Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Π. Τατούλης στην New Europe: Μερικές φορές οι ειδικές συνθήκες χρειάζονται ειδικές λύσεις.

Συνέντευξη στην μεγαλύτερη και παλαιότερη πολιτική εφημερίδα που κυκλοφορεί από το 1993 στις Βρυξέλλες, New Europe, και ασχολείται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην πρόσφατη επίσκεψη του στις Βρυξέλλες.
Ο Περιφερειάρχης απαντώντας στις ερωτήσεις της εφημερίδας υποστήριξε την σταθερή του προσήλωση στην προοπτική δημιουργίας ενός εύρωστου μέλλοντος που θα βασιστεί σε νέα προσαρμοσμένα μοντέλα ανάπτυξης όπως οι Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες, ενώ χαρακτήρισε τον Καλλικράτη ως την μεταρρύθμιση που δίνει νέα ώθηση για τοπική ανάπτυξη βασισμένη στις τοπικές ανάγκες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.
Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην υπέρβαση των ψηφοφόρων, με την επιλογή τους στην πρόταση που τους τέθηκε από πολίτες με διαφορετικές επαγγελματικές και πολιτικές προελεύσεις χαρακτηρίζοντας τηn ως ένα μείζων βήμα προς μια γνήσια αποκέντρωση.  Οι πολίτες σε τοπικό επίπεδο ανέφερε ο κος Τατούλης, μπορούν να επιλέξουν πλέον αυτούς που θεωρούν πιο ικανούς για να τους εκπροσωπήσουν, να σχεδιάσουν πολιτικές και να προωθήσουν στρατηγικές ανάπτυξης βασισμένες στις τοπικές ανάγκες και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.
Ο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου χαρακτήρισε συστεμική την κρίση στην Ευρώπη ωστόσο σημείωσε ότι είναι ώρα να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε έξω από τα τετριμμένα και να κατανοήσουμε τις αναγκαίες προσαρμογές, όχι μόνο όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά, αλλά και σχετικά με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την εργασία. Για παράδειγμα, πιστεύω ακράδαντα ότι η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εντός της ΕΕ θα ωφελήσει σημαντικά την τοπική ανάπτυξη, αλλά και το γενικό ευρωπαϊκό συμφέρον υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης.
Πιστεύω ότι είναι ώρα να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση στην Ευρώπη, χωρίς φόβο ή προκατάληψη, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην συνέντευξη του στην εφημερίδα New Europe υπογραμμίζοντας ότι τουλάχιστον αυτή η κρίση μας υπενθύμισε τη σημασία της προσαρμοστικότητας και της ευελιξίας. Μερικές φορές οι ειδικές συνθήκες χρειάζονται ειδικές λύσεις.

H συνέντευξη

NewEurope: Είστε ο πρώτος αιρετός κυβερνήτης τις Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Νότια Ελλάδα, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για την νέα περιφερειακή δομή της χώρας;
Πέτρος Τατούλης:
Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, ενός νόμου που κλείνει ένα χρόνο σε εφαρμογή, επανακαθόρισε τον Διοικητικό χάρτη της χώρας μας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι πολίτες απέκτησαν την ευκαιρία να επιλέξουν τους ηγέτες τους, σε περιφερειακό επίπεδο, προσφέροντας μια περαιτέρω δημοκρατική νομιμοποίηση στις περιφερειακές πολιτικές. Οι πολίτες σε τοπικό επίπεδο πλέον μπορούν να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν πιο ικανούς για να τους εκπροσωπήσουν, να σχεδιάσουν πολιτικές και να προωθήσουν στρατηγικές ανάπτυξης βασισμένες στις τοπικές ανάγκες και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.


Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη προσφέρει ακόμα την ευκαιρία στους πολίτες να ξεπεράσουν τα κομματικά τους περιθώρια και να εκφραστούν πέρα από αυτά. Στην Πελοπόννησο για παράδειγμα οι ψηφοφόροι επέλεξαν τη δική μας πρόταση η οποία διαμορφώθηκε από υποψηφίους διαφορετικών επαγγελματικών και πολιτικών προελεύσεων. Πιστεύω ότι αυτές οι αλλαγές διαμορφώνουν ένα μείζων βήμα προς μια γνήσια αποκέντρωση αλλά και μια πρόκληση για τις τοπικές κοινωνίες να χτίσουν ένα εύρωστο μέλλον βασισμένο σε νέα προσαρμοσμένα μοντέλα ανάπτυξης.
Φυσικά η κατάσταση απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανική. Αντιθέτως η νέα αιρετή διοίκηση της περιφέρειας έχει να αντιμετωπίσει σύνθετα προβλήματα. Πρώτα από όλα κληρονομήσαμε όλες τις δομικές αδυναμίες του Ελληνικού κράτους οι οποίες για πολλά χρόνια μεγαλώνουν τις ανισότητες και καταρρακώνουν τις ευκαιρίες σε τοπικό επίπεδο. Δεύτερον η μετάβαση αυτή λαμβάνει χώρα σε ένα πολύ δύσκολο χρηματοοικονομικό και πολιτικό επίπεδο όπου υπάρχει έλλειψη πόρων, το πολιτικό σύστημα είναι εύθραυστο, και το μέλλον αβέβαιο. Τρίτον είναι προφανές ότι το Ευρωπαϊκό σύστημα είναι σε διαδικασία αλλαγής και επαναπροσδιορισμού των  δομών του, μια διαδικασία που όχι μόνο ενδυναμώνει τις αβεβαιότητες για το μέλλον αλλά αυξάνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις Περιφέρειες.
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αντιληφθούμε τα προβλήματα αυτά ως μείζονες προκλήσεις. Έφτασε η ώρα οι αιρετές διοικήσεις να ορθώσουν το ανάστημα τους και να γίνουν κομμάτι της επίλυσης του προβλήματος. Παρά τις όποιες δυσκολίες έχουμε ακόμα στη διάθεση μας μερικά κρίσιμα μέσα για δράση, όπως τα διαθρωτικά ταμεία. Από το προηγούμενο καλοκαίρι η κεντρική κυβέρνηση έχει αποκεντρώσει την διοίκηση προς τις περιφέρειες, κάτι που μας προσφέρει την ευκαιρία να αυξήσουμε το ρυθμό απορρόφησης πόρων και να προωθήσουμε εκείνα τα έργα τα οποία θα δώσουν ώθηση στην Ελλάδα αλλά και στην εμπιστοσύνη μας.
Την ίδια ώρα είναι σημαντικό για εμάς να συμβάλουμε στην συζήτηση που λαμβάνει χώρα,  σχετικά με την νέα προγραμματική περίοδο και το μέλλον της Περιφερειακής πολιτικής της Ευρώπης. Οι νέες Ελληνικές Περιφέρειες μπορούν και πρέπει να παίξουν ρόλο στην Ευρωπαϊκή Περιφερειακή σύγκλιση και ολοκλήρωση. 

Αντώνης Σαμαράς: Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στην προηγούμενη κυβέρνηση Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό προέχει να τακτοποιηθεί το Ελληνικό χρέος το ταχύτερο

Ως «ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτήρισε την ανάπτυξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη Βουλή για την κύρωση του Προϋπολογισμού του 2012, θεωρώντας ότι «προέχει να τακτοποιηθεί το Ελληνικό χρέος το ταχύτερο», χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, μεταβατικό τον χαρακτήρα της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Η προσδοκία για εκλογές λειτουργεί ως βαλβίδα ασφαλείας για να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη, ενώ αμέσως μετά την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χώρας, θα γίνουν οι εκλογές για να αποκατασταθεί η ομαλότητα της χώρας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η ΝΔ δεν είναι ούτε συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων, είπε ο κ. Σαμαράς. «Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στις αμαρτίες της προηγούμενης κυβέρνησης» επεσήμανε.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει πια απευθείας ενίσχυση της ρευστότητας (από την ΕΚΤ)» σημειώνοντας ότι πρέπει άμεσα να τακτοποιηθεί η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους. «Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό γιατί δίνουμε προτεραιότητα στο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Μας δικαιώνουν πρόσωπα μεγάλου κύρους στην Ευρώπη» είπε, επισημαίνοντας ότι πρέπει «να εξασφαλισθεί η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων».
«Υποσχέθηκα να άρω τις μεγάλες αδικίες στους συνταξιούχους και τους πολυτέκνους. Η υπερφορολόγηση πρέπει να σταματήσει, θα ζητήσουμε μειώσεις φορολογικών συντελεστών» είπε μεταξύ άλλων.
«Να πάρουμε ξανά την χώρα και την μοίρα στα χέρια μας» ήταν το μήνυμα του κ. Σαμαρά

H Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαράστη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2012

           
         Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

            Σήμερα, συζητάμε τον Προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, σε συνθήκες έκτακτες, σε συνθήκες κρίσης...
            Μιας κρίσης πολλαπλής. Εσωτερικής και Ευρωπαϊκής. Οικονομικής και γεωπολιτικής. Όπου η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα! Ακόμα και τώρα που οι κερδοσκοπικές επιθέσεις χτυπούν άλλες χώρες...
          * Μέσα στην Ελλάδα, μια ολόκληρη οικονομική πολιτική που υποτίθεται ότι θα μας διέσωζε από τη χρεοκοπία, έχει καταρρεύσει. Και μας έχει φέρει πιο κοντά στη χρεοκοπία...

Συνελήφθησαν οι δράστες που είχαν "ρημάξει" κτήματα στη Βόχα

Μετά από καταδίωξη στο 93ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας δύο  αθίγγανοι ηλικίας 20 και 21 ετών,, ενώ ένας τρίτος κατάφερε να ξεφύγει και αναζητείται , μέσα σε φορτηγό ιδιοκτήσιας μίας 46χρονης Ελληνίδας,  - γεμάτο με κλοπιμαία .
Η καταδίωξη άρχισε  κατα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Μπολάτι όταν οι τρεις ημεδαποί ΡΟΜΑ, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. Φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας 46χρονης, δεν σταμάτησαν σε αστυνομικό έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στο 93ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών. Οι δράστες από τις αρχές Οκτωβρίου από κτήματα στο Ζευγολατιό , και στη Νεράτζα έκλεβαν στηρίγματα, καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, εργαλεία και ό,τι άλλο μπορούσαν να πουλήσουν. Όμως, η δράση τους πήρε τέλος καθώς  οι δύο κατέληξαν με χειροπέδες ενώ ο τρίτος  κατάφερε να ξεφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 14.100 ευρώ περίπου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων».

Λουκέτο σε άλλες 17 εφορίες σε όλη τη χώρα . Στην Πελοπόννησο κλείνουν οι ΔΟΥ , Γαστούνης, Νεμέας και Μεγαλόπολης.

Άλλες 17 εφορίες σε όλη τη χώρα θα βάλουν λουκέτο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών λόγω του γεγονότος ότι οι περισσότερες από αυτές υπολειτουργούν.
Έτσι με απόφαση του κ. Βενιζέλου οι συγκεκριμένες εφορίες θα κλείσουν από την 1η Δεκεμβρίου και τις αρμοδιότητές τους θα αναλάβουν μεγαλύτερες εφορίες.

Αναστέλλεται λοιπόν η λειτουργία των εξής εφοριών:

1. Δ.Ο.Υ. Γαστούνης οι δραστηριότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας.

2. Δ.Ο.Υ Σοχού που ενσωματώνεται στην Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά.

3. Δ.Ο.Υ. Ζαγκλιβερίου της οποίας οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά.

4. Δ.Ο.Υ. Παραμυθιάς που ενσωματώνεται στην Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας.

5. Δ.Ο.Υ. Μετσόβου που μεταφέρεται στη Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων.

6. Δ.Ο.Υ. Παλαμά που ενσωματώνεται στην Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας.

7. Δ.Ο.Υ. Άργους Ορεστικού που ενσωματώνεται στην Δ.Ο.Υ Καστοριάς.

8. Δ.Ο.Υ. Σερβίων που μεταφέρεται στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης.

9. Δ.Ο.Υ. Νεμέας που ενσωματώνεται στην Δ.Ο.Υ. Κορίνθου.

10. Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά που μεταφέρεται στην Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας.

11. Δ.Ο.Υ. Αιγινίου που ενσωματώνεται στην Κατερίνης.

12. Δ.Ο.Υ. Σκύδρας που ενσωματώνεται στην Δ.Ο.Υ. Έδεσας.

13. Δ.Ο.Υ. Πύλης που οι αρμοδιότητες της μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Τρικάλων.

14. Δ.Ο.Υ. Φαρκαδόνας η οποία ενσωματώνεται στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων.

15. Δ.Ο.Υ. Στυλίδας που μεταφέρεται ενσωματώνεται στην Δ.Ο.Υ. Λαμίας.

16. Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου που μεταφέρεται στην Δ.Ο.Υ. Άμφισσας.

17. Δ.Ο.Υ. Κασσάνδρας οι αρμοδιότητες της οποία μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών.

newsit.gr

Η φράση της εβδομάδας: Πράσινα άλογα.

(Τί Πράσσειν Άλογα και Πράσινα Άλογα μου λες τώρα;)
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)
 Ένας από τους πιο συχνούς λεξιλογικούς μύθους σχετίζεται με την αρχαιοελληνική, δήθεν, προέλευση της γνωστής φράσης “πράσινα άλογα”. Οι υποστηρικτές της αρχαιοελληνικής καταγωγής της λέξης θεωρούν, λανθασμένα κατά την άποψη μας, ότι προέρχεται από το “πράσσειν άλογα” [< το να πράττει, να ενεργεί κάποιος δίχως λογική (ά-λογα)]. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και γιατί δεν τεκμηριώνεται από τις γραπτές μαρτυρίες, αλλά και γιατί η φράση πράσινα άλογα χρησιμοποιείται (με την έννοια του παράλογου) στις λαϊκές παραδόσεις όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ιταλίας, καθώς και της Ρουμανίας πράγμα το οποίο δηλώνει ότι το “πράσινα άλογα” ήταν μια αποδεκτή μεταφορά στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.

Το αδόκιμο “πράσσειν άλογα”Το πράσινα άλογα [ετυμ.: πράσινο < εκ του πράσου, αυτός που έχει το χρώμα του πράσου + άλογο < (η αρχική σημασία της: παράλογο, το μη έχον λογική < α- στερητ .+ λόγος). Η λ. άλογον χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη στρατιωτική γλώσσα ως μέρος της φράσης : άλογον ζώον, για να διακρίνει τα ζώα (άλογα) από τους στρατιώτες (έλλογα)]. Αν αναζητήσουμε τη φράση “πράσσειν άλογα” στα αρχαία κείμενα μόνο σε δύο περιπτώσεις, κατά τον Νίκο Σαραντάκο, θα συναντήσουμε το “άλογα” δίπλα στο “πράττω” αλλά ποτέ με τη σημασία μιας παροιμιώδους φράσης, η οποία υποδεικνύει κάτι το ψευδές ή αδύνατον να συμβεί: “Ο Ιουστίνος στην απολογία του έχει τα «ἀλόγως πραττόμενα», ενώ ο Δαμασκηνός γράφει «ἵνα μὴ ἀσχημονῶμεν τὰ τῶν ἀλόγων πράσσοντες͵ ἀλλ’ ἐπέχωμεν λόγῳ τὰς ὁρμὰς τῆς φύσεως». Αναλυτικότερα στο 24grammata.com κλικ εδώ
Και η διεθνής φράση “πράσινα άλογα”Αντίθετα πολλές είναι οι περιπτώσεις, στην Ελλάδα, Ιταλία και Ρουμανία όπου χρησιμοποιούνται “τα τετράποδα πράσινα ζώα” για να δηλώσουν κάτι το αδύνατον ή το ανύπαρκτο:
1. Η παροιμία “πράσινο άλογο ζητά” αναφέρεται στο λεξικό του Ν. Πολίτη στο λήμμα “άλογο”. Επίσης στο λήμμα “Γιάννης” του ίδιου λεξικού βρίσκουμε και την παροιμία: «Είδες πράσινο άλογο; Είδες Γιάννη φρόνιμο;»
2. “Πράσινο άλογο” ήταν το παρατσούκλι του Παναγιώτη Νικούσιου Μαμωνά (1613- 1673), ο πρώτος Έλληνας Μεγάλος Δραγουμάνος της Υψηλής Πύλης.
3. Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (στο άνοιγμα των σφραγίδων, 6, 7-8,): “και ιδού ίππος χλωρός και καθήμενος επάνω αυτού, όνομα ο Θάνατος και Αδης ηκολούθησε μετ' αυτού”. Ο “χλωρός ίππος” μεταφράζεται ως “προασινοκίτρινος”. Όμως στις πρώτες Ιταλικές μεταφράσεις της Αποκάλυψης μεταφράστηκε ως “πρασινωπός” (...mi apparve un cavallo verdastro...), ενώ διορθώθηκε στις επόμενες ως “πρασινοκίτρινο” (...ecco un cavallo giallastro...)
4. Ίσως αυτή η, λανθασμένη, μετάφραση δημιούργησε τις μυθικές δοξασίες στη Σαρδηνία της Ιταλίας για τα πράσινα άλογα (cavalli verdi στην περιοχή της Villanova Monteleone, Sassari). Σχετικό βιβλίο έγραψε η Maria MarrosuI “cavalli verdi: tradizioni equestri nella narrativa popolare della Sardegna”, editrice Democratica Sarda, 1992 - 262 σελίδες, καθώς και η ποιητική συλλογή του Carlo Martini “Il cavallo verde”, U. Mursia , Milano, 1965. Eίναι αξιοπρόσεκτο ότι το πράσινο άλογο εμφανίζεται στην κινημ. ταινία “la vita è bella” του Roberto Benigni. Είναι, επίσης, αγαπημένο θέμα του ζωγράφου Walter Bortolossi. Το “cavallo verde” και αναφέρεται συχνά σε παροιμιακές εκφράσεις των Ιταλών πάντα με τη σημασία του ψέματος ή του απραγματοποίητου Αναλυτικότερα στο 24grammata.com κλικ εδώ5. Με την ίδια σημασία ο Ν. Πολίτης αναφέρει και τη ρουμάνικη παροιμία: “a umbla dupa cai verdji .μτφ.: τριγυρνά για πράσινα άλογα).
6. Για να μην παραλείψουμε καμία ερμηνεία είναι καλό να συμπεριλάβουμε και την άποψη του Τάκη Νατσούλη, (“λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις” εκδ. Σμυρνιωτάκη, σελ. 440/ 441): “επί Γεωργίου Α' κάποιοι προσπάθησαν να πουλήσουν ψωριασμένα άλογα, το οποία πρωτύτερα, για να τα θεραπεύσουν, είχαν αλείψει με πράσινη αλοιφή. Μάλιστα, κάποια από αυτά κατάφεραν να τα ακριβοπουλήσουν, παρουσιάζοντας τα ως ειδική ράτσα”

 24grammata.com

Εκτεταμένα επεισόδια στην πλ. Συντάγματος. Χαμός από δακρυγόνα και βόμβες μολότωφ

Τα επεισόδια όμως είναι οι πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας, αφού και στην δεύτερη πορεία ξεκίνησαν να πέφτουν βροχή οι βόμβες μολότοφ και οι πέτρες.
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος και συγκεκριμένα στην οδό Βασ. Γεωργίου Α’ μπροστά από το ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια.

Πορεία αντιεξουσιαστών, αναρχικών και άλλων ομάδων που κινούνται σημείο επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας βόμβες μολότωφ πέτρες και ξύλα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για πάνω από 4.000 αντιεξουσιαστές και μέλη αριστερών οργανώσεων. Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ έχουν χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά , ενώ η πορεία κινείται προς το φραγμό που υπάρχει μπροστά από τη Βουλή. Μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ξεκίνησε ένας νέος πετροπόλεμος. Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με χρήση χημικών ενώ με επιχείρηση προσπαθούν να καθαρίσουν την πλατεία Συντάγματος και να οδηγήσουν τον κόσμο προς την Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια από όπου ξεκίνησα. Ασταμάτητη είναι ωστόσο η χρήση δακρυγόνων από τους άνδρες των ΜΑΤ ως απάντηση στις πέτρες, τα καδρόνια και τις πολλές βόμβες μολότοφ που δέχονται από τους αντιεξουσιαστές. Όλα αυτά την ώρα που μέσα στη Βουλή είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την ψήφιση του προυπολογισμού για το 2012.

 

Εκεί που του χρωστούσαν τον συνέλαβαν για φοροφυγά!!! Αθάνατο ελληνικό κράτος


 Φοβερά πράγματα . Δεν φτάνει που του χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ , τον συνέλαβαν ως φοροφυγά και τον διαπόμπευσαν , για να τον αφήσουν λίγο αργότερα ελεύθερο .
Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου  πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ ΚΑΕ Καβάλα συνελήφθη για χρέος 780.000 ευρώ προς το δημόσιο, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως το κράτος του χρωστάει 12 εκατομμύρια ευρώ!

Η εταιρία που δραστηριοποιείτε ο ισχυρός πρόεδρος της Καβάλας σύμφωνα με το ΣΔΟΕ χρωστούσε 780.000 ευρώ στο Δημόσιο και το πρωί της Τρίτης (6/12) συνελήφθη.
Τελικά διαπιστώθηκε το αντίθετο! Αφού το κράτος του οφείλει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ κι έτσι λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Έλληνας πολιτικός περιμένει ότι η ύφεση θα καθυστερήσει - ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ WALL STREET JOURNAL

Greek Politician Expects Recession Will Linger

By ALKMAN GRANITSAS and COSTAS PARIS

THE
WALL STREET
JOURNAL
ATHENS—The head of Greece's opposition New Democracy party—the man most likely the country's next prime minister—expects Greece's economy to shrink by more than 6% this year and the recession to linger through 2013.
In an interview, Antonis Samaras said that the country was also unlikely to meet its upwardly revised deficit target in 2011, underscoring Greece's difficulty in meeting the fiscal goals the country has promised its international creditors.
"This year again you will have a 10% deficit... and the recession will be greater than 6%," he said. "We are entering into a fifth year of recession and very possibly it will extend to a sixth year, that is a European record."
Despite almost two years of austerity measures and tough oversight from a troika of international inspectors from the European Commission, the International Monetary Fund and the European Central Bank, Greece has already admitted it won't meet its original deficit targets this year.

Γιάννης Μιχελάκης Οι αστείες προτάσεις του κ. Καρχιμάκη αποκλείουν τον πλήρη και αποτελεσματικό έλεγχο εκείνων που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«
Η έλλειψη σοβαρότητας και ο άκρατος λαϊκισμός δεν έχουν καμία σχέση με την πρόταση ουσίας της Νέας Δημοκρατίας, που οδηγεί στη διαφάνεια και διαφυλάττει το κύρος του Κοινοβουλευτισμού μας.
Είναι, προφανές, ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφύγει τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες».

Δύο νέες «απώλειες» στην ψήφιση του προϋπολογισμού απόψε, από τη συγκυβέρνηση

Δύο νέες «απώλειες» στην ψήφιση του προϋπολογισμού απόψε, από τη συγκυβέρνηση
Με δύο τουλάχιστον ψήφους λιγότερες- αυτή των βουλευτών Π. Καμμένου (ανεξάρτητος της ΝΔ) και Χρ. Κατσούρα (ΠΑΣΟΚ) από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του 2012 στην Ολομέλεια της Βουλής. Θα προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού,. Λ. Παπαδήμου.
Πάντως, είναι πρωτοφανής η υποβάθμιση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, καθώς αποτελεί γενικευμένη παραδοχή ότι είναι αδύνατον να υλοποιηθεί. Ενδεικτικό του κλίματος αποτελεί το γεγονός ότι διέκοψε το μεσημέρι τις εργασίες της διότι πάνω από 30 εγγεγραμμένοι βουλευτές δεν προσήλθαν για να μιλήσουν . Και όσοι μίλησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, σε μεγάλο βαθμό αναφέρθηκαν εμμέσως στις εσωκομματικές διαδικασίες της επόμενης ημέρας, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ παρέπαιαν ανάμεσα στην κριτική σε μια «άλλη» κυβέρνηση και στη στήριξη προς τη συγκυβέρνηση...
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπο αυτές τις συνθήκες  έχει τι είπαν οι δύο βουλευτές που θα ταχθούν ενάντια στην κομματική γραμμή για υπερψήφιση του προϋπολογισμού.
Ο Παναγιώτης Καμμένος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash, επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει  τον προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας πως «αν η ΝΔ είχε τηρήσει τα όσα είπε στο Ζάππειο 1 και 2, δεν θα ψήφιζε τον προϋπολογισμό» και δεν απέκλεισε να διαγραφεί και από το κόμμα, μετά από την κοινοβουλευτική ομάδα από την οποία έχει ήδη διαγραφεί. Πάντως, απηύθυνε έκκληση στον πατριωτισμό του προέδρου της ΝΔ προσωπικά, να μην ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση.
Επίσης,  απέκλεισε  την πιθανότητα να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ, αν το κόμμα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός νέου φορέα «κόντρα στην παράδοση» και «χωρίς ιδεολογικά στεγανά».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Καμμένος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης στο μέλλον ενός νέου φορέα, χωρίς ιδεολογικά στεγανά που θα πηγαίνει κόντρα στην παράδοση, όπως είπε, της χώρας στους δανειστές. Μίλησε για νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με τον Λ. Παπαδήμο και τις «ευλογίες» της λέσχης Μπίντελμπεργκ, της «τριμερούς» κ.α., στην οποία ο ίδιος δεν έχει θέση, διότι αυτή θα υπογράψει τη δεύτερη δανειακή σύμβαση και θα παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία .
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Κατσούρας, ο οποίος είχε καταψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου κατά την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, προανήγγειλε εμμέσως στη Βουλή ότι θα τηρήσει την ίδια στάση, υπονοώντας ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό κατά την αποψινή ψηφοφορία. Είπε χαρακτηριστικά, ότι η ψήφος στον προϋπολογισμό, ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και ως εκ τούτου «είναι προφανής η στάση που θα τηρήσω».
Άλλοι βουλευτές όπως ο  Χρ. Ζώης (ΝΔ) δίνουν «ψήφο περιορισμένης εμπιστοσύνης γιατί είναι αδιανόητο να συζητούμε για το έργο μιας κυβέρνησης η οποία έχει εγγεγραμμένη στο DNA της την αδυναμία»

eklogika.gr

Προβάδισμα 6,2 μονάδων στη ΝΔ, αλλά με μικρό ποσοστό δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σταθερό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα και με την τελευταία δημοσκόπηση της GPO. Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 6,2 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου. Ωστόσο και πάλι τα συνολικά ποσοστά που συγκεντρώνουν τα δύο κόμματα δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανά να βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η δημοσκόπηση, δείχνει επίσης, μια εντυπωσιακή άνοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς, της τάξης των 3,6 ποσοστιαίων μονάδων.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO μεταδόθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από το Mega. Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνει ποσοστό 21,5% έναντι 15,3% για το ΠΑΣΟΚ. Στην προηγούμενη μέτρηση, τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ είχε 22,3% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%.
Ελαφρά αύξηση καταγράφει το ΚΚΕ που φτάνει το 10% έναντι του 9,8% το Σεπτέμβριο. Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με 7,1% και η Δημοκρατική Αριστερά που καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών της στο 6,3% από το 2,7% το Σεπτέμβριο! Άνοδο καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει το 6,1%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι που βρίσκονται στο 3%.
Κάτω από το όριο εκλογής στο Κοινοβούλιο βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3% και το Άρμα Πολιτών που βρίσκεται στο 0,8%. Το λευκό και το άκυρο βρίσκονται στο 17,5% ενώ δεν γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν το 10,1%.
Απέτυχε το μνημόνιο!
Στα υπόλοιπα στοιχεία της δημοσκόπησης, αυτό που ξεχωρίζει είναι η καθολική εκτίμηση ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει, κάτι που ασπάζεται το 89,2% των ερωτηθέντων. Ακόμη, το 76,7% επιθυμεί «να παραμείνει η Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ» έναντι του 20,8% που έχει αντίθετη άποψη.
Ακόμη, στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο… «κανένας», κάτι το οποίο έρχεται να καταδείξει ακόμη πιο έντονα την απαξίωση των κομμάτων από τους πολίτες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συγκεντρώνει ποσοστό 29,2% ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου  16%.
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία (76,3%) όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι το κόμμα πρέπει να κατέβει στις εκλογές με άλλον αρχηγό και όχι με τον Γ. Παπανδρέου.
Στην ερώτηση ποιος θα θέλατε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, εάν ο κ. Παπανδρέου δεν παραμείνει στην προεδρία του κόμματος, το 29% απαντά δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 23,1% απαντά ο Ευ. Βενιζέλος και ακολουθούν: Ανδ. Λοβέρδος 17,7%, Μ. Χρυσοχοΐδης 8%, Άννα Διαμαντοπούλου 6,5%, Λ. Κατσέλη 3%, Χρ. Παπουτσής 3% και άλλοι 9,7%.


eklogika.gr

ΑΦΩΝΟ ΤΟ BBC ΑΠΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ- (VIDEO) GOLDMAN SACHS RULES THE WORLD!

Το BBC μένει άφωνο όταν ο χρηματιστής της Wall Street, Alessio Rastani αποκαλύπτει πως μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος η Goldman Sachs ελέγχει ολόκληρο τον κόσμο ενώ οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν ρόλο τυπικό. Προβλέπει την καταστροφή των περιουσιών εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στους επόμενους 12 μήνες και μας προτρέπει  να δράσουμε . Δείτε το αποκαλυπτικό video

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ


ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥΓιορτάζουμε σήμερα 6 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού, Μαξιμιανού, και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μεγάλης περιουσίας. Αλλά, ο Άγιος, καθοδηγούμενος από τα φιλάνθρωπα συναισθήματά του, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει απόρους, ορφανά, φτωχούς, χήρες, κ.α. Ένας μάλιστα, θα διέφθειρε τις τρεις κόρες του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα.

Όταν το έμαθε αυτό ο Άγιος Νικόλαος, μυστικά σε τρεις νύχτες εξασφάλισε την προίκα των τριών κοριτσιών, αφήνοντας 100 χρυσά φλουριά στην κάθε μία. Έτσι, οι τρεις κόρες αποκαταστάθηκαν και γλίτωσαν από βέβαιη διαφθορά. Στην συνέχεια αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω όμως της ξεχωριστής αρετής του τιμήθηκε, χωρίς να το επιδιώξει, αρχικά με το αξίωμα του Ιερέα στα Πάταρα και στη συνέχεια με το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου Μύρων. Από τη θέση αυτή καθοδηγούσε με αγάπη το ποίμνιό του και ομολογούσε με παρρησία την αλήθεια. Για το λόγο αυτό συνελήφθη από τους τοπικούς άρχοντες και φυλακίστηκε.
Όταν όμως ανέβηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Άγιος Νικόλαος επανήλθε στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Επίσης έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, όπου ξεχώρισε για τη σοφία και την ηθική του. Ο Άγιος Νικόλαος ήταν προικισμένος και με το Χάρισμα της Θαυματουργίας με το οποίο έσωσε πολλούς ανθρώπους και όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του το 330 μ.Χ.
Για παράδειγμα όταν κάποτε κινδύνευσε κάποιος στη θάλασσα, λόγω σφοδρών ανέμων, και επικαλέστηκε το όνομα του Αγίου σώθηκε και μάλιστα ενώ βρισκόταν στη μέση του πελάγους βρέθηκε αβλαβής στο σπίτι του. Το Θαύμα έγινε αμέσως γνωστό στην Πόλη και ο λαός προσήλθε αμέσως σε λιτανεία και αγρυπνία προκειμένου να τιμήσει το Θαυματουργό Άγιο.
Κατά την παράδοση ο διάβολος μεταμορφωμένος σε γριά γυναίκα έστειλε με ένα καράβι λάδι για τις ακοίμητες καντήλες του τάφου του Αγίου. Με αυτό το μαγεμένο λάδι είχε σκοπό να κάψει τον ναό και τα Λείψανα του Αγίου, μην αντέχοντας την Δόξα του Αγίου Νικολάου. Ο Άγιος εμφανίστηκε θαυματουργικά στον καπετάνιο του πλοίου που μετέφερε αυτό το λάδι και του είπε να πετάξει το μαγεμένο λάδι στην θάλασσα. Όταν ο καπετάνιος ακολούθησε την εντολή του Αγίου, το λάδι πήρε φωτιά τη στιγμή που ρίχτηκε στη θάλασσα και άρχισε να στροβιλίζεται.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης των ναυτικών.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Ανάλυση ονόματος:ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Ο εκ του λαού νικητής, η νίκη του λαού.

Απολυτίκιο:

Ἦχος δ'.Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός
agioritikovima.gr

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, κ. ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ.


Σε προγραμματισμένη συνάντηση με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων, κας. Μαρίας Δαμανάκη, παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, στο γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Αθήνα.

          Το «παρόν» στη σύσκεψη, με περιεχόμενο την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου και κύρια σημεία αναφοράς την αλιεία, τη ρύπανση και τις προσδοκίες για τη λεκάνη του Κορινθιακού, έδωσαν ακόμη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής κ. Καρτάλης, ο Βουλευτής Αχαΐας, κ. Τσούκαλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, κ. Αλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Κορινθίων και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Οικολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου, κ. Πνευματικός, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Παπαφωτίου, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ», κ. Παλαμάρης, καθώς και μέλη Οικολογικών Οργανώσεων και της Greenpeace.

          Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αναπτύχθηκαν ζητήματα όπως η μελέτη για την καταγραφή της κατάστασης του Κορινθιακού Κόλπου σε όλα τα επίπεδα, αλλά και θέματα που σχετίζονται με τον έλεγχο της αλιείας και την εφαρμογή του Μεσογειακού Κανονισμού σε αυτήν.

          Στην παρέμβασή του ο κ. Δέδες, σχετικά με τη μελέτη για τον Κορινθιακό Κόλπο, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα παγκόσμιο εργαστήριο γεωφυσικών φαινομένων, τόνισε την ανάγκη η διαχειριστική αυτή μελέτη να αναφέρεται στο σύνολο των αναγκαίων δράσεων που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που έχουν σαν αναφορά τους τη θάλασσα του Κορινθιακού (χωροταξικός σχεδιασμός, περιβαλλοντικά προβλήματα, αλιεία κλπ).

          Η συμφωνία που επετεύχθει αφορά κατά πρώτον στην παρουσία όλων των φορέων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για την ανάδειξη της αναγκαιότητας εκπόνησης της διαχειριστικής μελέτης και κατά δεύτερον, στη δέσμευση της Επιτρόπου, κας Δαμανάκη, για εξάντληση κάθε δυνατότητας στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Οργάνων για χρηματοδότηση του σκέλους της μελέτης που αφορά στην αλιεία και το γενικότερο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΖΗΤΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Απροστάτευτο για ακόμα μια φορά βρέθηκε το κέντρο της Αθήνας στις επιθέσεις μικρής μερίδας αναρχοφασιστών.Αποτελέσματα αυτής της κατάστασης είναι η αγορά που καθημερινά στενάζει να παραλύσει και η διεθνής εικόνα της χώρας και πάλι να αμαυρωθεί με το χειρότερο τρόπο.Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρει βαρύτατες ευθύνες, τις οποίες και οφείλει να αναλάβει. Αν δεν μπορεί ο κ. Παπουτσής να αφοσιωθεί στο καθήκον του, εξαιτίας «άλλων» ενασχολήσεων και «εσωτερικών» προβληματισμών, μπορεί να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στις αναζητήσεις του, υποβάλλοντας την παραίτησή του στον πρωθυπουργό».

Τετάρτη απόγευμα στις 18.00. «Ο Τέρενς blogάρει»,από τη συχνότητα του KONTRA

Φίλοι blogers,
Δεύτερες σκέψεις και επισημάνσεις, με υποχρεώνουν  να μετακομίσω σε άλλη ώρα και μέρα την εκπομπή «Ο Τέρενς blogάρει»,πριν καν την ξεκινήσω την Πέμπτη από τη συχνότητα του KONTRA.
Από Πέμπτη μεσάνυχτα, κατεβαίνω Τετάρτη απόγευμα στις 18.00.
Οι λόγοι της μεταβολής αρκετοί.
Ένας από τους βασικούς, η ώρα.Πολλοί blogers παραπονέθηκαν ότι είναι πολλοί αργά,καθώς δεν είναι αργόσχολοι και έχουν δουλειές πρωϊνές. Μου υποδείχθηκε ότι μία καλή απογευματινή ώρα,θα είχε περισσότερο αποτέλεσμα και κυρίως για ζωντανές επικοινωνίες είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω skype.
Ομολογώ ότι με αιφνιδίασε ευχάριστα το γεγονός  ότι blogers,ανώνυμα και επώνυμα θέλουν να έχουν διάλογο στον «αέρα». Και πόσο μάλλον με skype είτε φάτσα είτε πλάτη είτε με απλή φώτο.Την όποια φώτο. Ακόμα και σκίτσο.
Ο άλλος λόγος είναι ότι αξίζει η ιδέα και η φιλοσοφία των blog να περάσει πιο γερά στην ελληνική οικογένεια.Και σε αυτό βολεύει περισσότερο το 18.00,από τα…άγρια μεσάνυχτα!
Ας μη ξεχνάμε ότι έτσι κι αλλοιώς τα blog,αλλά και η ιστοσελίδες, αποτελούν και πολύτιμη πηγή μου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.Και με τις αποκαλυπτικές αναρτήσεις,αλλά και τα βιντεάκια που ανακαλύπτουν,υποτιτλίζουν και ανεβάζουν στο Youtube.
Θέλω επίσης να προσθέσω ότι άνοιξα email για να μπορούμε να επικοινωνούμε. Είναι το oterensblogarei @hotmail.gr . To password το έχει η συνεργάτης μου Αλεξάνδρα Τράγκα και εγώ.Ένας από τους δύο σίγουρα θα διαβάζει τα μηνύματά σας,τις υποδείξεις σας σε ποιο blog να ψάξουμε τί που να ενδιαφέρει την εκπομπή μας και φυσικά συνεννοήσεις με  όποιους φίλους θέλουν να βγούν στον «αέρα».
Α! Κάτι ακόμα! Αν φίλος bloger ή ιστοσελιδάς ενδιαφέρεται να έλθει  στην εκπομπή μαζί μου στο στούντιο,υπάρχει πάντοτε καρέκλα δίπλα μου.
Φιλικά
Τερενς

Θρύλε αξίζεις .....Ολυμπιακός - Άρσεναλ

Το κύριο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στην αποψινή αναμέτρηση με την Αρσεναλ είναι η κατάκτηση της νίκης, ώστε η ομάδα του λιμανιού να φτάσει τους εννέα πόντους στον όμιλο. Το δεύτερο ζητούμενο για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι να μην κερδίσει η Μαρσέιγ την Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Αν συμβούν αυτά τα δύο, τότε οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν το εισιτήριο για τη φάση των «16» της κορυφαίας διοργάνωσης σε συλλογικό επίπεδο.

Το αόρατο πιάνο

 
 
Έπαιξε με το μυαλό του κοινού
newsbest

Σεισμό 7,2 ρίχτερ στο Αιγαίο προβλέπει Τούρκος σεισμολόγος - ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης και σύμβουλος τη Ένωσης γεωλόγων  Αχμέτ Ερτζάν μιλώντας σε τουρκικά μέσα δήλωσε πως μετά το σεισμό της Βαν, είχε προβλέψει πως θα συμβεί σεισμός 7,2 ρίχτερ στο τρίγωνο ανάμεσα στη Μυτιλήνη, στο Καράμπουρουν και στη Φώκαια.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αχμέτ Ερτζάν  "ο χθεσινός σεισμός 5,1 ρίχτερ στα τουρκικά παράλια κοντά στη Μυτιλήνη είναι ο προειδοποιητικός. Το Αιγαίο μας λέει "προσέξτε εγώ τεντώνομαι, θα κάνω σεισμό 7.2 Ρίχτερ και σας έστειλα πρώτα τον σεισμό 5.1 Ρίχτερ».
Ο Τούρκος σεισμολόγος προειδοποιεί επίσης  πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.

ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας "όταν έγινε ο σεισμός της Βαν στην Τουρκία είχα πει και στο Newsit ότι ο σεισμός αυτός είναι αδύνατον να διεγείρει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο ο οποίος απέχει γύρω στα 1.200 χιλιόμετρα μακριά. Οπότε είναι παρατραβημένο και σενάριο επιστημονικής φαντασίας να αναφέρουμε ένα τέτοιο γεγονός. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά στη γέννηση επικινδυνότητας ενός σεισμού στο Αιγαίο, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σεισμός μεγάλος στο Αιγαίο που υπερβαίνει τα 6 ρίχτερ γίνεται μια φορά το χρόνο και συνήθως σε θαλάσσιες περιοχές. Αλλά ένας σεισμός για να δημιουργήσει ένα κύμα τσουνάμι πρέπει να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πράγμα πολύ σπάνιο να γίνει. Από εκεί και πέρα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι στο Αστεροσκοπείο Αθηνών λειτουργεί το κέντρο παρατήρησης τσουνάμι της ΟΥΝΕΣΚΟ και δε νομίζω να χρειαζόμαστε εκτιμήσεις επικινδυνότητας από τους γύρω μας".

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για κήρυξη πολέμου στη Μεσόγειο - "Έρχεται πόλεμος"!


- ''Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ιράν και της Συρίας''
- Μεταξύ 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου τοποθετείται η έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων
- Συνωστισμός αμερικανικών και ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στην
Ανατολική Μεσόγειο
Όλο και περισσότερες πληροφορίες,αναλύσεις και εκτιμήσεις για έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν βλέπουν κάθε μέρα το φως της δημοσιότητας και προβληματίζουν.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debka υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι τα όσα λέει και πράττει τις τελευταίες ημέρες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου,οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για έναν περιφερειακό πόλεμο.Προσδιορίζουν χρονικά μάλιστα την έναρξή του μεταξύ του 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε μία δήλωση του Νετανιάχου:

"Υπάρχουν φορές", δήλωσε ο Νετανιάχου, “που μια απόφαση μπορεί να έχει ένα βαρύ τίμημα. Αλλά το τίμημα για τη μη λήψη απόφασης μπορεί να είναι βαρύτερο."
«Θέλω να πιστεύω», είπε, «ότι θα έχουμε πάντα το θάρρος και την αποφασιστικότητα για τις σωστές αποφάσεις ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον και την ασφάλειά μας."

Αν και δεν ανέφερε το Ιράν, όλοι συμπέραναν ότι το εννούσε.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμη τον “συνωστισμό” ναυτικών δυνάμεων αμερικανικών και ρωσικών στην Ανατολική Μεσόγειο.


Ανησυχία εκπέμπει και η ανάλυση του Reuters το οποίο εκτιμά ότι η απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει το Ιράν το καθιστούν πλέον τελείως απρόβλεπτο.

«Το Ιράν, είναι όλο και πιο απομονωμένο και μπορεί να ενεργήσει με απρόβλεπτους τρόπους», λέει ο Jon Alterman, διευθυντής του προγράμματος Μέσης Ανατολής στο Κέντρο Στρατηγικών και Εθνικό Σπουδών στην Ουάσιγκτον.

Θα τολμήσει το Ισραήλ να προχωρήσει σε αεροπορικές τουλάχιστον επιθέσεις εναντίον του Ιράν,ειδικά τώρα που μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο του Ιράκ,χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των αμερικανών που εγκαταλείπουν τη περιοχή; Πολλοί υποστηρίζουν ότι το κόστος ενδέχεται να είναι πολύ υψηλοτερο από το κέρδος.


"Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι μεσοπρόθεσμες συνέπειες », λέει ο Jon Alterman. "Θα μπορούσε μια επίθεση να ενθαρρύνει το καθεστώς στην ολοκλήρωση του πυρηνικού του προγράμματος,καταλήγει”.

Ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνα φόβου από τους απλούς Ιρανούς πολίτες. Φόβος που προέρχεται κυρίως μετά από την εισβολή στη Βρετανική πρεσβεία. Πολλά ξένα σχολεία -γαλλικά και γερμανικά- παραμένουν κλειστά. Πολλοί ξένοι εγκαταλείπουν τη χώρα και αυτό έχει προκαλέσει τη βεβαιότητα,ότι “κάτι σοβαρό ετοιμάζεται να γίνει”.

Όμως σε υψηλό ηγετικό επίπεδο το Ιράν εξακολουθεί να τηρεί δυναμική στάση. Ο Αρχηγός του ΠΝ της χώρας Υποναύαρχος Habibollah Sayyari,δήλωσε ότι ο Στόλος του Ιράν είναι έτοιμος να προφυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας,επισημαίνοντας την ανανέωση που έχει γίνει με την προσθήκη αρκετών νέων μονάδων.

newsit.gr - onalert.gr

Εξόρμηση Καραμανλή στην Αρκαδία


Ευκαιρία για χειμερινή απόδραση στην Πελοπόννησο βρήκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Κώστας Καραμανλής. Ο τέως πρωθυπουργός επισκέφθηκε την αγαπημένη του Αρκαδία και συγκεκριμένα βρέθηκε στην πρωτεύουσα της επαρχίας Κυνουρίας, το Λεωνίδιο, όπου συνάντησε αρκετούς παλιούς φίλους. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον επιχειρηματία Δημήτρη Ευσταθίου, ο οποίος και τον ξενάγησε στο πάρκο φωτοβολταϊκών (θεωρείται ένα από τα καλύτερα στα Βαλκάνια), που έχει κατασκευάσει στο όρος του Πάρνωνα.
πηγή: εφημερίδα metro

moriasnews.gr

Αν οι λέξεις ήσαν ευρώ…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν οι λέξεις ήσαν ευρώ, θα είχαμε αυτόματα λύσει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους.

Παρακολουθώντας αυτές τις μέρες τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Νούμερα – γραμμένα από τους επιστημονικούς συνεργάτες – επανάληψη των ίδιων κοινοτυπιών, υποκριτική αυτοκριτική, διαπιστώσεις, συντεχνιασμοί, λόγια, λόγια, λόγια χωρίς ουσία.

Η εικόνα υπήρξε για άλλη μια φορά απογοητευτική, εξοργιστική.

Όπως εξοργιστικά είναι και όλα αυτά που λέει τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ξαφνικά, αποφάσισε να ομολογήσει πως τελικά όλον αυτόν τον καιρό η κυβέρνηση στην οποία μετείχε και εξακολουθεί να μετέχει, έχοντας αναλάβει ένα υπουργείο που στον τίτλο του περιλαμβάνει τη λέξη «ανάπτυξη», είναι αποτυχημένη.
 

Και θυμήθηκε να φορτώσει όλα τα βάρη στον κ. Παπανδρέου.

Δικαίωση Καραμανλή μέσω Χάγης. ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Της Σοφίας Βούλτεψη

Δώρον άδωρον αποδείχθηκε για τα Σκόπια η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Και επιτυχία για την Ελλάδα με την οποία επιβραβεύεται η απόφαση Καραμανλή να θέσει βέτο στο Βουκουρέστι.

Κι’ αυτό διότι το Δικαστήριο κατέληξε πως η χώρα μας πράγματι παραβίασε το άρθρο 11 της Συμφωνίας, βάσει του οποίου τα δύο μέρη δεσμεύονται να μην παρεμποδίζουν την είσοδο σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά τυπικά δεν μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο.

Δεν δέχθηκε, όμως, το Δικαστήριο όλες τις άλλες αιτιάσεις των Σκοπίων, που ζητούσαν επιβολή μελλοντικών μέτρων από το Δικαστήριο σε περίπτωση μελλοντικών ανάλογων κινήσεων εκ μέρους της Ελλάδας.

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα δεν χάνει την δυνατότητα να προβάλει και πάλι βέτο κατά των Σκοπίων στο μέλλον.

Γιάννης Μανώλης...όχι κομματικές προαγωγές στην ATEbank, αλλά αξιοκρατία, όραμα και στρατηγική

Ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας,  κ. Γιάννης Μανώλης, έστειλε την ακόλουθη επιστολή προς το Διοικητή της ATEbank, κ. Πανταλάκη:

«Γνωρίζουμε ότι έχετε συγκαλέσει, για αύριο, Δ.Σ. της Τράπεζας, προκειμένου να ολοκληρώσετε και να νομιμοποιήσετε, μέσω παραγωγών, τις αυθαίρετες κομματικές και αναξιοκρατικές τοποθετήσεις, που έχετε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια σε Διευθυντικά στελέχη.
Τέτοιου είδους κομματικές μεθοδεύσεις, διώξεις αντιφρονούντων και βόλεμα “ημετέρων”, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην απαξίωση της Τράπεζας, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματά της.
Έχετε υποχρέωση να σταματήσετε να συμπεριφέρεστε ως κομματικός εγκάθετος του ΠΑΣΟΚ και να αντιληφθείτε ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής, σήμερα, εκθέτει τον Πρωθυπουργό και τη νέα Κυβέρνηση. 
Σας καλούμε άμεσα να σταματήσετε τις όποιες προαγωγικές διαδικασίες, διότι η Τράπεζα δεν χρειάζεται κομματικές προαγωγές, αλλά αξιοκρατία, όραμα και στρατηγική, που λείπουν από τη Διοίκησή σας».     

Γιάννης Μιχελάκης...για διαφημιστικούς διαγωνισμούς αμφιβόλου αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται την αμηχανία που προκάλεσε σε υπουργεία και οργανισμούς η πρόσφατη ανακοίνωσή της για διαφημιστικούς διαγωνισμούς αμφιβόλου αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας.
Σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοινώθηκαν άρον- άρον, η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση ανέλεγκτων διαδικασιών, που θα δεσμεύσουν τους οργανισμούς για πολλά χρόνια, όπως και την επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές.
Επισημαίνουμε ότι, τόσο η ΔΕΗ, όσο και ο ΟΠΑΠ είναι μονοπωλιακοί Οργανισμοί, που δεν έχουν ανάγκη άμεσης διαφήμισης ώστε να διεκδικήσουν μερίδιο αγοράς από κάποιον ανταγωνιστή τους.    
Ως εκ τούτου, δικαιολογίες του τύπου, “ο ΟΠΑΠ πρέπει άμεσα να διαφημίσει τα παιχνίδια του για να μην χάσει μερίδιο αγοράς”, “ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτική εταιρία και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει”, “δεν είναι σίγουρο ότι η ΔΕΗ θα χρησιμοποιήσει ολόκληρο το κονδύλι που εκταμιεύει”, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Όσο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Οργανισμών παραμένουν πρόσωπα που όρισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, όσο «υπεύθυνοι» για τη διανομή διαφημιστικών κονδυλίων παραμένουν στελέχη που ορίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα «περί ιδιωτικής εταιρίας» δεν μπορούν να σταθούν.
Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί η καταστρατήγηση όρων των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Γιατί είναι ή όχι αλήθεια ότι στους διαγωνισμούς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας υπάρχει μια και μόνο συμμετοχή;
Και είναι ή όχι αλήθεια ότι στις προκηρύξεις των διαγωνισμών αυτών προβλέπεται ρητώς η “ματαίωσή τους εάν ο ανταγωνισμός υπήρξε ανεπαρκής”;
Εκτός και αν τα επιλεγμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση στελέχη των εν λόγω Υπουργείων, θεωρούν ως επαρκή ανταγωνισμό τη μια και μόνη συμμετοχή.
Η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί να «παγώσει» τη διαφημιστική αγορά. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την πλήρη διαφάνεια σε αποφάσεις που αφορούν το δημόσιο χρήμα και τις σχέσεις κράτους και Μ.Μ.Ε.
Γι’ αυτό, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για την άμεση συγκρότηση διακομματικών επιτροπών, με τη συμμετοχή δικαστικών αντιπροσώπων, για κάθε προκήρυξη, αξιολόγηση και ανάθεση οποιουδήποτε κρατικού διαφημιστικού κονδυλίου που θα υπερβαίνει τον χρόνο της μεταβατικής αυτής κυβέρνησης».   

-----------------------------------

Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόταση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ήρθε στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Αυτοί που διέσυραν τη χώρα μας σαν διεφθαρμένη, ζητούν από τους βουλευτές ως και …ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες!
Προφανώς, αργότερα θα ζητήσουν ανάλογα πιστοποιητικά…τιμιότητας και από τους άλλους φορολογικούς παράδεισους.
Αστεία πράγματα…
Αφήστε που οι απατεώνες τα έχουν σε off shore και μια τέτοια κίνηση, τελικά θα τους αθώωνε κι από πάνω…
Σε αυτό το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, που – για λόγους λαϊκισμού - ρίχνει το κύρος της Ελληνικής Βουλής, εμείς δεν συμμετέχουμε.
Για τη Νέα Δημοκρατία η μόνη οδός που θα ρίξει φως και διαφάνεια, είναι η πρότασή της για έλεγχο του “πόθεν έσχες” όλων όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων από το 1974 έως και σήμερα».

Υπουργοί ή δελφίνοι;

  Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν μονοθεματικά να ασχολούνται με την εσωκομματική διαδοχή και τις αντιπαραθέσεις στο κόμμα τους. Γεγονός που υπονομεύει το έργο και τη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ας αποφασίσουν αν θα είναι υπουργοί ή δελφίνοι. Και τα δύο, αυτή την εποχή, δεν γίνεται».   

Ο Αντώνης Σαμαράς στη Μασσαλία στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης  Σαμαράς,  αναχωρεί αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, για τη Μασσαλία, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φιλοξενείται από το κυβερνών κόμμα UMP και τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Nicolas Sarkozy.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2011, στις Βρυξέλλες.

Στις εργασίες του  Συνεδρίου του ΕΛΚ θα συμμετέχουν 17 Πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδροι κομμάτων, οι Ευρωβουλευτές της Ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ένωσης και περίπου 1000 Σύνεδροι. Θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jose Manuel Barroso, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Herman Van Rompuy, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Jerzy Buzek, ο Πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Joseph Daul και ο Πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Wilfried Martens.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί το Πολιτικό Κείμενο του ΕΛΚ «Προχωρώντας την Ευρώπη μπροστά.  Μια ισχυρότερη Ευρώπη που υποστηρίζει τις αξίες μας και υπερασπίζεται τα συμφέροντα μας».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύεται από τους: Χρήστο Σταϊκούρα Βουλευτή και Αναπληρωτή Υπεύθυνο Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας,  Νότη Μηταράκη Αναπληρωτή Υπεύθυνο Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας, Σταύρο Παπασταύρου Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιώργο Μουρούτη Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου, Χρύσανθο Λαζαρίδη Σύμβουλο Προέδρου, Μιχάλη Πεγκλή Αναπληρωτή Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μανώλη Μαυρομμάτη Ειδικό Σύμβουλο στην Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων, τ. Ευρωβουλευτή και Κωνσταντίνο Κυρανάκη Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων ΟΝΝΕΔ, Αντιπρόεδρο Νεολαίας ΕΛΚ.