Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Ειδική Συνεδρίαση για την φονική πυρκαγιά στη Δυτική Κορινθία ζητά η αντιπολίτευση του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 Δελτίο τύπου 24/10/2024


Οι δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης Ορίζοντες Δημιουργίας και Σύμπραξη Δημοτών από κοινού αιτηθήκαμε χθες την διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για την φονική και καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον δήμο μας. Το συμβούλιο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και ώρα που θα ανακοινωθεί με την πρόσκληση. 

Καλούμε όλους τους δημότες να παρευρεθούν. 


Το πλήρες κείμενο της αίτησης μας


“Προς τον κ. Πρόεδρο

του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Αίτηση


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,


Μετά την φονική & καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον δήμο μας, περιμέναμε από την δημοτική αρχή να πάρει την πρωτοβουλία της σύγκλισης του δημοτικού συμβούλιου για να ενημερωθεί το κυρίαρχο όργανο και οι συνδημότες μας, κυρίως δε οι πληγέντες.


Δώσαμε στην δημοτική αρχή τα χρονικά περιθώρια να κινηθεί και να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες δείχνοντας τα αντανακλαστικά που πρέπει να έχει μια δημοτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της και τους συνδημότες της. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η επιλογή ήταν οι χειρισμοί να γίνουν εν κρυπτώ χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας που βρίσκεται σε αναβρασμό.


Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με την παρουσία των αρμόδιων θεσμικών εκπροσώπων της πολιτείας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την ενημέρωση για την φονική πυρκαγιά, τις αποζημιώσεις των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές .


Ξυλόκαστρο 23/10/2024


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παράταξεων


“ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” & “ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ” Ξυλοκάστρου Ευρωστίης


1.ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

2.ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ

3.ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

4.ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5.ΚΑΖΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

6.ΚΑΡΑΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

7.ΜΕΤΕΒΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

8.ΜΕΤΕΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

9.ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

10.ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ”