Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Διήμερες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε Αίγιο και Διακοπτό


Με διήμερες δραστηριότητες, ένα γλέντι και μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, οι χορευτές και χορεύτριες του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες» θα υποδεχτούν τις γιορτινές μέρες.
Διήμερες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε Αίγιο και Διακοπτό Το Σάββατο στις 18.30 θα παρουσιαστεί στις Καμάρες η παράσταση "Δωδεκαήμερα καμώματα"Σύμφωνα με το www.aigialeianews.gr, σήμρα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου το εφηβικό τμήμα και τα τμήματα ενηλίκων ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο μαθημάτων θα χορέψουν όλοι μαζί σε ένα κοινό μάθημα - γλέντι, κυρίως με τραγούδια και χορούς της περιόδου του δωδεκαημέρου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Παράλληλα, σε γιορτινή ατμόσφαιρα, όπως κάθε χρόνο, θα κεραστούν γλυκά και εδέσματα, προσφορά των μελών του Δ.Σ. αλλά και των ενήλικων χορευτών και θα ανταλλάξουν ευχές. Το απόγευμα του Σαββάτου 22/12, το παιδικό και το νηπιακό τμήμα θα παρουσιάσουν μια θεματική χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Η παράσταση «Δωδεκαήμερα καμώματα» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Απόλλων» στις Καμάρες, με ελεύθερη είσοδο. Η θεματική παράσταση περιλαμβάνει έθιμα, δρώμενα, χορούς, κάλαντα και τραγούδια του Δωδεκαημέρου, δηλαδή της περιόδου μεταξύ των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, από διάφορα μέρη της πατρίδας μας (Πελοπόννησος, Ήπειρος, Ικαρία, Δυτ. Μακεδονία, Θράκη, Χίος κ.ά.). Εκτός των μικρών μαθητών - χορευτών θα συμμετέχουν και μέλη των χορευτικών ομάδων από το τμήμα ενηλίκων και το εφηβικό, σε διάφορους ρόλους.
Τα μαθήματα χορού, για όλα τα τμήματα (νηπιακό, παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων) θα επαναρχίσουν μετά τις διακοπές των γιορτών στις 10 και 11 Ιανουαρίου.
*Στο μεταξύ περαντζάδα με Χριστουγεννιάτικα κάλνατα θα γίνει στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου και του Διακοπτού. Όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, μέλη της Ορχήστρας «Μουσική Οδύσσεια», της Χορωδίας Αιγιαλείας και μικροί φίλοι θα ψάλλουν Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Θα ανταλλάξουν ευχές με μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας και θα ζεστάνουν τις καρδιές μας το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, 11.00-12.30 το πρωί στους δρόμους του Αιγίου και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, 09.00-11.00 το πρωί στους δρόμους του Διακοπτού. Στο μεταξύ στο Αίγιο στα Ψηλαλώνια λειτουργεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό με πολλούς επισκέπτες καθημερινά.

thebest.gr