Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1-1 Ξεκάθ-ΑΡΗΣ-μα τώρα...

Ξεκάθ-ΑΡΗΣ-μα τώρα...

Αν κάποια ομάδα μπορεί να αισθάνεται «αδικημένη» από το 1-1 του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αρη, αυτή, μάλλον, θα ήταν η φιλοξενούμενη.

Διότι οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι από τους «πράσινους» που προηγήθηκαν στο 76' με ανύπαρκτο πέναλτι που συνοδεύτηκε από την αποβολή του Παπαζαχαρία και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 88' με τον Γιαννιώτα, αν και έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο Αρης, λοιπόν, κατάφερε να αποδράσει εκ νέου από το ΟΑΚΑ με το βαθμό. Μετά το 1-1 με την ΑΕΚ, οι «κίτρινοι» απέσπασαν ισοπαλία με το ίδιο σκορ και από τον Παναθηναϊκό που ήταν τραγικός. Οι «πράσινοι» δεν έκαναν επί της ουσίας φάση μπροστά στην εστία του Βελλίδη. Προηγήθηκαν με ένα πέναλτι που για πολλούς, ενδεχομένως, να μην ήταν και ταυτόχρονα στην ίδια φάση πήραν και αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι «κίτρινοι», όμως, ήταν «καμικάζι» και στο 88' με γκολ του Γιαννιώτα ισοφάρισαν και πήραν το βαθμό σε ένα ματς, που μπορεί να άξιζαν και καλύτερης τύχης.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έλεγξε το ρυθμό, είχε την κατοχή της μπάλας, όμως του έλειψε η ευκαιρία. Και αυτά την ώρα που ο Αρης αμυνόταν και προσπαθούσε επί της ουσίας να χτυπήσει στην κόντρα έχοντας στην κορυφή τον Νταβίδ Αγκάνθο που στο ΟΑΚΑ είχε καταφέρει να σκοράρει κατά της ΑΕΚ (1-1).

Και στο 12' οι «κίτρινοι» απείλησαν τον Παναθηναϊκό με τον Ισπανό στράικερ να αιφνιδιάζει τον Καρνέζη. Ο Αγκάνθο έπιασε ένα «γλυκό» σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα με τον Καρνέζη να αποκρούει με διπλή προσπάθεια και να γλιτώνει τα χειρότερα. Ετσι το 0-0 παρέμεινε με τον Παναθηναϊκό να ΄χει την απόλυτη κατοχή της μπάλας με 80% έναντι 20% του Αρη, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει… Και ο λόγος ήταν προφανής. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη.

Ο χρόνος, πλέον, λειτουργούσε ευεργετικά για τον Αρη. Οι «κίτρινοι» με καλή αμυντική λειτουργία δεν απειλούνταν από τους «πράσινους» και κάθε λεπτό που περνούσε, κέρδιζαν σε αυτοπεποίθηση, προκειμένου να βγαίνουν και μπροστά.

Ετσι το 0-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό επί της ουσίας να μην έχει κάνει την κλασική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Βελλίδη.


Με την έναρξη της επανάληψης ο Φερέιρα θέλησε να κάνει πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό ρίχνοντας στο ματς τον Σισοκό αντί του αμυντικογενή, Μαρίνου, όμως ούτε αυτή η αλλαγή άλλαξε τα δεδομένα του ματς τουλάχιστον στο πρώτο δεκάλεπτο. Ηταν, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως άλλαξε η κατοχή με τον Αρη να υπερτερεί με 52% έχοντας στο 55' και μία καλή στιγμή με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Αγκάνθο.

Μετά το 60' και για ένα πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός πίεσε… Εκανε μία-δυο φάσεις μπροστά στην εστία του Βελλίδη, όμως οι προσπάθειες των Χριστοδουλόπουλου, Τοτσέ και Σισοκό δεν είχαν ευτυχή κατάληξη με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμένει. Βέβαια, στο 58' υπήρχε μία φάση, όπου ο Φερέιρα και οι παίκτες του δικαιούνται να φωνάζουν για «φράγμα» του Πουλίδο στον Χριστοδουλόπουλο με τον ρέφερι, Καλογερόπουλο να δείχνει «παίζεται» και να μην δίνει το εμφανέστατο έμμεσο φάουλ υπέρ των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε ανακτήσει την κατοχή, ναι μεν έλεγχε το ρυθμό, όμως επί της ουσίας δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση μπροστά στο τέρμα του Βελλίδη. Στο 74', όμως, ήρθε μία απόφαση του Καλογερόπουλου να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο Αθηναίος ρέφερι εξάντλησε την αυστηρότητα του σε «τράβηγμα» του ενός δευτέρου στον Σισοκό από τον Παπαζαχαρία και έδειξε την «άσπρη βούλα» αποβάλλοντας ταυτόχρονα τον στόπερ του Αρη. Οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν, όμως η απόφαση δεν άλλαξε με τον Χριστοδουλόπουλο στο 76' να ευστοχεί και να δίνει προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Και αφού στο 80' ο Αρης γλίτωσε το 2-0 με τη χαμένη ευκαιρία του Κουίνσι, εν συνεχεία, έστω και με δέκα παίκτες, ρίσκαρε. Προσπάθησε να βρει τη μία καλή φάση για την ισοφάριση και αυτή, τελικά, ήρθε στο 88'. Ο Παπαστεριανός βρήκε ακάλυπτο τον Γιαννιώτα, ο οποίος με κεφαλιά κατάφερε να γράψει το τελικό 1-1.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Ζέκα (68' Μαυρίας), Βιτόλο, Μαρίνος (46' Σισοκό), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (81' Φορναρόλι).

Άρης: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος (77' Γιαννίτσης), Καζναφέρης (65' Καπετάνος), Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Πράτα Κοέλιο (88' Σουνάς).

Οι ελιές ενάντια στην κλιματική αλλαγή!


Στα Χανιά, το Ηράκλειο και το Λασίθι η "Εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην Ελαιοκομία με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή" (oLIVECLIMA) όπου πραγματοποιήθηκε στις 18-19/10/2012 στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών.
Το έργο υλοποιείται με συγχρηματοδότηση 50% του Προγράμματος LIFE+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει προϋπολογισμό 3,6 Μ € (1,8 Μ € από ΕΕ), και 600.000 € για το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, που είναι ο επιστημονικός συντονιστής του έργου.

Διαχειριστής του έργου είναι η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Αθηνών, το Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων Θεσσαλονίκης του ΕΛ.Γ.Ο. 'ΔΗΜΗΤΡΑ', το Πανεπιστήμιο της Basilicata της Ιταλίας, η ΡΟΔΑΞ ΑΓΡΟ Ε.Π.Ε και η εταιρεία 'Εκδόσεις Αγρότυπος' Α.Ε.
Ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Δρ. Κ. Χαρτζουλάκης καλωσορίζοντας τους εταίρους τόνισε ότι η ελαιοκομία, αλλά και η αγροτική παραγωγή γενικότερα, για να έχει μέλλον πρέπει να βασίζονται στους κανόνες της αειφορίας.

Εφαρμόζοντας τη διαθέσιμη τεχνογνωσία για την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας μπορούμε να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και παράλληλα να μεγιστοποιήσουμε το όφελος του παραγωγού και να καταστήσουμε τη ελαιοκαλλιέργεια ένα πολύτιμο σύμμαχο στον αγώνα περιορισμού της κλιματικής αλλαγής και προστασίας του περιβάλλοντος.
Βασικός στόχος του έργου oLIVECLIMA, 5ετούς διάρκειας, είναι η μετατροπή της ελαιοκομίας σε ένα εργαλείο αντιμετώπισης/διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η προσαρμογή των ελαιώνων στις νέες κλιματικές συνθήκες.
Συγκεκριμένα οι πρακτικές που θα εφαρμοστούν είναι: ανακύκλωση κλαδεμάτων ως υλικό εδαφοκάλυψης και θρέψης, αξιοποίηση αποβλήτων ελαιοτριβείου ως υλικό λίπανσης με εφαρμογή στο έδαφος είτε απευθείας είτε μετά από κομποστοποίηση, τροποποίηση της ζιζανιοχλωρίδας και του κλαδέματος των ελαιοδέντρων για αύξηση της δέσμευσης CO2 μέσω της φωτοσύνθεσης, ακαλλιέργεια του εδάφους για περιορισμό της διάβρωσης και καταστροφής της οργανικής ουσίας.
Περιοχή εφαρμογής του έργου είναι οι ελαιώνες παραγωγών στο Νομό Χανίων, το Ν. Ηρακλείου (ΕΑΣ Πεζών), το Ν. Λασιθίου (ΕΑΣ Μεραμβέλλου) και το Ν. Μεσσηνίας (Ο.Π. Νηλέας), όπου θα εφαρμοστούν καλλιεργητικές πρακτικές που συμβάλουν στη βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους, μέσω της αξιοποίησης φυσικών υλικών, στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην ποσοτικοποίηση της θετικής επίδρασης της ελαιοκαλλιέργειας στο περιβάλλον, με βάση την εκτίμηση του αποτυπώματος του άνθρακα (Carbon Footprint) το οποίο αποτελεί το πλέον επίκαιρο εργαλείο marketing αγροτικών προϊόντων διεθνώς.
 
newsit.gr

"Ομερτά" για τις 187 offshore στο Κρανίδι

Ένας χρόνος πέρασε από τις αποκαλύψεις για τις υπεράκτιες εταιρείες στο Κρανίδι Αργολίδος κι ενώ οι πρώτοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ ξεσκέπασαν όργιο φοροδιαφυγής, έκτοτε έχουν κολλήσει με αποτέλεσμα πολλές από τις υποθέσεις να κινδυνέυουν να παραγραφούν.

Σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής", ως διά μαγείας, μια τεράστια υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγής μέσω ενός δικτύου από εκατοντάδες υπεράκτιες εταιρείες που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια στο Κρανίδι Αργολίδας «κόλλησε» εδώ και 14 μήνες στις ελεγκτικές υπηρεσίες και μάλιστα τώρα βεβαιωμένες παραβάσεις κινδυνεύουν με παραγραφή και οι επιτήδειοι με απαλλαγή.

Το πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά κύκλωμα των 187 offshore στο Κρανίδι, που μετέτρεψε τη περιοχή σε «φορολογικό παράδεισο» διεθνούς φήμης, παραμένει για τις αρμόδιες υπηρεσίες ένας «άγνωστος Χ» όσον αφορά στα εμπλεκόμενα πρόσωπα και το εύρος της κομπίνας σε βάρος του Δημοσίου.

Ογκώδεις φάκελοι με σκοτεινές διαδρομές χρήματος, πρόσωπα-φαντάσματα και πολλά προς διερεύνηση σκοτεινά σημεία ανατέθηκαν σε δύο υπαλλήλους της τοπικής εφορίας οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούσαν να τα βγάλουν πέρα, ενώ οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ λόγω της πολυπλοκότητας των υποθέσεων και των μυστικών ή ψευδών παραστατικών και συναλλαγών προχωρούν με ρυθμούς χελώνας. Η ΔΟΥ Ναυπλίου δήλωσε αδυναμία να ολοκληρώσει τους ελέγχους ώστε να βεβαιωθούν οι οφειλές αλλά και να εισπραχθούν τα ποσά, αφού ο τεράστιος φόρτος είχε αφεθεί στις «πλάτες» δύο μόνο υπαλλήλων της Εφορίας Κρανιδίου. Και αντί η συγκεκριμένη εφορία να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό ως «ειδική περίπτωση» αποφασίσθηκε η κατάργησή της.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι οι 187 offshore του Κρανιδίου αποτελούν ανεκμετάλλευτη «φλέβα χρυσού» για το Δημόσιο. Για να κατανοηθεί η δυνατότητα είσπραξης φόρων, αλλά και το μέγεθος της πιθανής φοροδιαφυγής στο Κρανίδι, αρκεί να αναφερθεί ότι μόνο από τον έλεγχο τεσσάρων ιδιοκτητών offshore προέκυψε οφειλή 6 εκατ. ευρώ, η οποία και διευθετήθηκε. Το ποσό είναι εξωπραγματικό σε σύγκριση με τις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραττε η εφορία από το σύνολο των offshore επί σειράν ετών.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και η απάντηση του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Μαυραγάνη ήταν ότι ο έλεγχος των συγκεκριμένων offshore θα γίνει τελικά από το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, ενώ θα παραταθεί και το περιθώριο παραγραφής κατά έναν χρόνο.

newsit.gr

ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝ​ΝΗΣ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Νίκο Σταυρογιάννη.
Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον Βουλευτή κ. Νίκο Σταυρογιάννη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Βενιζέλος στις ΗΠΑ

Evagelos-Venizelos

Το διεθνές του προφίλ φιλοτεχνεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος την προσεχή Πέμπτη μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον. Μολονότι το ταξίδι του κυρίου Βενιζέλου στις ΗΠΑ έχει και προσωπική χροιά ( θα έχει την ευκαιρία να δει την κόρη του, που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Georgetown ), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μιλήσει την προσεχή Δευτέρα 29 Οκτωβρίου σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings με θέμα “Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η περίπτωση της Ελλάδος και ο ρόλος των ΗΠΑ”.

Πρόκειται κατ ουσίαν για συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου θα συμμετέχουν περί τους 20 κορυφαίους ανά τον κόσμο οικονομολόγους και καθηγητές Πανεπιστημίων, οι οποίοι και θα αναλάβουν να “ανακρίνουν” τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα αλλά και την προοπτική του οικονομικού προγράμματος μετά την οριστικοποίηση των μέτρων και τη σύναψη συνολικής συμφωνίας για το ελληνικό χρέος. Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να απαντήσει και σε ερωτήσεις του κοινού, που θα παρακολουθεί την εκδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Βενιζέλος αναμένεται να έχει σειρά επαφών και με Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, χωρίς, πάντως να έχει οριστικοποιηθεί το ακριβές του πρόγραμμα. Δε διαφεύγει της προσοχής ότι το ταξίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου στις ΗΠΑ πραγματοποιείται μόλις μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των Αμερικανικών εκλογών, και ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία πρώτης τάξεως γεύση από την προεκλογική ατμόσφαιρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.
ysterografa.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας τον φασιστικό χαιρετισμό του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι είσαι ό,τι δηλώσεις. Όμως, πολλές φορές ισχύει η ρήση “οι ανήθικοι μιλούν για ηθική”…
Για μας, την πλειοψηφία των Ελλήνων, που εκτελέστηκαν από τους Ναζί και οι δυο μας παππούδες, και χάσαμε έντεκα συγγενείς σε εθνικούς αγώνες, ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά και ύβρις.
Λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η φασιστική τραγωδία της κατοχής της χώρας μας παρουσιάζεται ως φασίζουσα κωμωδία ορισμένων στην Ελλάδα του 2012.
Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση».

Ποιος κερδίζει (λοιπόν) στις ΗΠΑ;

Barack-Obama-vs-Mitt-Romney
President elect… Με κλικαρισμένο το όνομα του υποψηφίου που το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου, ή μάλλον τα ξημερώματα της επομένης θα έχει συγκεντρώσει αρκετές εκλεκτορικές ψήφους ώστε να ανακηρυχτεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Μπαράκ Ομπάμα ή Μιτ Ρόμνεϊ λοιπόν; Μέχρι και το πρώτο debate των δυο αντιπάλων στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, κανείς δεν τολμούσε σοβαρά να υποστηρίξει ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ θα μπορούσε να είναι ο νικητής της αναμέτρησης, απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος έμοιαζε να έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα νικητή από το Συνέδριο των Δημοκρατικών στη Σάρλοτ.
Σε εκείνο το debate όμως, ο εν ενεργεία Πρόεδρος εμφανίστηκε… πλαδαρός, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε. Με αποτέλεσμα, η αμερικανική κοινωνία να αρχίσει αίφνης να αμφιβάλλει, και την ίδια στιγμή να αλλάξει μερικώς γνώμη για τον Μιτ Ρόμνεϊ, τον οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή λίγοι έπαιρναν στα σοβαρά.
Ο απόηχος της επικράτησης Ρόμνεϊ ήταν τόσο εκκωφαντικός, επειδή… αιφνιδίασε την αμερικανική κοινωνία, ώστε να του δώσει ακόμη και οριακό προβάδισμα απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα, σε παναμερικανικό επίπεδο σε ορισμένες δημοσκοπήσεις.
Το δεύτερο debate, την προηγούμενη εβδομάδα, αποκατέστησε μερικώς την τάξη. Ο Ομπάμα κέρδισε τις εντυπώσεις, έστω και όχι όσο εμφαντικά θα ήθελε. Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο δείχνουν ότι η ζημιά έχει γίνει. Και στις δυο εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις κάλπες της 6ης Νοεμβρίου, η μάχη θυμίζει θρίλερ για εξαιρετικά γερά νεύρα.
Οι πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ θεωρούν ότι οι παράγοντες που θα κρίνουν την αναμέτρηση είναι δυο: Το πόσοι απογοητευμένοι από τον Ομπάμα ψηφοφόροι του 2008 δεν θα προσέλθουν στις κάλπες, καθώς και το πως θα συμπεριφερθεί το εκλογικό σώμα στις λεγόμενες swing states, δηλαδή στις Πολιτείες που δίνουν τους περισσότερους εκλέκτορες.
Κι αυτό γιατί η αναμέτρηση αρχίζει να θυμίζει πολύ έντονα εκείνες που προηγήθηκαν της μάλλον άνετης επικράτησης του Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στον Τζον ΜακΚέιν το 2008. Το 2000, ο Τζορτζ W Μπους ανακηρύχτηκε Πρόεδρος από τα Δικαστήρια, καθώς κέρδισε οριακά και αμφιλεγόμενα τους εκλέκτορες της Φλόριντα. Εκεί όπου Κυβερνήτης ήταν ο αδελφός του, Τζεμπ Μπους. Την ώρα που ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην Αντιπρόεδρος του Μπιλ Κλίντον, Αλ Γκορ, είχε καταφέρει να επικρατήσει στη λαϊκή ψήφο.
Το 2004, ο “W” επανεξελέγη απέναντι στον Δημοκρατικό Τζον Κέρι, μονάχα όταν κατάφερε να “κλειδώσει” την Πολιτεία του Οχάιο, τη… Φλόριντα του 2004 δηλαδή, με διαφορά 120.000 ψήφων.
Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, ο Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί αυτή τη στιγμή οριακό, και επομένως θνησιγενές προβάδισμα απέναντι στον Μιτ Ρόμνεϊ, καθώς οι δυο τους ετοιμάζοται για το αυριανό, τρίτο και τελευταίο debate, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Φλόριντα. Εκεί όπου οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να περνά για πρώτη φορά μπροστά από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του.
Στο επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα προσδοκούν ότι παρά τον οριακό χαρακτήρα της αναμέτρησης, δεν θα υποχρεωθούν σε… έξωση από τον Λευκό Οίκο. Θεωρούν ότι η στρατηγική τους, που στηρίχτηκε στη λογική της κλιμάκωσης μηνυμάτων και στόχευσης, θα καταφέρει τελικά να οδηγήσει στις κάλπες εκείνους που δηλώνουν θυμωμένοι από τον Μπάρακ Ομπάμα. Ενώ απ΄την άλλη, μετρούν τις εκλεκτορικές ψήφους από τις swing states, και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αν… δεν πέσει το Οχάιο, ο Λευκός Οίκος δεν θα αλλάξει ένοικο στις 6 Νοεμβρίου.
Η ανάλυση περί των αντοχών του Οχάιο, όπου έχει επικεντρωθεί η Γραμμή Μαζινό της καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα, επιστρατεύοντας ακόμη και τον Μπρους Σπρίνγκστιν, στηρίζεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πολιτών της συγκεκριμένης περιφέρειας, που τους κάνουν να αισθάνονται… ξένοι προς τον Μιτ Ρόμνεϊ. Γι’ αυτό άλλωστε και, ενώ η Φλόριντα “έπεσε”, το Οχάιο αντέχει, και μάλιστα οριακά πάνω από το στατιστικό λάθος για τον Μπαράκ Ομπάμα.
Ο μαγικός αριθμός των εκλεκτόρων που θα οδηγήσει στην εκλογή Προέδρου είναι οι 270. Αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν, ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να προσδοκά ότι έχει “σίγουρες” 237 ψήφους, και ο Μιτ Ρόμνεϊ 206. Απομένουν 8 αμφίρροπες Πολιτείες, με συνολικό αριθμό 95 εκλεκτορικών ψήφων, τις οποίες είχε κερδίσει όλες ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008: Το Κολοράντο (9), η Φλόριντα (29), η Αϊόβα (6), η Νεβάδα (6), το Νιού Χαμσάιρ (4), το Οχάιο (18), η Βιρτζίνια (13) και το Γουισκόνσιν (10).
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ρόμνεϊ φαίνεται να είναι σε απόσταση βολής για να κερδίσει τη Φλόριντα, το Κολοράντο, το Νιού Χαμσάιρ και τη Βιρτζίνια, που συνολικά του δίνουν 55 εκλεκτορικές ψήφους και τον ανεβάζουν στις 261, μόλις 9 εκλεκτορικές ψήφους πριν από το όριο εκλογής των 270.
Η γραμμή άμυνας του Μπαράκ Ομπάμα εστιάζει λοιπόν στις μεσοδυτικές Πολιτείες. Αν μάλιστα, εκτός από το Οχάιο ο σημερινός Πρόεδρος καταφέρει να κερδίσει την Αϊόβα και το Ουισκόνσιν, θα έχει “αδιάθετο” να χαραμίσει, από κάποια άλλη Πολιτεία στην οποία εμφανίζεται σήμερα ως σίγουρος νικητής.
Οι Αμερικανοί θα έλεγαν… too close to call. Ακόμη και αυτή η εξέλιξη όμως συνιστά “νίκη” για τον Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος στο ξεκίνημα της προεκλογικής κούρσας έμοιαζε χαμένος από χέρι. Φτάνει αυτή να είναι η… μοναδική νίκη του.

ysterografa.gr

Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης: Ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος για να βγάλετε ζεστό χειμώνα


Η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,40 ευρώ το λίτρο ωθεί όλο και περισσότερους καταναλωτές σε εναλλακτικές λύσεις.
Η ιστοσελίδα «Imerisia.gr» παρουσίασε έναν οδηγό για οκτώ πηγές θέρμανσης. Η σύγκριση ανάμεσα στις οκτώ μορφές θέρμανσης έγινε με βάση τις ανάγκες μιας οικογένειας που ζει σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. και η οποία, βάσει των εκτιμήσεων, θα χρειαστεί τον χειμώνα 1.200 λίτρα πετρελαίου. Σημειώνεται ότι η ισοδύναμη ποσότητα των λίτρων σε kWh (κιλοβατώρες) ηλεκτρικού ρεύματος είναι 12.630.
Αναλυτικά:

Τότε που ο Στεφανόπουλος ψήφισε ΠΑΣΟΚ

Kostis-Stefanopoulos
Το 1989, με αφορμή την υπόθεση παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής φέρεται να είχε διατυπώσει την ιστορική ρήση ότι “έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στο δικαστήριο, τον στέλνεις σπίτι του”.
Η Ιστορία έχει αποδείξει σε πλείστες περιπτώσεις ότι έχει τις δικές της… περιέργειες. Ως προς το πως αντιλαμβάνεται τη χρονική αλληλουχία των εξελίξεων, αλλά και την αξιολογική διαβάθμισή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κωστής Στεφανόπουλος. Ο Πατρινός πολιτικός, ιδεολογικά συντηρητικός αλλά και σπουδαίος ρήτορας, που δεν κατάφερε να ηγηθεί της Κεντροδεξιάς, καθώς ηττήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε την προσωπική περιπέτεια της Δημοκρατικής Ανανέωσης, έμεινε στο περιθώριο, και τελικά έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και μάλιστα, ένας από εκείνους που η ελληνική κοινωνία θυμάται και αναπολεί με συμπάθεια και αναγνώριση για όσα προσέφερε στον θεσμό και τον τόπο.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος επέλεξε να γίνει ένας από τους λίγους πολιτικούς, η βιογραφία των οποίων δημοσιοποιείται ενόσω βρίσκονται ακόμη στη ζωή. Τη συνέταξε η δημοσιογράφος Νίτσα Λουλέ, και το “Βήμα της Κυριακής” δημοσιεύει σήμερα εκτενή αποσπάσματά της.
“Κωστής Στεφανόπουλος, ο μοναχικός Πρόεδρος”, λοιπόν. Ένα βιβλίο που εκ των πραγμάτων επαναφέρει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη γνωστή λατρεία για τα ποδήλατα και τον απλό τρόπο ζωής. Έρχεται ωστόσο και να τον αδικήσει, τουλάχιστον στο σκέλος που αφορά τις αναφορές στη Νέα Δημοκρατία, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την Κεντροδεξιά.
Μιας και ο Κωστής Στεφανόπουλος αποκαλύπτει ότι από την ημέρα που έφυγε απο τη Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα του στη μάχη για την ηγεσία της, δεν ξαναψήφισε ποτέ τη μητέρα-παράταξη της Κεντροδεξιάς. Αντιθέτως, ψήφισε Αριστερά, και “φυσικά ΠΑΣΟΚ”, όπως είναι η επίμαχη αποστροφή του.
“Εδώ και χρόνια δεν ανήκω πουθενά. Ψήφισα τον Λεωνίδα στην Ευρωβουλή, τη Δαμανάκη όταν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού και φυσικά ΠΑΣΟΚ. Δεν είχα καμία σκέψη να φύγω από τη ΝΔ. Ήταν το κόμμα μου. Ο Μητσοτάκης ήταν ξενόφερτος. Τον έφερε ο Καραμανλής”, σχολιάζει στη Νίτσα Λουλέ ο Κωστής Στεφανόπουλος.
Παραγνωρίζοντας μια αξιακή και αυτοεπιβεβαιούμενη πραγματικότητα: Τα κόμματα δεν ανήκουν στους εκάστοτε αρχηγούς τους. Όσο κι αν οι τελευταίοι χαράσσουν καθοριστικά τη στρατηγική και διαμορφώνουν τη φυσιογνωμία τους. Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.
Το διάστημα της… αποχής από την ψήφο στην Κεντροδεξιά που αφηγείται ο καθόλα σεβαστός Κωστής Στεφανόπουλος, η κοινωνία, σε επίπεδα σχεδόν πάντα πάνω από 40% ήταν εκεί. Στο “κόμμα του”, όπως το αποκαλεί και ο ίδιος. Ενώ οι εναλλακτικές ήταν η πολυδιασπασμένη Αριστερά, και το διαχρονικά μοιραίο για την Ελλάδα ΠΑΣΟΚ. Σε όλες τις εκδοχές του. Ειδικά την “εκσυγχρονιστική”.

ysterografa.gr

"Αγώνας δρόμου" για συμφωνία με την τρόικα και ψήφιση των μέτρων - Έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή για εκταμίευση δόσης και επιμήκυνση

- Στουρνάρας: Μέσα στο Νοέμβριο η δόση
- Βρούτσης: Σε καλό δρόμο τα εργασιακά
- Κοντά σε συμφωνία για τριετίες και ωράριο εργασίας, συνεχίζεται το θρ'ιλερ με τις αποζημιώσεις
- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βάζουν "φρένο" στα σενάρια για ανασχηματισμό

Ολοκληρώθηκε μετά από 6,5 ώρες η μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή περισσότερων από 15 υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και στελεχών των υπουργείων όπου συζητήθηκαν όλες οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση έτσι ώστε να εκταμιευθεί η δόση μέχρι τις 16 Νοεμβρίου .

Ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή εντολή να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο με στόχο να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως η εκταμίευση της δόσης θα γίνει μέσα στο Νόέμβριο.

Δείτε τη δήλωση του Γ. Στουρνάρα



Βασικό ζητούμενο ήταν στη σημερινή σύσκεψη, το οικονομικό επιτελείο αλλά και οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης, να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, για να προχωρήσει η αξιολόγηση της τρόικας από την οποία εξαρτάται η εκταμίευση της δόσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στα επόμενα δυο 24ωρα η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα βρίσκεται στα χέρια τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αποχωρώντας από την ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου δήλωσε πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τα εργασιακά βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τα εργασιακά ήταν το πιο σημαντικό "αγκάθι" στις διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο της τρόικας.

Δείτε το βίντεο



Μέχρι στιγμής φαίνεται πως διατηρούνται "παγωμένες"οι τριετίες. Επίσης η τρόικα φαίνεται να αποσύρει το αίτημά της για αλλαγές στο ωράριο εργασίας. Μεγάλο "αγκάθι" φαίνεται να παραμένει το θέμα των αποζημιώσεων.

Δείτε το βίντεο




Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονονομικών της Ευρωζώνης την προσεχή Παρασκευή στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup την Παρασκευή θα επιδιώξει συνολική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο θέμα της επιμύκηνσης και της εκταμίευσης της δόσης, ενώ αναμένεται να εξεταστεί και ενδεχομένως να επιλυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρεους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Γ.Βρούτσης: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά


ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαψεύδουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Σαμαράς: Ζήτησα να επισπευσθεί η εκταμίευση της δόσης - Λεφτά υπάρχουν έως τις 16 Νοεμβρίου

Καμμένος προς Τσίπρα: Να παραιτηθούν οι βουλευτές μας για να πάμε σε εκλογές!

Μια δήλωση – πρόσκληση «βόμβα» προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Οταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφου της εφημερίδας Αγγελιοφόρος όπου παραχώρησε συνέντευξη, για το τι προτίθεται να κάνει ενόψει της ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή ο κ. Καμμένος εξήγησε πώς μπορεί να μπλοκάρει τα μέτρα προκαλώντας εκλογές μέσω ομαδικής παραίτησης βουλευτών.
«Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού, προκαλώντας εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η παραίτηση 60 βουλευτών και των αναπληρωματικών τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
«Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές», συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
 
newsit.gr

“Χαιρετάμε ναζιστικά” παραδέχεται ο Μιχαλολιάκος - ΒΙΝΤΕΟ


Μιλώντας στη νεολαία του κόμματός του η οποία πραγματοποίησε χθες βράδυ εκδήλωση στου Γουδή, ο κ. Μιχαλολιάκος παραδέχτηκε ότι στο κόμμα του "καμιά φορά" χαιρετούν ναζιστικά, ωστόσο δεν είναι κλέφτες.
Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δεν δίστασε να χαιρετίσει ναζιστικά, μιλώντας στη νεολαία του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι μπορεί τα μέλη του κόμματος του «καμιά φορά» να χαιρετούν κατ' αυτόν τον τρόπο, «αλλά έχουν καθαρά χέρια» γιατί δεν έχουν κλέψει.
«Μας είπανε ναζί, μία, δύο δέκα. Δεν μας είπανε όμως ποτέ κλέφτες. Αυτά τα χέρια μπορεί καμιά φορά να χαιρετάνε έτσι [χαιρετάει ναζιστικά] αλλά είναι καθαρά χέρια. Δεν είναι βρώμικα, δεν έχουν κλέψει» είπε.
Ο ίδιος συνεχίζοντας είπε πως η Χρυσή Αυγή όχι απλά βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των τριών πρώτων κομμάτων αλλά έχει και μικρή διαφορά με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι αυτό είναι που φοβούνται πολύ τα άλλα κόμματα.
Η παραδοχή αυτή, καταγεγραμμένη σε βίντεο, είναι μεγάλης σημασίας, στη συζήτηση η οποία έχει ανοίξει, εάν το κόμμα της Χρυσής Αυγής κινείται εντός των νόμων και πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, όπως τα αντίστοιχα κόμματα της Ευρώπης.
 
newsit.gr

Έπιασε κορυφή η Λάρισα στο 90’ - ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Έπιασε κορυφή η Λάρισα στο 90’ (pics)


Με κεφαλιά του Τσιμπάμπα στο 90ό λεπτό η Λάρισα μπροστά σε 5.000 περίπου οπαδούς της έκαμψε την αντίσταση του Εθνικού Γαζώρου με 2-1 (45' Σκόνδρας, 90' Τσιμπάμπα /- 70' Μπεκιάρη), πετυχαίνοντας την 3η σερί νίκη της που την έφερε μετά το τέλος της 6ης αγωνιστικής στην κορυφή της βαθμολογίας.
Λάρισα (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Τσιάρας (64' Καρανίκας), Νεμπεγλέρας, Ζεκίνια, Χασομέρης, Δεινόπαπας (75' Φρανκού), Τσίγκας (31' λ.τ Τσιμπάμπα).
Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Αποστολίδης, Κοσμίδης, Κουκόλης, Καπίας, Μερεσιώτης (25' λ.τ Νίρλας), Γεωργιάδης, Μουσικάκης, Ζιγκερίδης, Ναλμπάντης, Γκόγκας, Μπεκιάρης.
Εκεί βρίσκεται και η Αναγέννηση Γιαννιτσών, η οποία με χατ τρικ του Στεφανίδη (6', 17, 52' ) πέρασε από την έδρας της Επανομής 3-0.
Αναγέννηση Επανομής (Σπύρος Μπαξεβάνος): Μαλαμής, Φωτιάς (56' Κυζιρίδης), Παπατζίκος, Τσερκέζος, Κουκουλέκης, Μωυσίδης, Τζανδάρης, Κουλίδης, Μπαλασάς (65' Ταχμαζίδης), Αναστασίου (74' Σικαλόπουλος), Ναστόσκι.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Νίκος Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Σκέμπης, Τσιάμης, Καρπαθάκης, Σπαθάρας, Χατζόγλου, Ιορδανίδης, Καρακάσογλου (67' Στεργίδης), Φελίπε (61' Μπαξεβάνος), Στεφανίδης (79' Πολίτης), Φάμπιο.
Στο κατόπι των δύο βρίσκεται η Καβάλα, που σημείωσε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου με 2-0, αλλά και ο Πανσερραϊκός, ο οποίος στο 92' έσωσε την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου
Στο «Ελ Πάσο» οι Καλλιθέα και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1 (20' Γκόμεζ / 50' Ουρτάδο), ενώ το ίδιο σκορ βγήκε και στην Αμφισσα στον αγώνα ανάμεσα στον Φωκικό και στην Παναχαϊκή.
Φωκικός (Κρίστο Βαζέχα): Γεωργίου, Θωμόπουλος (44' λ.τ Χαλούλος), Εσόνο, Λίτσος, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Τετέ, Ταμπάκης, Μπουλούλης, Γκόμεζ, Θέος.
Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Πίτκας, Σπίνουλας, Σαλαμαστράκης, Ντίνας, Ολίσε, Μπρέσκα, Άντονι, Κοκκίνης (52' Κοκκίνης), Φουρτάδο, Ντιόγκο, Γκούρτσας.
Ο Απόλλων κέρδισε εύκολα τη Δόξα Δράμας με 2-0 στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, ο Ηρακλής Ψαχνών πανηγύρισε επίσης το δεύτερο τρίποντο, κερδίζοντας τον Πιερικό με 2-0, ενώ τέλος στο ντέρμπι του ουραγών στη Φυλή, Θρασύβολος και Βύζαντας Μεγάρων έμειναν στο 0-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αναγέν. Γιαννιτσών
10-7
12
2. Λάρισα
9-5
12
3. Καβάλα
5-3
11
4. Πανσερραϊκός
9-7
11
5. Νίκη Βόλου
7-6
10
6. Εργοτέλης
4-2
10
7. Καλλονή
4-2
10
8. Παναιτωλικός
5-3
8
9. Καλλιθέα
10-10
8
10. ΑΕΠ Ηρακλής
6-5
8
11. Απόλλων
4-2
8
12. Φωκικός
7-7
8
13. Ηρακλής Ψαχνών
5-4
7
14. Ολυμπιακός Βόλου
5-6
7
15. Παναχαϊκή 2005
3-5
6
16. Πιερικός
3-3
6
17. Eθνικός Γαζώρου
8-6
6
18. Δόξα Δράμας
4-8
4
19. Θρασύβουλος
2-5
3
20. Βύζας Μεγάρων
2-7
3
21. Αναγέν. Επανωμής
5-14
3

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ 3-0 Ο Φούλοπ… κέρναγε, ο Περόνε… έπινε

O Φούλοπ τα έσωζε, ο Περόνε τα έβαζε...(pics)

Ο Φούλοπ… κέρναγε, ο Περόνε… έπινε και ο Αστέρας σημείωσε μια επιβλητική νίκη κόντρα στην Βέροια, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague (3-0).

Στο πρώτο μέρος, ο Ούγγρος γκολκίπερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, μιας και κατάφερε να ανακόψει με απόλυτη επιτυχία τον επιθετικό οίστρο της Βέροιας.

Στο δεύτερο, ήταν η σειρά του Περόνε να… μιλήσει και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Κάτι που φαινόταν… εξαιρετικά αμφίβολο στο ξεκίνημα.
Παράσταση για… έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη, με την Βέροια να δίνει… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, την ώρα που οι γηπεδούχοι αναζητούσαν εναγωνίως τα πατήματά τους. Ο Φούλοπ εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή, καθώς έσωσε αρκετές φορές την εστία του, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια, διατηρώντας το μηδέν.

Το… ρεσιτάλ ξεκίνησε στο 27' με τον Ιωάννου να βρίσκεται τετ α τετ με τον Φούλοπ και τον Ούγγρο τερματοφύλακα να βγαίνει να νικητής. Τρία λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων προχώρησε σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση, αυτή τη φορά σε προβολή του Καφέ, ενώ στο 34' ήταν και πάλι στην σωστή θέση, έπειτα από την ωραία προσπάθεια του Κόστλι.

Στην ανάπαυλα, ο Νίκος Καρύδας εμφανίζοντας ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, όμως με την έναρξη του δευτέρου μέρους τα πάντα ανατράπηκαν…

Στο 51ο λεπτό, στην πρώτη του καλή στιγμή, ο Αστέρας κατάφερε να βρεθεί σε θέση οδηγού, με τον Περόνε να κάνει το 1-0 και να γνωρίζει την αποθέωση. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ουσέρο, ο Ντε Μπλάσις γύρισε ωραία στον Περόνε και ο Αργεντινός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ανατρέποντας τα δεδομένα.

Το γκολ «πάγωσε» τους φιλοξενούμενους που επέστρεψαν στο παιχνίδι στο 63' με σουτ του Μπαργκάν, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Φούλοπ και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 67' κι ενώ οι παίκτες της Βέροιας είχαν αρχίσει να παίρνουν τα… πάνω τους και ο Αστέρας να… ξαναπέφτει, ήρθε ο Ντε Μπλάσις να σημειώσει το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της ομάδας της Τρίπολης με πλασέ, έπειτα από σέντρα του Τσαμπούρη. Το 2-0 ήταν γεγονός για τους γηπεδούχους, η Βέροια βρίσκονταν πια σε… πανικό και στο 69' ήρθε και πάλι ο Περόνε να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με ένα ωραίο, ψηλοκρεμαστό σουτ.

Κάπως έτσι, ο Αστέρας πανηγύρισε μια επιβλητική νίκη κόντρα στην Βέροια. Η «βασίλισσα»… έμεινε με την χαρά της καλής απόδοσης του πρώτου ημιχρόνου, εκεί που αποδείχτηκε αναποτελεσματικοί, ενώ οι επιθετικοί της σίγουρα θα βλέπουν… εφιάλτες με τον Φούλοπ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (46' Καλαντζής), Ουσέρο (78' Φραγκουλάκης), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας (38' Καρντάσιο), Περόνε.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Γεωργιάδης, Έβερτον, Ορέστες, Καλί, Καφές (73' Κάρλος), Καλογέρης, Ιωάννου (63' Καλτσάς), Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Κόστλι (81' Μπελόν)

Πανηλειακός-Καλαμάτα 1-1: Ισόπαλο το ντέρμπι της Πελοποννήσου

Γκολ, βαθμούς κι εντυπώσεις μοιράστηκαν Πανηλειακός και Καλαμάτα στον Πύργο, στο ντέρμπι με το οποίο άνοιξε η αυλαία του Νοτίου Ομίλου της Football League 2.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον Πύργο αφού πήραν από νωρίς το προβάδισμα με τον Καούνο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Φράγκο και θα μπορούσαν να φτάσουν στην ανατροπή, όμως, δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν λόγω της αποβολής του Τσιμικλή. Το 1-1 της πρεμιέρας έδωσε σε Πανηλειακό και Καλαμάτα από ένα βαθμό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αποτέλεσμα που δεν άφησε ικανοποιημένους τους Στέλιο Γιαννακόπουλο και Γιώργο Μπένο, καθώς αμφότεροι οι δυο τεχνικοί είχαν προετοιμάσει τις ομάδες τους για να πάρουν τη νίκη στο ντέρμπι της Πελοποννήσου.
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ντέρμπι της Πελοποννήσου η Καλαμάτα, καθώς μόλις στο 3’ κατάφερε να «παγώσει» το Δημοτικό Στάδιο του Πύργου παίρνοντας το προβάδισμα. «Δράστης» για την ομάδα του Γιώργου Μπένου ήταν ο πολύπειρος Βαγγέλης Καούνος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του Πανηλειακού και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασόπουλου.
Η Καλαμάτα από αυτό το σημείο και έπειτα ήταν ωστόσο αρκετά αμυντική, με τον Πανηλειακό να θέλει αλλά… να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Ζαρόπουλου, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Μπένου ήταν καλά οργανωμένοι και προσπάθησαν μάλιστα να καταφέρουν και δεύτερο… χτύπημα στους Πυργιώτες, ωστόσο ο Ηλιόπουλος στο 22’ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ που πέτυχε δεν μέτρησε ποτέ.
Οι ποδοσφαιριστές του Στέλιου Γιαννακόπουλου από την πλευρά τους, προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό έτσι ώστε να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, ωστόσο τα πολλά και σκληρά φάουλ σε συνδυασμό με τα συνεχή λάθη εκατέρωθεν στη μεσαία γραμμή, δεν άφησαν να παιχτεί ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο στο υπόλοιπο το πρώτου ημιχρόνου, με τη «Μαύρη Θύελλα» να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανηλειακός μπήκε αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με μοναδικό στόχο την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν πολύ την Καλαμάτα, φτάνοντας τελικά στο πολυπόθητο γκολ στο 62’, όταν ο Βλαχόπουλος πέρασε ωραία πάσα στον Φράγκο κι αυτός πλάσαρε εύστοχα τον Ζαρόπουλο για την ισοφάριση στον Πύργο. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, η πίεση της ομάδας του Γιαννακόπουλου έγινε ασφυκτική προς τα καρέ της Καλαμάτας κι ο Πανηλειακός αναζήτησε και το δεύτερο γκολ για την ανατροπή.
Αυτό δεν ήρθε ούτε με το καλό σουτ του Σαραμαντά στο 68’, ούτε με την κεφαλιά του Κολόκα, που σταμάτησε στο δοκάρι, στο 70’ με την Καλαμάτα να κρατάει με όλες τις δυνάμεις της το ισόπαλο αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι από το 67’ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τσιμικλή. Μάλιστα, η Καλαμάτα προσπάθησε στο φινάλε να «κλέψει» το τρίποντο, όμως το σου του Πασσά από καλή θέση ήταν άστοχο, στην τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού στον Πύργο.
Πανηλειακός (Στέλιος Γιαννακόπουλος): Αθανασόπουλος, Κουλός, Σαραμαντάς, Κολόκας (85’ Παναγόπουλος), Κολοβός, Πέτρου (75’ Κατσαρός), Σαλαπάτας, Οικονομόπουλος, Φράγκος, Μήτρου (56’ Βλαχόπουλος), Σωτηρόπουλος
Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Ζαρόπουλος, Τρίψας, Ψυχογιόπουλος, Σκαρλάτος, Τριανταφυλλάκης, Τσιμικλής, Πασσάς, Ηλιόπουλος (72’ Μπράχο), Γεωργιόπουλος (46’ Καντούτσης), Καούνος (68’ Αθανασόπουλος), Ανδρεόπουλος


Στα υπόλοιπα παιχνίδια του νοτίου ομίλου. ο Εθνικός Αστέρας χάνει το ματς με την Κόρινθο στα χαρτιά , καθώς αυτό δεν έγινε δεν έγινε λόγω της υπ΄αριθμ. 115/2012 απόφασης του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. για την Π.Α.Ε. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ.

Στη Μαγούλα ο τοπικός Αστέρας έχασε 0-2 (20' Μπούνας κεφ, 44' Διαμαντόπουλος σουτ) από τον Παναιγιάλειο. Ο Αχαρναϊκός που επανεμφανίζεται στη Γ' Εθνική μετά από 4 χρόνια με γκολ , σουτ του Δασκαλάκη που σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού (81) επιβλήθηκε  με 1 - 0  του έμπειρου Ρούβα,. Το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών..Ισόπαλος με  σκορ 2 – 2 έληξε τελικά ο αγώνας της Γλυφάδας  με τον Φωστήρα. παρ' ότι ο Φωστήρας προηγήθηκε 0-2 μέσα στη Γλυφάδα, οι γηπεδούχοι με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού πήραν το βαθμό της ισοπαλίας Τέλος η Προοδευτική δυσκολεύτηκε αλλά «λύγισε» τα φιλοξενούμενα Χανιά με 2-1. (10' Παναγιωτόπουλος σουτ, 43' Επιτροπάκης σουτ - 59' Ψυχουντάκης κεφ)

Τα αποτελέσματα  της πρεμιέρας στον 1ο όμιλο):

Πανηλειακός – Καλαμάτα 1 - 1
Αχαρναϊκός – Ρούβας 1 - 0
Αστέρας Μαγούλας – Παναιγιάλειος 0 - 2
Γλυφάδα – Φωστήρας 2 - 2
Προοδευτική – Χανιά 2 - 1
Εθνικός Αστέρας - Κόρινθος 0-3 α.α.
Ρεπό η Επισκοπή

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κόρινθος
3-0
3
2. Αχαρναϊκός
1-0
3
3. Παναιγιάλειος
2-0
3
4. Προοδευτική
2-1
3
5. Φωστήρας
2-2
1
6. Γλυφάδα
2-2
1
7. Καλαμάτα
1-1
1
8. Πανηλειακός
1-1
1
9. Αστέρας Μαγούλας
0-2
0
10. Χανιά
1-2
0
11. Επισκοπή
0-0
0
12. Ρουβάς
0-1
0
13. Εθνικός Αστέρας
0-3
0


2ος ΟΜΙΛΟΣ

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλίας ανάμεσα στον Τύρναβο και την Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς οι ομάδες  μοίρασαν βαθμούς και τέρματα μετά το ισόπαλο 1 – 1. Στο 46΄ο Ρόβας με σουτ άνοιξε για τους Καρδιτσιώτες και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 52'  ο Πολύζος με σουτ .. Ισόπαλο με το ίδιο σκορ  έληξε και ο αγώνας του Βοτανιακού με την Δόξα Κρανούλας, στην Κατερίνη.
Η Κασσιόπη ηττήθηκε 0 – 1 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ ισόπαλος χωρίς σκορ έληξε ο αγώνας του Εθνικού Σιδηροκάστρου με τον Οικονόμου Τσαριτσάνης.  Ο Αιγινιακός σημείωσε το σκορ της ημέρας με το 5 – 1 επί της Ζακύνθου, ενώ τέλος ο Οδυσσέας Κορδελιού επικράτησε με 3 – 0 του Τηλυκράτη Λευκάδας.  

Τα αποτελέσματγα της πρεμιέρας στο 2ο όμιλο

Τύρναβος - Αναγέννηση Καρδίτσας 1 - 1
Αιγινιακός – Ζάκυνθος 5 - 1
Εθνικός Σιδηρόκαστρου - Οικονόμος Τσαριτσάνης 0 - 0
Κασσιόπη - Απόλλων Καλαμαριάς 0 - 1
Βατανιακός - Δόξα Κρανούλας 1 – 1
Οδυσσέας Κορδελιού - Τηλικράτης Λευκάδας 3 - 0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ακαδημία Πλαταμώνα
5-1
3
2. Απόλλων Καλαμαριάς
1-0
3
3. Οδυσσέας Κορδελιού
3-0
3
4. Αναγέν. Καρδ.
1-1
1
5. Δόξα Κρανούλας
1-1
1
6. Εθνικός Σιδηροκάστρου
0-0
1
7. Οικονόμος
0-0
1
8. Τύρναβος
1-1
1
9. Βατανιακός
1-1
1
10. Τηλυκράτης
0-3
0
11. Ζάκυνθος
1-5
0
12. Α.Ο Κασσιόπης
0-1
0