Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 6-1: Ερυθρόλευκη έκρηξη και συγκίνηση με τον Κανός!

 Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 6-1: Ερυθρόλευκη έκρηξη και συγκίνηση με τον Κανός!  

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ένα ξέσπασμα για να συνέλθει από το... χαστούκι που δέχτηκε από την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια με το βαρύ 0-3. Δεν υπήρχε κανένα περιθώριο λάθους. Ο Παναιτωλικός λοιπόν εξελίχθηκε σε... έρμαιο στις ορέξεις των Πειραιωτών, οι οποίοι τον «κατασπάραξαν» και τον συνέτριψαν με 6-1, χάρη στα γκολ των Χάμες (δις), Μπακαμπού, Παπασταθόπουλου, Κανός και Βαλμπουενά, με τον Φορτούνη μάλιστα να αποχωρεί από το χορτάρι έχοντας βγάλει δύο ασίστ. Ήταν ένα ξέσπασμα από πλευράς πρωταθλητών στην προσπάθειά τους να αφήσουν πίσω το ματς της Ν. Φιλαδέλφειας, αλλά απαιτείται ανάλογη συνέχεια τόσο σε επίπεδο εμφάνισης, όσο και σε επίπεδο συλλογής βαθμών για να παραμείνει στο «κόλπο». 

Όπως αναμενόταν, η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε παρατάξει ο Μίτσελ στη Ν. Φιλαδέλφεια είχε αρκετές διαφοποροποιήσεις. Ο Πασχαλάκης υπερασπίστηκε την ερυθρόλευκη εστία, οι Ροντινέι, Σωκράτης, Ρέτσος και Ραμόν βρέθηκαν στην τετράδα της άμυνας, οι Εμβιλά και Χουάνγκ δίδυμο στα χαφ, ο Χάμες μπροστά τους, ο Φορτούνης έκανε κίνηση από τα αριστερά, ο Γκάρι από τα δεξιά και ο Μπακαμπού στην κορυφή. Ο Γιάννης Αναστασίου από την άλλη πλευρά πήγε με ένα σχήμα 4-3-3, έχοντας τον Καρέλη στην κορυφή.


Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν μπήκε... κοιμισμένα στο ματς. Μόλις στο 9ο λεπτό έπειτα από εκπληκτική μπαλιά του Εμβιλά στον Ροντινέι και γλυκιά σέντρα του Βραζιλιάνου στον Μπακαμπού που πρόλαβε τον Κοντογιάννη και έβαλε το πόδι του, κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να απλοποιήσει την κατάσταση απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που έδειχνε ακίνδυνος. Ο Καρέλης ήταν αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα, ο Κολοβός δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά, ο Ντουάρτε όποιες προσπάθειες επιχείρησε να πάρει από τα δεξιά, έβρισκε συνεχώς σε... τοίχο και ο Ολυμπιακός ουσιαστικά ήταν η ομάδα που κυριάρχησε απόλυτα στο ματς. Οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν με χαρακτηριστική άνεση την μπάλα, με τους Χάμες, Ροντρίγκες, Φορτούνη και Χουάνγκ ναι μεν να έχουν κολλημένο έναν παίκτη πάνω τους, αλλά να μην χάνουν εύκολα την μπάλα. Στο 25’ ο Χάμες θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ και στο 32’ ο Γκορτσίλας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι σε ένα τάκλιν του Ντίας στον Φορτούνη εντός περιοχής (σ.σ. την ίδια άποψη είχε και το VAR), δίχως όμως να φαίνεται με βεβαιότητα από τα ριπλέι ότι ο παίκτης του Παναιτωλικού βρήκε όντως πρώτα την μπάλα και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν πτοήθηκε, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, πίεσε και από μία «στημένη μπάλα» κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του λίγο πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου. Χτύπημα φάουλ του Φορτούνη, κεφαλιά του Παπασταθόπουλου που πρόλαβε τον Κοντογιάννη στην έξοδο και... 2-0 στο 45’. Ο Παναιτωλικός έβγαλε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο δίχως να δημιουργήσει μία υποψία απειλής προς τον Πασχαλάκη, που έβγαλε ένα από τα πιο εύκολα μεροκάματα στο συγκεκριμένο διάστημα.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο β’ μέρος και ο Παναιτωλικός το εκμεταλλεύτηκε, μειώνοντας μάλιστα το σκορ με τον Καρέλη που είπε «ευχαριστώ» στην πάσα «πάρε-βάλε» που του έβγαλε ο Κολοβός ουσιαστικά σε κενή εστία (50’). Ψυχρολουσία για τους Πειραιώτες, οι οποίοι όμως συνήλθαν γρήγορα. Ένα καλοχτυπημένο κόρνερ του Φορτούνη έφτανε και περίσσευε για να ξαναπάρει αέρα δύο τερμάτων ο Ολυμπιακός με την καρφωτή κεφαλιά του Χάμες στο 61’ και έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κανός έπειτα από ασίστ του Χάμες να δει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ (67’). Ακολούθησε μία πολύ συγκινητική στιγμή, με τον βουρκωμένο Ισπανό να αφιερώνει το γκολ στη μητέρα του που έχασε πριν από λίγες μέρες και όλους τους παίκτες (ακόμη και από τον πάγκο) να πηγαίνουν κοντά του για να πανηγυρίσουν μαζί του. Ο Κανός στο 75’ κέρδισε και πέναλτι από τον Κοντογιάννη, με τον Χάμες να ευστοχεί από την άσπρη βούλα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Βαλμπουενά στο 90' που έγραψε τους τίτλους τέλους σε μία βραδιά που ο Ολυμπιακός ήθελε οπωσδήποτε το τρίποντο και τελικά εξελίχθηκε σε πάρτι με «οικοδεσπότες» τους Χάμες, Φορτούνη, Κανός, Ροντινέι, Βαλμπουενά και όλους τους «ερυθρόλευκους» που πάτησαν το πόδι τους στον αγωνιστικό χώρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος (57’ λ. τρ. Μπα), Ραμόν, Εμβιλά, Χουάνγκ (77’ Κασάμι), Χάμες (77’ Βαλμπουενά), Γκάρι (57’ Κανός), Φορτούνης (79’ Ελ Αραμπί), Μπακαμπού

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κοντογιάννης, Λιάβας (69’ Αποστολάκης), Λάρσον, Χουχούμης, Χατζηθεοδωρίδης (69’ Μάρτενσον), Μλάντεν, Ντίας, Κολοβός (83’ Μπουζούκης), Μόρσεϊ (78’ Νταγκό), Ντουάρτε, Καρέλης (83’ Ζοάο Πέδρο).

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός 0 - 0 

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Βόλος ΝΠΣ – Ατρόμητος  2 - 1
 Άρης – Παναθηναϊκός 1 - 2

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

Λαμία – ΟΦΗ 1 - 4
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 2 - 2
ΑΕΚ – Λεβαδειακός 3 - 0
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
 6 - 1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Παναθηναϊκός


22

32 -12

51

2

ΑΕΚ


21

44 -9

50

3

Ολυμπιακός


22

41 -13

46

4

ΠΑΟΚ


22

3415

44

5

Βόλος ΝΠΣ


22

29 -34

35

6

Αρης


22

29 -20

31

7

Ατρόμητος


21

22-23

25

8

Παναιτωλικός


22

24 -35

24

9

Αστέρας Τρίπολης


23

17 -25

23

11

ΟΦΗ


22

21 -26

23

10

ΠΑΣ Γιάννενα


22

22 -36

21

12

Ιωνικός


22

15 -33

15

13

Λεβαδειακός


22

12 -31

13

14

ΠΑΣ Λαμία


22

9 - 39

12