Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Σε "Καραϊσκάκη" και "Τούμπα" τα ντέρμπι των πλέι οφ της Super League όπου κρίνεται ο τιτλος.

«Ο Ελ Κααμπί έχει προτάσεις από Σαουδική Αραβία»Να μην πάει για… τελικό επιβίωσης!

Περισσότεροι από 28.000 φίλοι του Ολυμπιακού έχουν ήδη εξασφαλίσει μια θέση στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το ντέρμπι της Τετάρτης (15/5, 20:00) απέναντι στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των playoffs της Super League.

Παρά την απώλεια του τίτλου, ο κόσμος των “ερυθρόλευκων” ξέρει ότι η προσπάθεια έγινε από την ομάδα και πως ακόμη συνεχίζεται εν μέσω ενός εξαντλητικού προγράμματος με διαδοχικούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ξέρει ότι πρέπει να στηρίξει τον Ολυμπιακό στον τελευταίο εφετινό εντός έδρας αγώνα, λίγες μέρες μάλιστα πριν από τον ευρωπαϊκό τελικό.

Ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή στα δύο τελευταία παιχνίδια της Super League, ώστε να κατακτηθεί η ευρωπαϊκή έξοδος μέσα από τη διαδικασία του πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Μασούρας και ο Φραν Ναβάρο ήταν βασικοί για τους Πειραιώτες στην Τούμπα, αλλά για το ντέρμπι με την ΑΕΚ έμειναν εκτός αποστολής από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Αποκλείστηκε επίσης και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Αντίθετα, στην αποστολή των “ερυθρόλευκων” επιστρέφει ο Στέφαν Γιόβετιτς, ενώ μετά από πολύ καιρό συμπεριλήφθηκε ξανά ο Ζοβάνε Καμπράλ. Δεν μπόρεσε να είναι έτοιμος ο Ομάρ Ρίτσαρντς και δεν υπολογίζεται για το ματς κόντρα στην “Ένωση”, όπως και ο τραυματίας Ορτέγκα.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Βέζο, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Άμπι, Αποστολόπουλος, Ντόη, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Μαρτίνς, Καμπράλ, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμού, πέρα από εκείνο του Πάολο Φερνάντες. Ο Ισπανός εξτρέμ δεν προπονήθηκε την Τρίτη (14/05/24) καθώς έχει ενοχλήσεις, με την συμμετοχή του στο ντέρμπι να παραμένει αμφίβολη.Ο Φερνάντες ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις, με την κατάσταση του να δείχνει ότι δύσκολα θα καταφέρει να δώσει το παρών στην αναμέτρηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεδομένα εκτός θα είναι ο Λάζαρος Ρότα, ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες και είναι τιμωρημένος.

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάστηκε για το εντός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης (15/5, 20:00) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής των play off.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, παρόλα αυτά δεν θέλησε να ανακοινώσει την αποστολή των «ασπρόμαυρων». Το πρόγραμμα της Τρίτης (14.05) ήταν αφιερωμένο στον τομέα της τακτικής, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια, ενώ έγινε κι ειδικό πρόγραμμα για τις στατικές φάσεις. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν τελικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα κάνει αλλαγές στο σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του.

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα: το ιατρικό δελτίο είναι καθαρό ενόψει του ντέρμπι με τους πράσινους – με μια προπόνηση να απομένει- έτσι αν υπάρξουν αλλαγές αυτές θα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ρόστερ  Από την άλλη πλευρά, ωστόσο υπάρχουν έξι συνολικά ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο όριο των καρτών και θα χάσουν αν κιτρινιστούν την Τετάρτη το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, που μπορεί να κρίνει την θέση του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης".

Αυτοί είναι οι Ράχμαν Μπάμπα, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Γιόνι Ότο που βρίσκονταν ήδη στο όριο και οι Στέφαν Σβαμπ, Μπράντον Τόμας και Κίριλ Ντεσπόντοφ. Οι κίτρινες κάρτες ωστόσο, δύσκολα θα επηρεάσουν τις επιλογές του προπονητή του Δικεφάλου.

Με την ομάδα του αναγκασμένη να κερδίσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Λουτσέσκου είναι αναγκασμένος να τα παίξει όλα για όλα. Αυτοί δεν είναι και πολλοί αν κρίνει κανείς από την κρισιμότητα του αυριανού αγώνα. Θεωρητικά θα μπορούσε αντί του Σβαμπ να ξεκινήσει ο Οζντόεφ ή ο Ντεσπόντοφ αντί του Άντριγια Ζίβκοβιτς και ο Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης του στη θέση του Μπράντον Τόμας. Ο 55χρονος τεχνικός είναι αυτός που θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις, γνωρίζοντας καλύτερα από όλους την κατάσταση και τις αντοχές των ποδοσφαιριστών έχοντας και εικόνα από τις μετρήσεις τους. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ προετοιμάστηκε πολύ καλά στο διάστημα της διακοπής, κάτι που φάνηκε και από την ενέργεια που έβγαλε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με δυο παιχνίδια να απομένουν μέσα σε λίγες ημέρες θα μετρήσουν πολλά στις τελικές επιλογές του προπονητή του Δικεφάλου. Μετά το τέλος της προπόνησης η ομάδα αναχώρησε για το Makedonia Palace, όπου και  διανυκτέρευσε.

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της Τούμπας και στη συνέχεια γνωστοποίησαν την αποστολή.Ο Φατίχ Τερίμ δεν θα έχει στην διάθεση του τον Φώτη Ιωαννίδη ο οποίος δεν κατάφερε να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και προφυλάχθηκε. Ο Φώτης Ιωαννίδης συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα όπως και τις προηγούμενες μέρες, με τους Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν να ακολουθούν το δικό τους. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Τζούρισιτς ενώ επανήλθαν οι Μπερνάρ, Γεντβάι και Ακαϊντίν για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες που θα έχει στην διάθεση του ο Φατίχ Τερίμ: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ζέκα, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Ακαϊντίν.

Τη Λαμία αντιμετωπίζει εκτός έδρας ο Άρης στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής των play off. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την αποστολή της για το παιχνίδι της Τετάρτης (15/5, 18:00). Η αποστολή της ομάδας  για το παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος» αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Cuesta, Χουτεσιώτης, Odubajo, Montoya, Ferrari, Fattore, Fabiano Leismann, Rose, Darida, Verstraete, Doukoure, Pardo, Manu Garcia, Suleymanov, Saverio, Zamora, Loren Moron, Ansarifard, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Αγοραστός.

 

Η 35η αγωνιστική:

Τετάρτη 15 Μαΐου

Λαμία - Άρης (18.00)

Oλυμπιακός - ΑΕΚ (20.00)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (20.00)

 

Η βαθμολογία 

1. ΑΕΚ                      34     77 - 33    75
2. ΠΑΟΚ                   34     81- 32    74
3. Παναθηναϊκός       34     79 - 31    71
4. Ολυμπιακός           34     74- 34    70
5. Άρης                      34     46 -40    52
6. Λαμία                    34     41- 72    35