου Λεωνίδα Βασιλικόπουλου) Θάνος Βούρδας (συνεργάτης για πολλά χρόνια του Κ.Σκανδαλίδη) ,Θανάσης Πετρόπουλος (περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντινομάρχης Αχαΐας ) και αρκετοί άλλοι.
Χαρακτηριστικά όσα γράφει στο διαδίκτυο ο εκ των πρωτεργατών της κίνησης Δ.Νικολάου στην προσωπική του σελίδα στο fb και στη σελίδα Δίκτυο Πολιτών που δημιούργησαν για να στηρίξουν την κίνηση:
Ξεκίνησε ! Τώρα δεν σταματάει ! Δεν μπορεί να σταματήσει ! Είναι η εκπλήρωση του χρέους ! Ότι δεν μπορέσαμε να δώσουμε μέσα στον ασφυκτικό κλοιό ενός συνθηκολογημενου κόμματος ! Ενός κόμματος που από κινητήρια δύναμη της κοινωνίας έγινε ο βασικός πυλώνας ενός βρόμικου πολίτικου συστήματος . Ενός κόμματος που από δύναμη ανατροπής και επανάστασης , καθημερινής επανάστασης σε σχέσεις , σε λογικές
σε πρακτικές έγινε ένα με τους δυνάστες του λαού ! Δεν μπορεί πια να εκφράσει τις δυνάμεις που το γέννησαν και το θεριεψαν ! Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα πια στον Έλληνα και την Ελληνίδα ! Δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν δημοκράτη και δημοκράτισσα ! Δεν έχει όραμα γιαυτό δεν έχει και προοπτική ! Είναι νεκρό . Όχι γιατί συρρικνώθηκαν τα εκλογικά του ποσοστά άλλα γιατί δεν έχει να δώσει τίποτα στην κοινωνία εξ από νεόπλουτους παραγοντίσκος δέσμιους των άνομων συμφερόντων που πλέον το καθοδηγούν ! Ντόπιων και ΞΕΝΩΝ !
Κι εμείς ? εμείς οι τρελοί του χωρίου ! οι γραφικοί ! Αυτοί που δεν γουστάρανε το ΠΑΣΟΚ του χρηματιστηρίου ! Αυτοί που προτασαν το εθνικό συμφέρον εναντι της παγκοσμιοποιησης ! Αυτοί που δεν τσιμπησαν στην απατη του δηθεν εκσυγχρονισμου !Αυτοί που δεν ειχαν σαν όραμα την ΟΝΕ του Σημιτη αλλά μια δικαιοτερη κοινωνία ! Αυτοί που δεν εγκατελειψαν τους μαζικους τους χωρους για να καθησουν σε οφιτσια , που δεν εγκατελειψαν το κομμα για να γινουν κρατος , αυτοι που δεν εγκατελειψαν την κοινωνία για να μπουν στα σαλονια !
Μας ειπαν γραφικους ! Αναχρονιστες ! τριτοκοσμικους ! Μας απεκλεισαν απο παντου γιατι χαλαγαμε το νεο προφιλ του κομματος ! Κι ομως οι εξελιξεις δικαιωσαν τις εκτιμησεις που πολυ εγκαιρα ειχαμε κανει τοτε οτι το ΠΑΣΟΚ οδηγει την κοινωνια μας στην απολυτη φτωχεια ! Δεν ηρθαμε να διαπιστωνουμε ¨δημοσιονομικα απορριματα ¨οψιμα το 2012 !
Χασαμε την μαχη μεσα στο κομμα μας ! δεν θα την χασουμε ομως στην κοινωνια ! ειμαστε ενα κομματι της υποφερουμε κι εμεις οπως και καθε Ελληνας απο τις πολιτικες που ακολουθησαν ΟΛΕΣ οι Ελληνικες κυβερνησεις απο το 1996 και μετα !
Αυτες τις πολιτικες θα τις ανατρεψουμε μαζι με τον Ελληνικο λαο στους δρομους , στα χωραφια , στους εργασιακους χωρους !
Δεν αρκει ομως αυτο ! Πρεπει να υπαρχει η επομενη μερα ! Η πατριδα μας πρεπει να ανακαμψει μεσα απο ενα σχεδιο που θα κινησει τις παραγωγικες δυναμεις του τοπου μπροστα ! τις υγιεις δυναμεις του τοπου ! Απεναντι στον ακρατο νεοφιλελευθερισμο και τον ακριτο κρατισμο εμεις μιλαμε για την κοινωνικη δημοκρατια την συμμετοχικη δημοκρατια ! Την οικονομια θα την κινησουν οι πραγματικα παραγωγικες δυναμεις του τοπου ! Ο αγροτης , ο εγατης , ο παραγωγος ,ο βιοτεχνης !εξειδικευμενη ,στοχευμενη παραγωγη με μπροσταρη τις δυναμεις της εργασιας ! Αξιοποιηση του Εθνικου μας πλουτου μεσα απο χαραξη εθνικης στρατηγικης και οχι απεμπολωντας κυριαρχικα δικαιωματα! Η ευρωπαικη μας προοπτικη και η ευρωπαικη ολοκληρωση περναει μεσα απο την επιλυση των Εθνικων μας θεματων ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ! Θα δουλεψουμε για την δημιουργια ενος ενιαιου εθνικου μετωπου που θα προασπισει τα εθνικα μας συμφεροντα !

Για ολα αυτα ξεκιναμε αυριο !
Και δεν θα σταματησουμε μεχρι να δουμε μια αλλη πατριδα απο αυτη που μας καταδικασαν να ζουμε !
Ραντεβου αυριο , και καθε μερα !
Πixnilatis

Ικανοποίηση Σαμαρά για τη διαδικασία επαναγοράς χρέους

seehofer-samaras-
Ικανοποιημένος από τη διαδικασία επαναγοράς του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά την αποψινή συνάντησή του με τον Βαυαρό ομόλογό του, Χορστ Ζεεχόφερ, στο Μόναχο.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια “με τα 10 δισεκατομμύρια από τον EFSF για να μειώσουμε το χρέος μας κατά 20 δισεκατομμύρια και να μειωθεί η σχέση του χρέους προς το ΑΕΠ”, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι, “μέχρι την Δευτέρα ή την Τρίτη, θα μπορεί κανείς να πει με σχετική σιγουριά ότι τα πράγματα έχουν πάει καλά”.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τον συνοδεύει στην επίσκεψή του στην Βαυαρία, βρισκόταν απόψε σε επικοινωνία με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Euro Working Group, η οποία έχει ολοκληρωθεί.

Ο Στάινμπρουκ θέλει να… συνταξιοδοτήσει τη Μέρκελ


Peer+Steinbrueck+Social+Democrats+Hold+Federal+jnIsWFib1cMlΟ Πέερ Στάινμπρουκ είναι και επισήμως από σήμερα ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας για την Καγκελαρία, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013, απέναντι στην υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, σημερινή… ένοικο του αξιώματος, Άνγκελα Μέρκελ.
Το Συνέδριο του SPD επέλεξε τον Στάινμπρουκ, μοναδικό εξάλλου υποψήφιο, με ποσοστό 93,45%, και ο 65χρονος οικονομολόγος θα έχει την… ευκαιρία του στις κάλπες που έρχονται. Παρόλο που, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η Άνγκελα Μέρκελ και το CDU θα είναι οι νικητές των επερχόμενων εκλογών, και στη συνέχεια θα υποχρεωθούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες, κάτι που θα συνεπάγεται ότι ο Πέερ Στάινμπρουκ θα είναι ο επόμενος αντικαγκελάριος της Γερμανίας.
Στην ομιλία του ενώπιον των συνέδρων του SPD πάντως, ο Πέερ Στάινμπρουκ κάθε άλλο παρά… μοιρολάτρης εμφανίστηκε. “Δεν επιθυμώ απλώς μια μεγάλη αλλαγή στη διακυβέρνηση. Θέλω μια εντελώς νέα κυβέρνηση, έναν συνασπισμό ανάμεσα στο SPD και τους Πράσινους. Δεν σκοπεύω να συμμετάσχω σε κανέναν Μεγάλο Συνασπισμό”, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους.
Μια ρητορική απολύτως αναγκαία για προεκλογικούς λόγους, που σε καμιά περίπτωση ωστόσο δεν φαίνεται να έχει… σχέση με την πολιτική πραγματικότητα η οποία έχει διαμορφωθεί σήμερα στη Γερμανία.

ysterografa.gr

Ο Χρύσανθος, ο Σταμάτης, ο Μουρούτης…

Xrysanthos-Lazaridis
Ρεπορτάζ για την ομάδα του Αντώνη Σαμαρά, τους στενούς δηλαδή συνεργάτες του Πρωθυπουργού που κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου και τον συνδράμουν καθοριστικά στην καθημερινή διαχείριση και άσκηση της εξουσίας, δημοσιεύει το “Βήμα της Κυριακής”, δια χειρός Άρη Ραβανού.
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Γιώργος Μουρούτης, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Κώστας Μπούρας, ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Γρηγόρης Τσιμογιάννης, ο Νίκος Τσιούτσιας και ο καθηγητής Γιάννης Μουρμούρας παρουσιάζονται ως οι πλέον στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Χρύσανθος Λαζαρίδης: “Σταθερός συνοδοιπόρος του κ. Σαμαρά επί πάρα πολλά χρόνια, ειδικά την περίοδο της πολιτικής ερήμου, είναι ο βασικός του λογογράφος, και ο άνθρωπος που εμπιστεύεται ο Πρωθυπουργός περισσότερο από τον καθένα”.
Δημήτρης Σταμάτης: “Αναλαμβάνει συγκεκριμένες αποστολές κατ΄εντολή του κ. Σαμαρά, και αποτελεί το βασικό πρόσωπο που συνομιλεί με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς”.
Γιώργος Μουρούτης: “Ο πιο μαχητικός από τους συμβούλους, συγκρούεται συχνά από τα social media με όσους θεωρεί ότι πολεμούν τη Νέα Δημοκρατία και ειδικά τον Πρωθυπουργό”.
Σίμος Κεδίκογλου: “Τηρεί χαμηλούς τόνους, δεν έχει ενεργή συμμετοχή σε όλες τις συσκέψεις και περιορίζεται στον ρόλο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων”.
Κώστας Μπούρας: “Διακριτική παρουσία, αποφεύγει τις διαρροές, κινείται αποκλειστικά στον χώρο ευθύνης του και δεν δημιουργεί προβλήματα”.
Τάκης Μπαλτάκος: “Εχέμυθος, λέει τις απόψεις του απευθείας στον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο διατηρεί πολυετή σχέση εμπιστοσύνης”.
Γρηγόρης Τσιμογιάννης: “Βρίσκεται μακριά από ίντριγκες”.
Νίκος Τσιούτσιας: “Το ίδιο με τον Γρηγόρη Τσιμογιάννη”.
Γιάννης Μουρμούρας: “Ενημερώνει τον Αντώνη Σαμαρά αποκλειστικά για θέματα οικονομίας”.

ysterografa.gr

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Τσαυτάρης : Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κτηνοτροφία συμφωνεί απόλυτα με τη νέα ΚΑΠ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ και εντάσσεται στις συμπράξεις καινοτομίας της ΕΕ.
DSC_2261[1].jpg
Την ολοκληρωμένη πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του τομέα της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας, ενσωματώνοντας νέες ιδέες και προσεγγίσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς αυτούς, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη κατά τη συνάντηση εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, με τη συμμετοχή των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου και Ανδρέα Πουλά, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Αναστασίου Χειβιδόπουλου, του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Ιωάννη Γιαννόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων. 

Στα λευκά «ντύθηκε» η Στοκχόλμη (video)


Φωτογραφίες και Βίντεο: Αναγνώστη του Πινακίου που ζει στην σουηδική πρωτεύουσα

Ο Χειμώνας έκανε πλέον σήμερα αισθητή την παρουσία του σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα Στη Φλώρινα και στα Σιάτιστα Κοζάνης, ο υδράργυρος βρίσκεται 2 βαθμούς υπό το 0, ενώ στο Μέτσοβο το θερμόμετρο με τα βίας φτάνει τον 1 βαθμό.
Κάπου τόσο είναι και η θερμοκρασία στην μακρινή Στοκχόλμη, στην οποία μένουν πολλοί Έλληνες. Ένας από αυτούς -αναγνώστης του Πινακίου μας έστειλε πριν λίγη ώρα φωτογραφίες και βίντεο από την ντυμένη στα λευκά Στοκχόλμη. Πάρτε μια γεύση...


Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) stockholm από Pinakio
Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) stockholm 2

Δραγασάκης: Δεν έχει κριθεί η παραμονή μας στο ευρώ


Giannis-DragasakisΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, και ουσιαστικός υπεύθυνος για τη συγκρότηση της εναλλακτικής πρότασης του κόμματος στον τομέα της οικονομίας, επεσήμανε με συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” ότι δεν έχει κριθεί ακόμη η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας.
“Η έξοδος από την κρίση θα κριθεί σε κλίμακα εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια. Τίποτε δεν έχει λήξει. Όπως αναγνώρισε πρόσφατα και η κα Μέρκελ, οι πιο κρίσιμες φάσεις της κρίσης, οι πιο μεγάλοι κίνδυνοι, δεν είναι πίσω μας αλλά μπροστά μας, και για εμάς, και για την Ευρώπη και για τον κόσμο”, σχολιάζει ο Γιάννης Δραγασάκης.
ysterografa.gr

Κόρινθος '06 και Ολυμπιακός Άσσου σταθερά στην κορυφή σε Β1 & Β2 Κορινθίας


Β1 Κατηγορία
10η αγωνιστική
ΑΣ ΛΟΥΡΑΚΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3-1
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 0-2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06 - ΣΟΦΙΚΟ ΄05 2-0
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ 3-1
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0-4
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 0-3αα
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 3-4
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 4-5

Στη Βαθμολογία σε 10 αγώνες προηγείται η Κόρινθος '06 με 26 β. και ακολουθούν η Δάφνη Εξαμιλίων με 22 β , η Πρόοδος με 22 β. και ο Αο. Μαψός με 20 β.

Β2 Κατηγορία
10η αγωνιστική
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ Σ 3-0αα
ΑΡΑΤΟΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ 3-3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 3-0αα
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 1-0
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 3-0αα
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97 1-0
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 5-2
ΡΕΠΟ ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Στη Βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός Άσσου με 25 β. (9 α) και ακολουθούν το Ζευγολατιό με 21 β. (10 α) , η Δάφνη Πουλίτσας με 20 β. (9 α) και η Λυκοποριά με 19 β, (9 α)...

Ο Κύψελος Κορίνθου 2 - 1 εκτός τον Τενεάτη και ξέφυγε στο+3


Συνέχεια στις νίκες έδωσε ο Κύψελος, τα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής  στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορινθίας, καθώς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, πήρε ένα πολύ μεγάλο «τρίποντο» με 2 - 1 ,στο Σολομό, επί του Τενεάτη, έφτασε τους 29 βαθμούς και βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επιστροφή στην Α1και ξέφυγε στο + 3 από τον Αετός Κριονερίου , που έφυγε με μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο Συνοικισμό  με 4 - 1 επί του Άρη Κορίνθου.
Στο Βραχάτι ο Πανευρωστινιακός επικράτησε με 3 - 1 του Άρη Βοχαϊκού ενώ στο Λέχαιο η τοπική ομάδα επικράτησε με 2 - 0 του Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής στο ντέρμπυ της ημέρας σάρωσε με 5 - 2 την Αναγέννηση Κιάτου,
και βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς. Ο Αγγελής πέτυχε το 1-0 και ο Κρισάφι ήταν αυτός που έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους συμπαίκτες του, κάνοντας το 2-0, το οποίο και ήταν το σκορ του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν άλλαξε με τους παίκτες του Θανάση Παπασημάκη, να φτάνουν και στο 3-0 με τον Κρισάφι και πάλι. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παγώνη, για να έρθει όμως ο Παπαδόπουλος, για να ανεβάσει το σκορ, στο 4-1.
Η Αναγέννηση μείωσε εκ νέου, με τον Σταυρόπουλο αυτή τη φορά σε 4-2, αλλά το τελικό 5-2, για τον Ηρακλή διαμόρφωσε ο Δεδάκης, μέσα σε αποθέωση.
Σαρωτική ήταν και η Θύελλα Κ. Διμηνιού όπου στον Άσσο στην κυριολεξία "ξεπουπούλιασε¨ με 7 - 2 τον Αετό Αγγελοκάστρου. Μέ το ευρύ 4 - 1 νίκησε και ο Ισθμιακός στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" τον ΑΟ. Σολομού
Τέλος ο ΑΟ. Αλμυρή επικράτησε μέσα στα Εξαμίλια με 3 - 2  επί των Γαλάζιωνς Νέων.

Η 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 1 - 3
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 7 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ 5 - 2
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 1 - 4
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ   2 - 3
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ   1 - 2
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 4 - 1

Η Βαρμολογία
1 (1) ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 12 29
2 (2) ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 12 26
3 (3) ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 12 24
4 (5) ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ 12 23
5 (4) Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ 12 21
6 (7) ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ 12 20
7 (6) ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ 12 20
8 (8) ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 12 17
9 (9) ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 12 17
10 (11) ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 12 15
11 (10) ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 12 14
12 (12) Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ 12 11
13 (13) ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 12 9
14 (14) ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 12 6
15 (15) ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 12 5
16 (16) ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 12 1

"Απολυτήριο" σε 8.500 δασκάλους με ψυχολογικά προβλήματα


Στοιχεία σοκ με δασκάλους που δηλώνουν δήθεν ψυχική αδυναμία για να κάθονται σπίτι τους!
Ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς φαίνεται να πάσχει από κάποιας μορφής διαταραχή με αποτέλεμα να είναι αδύνατη η παραμονή του στις αίθουσες. Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ΕΘΝΟΣ", εκτός εκπαίδευσης αναμένεται να βρεθούν όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν βαριάς μορφής ψυχασθένειες ή ανυπέρβλητα ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται να είναι ήδη ειλημμένη και υπολογίζεται οι πρώτοι εκπαιδευτικοί που θα «πάρουν απολυτήριο» να φτάσουν τους 8.500.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, οι 2.500 από αυτούς, οι επονομαζόμενοι και «επίορκοι», αναφέρονται σε περιστατικά που έφθασαν μεν στα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά δεν τελεσιδίκησαν ποτέ οι υποθέσεις τους, και οι υπόλοιποι, περίπου 6.000 είναι όλοι αυτοί που έχουν δηλώσει... ψυχική αδυναμία! Το ποτάμι θα σαρώσει κι εκείνους που καταγράφονται ασθενείς, απλώς και μόνο για να «λουφάρουν» και να αποφύγουν τη διδασκαλία, γεγονός που στο παρελθόν συνέβαινε κατά κόρον... Τα αριθμητικά στοιχεία σοκάρουν, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα, πολλαπλασιαζόμενη μάλιστα επί έτη και έτη!

Ο ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή. Από απλή κατάθλιψη μέχρι και σοβαρά ψυχολογικά νοσήματα, που ενδεχομένως να τον οδηγήσουν με κατάλληλες συνθήκες, είτε σε βία μέσα στην τάξη, είτε στην τοξικομανία, είτε στον χώρο της παιδοφιλίας, της πορνογραφίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης των ανυποψίαστων μαθητών.

newsit.gr

6ος Όμιλος: Ασταμάτητο το Πανόπουλο

Ακόμα μία νίκη πήρε το Πανόπουλο που διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τους διώκτες της μετά το τρίποντο επί του Διαγόρα Βραχνέικων με 3-1.
Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε και ο Ατρόμητος Λάππα ο οποίος πέρασε νικηφόρα 4-0 από την έδρα του Πάμισου Μεσσήνης. Ο Εθνικός Μελιγαλά, αναρριχήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά τη νίκη του με 1-0 επί της Αχαϊκής.
Ο Εθνικός Σαγέικων συνεχίζει εντυπωσιακά, επικρατώντας 1-0 του Παναρκαδικού. Τέλος, η Δόξα Μανολάδας παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Εράνη Φιλιατρών.

Η 7η αγωνιστική
Εθνικός Μελιγαλά-Αχαϊκή 1-0
Πάμισος-Ατρόμητος Λάππα 0-4
Διαγόρας Βραχνέικων-ΠΦΟ Πανόπουλου 1-3
Εθνικός Σαγέικων-Παναρκαδικός 1-0
Δόξα Νέας Μανολάδας-Εράνη Φιλιατρών 1-1

 Η βαθμολογία
1 ΠΦΟ Πανόπουλου 7 19
2 Ατρόμητος Λάππα 7 15
3 Εθνικός Σαγέικων 7 11
4 Εθνικός Μελιγαλά 7 11
5 Παναρκαδικός 7 9
6 Διαγόρας Βραχνέικων 7 7
7 Πάμισος 7 7
8 Δόξα Νέας Μανολάδας 7 5
9 Αχαϊκή 7 5
10 Εράνη Φιλιατρών 7 5

7ος Όμιλος: Αήττητη στην κορυφή η Ερμιονίδα

Την πέμπτη της νίκη κατέκτησε η Ερμιονίδα η οποία έφυγε με το «τρίποντο» (1-0) από την έδρα του Πανναυπλιακού. Πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες μετράει η Ερμιονίδα που με τη νίκη της επί του Πανναυπλιακού Ηρακλή «έπιασε» κορυφή. Από κοντά και η Χαλκίδα που επικράτησε 2-0 κόντρα στον Ευβοϊκό Αγ. Νικολάου, με τον Γκιόκα να σημαδεύει δύο φορές σωστά στην αντίπαλη εστία,σο 26' και στο 41' .
Στην Ελευσίνα ο Πανελευσινιακός χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα επιβλήθηκε 3-0 του Πέλοπα Κιάτου. Μόλις στο 5' ο Κατσικιάς σημάδεψε το δοκάρι του Χασαμπέλι, ενώ στο 20' με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 52' ο Σιδηρόπουλος διαμόρφωσε το 2-0, με τον Παπαϊωάνου να μη μπορεί στο 68' να μειώσει το σκορ, αφού το σουτ σταμάτησε στο δοκάρι.
Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 3-0 με το γκολ του Παπανικολάου, με σουτ εκτός περιοχής.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Πέτρος Ξανθόπουλος): Τσακιρτζίδης, Μπαγδάτογλου, Τζαφεράκος, Τερλελής, Ευαγγέλου, Σιδηρόπουλος (78' Τύρπος), Μιχελής, Μακρίδης, Κατσικιάς (75' Τούσης), Μαλισιώβας (76 Ζαχαρόπουλος), Παπανικολάου,
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ (Βασίλης Τζαλακώστας): Χασαμπέλι, Χουσελάς, Μακρής (46' Στασινόπουλος Λ.), Στασινόπουλος Δ., Βελέτζας, Παπαϊωάννου, Πετρόπουλος, Παπαβασιλείου, Πράττος, Λίλιος (76' Λυμπερόπουλος), Μπούκης

Ο Πορτοχελιακός ηττήθηκε εντός έδρας 3-0 από τον Παναργειακό. Στο 31΄ ο Μπούρας με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και ένα λεπτό πριν, το τέλος του ημιχρόνου ο Κάπλατζης με πλασέ ύστερα από σέντρα του Μπούρα πέτυχε το 0-2 .
Στο 84' έγινε το 0-3 με ένα γκολ πού μόνο ο επόπτης Τάγκαλης είδε αφού στο πλασέ του Αγγελόπουλου η μπάλα δεν πέρασε ποτέ την γραμμή του τέρματος με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι φίλαθλοι της τοπικής ομάδας , όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Τέλος ο Μανδραϊκός με το εντυπωσιακό 4-0 έφυγε από τα Λουκίσια με το «τρίποντο»,  με τον Κουσκουνά να βρίσκεται σε μεγάλη ημέρα. Ο Ξύδης στο 4' άνοιξε το σκορ για τους
φιλοξενούμενους, για να έρθει ο Κουσκουνάς στο 42' και στο 54' να κάνει το 3-0.
Ο Νάκας στο 86' διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για την ομάδα της Μάνδρας

Τα αποτελέσματα  της 8ης Αγωνιστικής
Πανελευσινιακός - Πέλοπας Κιάτου 3 - 0
Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου - Χαλκίδα   0 - 2
Πανναυπλιακός - ΑΕ Ερμιονίδας     0 - 1
Πορτοχελιακός - Παναργειακός       0 - 3
Λουκίσια - Α.Ο. Μανδραϊκός          0 - 4
Ρεπό ο Παρνασσός

Η Βαθμολογία
1 ΑΕ Ερμιονίδας 7 17 19-3
2 Χαλκίδα 8 17 11-2
3 Α.Ο. Μανδραϊκός 7 15 15-2
4 Πανελευσινιακός 7 14 11-3
5 Πέλοπας Κιάτου 8 13 11-11
6 Παναργειακός 7 12 13-7
7 Πανναυπλιακός 7 7 5-8
8 Λουκίσια 7 6 6-13
9 Παρνασσός Αράχωβας 7 6 4-14
10 Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου 8 2 1-16
11 Πορτοχελιακός 7 0 3-20

Η Παναχαϊκή στο ντέρμπι 1-0 επί του Παναιτωλικού! - Η 13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE

Η Παναχαϊκή το ντέρμπι, κερδισμένη η Νίκη ΒόλουΤο κυρίως πιάτο της 13ης αγωνιστικής της Football League, που διεξήχθη την Κυριακή (9/12), είχε την Παναχαϊκή να κερδίζει το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας, τη Νίκη Βόλου να φτάνει στο -1 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης, τον Ηρακλή να παίρνει σημαντική νίκη και τους Εθνικό Γαζώρου και Ηρακλή Ψαχνών να χάνουν πολύτιμο έδαφος.
Μέσα σε μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα την οποία δημιούργησαν οι Πατρινοί φίλαθλοι, η Παναχαϊκή πήρε μία σημαντική νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού για την 13η αγωνιστική της Β' Εθνικής.
Σημαντικότερη φάση στο πρώτο μέρος για την Παναχαϊκή στο 38' όπου ο Ντίνας έκανε την προβολή, ο Γκούρτσας στη φάση όμως δεν μπόρεσε να πάρει την μπάλα και ο Ακουάρο έδιωξε σχεδόν στην γραμμή.
Στην επανάληψη η πατρινή ομάδα ανέβασε στροφές και το γκολ δεν άργησε να έρθει στο 63' όταν με φοβερή κάθετη πάσα του Ουρτάδο στον Γκούρτσα ο δεύτερος έκανε το σουτ από τα πλάγια, όπου ο Τακίδης ήταν εξουδετερωμένος, κάνοντας το 1-0.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιώργος Κούτσης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Κοιλιάρας, Άντονι, Βοσκόπουλος, Γκούρτσας (89' Λίτσης), Ουρτάδο (73' Βασιλαντωνόπουλος), Ντίνας (90+ Κοκκίνης), Ολισε, Σαλαμαστράκης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Κούσας, Ακουάρο, Ιωάννου, Γκόλιας, Σφακιανάκης, Μπογκντάνοβιτς (65' Δάρλας), Μύγας (58' Μπακάκης), Φαβάλι, Καμαρά (68' Κουτσοσπύρος), Πασας.
Η Παναχαϊκή με τη νίκη της αυτή εδραιώνεται στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που η ομάδα του Αγρινίου παρέμεινε στο -6 από την κορυφή.
Σε απόσταση μιας «ανάσας» από αυτή βρέθηκε η Νίκη Βόλου, που επιβλήθηκε 1-0 της Αναγέννησης Γιαννιτσών στο «Πανθεσσαλικό», στο άλλο σπουδαίο παιχνίδι της ημέρας. Αντίθετα, ο Ηρακλής Ψαχνών έχασε την ευκαιρία να «πιάσει» τον πρωτοπόρο Απόλλωνα στην πρώτη θέση, καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο» και έμεινε στο -2 από την κορυφή.
Ακόμα περισσότερο έδαφος έχασε ο Εθνικός Γαζώρου, που ηττήθηκε με 2-0 από την Δόξα στη Δράμα, ενώ σημαντικό βήμα για να προσεγγίσει την κορυφή έκανε ο Ηρακλής, με την εκτός έδρας νίκη του 2-0 επί του Βύζαντα, στα Μέγαρα. Πλέον ο «Γηραιός» έφτασε τους 21 βαθμούς, 3 λιγότερους από τον Απόλλωνα.
Στην Καβάλα, οι «Αργοναύτες» πήραν πολύτιμη νίκη 1-0 επί της Καλλονής και βλέπουν με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία την υπόθεση παραμονής, όπως και ο Φωκικός που επικράτησε 1-0 του Πιερικού στην Αμφισσα.
Τέλος, στη Φυλή, Θρασύβουλος και Ολυμπιακός Βόλου ήρθαν ισόπαλοι 1-1, με τους γηπεδούχους να υποχωρούν, πλέον, στη ζώνη του υποβιβασμού και τους Βολιώτες να παραμένουν μακριά από την κορυφή.
Στον Σαββατιάτικο αγώνα που άνοιξε την αυλαία της ημέρας, η Λάρισα επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (10/12, 19:00) με την αναμέτρηση Πανσερραϊκός - Εργοτέλης. Ρεπό είχε η Αναγέννηση Επανομής.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 8/12
Λάρισα - Απόλλων Σμύρνης 2-1

Κυριακή 9/12
Δόξα Δράμας - Εθνικός Γαζώρου 2-0
Καβάλα - Καλλονή 1-0
Παναχαϊκή - Παναιτωλικός 1-0
Βύζας Μεγάρων - Ηρακλής 0-2
Θρασύβουλος - Ολυμπιακός Βόλου 1-1
Φωκικός - Πιερικός 1-0
Νίκη Βόλου - Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
Καλλιθέα - Ηρακλής Ψαχνών 1-1

Δευτέρα 10/12
Πανσερραϊκός - Εργοτέλης 19:00

Ρεπό: Αναγέννηση Επανομής

Η Βαθμολογία

1. Απόλλων
12
13-5
24
2. Νίκη Βόλου
13
14-10
23
3. Εργοτέλης
11
10-5
22
4. Ηρακλής Ψαχνών
12
13-8
22
5. ΑΕΠ Ηρακλής
12
15-8
21
6. Eθνικός Γαζώρου
13
15-10
20
7. Αναγέν. Γιαννιτσών
13
16-15
19
8. Λάρισα
12
13-10
18
9. Παναιτωλικός
13
9-6
18
10. Παναχαϊκή 2005
13
11-11
17
11. Ολυμπιακός Βόλου
13
9-8
17
12. Καλλονή
12
7-8
16
13. Καβάλα
12
7-8
15
14. Πανσερραϊκός
11
9-11
14
15. Καλλιθέα
12
16-18
14
16. Φωκικός
12
10-13
13
17. Πιερικός
12
7-13
13
18. Δόξα Δράμας
13
11-13
12
19. Θρασύβουλος
13
7-10
11
20. Βύζας Μεγάρων
12
7-15
7
21. Αναγέν. Επανωμής
12
7-21
5