Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Κόρινθος: Αντίθετοι οι 6 Δήμαρχοι για πιθανή απορρόφηση των ΔΕΥΑ της Κορινθίας από την ΕΥΔΑΠ

 Κόρινθος: Αντίθετο το δημοτικό συμβούλιο για πιθανή απορρόφηση των ΔΕΥΑ της Κορινθίας από την ΕΥΔΑΠ 

Αντίθετο είναι το δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου, σε πιθανή απορρόφηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης της Κορινθίας, απ’ την ΕΥΔΑΠ.

Κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, ψηφίστηκε, ομόφωνα η πρόταση της δημοτικής Αρχής, η οποία αναφέρει τα εξής:

ΟΧΙ στην ένταξη των ΔΕΥΑ της Κορινθίας στην ΕΥΔΑΠ,

ΟΧΙ στις αναγκαστικές συνενώσεις των ΔΕΥΑ, είτε σε επίπεδο περιφέρειας, είτε περιφερειακών ενοτήτων,

ΝΑΙ στις εθελοντικές συνενώσεις των ΔΕΥΑ για όσους δήμους το επιθυμούν.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έδωσαν το «παρών» στην συνεδρίαση έδωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Κορινθίας (Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, Βέλου – Βόχας, Θανάσης Μανάβης, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Ξυλοκάστρου & Ευρωστίνης, Βλάσσης Τσιώτος, και Νεμέας Κώστας Φρούσιος), στέλνοντας μήνυμα ενότητας όλων των τοπικών κοινωνιών του νομού μας.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , Βλάσσης Τσιώτος τόνισε ( video): 


Ο δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, υπογράμμισε πως η σχεδιαζόμενη απορρόφηση των ΔΕΥΑ της Κορινθίας, αφορά τα νερά της Στυμφαλίας.

Και πως αυτό είναι ένα σχέδιο από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν το 1889, βασιλικό διάταγμα προέβλεπε την υδροδότηση της Αθήνας από την κορινθιακή λίμνη. «Δεν έχουν σταματήσει να εποφθαλμιούν τα νερά της περιοχής, για να υδροδοτήσουν την Αττική, καθώς οι σημερινές πηγές του υδροδότησης λεκανοπεδίου, παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση το τελευταίο διάστημα» είπε ο κ. Σταυρέλης.