Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 3-0: «Καθάρισε» ο Γκαρσία πριν την Τούμπα!

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 3-0: «Καθάρισε» ο Γκαρσία πριν την Τούμπα! 

Με φόρα από την εμφάνιση με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, η ΑΕΚ επικράτησε άνετα 3-0 του Λεβαδειακού στην «OPAP Arena» μια αγωνιστική πριν την αποστολή στην Τούμπα, μείωσε στον πόντο τη διαφορά από την κορυφή και περιμένει την απόφαση για το ματς με τον Ατρόμητο.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν -ξανά- σε εξαιρετική ημέρα τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 37' (11ο τέρμα φέτος) με εκτέλεση φάουλ, κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Άμραμπατ (45+2') αλλά και την αποβολή του Τζημόπουλου.

 Ο Φαν Βέερτ στο 83' διαμόρφωσε το τελικό 3-0, ενώ να σημειωθεί πως στο 77' ο Τσούμπερ αστόχησε από την άσπρη βούλα, παράβαση που είχε κερδίσει ο Ολλανδός φορ της ΑΕΚ.


Ο Λεβαδειακός έκανε εξ αρχής γνωστό τον τρόπο παιχνιδιού του, περιμένοντας την ΑΕΚ πίσω από το κέντρο. Οι γηπεδούχοι έψαχναν να βρουν τις λύσεις κυρίως από τα δεξιά με τον Άμραμπατ, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις που υπήρξαν οι προϋποθέσεις, η άμυνα του Λεβαδειακού άντεξε.

Σε ένα τόσο κλειστό ματς, η ΑΕΚ χρειαζόταν δύο προσωπικές ενέργειες για να πάρει προβάδισμα και αυτές τις είχε ο Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της Ένωσης πέρασε με ωραίο τρόπο τους Τζιμόπουλο και Βινίσιους στο 36' και με δική του εκτέλεση φάουλ (η μπάλα βρήκε κόντραρε) άνοιξε το σκορ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις ο Λιβάι κέρδισε πέναλτι και την κόκκινη από τον Τζημόπουλο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άμραμπατ που στο 2ο λεπτό του έξτρα χρόνου έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Λεβαδειακού, ο Αραούχο σκόραρε στο 49'. ο Χατζισαφί έκανε το σουτ και ο αρχηγός της ΑΕΚ πετάχτηκε από αντικανονική θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν και το 3ο γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε στην κόντρα, βρήκε τον Πινέδα στο δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά-ψαράκι του Μεξικανού σταμάτησε στον Στογιάνοβιτς.

Στο 60' ήταν η σειρά του Λεβαδειακού να βγει μπροστά. Οι Βοιωτοί έκλεψαν τη μπάλα με τον Μεχία, ο Νίκας πέρασε τον Μουκουντί και σούταρε εκτός περιοχής αλλά για εκατοστά δεν βρήκε εστία.

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε πέντε αλλαγές θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του. Μάλιστα οι δύο εξ αυτών συνεργάστηκαν. Ο Φαν Βέερτ κέρδισε πέναλτι από τον Παζ στο 77', ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Ελβετός, το έκανε ο Ολλανδός φορ στο 83'. Ο Μάνταλος έβγαλε εξαιρετική μπάλα στον Ελίασον, εκείνος έδωσε έτοιμο γκολ στον Φαν Βέερτ και ο τελευταίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα):Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (65' Μάνταλος), Γιόνσον, Πινέδα (65' Ελίασον), Άμραμπατ (65' Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (65' Τσούμπερ), Γκαρσία (72' Φαν Βέερτ).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Παζ, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Ντεντάκης (80' Λιάγκας), Μεχία (65' Συμελίδης), Βρακάς (89' Κωνσταντινίδης), Χάμοντ (89' Σαχπεκίδης), Παναγιώτου, Σακό (46' Νταμπό), Νίκας.