Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

  

 


Στην Κοζάνη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στις συντάξεις. Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, στόχος είναι να ανακουφιστούν όσοι αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά, που προέκυψε με τον νόμο Κατρούγκαλου. 

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ΕΜΑΚ και τον σεισμό στην Τουρκία

«Στρέφουμε τη σκέψη μας στους διασώστες και στους γιατρούς που έδωσαν μάχη στη δοκιμαζόμενη Τουρκία. Ήταν αυτοί που πήγαν νύχτα, όχι για να απειλήσουν, αλλά για να βοηθήσουν. Και έστειλαν το καλύτερο μήνυμα σε όσους θέλησαν να δηλητηριάσουν τον γειτονικό λαό με λόγια κατά της Ελλάδος. Δεν υπάρχει πιο ισχυρή εικόνα συμφιλίωσης ενός Έλληνα και ενός Τούρκου διασώστη να σώζουν μαζί ένα κορίτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι δικές μας "επιθέσεις", είναι επιθέσεις ανθρωπιάς. Αλλά, όπως είμαστε μια ισχυρή δύναμη ειρήνης, είμαστε και μια ισχυρή δύναμη αποτροπής», τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Τι είπε για τις εκλογές

Στη συνέχεια σε προεκλογικό τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η ΝΔ είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα σημαντικές αποφάσεις στήριξής τους, καθώς και σημαντικές αποφάσεις για νέα εξοπλιστικά.

Ακόμη επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι τώρα υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που κάποιοι δεν έβλεπαν και επεκτείνεται ο φράχτης του Έβρου που κάποιοι δεν ήθελαν.

«Κατατρεγμένοι άνθρωποι που μπαίνουν σε βάρκες που θα βουλιάξουν με το παραμικρό. Και η κυβέρνηση αυτή διαψεύδει ξένους και Έλληνες προπαγανδιστές. Ακόμα περιμένω τη συγγνώμη όσων διέλυσαν την πατρίδα μιλώντας για νεκρά παιδιά σε τάχα ελληνικό έδαφος. Με τη διαβόητη μικρή Μαρία να μην έχει υπάρξει και τον εγκέφαλο της σκευωρίας να έχει αποδειχθεί κοινός συκοφάντης», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «λυπάμαι για τη στάση των ιδίων κύκλων εκτός Ελλάδος. Προ ημερών πετύχαμε να γίνει επίσημη ευρωπαϊκή πολιτική η φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Ο κ. Τσίπρας πήγε στις Βρυξέλλες και ταξίδεψε εκεί για να καταγγείλει ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα του. Ποιος, αυτό που επί των ημερών του ήταν 14 θέσεις κάτω στη κατάταξη της δημοκρατίας μας. Επικεφαλής μιας κυβέρνησης που προ ημερών καταδικάστηκε επειδή το 2015 απέλυσε με ωμά κομματικά κριτήρια την επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Πρόκειται για πολιτικούς μονίμως διαμαρτυρόμενους, αδίκως περιφερόμενους, αλλά και μονίμως διαψευδόμενους».

Τι είπε για τις συντάξεις και τους συνταξιούχους

Αναφερόμενος στις συντάξεις και τους συνταξιούχους είπε πως «μειώσαμε 68 επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν στα μνημονιακά χρόνια και ειδικά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Από ουραγοί στην ανάπτυξη, γίναμε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη».

Ακόμη αναφέρθηκε στην αύξηση 8% που ήδη εισπράττουν οι συνταξιούχοι και ανακοίνωσε ότι «αύριο θα έχω την ευκαιρία να εξαγγείλλω μια ακόμα παρέμβαση, επειδή έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου».