Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Βραβεία ΠΣΑΤ: Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς - Καλύτερη ομάδα η Εθνική πόλο ανδρών

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι αθλητές και οι ομάδες που ξεχώρισαν το 2022 – Όλες οι βραβεύσεις 

Απονεμήθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα  βραβεία ΠΣΑΤ για τους καλύτερους του ελληνικού αθλητισμού το έτος 2022. 

Κορυφαία ομάδα ψηφίστηκε η Εθνική πόλο ανδρών η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ένα χρόνο μετά από το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο. Το βραβείο παρέλαβε ο προπονητής της, Θόδωρος Βλάχος,  αφού τα μέλη της ομάδας είχε υποχρεώσεις στο Champions League. Καλύτερος προπονητής της χρονιάς ψηφίστηκε ο Γιώργος Πομάσκι για τις επιτυχίες του με τον Μίλτο Τεντόγλου

Ο τελευταίος βγήκε πρώτος στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο αθλητή ενώ την κορυφή στις γυναίκες κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Ο Έλληνας πρωταθλητής, σάρωσε τα μετάλλια στο μήκος, τόσο στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, όσο και στο Ευρωπαϊκό. Χρυσός στο Παγκόσμιο κλειστού (Βελιγράδι) με Πανελλήνιο ρεκόρ, ασημένιος στο Παγκόσμιο ανοικτού (Όρεγκον) και πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοικτό (Μόναχο), με ρεκόρ μάλιστα αγώνων, στην πιο παραγωγική του χρονιά από άποψης μεταλλίων σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Αφησε πίσω του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Λευτέρη Πετρούνια. 

Από την πλευρά της η  Ντρισμπιώτη εξαργύρωσε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 20χλμ. και στα 35χλμ. βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Στην τελική τριάδα ήταν η Άννα Κορακάκη και η Ελίνα Τζένγκο. 

Η Εθνική Ομάδα μπάσκετ γυναικών Κωφών αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα αθλητών/τριών με αναπηρία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών της Βραζιλίας.

Στις αθλήτριες με αναπηρία κορυφαία αναδείχτηκε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, πρωταθλήτρια κόσμου στα 50μ. ύπτιο στην κατηγορία S4.

Το έπαθλο αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς απονεμήθηκε στον Γιώργο Πρίντεζη ενώ τιμήθηκε και η οικογένεια Πλευρίτου η οποία έχει στην Εθνική πόλο και στον Ολυμπιακό την Ελευθερία, τη Βάσω και την Μαργαρίτα οι οποίες και διαπρέπουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η απονομή ειδικού βραβείου στη σύζυγο, Δώρα Τσαμπάζη, του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες, αλλά και στον  συναθλητή και φίλου του Μιχάλη Μουρούτσο.

Όλα τα βραβεία του ΠΣΑΤ

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2022. 

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχθηκε κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2022.

Ο Γιώργος Πομάσκι αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για το 2022.

Η Εθνική Ελλάδας στο πόλο ανδρών αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα για το 2022. 

Ο Δημοσθένης Μιχαλετζάκης, πρωταθλητής κόσμου στα 100μ. ελεύθερο S8, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής με αναπηρία.

H Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, πρωταθλήτρια κόσμου στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S4, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία.

Ο Σέρχιο Αραούχο πήρε το έπαθλο “ευ αγωνίζεσθαι” για την αφιέρωση του γκολ του στον δολοφονημένο 19χρονο φίλαθλο του Άρη, Άλκη Καμπανό. 

Ο Σύλλογος ΑΘΛΗ.Σ.Υ βραβεύτηκε για την επιτυχημένη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι.

Η 16χρονη Παναγιώτα Κουζιλού, με το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 57 κιλών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας κορασίδων και η Αριάδνη Νάσκαρη με τη 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Run γυναικών, έλαβαν το έπαθλο ανερχόμενων ταλέντων 

Ο Γιώργος Πρίντεζης τιμήθηκε για την αθλητική και κοινωνική προσφορά του. 

Η Βούλα Πατουλίδου και ο Πύρρος Δήμας βραβεύτηκαν για τη συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στη Βαρκελώνη.

Ο Απόστολος Χρήστου βραβεύτηκε για τις εξαιρετικές του επιδόσεις του στην κολύμβηση μέσα στο 2022.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου έλαβε ειδικό βραβείο για το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών και το ασημένιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι αδελφές Πλευρίτου (Μαργαρίτα, Ελευθερία, Βασιλική), που διαπρέπουν με την Εθνική Ομάδα του πόλο γυναικών, έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης βραβεύτηκε για τα δύο χρυσά μετάλλια στην πάλη κάτω των 23 ετών.

Η ομάδα γυναικών του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο, βραβεύτηκε ως πολυνίκης στις κατακτήσεις του πρωταθλήματος Ελλάδας.

Η Χαρούλα Δημητρίου, παίκτρια της ομάδας γυναικών ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, έλαβε ξεχωριστό βραβείο για την πορεία της και ως γενική γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ). 

Ο αδικοχαμένος Αλέξανδρος Νικολαΐδης, τιμήθηκε με ειδικό βραβείο για την προσφορά του στον αθλητισμό και το παρέλαβε η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη, έχοντας στο πλευρό της τον φίλο του και χρυσό Ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο, Μιχάλη Μουρούτσο. 

Η Ειρήνη Μιχαηλίδη και ο Χριστόφορος Πολυδώρου, μεταλλιούχοι στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαιρόμενων, βραβεύτηκαν γιατί το μήνυμα θέλησης και δύναμης που έστειλαν με το παράδειγμά τους. 

Ο Γιάννης Αναστασίου, φίλαθλος του Ολυμπιακού και πατέρας τριών παιδιών βραβεύτηκε ως παράδειγμα ήθους στην κερκίδα.