Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Πελοπίδας Καλλίρης από Τρίπολη: Οι προγραμματισμένες επενδύσεις θα δημιουργήσουν 1.300 νέες θέσεις εργασίας

 Πελοπίδας Καλλίρης από Τρίπολη: Οι προγραμματισμένες επενδύσεις θα δημιουργήσουν 1.300 νέες θέσεις εργασίας 

Οι προγραμματισμένες επενδύσεις σε Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Οιχαλία και Γορτυνία, θα δημιουργήσουν 1.300 νέες θέσεις εργασίας. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι στο επίκεντρο της Δίκαιης Μετάβασης. Θέλουμε τους νέους να εκφραστούν και να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία διαμόρφωσης του μέλλοντος της περιοχής”.

Αυτό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, Πελοπίδας Καλλίρης, απ΄ την Τρίπολη.

Συμμετείχε σε εκδήλωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου και είχε να κάνει με την νεανική επιχειρηματικότητα και την πράσινη και βιώσιμη οικονομία.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην ομιλία του, εξέφρασε τη σημασία της

συμμετοχής των νέων στη διαμόρφωση του μέλλοντος της περιοχής, σημειώνοντας ότι «η μετάβαση σε μια πράσινη και βιώσιμη οικονομία είναι μια ιστορική πρόκληση και ευκαιρία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Τόνισε, επίσης, τη δέσμευση της Περιφέρειας, να ενισχύσει τις νέες επενδύσεις σε τομείς όπως η βιοοικονομία και η πράσινη ενέργεια, κάνοντας αναφορά στον κόμβο βιοοικονομίας που προγραμματίζεται στη Μεγαλόπολη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσιάσεις για τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ και της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ενώ δόθηκε έμφαση σε τομείς πράσινης καινοτομίας και περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας.

Οι νέοι, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συζήτηση και σε εργαστήρια δημιουργίας ιδεών, ανταλλάσσοντας απόψεις για τις προοπτικές απασχόλησης και ανάπτυξης στην περιοχή τους.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Καινοτομίας Μάρκος Λέγκας.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Αθανάσιος Σοφός, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κατσής.