Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας ετοιμάζει κόμμα - «Δεν προλαβαίνουμε τις Ευρωεκλογές» Ο 45χρονος Μανώλης επέστρεψε στη σπηλιά

  

Ο πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών που ζούσαν στην Κορινθία ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος, το οποίο θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, αφού, όπως επισημαίνει ο ιδρυτής του, «για τις Ευρωεκλογές 2024 δεν προλαβαίνουμε». 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο παλαιοχριστιανός Μανώλης έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται το καταστατικό «όμως δεν βιαζόμαστε… αφού δεν προλαβαίνουμε τις ευρωεκλογές. Πάμε με αργά και σταθερά βήματα. Κάναμε έλεγχο στον Άρειο Πάγο και δεν υπάρχει πρόβλημα με το όνομα». Την ίδια ώρα, όμως, απέφυγε να απαντήσει πως θα λέγεται το κόμμα, ενώ σχολίασε: «στη σπηλιά που ζω όλο και κάτι μαθαίνω από ότι γίνεται στον κόσμο. Σίγουρα χρειάζεται αλλαγή ο τόπος στο πολιτικό σκηνικό».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο 45χρονος παλαιοχριστιανός είχε αναφερθεί ξανά στη δημιουργία κόμματος. «Γίνεται συζήτηση, για να κάνουμε ένα κόμμα μειονοτικό, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως παλαιοημερολογίτες και παλαιοχριστιανοί. Πρέπει να κοιτάξουμε αν μπορούμε να υπαχθούμε στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Στην Ελλάδα οι παλαιοημερολογίτες έχουν δεχθεί διωγμούς και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προστατευθούμε από αυτό» 

Την ίδια ώρα, σήμερα (15.5) ο παλαιοχριστιανός δήλωσε ότι επέστρεψε ξανά στη σπηλιά, όμως, δεν είπε αν τον έχει ακολουθήσει και η οικογένειά του.