Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθώνιων Δρόμων στο Λουτράκι

 Στις 18 και 19 Οκτωβρίου το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθώνιων Δρόμων στο Λουτράκι 

Στο Λουτράκι θα γίνει το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθώνιων Δρόμων, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο δημοτικό στάδιο της πόλης.

Πρόκειται για μία διοργάνωση του ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου και του Συλλόγου Ελλήνων Ημεροδρόμων, αφιερωμένη στην έρευνα κατά του καρκίνου. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα γίνουν ενημερωτικές συζητήσεις, σχετικά με τις νέες προσεγγίσεις πάνω στη θεραπεία του καρκίνου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθώνιων Δρόμων αποτελεί τη μακροβιότερη διεθνή διοργάνωση υπερμαραθώνιων δρόμων παγκοσμίως, καθώς η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο «Θώδειο» Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου, το 2005.

Ο όρος «φεστιβάλ», καθιερώθηκε για πρώτη φορά από τον διευθυντή των αγώνων Κώστα Μπαξεβάνη το 2006, όταν για πρώτη φορά διεθνώς υπήρξε διοργάνωση που συμπεριέλαβε περισσότερους του ενός υπερμαραθώνιους δρόμους και συμπεριέλαβε αγώνες 6, 12, 24 και 72 ωρών καθώς και αγώνα 7 ημερών.

Επίσης, ο Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ευρώπη που διοργάνωσε το 2020, αγώνα 5.000 μ.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι αθλητές υπεραποστάσεων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθώνιων Δρόμων έχει την έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (International Association of Ultrarunners).