Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Λαμία – ΟΦΗ 1-4: «Καρέ» των Κρητικών στο «Αθανάσιος Διάκος»

Λαμία – ΟΦΗ 1-4: «Καρέ» των Κρητικών στο «Αθανάσιος Διάκος»  

Στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε ο ΟΦΗ μετά την ήττα (2-1) από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία (0-0) με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Κρήτης κέρδισε με το ευρύ 4-1 τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος και με το τρίποντο αυτό απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζει την πορεία της για άνετη παραμονή στην κατηγορία.

Αντίθετα, για τη Λαμία η… ελεύθερη πτώση δεν έχει τέλος! Ο σύλλογος έφτασε πλέον τα 16 παιχνίδια χωρίς νίκη στον θεσμό και παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης, που τον φέρνει όλο και πιο κοντά στον υποβιβασμό. Σημειώνεται ότι η τελευταία νίκη της ομάδας ήταν τον περασμένο Οκτώβρη, ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΟΦΗ ήταν πολύ αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να σκοράρει δις στο ματς κόντρα στη Λαμία, βάζοντας έτσι τις «βάσεις» για το τρίποντο. Την αρχή έκανε ο Τοράλ που άνοιξε το σκορ μόλις στο όγδοο λεπτό της συνάντησης και στο 43’ ο Μπάκιτς διπλασίασε τα τέρματα. Οι γηπεδούχοι με τη σειρά τους είχαν καλές στιγμές κυρίως με τον Μαρτίνεθ, που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 61’ ήρθε και στο 0-3 των φιλοξενούμενων με τον Ντιουσέ. Με τη Λαμία ανήμπορη να αντιδράσει, στο 88’ ο Φελίπε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4, ενώ στο 95’ ο Τσιλούλης μείωσε για τους γηπεδούχους διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

ΛΑΜΙΑ : Σαράνοφ – Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Παούλαβετς (22’ λ.τρ. Τσιλούλης) – Σιμόν (75’ Βασιλαντωνόπουλος), Τζανδάρης (46’ Νούνιες), Σλίβκα, Αμπαντά – Ρόμανιτς (64’ Ασκόφσκι), Μαρτίνεθ, Βέργος (75’ Μανούσος)

ΟΦΗ : Μανδάς - Διαμαντής, Πασαλίδης, Βούρος – Μπαλογιάννης (60’ Θοράρινσον), Ντιουσέ, Μεγιάδο (68’ Περέα), Λάρσον – Μπάκιτς (76’ Λουίς Φελίπε) – Τοράλ (68’ Νέιρα), Γκρόνινγκ (60’ Μοσκέρα).