Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΕΛΛΑΔΑ: Μέσα από 7 τραγούδια η τελική επιλογή για τη Eurovision 2023!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/12/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-2023.jpg

Μέσα από την εκπομπή “Πρωίαν σε είδον” της ΕΡΤ, η δημοσιογράφος Βαλέρια Δολαψάκη αποκάλυψε ότι στην τελική επιλογή για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2023 θα έχουμε συνολικά επτά τραγούδια! Σας υπενθυμίζουμε, ότι πέρσι στην τελική φάση είχαν επιλεγεί και αξιολογήθηκαν πέντε υποψηφιότητες. Όπως αναφέρθηκε και στην εκπομπή, η κλήρωση των 70 μελών της επιτροπής κοινού ολοκληρώθηκε τα οποία και θα ακούσουν τα επτά τραγούδια για να τα αξιολογήσουν στις 28 Δεκεμβρίου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Η επιτροπή κοινού δε θα γνωρίζει ποιοι καλλιτέχνες βρίσκονται πίσω από τα επτά τραγούδια τα οποία θα ακούσουν και θα κληθούν να αξιολογήσουν. Η ακρόαση των υποψηφίων τραγουδιών από την επιτροπή κοινού θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση ακουστικών αλλά και σε μικρά group ατόμων. H διαδικασία είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να αποφευχθεί τυχόν διαρροή των υποψηφιοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ogaegreece.com, τα επτά υποψήφια τραγούδια και οι καλλιτέχνες τους θα ανακοινωθούν μετά από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της επιτροπής του κοινού και όχι πριν για ευνόητους λόγους. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, τη σκυτάλη θα πάρει εκ νέου η ειδική επιτροπή της ΕΡΤ, η οποία και θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επτά υποψήφιους καλλιτέχνες και τις ομάδες τους, όπως είχε γίνει και πέρσι.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου της χώρας μας για τη Eurovision 2023 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους.

ΠΗΓΗ: ogaegreece.com